Az a kérdés, ki és mennyit

…merthogy _benito apátok emígy hirdette az igét a listán: „bármilyen fórumon vállalom, hogy nagyon nagyot fogunk ma játszani, és simán nyerünk.” Szóval győzelem lészen itt, fényes, meglássátok. Már csak azt kellene tudni, kik lesznek a nyerő embereink.

Ma este a BL második körében a Sevillát fogadjuk. Bár a mérkőzés kimenetelét ismerjük, azért kicsit pletykálunk, találgatunk.

sevilla0

Perverzül imádom a formázott felsorolásokat, ezért jöjjenek először a kedvező előjelek, listába rendezve:

  • Idén először tétmeccset játszhat Sami Khedira! Egy VILÁGBAJNOK! Kicsit lassú, kicsit meccshiányos, kicsit sárga, de a miénk. Szeptember 27-e óta készül az első kerettel, talán kicsit elkapkodjuk a bevetését, de aggodalmunknál nagyobb az örömünk: már csak Kwadcsit és Marcsit várjuk vissza (mindkettőt október közepére; Nagyfaszú Ghánai Tesó már a többiekkel edz), és végre talán teljes lesz a középpálya.
  • Ahogy az a hét eleji, közös posztból már kiderült, közöttünk _beni a leginkább optimista, és szerinte simán nyerünk! Azt pedig tudjuk, hogy a pozitív út sokkal célravezetőbb, mint a negatív, és Johann szerint is győzni kell a sikerhez, szóval hajrá, előre a pozitív úton!
  • Ha rólunk elmondható, hogy szarul megy, mit mondjuk a Sevilláról? Gyengélkedik a védekezésük, rettenetes a helyzetkihasználásuk, a bajnokságban a hétvégén gyűjtötték be első győzelmüket, és ehhez is egy emberelőny kellett, a BL-ben pedig az akkor még korábbi edzővel a rajtnál beragadó ‘Gladbach ellen is elsősorban büntetőkkel tudtak érvényesülni. Ráadásul megsérült a legjobb csatáruk, bizonyos Nando Llorente <3, akinek ezúton kívánunk jobbulást és további tartós munkasikereket, de nem bánjuk, hogy ellenünk nem szerepel. A másik ex, Immobile játszhat nyugodtan, ő már a Dormándban tavaly bemutatta, hogy nulla impakttal bír Bonucciék ellenében.
  • A BL-ben csilliárd éve veretlenek vagyunk hazai pályán. A milánói évei alatt Allegri is bizonyította, hogy esetenként jobban fel tudja húzni ezekre a kiemelten fontos órákra a keretet, mint a 12 egy tucat bajnokikra. Sőt, emlékszünk rá, mikor játszottunk utoljára menthetetlenül gyengén a BL-ben? Igen, tavaly, a harmadik csoportkörben, Athénban – azóta kilenc, a vállalható és csodás közötti produkciót kaptunk a csapattól a Sampionligában.

A negatív jeleket hanyagoljuk, nézzük, milyen formációra és összeállításra számíthatunk! A Tuttosport Maxi tegnapi nyilatkozata alapján ezt rajzolta:

sevilla1

Max tegnap 10 nevet elárult a mai kezdőből, egyedül a regista személyéről hagyott kétséget. A fenti kezdő majdnem a legerősebb, ami rendelkezésre állhat, mi is hasonlóan állítanánk össze a csapatot. Az tiszta sor, hogy a jobbhátvéd poszt elég para: Lichti nyavalyái (légzési nehézségekre panaszkodott a Frosione ellen, azóta a szívritmuszavart sem zárták ki a dokik, lövésünk sincs, mikor tér vissza) és Caceres minősíthetetlen baromsága miatt nincs igazi emberünk a posztra, ráadásul Padchinho, a jolly kimaradt a BL-keretből, így ha valóban négy védővel toljuk, akkor valakit kényszerből kell ide pakolni. Ami viszont érdekesebb: Hernanes sissokkói-poulseni mélységeket idézően mozgatta a csapatot Afrikában, erre lehet, hogy Maxi ismét betolja registának. Mi inkább Leminát választanánk. Bár Evra a BL-ben általában csúcsra futtatja magát, ezért a megjegyzés nem is a mai estének, inkább a szezon eddigi egészének szól: Szandi Szandi mellőzését sem értjük teljesen. Legalább Dybala bekerült a kezdőbe, máskülönben nekünk lenne a legdrágább impact sub kettősünk (Dybala 32, Szandi Szandi 26 millába került) az egész sorozatban. Végül ne menjünk el amellett, hogy ez az összeállítás inkább egy 3-5-2-t takar, három echte belső védővel, két csatárral, és két, wingbackként is rutinos játékossal. A Canale Juve meg is rajzolta, mire gondolunk, Hernyó helyett Lemmyvel, íme a grafika bal oldalán:

sevilla2

Mivel a meccs kimenetele már közismert, válasszuk is meg a mérkőzés emberét! Aztán estére jó szurkolást mindenkinek attól függetlenül, hogy _beni lelőtte nekünk a poént. 🙁