Kollektív bölcsesség

Köztudomású, hogy a Bianconeri Blog szerzői a világ legokosabb emberei. Így amikor szeretett csapatunk a vártnál gyengébben szerepel, kis időre feladtuk a különböző kutatóintézetekben az emberiség jövője érdekében végzett munkánkat, hogy elménk egyesült erejéből megszülessen a poszt, amely világítótoronyként mutathat utat mindenki számára, aki a csapat szerepléséről gondolkodik. Sajnos Dina nem tudott részt venni a projektben, mert Johannal, a pálcikaemberrel éppen a Clay Intézet megoldatlan matematikai problémáin dolgoznak.

captain-juveBe vagy-e szarva az eddig eredmények miatt?

Benito: Nem. Vagyis egy kicsit. Pogba formája aggaszt, a többi szarságra teljesen fel voltam készülve. Nyilván szar érzés esélytelenül vergődve leszopni Tripoliban, de szerintem tragédia egyelőre nem történt.

Darti: Inkább idegesít. Már rinyáltam is erről. Jó lett volna a mercato, ha Vidalt nem engedjük el. Így viszont szarok vagyunk. Türelmes srác vagyok, még egy rövid ideig.

S4tch: Be hát. Ekkora visszaesésre nem számítottam, sem a játék minőségét, pláne nem az eredményeket tekintve.

Tyler: Be bizony. Ilyen reménytelenek nagyon rég voltunk. Szóval még a spanyol inkvizícióra is jobban számítottam, mint ekkora visszaesésre. Pedig a spanyol inkvizícióra senki sem számít.

Ki a hibás a gyenge szereplésért?

Benito: Vidal. A kurva anyját neki.

Darti: Vidal tehet mindenről. Utálom. Tyler pedig néhány sorral lejjebb leírja bővebben!

S4tch: Marotta az elbaszott igazolásokért, Allegri az elbaszott taktikákért, Tevez a honvágyáért, Pogba azért, mert az egyetlen ép megmozdulása idén a City elleni gólpassz volt. És persze Vidal, mindenért.

Tyler: A fő felelősök Marotta és Allegri. Előbbi Vidal eladása után szerintem hibát hibára halmozott, és gyakorlatilag Alessio Secco szintjén intézte az átigazolásokat, amit a végén Hernanes megvételével sikerült megkoronáznia. Olyat meg nem is tudom, hogyan hagyhat, hogy a játékosok diktáljanak, vagy hogy Tevezt odaadja néhány egy kölcsönkapott suhancért, meg egy-két opcióért. Utóbbi kapkod, érthetetlen döntéseket hoz, amelyek közül kiemelkedik Pideon registaként játszatása, és a két legdrágább igazolásunk jegelése. Illetve a tököm kivan már a sok sérülttel, nem igaz, hogy nem lehet kideríteni, mi az oka a dolognak, és nem lehet rajta változtatni. Emellett Pogbára látványosan nagy a kabát, minősíthetetlen a játéka. Ja, amúgy Tevez és Vidal rohadjon meg ott, ahol van.

vidal07Visible and invisible dick

Min kellene változtatni?

Benito: Pogbának kellene elkezdenie focizni egy kicsit, és nem lenne baj, ha a sérültek is velünk lehetnének, mielőtt túl nagy hátrányt balfaszkodunk össze. Én egyébként zokszó nélkül tolnám a 4-4-2-t Sándor Sándorral és Cuadradóval a két szélen, bár ehhez nagyon kellene Mandzukic középre, ő meg ugyebár sérült.

Darti: Marchisio, Khedira és Asamoah felgyógyulásával számítok némi javulásra a középpályán. Nem értem, hogy Allegrinek mi az apja fasza baja van Dybalával és Sandróval. Nekik Cuadradóval együtt mindig játszaniuk kéne.

S4tch: Nehéz kérdés. Szerintem a sérültek felépülése után fel lehetne rakni egy combos középpályát, de amíg Marchisio az egyetlen, aki alkalmas registának, addig inkább egy olyan taktikát kellene begyakorolni, amelyik nem támaszkodik erre. Nekem is a Capello-féle szuperhatékony, nézhetetlen 4-4-2 sejlik fel, ezt tudná a keret, középen Leminával és Pogbával.

Tyler: A stabilitás lenne a legfontosabb, ehhez jó lehet a 4-4-2. Meg el kellene felejteni a kapkodást és az érthetetlen döntéseket, pl. Cuadrado, Sandro vagy Dybala padoztatását. Emellett Pogbát fel kellene rázni, ha máshogy nem megy elektrosokkal.

cuadradoPumukli a neve és
az agya nem csenevész
mindig tettre, cselre kész

Kell(enek)-e új játékos(ok) a téli átigazolási szezonban, vagy képes ez a keret elérni a célokat?

Benito: A csapat jelenlegi céljaihoz jó ez a keret. Ráadásul Marotta nyári hatékonyságát elnézve inkább hagyjuk a picsába a mercatót.

Darti: Ha a célunk a bentmaradás, akkor reménykedek! A jelen játékot még nem vagyok hajlandó elfogadni “véglegesnek”, így bízom benne, hogy nem esünk ki a BL-csoportból és a bajnokságban is tudunk egy komolyabb sorozatot hozni. Télen nem lehet jó játékost igazolni szerintem.

S4tch: Attól függ, mik a célok. A bajnoki cím nagyon távolinak tűnik, a BL-nyolcba oda lehet érni. Télen érdemben nehéz erősíteni. Valószínűleg a sérülések által okozott kárt fogjuk januárban minimalizálni, nem számítok komoly mozgásra.

Tyler: Hát, télen elvétve lehet normális játékost igazolni. Egy normális trequartista jó lenne, de nem hiszem lesz olyan a piacon, aki hosszabb távon segíthetne nekünk. Kapkodni meg nem kellene, mert a végén még levesznek minket egy szar játékosért nagy pénzzel, mint történt az Hernanes esetében.

Hányadik lesz a Juve a bajnokság végén?

Benito: Második. Vagy bajnok. Pogbától függ.

Darti: Ha nagyon gyorsan elkezdenek a dolgok jól működni, akkor dobogó, ha nem, akkor 4-8. Címvédésre nagyon nem számítok.

S4tch: 2-8. hely között bármi elképzelhető.

Tyler: Sokat várok a sérültek felépülésétől, Marchisióval, Asamoah-val, Khedriával összejöhet a BL hely, ennél több már csak óriási szerencsével és bravúrral sikerülhet. De az eddigi játék alapján a 10. hely sem lenne meglepetés.

És mire lesz ez elég Európában?

Benito: Csoportelsőként megyünk tovább, jó sorsolással, tavaszra összeálló csapattal a legjobb négyet reálisnak tartom.

Darti: Fogalmam sincs. Szerintem még a csoportból is kieshetünk, de ez hamarosan kiderül. Imádom Beni optimizmusát, a legjobb négyet (is) csodának tartanám.

S4tch: A csoportból nem esünk ki.

Tyler: Továbbjutunk a csoportból, aztán meglátjuk.

Ki lesz a bajnok?

Benito: A Fiorentina. Vagy a Juventus.

Darti: Ha nem mi vagyunk, nem igazán érdekel.

S4tch: A Romát tartom még mindig a legnagyobb esélyesnek, de a sok rossz közül legkevésbé kellemetlen kimenetelként nem bánnám, ha a Fiorentina meglepne mindenkit. Sousa hadd szokja a magaslatot, jövőre jöhet vissza hozzánk.

Tyler: Sajnos a Roma és a harmadik számú milánói csapat a fő esélyesek még mindig. A Romáról tartom, hogy ha az idén nem lesznek bajnokok, akkor hagyják az egészet a francba, és indítsanak inkább tekeklubot.

Mit tartasz az emberiség előtt álló legnagyobb problémának?

Benito: Hogy az Izé még létezik.

Darti: Jaj, hagyjuk már ezeket a hülye kérdéseket! Ez egy komoly blog, francnak kell hülyéskedni mindig!

S4tch: A vallási háborúkat, a bolygó túlnépesedését. És az Izét.

Tyler: A globális klímaváltozást és a magyar sportközvetítések színvonalát.

 • humorpalanta

  Tíler utolsó mondatához hozzászólnék. “Különösen Egri Viktort.” 😀

  http://media.makeameme.org/created/AM-i-Right.jpg

 • Tamás Kovács

  Én Pogbat soha sem tartottam akkor játékosnak mint amennyire jó a managere! Főleg nem méltónak a TIZESRE! Tavaly is rengeteg szerencsés és még több szar játékkal megnyert meccsünk volt. De a tehetséget és a jövőt látom ebben a csapatban ami be fog érni. Az hogy van tíz pont hátrány nem jelent semmit. Nincs kiemelkedő csapat. Marci és Asa újra bajnok csapatot csinál. Ja es tőlem mehet a nagy arc Pogba a télen x millióért a barca padjára hajat csináltatni….

 • Ricardo

  Én a Benito féle optimizmusban hiszek: BL4 meg bajnoki cím.

 • melakovics

  Nem gondolnám, hogy csak a 4-4-2 lehet megoldás. Ellenben abban szinte biztos vagyok, hogy amíg Marchisio fel nem épül és meg nem tudjuk oldani Cuadrado és Dybala egyszerre szereplését, a legfinomabb jelző a szenvedés lesz a produkciónkra. Ha Marci egészséges, meg lehetne próbálni egy 4-2-3-1-et : Buffon-Cáceres,Barza,Chiellini, Alex Sandro-Marcisio,Lemina-Pereyra, Pogba,Cuadrado-Dybala. Tudom Paolo nem Agüreo, de ha a City-nek bejött egyszem csatárként a termetre hasonló argentín, akkor nekünk is bejöhet. Ráadásul így még Berardi is jöhetne a szélre Győzi helyére. A következő válogatott szünetet mindenképp arra kellene használni, hogy végre megtalálni a megfelelő taktikát. Azonban szerintem a fiúk már most egy olyan negatív spirálban vannak, amit nem biztos, hogy edzőcsere nélkül meg lehet oldani.

  Allegri részben hibás. Rémálmaiban jön elő a Milannál eltöltött évek, és erre mi is kottára pontosan megcsináljuk vele ugyanazt. Csak mi még arra is képesek voltunk, hogy mindezt úgy csináltuk meg, hogy tudtuk, ő nem tud csapatot építeni. Ekkora öngólra már nincsenek szintek sem. A tavalyi szezo miatt megérdemelné a türelmet, de félek a fiúkat már csak egy új arc tudja kirángatni a gödörből. Ellenben szerintem Klopp kellene. Ő már bebizonyította, hogy képes igen komoly bélsárban lévő csapatot felrázni, és nekünk pont ez kell. Ha a pályán nincs vezér, legalább a pálya mellett legyen egy, aki hajszárítózik. Ezért hiányzik Pirlo. Másik ötlet kicsit őrültnek hangzik. Azonnal telefonálni kell a Maestro-nek, hogy amint lehet, akassza szögre a cipőt, üljön iskolapadba és gyorstalpaló OKJ-s tanfolyam után már övé is a vezetőedzői poszt. Akkora arc ő, hogy még csak pályán sem kell lennie, hogy vezért legyen.

 • montipájton

  A Fiorentina nem lesz bajnok, ahhoz vékony ez a keret. A Roma, ha végre képes lesz mentálisan egyben maradni és elbírni a sokadik “mikor, ha nem most” terhét, meg sérülések se jönnek túl sűrűn, megnyerheti. Az Interről tegnap estig azt hittem, hogy valami lehet, de most éppen nem gondolom. A Milan örülhet, ha harcban lesz a BL-ért. Vagy az EL-ért.

  Akkor viszont marad a Juve. Még nem tudom, hogy ez az eddigi szezon a post-Ibra utáni Milan és Allegri-szenvedésre hajaz (amikor szintén kihúzták alóla a csapat lényegét), vagy a tavalyi, tavalyelőtti kezdeti nehézségeitekre, amikor szintén mindenki azt hitte, hogy na, most aztán tényleg a Roma…

  Szóval, bármi lehet, de dobogósnál rosszabb aligha tud lenni a Juventus. (A Napoliban valamiért nem hiszek, pedig bírom az edzőjüket, de ott mindig befigyel valami szarság, ami miatt nem érnek oda, mindig.)

  • Kelosz

   A Roma szerintem nem lesz bajnok, mégpedig: Tiszta stressz az a csapat. Amennyiben számukra nem kedvezően alakulnak a dolgok egyből megy a hiszti és nem jön az eredmény. A BL-ben ismét csapkodják az arcukat, ettől majd egy kicsit 5-6 fordulóra megint szétesnek. +1 Totti még nem is hisztizet, hogy nem kezdő, pedig fog. Szummázva: Mentálisan baromi gyenge együttes, már évek óta.

 • daneeka33

  Már megint nagy a pofátok!

 • Pavone10

  Nekem a Roma csapatáról egy kicsit mindig Michael Ballack jut eszembe,akit minden nagy tornán csak ” Ezüst fiúként ” emlegettek … Tudjátok,amikor még nem volt meg a németeknek a győzelem titkos receptje,csak 1 Oli Kahnjuk akadt …! Röviden : a Roma egy örök 2. Csapat . Soha a büdös életben nem fog scudettot nyerni,se Tottistul,se nélküle, Rudi ide vagy oda .
  FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

  • Juventino

   Nagyon mérges voltam a Romára tegnap. Róka Rudiék az olasz Manchester City, ami azért gáz, mert olvastam valahol, hogy 2 év múlva elorozhatná a Serie A a negyedik helyezettnek járó BL-helyet az angoloktól, mert kiesik a Chelsea-MU döntő, azóta meg csak elvétve jutnak el az angol klubok a végjátékba, mi meg elődöntőztünk az EL-ben és döntőztünk a BL-ben, meg a taljánok amúgy is komolyabban veszik az EL-t, mint a szigetlakók. Bár a tegnapi BATE-Romát látva felmerül a kérdés, hogy minek – esetleg pont az ilyen szezonokra jól jönne nekünk a 4. hely, meg talán Montellát sem menesztették volna Firenzéből, ha BL-t ér az “örök negyedik hely. Ugyanakkor meg Lazio sem ért a selejtezővel semmit, az Udinese is elvérzett korábban, szóval 3 BL-szintű olasz csapat sincs igazából mostanság, a meglepetéscsapatoknak meg esélyük sincs, mert a selejtezőre szétkapják őket. Pedig én még azon nőttem föl, hogy volt két bombaerős milánói csapat, két gólszóró római UEFA-vitéz, egy faszipántos Parma és egy mindig ott settenkedő Fiorentina. és hatan nézték a Juve hátát. 🙂 Régi szép idők…

 • Amúgy Conte apátokkal ez az egész ez most hogy nézve ki?

  • daneeka33

   3-5-2 Padoinnal Pirlo helyen, Zaza-Matri csatarsor

  • Kelosz

   Igen + ezzel veretlen szezon 🙂

 • Az_Isteni_Pavel

  Be vagy-e szarva az eddig eredmények miatt?
  – Egy kicsit, de belül nagyon. Klasszikust idézve, már a gatyámban rajzol a vége.

  Ki a hibás a gyenge szereplésért?
  – 50%-ban a vezetőség az elkésett kapkodós igazolásokért, 25%-ban Allegri és stábja a sok sérülésért (Hogy birkózzon varacskos disznókkal az összes), 15%-ban Pogba mert nagyon hullámzó a teljesítménye és ez egy “10-es” játékostól nem járja, 5%-ban a gyíkemberek, a maradék 5% pedig az Izé (mert a pokol küldöttei sosem alszanak) és adok még +25%-ot Vidalnak hogy szüljön sünt farfekvésben!!!!4444

  Min kellene változtatni?
  – Megváltoztatni a csillagok állását, feláldozni egy plüss kecskét a sötétség Istenének (L.M.) és több kenőpénzt adni a bíróknak (mire megy el az a temérdek tagdíj…). Komolyra fordítva meg kell oldani a 4 spílerünk egyszerre játszatását, névszerint Dybala, Pumukli, Mortata, Polipka +1 Alejandró-nak állandó tagságot.

  Kell(enek)-e új játékos(ok) a téli átigazolási szezonban, vagy képes ez a keret elérni a célokat?
  – Nem kell, hacsak jobb bunkóba nem sikerül előásni valakit, mert Pideon az Pideon, Lichtensteiner pedig nem lesz fiatalabb (209 éves és milyen jól tartja magát). Az Ingyán cukipofa de ő marad squad player. Középpályán ha nem lesznek sérülések darabra megvagyunk ahogy a csatársorban is. Ruganyt nehogy el merjék herdálni mert sírni fogok.

  Hányadik lesz a Juve a bajnokság végén?
  – 1-4.-ig bármi megtörténhet. Végre izgalom van és nem lehet április elejétől hátradőlni a mahagóni fából faragott székünkbe.

  És mire lesz ez elég Európában?
  – Csoportkörből tovább és még egy fordulót túlélünk utána megjósolhatatlan. Még mindig nem értem hogy a milliárd eurós tagdíjból nem fussa egy jósnőre és egy vudu papnőre.

  Ki lesz a bajnok?
  – Ha nem mi akkor tényleg tök mindegy.

  Mit tartasz az emberiség előtt álló legnagyobb problémának?
  – Azt hogy a Juve még mindig nem indult külön bajnokságban….a magyar sportközvetítések színvonalát: Gera Zoli és Egri Viktor Like this 🙂

 • Jumpman23

  Valaki elmagyarázná, hogy mi történt Coman ügyben? Mi nagyon keveset játszattuk, jóformán semmit nem mutatott Juve mezben. Erre a Bayern elviszi és úgy tesznek, mint akik az új Riberyt vették meg. Most mi van akkor?

  • s4tch

   coman menni akart, elsősorban ezért engedtük el. a bayernnek erős a széljátéka, ezért coman jobban passzol hozzájuk. nálunk csatárt játszott, nyilván szarul, lévén nem csatár.

   egyébként ez is egy jellemző epizódja a kapkodó mercatónak: nem játszunk wingerekkel, de hozunk egy klasszis szélsőt (cuadrado), majd rájövünk, hogy pulifej miatt fasza lenne a 4-3-3, de közben már elengedtük a bal- és jobb szélen is használható comant a bayernbe, ezért 4-3-3-ban morata játszik majd kényszerből bal szélen. mintha coman elengedésekor nem lehetett volna tudni, hogy cuadradót elsősorban 4-3-3-ba vagy 4-2-3-1-be lehet beilleszteni…

  • Jumpman23

   Köszönöm, el is bőgtem magam megint, hogy mi lett A masszív csapatunkból. Nem értek különösebben a lovakhoz, de Giovinco neve eszembejut. Én őt U-válogatottként bal szélen láttam kiemelkedően jól játszani. Aztán olyan szerepkörben soha többet, amit nem is igazán értettem.

 • bombahoppa

  na ezt odavágta, de azért még a mi fiunk marad ( a következő merkátóig)

  • Pavone10

   Ez durva ! De ezek a képek a 2 évvel ezelőtti balesetéről készültek,amikor ő megsérült,de vétlen volt . Most fordított a helyzet : szerencsére nem történt baja,csak piás volt,hazavágta a Ferrariját és bevonták a jogsiját . A klub meg derekasan megbüntizte .

  • bombahoppa

   jaj, de hasogatod azt a szőrszálat 🙂

  • Pavone10

   Ahhoz nagyon értek – nemúgy,mint a paripákhoz – vagy csak túl akkurátus vagyok ? ! 😀

 • Pingback: Az a kérdés, hogyan | Bianka néni()

 • Pingback: cím | Bianka néni()