Kollektív bölcsesség

Köztudomású, hogy a Bianconeri Blog szerzői a világ legokosabb emberei. Így amikor szeretett csapatunk a vártnál gyengébben szerepel, kis időre feladtuk a különböző kutatóintézetekben az emberiség jövője érdekében végzett munkánkat, hogy elménk egyesült erejéből megszülessen a poszt, amely világítótoronyként mutathat utat mindenki számára, aki a csapat szerepléséről gondolkodik. Sajnos Dina nem tudott részt venni a projektben, mert Johannal, a pálcikaemberrel éppen a Clay Intézet megoldatlan matematikai problémáin dolgoznak.

captain-juveBe vagy-e szarva az eddig eredmények miatt?

Benito: Nem. Vagyis egy kicsit. Pogba formája aggaszt, a többi szarságra teljesen fel voltam készülve. Nyilván szar érzés esélytelenül vergődve leszopni Tripoliban, de szerintem tragédia egyelőre nem történt.

Darti: Inkább idegesít. Már rinyáltam is erről. Jó lett volna a mercato, ha Vidalt nem engedjük el. Így viszont szarok vagyunk. Türelmes srác vagyok, még egy rövid ideig.

S4tch: Be hát. Ekkora visszaesésre nem számítottam, sem a játék minőségét, pláne nem az eredményeket tekintve.

Tyler: Be bizony. Ilyen reménytelenek nagyon rég voltunk. Szóval még a spanyol inkvizícióra is jobban számítottam, mint ekkora visszaesésre. Pedig a spanyol inkvizícióra senki sem számít.

Ki a hibás a gyenge szereplésért?

Benito: Vidal. A kurva anyját neki.

Darti: Vidal tehet mindenről. Utálom. Tyler pedig néhány sorral lejjebb leírja bővebben!

S4tch: Marotta az elbaszott igazolásokért, Allegri az elbaszott taktikákért, Tevez a honvágyáért, Pogba azért, mert az egyetlen ép megmozdulása idén a City elleni gólpassz volt. És persze Vidal, mindenért.

Tyler: A fő felelősök Marotta és Allegri. Előbbi Vidal eladása után szerintem hibát hibára halmozott, és gyakorlatilag Alessio Secco szintjén intézte az átigazolásokat, amit a végén Hernanes megvételével sikerült megkoronáznia. Olyat meg nem is tudom, hogyan hagyhat, hogy a játékosok diktáljanak, vagy hogy Tevezt odaadja néhány egy kölcsönkapott suhancért, meg egy-két opcióért. Utóbbi kapkod, érthetetlen döntéseket hoz, amelyek közül kiemelkedik Pideon registaként játszatása, és a két legdrágább igazolásunk jegelése. Illetve a tököm kivan már a sok sérülttel, nem igaz, hogy nem lehet kideríteni, mi az oka a dolognak, és nem lehet rajta változtatni. Emellett Pogbára látványosan nagy a kabát, minősíthetetlen a játéka. Ja, amúgy Tevez és Vidal rohadjon meg ott, ahol van.

vidal07Visible and invisible dick

Min kellene változtatni?

Benito: Pogbának kellene elkezdenie focizni egy kicsit, és nem lenne baj, ha a sérültek is velünk lehetnének, mielőtt túl nagy hátrányt balfaszkodunk össze. Én egyébként zokszó nélkül tolnám a 4-4-2-t Sándor Sándorral és Cuadradóval a két szélen, bár ehhez nagyon kellene Mandzukic középre, ő meg ugyebár sérült.

Darti: Marchisio, Khedira és Asamoah felgyógyulásával számítok némi javulásra a középpályán. Nem értem, hogy Allegrinek mi az apja fasza baja van Dybalával és Sandróval. Nekik Cuadradóval együtt mindig játszaniuk kéne.

S4tch: Nehéz kérdés. Szerintem a sérültek felépülése után fel lehetne rakni egy combos középpályát, de amíg Marchisio az egyetlen, aki alkalmas registának, addig inkább egy olyan taktikát kellene begyakorolni, amelyik nem támaszkodik erre. Nekem is a Capello-féle szuperhatékony, nézhetetlen 4-4-2 sejlik fel, ezt tudná a keret, középen Leminával és Pogbával.

Tyler: A stabilitás lenne a legfontosabb, ehhez jó lehet a 4-4-2. Meg el kellene felejteni a kapkodást és az érthetetlen döntéseket, pl. Cuadrado, Sandro vagy Dybala padoztatását. Emellett Pogbát fel kellene rázni, ha máshogy nem megy elektrosokkal.

cuadradoPumukli a neve és
az agya nem csenevész
mindig tettre, cselre kész

Kell(enek)-e új játékos(ok) a téli átigazolási szezonban, vagy képes ez a keret elérni a célokat?

Benito: A csapat jelenlegi céljaihoz jó ez a keret. Ráadásul Marotta nyári hatékonyságát elnézve inkább hagyjuk a picsába a mercatót.

Darti: Ha a célunk a bentmaradás, akkor reménykedek! A jelen játékot még nem vagyok hajlandó elfogadni „véglegesnek”, így bízom benne, hogy nem esünk ki a BL-csoportból és a bajnokságban is tudunk egy komolyabb sorozatot hozni. Télen nem lehet jó játékost igazolni szerintem.

S4tch: Attól függ, mik a célok. A bajnoki cím nagyon távolinak tűnik, a BL-nyolcba oda lehet érni. Télen érdemben nehéz erősíteni. Valószínűleg a sérülések által okozott kárt fogjuk januárban minimalizálni, nem számítok komoly mozgásra.

Tyler: Hát, télen elvétve lehet normális játékost igazolni. Egy normális trequartista jó lenne, de nem hiszem lesz olyan a piacon, aki hosszabb távon segíthetne nekünk. Kapkodni meg nem kellene, mert a végén még levesznek minket egy szar játékosért nagy pénzzel, mint történt az Hernanes esetében.

Hányadik lesz a Juve a bajnokság végén?

Benito: Második. Vagy bajnok. Pogbától függ.

Darti: Ha nagyon gyorsan elkezdenek a dolgok jól működni, akkor dobogó, ha nem, akkor 4-8. Címvédésre nagyon nem számítok.

S4tch: 2-8. hely között bármi elképzelhető.

Tyler: Sokat várok a sérültek felépülésétől, Marchisióval, Asamoah-val, Khedriával összejöhet a BL hely, ennél több már csak óriási szerencsével és bravúrral sikerülhet. De az eddigi játék alapján a 10. hely sem lenne meglepetés.

És mire lesz ez elég Európában?

Benito: Csoportelsőként megyünk tovább, jó sorsolással, tavaszra összeálló csapattal a legjobb négyet reálisnak tartom.

Darti: Fogalmam sincs. Szerintem még a csoportból is kieshetünk, de ez hamarosan kiderül. Imádom Beni optimizmusát, a legjobb négyet (is) csodának tartanám.

S4tch: A csoportból nem esünk ki.

Tyler: Továbbjutunk a csoportból, aztán meglátjuk.

Ki lesz a bajnok?

Benito: A Fiorentina. Vagy a Juventus.

Darti: Ha nem mi vagyunk, nem igazán érdekel.

S4tch: A Romát tartom még mindig a legnagyobb esélyesnek, de a sok rossz közül legkevésbé kellemetlen kimenetelként nem bánnám, ha a Fiorentina meglepne mindenkit. Sousa hadd szokja a magaslatot, jövőre jöhet vissza hozzánk.

Tyler: Sajnos a Roma és a harmadik számú milánói csapat a fő esélyesek még mindig. A Romáról tartom, hogy ha az idén nem lesznek bajnokok, akkor hagyják az egészet a francba, és indítsanak inkább tekeklubot.

Mit tartasz az emberiség előtt álló legnagyobb problémának?

Benito: Hogy az Izé még létezik.

Darti: Jaj, hagyjuk már ezeket a hülye kérdéseket! Ez egy komoly blog, francnak kell hülyéskedni mindig!

S4tch: A vallási háborúkat, a bolygó túlnépesedését. És az Izét.

Tyler: A globális klímaváltozást és a magyar sportközvetítések színvonalát.