Alice in chains vs. Pearl Jam (igazából a rotációról szól a poszt, olvasd el nyugodtan)

Ez a poszt még a múlt héten, a Roma elleni kupakiesés után kezdett formálódni, de a tartalma természetesen nem lett kevésbé aktuális a Lazio elleni, vérgőzös pontszerzés után sem.

Marchi búcsút int a kupának

Marchi búcsút int a kupának

Nem meglepő módon a Bianconeri levlistáján is téma volt a rotáció (annál furcsább, hogy közben fellángolt a nagyjából 10 éve eltemetettnek hitt Alice in chains vs. Pearl Jam vita is), és finoman fogalmazva nem vagyunk egy véleményen. Indulatoskodásig ugyan csak utóbbi jutott el, de előbbi is számtalan olyan dolgot hozott fel, amit némi külön zsetonért megosztunk veletek. Tehát az utalás visszaigazolása után katt a továbbra.

Tyler egyből odabasz: “szerintem a mostani Juve már azon a szinten van, hogy egy csak scudettót hozó év nem tekinthető egyértelmű sikernek. nem hivatkozhatunk örökre a két hetedik helyre, az volt ugyanis a kivétel, a Juventusnál a siker a normális. most már arra kell törni, hogy a Juve egyrészt “csizmaország” (muhahaha) megkérdőjelezhetetlen uralkodója legyen mindenhol, és alkalmazza a “csak a győzelem számít” elvet konzekvensen, és Európában is meg kell dögleni minden meccsen. amúgy ez utóbbi a brandépítés szempontjából is hasznos lenne, mert most azért eléggé adja magát az a következtetés, hogy “persze, Olaszországban mindenkit elvernek, de ha szembejön egy bátrabb embercsoport külföldön, farkukat behúzva menekülnek”

Ebben nincs is vita, abban már inkább, amit ezt követte: “ahhoz kapcsolódóan, amit s4tch írt a rotációról, én azt gondolom, hogy Conte egy dolgot nem tanult még meg továbbra sem: azt, hogy miként tartsa játékban a keretet. nagyon nem értek egyet azokkal, akik szerint a második vonalunk gyenge lenne: számomra nyilvánvaló, hogy Caceres, Q, Gio, Isla, de még Peluso is kezdő lenne a Román és talán a Napolin kívül szinte mindenhol. hasonlónak látom a fiatalok helyzetét is: játék nélkül elpazarolják az idejüket a kispadon/lelátón/primaverában, miközben egy másik csapatban pár év alatt tapasztalatot szerezhetnek és stabil kezdővé vagy akár válogatottá válhatnak. a baj az, hogy keveset játszanak, és akkor is tét nélkül. pl. amikor a Sassuolo ellen 4-0-nál beáll valaki, az elég felesleges: már senki nem akar focizni, még ha megszakad is az illető, akkor sem tud semmit csinálni. innen pedig szerintem több irányba is tovább lehet lépni”

Cserebogár-pacsi

Cserebogár-pacsi

Amire Tyli válaszolt, az pedig S4tchy azon megjegyzése volt, hogy “a pincér-féle kényszeres cserélgetésért én sem vagyok oda, de lássuk be, conte sokat nem tesz azért, hogy 1. a kulcsemberek kipihenjék magukat 2. a csereemberek meccsrutinnal felvértezve ugorjanak be, ha helyzet van. a szezon elején pirlo vagy másfél hónapig szar volt, mire conte egyszer lecserélte.”

Ez pedig arra jött válaszul, hogy a rotáció mellett kiálló S4tchyt egymás szavába vágva oltottuk le azzal, hogy Mourinho Izéje kvázi 12 emberrel játszotta végig a szezont, amiben mindent megnyert (Sztankovics, a cataniai meccsig Muntari + a kezdője). És ez azért nagyon fontos, mert a Juventusnak ráadásul elég erős kerete is van, így viszont elvesszük a lehetőséget a cseréktől, hogy bebizonyítsák, elég jók a kezdőhöz. Vajon ki volt az utolsó játékosunk, aki a cseresorból beverekedte magát a kezdőbe? Na, ez sem véletlen (Pogba nyilván más eset). Mindezt Tyli azzal tetézi, hogy “- bátrabban váltogatni a játékosokat: nem biztos, hogy egy kiesőjelölt ellen mindig szükség van Tevezre vagy Vidalra. emellett sokkal előbb is lehet cserélni, nem kell az óvatoskodás, hogy a 75. perc után cserél hármat Conte, amikor már mondjuk a félidőre eldőlt a meccs. ezek a késői cserék kontraproduktívak is valamelyest, hiszen azt üzenik a beküldött játékosnak, hogy nem elég jó, hogy éles helyzetben is bevessék, de azért “kapsz egy kis időt, hülyegyerek, hadd örülj”

S4tchy azonban még nem végzett. Miután romba döntötte egy közép-afrikai ország pénzügyi rendszerét a jelentős haszonért cserébe, ezzel jött vissza: “szerintem nem fizikailag fárasztja el az embereinket a meccs, hanem fejben. pirlo azt a 10 km-t bármikor elkocogja.a németeknél, spanyoloknál inkább az az előny, hogy a 30-on túli játékosokat kurvahamar leépítik, és hozzák a helyükre az ifiket. a mostani barcelona kivétel, meg giggs és xabi alonso is, de ha megnézed mondjuk iscót, jesét, moratát, varane-t a realban, szinte a teljes dortmundot, vagy mondjuk a chelsea-t, ahol a húzóemberek, oscar, hazard, willian, azpilicueta, luiz mind 20-25 között vannak, akkor látszik, hogy mi a különbség. ezek nem igazán sokat futnak, hanem inkább gyorsak. a bl-meccseinken jellemzően marchisio és pirlo futották a legtöbbet, na bumm. nálunk pogba az egyetlen tényleg fiatal gyerek, a többiek már mind 25 fölött vannak.”

Fiatal, jó, nyerő

Fiatal, jó, nyerő

Itt a mercato, a szezon legidegesítőbb, mégis reménykeltő és tervezgetésre alapot adó időszaka. Ilyenkor kellene arról beszélni, hogy kivel lehetne hatékonyan megerősíteni a csapatot, ehelyett az értékeinkért aggódunk, és még csak vitatkozni sem tudunk egyes potenciális érkezők értékéről, mert nincsenek ilyenek. A számunkra is hasznosnak tűnő játékosokat (Nainggolan, Bastos, Jorginho) már elvitték mások, ami hír jön, az általában egy Pogbáért, Vidalért és Marchisióért beeső arcátlan ajánlat.

Valószínűleg a klubnál is úgy gondolkodnak, még a mostani keretet sem tudja folyamatosan tűzben tartani Conte (lásd a kupameccsen mutatott játékot), ezért teljesen felesleges további játékosokat hozni sok pénzért a padra. Semmire nem számítunk a téli mercatón, és ez nem is olyan nagy baj, hiszen a megmaradt céljainkhoz létszámban és minőségben is bőven megfelelő a mostani keret.

 • Petya85

  Szinte mindennel egyetértek. Kivéve talán annyi, hogy ebben a félévben valóban nincs szükség új emberekre, viszont ha másfelől nézzük a dolgot és igazolunk olyanokat, akiket valóban használni is akarunk, akkor ez a félév tökéletes lenne a beépítésre, így a nyáron kevesebb időt kellene erre áldozni.
  Számomra felfoghatatlan, hogy egy Q, Casi, Ogbi, Govi és még talán Peluska miért nem kaphat lehetőséget? Nem kéne sokat rotálni, minden meccsen csak 1-2 embert forgatni, a rangadókon úgy is a szent kezdő játszik.
  Továbbá nem értem Mandzukic esetleges érkezését sem. Hova? Most, hogy Lóri szárnyal, Tevez pedig végigszántja a pályát minden meccsen (igaz, neki a góllövés most annyira nem megy, de ez csak átmeneti)? Bocsi, ez kicsit off volt.
  Valóban folytatni kéne a fiatalítást, de ne azon az áron, hogy a gyerekek csak a padot koptassák, nem akarom, hogy elkúrjuk pl.: Berardi karrrierjét is, lásd: Giovinco.

  • simoon

   a kicsi karrierjét Ő maga kúrta el azzal h nem jobb

  • Kelosz

   Meg azzal, hogy arcoskodott kicsit, kár hogy korán tette.

  • Pogba karrierje viszont nem lett “elbaszva”, szépen be tudta verekedni magát a kezdőbe, ahol folyamatosan jól teljesít. Gio nem biztos, hogy képes lenne a konzisztens játékra.

   azt hiszem Gio vélt és valós teljesítménye közötti differencia örök vita tárgya marad.

 • s4tch

  …és az egész onnan indult ki, hogy hogyan kerüljük el, hogy a kulcsemberek elfáradjanak, illetve hogyan érjük el, hogy a cserejátékosok képességeiknek megfelelő módon szálljanak be egy meccsbe. a római kupameccs ugyanis mindkettőt felveti: a kulcsemberek közül bonucci és vidal is határszarul játszottak, a cserék közül talán egyedül ogbonnát nem adtuk volna oda a lega próban senyvedő perugiának.

  • Kelosz

   Szegény Ogbonna pedig bizonyította az itt leírtakat szombaton. A 11 előtti szituban sztem egyértelmű meccsrutin hiánya miatt marad le (helyezkedett rosszul) az indításkor. Meccsbe lévő játékosok nem hibáznak ilyet.

  • s4tch

   mondjuk az vidal hibája volt elsősorban. a juve jó védekezésének a titka nem csak annyiból áll, hogy jók a hátvédek. a duplahetedik csapatban is ott volt bonucci, chiellini, barzagli, viszont előttük nem vidal, pirlo, marchisio, pogba szűrtek, hanem poulsen, aquilani, melo, sissoko. vidal hétvégén bemutatott egy sissi-féle homály szerelés-kísérletet, egyből helyzet lett belőle. vidal messze a legjobb emberünk idén, de most ráférne egy kis felfrissülés.

   sőt, klose közeli fejese sem egy cserejátékosé, hanem lichté volt. conte el is mondta a meccs után, hogy ő ragadt be, miatta nem működött a lescsapda.

 • NucLeo

  “mert a Juventusnak ráadásul elég erős kerete is van, így viszont elvesszük a lehetőséget a cseréktől, hogy bebizonyítsák, elég jók a kezdőhöz.” Ezzel nem értek egyet.A Juventusnak nem elég erős a B csapata ahhoz,hogy egy alapcsapattal felálló Romát vagy Napolit megverjen.Talán Q és a szebb napjait idéző Marcsi olyanok,akik érdemben hozzá tudnak tenni a játékhoz a padról beszállva.(és Giaccherini volt…)

  Isla,Pelus,Gio?Mind a hármat óriási baki volt leigazolni/visszahozni.És akkor Padoint nem is említettem.Isla az egyetlen,aki motiváltnak tűnik a cseréink közül,de ő meg focizni felejtett el.

  Szerintem egy kicsit bátrabban kéne fiatalítani,néhány embertől pedig szabadulni kéne(Peluso,Padoin,Gio,Isla,Vuci,Q).

  Paratici minden évben igazol egy rakás fiatalt,akiket aztán szinte soha nem látunk többet Juve mezben.Inkább ők üljenek a padon,mint a 30-hoz közeli jóllakott,motiválatlan játékosok,hiszen őket tüzelni sem kellene különösebben Conténak.

 • humorpalanta

  Azért azt nem hiszem, hogy ne bírná ki a csapat, ha kivennénk3-4 játékost a bajnokságban a gyengébb csapatok ellen, aztán Conte feltüzelné a fiait. Folyamatos cserélgetés mellett kiváló játékot tudnának produkálni, gondoljunk csak Storarira, Ogbonnára, Cáceresre. Mind kiváló játékosok. Aztán ott van Bouy, aki szerintem egy nagyon tehetséges játékos, de sikerült elkótyavetyélni. Marchisió is össze tudná rázni magát szerintem. Nem beszélve a Gio-Q kettősről. Szerintem ha Conténak jobb hozzáállása lenne, a bajnokság mellett a kupát is simán behúzhattuk volna, s a BL-ben a legjobb négy közé is befértünk volna. De oda nem az kell, hogy a Scudetto a legfontosabb, a cserék meg a kupában játszanak, mert ez hülyeség. A Scudetto a legfontosabb, de a cseréink is odaérnének a 2. helyre. Ha rotáljuk folyamatosan a játékosokat, akkor pedig lehetünk elsők, max nem nyerünk rekordpontszámmal, de máshol is megálljuk a helyünket. Mandzukic pedig jöjjön, szükség van rá. 3-4-1-2 úgy, hogy Tevez hátrébb, elöl pedig Mandzukic és Llorente. Középpályán pedig Vidal Pogba Pirlo Marcsi. Most mondja valaki, hogy ez nem BL-esélyes csapat.

 • rakkenroll

  Nem vagyok a rotáció híve, csak ha már nagyon nem megy valakinek vagy fáradt, de ezt inkább pihentetésnek hívnám. Az Inter ellen pl. lehet jobb lenne a kissé fásult, fáradt, görcsös Tevez helyett Mirkóval kezdeni (remélem már a kerettel edz), mert motivációban nem lenne hiány valószínűleg a büszke szlávnál, viszont 20-30 percre még így is behoznám az apacs harcost a végére, minél hamarabb át kell szakítani a gátat nála, lehetőleg már februárra. Conte sem hibátlan, ez tény, ezért csak egy félisten még, de az nem hiba szerintem, ha ragaszkodik egy alapfelálláshoz, az már talán igen, hogy sokszor igen makacsul.

  • s4tch

   mirko a kerettel edz, de rómába nem utazott el. egyértelműnek tűnik a státusza: menni akar, a klub és az ügynökei is csapatot keresnek neki. szerintem hiba lenne játszatni, már nem a juventus sikerén jár az agya.

  • rakkenroll

   Oké, menni akar, de lehet most az Inter ellen villantott volna, egyenesen Thohir arcába, csak a mihez tartás végett..

 • Kelosz

  Jó az írás. Conte csak a kezdővel számol. A többiek javarészt alamizsnát kapnak (illetve az életrajzukban benne lesz, hogy olasz bajnok x-szer). Most nagyon látszik Giaccherini és Pepe hiánya, mivel Ők pontosan olyan játékosok voltak akik csereként beszállva is jó teljesítményt tudtak nyújta, pedig egyik sem egy világklasszis. Mostani padról Marchisio, Caceres, Q, Vucinic tudna hozzátenni csereként egy-egy meccshez. Közülük Marchisio én már nem is tudom mit csinál, lehet hogy csak volt egy véletlen mindenbejön idénye??? Caceres nem játszik, pedig benne van lendület. Q és Vucinic kicsit sértődöttek a csere státusz miatt + náluk jön ki a legjobban amit írtatok (nem vagyok elég jó a kezdőbe, minek állítanak be 10-15 percre). Giovinco pedig mintha teljesen feladta volna a kezdőcsapatba történő visszatérés esélyét. Olyan Storarisan elfogadta a helyét.

 • Kelosz

  + Vidallal mindenképpen foglalkoznia kellene Conte-nek, mert mióta lenyilatkozta, hogy Ő a legjobb, azóta “kurvagyenge” persze önmagához képest.

 • Tonhalacska

  Conte drága nemigen rotál. És mivel ritkán teszi, amikor végül bekövetkezik (kényszerből vagy bármi okból), általában nem jön be. Ez egyébként az ő kíméletlen imidzsének gyengítő eleme, hogy bármilyen hideg és kemény edző ő, azért a kezdőjébe szerelmes, s mint tudjuk, a szerelem vak.

 • Zoltan Barton

  Én egyetértek a cikkel, és személy szerint híve vagyok az egészséges rotációnak…Szerintem egy csapatban kéne lennie kb 15-16 olyan játékosnak akik bármikor kezdők lehetnének, és lennének is. Én még annó a Real elleni meccseken figyeltem meg, hogy Caserest tették/tettük felelőssé a kapott gólok egy részéért, de hogy is lehet elvárni tőle, hogy hiba nélkül fogja Ronaldot ha se előtte, se azóta gyakorlatilag nem játszik. Lehet naív vagyok, de szerintem Islára ugyanez igaz, ha játszhatna rendszeresen, biztosan javulna a formája. Szerintem ha már nem igazolunk senkit, akkor bizony el kellene kezdeni jobban használni a keretet, jól fog még jönni az EL-ben ha tényleg lehet számítani a cserékre fontos szitukban is, és nem csak időhúzásként, vagy pihentetésként a kezdőknek….

 • _daneeka31

  Szerintem inkább Alice in wonderland, mint Space Jam, csakhogy a poszthoz is hozzászóljak.

  • rakkenroll

   Szerintem meg Nirvana…

 • Horváth Tamás

  Ahogy a cikk is utál rá…Mikor volt utoljára olyan??? hogy egy CSERÉNK döntően változtatott a játék képén vagy csak egy már eldőlt meccsen rukkolt elő egy kiváló egyéni produkcióval pl: 2-0-nál lőne még két gólt Q vagy Gio vagy “csak” egyet. Conte már tavaly sem forgatta jól a keretet…A Lazio ellen is lehetett volna azért még egyet cserélni…Csak azt nem értem, hogy Conte akkor miért mondta anno azt, hogy egy BL-hez ilyen meg olyan keret kell, jó nyilván igaza van egyrészt mert ahhoz karcsúak voltunk tavaly, de tavaly óta jobb a keretünk, de NINCS KIHASZNÁLVA még 50%-ban se.
  Az idei szezon eddig kb 12 max 13 játékos érdeme…Még valami, többen is említették Ogbonna-t, szerintem őt idén már be kell építeni a Kezdőbe. Barzaglit és Giorgio-t bírom, jók de nemzetközi szinten több van Ogbonnában és Caceres-ben is előbbi főleg passzolás és helyezkedés utóbbi futó gyorsaság miatt…

  • s4tch

   cagliari-juve, a csereként beállt marchisio győztes gólt lőtt
   juve-milan, giovinco nagyon jól játszott és gólt szerzett
   juve-galata, q gólt lőtt
   idén kb. ennyi dicsőség jutott a cseréknek.

   egyébként kapásból két oka is lehet, hogy a cserék kevésszer fordítanak a játék menetén. egyrészt általában a kezdő is dominál, így nehéz egy már eleve nyertes meccsen nyerő emberként beszállni. másrészt conte knows, nem azért ragaszkodik a kezdőihez, mert vakon szerelmes beléjük, hanem azért, mert valóban ők a legjobbak.

  • humorpalanta

   Meg azért elég nehéz úgy valamit eldönteni, hogy 5 perced van lefújásig…Mert még akkor sem cserél, amikor valaki az első 45 percben is csak szenvedett. Úgy meg aztán nem igazán lehet maradandót nyújtani, hogy egy hónapja nem játszottál, csak összesen 10 percet két meccsen. Főleg mert olyankor már a többiek tesznek az egészre és már nem is passzolnak, mert már nyertünk, jeeee.

  • s4tch

   így van. múlt héten néztem, hogy q addig 320 percet játszott a bajnokságban 14 meccsen. ebből:
   – 3x kezdett, kb. 70 perceket játszott (~210 perc), 1 gólt lőtt
   – 11x becserélték, ez alatt játszott összesen 110 percet, magyarul átlag 10 percet kap csereként

   utóbbi lófasz, pláne általában nyertes meccseken, amikor már a csapattársak a lefújást várják.

  • Horváth Tamás

   juve-galatán valamiért úgy rémlett mintha Q kezdő lett volna, ezért megnéztem csere volt neked van igazad, amúgy biztos kitudnánk erőszakolni pár gyengébb példát még, de ez akkor is gáz. El-re kíváncsi leszek bajnoksággal párhuzamban cserék szempontjából. Amúgy nekem eddig Conte-tól igazán a Real elleni taktikai módosítások, játékoscserék a kezdőben tetszett a legjobban ott látszott hogy tud keverni a faszi, ha nagyon muszáj. De az ilyenek hogy Pelus jön Asa helyére a 77. percben meg Q Tevez helyére egy jó 10 percre max ez UNDORÍTÓ, 10 perc a primaverásoknak való, nekik is inkább árfelverés szempontjából, meg Rubinho-nak, Padoin-nak.
   De, elviselem amíg így megy a szekér, főleg ha El-ben is alkotunk valamit. Conte nem fog ezen a téren változni nagy rá az esély, CSAK kényszeres szitukban.
   Amúgy nem tudom ti ,hogy látjátok lehet kicsit bele magyarázás, de Conte mint edző csak a Bl-től tud tovább fejlődni,ahogy a csapat is. Többször kéne neki, hogy papíron erősebb csapatok ellen játszunk, ahol nem elég a standard egy kicsi változtatással. Azért vagyunk idén jobbak, mert van egy orbitális csatársorunk a tavalyi erős közepeshez képest, no meg Pogba tovább fejlődött, meg Vidal is feljebb kapcsolt…

 • Nagy Dávid

  Szerény személyem mindig is bírálta Conte-t a cserékhez való hozzáállása miatt. Egyetértek azzal, hogy legyünk szerelemesek a kezdőbe, de ez a csapategységnek koránt sem használ. Ezért lehetőséget kellene adni a többieknek is. Nem csak nála, de soha egyik edzőnél sem értettem, hogy a 70. perc után (az időhúzást leszámítva) minek cserélni. Teljesen felesleges. A volt edzőmnek birtam azt a tulajdonságát, hogy közölte az emberrel szünetben, hogy: “figyu fiam, ma ez neked nem nagyon megy. Ezt és ezt várom tőled a félidőt követően. Van rá 10 perced! Ha nem teljesíted akkor le leszel cserélve!” Volt hogy ezt sem várta meg, hanem az első rossz megmozdulása után üvöltve leparancsolta a pályáról. Legközelebb az illető jobban teljesített.

 • mbence

  nagy az arcotok, pedig már csak 6 (7) pont a különbség!!!!!!!+%

 • Péter Bognár

  Nyilván Pearl Jam. Amúgy s4tchnak adok igazat, kivéve a drasztikus fiatalítás kérdésében. Olaszországban hagyományosan később érnek a játékosok és nemcsak azért, mert az edzők inkább az öregekben bíznak. Ez kulturális kérdés is. Maldini, Del Piero, Totti, Balotelli szabályt erősítő kivételek.

  Isla például még az Udinesében a liga egyik legjobbja volt a posztján, a 2010-es vébén is jó volt,talán még ma is tudna focizni. Q. is több helyen bizonyította, hogy lehetne rá számítani.

  Tudom, hogy a Romát nem említhetjük egy lapon a nagy Juvéval, de a rotálás szempontjából Garcia mutatja az utat. Igaz nálunk nincs talán annyira kiemelkedő klasszis, mint Vidal, Pogba vagy Tevez, inkább több hasonló jó játékos egy-egy posztra. Na de Garcia próbál tűzben tartani mindenkit, ez jó azért is, mert még a padon ülők is joggal érezhetik, hogy részei a csapatnak. A kapushoz meg a középhátvédekhez nem nagyon nyúl Rudi. Ott van a legnagyobb szükség a stabilitásra, de a szélső hátvédeket pörgeti. Maicon és (Balzaretti sérülése óta) Dodó helyén is föltűnik kezdőként is Toroszidisz. Most, hogy jött Bastos van még egy opció. A középpályán forgatja Pjanic, De Rossi, Strootman, Nainggolan négyest, de míg Bradley volt, ő is kapott hosszú perceket, ahogy még Taddei is. Centerben most már taktika szerint cserélheti Totti és Destrót, a két szélső poszton meg folyamatosan forgatja Florenzit, Gervinho-t és Ljajic-ot, most már ide is opció Bastos.

 • Szilveszter94

  A korösszetétellel nincs baj; arra kell ügyelni, hogy ne legyen nagy a 30 éven felüliek aránya – max 3 ember, a kapussal együtt talán 4; a szezon végén Barzagli, Lichtsteiner és Tevez (+Buffon) lesz 30 feletti a teljes alapcsapatból, szóval a fiatalítás még nyárig, de inkább jövő nyárig ráér. (Megj.: alapkezdőben a Vidal-Marchisio-Pogba hármassal számolva.)
  Mourinho és a mostani Juve közötti hasonlat azért nem áll meg, mert totál más volt a bajnokság akkor és most. Egyrészt, Mourinho csapatai jellemzően kegyetlenül jól bírják a meccseket – nem mintha Conte csapatainál lennének ilyen gondok, de José ebben übereli őt. Másrészt, az ellenfelek (mármint a “tényleges ellenfelek”) is sokkal másabbak voltak; akkor két év alatt csak a (kábé a mostani Napoli szintjét kocogtató) Roma volt komoly ellenfél; ott egy 80% is elég volt mindenki ellen. Most itt a Roma, a Napoli, a Fiorentina, az újrarejaizált Lazio, amik ellen előzetesen is simán benne van a pontvesztés (+még vegyük hozzá a két milánói “csapatot”, de most még csak egy óriási kérdőjellel.), ami megköveteli, hogy a Juve minden meccsen 100%-on pörögjön – amíg Mourinhónál ősszel még simán belefértek a pontvesztések, addig Conte csapatának főleg Firenze után be kellett darálni mindenkit, mert ott lihegtek előtte-mellette.

 • Enslaver

  Én legfeljebb azért hoznék el egy szélsőt most a téli mercato idején (természetesen kölcsönbe, szezon végi opciós megvásárlási joggal), mert fél év alatt ki lehet tapasztalni, h beleillik-e a csapatba a játékos, ill. alkalmas-e a kitűzött feladat elvégzésére. Ha nem integrálható a csapatba az elvárt mértékben, akkor még mindig ott van a lehetőség, h szezon végén visszaküldjük marhavagonban a korábbi csapatához. Nyáron is el lehet játszani ezt a kölcsönvételes dolgot, de az sokkal jobb lenne, ha a következő szezont már úgy kezdhetnénk el, hogy egy használható szélsőt beépítettünk sikeresen a csapatba. Természetesen, ha nem igazolunk most senkit, azt is arcrándulás nélkül tudomásul veszem, mert ez a keret arra bőven jó, h megnyerjük a még szóban forgó trófeákat, ha meg van a kellő motiváció és hozzáállás.

  • Enslaver

   Padoin pedig húzzon el a p*csába, de gyorsan, mert nem tud focizni! Nem kellenek ilyen padmelegítő, antitalentum játékosok a csapatba.

 • Juventino

  És akkor leigazoljuk Pablo Daniel Osvaldót… Elvileg a BL-kiesés után csökkenteni akartuk a “csatár-parkunkat”, mert minek ide 5 ember, mikor kettőnek betonbiztos helye van, a másik három meg meccsenkénti 10 percen osztozhat. Mirko, akit Conte bűnszar 12 meccsek után sem ültetett le a padra, már a keretbe sem kerül, olyannyira nem érdekel senkit, mi lesz vele. Giovincóba szerelmes a mi Antoniónk, Q meg ha belegebed, se kerül vissza a pixisbe a Milan affér óta. Mégis, mindhárman maradnak és… leigazoljuk Pablo Daniel Osvaldót. Akit egyébként személy szerint bírok, mint egy őrült rocksztárt, aki stage diving-ol akkor is, ha 3 emberből áll a közönség, meg zseniális megmozdulásokra képes – ha van kedve focizni. Kölcsönvesszük és 19 millióért (!!!WTF?) opcióval vihetjük a nyáron.

  Azon felül, hogy ennek az égvilágon semmi értelme nincsen, nagyon Anelka 2.0-ának hangzik a projekt és még egyes játékosaink testi épségéért is aggódhatunk, ha Daninak pofozkodni támad kedve. Bravo Marotta, végre betömtél egy hiányposztot… (vagy égette a zsebét Motta és De Ceglie bennmaradó fizetése)

 • Enslaver

  Nekem is bassza a csőrömet ez az átigazolás, nem hagy nyugodni a dolog. Szélső nem jött, ami esetleg minőségben sokat dobhatott volna a csapaton, helyette Marrotta papa kikukáz még egy csatárt a csapat számára. Nem sikerül Vucit szélnek ereszteni, viszont a nyakunkba szabadítanak egy nem rossz, de egy egyébként is létszám fölött lévő támadósorba, egy teljesen felesleges csatárt. Sok szerepet nem fog nálunk kapni az hótziher, és gyakorlatilag ezzel elvágja magát a VB-től is, hacsak ezekben a mikro lehetőségekben nem alakít valami igazán nagyot. Kicsigiót, Vucinicet és Q is sajnálom, h egy újabb támadó rontja majd az esélyeiket. Azért Análkánál mindenképpen jobb választás, mert fiatalabb, viszont hasonlóan haszontalan, mert a padot fogja koptatni a tavaszi szezon nagy részében, a többi cserecsatár társával karöltve.