Kösz a halat, Röfi!

A Realban sem szerettem. Nyilván nem kedveltem meg Nápolyban sem. És a Juventusban sem. Ezzel a poszttal viszont tartozom neki.

Salute!

Okoskodhatunk itt gazdasági megfontolásokról, taktikai szempontokról és marketingértékről, a szurkoló érzelmi alapon ítél. Egyszerűen valaki vagy szimpatikus, vagy nem. Persze sokat nyom a latban, hogy milyen mez van az adott futballistán, és a fenti gondolatból fakadóan 20-30 (50-100) százalékot is rátehet egy játékos szimpátiaindexére, ha a te csapatodban játszik. Persze, ha jól.

Higuaín tulajdonképpen jól játszott a Juventusban. Kiemelkedően jó gólszámot hozott, fontos meccseken lőtt szép gólokat, és miután tavaly ősszel Allegri kitette a csapatból, tavaszra úgy verekedte vissza magát, hogy már a workrate-je is kezdett hasonlítani Tévezére, nem csak a gólérzékenysége. 

Ha maradt volna még egy évet, talán egy kicsit meg is kedvelem. Így, hogy áldozatul esett a Ronaldo-biznisznek, csak odáig tudtam eljutni, hogy sajnálom. Elbánt vele a sors, mert ha nincs CR7, a Juve soha nem tudott/akart volna megszabadulni tőle, kivált nem ilyen randán. Látszott is szegényen, milyen rohadt lelkes volt, hogy a Milanba kellett igazolnia, és tök igaza volt benne, hogy kisajtolta az átigazolásból, amit csak lehetett (Ronaldo mögött ő a Serie A második legtöbbet kereső játékosa).

Az, hogy végül irtózatos pénzügyi bukta lett belőle, nem az ő hibája. Az sem az ő hibája, hogy a Napoli nem csuklott össze a hiánya miatt – pedig nyilván ez is volt a célja Agnelliéknek, amikor kifizettek egy közepes vagyont a Pufiért. Igazából arról sem tehet, hogy az egyenes kieséses szakaszban, azaz azokon a meccseken, amikért kifizettünk érte egy rahedli pénzt, nem ment neki igazán. Lehetett tudni, hogy így lesz. Az a barom, aki meglepődött, hogy a BL-döntőben csak perceket töltött Sergio Ramos zsebén kívül.

A bajnokságban viszont brutál nagyot ment. A Napolit hobbiszerűen koncolta fel a nálunk töltött két éve alatt, de lőtt nagyon fontos gólt a Romának, a Milannak, és persze az Internek, ami bajnoki címet ért a csapatnak. Voltak jó meccsei a BL-ben is, a Monaco kiejtése, illetve a Spurs elleni fordítás is gyönyörű dolgozat volt.

Golyó

A Juventus szintet akar lépni, és ezt kezdhette volna akár más játékosokkal is, de úgy alakult, hogy ő szívta meg. Az első másfél éve alapján azt mondtam volna, hála az égnek. Most viszont, tudva, hogy Ronaldo a felét sem fogja beletenni a csapatmunkába, mint Higuaín, csak abban bízhatunk, hogy a portugál rengeteg góllal fogja feledtetni Higuaínt. És ezzel azt is elmondtam, hogy egy kicsit azért feledtetni kell.

Ég veled, Malacka. És kösz a halat.