Szezonbeharcsi

Úgy repül az idő: alig nyalogattuk vegytisztára egymás sebeit a Real elleni BL-kiesést követően, alig néztük végig hitvány életünk első, olaszok nélkül lejátszott vébéjét, még fel sem ocsúdtunk a CR7 leigazolása és a Bonbon-Caldara-Higany biznyák által okozott sokkból, meg sem szoktuk Gigi feszes testén a P$G-dresszt, máris itt az új bajnokság. A modern internet kihívásainak megfelelően számozott kérdésekben beszélgetünk az előttünk álló szezonról, így a kommentek között ti is egy pillanatra dúsgazdag és befolyásos bloggernek érezhetitek magatokat.

Hamarosan visszatér a pályára a Dzsuventusz!

A posztot még Marchisio szerződésbontása előtt írtuk. – s4tch

1. Tízes skálán hányasra értékelnéd a Juve nyári átigazolásait?

_beni: Kicsaptuk a brét rendesen, én erre a vacsorára 10, azaz tíz pontot adok.

Darti: Ha nem megy már el senki, akkor nagyon elégedett vagyok. Ami 8-9 körüli. Tíz pontot nem tudom, mire adnék. Most igazán úgy érzem, hogy erősödtünk. Megtartottuk, akiket kellett, hoztunk is, akit kellett. Bonucci visszahozatala távol van a tökéletestől, de beletörődtem. Középpályán van hiányérzetem. Khedirát jó lett volna lecserélni – például Pogbára 😀 😀 :D: D LOL

Dino: 9/10. Igen, a Caldara-Bonucci csere miatt esik ki most egy pont, illetve amiatt, hogy ezzel összefüggésben Higuain is elment a Milánba. Drukkoltam, hogy a Chelsea legyen a végállomás. Kicsit szomi vagyok emiatt.

s4tch: 8/10. Tetszett: nagyjából minden. Nem tetszett: jöhetett volna még egy combos középpályás, a Caldara-Bonucci cserét sosem múló gyűlölettel szemlélem.

Tyler: 8/10. Bonucci visszahozatala megbocsáthatatlan, és jó lett volna egy középpályás is.

2. Véget ért a mercato. Maradt esetleg olyan poszt, ahol tovább csiszoltál volna a kereten?

_beni: Nem hiszem, hogy volt realitása a pletykának, de amikor elképzeltem a mostani csapatot Pogbával kiegészülve, azonnal kocsiba vágtam magam, és meg sem álltam Dino szatmári dácsájáig (útközben természetesen oda-vissza megerőszakoltam S4tchyt Hevesben, s hevesen). Én bízom a kapusainkban, inkább a szélső védők posztja aggaszt némileg.

Darti: Egyelőre nem látom magam előtt a középpályás védekezést. Perin és Szcseszyn remélhetőleg jók lesznek…

Dino: Fura lesz világklasszis kapus nélkül felállni. Grabowsky szerintem nem az, Perin meg gyakrabban kerül a _maródiak listájára_, mint annak idején Peruzzi.

s4tch: A középpályánk nem elit, amúgy nagyon rendben vagyunk.

Tyler: Igen, Bonuccit kibasznám pályamunkásnak a női csapathoz.

3. s4tchy már írt róla, de ezt a témát nem lehet kikerülni: értékeld röviden a Caldara-Bonucci cserét! Mit vársz Bonuccitól?

_beni: Én általában magamba tetováltatom S4tchy gondolatait, és ezúttal is tökéletesen egyetértek vele. Számomra az a kérdés, hogy Bonucci lelkileg hogy viseli majd a nyakába zúduló epefekete taknyot. Ha jól, akkor erősítés lesz, ha tetszik, ha nem.

Darti: Bekaphatja. Ha zseniálisan fog játszani, akkor is bekaphatja, de akkor legalább elégedett leszek. Valahogy nem látom magam előtt, hogy ugyanazt a működést fogja tudni bemutatni, mint távozása előtt. De ne legyen igazam.

Dino: Én nem örülök neki, de az is tény, hogy Csicska már bizonyított, gyakorlatilag nem kell beépülnie a csapatba. Caldara is bizonyított már – de még csak Bergamóban. Szerintem a jövő egyik meghatározó játékosa lesz, és talán pont ezért váltak meg tőle könnyedén: itt nem lesz csapatépítés, itt dara lesz a BL-győzelemért. Nem a jövő, hanem a jelen embereivel.

Tyler: Azt, hogy mielőbb eltakarodik, és remélhetőleg a lehető legkevesebbet játszik majd az idén.

4. Ronaldo vagy Messi a G.O.A.T.?

_beni: Én mindig ronaldós voltam inkább, de nagyon pici köztük a különbség, és valójában csak a szurkolói ízlés dönt közöttük. De gustibus, aut bene aut nihil – mondja a művelt kirgiz. (Egyébként Bergkamp nem volt messze egyiktől sem, de ez most mindegy.)

Darti: Ronaldo, de CR7 és Messi sem rosszak.

Dino: Messi, mert jobban cselez.

s4tch: Nedved. Amúgy Ronci nem született zseni, viszont a szavatossága és küzdőszelleme még nem kopott meg, úgyhogy az idősebb kora ellenére most épp jobb játékosnak tűnik, mint Messi.

Tyler: Ne vicceljünk már, nyilván Maradona.

5. Ki lehet a szezon kellemes meglepetése, és esetleges csalódása?

_beni: Cancelo – egy alapos mosdatás után – évekre megoldja a jobbhátvéd posztot, miután Allegri megtanítja védekezni is. A legnagyobb csalódás az lesz, ha valamelyik pénzeszsák meglépteti Pjanicot a hátralevő időszakban, mert akkor baszhatjuk.

Darti: Alapvetően a kezdőcsapat közelében lévő játékosoktól _elvárás_ a kurvajó játék. Így csak Bekúrtól lenne meglepetés, ha zseniális lenne. Csalódás az lesz, ha Ronaldo nem rúg 25 gólt legalább a bajnokságban.

Dino: Rémálmaiban Ronaldót szétrúgják a Chievo elleni meccsen, kiesik fél évre, és sosem lesz belőle már igazi klasszis. Amúgy szerintem Dybala a leginkább változó tényező, rá leszek leginkább kíváncsi, ő képes a legszélsőségesebb teljesítményre.

s4tch: Bentancurtól talán picit túl sokat vár a tábor. Ő szerintem sosem lesz Pogba vagy Vidal kaliber, így benne könnyen csalódhatunk. A meglepetés Bernardeschi lehet: tavaly natúr Dybala-pótléknak tűnt, idén állítólag mezzalaként is számíthat rá Allegri, abból meg elkél nálunk a minőség.

Tyler: A csalódás – már akinek – Bentancur lesz, a kellemes meglepetés meg úgy tűnik, hogy Cancelo.

6. Kit tartasz a legnagyobb riválisnak a bajnokságban?

_beni: Miután ezeket a sorokat leírom, azonnal satuba rakom az ujjaimat, és egy öreg homár ollójával lemetszem őket: az Izét.

Darti: Roma, izé. A Napoli tavalyi formája tavaly kivételével talán bármikor bajnoki címet érhetett volna. Idén nem lehetnek olyan jók Kárlóval sem. Az izé pedig izé, elverték a Realt nyáron, azzal meg is van az idei idény nagy sikere.

Dino: Roma. A Milan érdekesen erősít, tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki magukból. A Napoliban és az második számú milánóiakban nem látom a potenciált.

s4tch: A nyár örökös bajnokai ezúttal is behúzták a nyarat, és idén élesben is jók lehetnek. A Roma kiszámíthatatlan, a kukásokban vélhetően benne maradt a májusi gyomros, a többiek kerete kevés.

Tyler: A férgeket.

7. Agnelli Villar Perosában mondott évadnyitója egyértelműen rögzítette a célokat: a hazai söprés mellett meg kell nyerni a BL-t is. Meglesz?

_beni: Nincs egyetlen csapat sem, ahol ezt ki lehetne jelenteni. Jelentősen megnőttek az esélyeink, és mivel lehet, hogy nem is a Juventus volt elátkozva, hanem Buffon, azt mondom, meglesz, getzik!!

Darti: Engem megrémít, hogy ennyire egyértelműen ez lett a cél. Van ugyanis az a helyzet, amikor döbbenetesen, mindenkit lenyűgözően nagyot akarunk fingani. Na, ilyenkor lehet elképesztően befosni. A BL megnyeréséhez nagy szerencse is kell gyakran. De tény, más célunk nem lehet már. Ez a keret most elég jónak is tűnik hozzá.

Dino: Nem.:-(

s4tch: A BL-hez jó edző, bő és erős keret, valamint piszok nagy mázli is kell. Nekünk eddig utóbbi hiányzott. Reméljük, Ronci hozta magával a madridi kuruzslóját is.

Tyler: Nem, de a döntőben bárkitől ki tudunk majd kapni.

8. Mi a véleményed a CR7 miatt hozzánk csődülő divatdrukkerekről?

_beni: Engem inkább az bosszant, hogy a magukat 30 éve juvésnak mondók is gagyi fos kamumezeket vesznek, amivel nem a klubot támogatják, hanem azokat, akik meglopják a Juventust. Ha a bandwagonerek közül sokan vesznek eredeti cuccokat, már nyer velük a klub – én meg ugyanúgy le fogom tudni szarni, hogy rajtam kívül ki szurkol még a Juvénak. Belőlem hiányzik ez a juvés kivagyiság, sőt még azt is be kell vallanom, hogy számtalan Izé-szurkoló barátom van, és utáltam Monterót, mint a szart.

Darti: Imádom mindet. Csodálatos dolog, hogy milliók kezdtek el szorítani a klubért CR7 miatt. Néhány évtizeddel ezelőtt a korábbi generáció meg Del Piero, Nedved, Baggio vagy akár Platini miatt kezdett szurkolni a csapatnak. Szerintem mi magunk is csak nagyon lelkes divatdrukkerek vagyunk. Baszki, 1093 kilométerre van Torino. Belegondolva sokkal szívesebben lennék III. ker TVE szurkoló. Közel van, erős a kötődésem is a környékhez. Csak sajnos focizni nem tud(ott) soha senki a csapatban.

Beni meglátását pedig ADOM: emberek néhány ezer forintért veszik a hulladék, pincében összevasalt emblémákkal ellátott hamisított mezeket, és gyalázzák azokat a kis kínaiakat, akik százezerszámra veszik a CR7-es eredeti Juve mezeket. Utóbbiak lehet, hogy azt sem tudták két hete, hogy mi a fene az a Juventus, de mostanra már támogatták a klubot.

Dino: Vicces, amikor valaki identitáskérdésként tekint egy külföldi klubbal való szimpátiára: legyünk őszinték, egy tőlünk 1000 km-re lévő csapat szurkolójának nem lehet születni. Ez marhaság, mindig jót röhögök azokon, akik leírják, hogy „Köszönöm, Uram, hogy juvésnak/milánosnak/rómásnak teremtettél”. Az, hogy valaki egy külföldi klubnak szurkol, többnyire döntés eredménye. Az persze lehet érdekes, hogy ki, mi alapján választja ki a csapatot, de az esetek 99 százalékában ez a körülmény sem olyan izgalmas. Jöjjön bátran mindenki, nem eszik el előlem a kalácsot.

s4tch: Benvenuto! Senki sem született juventinónak. Hogy valakit egy adott mérkőzés, egy tetszetős mez/logo, egy játékos, vagy egy rokon hoz a csapat közelébe, számomra tökmindegy. Vegyék csak az újak is a bögréket, járjanak meccsekre, fizessenek elő a JTV-re, ez a modern foci gyűlöletes útja.

Tyler: Nem érdekel a dolog.

9. Idén fogsz posztolni? És te nevezed magad újságírónak?

_beni: Igen, bár még a nyári posztok között is van elmaradásom (mindenképpen szeretném elintegetni szívem ébenfekete csődörét, Kwadcsit például). Természetesen sok pénzért bármit megírok, így inkább nevezném magam bértollnoknak.

Darti: Persze. Évek óta nem vártam ennyire az idénykezdetet. Feltámadhat a tűz a Bianconeri Blog szerkesztőségében is.

Dino: Nem fogok, és igen, újságíró vagyok. Ha Joó Gábor az lehet, akkor lehessek már én is!

s4tch: Eddig is írtunk, ha volt véleményünk. Most nagyobb a hype a csapat körül, mint valaha, és azt hiszem, mi is jobban érezzük magunkban a bugit.

Tyler: Nem, és nem.