Dilemmák

Nézzük az alapállást: egyenes kieséses párharcban mindig peneltük a Realt, döntőben mindig mi szoptunk. Ha már úgyis muszáj velük játszani, akkor mindenképp a döntő előtt találkozzunk, mint a borítékolható zakót jelentő döntőben – szól az ige. A bukik szerint így is a spanyolok a párharc toronymagas esélyesei, úgyhogy engedjük is el egyelőre az esélylatolgatást, beszélgessünk érdekesebb dolgokról! Senki nem maradhat otthon, szavazásra fel!!4!

Marchisio vagy Bentancur?

Az összeállítást tekintve ez tűnik a legnagyobb dilemmának. Az világos, hogy a Real lemészárolna minket, ha 2 belső középpályással állnánk fel. Pjanic eltiltásával nagyjából kényszerpályán van Allegri: Matuidi és Khedira mellé kell választania egy harmadik embert, és kb. ennyi a mozgástere a középpályát illetően. Ki legyen a harmadik? A rutinos, gyönyörű, olasz fickó, aki született juventino az egyik verzió. Múltkor titokban elvégeztünk rajta egy DNS-tesztet (hogy honnan volt meg az alapanyag, kérdezzétek a mostanában különösen sexy Dincsit), és az egyik laborunk kimutatta Marcsi spermájában, hajában a juventino DNS-t. Ha valaki szeretne hasonló vizsgálatot, írjon nekünk, bár mondanunk sem kell, drága lesz. A csúcstechnika mindig az, bocsesz. Pjanic helyén Bentancur a másik opció. Ő rutintalan, tyúkbelű, de legalább argentin, nem lennének nyelvi problémái Szandival, Dani Alvesszel, Dybalával, Costával és Piggyvel. Nem mellesleg egyszer már jól beégett egy spanyol csapat ellen kezdőként: a MésQueUnClubtól hármast kaptunk, mikor Bekúrral kezdtünk a BL-nyitókörben. Mivel a szavazatokat közjegyző előtt hitelesítjük, és jók vagyunk Allegrinél, sok múlik rajtad is: eldöntheted, ki kezdjen ma este!

Rugani vagy Barzagli?

A másik eltiltás (Benatia) miatt a másik kritikus poszt. Ki álljon szembe Ronaldóval: Barza, aki tud futni, ha rendelkezésére áll egy negyedmérföldes kifutópálya, vagy Rugani, akit a Genoa-Juvén Galabinov is beszopatott? Máskor azt szajkózod, hogy esélyt kell adni a fiataloknak, mégis az idén már látványosan öregedő, bizonytalan Barzát választod? Vagy Rugani tényleg nem érdemli meg az esélyt, Barzamackó még így, 37 évesen is többre képes egy SORSDÖNTŐ találkozón? Szavazz, különben valahol szörnyű halált hal egy kolibri!

Mennyire erős ez a Real?

Cardiffban nagyjából egyértelműek voltak az erőviszonyok, a második félidőben agyonbasztak minket. Azóta eltelt bő 10 hónap, és mindkét csapat komoly formaingadozásokon ment keresztül. Azt nagyjából tudjuk, hogy tavaly május óta a saját támadósorunk combosabb, a védelmünkből két klasszis távozott, a középpálya meg csak öregedett egy évet – de mi a helyzet a királyi gárdával? A bajnoki helyezésük és a csoportkörben a Spurs mögött elért második pozíció a realitás, vagy az, hogy idegenben is ütötték a PSG-t? Idén foghatóak, vagy a BL nekik mindig hazai pálya lesz?

Ki takarodjon?

Buzik vagyunk, néha fölöslegesen picsogunk, szóval tegyük fel, hogy kiesünk – elvégre már a Spurs ellen is rezgett a léc. Ki lesz a főbűnös? Allegri, aki szeptembertől egy személyben felel a csapat teljesítményéért, és aki már a Tottenham ellen is szinte a vakszerencsére bízta a továbbjutást? Vagy maga Marotta, aki képtelen évek óta pótolni a távozó középpályás klasszisokat, nem tudja megtartani még a Dani Alves-féle kiégett vén szarokat sem (pedig pénzzel egy ilyen fickót meg lehet venni, lásd Alves poszt-juvés karrierje), és közben elégedetten vigyorog, ha rásózzák Hernanest? Esetleg Khedira, aki annak ellenére, hogy idén a harmadik legtermékenyebb játékosunk, úgy tűnik, az univerzális bűnbak a legtöbb szurkoló szemében?

BL vagy bajnokság?

Na ez az igazán fontos szavazás, ezen múlik MINDEN. Ha választanod kellene, melyikre böknél? Nyerjük meg a bajnokságot, építsük tovább a sosem látott dominanciát olasz földön, mondván, ezzel a középpályával amúgy sincs reális esély a BL-győzelemre? Vagy húzzuk be a BL-t megannyi ínséges év után, koronázzuk meg Allegri és az Agnelli-féle klubvezetés teljesítményét, nem törődve azzal, hogy az antijuve mozgalomnak a következő 100 évre megadnánk a muníciót azzal, ha pont a VAR bevezetésének évében buknánk el a scudettópajzsot?

Végül tippeljünk is, mert úgyis ezért jöttetek!