Egyenes kieséses párharc már a csoportban

A Sporting edzője, Jorge Jesus a csoport első helyét máris odaadta a Barcelonának, és úgy gondolja, hogy miután a Sporting győzött Görögországban, egy torinói siker a második helyért folyó küzdelemben komoly előnyhöz juttathatná őket. Bölcs férfi, bölcs gondolat. Tehát gyakorlatilag egy egyenes kieséses párharchoz hasonlító a helyzetünk, amit követően nekik 3 pont borítékolható a csoportban (otthon megverik a görögöket, kikapnak Barcelonában), mi meg szenvedhetünk itthon a Barcával, és mehetünk a Balkánra 3 pont reményében. Ezért lenne ma kötelező számunkra a győzelem: nem szabad az esélyét sem megadni annak, hogy a Sportinghoz képest ponthátránnyal várjuk az utolsó két kört.

Jorge Jesusra azért is érdemes figyelni, mert nem túl régen egyszer már megszopatott minket: a 2014-es EL-elődöntőben a Benfica edzőjeként megfosztotta a Juventust attól, hogy hazai pályán játszhasson a csapat egy európai trófeáért. Igaz, ahhoz a kieséshez Conte töketlenkedése is hozzájárult, ezzel együtt Jesus tudja, hogyan ölje meg egy olasz csapat játékát. Egy másik ismerős arccal is találkozunk ma este: a Sporting egyik belső védője az a Mathieu, aki tavaly a neki jutó szűk egy félidővel is erősen hozzájárult ahhoz, hogy a Barcelonát lesimáztuk Torinóban. Legalább nem csak mi kezdünk nettó emberhátránnyal – de erről picit később. A Sportingnak nincs sérültje, a korábban kisebb problémákkal kezelt Doumbia és Coentrao is felépültek.

Nálunk viszont továbbra is kínzó gondot okoz Lichti kihagyása a BL-keretből: a bajnokságban ő számít kezdő jobbhátvédnek, a rutinjával is tudna segíteni, De Sciglio sérülésével viszont Allegri mindössze a Sturaro, Barzagli kettősből válogathat. Felmondjuk a leckét: Barzagli lelassult, Stu meg Stu, úgyhogy azon a poszton kapásból adjuk az előnyt az aktuális ellenfélnek. Ehhez vegyük hozzá, hogy Allegri továbbra sem bízik Ruganiban (állítólag Ruga gyenge a párharcokban), és inkább Benatiát preferálja. A szurkolóknál érthető okokból fasz kivan: egy csapat, amelyik anyagilag simán TOP10 a világon, amelyik olyan játékosokat igazolt bagóért, mint Barza, Pirlo, Tevez, Vidal vagy Pogba, és amelyik ki is tudja nyitni a bukszáját, ha muszáj (ne menjünk messzire, a Costa, Berna, Higany, Dybala négyes bőven szumma 200 milla fölött volt), hogy állhat ki ilyen esetleges védelemmel a BL-ben.

Csubakka.

Viszont legalább van egy visszatérőnk, akinek mindenki örülhet. Pjanic nélkül 5 pontot buktunk és 4 gólt kaptunk az utolsó két bajnokin. Bízzunk benne, hogy vele együtt pontosabb labdajáratás és az ellenfél védelmére gyakorolt nagyobb nyomás lesz jellemző a játékunkra.

Az UEFA honlapján tök jó lapszemléket találhattok. A GdS szerint ez lesz:

Mathieu-t remélhetőleg ismét befűzi néhányszor Cuadrado (tavasszal Puli adta a gólpasszt Dybalának az első gól előtt, Mathieu vigyázó szemei által kísérve), Dybala nem a tizikihagyós formáját hozza, Piggy képes lesz ziccereket értékesíteni, Benatia és Stu nem hozzák Buffont lehetetlen helyzetbe, így egy győzelemmel sikerülhet reálisan 9 ponton tartani a Sportingot. Barcelonában úgyis kikapnak a portugálok, nekünk meg a maradék 3 meccsből elég lenne 4 pont a továbbjutáshoz. Eddig olaszos a csoportban nyújtott teljesítmény, most már akár mellé is lehetne tenni az Allegri-csapatra néha jellemző profizmust is. Elvégre ez majdnem egy egyenes kieséses meccs, azokon meg Maxival csak a Bayern ellen hibáztunk.