Tőlünk tudtad meg: Higuaín és Dybala dugnak

Az igazságra vágysz? Akarod tudni, mi miért történik? Szomjazod a bölcsességet? Nesze!

A nagy igazságok nem máshol hangzanak el, mint a Bianka néni levlistáján. Meccs közben itt olyan mélységű elemzések cikáznak, hogy Jógábornak már attól vér szivárogna a füléből, ha egy levelet el kellene olvasnia. Hogy csak egyet mondjak nyitásnak:

Nehéz megmondani, ki a legokosabb szerzője a blognak, most mindenesetre S4tchy fogalmazta meg tűpontosan a legnagyobb gondunkat Tyly azon felvetésére reagálva, hogy Barzamackóval szerződést hosszabbítottunk, pedig már az sem lenne baj, ha a következő meccs szünetében visszavonulna. (Nyilván az volt a téma, hogy milyen lehet Rugani, ha még úgy sem játszik, hogy a többi védőnk Molinaróba ojtott Grygeraként szaladgál a pályán?)

Peticica azért is fogott rá a probléma velejére kecses, ám határozott marokkal, mert látványosak ugyan a védőink egyéni hibái, de a koruk, formájuk és/vagy képzetlenségük hiánya azért kerülhet ilyen látványosan napvilágra, mert a középpályánk nem zár rendesen, tehát a csapat védekezésével van a baj, nem (csak) a védelmével.

Ezt amúgy én is írhattam volna, de már annyiszor leírtam, hogy nincs hírértéke, ezért az Anti-Higuaín Kommandó másik alapító tagja, Tyly karcolta a monitorjába a nyakában lógó cápafoggal. Higuaín sajnos pontosan az, amit előzetesen láttunk benne, csak még dagadt geci is, aki végleg bepuncult attól, hogy első torinói évében minden vele kapcsolatos sztereotípiára ráerősített. Ennek pedig az az eredménye, hogy míg tavaly azért a fontos rangadókon (Napoli, Roma) rendre hozta magát, idén az Immobile fitymája alá mihálylott cuccban is több van, mint benne.

Ezek már Dino szavai, nincs mit hozzáfűzni. Félénkebbek gránitba karcoltathatják, a bátrabbak tetováltassák nyugodtan magukra. A szatmári dzsentri nagy súlyt fektet a nála tájékozatlanabbak (= mindenki) edukálására, ennek köszönhető, hogy

Én még annyit tennék hozzá, hogy ha jobban belegondolunk, ebbe a meccsbe kódolva volt a vereség, hiszen még egyszer sem játszottunk idén elég jól ahhoz, hogy a rendkívül hatékony, és valljuk be, szemre is szép focit játszó Laziót akár Torinóban legyőzzük. Ami igazán fáj, az pedig az Immobile-Higuaín összevetés az összes körülmény vizsgálatával. Én sem gondoltam soha, hogy a lombrágó nápolyi suttyóból valaha rendes futballista lesz, erre most toronymagasan a legjobb olasz csatár, aki saját nevelésű, ingyen frag.

Saját nevelésű, ingyen klasszis vs. vigyorgó, dagadt kerub

Nekem ezen kívül nem tetszik a 4-3-3, főleg Dybala nélkül és Khedirával, azon meg már százszor kidühöngtük magunkat, hogy Lichtsteiner az első számú jobbunkó, a cseréje meg Sztyuani.

És végül: óvatosan már kerülgettük a témát, sőt ki is jelentettük, hogy a Napoli lesz az első számú üldöző, arra viszont nem számítottunk, hogy mi leszünk az üldözők. És vesztőben vagyunk erőst. (Tudom, hogy október van, sérült Nedved, Capellónak meg merevedési zavarai vannak, de ezek attól még aktuális tények.)