Megkésett áprilisi tréfa?

higuain_juveA napokban egyre erősödik a pletyka, miszerint a Juventus Higuain leigazolásáról tárgyal – sőt állítólag Marottáék már meg is egyeztek a játékossal. Bár több, egymástól független forrás is megerősíti a híreket, mégis nehéz elhinni őket – és én ráadásul nem is nagyon örülnék, ha igazak lennének. Persze az egész sztoriban a kulcsszó az állítólag. Alapesetben ez a blog nem foglalkozik átigazolási pletykákkal, de most kivételt teszünk, annyira Csubakka az egész.

Higuain kivásárlási ára 94,7 millió euró, amit állítólag kész kifizetni a Juve, ha nem sikerül megállapodni a Napolival egy játékoscserés megoldásban. Állítólag Sturarót, Zazát, Pereyrát és Ruganit ajánlanánk fel az argentin csatárért, aki 7,5 milliót keresne Torinóban. Először nézzük meg, miért hihetetlenek ezek a pletykák. Először is, a poszt-calciopoli időszak legdrágább igazolása Dybala volt, aki bónuszokkal együtt került 40 millió euróba. Higuain állítólagos vételára ennek több, mint a duplája – ez nem a Juve pénztárcájához méretezett ár. A klub legdrágább igazolása Buffon volt, aki 2001-ben körülbelül 50 millióért igazolt még Moggi. Szóval nehéz elhinni, hogy van ennyi elkölthető pénze a klubnak.

Ha játékosokkal fizetünk, akkor mondjuk a felajánlott négy futballista értéke – az alapján, amit a sajtóban írnak az értük tett ajánlatokról – nagyjából kiteszi Higuain kivásárlási árát. De megérné egy 28 (idén decemberben 29) éves játékosért beáldozni Ruganit és Sturatót? Pereyra biztosan, Zaza valószínűleg távozik, náluk az a kérdés, hogy biztosan jó ötlet az egyik riválist erősíteni velük?

A 7,5 milliós fizetés is elég hihetetlennek tűnik – ennyit jelenleg senki nem keres a keretben, Pogba az esetleges új szerződésével juthat el erre a szintre. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy egy ilyen esetben számolni lehet azzal, hogy a keretből többen is fizetésemelést kérnek majd. Amúgy a 7,5 milliós fizetés az adókkal a klubnak évente 15 millióba kerül  – ez egy 4 éves szerződésnél 60 millió. Azaz Higuain nagyjából 150 millió euróba kerülne négy évre.

Másodsorban nézzük, miért nem örülnék Higuain érkezésének. A fentieket folytatva, kurvára túlárazott lenne 94 millióért, de még az egyes helyeken rebesgetett 70 millióért is – még a mostani piacon is. Ez az árkategória a világklasszisok, illetve a fiatal, potenciálisan világklasszis, jól eladható futballisták kategóriája. Kb. ennyibe került a Barcelonának Neymar, ennyi volt (igaz nem az idén) C. Ronaldo, valamivel több Bale ára. Higuain szerintem nem az ő szintjük: közmondásosan csődöt mond a nagy meccseken, a döntőkben. A tavalyi gólrekordja tényleg fantasztikus dolog, de ne vonjunk le belőle túlzott következtetéseket: ő az eddigi pályafutása alapján egy anti-Morata, aki pont a nagy meccseken bénázik.

Ha már ennyi pénzt készülünk elkölteni, akkor sokkal inkább Cavanit, vagy Alexis Sanchezt lenne érdemes megcélozni – állítólag utóbbiért tettünk is egy, a mi szintünkön elég komolynak számító ajánlatot (35 millió körüli összegről szól a fáma), de Wengerék elutasították – pedig Sanchez távozna – megint csak állítólag. De akár Icardit is meg lehetne szerezni a 94 millió feléből, vagy kevesebből – ő jóval fiatalabb, fejlődőképes, olcsóbban megszerezhető, kevesebb bérért. Igaz, ő sem a legszimpatikusabb játékos…

higuain_boobies

Mert hát a fentiek mellett az is lényeges, hogy Higuain egy ellenszenves fasz, aki nemcsak, hogy nem viseli jól a feszültséget, hanem sokszor egyenesen idióta módjára viselkedik. Mint amikor a már kiesett Parma játékosainak esett, hogy nem voltak hajlandóak simán kikapni, hanem – olasz klubtól amúgy tényleg kissé szokatlan módon – az utolsó pillanatig küzdöttek. A Juventus egyik, ha nem a legfontosabb erőssége a győztes mentalitás – ami teljesen hiányzik az argentin támadóból. Ez alapján szerintem egyetérthetünk Dartival, aki a levlistán azt írta: Higuainnak nincs létjogosultsága a mi csapatunkban.

Higuain esetleges megszerzése ráadásul felveti azt is, hogy esetlegesen Pogba eladásából finanszíroznánk az üzletet – ami finoman szólva sem tűnik jó ötletnek. Korábban írtam már arról, hogy én mindenképp megtartanám a franciát, akinek komoly marketingértéke van – Higuainnak viszont nem sok, és már nem is lesz, az életkorából, globális ismertségéből kiindulva. Bonucci eladása lehetne a másik pénzforrás, aki kapcsán meg felmerülne, hogy kivel pótolnánk? Ő annyira kulcseleme a játékunknak, hogy szerintem esélytelen lenne megfelelő helyettest találni. Amúgy ha leigazolnánk Higuaint, azzal szerintem nem gyengítenénk, hanem – ahogy azt fentebb is írtam – erősítenénk a Napolit: ha teljesen kifizetjük a kivásárlási összeget, akkor azzal, ha bevonjuk az üzletbe mondjuk az egyik legtehetségesebb fiatal védőt (Ruganit) és a bőven fejlődőképes Sturarót, akkor azzal (Pereyrát én nem tartom különösebben jónak, bár azért szívesebben látnám egy külföldi klubban, mint gy olasz riválisnál).

Persze egyes számítások szerint a Juve Bonucci vagy Pogba eladása nélkül is megengedheti magának Higuain megvételét az eladásokból származó bevételek (Zaza 25-30 millió, Pereyra 15-18 millió, Morata 30 millió, és jövőre a Comanért szinte biztosan befolyó 21 millió euró), a megtakarított bérek (az előbbi játékosok mellett Cuadrado, Padoin, Caceres, Rubinho), valamint a meglévő átigazolási keret fedeznék. (És ehhez még hozzájön a Hernanes elég valószínű eladásából érkező bevétel és a megtakarított bér) Még ha így is van, újból felmerül bennem: akkor már miért éppen Higuainra költenénk ezt a pénzt?!

Az is érdekes lenne, hogy ha Higuain jönne, akkor Mandzukic jó eséllyel távozni akarna, hiszen egyértelműen a kispadra szorulna az argentin mögött. Morata biztos, és Zaza elég esélyes távozása mellett ez már kicsit sok lenne. Annak mi értelme, hogy a csatáraink 3/4-ét lecseréljük egy alapvetően sikeres év után?

Szerintem, ha már elhagyja a Napolit, az argentin teljesen jó helyen lenne mondjuk az Arsenalban, ahol szórná a gólokat, és minden évben elérnék a BL indulást, megelőznék a Tottenhamet, ami úgy tűnik, ott elég is. De nem látom benne azt a játékost, aki megnyeri nekünk a BL döntőt. Egy értelmét látom a Higuain körüli cirkusznak: hogy az egész egy zavarórepülés, aminek a célja egy másik transzfer előkészítése, mondjuk az Arsenal megpuhítása Sanchez ügyében. Aztán persze ha mégis összejön az átigazolás, nyelünk egyet, és szurkolunk azért, hogy sikeres legyen a Juventusban, és egy  év múlva röhögjünk magunkon a Higuain góljaival elért BL győzelem után, hogy még jó, hogy nem mi ülünk Marotta székében.

 • Pingback: Megkésett áprilisi tréfa? | Zongoracipelő()

 • bobix

  én azt hittem, hogy Marotta lovon ül..

 • xpr

  Mondjuk én biztosan nem úgy repülnék zavart, hogy világgá kürtölöm: “tele vagyok lóvéval!”.

 • Tonhalacska

  Na ne má’. Mindennek van határa. (Természetesen a Szovjetúnió kivételével.)

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Én csak abban reménykedek, hogy ezt a pletykát valami nápolyi firkász találta ki, hogy láthassa a sok juventino aggodalmát.
  HUGIain rövid jellemzése: egoista, nagyképű, egoista, sosemvoltklasszis, egoista, ellenszenves, nagymeccsekenbalfasz, ellenszenves, egoista, és szerintem még hetero is. Szerintem semmi keresnivalója a Juvéban. Az is f*szságnak tűnik, hogy a rivális gyengítése a cél, mert 90 millióból már vesznek Bacca és/vagy Icardi egyest/kettőst, ami azért jobb megoldásnak tűnik, mint 1 Higuain. Ja, és ennyiért (vagy kevesebbért is) megszerezhető lenne talán Sanchez, Cavani, Griezmann vagy akár Costa vagy Icardi is, ha mindenképpen egy pöcsarcot akarunk igazolni.
  De a lényeg, amit már említettem: a nagy meccseken balfasz. Az még oké, hogy a Barzamalac, Bocelli, Chiverlini hármas leszedte a pályáról, de valójában mndegy, hogy ki van pályán, ha fontos meccset játszik, mert ha
  nem a védők lógatják a szájába, akkor önként cuppan rá a brére.Dybala klasszis lesz, nála nem jobb Gorgonzola, a nagy meccseken pedig Mandzu is dagadó fallosszal megy ki, és legalább annyi gólt szerez, mint
  Higagyúáin. Előrébb lennénk? Nekem nem úgy tűnik.

  • consminor

   szerintem sem. ahogy aranypélójú Tyli írja, ha valóban van ennyi pénzünk Pogesz eladása nélkül, akkor sokkal, de sokkal jobban elköthetjük ezt a pénzünk. Di Marzio meg egybehangzó pletykák ide vagy oda, nehezen tudom elhinni, hogy az eddig ésszerűen (sokszor garasoskodó) Marotta egyszer csak megőrül és tető alá hozza a futball-történelem holtversenyben második legdrágább igazolását. igazából eddig nem igazán veszem komolyan a sztorit, nem tartom reálisnak, hogy a filmgyáros egy riválisnak adja el belföldön a legfontosabb játékosát (mondjuk ezt gondoltam eleinte a Miralem-pletykáknál is.

   ha már ligát akarunk rabolni, hozzuk el Icardit (akármilyen suttyó, igazi tökös gyereknek tűnik és legalább nem fog minket megszopatni), vagy Gabigólt vagy ki a tökömet Brazíliából. Ó drága Carlitos miért nem jöttél vissza a Bocából egy év után kell neked tovább menni Brazíliába?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Tevez most a “Járjuk végig az exklubjainkat, hátha most jobb lesz” játékba kezdett bele. Pár év és megint nálunk köt ki.

 • Nem értem

  Nekem van egy sokkal jobb ötletem! Mi lenne, ha a 94 millióból csak Higuain góljait vennénk meg?! 36 plusz gól egy szezonban, okosan beosztva, megérhet ennyit, persze, évről évre újra kellene tölteni, de majd azt is megoldjuk valahogy!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Valahogy kihúznánk a BL-döntőig, és ott váltanám be mind a 36 gólt.

 • Jumpman23

  A Juve hivatalos turné fotóján (friss promó kép) szerepel Bonucci és Pogba is. Engem ez picit megnyugtat. Higany helyett én is Alexist akarom! Ez számít?

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Most így jobban átgondolva szerintem ez egy trükk. Ezeket a kimeneteleket tartom esélyesnek:
  1. Marotta felerősíti a Higu-pletykákat, a Napoli bejelenti, hogy eladták Higuaint, Marotta a bemutatáson pedig lerántja a leplet…..Alexis Sanchezről. Hiszen Higuain az Arsenalba ment. Mindenki megkönnyebbül és megcsókolja a Marotta-képét a falon.
  2. Miután mindenki megijedt, hogy Icardit akarjuk, Marotta felerősíti a Higu-pletykákat. Ekkor a juvésok ötnegyede sokkot kap, mire a bemutatáson Marotta lerántja a leplet….Icardiról. Mindenki megkönnyebbül és megcsókolja a Marotta-képét a falon.
  3. Marotta felerősíti a Higu-pletyákat, a Napoli bejelenti, hogy eladták, mire a bemutatón Marotta lerántja a leplet….Moratáról, hiszen ő már bevált nálunk és olcsóbban adták oda, mint Higuaint. Mindenki megkönnyebbül és megcsókolja a Marotta-képét a falon (még Juventino fórumtárs is.)
  4. Marotta felerősíti a Higu-pletykákat, a Napoli bejelenti, hogy eladták, mire a bemutatón Marotta lerántja a leplet….Higuainról. Mindenki megőrül és megcsókolja Marotta képét a ravatalozásán.
  És a legvalószínűbb a végére:
  5. Marotta felerőíti a Higuain-pletykákat, a Napoli bejelenti, hogy eladták, mire a a bemutatón Marotta lerántja a leplet….Matriról. Mindenki megkönnyebbül és megcsókolja a Marotta-képét a falon.

 • Enslaver

  Jöjjön Böde Dani, és tartogassuk a maradék 90 misit valami igazán bomba üzletre, mondjuk Messi klónjára. De Alexis lenne a legideálisabb támadó persze, ráadásul számára még az olasz futballkultúra sem idegen.

  • bombahoppa

   Végre valaki, aki követi a magyar futballt 🙂

   Keblemre tesó!

 • bombahoppa

  Biztos, ami biztos.

  1 – Kezdjük el addig is közönyösen zsolozsmázni, hogy utállak higany, amíg értelmét veszti a szókapcsolat.
  2 – Utána kezdjünk mantrázni, hogy ” valderrama, redondo, maradona, batistuta, ez a lényeg gyerekek” húha, nehéz leírni, de jó hogy van kontrolcé.
  3 – Oszt jöhet a Tevez, Dybcsi, Higany trip.

  Ha meg mégsem, akkor ugyanez fordítva, vagy dobjatok össze egy kis lóvét Marottának, hogy ne aprópénzzel gurigázzon.

 • sneco7

  Ennek a műveletnek egy értelmét látnám, ha megvesszük Higanyt és egy az egyben elcseréljük A.Sanchezre, Bellerinre és Ramseyra 😀

 • daneeka34

  Marotta nem fog egy játékosért 94 milliót fizetni. Ever. Ruganit sem fogja odaadni, tavaly sem adta. Pedig tavaly Hamsik volt a téma, és nagyobb szükség volt rá, mint most a húgyagyúra.
  Inkább arról lehet szó, hogy megpróbálja elérni, hogy le akarjon lépni a kukásoktól. Márpedig egy játékost, aki távozni akar, a piaci áránál olcsóbban is meg lehet szerezni (lásd Vidal). Így aztán remélhetőleg olcsóbban megy majd az Arsenalhoz, kevesebb pénzük lesz költekezni.

 • Juventino

  Lenne azért abban valami poén, hogy a riválisaink legjobbjait halásszuk el (Pjanic, Higuaín) – örülhetnek az Internél és a Milannál a vállalhatatlanul szar keretüknek, mert onnan nem férne be ide senki! 😀

  Komolyra fordítva, én Alexissel vagyok – és abban is lenne némi irónia, ha végül Cuadradót is vissza tudnánk hozni, azaz a Conte által kért játékosokat végül leigazolnánk, úgy, hogy Antonio apánk azért távozott, mert nem kapta meg egyiket sem. Egyébként Sánchezt a Barcától kellett volna leigazolni, és védhetetlen ostobaság volt töltelékemberekre elverni feleslegesen azt a pénzt, amibe került volna, bajnoki címek vagy BL döntő ide vagy oda. Ha Dybalára volt 40 milliónk a kockázattal együtt is, akkor nekem ne mondja senki, hogy Alexisre nem lett volna.

  Cavani azért nehezebb ügy, mert Ibra távozása után a PSG-nek nincs rajta kívül minőségi támadója, ráadásul a piacon sincs sok alternatíva. Megvenni Higuaínt 94 millióért és eladni Cavani mondjuk 50-ért Torinóba nem lenne nagy üzlet. Arról nem is beszélve, hogy az uru formája óriási kérdőjel. Blanc addig játszatta poszton kívül, amíg a frusztráltságának (?) köszönhetően a legnagyobb helyzeteket is elpuskázta. Az még mindig mellette szól Higannyal szemben, hogy a mezőnymunkája akkor is ér valamit, ha a kapu előtt bizonytalankodik, de őszintén szólva egyiknél sem lennék nyugodt, ha a BL negyeddöntőben egy az egyben vezetné a kapusra a labdát. Morata helyére KELL egy minőségi támadó – szóval még mindig Alexis.

  Ami Pogbát illeti, kétségtelen, hogy zseni, az EB-n szerintem nagyjából ennek megfelelően játszott Svájctól Németországig, aztán a döntőben ő sem tudott nyerőember lenni, bár nem voltak feltétlenül rosszabbak a franciák. Ezzel együtt már nagyon unom a napi Pogbát, a “felkészültünk a távozására”-tól az “új, ötéves szerződét kínálunk neki”-ig. Ami az egyenletben a leginkább zavaró állandó, az a köcsög Raiola. A kis seggdugó olyan nyarat zárhatna Ibra, Miki és Polpo eladásával, ami egyedülálló lehetne még a szuperügynökök között is. Nem is akarja annyiban hagyni. Pogesz szerintem szíve szerint maradna, de Minónak kell a gempa, ezért minimum zsíros szerződéshosszabbítást akar, amiből neki megint csak leesik valami. Utána jövő nyáron kezdi elölről, az ziher.

  Az meg azért bosszantana, ha most kinyaljuk Pogba seggét, hogy maradjon, egy évig magasabb fizetést kap, aztán jövő nyáron, ha úgy gondolja, eligazol. “Szegény” futballisták, adják-veszik őket jó pénzért. Azért Pogba sem aprópénzt keres szerintem, szóval ha annyira maradni akar, akkor maradjon hosszabbítás nélkül is, vagy ha elkötelezi magát, akkor a következő 2-3 évben is legyen jó neki a zebracsíkos adidas. Benatiával, Pjaniccsal és egy jó csatárral olyan keretünk lehet, amivel tényleg felzárkózhatunk a közvetlen élmezőnyhöz, és ha mindenki a csapat sikerével foglalkozik, még akár nyerhetünk a BL-ben is.

 • LeRoi10

  Mindenki félreérti az egészet. Agnelli többször elmondta, hogy ilyen nagy csapatnak kötelessége a társadalmi szerepvállalás is. Az elmúlt évek jó szereplése végre lehetővé teszi, hogy Afrika felé is nyissunk. Trezeguet már feltérképezte a nápolyi helyzetet és az ő javaslatára tesszük le a 90 milliós szeretetcsomagot. Amelyért jelképesen az összeg felét sem érő Higuaint ajándékoznák. https://uploads.disquscdn.com/images/cbc1a64be8e277633f8485d9e5663468b153e3006dc345e4c3e2fd34d8887492.jpg

 • Jumpman23

  Ti tudtok valamit a Pjaca-vásárról? Szóbeli egyezség állítólag már van, piaci értéke 8M körüli, a hírek szerint 20+-t adunk érte. Más nem akart rá lecsapni? Hirtelen nem tudom beilleszteni a keretbe, nem igazi csatár, de nem is Pumukli helyett gondolnám. Vagy mégis? :O
  De hát alig van haja!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Csak a szokásost: BLABLABLA a két klubnak meg kell egyeznie BLABLABLA a játékos minket szeret BLABLABLA majd jön orvosira de még nem BLABLABLA. Ennyi.
   Cuadrado elvileg wingback módban is tudott játszani, míg Pacáról nincs ilyen infóm, szóval ő inkább széltámadó, aki ha kell, támadót is tud középen. Persze sokak szerint egyáltalán nem az és nem tud. Mondjuk ehhez egy jó edző és sok meló kell, hiszen pl. Zambrotta sem balhátvéd volt.

  • Tonhalacska

   Nem Paca. pOjaca.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Hogy mondhatsz ilyet Pacalra? Ő már elvileg a miénk és ha tényleg Morata utódjának szánjuk, akkor gólokat kell lőnie az Internek. Szóval szeressük!!!

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Most, hogy 3 nap alatt lecsengett a Higuain történet első része, máris pánikolnak az újságírók, hogy mit írjanak. Előszedték a 2 tuti emberünket, Bonuccit és Pogbát. Bonunál a legfrissebb hír, hogy mostmár mégiscsak tetszik neki a 8 millás fizetés, amit ugye már eddig is emlegettek. Hogy miért most szánta rá magát, nem tudni, de valami szigeten nyaral, ahol az emberevő törzs tagjait meghívta valami búcsúitalra, amivel persze a távozását akarta érzékeltetni kocsmamódszerekkel. Természetesen nem verset írt, s olvasott fel nekik, hiszen azt nem lehet meginni. Mindez persze állítólag.
  Pogba-hír: Marotta eddig nem tartotta elég jónak a 100 milliót érte, de most HIRTELEN, miután a MU ajánlatott tett érte, mostmár jónak gondolja, így Pogba is mehet. Persze Pogba a Realra vár, amelyik (szintén állítólag) még azt számolgatja, hogy miből hoznak össze ennyi pénzt Pogbára. Az persze fel sem merült, hogy cserejátékosokat ajánlanak, hiszen a Realnál nem elég 7-8 klasszis(közeli) középpályás. És persze Morata lesz a sztár, nem CR és Bale, Benzema meg padozni fog, gondolom. És közben Gomest is vinnék, aki mi is akartunk (szerintük), és 50-et ajánlottak érte, hogy Modric HELYETTESE (majd később utódja) legyen. 50-ért padra játékost, arra van pénz, de Pogbára kétszer annyi nincs.
  Ezek az újságírók fantasztikusak, hiszen a politikusokhoz hasonlóan munka nélkül, rengeteg baromságot összehordva keresnek pénzt!! Talán még nem késő váltanom! 🙂

  • Jumpman23

   Elképesztő milyen arcátlan magabiztossággal böfögik be a firkászok, hogy Pogba megy a MU-ba, Higuainért meg kifizeti a Juve a 95 milliót. Háppersze. Azert engem elkeserít picit, hogy nincs egy kibaszott hiteles oldal, ami az ilyen infókat a megfelelő helyén kezeli.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Képzeld, Moggi pont azt mondta, hogy eladná Pogbát, rögtön megvenné Hugit és hozna valami Hector Herrerát.
   Azt nem értem, hogy abból a sok tagdíjból hogy nem jut egy poloskára Marotta mandzsettájába? Ezek tényleg minden pénzt tangára meg dildóra költenek? Felháborító!!! Kit hibáztassak ezért? Vidalt?

  • Jumpman23

   szerintem van poloska, csak visszatartják az infókat. helyette eljátsszák, hogy …”orákulum”. Az, persze… mi meg bambán isszuk a szavaikat, mert azt hisszük, hogy a jövőbe látnak. Lehet Vidal sem igazolt el, csak velünk hitették el. Kellett egy bűnbak…
   (azért meleg van itt az irodában)

  • consminor

   Gianluca Di Marzio is kezd egyre sűrűbben baromságokat írni az utóbbi időben, pedig ő elég jó százalékban rá szokott érezni a dolgokra

 • Enslaver

  Pogba állítólag bejelette, hogy távozni szeretne (engedélyt is kért), és már meg is egyezett az MU-val. Most veszek gyorsan egy Pogba mezt, hogy aztán egy méregdrága wiskyt rálocsolva elégethessem. Pjanic nem tudja sajnos egyszerre Polpót és Marcsit is pótolni. Most jön majd az a forgatókönyv, mint néhány éve a Totenhamnél, hogy veszünk néhány ismertebb nevet indokolotlan nagy összegekért (+ magas fizetés), és örülünk annak, hogy megkötöttük az évszázad üzletét. És az a legszörnyűbb, hogy sanszos, hogy tényleg bejelentkezünk Higuainért, mert zseton ugye van bőven. Viszlát BL döntő egy jó darabig…

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Tudom, most szomorú vagy és nem vársz választ, de van itt egy kép (igen, az én művem, láthatóan), ami tovább szomoríthat. (Mert egy juvés ott segít egy másiknak, ahol tud, ugyebár.)
   Ez a legutóbbi BL-döntős csapatunk kezdője. Értelemszerűen az X nem a kincsek helye, akiket bekarikáztam, azokkal kapcsolatban felmerült (komolyabban vagy nem annyira komolyan), hogy távoznak, míg Marchisionál a kérdőjel a sérülése utáni bizonytalanságot jelentené. A többiekhez odaírtam, hogy hány évesek épp. Chiellini nem játszott a döntőben, ezt vegyük hozzá, bár így sem fest sokkal jobban a helyzet.

  • Enslaver

   Elég szomorú tényleg, hogy a potenciális, fiatal (értem ez alatt, hogy még nem jár bottal) sztárjainkat viszik, mint a cukrot, az öreg motorosok pedig itt rohadnak meg a nyugdíjutalásra várva, miközben évről-évre újra építhetjük a csapatot. Ha Mr. Chocapic valóban elmegy, óriási bajban lesz Marotta bá, a békaszemét teljesen átfordítja tengelye körül, és meghúzza a ravaszt (így hívják a jótestű titkárját)…

  • Jumpman23

   tudom miről beszél…
   és tavaly megkapta a 10-es mezt. Tényleg odaadtuk neki úgy, hogy nem voltunk biztosak abban, egy évnél többet marad? Ha valóban elmegy, nagyon bús panda leszek. Asamoah használható lesz vajon? És még Higuainért is több pénzt adunk mint Sanchezért… ezek igazából mind olyan hírek, amiket nem igazán akarok elhinni, ezek egy kiscsapat hírei, nem egy Juventusé. Érted, amikor erősödik a keret, amikor a Juve felépíti magát az elmúlt években, úgy, hogy európai TOP5-ben van, akkor innen megy el valaki azért, hogy újrakezdjen egy építkezési folyamatot EU-ligában parádézva?! Hát nooooormális?

  • Enslaver

   Csak a pénz miatt megy el Winchesterbe, ha megy, mert egyértelműen visszalépés lenne odaigazolni egy, a saját bajnokságát állandóan megnyerő és a BL-ben is helytálló klubtól egy El-ben szerénykedő csapatba. Ha a Reálba vagy a Barcába akarna menni azt jobban megérteném, úgyhogy remélem, félig-meddig kacsa a hír. Ibrát sem értem, hogy mi motiválja, a Manchester vonzó lehet a történelme miatt, de jelen helyzetben, úgy, hogy az EL-ben vitézkednek, nem biztos, hogy a legjobb választás odaigazolni, ráadásul tényleg egy újraépülő csapatról van szó… Nem érdemelte volna meg a hálátlan a 10-es mezt.

  • Dartagnanx

   Én arra szoktam gondolni, hogy azért mégsem mindegy, hogy egy saját szigetet vagy egy saját országot tudsz megvenni a havi fizetésedből. Pogbának olyat ajánlanak, amit nem tud megszámolni élete végéig.
   Attól még kivájhatja egy panda a szemét.

  • Asidotus

   Pogbát még úgy-ahogy megértem, mert fiatal, van ideje, de Ibrát már nem.
   Egy dolog hiányzik neki, a BL, na azt nem fog már nyerni a MU-val addig, amíg Zlatan pályafutása tart

  • Pavone10

   Nagyon gáz … de hát van akinek ez a mottója : pénz beszél … ami meg a tízest illeti, anno Tévez is megkapta és hát ő sem maradt nálunk pályafutása végéig … oké, hogy más sztori,de akkor is !
   Egyébként meg ,ha én Polpo helyében lennék, nem létezne az a pénz, hogy visszatérjek oda, ahonnan jóformán kinéztek egykor ! Büszkeség is van a világon vagy nem ?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Nekem van büszkeségem, és véletlenül eladó. Vagy nem ezért kérdezted?

  • Pavone10

   Félek,nem tudnám megfizetni ! Minden másra ott a MasterCard … 😀

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Fizetett hirdetésünket látták.

 • Ricardo

  És … Pali eladva. :(( Remélem Marotta észnél marad és nem húz le ezek után minden jött-ment minket, hiába van zsetonnal kitömve mindkét zsebünk.

  • Jumpman23

   Nagyon remélem, hogy már megvannak a vételek is, csak várnak a bejelentéssel. Vagy ha ezek után tényleg Higuain jön 90-ért, akkor a legbalfaszabb címet rögvest át is adhatja nekünk a MU.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Remélem az a nápolyi pöts nem lesz a Juve játékosa!! Ha esetleg mégis, akkor csak a BL-döntőn lőtt duplájával és a BL-győzelemmel bocsátom meg neki és a vezetőségnek, hogy elhozták.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Naiv vagyok, tudom, de ha Pogba megy, akkor nem lehetne bepróbálkozni az Allan-Alexis Sanchez kettősnél 50-60 milliókkal? Szerintem a középpályárra egyértelműen komoly, vérrel teli falloszú pléjer kellene ezek után, nem pedig a pletykált Witsel/Brozovic/Kitudjaki lengőpöcsűek. Szerintem Allan jó vétel lehet, kérdés, hogy van-é kivásárlási ára, vagy 50 millió meggyőzi-é az őrültet. Előre Sanchez, Cavani kaliber kellene. Pogba pedig….inkább nem írok semmit.

  • Jumpman23

   Van olyan félelmem, h Pjanicot már Pogba pótlására hoztuk. Ezt írtam akkor is, és most csak erősíti bennem, hogy a Pogba deal már akkor megköttetett a MU-val, hogy legalább egy hónapja Pogba semmilyen Juve tartalmat nem posztol. Lehet ezt túlgondolom, mindenesetre érdekes. Én abban bízom, hogy nem most megyünk ki a piacra túrkálni még valakit a középpályára, mert ezt tavaly hülyeVidal eladása után már eljátszottuk. És én még azt hittem, hogy bivaly lesz a keretünk. Hát most nem így látom. :-/
   Még hogy 10-es mez. Hát a fa?@&€!#+*¥£$om nem kéne?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én is erre gondoltam, mármint Pjanic lesz Pogba utódja, de az a gond, hogy még így is bajos a középpálya. A Pirlo-Pogba-Vidal-Marchisio sorból ment Pirlo és Vidal, és elméletben egyiküket sem pótoltuk. Khedirát nem nevezném egyikük utódjának sem, de legyünk megengedőek és mondjuk, hogy ő legyen az egyikük utódja. Most, hogy Pogba ment és Pjanic jött, az ugye egy csere gyakorlatilag, tehát még mindig van egy kis gond, akkor is, ha 3 belső kp-val játszunk. Nincs igazi emberevőnk középen. Khedira igazából nem az, Pjanic sem kifejezetten, Marci nem tudni, hogy milyen lesz. De ha sikerül is visszatérnie, az is csak 3 játékos, a többiek meg nem kezdő szintűek, vagy ha mégis, akkor úgy mondanám, hogy BL-győztes csapat kezdői nem lennének. Szóval nekem hiányzik még egy komoly ember oda és egy szintén komoly csatár. Kész is lennénk. Nem igaz, hogy ezt a most becsorgó 120 millából nem tudjuk kellően megoldani. Felejtsük el Csicsaírtót, Wiccelt meg a többit! Azonnal írj felháborodott üzenetet Marottának, hátha észhez tér!!
   (Utóhang: a 10-es mezt meg felejtsük el egy ideig. Nem hoz szerencsét. És nem is érdemli meg senki.)

  • Jumpman23

   Marotta válaszolt. Azt írja, kell a pénz valami fiatal tehetségre, Gazdagrétről hozza Vágási Matyit. Úgy bánik a srác a labdával, mint Janka néni vendégségben a feles pohárral.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Akkor már inkább Feri jöjjön, ő nem ijed meg a nagy meccseken. Vagy János, mert ő jól blokkolja a lövéseket, főleg az erdőbéli fatolvajokét.

  • Kelosz

   Amennyiben Witsel,Brozovic,Higuain igazolásunk lesz, keserves meccsnézések várnak ránk, főkeg a BL-ban. Brozovic kb. egy Pereyra szint (cserének jó), Witsel szerintem még annyi sem. Higuain pedig egy csőd éles meccseken, vele nem lehet BL-ben vitézkedni.
   Ez kellene: Vidal (20), Gomez (40), Sanchez (40-50). Ezzel még erősödtünk is, és a pad is elég hosszú.

  • Babicz Tamás

   Arra nem is gondoltatok, hogy nekünk akar jót a Kobra? Eladja a Polipot 125-ért. abból 25 a bunkó Bugsy…akarom mondani Raioláé. 13 és félért (opciós jog, két részletben fizetés, stb. avagy játékosvásárlás Marotta-módra) Duncant a Sasból (így a vérrel teli faszú csokifiú pléjer is megvan, Marktwert 8 millió). Eltesz magának 6 és felet (hogy a maradék kerek legyen), és a fennmaradó 80 millió euróból a Binaconeri-blog minden bloggerének és hozzászólójának örökbérletet vesz a Juventus meccsekre. Szóval én támogatom Pogba eladását.

   Kár, hogy Marotta tegnap azt nyilatkozta, nincs semmiféle kapcsolat a Juve és a ManU között Pogba miatt. Szóval gyűjtögethetünk tovább, hogy évente egy-két meccsre kijussunk jeggyel. Ticket, mutasd a ticketet! (Kontroll)

 • Juventino

  Büszke vagyok rád Palika! Visszamész zsoldosnak oda, ahol fiatalon lehetőséget sem kaptál, onnan, ahol bíztak benned és köréd építették volna a csapatot! Marottának is külön megköszönném, hogy tavaly beáldoztuk Vidalt a bevételi oldalon, hogy Pált megtarthassuk még egy évig! Bravo!

  És most őszintén mondom, hogy szerintem Pogesz nem fog annyira hiányozni, mint ahogy nyögtük tavaly ősszel Pirlo és Vidal kiesését… De legalább vége a “megy vagy marad vagy mikor megy” cirkusznak.

  • Kelosz

   Ugyan már, köszönjük meg neki ;). 120 millát nem ér egy játékos sem, annyiért el kell adni. Ügyesen kellene pótolni (mondjuk nem Higuainra költeni) és csapatot összerakni a pénzből. Olyat mint a veretlenül első, csak nyilván magasabb képességű játékosokból.

  • Juventino

   Azért az bebaszik, hogy Raiola 25 millát zsebre tesz a léből. Ügynöknek kell lenni, nem futballistának. Minónak azért tényleg van esze, akármekkora rohadék is, jól látta, hogy most a PL-ben van a nagy zsé, viszi is a portékáit, ahogy tudja.

 • Kelosz

  120 milláért menjen nyugodtan. Abból lehet építgetni a csapatot pár évig. A legfontosabb, hogyan lesz beosztva a kapott pénz. Meg kéne venni Vidal-t egy 20 milláért + Gomes 30-35 és akkor kiröhöghetnénk fél európát. A BL lutri mindig, a 8 úgy is meg lenne, a seria A pedig 90% hogy meg lesz. Kell 1-2 meghatározó kp, mert Pjanic egyedül kevés, Marci pedig sérült. Kellene egy Vidal, ha Pogba elmegy.

  • Juventino

   “Egy” Vidal sajnos nincs, csak “a” Vidal van. Még mindig azt mondom, hogy nincs még egy olyan komplett középpályás – de fogalmazzunk úgy, hogy kevésbé tűnjek elfogultnak: nem tudok róla, hogy lenne, az én szemem elé még nem került – aki egy fűnyíró hátul, technikailag elég képzett az összjátékhoz és elég gólerős is. 3 az 1-ben.

   2-3 játékosból össze lehetne gyúrni “egy” Vidalt, de Allegri is azt próbálgatta tavaly, hogy lehet újraelosztani a feladatokat, hogy meglegyen a balansz. Marchisio nem Pirlo lett, hanem egy pajzs, Khedira hozta a grintát és még gólokat is lőtt, de technikailag azért nem a chilei szintje szerintem, Pogbát viszont újra kellett kalibrálni.

 • juuvee

  Yo nigga’, köszi szépen, sok sikert a jövőben ! 155 millió volt a stadion, úh majdnem ingyen volt.
  Furcsállom , hogy az MU ilyen hülye , de semmi gond, van még eladó játékos a keretben. Isla esetleg 30 -ért?

  Parázni nem kell, Pált simán pótoljuk , főleg ennyi pénzből.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  No, Pacal végre átesett mindenen, orvosin, tájékoztatón, első nyilatkozaton, Marotta kis műanyag motorján, amit az iroda előtt felejtett….micsoda nap. Ennek örömére játékra hívom az erre fogékonyakat: párosícccsad össze a betőket a számokkal:
  a) 20
  b) 21
  c) 23
  d) 35

  1) Pjaca életkora
  2) Pjaca vételára
  3) Pjaca mezszáma
  4) tyler hímtagjának hossza hidegben

  A helyes megfejtők tiszteletére kisorsolom, hogy melyik nap veszek új boát a körúti szakboltban.

  • bombahoppa

   RÁM? MIÉrt? NeM? LEHET? SZAVaZNI?

   5e) bombahoppa

   edit: ezért öri-hari, többet neked nem adok el boát a butikomban…

  • Jumpman23

   ki az az edit? rá lehet szavazni?

  • bombahoppa

   edit, a szerk.

  • Jumpman23

   Ő a szerkesztő??! Én azt hittem nők nincsenek köztük…

  • bombahoppa

   Edit úgy nő mintha húznák, vagy mint Dina…

 • Juventino

  Pjaca ígéretes, és örömteli, hogy továbbra is fiatalítunk. Nem tudom, ő mennyire szélső és mennyire csatár, de azért egy minőségi gólvágó vagy klasszis Secunda Punta (pl. Alexis) elférne még.

  • Jumpman23

   egyébként a már szóba sokszor emlegetett Cavanival nem járnánk rosszul. Kicsit olyan Tevez 2.0-t látnék benne. Született tehetség, akinek a jelenlegi klubja nem okoz sok örömet (padozás és/vagy idegen poszt miatt), nálunk pedig újra formába jöhetne. Persze most, hogy Ibra már nem szorítja ki, nem hiszem, hogy mozdulna. Inkább csak eszmefuttatás. Btw Icardiné is nagyon mozdulna az állóvízből, írtak olyat, hogy az Arsenallal tárgyal férjecskéje ügyében. Én már rögtön túl is gondoltam a dolgot, hogy biztos Sanchez pótlásáról lenne szó. 😛
   De maradva a valóságnál, kíváncsi vagyok ki jön majd előre, mert nehezen hiszem, hogy Moratát ne akarnánk pótolni. A védelem eddig sem volt gyenge, az érkezőkkel variációk sora nyílik meg. A középpályán annyian vagyunk, hogy kis híján csak belőlük is kijönne egy kezdő 11. 😀 Elől viszont egy szem Dybala, akitől stabilan várhatjuk a gólokat, Mario is inkább harcos, mint gólfosó alkat.

  • Juventino

   Cavanival az a baj, hogy Blanc olyan sokáig játszatta a kaputól távol, hogy nagyon visszaesett a kapu előtti formája. Elég szép számmal néztem PSG meccseket, főleg a nemzetközi porondon, és nem egyszer az lett a veszte a párizsiaknak a BL egyenes kiesésesben, hogy az uru olyan ziccereket packázott el botrányosan gyenge befejezéssel, amiket a Serie A-ban nevetve bevert. Nagyjából Higuaín szintre kell gondolni, azzal a különbséggel, hogy a mezőnymunkája azért még ott van. De nem lennék nyugodt Cavani esetében sem, ha nagy téttel bíró meccsen 1-az-1-ezne. Arról nem is beszélve, hogy Mandzsu elég rosszul tűri a padot, márpedig tökugyanaz a posztjuk és a stílusuk is tulajdonképpen. Cavani meg csak biztos játékpercekért jönne, szóval…

  • Jumpman23

   Igen, én is követtem, többször szóba is került a távozása, mert Ibra miatt nem játszhatott a posztján, frusztrált volt. Azert is hasonlítottam össze Tevezzel, mert vele ugyanez volt a helyzet, csak a mellőzöttség miatt. Viszont amíg a cici megtette, hogy apró pénzért ideadta az argentint, addig szerintem Párizsban új kezdet jön el az uru számára. Viszont én hinnék annyira a stábunkban, hogy legkésőbb tavaszra, a BL kieséses szakaszra helyretennék Cavanit. Azert szerintem focizni nem felejtett el, fejben kellene helyretenni. Az olyan sör meccseken mint egy Juve-izé pedig megjönne az önbizalma. De tudom, ez csak játszadozás a mi lenne, ha… kérdéssel.

  • consminor

   örülök a horvátnak, csak legyünk vele türelemmel. Dybalának is kellett idő mire beépült a csapatba, lehet ez így lesz az ő esetében is. erősnek tűnik, gyors, technikás, remélem a Mister megtalálja a helyét a csapatban. Marko a 20-as számot választotta, nehéz örökséget vesz át. furcsa lesz a csapatban egy olyan 20-ast látni a pályán, akinek nem dadog a lábán a labda

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Aktuálpolitika juventino módra.

 • Juventino

  Elkészült a sorsolás: kezdésnek Fiorentina (otthon), Lazio (idegenben), Sasol (o), Inter (i). Ezt bírta a FIGC kitalálni, hogy izgalmasabb legyen a bajnokság? Hátha elkapnak a “riválisok” az elején, ha nagy dózisban kapjuk őket? LOL

  • humorpalanta

   Mintha tavaly olyan jól kezdtünk volna 😀

 • Ricardo

  A City a felesleges 50-60 millió euróját végül úgy néz ki az evertonnak adja Stonesért, így akkor Bonucci valszeg marad :))

  Az jó nekünk ha a Lemina gyerek 20 millióért angliába megy?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én nem adnám el Prince-t. Azt sem értem, hogy mit akarunk a középpályával. Most megint felerősödött a Higuain pletyka. Most ott tartunk,hogy már bérelt magának egy torinói kriptát és már az orvosin is átesett. Most tényleg olyan őrült lesz Marotta, hogy nem egy fullos középpályást veszünk Pogba helyére, hanem egy csatárt? Hogy is áll most a középpálya? Pjanic rendben, Lemina még nincs kész, de vinnék, Sturaro egyelőre nem több kiegészítőembernél, Hernanes még nem találta meg a helyét, de én adnék neki esélyt. A többiek? Marchisio sérült, Mandragora sérült és nem tudjuk, hogy marad-e, Khedira sérült, de ha felépül, akkor is lesérül párszor hetekre. Asamoah már nem a régi, ő sem biztos, hogy tud 2 meccset játszani egymás után. Pereyra lehet, hogy megy, de ő sem volt tuti az előző szezonban. És akkor a pletykák szerint jön Matic vagy Witsel. Mindenki takarodjon, aki ezért felelős.

  • Jumpman23

   most tényleg az eddigi legdrágább igazolásunk lesz ez a pöcs? Kurva sok fontos gólt kell lőjön ahhoz, hogy ne kiblurözve akarjam látni a kezdőnkben. Nyilván nem ér ennyit – titkon bízok benne, h 60-70 lesz végül amit fizetünk – de így elbaszni valamit, srácok… Mondjátok már, hogy nincs igazam!!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Nincs igazam.

 • daneeka34
  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Dani Alves visszaigazolt a Barcába? Legalább jó pénzt kaptunk érte? Egyébként ha onnan eljön valaki az Arda Turan lesz…talán.

 • Ricardo

  És megvesszük Higanyt rekord összegért. Beszarok. Remélem 2 év múlva 60 misiért megy Kínába!

  #higuainout

 • Babicz Tamás

  (Ha jön Higany, szerintem nagyobb esély van Pogba maradására.)
  Úgy tűnik Marotta egy ilyen üzletért spórolt évekig. Márpedig a BL-hez ilyen igazolás kell. Akár szimpatikus az argentin, akár nem. Ha tol a bajnokságban 25 gólt, meg a BL-ben 6-7-et, plusz nagyobb tere lesz miatta Dybalának, nagy bajunk nem lehet. A Serie A-ban amúgy se lesz igazi ellenfelünk. Ősszel otthon játsszuk a rangadók nagy részét, vagyis tolhatunk egy olyan őszt, mint idén a tavaszunk volt. A BL-ben ehhez, fegyelmezett meccseléssel, gladbachos döntetlenek nélkül, hozzácsapunk egy csoportelsőséget. Így tavasszal bő kerettel, minőségi cserékkel, maximálisan a BL-re koncentrálhatunk.
  Easy rider, jó lesz ez!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Hugitól 6-7 BL-gól? Szép lenne, örülnék ha sikerülne, de eddig összesen lőtt 13 gólt, abból 1-et a selejtezőben. Szezonokra lebontva: 0,0,0,2,2,3,1,4,1.
   Komolyan rendbe kell tenni ezt az embert, ha azt akarjuk, hogy használható legyen a BL-ben.

  • Babicz Tamás

   Igen, 6-7. Most csapat lesz mögötte. 😉

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Legyen úgy, vagy inkább ne is, hanem még ennél is többet szerezzen! Már annyira beleéltem magam ebbe, hogy a keret lehetőségei alapján összeállítottam a kezdőt. Szerintem faszipántos lesz!!
   (Mondjuk Pjanicnak sok dolga lesz…)

  • Dartagnanx

   Baszki, te lettél a kedvenc kommentelőnk.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   ÓÓÓÓJAJJJ, ezt nem kellett volna. Most nyomás lesz rajtam, hogy megfeleljek, és a döntő posztoknál sikerül majd a legrosszabb kommenteket írnom…. Nevet kell változtatnom Higuainra. Azért köszi. Nekem is van kedvenc kommentelőm.
   (Egyébként ezért jár valami oklevél vagy ilyesmi?)

  • Jumpman23

   úgy értitek meccsenként 6-7 gól, igaz? Ezért a pénzért… 😛

 • Pingback: Tőlünk tudtad meg: Higuaín és Dybala dugnak | Bianka néni()