Ma este iszunk!

Hiába vezetett kétszer is a Chievo, a fővárosiak behúzták a meccsüket – kivételesen anélkül, hogy 11-est kellett nekik ítélni. Ritka az ilyen! Közben az óriási, fortyogó kalderán üldögélő nápolyiak is nyertek, így megint csak rajtunk a sor, hogy bebiztosítsuk a bajnoki címet. Méghozzá a Crotone ellen. Egyszerűnek tűnik, nemigaz?!

Be kell valljam, hogy szerkesztőségünk tagjai közül én vagyok a legmajrésabb. Egyszerűen csak akkor kezdek örülni valaminek, amikor már biztos, hogy érdemes. Úgy értem, hogy nagyon biztos. Biztos biztos.

Ahogy Tyler a múlt héten rávilágított, sokan hetek óta úgy írnak a Juvéról, mintha már triplázott volna a csapat, meglenne a bajnokság, a kupa, és igazából a Real ellen is csak egy hétvégi sörmeccset kéne játszani a BL-trófeáért. Oké, a kupát azóta behúztuk, de még hogy! A bajnokságban viszont még harmadikok is lehetünk. Extrém esetben. De matematikailag lehetséges.

Allegri kiadta a parancsot, amit az elmúlt hetekben nem tett meg: most hétvégén le kell zárni a bajnokságot. Ez csak abban az esetben lehetséges, ha leverjük a Crotone kiesés elől menekülő csapatát.

Nézzük, mit műveltek ezek a srácok az elmúlt hetekben:

Grafikus teamünk ezt az ábrát készítette, hogy vizualizálhassuk a tényt, miszerint a Crotone április másodika óta nem kapott ki a bajnokságban.

Nem lőnek sok gólt, de másfél hónapja láthatóan rájöttek, hogy a bentmaradáshoz pontokra van szükség. Ennek fontosságáról korábban már mi is írtunk. Valószínűleg ez a bejegyzés segített a Crotone csapatának is, hogy összeszedjék magukat.

Nézzük akkor, hogy Hőn Szeretett Csapatunk mit művelt a vonatkozó időszakban:

Grafikus teamünk egy teljesen más stílusú ábrán mutatja be, hogy miközben a Crotone összekapta magát, a Juventus nem annyira.

Hát még a hazai győzelmi szériát is elbaltáztuk a Torino elleni X-szel. :((((

Az ábrából a következőt lehet jól leolvasni:

Azok ellen a csapatok ellen összesen 1 pontot szereztünk, akiknek a címerében a piros szín dominált. A kék színben gazdagabb címerrel rendelkező csapatok elleni viszont ÖT pontot szereztünk. Amelyik csapatnak kék és piros szín is van a címerében, az ellen pedig fölényes győzelmet arattunk. A hülye is látja az összefüggést.

Nézzük meg tehát a Crotone címerét, hogy jósolni tudjunk.

Jól látható, hogy piros ÉS kék színből áll az egész. Garantált a hazai győzelem!

Remélem, mindenkit megnyugtattam. Azonban nézzünk még néhány érdekes statisztikai adatot, hátha segít.

Hazai pályán fogadjuk az ellenséget, és hazai pályán az idei mérlegünk: 17 győzelem, 1 döntetlen.

A Crotone idegenbeli mérlege ezzel szemben: 3 győzelem, 3 döntetlen, 12 vereség.

Ha ezeket a számokat mindkét oldalon összeadjuk, majd kivonjuk egymásból, akkor 0 jön ki eredménynek. Ami a Crotone esélyere vonatkozó szám.

De mik a veszélyek?

  • Hamarosan BL, és nyilvánvalóan senki sem szeretne egy húzósabb sprint vagy egy keményebb becsúszás után 2-3 hétre lesérülni, hogy csak  lelátóról nézhesse a döntőt.
  • Kurvára nagy királyok vagyunk, a Crotone pedig egy kis szerencsétlen csapat, akiket fél kézzel és fél lábbal is el kell vernünk – a túlzott önbizalom (szándékosan nem elbizakodottságot írtam!!!) az első ponttal összeadódva lófasz játékot eredményezhet.
  • Az elmúlt 3 bajnokin sikerült összesen 2 pontot begyűjteni. Ez röhejesen rossz. (Viszont azt nagyon nehéz elképzelni, hogy 4 meccsen zsinórban ne nyerjünk.)
  • Allegri megint kiküld egy X csapatot, aztán beszopjuk. Ennek mondjuk kicsi az esélye, szerintem a halálosztagot küldi fel, mert valóban itt az ideje a kérdőjelek kiegyenesítésének.

Mit mond erről a mester? Allegri szerint Dani Alves, Bonucci, Chiellini és Alex Sandro is kezdeni fognak. A középpályán Marchisio lesz Pjanic párja, ám amennyiben csodálatos Marci nem lesz játékra 100%-ig kész, akkor sajnos Sturaro fog a helyén kellemetlenkedni. Elöl szintén odabaszunk a hírek szerint a Puli, Kisfiú, Vadállat, Burgerbá’ négyessel.

A Crotone 4-4-2-es vagy 4-3-3-as felállással jön ellenünk, a nevek lényegtelenek, mert úgysem tudtok egy játékost sem mondani a Crotone csapatából. Bár van egy Ferrari nevű védőjük.

Ezzel a felállással nehéz elképzelni, hogy ne húzzuk be a győzelmet és így a történelmi bajnoki címet, de azért van bennem némi fosás. Remélem, már a 19. percben elmúlik, amikor Dybala berámolja a harmadikat.

Nézzük meg, hogy nézne ki a tabella, ha nyernénk:

A fenébe, rossz képet töltöttem fel. 🙁