Még nem nyertünk semmit!

A blog levelezőlistáján már többször felmerült, hogy eléggé zavaró, hogy sokszor már úgy írnak vagy beszélnek az újságírók, szakértők a triplázásról, mintha meg is nyertünk volna  mindent – pedig elvileg még akár mind a három fronton bukhatunk. A római vereség pont azt mutatta meg, hogy az utolsó pillanatig koncentrálnia kell a Juventusnak, ellenkező esetben jöhetnek még pofonok. Még 4 meccs van hátra abból az idényből, ami a Juventus történek az egyik, ha nem a legcsodálatosabbja lehet – csak be kell fejezni az eddigi kivételes munkát.

Na, de beszéljünk a római vereségről: tegnap pont az a csapatrész betlizett, amelyik a Juventus legbiztosabb pontját jelenti: Buffon óvodás hibát követett el az első gólnál, de a másodikban is erősen benne volt, Bonucci és Benatia pedig végig nagyon bizonytalan volt: rendre megzavarták őket, sok rossz passzuk, rossz helyezkedésük volt. Beszarni ugyan nem kell, de azért érdemes azt hangsúlyozni, amit Allegri is mindig emleget: még nem nyertünk semmit! De, ahogy arra a poszt végén is kitérek, lehet, hogy a vereség még jót is tehet a csapatnak.

Miért is kaphattunk ki Rómában tegnap? Először is hangsúlyozzuk, hogy idegenben ki lehet kapni az egyik fő riválistól. Ugyanakkor a tegnapi meccset szerintem mi ajándékoztuk az ellenfélnek. Olvasom, hogy a rómaiak már-már tökéletes teljesítményről beszélnek a saját játékuk kapcsán. Nos, ezt tudjuk be a győzelem okozta eufóriának, mert szerintem a második góljukig ők sem nagyon hittek a győzelemben. Onnan viszont ezerrel pörögtek, és természetesen jogosan nyertek. Szóval szerintem szó nincs arról, hogy a nagyon jól játszó ellenfél miatt kaptunk volna ki.

Elbasztam, gyerekek!

Mint ahogy a tartalékos felállásra hivatkozókkal sem teljesen értek egyet: a vereségben a legnagyobb része Buffonnak, Benatiának és Bonuccinak van (én egyértelműen az ő nyakukba varrom a vereséget, elsősorban Buffonéba), míg Asamoah, Lemina vagy Sturaro egyáltalán nem játszottak rosszul – ellenben az amúgy stabil kezdő Cuadradóval vagy Pjaniccsal, akik meglehetősen gyengék voltak. Ha lehet ilyen fellengzősen fogalmazni, a törzsgárda hagyott minket cserben, nem a cseresor. Az egyenlítő gól előtt kontrolláltuk a meccset, de több hibát követően hagytuk, hogy az ellenfél szögletet rúgjon, majd Buffon ijedt labdába-paskolása után De Rossi annyiszor próbálkozzon, ahányszor szükséges a gólhoz. Kettő elég volt, de a védőinktől amúgy belefért volna még legalább egy harmadik kísérlet is.

A csapat hozzáállása lett volna a probléma? Lehet, hogy az volt a fejekben, hogy mindegy, hogy itt mi van, a Crotone ellen hazai pályán úgyis meglesz a győzelem, és ezzel a scudetto? Így ráadásul hazai pályán, 40 000 szurkoló előtt lehet ünnepelni? Ezt nem tudhatjuk, viszont elgondolkodtató, hogy az utolsó három bajnokin szereztük 2 pontot, és kaptunk 6 gólt – közte nem egy olyat, amilyet ez a védelem nem szokott kapni (lásd pl. az Atalanta 2. találatát). Mégis azt gondolom, hogy téves az a magyarázat is, amelyik esetleg nagyképűséggel magyarázná a gyenge teljesítményt és a vereséget.

Sokkal jobb magyarázatnak tartom, hogy egyes játékosok fáradtak, és így az idény végén nehezükre esik 100%-osan koncentrálni minden meccsen. Nem csak fizikailag, hanem lelkileg és mentálisan is rendkívül megterhelő meccseken vagyunk túl. Szóval egy igen éles BL elődöntő után, az olasz kupa döntője előtt nem tudtak a játékosok felpörögni a meccsre. Az elmúlt négy BL meccsünkön a sorozat legjobb támadósoraival álltunk szemben, és kaptunk egy gólt, azt is akkor, amikor már minden eldőlt. Lehet jönni azzal a kocsmafilozófiával, hogy „egy Juve játékosnak minden meccsen…”, de el kell fogadnunk, hogy nálunk is emberek játszanak, akik elfáradhatnak, kifoghatnak gyengébb napot. Bonucci zavarodott tekintete néha arról árulkodott, hogy azt sem tudja, hol van, pedig a Roma nem rohamozott különösebben félelmetesen (láttunk már ennél sokkal félelmetesebb Romát nem is egyszer). Buffon első gól előtti hibája nem, hogy ezen a szinten, hanem bármilyen szinten nevetséges. Szóval nála is koncentrációs problémák lehetnek. Benatiának persze nincs olyan mentsége, mint Bonuccinak vagy Buffonnak, ő szimplán szarul játszott, kiválóan időzítve nagyon gyenge teljesítményét az múlt heti véglegesítése utánra. A tegnapi meccsig azt gondoltam, hogy de jó, a védelemben van variációs lehetőségünk – hát, most már nem így gondolom, főleg, hogy Rugani sérült. Viszont a BL-ben a védelmünk szinte hibátlan, élen a kieséses szakaszra godmode-ban játszó Chiellinivel és az extra megbízhatóságot mutató Alex Sandróval. De amúgy én a fáradtság számlájára írom azt is, hogy a Torino és a Monaco ellen is rengeteg helyzetet hagytunk ki, és pl. Piggy is célozhatott volna pontosabban Rómában. (És akkor mormoljunk el száz kurvaanyaádat az észtországi libalegelőkért, hiszen a barátságos mecces bohóckodásnak köszönhetjük, hogy Pjaca nem bevethető, így nem nagyon tudnak a támadóink pihenni.)

Stuani az új Pirlo

Mi lesz most? Szerdán jön a kupadöntő, a kifejezetten jó formába lendült Lazio ellen, gyakorlatilag idegenben. A kékek rápihentek a döntőre, így az előjelek nem a legjobbak, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy sem Khedira, sem Pjanic nem játszhat. Így valószínűleg Rincon és Marchisio játszik a szokásos támadónégyes mögött – már ha Allegri nem kavarja meg megint a kártyákat, vagy éppen nem zavar be egy sérülés. Mandzukic állapotáról egyelőre nincs hír, pedig ő szerdán is kulcsjátékos lehetne. Ha akarom, akkor szar ügy, mert nincs idő kiheverni a pofont, jön a következő meccs, ha akarom, akkor jó, mert egyből lehet javítani, ráadásul egy sokkal fontosabb összecsapáson, mint egy bajnoki. Buffon pihen majd, Alves, Dybala, Chiellini és Sandro visszatérnek a kezdőbe, a kérdés talán az, hogy az év végére visszaesett Cuadrado vagy Alves lesz a jobbszélső.

A hétvégi ellenfél Crotone meg ugyan erősen kapaszkodik, hogy elérje a bennmaradást, de nehogy már hazai pályán ne verje meg őket egy bajnoki címre hajtó csapat. De ne is tekintsünk ennyire előre: előbb szerdán kell nyerni, aztán majd agyalhatunk a Crotonén. Elég, ha mindig a következő meccset nyerjük meg. Allegri meg majd elgondolkodik azon, hogy miként lehet kezelni a BL meccsek utáni visszaesésünket – mondjuk az biztos, hogy az idén már nem lesz többször ilyen helyzet.

Végezetül pedig arról pár szót, hogy miért is jöhetünk jól a vasárnapi pofonból: újra kiderült, hogy egy pillanatig sem lazíthatunk. Ez a későbbi meccsekre adhat olyan lelki muníciót, ami kell a győzelemhez. Ha nyerünk Rómában, a bajnoki cím ünneplése után nem biztos, hogy fel tudtunk volna pörögni a Lazio ellen – akkor pedig biztos lett volna a vereség. Szóval a kupa szempontjából akár jól is jöhetett a tegnapi 1-3. Ne feledjük, hogy az eddig pofonok után mindig jól jöttünk vissza a következő meccsen. Emellett a csapat tovább játszik éles meccseket, így nem csak edzőmeccsekkel készülünk a BL döntőjére. Persze ha minden jól megy, akkor a hétvégén a Crotone ellen eldöntjük a scudetto sorsát, de az az egy meccs is számít a keret tűzben tartása szempontjából. Ha pedig mondjuk játszunk két döntetlent a hátralevő két fordulóban, és elbukjuk a bajnokságot, akkor meg is érdemeljük, nem? De ahogy nem nyertünk semmit, úgy még el sem vesztettünk semmit.

 • humorpalanta

  Már 2-1-nél is azt mondtam, hogy ez a meccs le van szarva, a Lazio és a Real ellen kell nyerni. Ez most felspannol minket, Allegri szétrúgja a seggüket, szerdán a Laziot kettéharapjuk, Crotone ellen meg kezdhetne már Kean Higu helyén, hadd pihenjen az a szerencsétlen, aztán ha kell, majd a 60. környékén beáll.
  A vicc az egészben az, hogy ha a bíró nem egy vak barom, még így is döntetlenre hoztuk volna a meccset a két abszolút egyértelmű 11-es szituációval.
  A kéjes örömöt meg az jelenti, hogy a Roma a valaha lehozott legjobb teljesítményével sem képes megnyerni a bajnokságot. 🙂

  • Dartagnanx

   Én vagyok a levlistánk majrékirálya, de pont az ilyen mondatok miatt: “Crotone ellen meg kezdhetne már Kean Higu helyén, hadd pihenjen az a szerencsétlen, aztán ha kell, majd a 60. környékén beáll.”
   Ilyen hozzáállással lehet elbukni egy zsebben lévő bajnoki címet.
   A Crotone nyilván fos csapat (nem véletlenül vannak ott, ahol), de közel van nekik a bentmaradás, és ezek a csapatok ilyenkor elég veszélyesek. Lövünk 4 kapufát és kihagyunk egy 11-est, meg is van a szopó.

   Azért kellett volna most (vagy múlt héten) nyerni, hogy a Crotone ellen a tétnélküliség miatt játszhasson Kean.

  • Nem értem

   Milyen 11-es? Be lett fizetve minden lóvé?

  • humorpalanta

   Dartikám, egyél meg egy Snickerst. 😀 Ha ilyen majrés vagy, lehet neked is be kellene szerezni egy kamufeleséget, beninél is bevált. 😀
   Amúgy én olyan irgalmatlan babonás vagyok, hogy minden azzal foglalkozó tankönyvben én vagyok a példa, de egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy ez már ne legyen meg. Olyan mennyiségű balszerencse kellene hozzá, hogy leírhatatlan.
   A Crotone olyan fos csapat, hogy egy jól összeállított Juve B lemossa őket a pályáról, csak oda kell rakni azokat a srácokat, akik bizonyítani akarnak. A BL-t és a kupát nyerjük meg, a Roma meg bukja el a bajnokságot (még azért nekik is hozniuk kell mindkét meccsen és tudjuk, hogy elég töketlen egy banda).

  • Dartagnanx

   Legyen neked igazad, én tényleg kurvaideges vagyok.

  • humorpalanta

   Azt hiszem éppen ideje lenne összehozni egy szerkesztői orgiát, közben pedig venni egy szigetet és kiírtani egy indián törzset, csak a biztonság kedvéért.

  • Kelosz

   Nyerhetünk Bolognaban is bajnokságot.

  • Jumpman23

   Ott nyertünk már? Lehet minden várost ki akarunk pipálni

 • Pingback: Még nem nyertünk semmit! | Zongoracipelő()

 • Jumpman23

  Mit adtak nekünk a rómaiak?

 • humorpalanta
  • daneeka34

   Moggi intézte ezt is

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Erről a szutyok, szélső-nemzeti-ballib-gyíkember oldalról én semmit nem hiszek el. De legalább a többiről sem..
   Én csak a bianka blogon olvasható hírekből élek. Mert fő a tájékozottság.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Gyakorilatilag mindenki a döntőkre koncentrál. Gondoljunk csak bele: nekem többször jutott eszembe a BL-döntő, mint a lómai meccs. Mármint az utóbbi napokban. Még én is azt gondoltam, hogy tőlem aztán lehet itt bármi, csak a döntőket hozzuk. Hát akkor a főszereplők mit gondolhatnak? Jó, ők profi sportolók, de én meg profi szurkoló vagyok, hello. (Ez a hello a végére csak egy menő tanyasi kiszólás volt, bocsi.)
  Mondottam is, hogy Lemina gólja után éreztem, hogy ebből nem lesz döntetlen sem, vagy legalábbis nem sok rá az esély.
  Én fáradtságot eddig csak Cuadradón láttam igazán, őt újra kellene hangolni a következő pár meccsre. Szerintem a baj az volt, hogy ez a Juve akkor az igazi, ha az a 11-12 ember játszik, akik a fontos meccseken szoktak. 1 vagy 2 játékos kiesése még talán nem látszik meg nagyon, de most 5 csereember játszott. Ha az alapcsapatod fele nincs a pályán, akkor az nem az igazi csapat. És mivel a mi erősségünk pont az, hogy csapatként játsznuk, ez bizony nem mindegy.
  Azt meg nagyon nem bírom, ha “félidőben” elemeznek egy meccset, szezont, akármit. Mint amikor a Monaco elleni első meccs után mindenki elkönyvelte a továbbjutást. Vagy akár meccs közben beszél valaki végeredményről (mint tegnap BT a közvetítésben).
  Nem kell beszarni, de a hátralévő meccseknek tétje lesz. Még a bolognainak is, ahol ÉN (mint nemAllegri), biztosan a BL kezdőt küldeném fel, hiszen nem jó ötlet 2 hétig pihenni egy fontos meccs előtt. Persze én nem értek hozzá…

  • Juventino

   Cuadrado ótvaros formában van, az pedig, hogy rajta látszik leginkább a fáradtság, azért érdekes, mert ő volt a legkevésbé stabil kezdője Allegrinek.

   A szezon elején, a 3-5-2-es időszakban keveset játszott és akkor is legfeljebb második számú opció volt Dani Alves mögött, de azért volt egy igen mutatós és fontos gólja Lyonban. Aztán a 4-2-3-1-re váltás után őt és Mandzsut emlegették a “rendszerváltás” fő nyerteseként, de inkább Mario az, akit a végletekig kizsigerelt Max, miközben Pumukli helyén játszott Pjaca, Lemina és Alves, de még Lichti is. Szóval érdekelne, hogy mégis miben fáradt el, főleg, hogy a BL-menetelés végére átkerült a “B”-felállásba.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Fejben. Nem tudom, miért.

 • Juventino

  Simán el lehet fogadni, hogy egy ilyen szezon után elfáradtunk. A védelem most nem hozta magát (már amikor először olvastam, hogy véglegesítjük Benatiát, és mennyiért, előjött belőlem az Ábel, hogy de miééért?), Buffon meg szerintem is az első gólnál hibázott inkább, van ilyen.

  Viszont az elsőszámú hibát Allegri követte el az összeállításnál. Ha az edző úgy gondolja, hogy a legnagyobb rivális és pontok tekintetében kifejezetten jó idényt futó Roma ellen elég lesz a B-csapat, akkor a csapat is elhiheti, hogy ide elég lesz félgőz is, “csak” a döntetlen is elég lenne. De nem, nem elég a félgőz, és ami igazán bosszantott, hogy vezetésről kaptunk ki, és az Inter elleni bajnoki, illetve a Napoli elleni kupavisszavágóhoz hasonlóan ostobán és túl könnyen engedtük el a lélektani előnyt és zavarodtunk meg a bekapott góltól.

  Éppen most írta a Gazzetta, hogy vége a rotálásnak, a héten mindkétszer a legjobbak játszanak. Kérdem én, akkor nem lett volna jobb mindjárt a legjobbakkal letudni a római két meccset és utána hawai-ozni a BL-döntőig? Vagy ha már pihentetünk, akkor Mandzsukicsot kellett volna végre kivenni egyszer, csak ugye az ő védőmunkája nem kiváltható, és őt elsősorban ezért tartja Allegri, nem a góljaiért vagy a beadásaiért. Szóval akárhonnan is nézem, ez edzői hiba volt először, és onnantól már dőltek a dominók.

  Ja, és a Torino meg külön baszódjon már meg, hogy ellenünk vért ittak és vért hugyoztak, utána meg leadták a Napolinak a pontokat, ezzel is tovább tüzelve a Romát. Egy hordányi Glik ugráljon a térdkalácsaikon egész héten ezek után!

 • bombahoppa

  Csatlakoznék az előttem szólókhoz. Allegri ekkora troll, hogy még mi is benyeltük. Precízen nyerünk amikor kell, és nem nyerünk, amikor nem kell. Tik, tak, tik, tak, tik, tak…..

 • nemvoktrendi

  Nyugi, majd fogtok nyerni. Nincs olyan isten, hogy a “Hiper-Szuper” Crotone, vagy a Nagy Ádi nélkül árván maradt Balongo ellen ne húzzatok be 3 pontot. Már csak tehetetlenségből is, eleve az olasz ellenfelek fele meglátja azt a zebracsíkos mezeteket, pláne ha ráhúzzátok az olyanokra mint Chiellini vagy Bonucci és pusztán az ijedtségtől inkább gyorsan rúgnak két öngólt.

  Egyébként szerintem ezt az egészet Buffonék találták ki, hogy az én szegény Rómámon, meg a “töltött ostyán” röhögjenek. Valamelyik edzés után biztos unatkoztak az öltözőben és kitalálták, hogy mi lenne ha jól megszívatnák a Rómát meg a nápolyit, úgy tesznek mintha lenne esély a bajnoki címre, közel engedik őket magukhoz és a végén mégis megnyerik, csak hogy jobban fájjon. Mert én már kiismertem a fajtátokat…

  • daneeka34

   A PSG is ezt próbálta Barcelonában. Ha direkt volt, akkor egy szép farewell gift Tottinak, mert tényleg megérdemli.

  • Juventino

   Már csak azért meg kéne nyerni a BL-t, hogy Totti elmondhassa, a csúcson hagyta abba! 🙂 Egyébként Totti legnagyobb farewell giftje Lippitől jött még 2006-ban, amikor a sérülése után beválogatta, és végül világbajnok lehetett. Hogy ki és mit érdemel meg, azt nem az én tisztem eldönteni, de nem emlékszem, hogy Maldini vagy Buffon mutogatással hergelte volna az ellenfeleket súlyos vereség után vagy leköpte volna őket. Nekem nem fog hiányozni, az biztos.

  • nemvoktrendi

   Totti nektek elsősorban egy ellenfél volt, aki ráadásul rendszeresen beszólt nektek, néha jogosan, néha akkor is amikor nem volt igaza. Több mint érthető, hogy nem fog hiányozni és a kritika is jogos. De ha már felhoztad ezeket a dolgokat, muszáj megvédenem a Capitanót.

   Paolo Maldini? Arra a Maldinire gondolsz, akit az utolsó meccsén a Milan szurkolók kifütyültek? Jól emlékszem, mert történetesen a Roma ellen játszott a Milan, a Roma játékosok pedig egy pólóban vonultak a pályára, amin Maldini előtt tisztelegtek és aznap kivételesen a Roma nyert, 3-1-re ha jól emlékszem. A Milan szurkolók kifütyülték Maldinit, Baresi mezszámával provokálták, közben énekelték, hogy “csak egy kapitány van” és szerintük az nem Maldini volt. Mert szerintük Maldini nem tisztelte a saját szurkolóit és elutasították őt! Szerintem meg ettől függetlenül Maldini egy óriási játékos volt, többször szerzett nekem nagy örömöt is, már amikor éppen nem a Rómát szívatta.

   Buffon? Az a Buffon, aki nem egyszer bukott meg sportfogadásokkal? Tudod mivel szokták őt cukkolni a transzparenseken? “Gigi dacci le quote!”, “Gigi add meg az oddszokat!” Az is ő volt, akit feljelentettek csalásért, mert egy ingatlanüzletben nem fizette ki a partnereit. Szerintem ettől függetlenül Buffon volt éveken keresztül a világ legjobb kapusa! Most már talán nem olyan fürge mint régen, de még mindig öröm nézni a játékát. Pontosabban öröm lenne, ha nem a “gonosz” Juve kapuját védené. 😉

   Mesélhetnék Del Pieroról is, hogy hány tornát bukott el az olasz válogatott, mert Del Pieronak muszáj volt játszania a pillanatnyi gyalázatos formája ellenére. De én imádom Del Pierót! Nagyon nagy játékos volt és zseniális embernek tartom!

   A 2006-os vb? Mit nyert volna az olasz válogatott a sánta Totti nélkül? És most nem arra a tizenegyesre gondolok az ausztrálok ellen, amit mindig elővesznek, azt berúghatta volna bárki. Viszont mielőtt beállították Tottit, azon a meccsen Grosso végig ott futkorászott a szélen és egy Qrva használható labdát nem kapott senkitől. Totti beállt és a második labdaérintéséből elindította Grossót, aki abból a passzból kiharcolta a tizenegyest, amit utána Totti be is rúgott. Vagy beszéljünk a passzáról a németek elleni elődöntőn a második gólnál? Vagy inkább a gólpasszáról a csehek ellen? Vagy a gólpasszáról az ukránok ellen? Farewell gift? Az lehet, de ki adta kinek? 🙂

   Csak arra akarok kilyukadni, hogy senki sem tökéletes, mindenkibe bele lehet kötni. Te nagyon jól emlékszel Totti hibáira, mert a Roma nem a Juve, nem a Milan és nem az Inter. Tottit soha nem védte meg senki, a “rinyáló” Roma szurkolókon kívül, hónapokon keresztül poénkodtak a médiában a köpködő Tottival. Arról már sehol sem írtak, hogy Poulsen végig provokálta, ami nem menti fel Tottit, de talán az is hozzátartozott volna a történethez, vagy nem?

   Elnézést, írtam egy “kisregényt”, bocsánat.

  • daneeka34

   “Mesélhetnék Del Pieroról is, hogy hány tornát bukott el az olasz válogatott, mert Del Pieronak muszáj volt játszania a pillanatnyi gyalázatos formája ellenére”

   Na, mesélj légyszíves! Nézz utána, hogy hány alkalommal volt kezdő vb-n és eb-n. Ha ebből az jön le, hogy muszáj volt játszania, akkor ott komoly gondok vannak.

   Mellesleg Totti köpködése, meg mutogatása még belefér, ami miatt nekem nem túl szimpatikus, az az, hogy lemondta a válogatottat. Pedig Lippi hívta 2010-ben, és akkor sem gondolta meg magát. Ettől függetlenül persze örülök, hogy egy (remélhetőleg triplázó) Juventus elleni hazai győzelemmel sikerül elköszönnie.

  • nemvoktrendi

   Ott volt a 2000-es eb, ahol többször kritizálták. Például a döntőn a franciák ellen, Tottiék többször “odatették őt” ziccerbe, de az istennek se találta el azt a rohadt kaput. Van ilyen, vele akkor többször is volt.

   Vagy ott volt a 98-as vb, az egyik olasz elemző szinte ordibált a tévében, hogy miért kellett egy olyan játékost játszatni, aki az egész torna alatt egy, azaz egy darab párharcot se tudott megnyerni, egyetlen ellenfél ellen sem. Senki sem vitatkozott vele, mert nem volt min vitatkozni, “szegény” Del Piero a legrosszabb formáját hozta. Közben meg ott volt Baggio a kispadon, aki valahányszor beállt varázsolt a pályán, de az öreg Maldini inkább Del Pierót erőltette.

   Del Pieroval kapcsolatban hangzott el, a néhai Agnelli ügyvéd úr, az Avvocato egyik legnagyobb poénja. Addig mondogatták a médiában, hogy “Del Pierót meg kell várni, mert ő akkora játékos”, amíg az öreg azt javasolta, hogy meg kéne változtatni a becenevét, Pinturicchio helyett ezentúl inkább hívják őt Godot-nak, tudod, a Beckett darab után. 😀

   Tény, hogy 2006 után Totti lemondta a válogatottságot, de ez megint csak a történet fele. Amikor Lippi kivitte őt, a frissen műtött bokájával, benne a fémprotézissel, kapott hideget-meleget, hogy mekkora egy önző senkiházi, kihasználja Lippi nagylelkűségét, elfoglalja sérülten a helyet a keretben és csak hátráltatja a többieket. A vb után viszont nem volt egyértelmű, hogy mi lesz a bokájával, azt se tudták, hogy ki kell esetleg majd venni a fémprotézist, vagy benne hagyják végleg. Már 30 éves volt, 16 éves kora óta aprították a védők és több szempontból a mélyponton volt fizikailag a vb után. Úgy döntött, hogy feladja a válogatottságot és játszik a Rómában, amíg bírja. Senki sem tudta, hogy eddig fogja bírni, ő se tudta. De Totti akkor is kapott a pofájára rendesen. Maldinit ünnepelték amikor lemondta a válogatottságot, mindenki tapsikolt akkor is, amikor például Zidane lemondta. Bezzeg Tottiról konkrétan elhangzott, hogy egy “hazaáruló”! A legszomorúbb, hogy ugyanazok a gec*k b@szogatták a legjobban, akik a vb előtt szidták, hogy miért megy oda. 🙁

  • daneeka34

   Alex a 2000-es eb-n 2-szer volt kezdő a 6 meccsből.
   – A svédek elleni tét nélküli csoportmeccsen (ahol a torna legszebb gólját verte)
   – Az elődöntőn, ahol Zambrotta kiállítása után akkora védőmunkát rakott le csatárként, hogy Mandzukic is megirigyelné

   Persze mindenkinek a döntőn kihagyott helyzetei ugranak be, de ha egy tornán csak csereként számítanak valakire, akkor az nem fog 100%-os helyzetkihasználást produkálni egy döntőn. Mellesleg a döntő szerintem nem rajta ment el.

   98-ban sérülten vitték ki (lásd Totti 2006-ban), és amúgy friss BL-gólkirály volt. Igen, én sem örültem, hogy játszik, de jól is elsülhetett volna (lásd Totti 2006-ban). Ha szerinted a 98-as kiesés is Alex miatt volt, akkor nincs is értelme tovább beszélgetnünk.

   De pl 2002-ben ő mentette meg az olasz csapatot a csoportkörben való kieséstől, nettó 20 játékperc után. Tudom, byron moreno így-meg-úgy, de mit csinált Totti a 2002-es vb-n? Kiállíttatta magát két felesleges lappal? Mit csinált 2004-ben? Az eltiltása miatt esett ki a csapata.

   Szóval én elhiszem, hogy elfogult vagy Tottival, de ne írjunk már olyat, hogy Del Piero miatt tornákat bukott el az olasz válogatott, mert ez pont Tottira igaz.

   Arról nem is beszélve, hogy Alex elfogadta a hívást 2008-ban, 34 évesen, csóri Donadonitól is, és 2010-ben is ment volna, ha hívják. Szóval ne is haragudj, de ebben a kontextusban Alexet kutyázni igencsak erős.

   Szép és jó, amit Totti letett az asztalra, és ő az utolsó, aki egy egész karriert végigjátszik egy klubnál, és emiatt Juve-drukkerként is örültem, hogy egy ilyen meccsen tudott búcsúzni a hazai közönségtől. De légy szíves, ne rontsd el a saját ünnepedet azzal, hogy Del Pieroval veted össze a válogatottban nyújtott teljesítményét!

  • Norn_iron

   Ha már itt tartunk, egy másik klublegenda, Javier Zanetti sem nyert semmit az olasz válogatottal, sőt sem a 2000-es, sem a 2012-es EB-döntős csapatban sem volt még kerettag sem!!!

  • zamboni

   és Padoin sem, pedig hát nem sok ekkora bajnok van

  • Gábor Solt

   Sőt ha már klublegendák megemlíthetnénk Padoint is, aki egyetlen bajnoki győzelmet sem aratott a Romával, bezzeg Totti ugyebár. Vagy Muntarit aki se VB-t se EB-t nem nyert az olasz válogatottal. Tiszta szégyen, mondjuk legalább tornát sem buktak miattuk. Nekem ők jutottak most hirtelen eszembe, ha esetleg még van várom a listát tőletek.

  • Norn_iron

   Érdekes, Chiellinitől Roma-játékosként egyetlen kirívó durvaság sem rémlik. De nem csoda, hiszen még Montero is megszelídült Roma-játékosként, még egy sárgát sem szedett össze!

  • nemvoktrendi

   Teljesen igazad van! Elnézést kérek! De hogy jutottunk el odáig, hogy én Del Pierót bántom a Juve blogján? Én tényleg nem vagyok normális!!!

   Újra mondom: én imádom Del Pierót! Szerintem kib@szott nagy játékos volt! És kivételesen rokonszenves ember! Egy olyan valakiről beszélünk, aki ezer évig volt a Juve legreprezentatívabb játékosa és soha nem mondott semmi olyat, ami távolról is ellenszenves lehetett volna, még az ellenfelek számára se. Tudod ez mekkora szó az én szememben? Épeszű ember csak dicsérheti!!!

   Hogy én kritizálom Del Pierót a válogatottban? Egyáltalán nem ezt akartam! Del Piero egy világbajnok!!! Kell ennél több? Szerintem nem kéne, de ahogy te is mondod, ráadásul egy csomó emlékezetes hőstette is volt!

   Nem állt szándékomban összehasonlítani Tottival, nem is lehet, vagy legalábbis nincs sok értelme. Szerintem több alapvető különbség is van, az első, hogy nálunk Totti egy ikon, egy bálvány, egy félisten, egy egyedülálló jelenség, akitől még mindig nem bírunk elszakadni és akit a végletekig kiszipolyoztunk, mert egyszerűen nincs helyett más. Nálatok Del Piero előtt és után olyanok voltak, mint Zidane, Baggio, Ibra… Egészen más a két játékos jelentősége a szurkolóknál és a klub történetében.

   Másrészt Del Piero mindent megnyert a Juveval! Totti sajnos viszonylag keveset nyert a Rómával, ez pedig a Roma szégyene! Gondolj csak bele, ott volt nekünk ez a zseni, mert szerintem igenis zseniális volt és gyakran félkegyelmű kutyaütőkkel kellett egy csapatban játszania. 🙁

   Végül pedig, ahogy már említettem, Del Piero mindig ügyesen kommunikált, mindig rokonszenves tudott maradni mindenki számára (legalábbis szerintem a normális szurkolók számára), szemben Tottival, aki távolról sem olyan ügyes a kommunikációban és akinek többször voltak olyan megnyilvánulásai, amik érthetően ellenszenvessé tették például a Juve szurkolók számára is.

   Pont azért hoztam fel Del Piero nevét is, hogy még őt is lehet kritizálni. Ahogy te is mondod, mindenki a gyenge játékára emlékszik az EB döntőről, pedig könnyen lehet, hogy nélküle az olaszok ott se lettek volna azon a döntőn. Ez pont olyan, hogy Baggioról is mindenkinek az a Qrva elhibázott tizenegyes jut az eszébe a 94-es vb döntőről, pedig ő vitte oda az olasz válogatottat!

   Még egyszer elnézést ha rosszul fejeztem ki magam, de tényleg csak azért hoztam fel ezeket a példákat, mert más perspektívába próbáltam helyezni Tottit, de ezek szerint elég ügyetlen voltam.

   Byron Morenót meg tényleg hagyjuk Koreában, oda való. Az megvan, hogy utána az USA-ban összeszedték a reptéren egy kiló kábítószerrel? Egy szégyen volt az a VB!!!

  • humorpalanta

   Az a baj, hogy egyes emberek nem tudnak elviselni semmit. Attól, hogy én is imádom Del Pierót, mint te, igenis meg lehet említeni, ha hibázott, vagy hülyeséget csinált, vagy rajta ment el valami.
   Csak bizonyos emberek ezeket nem tudják elfogadni.

  • nemvoktrendi

   De Del Pieronál tényleg nem kéne felemlegetni a “hülyeségeket”, amikből szerintem tényleg nem sokat csinált. Teljesen felesleges, pláne egy romanista részéről a Juve blogján.

   Engem csak az bánt, hogy Tottinál mindenkinek ezek a hülyeségek ugranak be először, hogy leköpte Poulsent, hogy felrúgta Balotellit (“az olasz labdarúgás kincsét”, “az olasz foci jövőjét”, meg lehet nézni, hogy azóta mekkora karriert futott be), hogy egyszer fellökte a gyúrót amikor lecserélték, hogy máskor meg elküldte a bírót a pics@ba, vagy hogy “rinyált” a tévében amikor Rocchi bíró úr kifilézett minket Torinóban (tudom, ti másként láttátok, de mi romanisták erre azóta is ki vagyunk akadva, hiába nyertétek meg végül azt a bajnokságot is ezer pont előnnyel).

   Vegyétek tudomásul, hogy Tottinak nagyon kevés barátja volt a médiában, neki sosem volt tévé, vagy laptulajdonos elnöke, hogy elvicceljék a hülyeségeit a médiában. Ő többször volt “egyedül a világ ellen” mint bármelyik nagy játékos a Juveból, a Milanból, vagy az Interből. Nyilván elfogult vagyok a javára, de ez van, én akkor is így látom.

  • humorpalanta

   Leszarom, hogy nekiment Balotellinek, számomra minden pofon jó helyre került. 😀 Inkább azok maradtak meg, mint például a Pirloba beletalpalás, ami a pálya közepén történt és semmi oka nem volt rá.
   Épp azt mondom, hogy a meccsen előfordulhat, hogy valaki leköp valakit, lefejel valakit dühében, vagy felrúgja, mert csak, de amikor semmi előzménye és semmi értelme, akkor minek kell? Ez az, ami szerintem inkább meghatározta.
   Amúgy én nem találtam sértőnek Del Pierora nézve sem a dolgokat, mert én is úgy gondolom, hogy neki is voltak hülyeségei, és senki nem tökéletes, nem kell rinyálva megvédeni és nyalni a seggét. Imádom ADP-t, kitűnő ember és focista, de ő is csinált olyant, amivel nem értek egyet. Ez van.

  • nemvoktrendi

   Igen, arra én is emlékszem, amikor belerúgott Pirloba. Őszintén nem értettem én se, ahogy szerintem más se nagyon. Pont Pirlo, aki szerintem a legrokonszenvesebb volt abban a Juvéban és akivel állítólag jóban is vannak. Utána persze elnézést kért, meg úgy tűnt, hogy tényleg sajnálja, de persze avval Pirlo már nem volt kisegítve. Még az a szerencse, hogy nem lett nagyobb baja. Jó hír viszont, hogy Pirlo megbocsátott neki, láttad Pirlo videóját, amit a negyvenedik szülinapjára küldött neki?

  • humorpalanta

   Persze, nincs is ezzel baj, csak mondom, hogy nálam ezek maradtak meg róla, de ettől még, mint írtam, tisztelem benne a focistát.
   De ezt még ide kell tennem:
   http://2.bp.blogspot.com/-py8vFyHe-FM/VhHc-_e3LnI/AAAAAAAAPHo/t3hnL_S6N6c/s1600/101315meme.jpg

  • daneeka34

   Meg lehet említeni sokmindent, de nem mindegy a kontextus. Azért ha visszaolvasod, hogyan lett “megemlítve” Del Piero, akkor ne mondd már nekem, hogy egyetértesz vele!

  • humorpalanta

   Valamivel igen, valamivel nem, de tudomásul kell venni, hogy ő sem tökéletes, és emiatt nem szabad leugatni egy másik embert, aki ide téved. Attól, hogy ez Juve blog, még lehetünk normálisak más szurkolókkal is, mert tök normális hozzászólás volt.

  • daneeka34

   Én szerintem nem ugattam le senkit, de ha neked, vagy bárkinek ez jött át, hát mea culpa. Senki sem tökéletes ugyebár 😀

  • humorpalanta

   Édes drága jó ember vagy, nem akarlak én bántani, a leugatást meg nem úgy gondoltam, hogy leharaptátok a fejét, csak úgy érzem, szerencsétlen egyből le lett támadva. Ennyi. Ezt írtam le, még ha bénán is.

  • daneeka34

   Végre vot egy kis vita a kommentek között.

  • daneeka34

   Persze, én sem akartam Tottit 2002, és Poulsen (pfej, és ez a bunkó nálunk játszott) miatt felelősségre vonni, de amikor azt olvastam, hogy Alexen válogatott tornák mentek el, akkor felment bennem a pumpa (mint a legutóbbi szerkesztőségi orgián).

  • Juventino

   Nézd, ha már fair akarok lenni, azt el kell ismernem, hogy Totti nyert egy bajnoki címet a Romának Batistutával tandemben és a Capello-érában versenyképesnek tűntek a fővárosiak, de a csapat igazán sosem tudta átlépni a saját árnyékát. Totti globális szupersztár lehetett volna, ha úgy dönt, mondjuk 2004-ben, hogy távozik, de mégis maradt. Lehet mondani, hogy feláldozta az egyéni és a klubsikereket a Romáért, amit mondjuk egy CéRonáldó esetében elképzelhetetlen lenne.

   Del Piero a válogatottban sajnos soha nem tudott a képességeinek megfelelően kiteljesedni, ezt el kell ismerni sajnos, mint ahogy azt is, hogy 2000-ben valószínűleg rajta ment el az az elátkozott EB-döntő, de ahhoz a bizonyos vb-elődöntős passzhoz kellett azért némi Alex-mágia is, hogy beszélhessünk róla. 😉

  • humorpalanta

   Azért jó itt látni néha másokat is! Jót tesz mindannyiunknak, ha nem csak egymás pöcsét szopkodjuk. (hehe)

   Tottiról a személyes véleményem, hogy a személyét megvetem, mert elég sokszor féregként viselkedett a pályán. (Egy-egy részét tudnám tolerálni, s bizonyos külső tényezők miatt elnézni, de sokat nem, szóval sajnos ezt gondolom.)
   Ezen kívül viszont tisztelem, mert tényleg rendkívül jó képességekkel megáldott focista, ezen kívül sok áldozatot hozott a Romáért és az olasz fociért is, arról nem beszélve, hogy megsüvegelendő a kitartása.
   Összességében szerintem egy jó karriert zárhat le, még ha nem is nyert meg annyi mindent, szerintem sokkal inkább meg fog maradni, mintha eltéblábolt volna erre-arra Robben szinten. És szerintem ez az egyik, ami egy focistát halhatatlanná tehet. És meg tudom érteni, ha valaki oda van érte.

 • consminor

  ugye, lesz ma meccs?

  • Pideon20

   Nincs felszopás a Bianka nénin, gondolom a kupadöntő is elmarad…

  • consminor

   kicsit utána néztem a dolgoknak: lesz kupameccs, méghozzá nem is kevés: 21:15-kor kezdődik az izlandi Grindavik – Volsungur, több más meccsel együtt. tessék a kereplőket élezni!

  • Enslaver

   Olyannyira, hogy már megy is. 1-0-ra vezet a Soroksár a Szeged ellen.

 • Pingback: Ma este iszunk! | Bianka néni()