A Juventus tizenegyedikje sorozatban a harmadik

A torinói club sporttörténelmi tette hajtott végre a Lazio legyőzésével. A 2-0-s siker ugyanis – ami a Juve 11. győzelme – sorrendben a harmadik Coppájuk. Mindez 3 év alatt.


A rómaiak, akik gyakorlatilag hazai pályán játszottak, nagy lendülettel kezdték, a meccset. Keita egyszer még a kapufát is eltalálta élesen meglőve, de a visszajátszásokból úgy tűnt, hogy lehet, hogy 11-est kellett volna ítélni, de még a laziósok sem reklamáltak.

A folytatásban feljött a Juve, Alex Sandro beadását Dani lőtte a kapuba. Zseniális megmozdulás volt, még úgy is. hogy pattogott a labda. Ez a 12. percben történt. A hazaiak megzavarodtak, a torinóiak pedig egyre veszélyesebben támadtak, és egy szöglet után – megint Alex Sandor volt az asszisztadó – Bonucci klasszisgóljával a 24-ben növelték az előnyüket.

A 34 éves gólöröme

Ezzel lett 2-0, már a kezében érezhette a kupát a Juve, de még volt hátra bőven idő. A Lazio már csak két fejessel veszélyeztetett a szünetig, míg Higuain lábában maradt a 3. gól, amikor a csatár – Alves bepassza után – a kapusba lőtt, vagy mondhatjuk, hogy Strakosha védett bravúrosan, nézőpont kérdése persze. Így 2-0-ás vezetéssel vonulhattak a tunnelba a játékosok.

A folytatásban kicsit visszavett a Juve, de már így is eldönthették volna, de Mandzukic (akinek az első félidőben felrepedt a szemhéja, de úgy jött vissza, mintha semmi nem történt volna, abszolút nem félt a párharcoktól) kihagyta az óriási labdát. Közben beállt Anderson a Lazioba, kicsit felpörgött a csapat, Netónak (aki Buffon helyett védett nem csak a döntőben, de az egész sorozatban, mert a Juve – hagyományosan – a coppában a cserekapusoknak ad lehetőséget) volt egy-két védése, egy igazából bravúr volt, amikor Immobile közelről  tette rá (lehet, hogy kézzel), de Neto hárított, illetve néhány középrelövést fogott.

A hazaiak jobb időszaka után ismét a Juventus által kontrolálódott a meccs, ha Higuain pontosabb, akkor kiütés lehetett volna a vége, de így sem kellett izgulniuk, bár Strakhosa újra nagyot védett.

Higuain nem lőtt gólt, de kihagyott néhányat

Allegri tehát megtette az első lépést a kupával a tripla felé, ami utoljára az Internek sikerült abban az idényben, amikor a Barcát is kiütötték a BL elődöntőjében. Az izlandi vulkánkitörés miatt akkor busszal utazott a milánói elsőmeccsre a Barca (ki is kapott, 1-3, a visszavágó 1-0, de úgy, hogy Thiago pirosa miatt tíz emberrel volt az Inter, több mint egy félidőt).

A következő fontos meccs a Crotone elleni hazai lesz, ők jó formában vannak, a kiesés elől mennek, óriásit futottak az elmúlt fordulókban, de lehet, hogy ez is kevés lesz. Ha ez megvan  (a Juvénak elég egy győzelem, ha mégsem jön össze, akkor egy hétre rá Bolognában javíthatnak, de az egy héttel a BL előtt már elég húzós), akkor jöhet a cardiffi finálé a Real ellen.

A Real tegnap 4-1-re győzött a Celta ellen, ahogy arról meg is emlékeztünk.

Joó Gábor

(továbbiak itt: https://www.facebook.com/joogabi/)