FINÁLÉ

Jó tudni: pontosan egy évvel ezelőtt a mai napon sikerült megnyerni (végre) a 10. COPPÁT! Holnap rámegyünk a következőre.

Ez elég érdekes ahhoz, hogy írjunk róla.

A Bianconeri Blog nagy létszámban (Dina, Beni és jómagam) képviselteti magát az Olimpicóban, Csabival karöltve. 

Az általatok összedobott összeget végül nem egy bajnokira lőjük/lőttük el, hanem a kupadöntőre, mert ez még kiválóbb ötletnek tűnt – Így Csabi holnap velünk együtt pattan repülőre, hogy utána az Olimpicóban zokoghasson az örömtől Dina izmos mellkasán. KÖSZÖNJÜK, hogy ennyire jófejek voltatok, igazán jó érzés, hogy egy ilyen jó társaság részesei lehetünk.

4926

A meccsről röviden annyit, hogy igazán kellemetlen lenne, ha nem sikerülne behúzni a tőlünk (némiképpen sajnálatos módon) fényévekre lévő Milan ellenében. Persze egy meccsen dől el minden, és egy meccsen minden lehetséges – szól a futball közhelye, ami azért közhely, mert igaz.

Remélhetőleg a srácok már kiünnepelték magukat, és a legutóbbi gázolás és örömfutball lesz jellemző a játékra, nem pedig a Verona elleni léha lődörgés és nevetséges bohóckodás.

Az idény utolsó mérkőzése ez, amit az is megcsapdos kicsit, hogy már az átigazolási hírekkel van tele minden. Ez nyilván nem tesz jót senki lelkivilágának. De mivel Dybala, Pogba, Mandzukic, Bonucci és Barzagli is kijelentette, hogy marad (Pogba még nem, de azért nem úgy tűnik, mint aki menni akarna), remélhetőleg le sem szarják a pénzt fosó spanyol és angol csapatokat.

Ide beszúrnám kis keretes írásként, ha tudnám, hogy az anyjába lehet keretet csinálni ezen a szar felületen, hogy a Chelsea évente 60 millió fontot kap a Niketól a mezjogokért. A Manchester United (akik csak az EL-ben indulhatnak jövőre) 96 millió euróval előzi őket, de a tsudálatos Barcelona 100 millió euróval viszi a pálmát. Évente. Így máris megérthetjük, miért nehéz ezekkel a csapatokkal versenyezni. Pláne, ha ehhez hozzávesszük, hogy Barcelonában az adózási morál is kicsit gyengébb az átlagosnál. De ahogy Johann Cruyff mondta: „Én még sosem láttam egy zsák pénzt gólt rúgni.” – Egyébként Ranieri papa is ezt mondta, amikor behúzta a PL bajnoki címét. <3

Azért is fontos az összeszedettség, mert újabb történelmi sikert érhet el a klub: az első lehet, aki két egymást követő idényben duplázik. Az idei idény tehát a rekordoké lehet, igaz, az idény első rekordja negatív volt, de sebaj.

Brocchi csapata valószínűleg a legerősebb felállásában lép pályára. Pár éve a Milan legerősebb felállását fejlből nyomtam, mert akkor még volt jelentősége, lévén rangadókat játszottunk és kibaszottul izgalmas volt a bajnokság. Ez kicsit hiányzik, azonban megnyugtató a tudat, hogy igencsak kevés játékost tudok felsorolni a kezdőjükből. Azonban Berlusconi szerint új értelmet adna az idényüknek, ha meg tudnák nyerni a kupát – érthető, hiszen akkor nyernének valamit.

Nálunk a kapuban ugye Neto lesz, aki elöl Bonucci fog hiányozni, eltiltás miatt. A középpályán pedig Khedira és Marchisio sérülése okozhat gondokat. Tippre szerintem a Neto – Rugani, Barzagli, Chiellini – Lichti, Sturaro, Hernanes, Pogba, Sandro – Dybala, Mandzukic kezdőt mondanám, de lehet, hogy Allegri cuki módon Zazát és Moratát kezdeti.

Egyébként a Milan utoljára 2012-ben nyert ellenünk, nyilván akkor is véletlenül.

Rómában találkozunk! Puszi!