Allegri, takarodj!

Ebben a posztban nem lesz szó Allegriről, csak azért adtam ezt a címet neki, hogy tudja, nem feledkeztünk el róla sem!

Beszéljünk a MERKÁTÓRÓL!

Inkább vitaindítónak szánt bejegyzés ez, velős, tömör!

Kik távoztak:

Vidal, Pirlo, Tevez, Ogbonna, Sörensen, Pepe, Storari, Llorente, Coman, Berardi, Marrone, Isla, De Ceglie (A lista néhány szereplője kölcsönbe ment, néhányan vételi opcióval)

Ezt már sok helyen tárgyalták. Egész komoly a távozók névsora. Kapásból 3 olyan név, akiknek elévülhetetlen érdemeik voltak a tavalyi menetelésben. Nincs ezen mit ragozni tovább. Vidalt továbbra is utáljuk – érdemei elismerése mellett.

Fontosabb viszont, hogy a csapat testén ütött tátongó, nedvedző hasadást hogyan sikerül, hogyan sikerült betömni. Nézzük

az érkezők listáját:

A csatársor megreformálása a Serie A nagy ígéretének, Dybalának a leigazolásával kezdődött. Dybala sok pénzért érkezett, én részemről nagyon hiszek benne, az első két meccset leszarom. Gyors, technikás és még csak 21 éves. Ha beválik, évekig szerethetjük.

Mellette érkezett Mandzukic, akiről már akkor lehetett tudni, hogy Llorente helyére érkezett, amikor a nála sokkal jóképűbb spanyol még javában nem igazolt el tökingyen a Sevillába. A kettő között én látok némi összefüggést. Igazából Llorente ingyen elengedését botrányosnak tartom, egy röhej. Mandzukic ügyes gyerek, az Atleticóból érkezett, 29 éves, rutinos csávó, aki jól tud tankolni a kapu előtt. Jól fejel, egy benga állat és a labdával állítólag jobban bánik, mint Llorente.

Érkezett Zaza is, szintén relatíve sok pénzért. A leigazolását az teszi pikánssá, hogy nem értjük. Allegri állítólag nem szereti, nem győzte meg a felkészülés alatt, és felmerült az is, hogy őt passzoljuk el, ha Llorente végül nem tud tökingyen sem elmenni sehova. Az valóban megmagyarázhatatlan lett volna, ahogy Llorente ingyenes eligazolása is.

Zaza olasz válogatott, megoszlanak a vélemények, hogy őt vagy Berardit kellett volna elhoznunk. Hajlunk arra, hogy Berardi jobb döntés lett volna.

Keretes írásunk: A ZAZA-BERARDI STORY
Berardi a Juventus és a Sassuolo közös tulajdonában lévő játékos volt egészen 2015 nyaráig. Akkor 10 millió euróért a Sassuolo vásárolta meg a nálunk lévő játékjogot, a hírek szerint a Zaza ügylet részeként. Viszont a Juventusnak opciója maradt a játékosra a 2016-os mercatóra. Berardi egyébként a nyitófordulóban a Napoli felett aratott 2-1-es Sassuolo sikerből gólpasszal vette ki a részét, majd megsérült és másfél hónapot kihagyni kényszerül.

Pereyra végleg a miénk lett. Jóvan.

Az első két forduló impotens játékát látva a vezetőség gyorsan körülnézett, hogy kit tolhatna még be a középpályára. Így érkezett hozzánk a tavalyi 8. helyezett kispadjáról Hernanes. Akinek Beni örül, más vélemények szerint az elmúlt két évben csak lefelé vezetett a pályája a fiúnak. Meglátjuk, hogy beválik-e. Elhangzott az is, hogy majd feltámad nálunk, mint Pirlo tette. De azért ne felejtsük el, hogy Hernanes sosem volt korábban akkora ász, mint Pirlo fénykorában – tehát nem is tud akkora ászként villogni, mint tette azt Pirlo. A piacon más játékos nem volt már elérhető ebben a kaliberben, nem volt drága (meg úgysem a mi pénzünk), ha beválik, akkor örüljünk. Ha nem, szopás.

Khedira érkezése sem csalt teljesen őszinte mosolyt az arcokra. Én amondó vagyok, hogy egy rutinos csávó, akit a nyár elején még a kispadon láttam, most viszont alig várom, hogy bedobhassuk a kezdőbe. Ki tehet erről? Vidal.

A bal oldalunkra Alex Sandro érkezett, a jobb oldalra pedig Cuadrado. Kezdjünk Sándor Sándróval, aki reményeink szerint évekre megoldja a bal oldalunkat. Gyors, technikás, ügyes fiatalember. Minél hamarabb látni szeretnénk, hogyan muzsikál. Reméljük, Allegri nem szakítja el az izmait edzésen. 24 éves, fiatal, kiváló!

Cuadrado nagy fogásnak számít annak fényében, hogy Conte bárkinek szétbaszta volna a fejét egy féltéglával, ha ezáltal hozzájuthat. De nem volt erre lehetősége, ezért 10 eurós éttermezett egy kicsit, majd elment – bár nyilván nem csak ezért. Viszont annak fényében, hogy Juan kiruccanása a Cselszkij együttesénél egy csőd volt, már nem tudhatjuk, hogy mire számítsunk tőle. Szerintem jó lesz! Szeretjük. 27 éves, ez is rendbe’ van.

Leminát itt már megemlítettük. Két napja még azt sem tudtam, hogy ki ő. Először azt hittem, hogy Lameláról van szó. Aztán azt hittem, hogy parkettázni fog Tyler. LAMINÁLT?! Na, tehát róla nem sokat tudnék mondani. Ahogy írták valahol: azért igazoltuk, mert „Coman távozása után muszáj volt egy Pokemon havert szerezni Pogbának.”

Érkezett még Neto jóingyen. Ezzel nyilván mosolyt csalva minden lila érzelmű szurkoló orcájára. 26 éves, tehát ki tudja várni, hogy Buffon visszavonuljon 5 év múlva.

Összességében ez egy jó mercatónak számít, szerintem. És nem is picsognánk ennyit, ha nem azzal kezdődik az idény, hogy Marchisio, Asamoah és Khedira a lelátón üldögélnek gipszben. Hiszem, hogy ha ők játszhattak volna, akkor 0 pont helyett lenne mondjuk 4 pontunk. Lehet, hogy kifogyott a mák, de ne felejtsük el, hogy az idény a lefújásig tart!!!!

Ha viszont fennmarad ez a szánalmas sérüléshullám, akkor parázhatunk. Allegri, tudod mi a dolgod!

Ui.: A nagy igyekezetben Rugani kimaradt. Pedig ő a Nagy Olasz Védőreménység kategória idei győztese, tök fasza, hogy leigazoltuk. Kár, hogy jelen állás szerint nem sok esélye van a kezdőbe kerülni. 3 védős felállásban több esélye van (értelemszerűen, hiszen akkor 3 védő van fent, nem csak kettő). Viszont valószínű, hogy a következő meccseken már a 4-4-2-es felállást fogjuk választani. Ott viszont A Chiellini, Bonucci belső kettős fog felállni, Mögöttük első választás Barzamackó és Rugani csak utána jöhet. De HISZÜNK BENNE IS!