Szőrös férfiherék kerestetnek

Nem pont a tegnapi meccsről szól ez a nóta, de van benne egy erős utalás a herélésre, úgyhogy itt a helye, nem csak hangulatilag.

Hajtás után szakmai mélyelemzés a szokásos, utolérhetetlen nívón.

Hát ez meg mi a puha, petyhüdt paripa-penna volt? Ki lehet kapni Rómában 2-1-re, megesett máskor is. A Roma évek óta jó csapat, két év üres fogadkozás után várható volt, hogy nekünk fognak esni, de az nem, hogy mi félszeg mosollyal toljuk le a gatyát. Síkosítani már nem maradt időnk, az első félidő simán lehetett volna 3-0, csak Buffon és Bonucci, na meg Pjanic csodás tekerésénél a kapufa mentettek meg minket. A végén, emberelőnyben a Roma kiengedett, a végén csak Szczszczszszscny hatalmas bravúrja mentette meg a seggüket, de ne áltassuk magunkat azzal, hogy ez egy szoros meccs volt. Fossá vertek minket, és a második kapott gólig mi ezt hagytuk. A Roma egyébként nem tűnt erősebbnek, mint tavaly, főleg 0-0-nál volt néhány lehetőségünk, elől összeszokottabb játékkal kompenzálhattuk volna, hogy felborult a pálya, de nem tettük.

Beverte

Keressünk felelőst: Allegri! Takarodjon, érthetetlen, miért foglalkoztatjuk!!!4!

Ja, nem is. Allegri benne volt a tegnapi meccsben, vastagon, de nem csak az ő sara,  sőt, elsősorban nem ő tehet róla, hogy itt tartunk. Mindenki látta: nincs középpályánk.

Conte melós Juventusa és Allegri játékosabb, gyorsabb, kiválóan kontrázó tavaszi csapata is abban különbözött a riválisoktól, hogy iszonyú jó volt középen. Eleinte Pirlo, Vidal és Marchisio, majd hozzájuk felnőve Pogba adtak komoly stabilitást. Az MVP nem adta el a labdát, az MVP pontosan passzolt, az MVP-t nehéz volt szerelni, az MVP odaért a kapu elé, az MVP lőtte a gólokat, az MVP osztotta a gólpasszokat, az MVP tucatszám szerezte a labdákat, az MVP levette a védekezés terhét a védők válláról, az MVP volt a világ egyik legjobb középpályája, mindenesetre magasan a bajnokság felé nőtt. Azért tartunk most két bajnoki vereségnél, mert az MVP helyén egy közepes képességű iparos, egy túlértékelt, éretlen, hisztis, instabil, a nyomást kezelni képtelen tinédzser őstehetség, és még valaki játszik. Ez nem a mi csapatunk, ez nem az elmúlt 4 évben megszokott társaság, ez nem is egy igazi csapat. Ez egy lelakott, Vidal távozása után következetlenül “épített” (?) keret, amiből hiányoznak a vezérek, hiányoznak a meccset eldönteni képes emberkék.

Lemaradt

Egyelőre, két meccs alapján.

Jó hír, hogy Marchisio a listavezető Chievo elleni meccsre felépül, és igazoltunk egy melós, sokat futó, jó testű, hülye hajú, ránézésre Balotelli-wannabe csokifiút. Mario Lemina a neve, a Marseille-ből érkezik, a nyári bari meccsen egy főnök volt a középpályánk ellen, és egyszer kiállították azért, mert egy heveny földharc hevében ököllel herén csűrte óvatlan ellenfelét. Ja, és emellett – biztos csak poénból – úgy néz ki, mint egy szakadt hímprosti Marseille külsőről. Uno di noi! <3

lemina

Ratyi lvl 99

Szóval ez a keret ennyi sérülttel kábé ennyit tud? NEM! Allegri is takarodjon, nem kerülheti el a felelősségre vonást. Mi az, hogy Padoin a regista? Bruhahaha, gondolta Garcia, és még feljebb tolta a csapatát, mint ahogy azt Pirlóék ellen meg merte tenni. Mi az, hogy a védők nem kapnak támogatást a középpályáról? Bruhahahaha, gondolta Garcia, és megkérte a támadóit, folyamatosan tartsák nyomás alatt Cacerest és Chiellinit. (Utóbbi helyére rendszeresen betenném Ruganit, ha már transition year, legyen kövér. A második gólnál bár Cuadrado maradt le az emberről, maga a gól egyéni hibából született, egyértelműen Chiellini sara volt. Amennyit láttam belőle, az alapján Rugani intelligensebben helyezkedik.) Mi az, hogy Mandzukic és főleg Dybala pont olyan messze játszanak a középpályától, hogy egyből Nándor impotenciája ugorjon be? Mi az, hogy előre tudjuk, hogy mélyen fogunk védekezni, magyarul az első perctől beállunk kontrázni, és Pereyra, valamint Morata is kimaradnak a csapatból? Mi az, hogy egyszerűen hagyjuk, hogy szárazon levarrjanak minket, és csak Pogba ostoba durvasága az egyetlen érdemi reakció erre? Ha már Pogba: mi az, hogy a felelősségvállalás nála annyiban merül ki, hogy üvölt a csatárokkal, miközben annyi labdát ad el, amennyit egy kisebb sportszergyártó évek alatt? Mi az, hogy nem tanulunk az első meccsből, sőt, elkövetjük kábé ugyanazt a hibát, csak fordítva? (Múltkor addig egész jól ment, míg bajba nem kevertük magunkat, most meg csak akkor kezdtük el játszani, amikor már tökmindegy volt.) Mi az, hogy ahogy Tyler is megjegyezte a listán, már a hit is hiányzik a csapatból, és úgy néz ki, a játékosok sem nagyon bíznak benne, hogy jók lehetünk? Ennyi előrebaszdosott, tanácstalanul bedobásra “mentett” labdát, csapaton belüli integetést, egymásnak beszólogatást évek óta nem láttunk. Max, mindenki tudja, ki tehet erről. Köszönjük a tavalyi duplát, á dieu!

A Romáról csak egy gondolat: pont olyan stílustalan győztesek, mint amilyen jellemtelen vesztesek. A pályán jobbak voltak, a pályán kívül továbbra is szánalmasan bénák.

Ruppótlan

Ruppótlan

A sérült Marchisio várható visszatérésén túl jó hír, hogy Buffon továbbra is hozza a hozhatót, Bonucci továbbra is atomstabil, és Pereyra továbbra is használható támadásban. Dybala is jól mozgott, fel is kúrták a hentesek néhányszor, de a csapatrészek közötti nagy távolság miatt képtelen volt érvényesülni. Még nem egy Tevez, de a potenciál benne van, Moratával lesznek itt szép zsugázások.

A szezon még nyilván nem ment el, voltunk már korábban is 4 ponttal a Roma mögött, úgy, hogy kevesebb fordulónk maradt a korrekcióra. A keret átalakítása miatt persze mocskosul aggódunk (a középpályánk darabra és névre so-so, de tragikus állapotban van, és Allegri nyilván nem Hernanesre gondolt, amikor trequartistát kért – itt tartunk, hogy az izé padjáról igazolunk…), de a vészharang-kongatással várjunk novemberig. Addig – ahogy már korábban _beni is írta – rengeteg minden eldőlhet. Kemény a sorsolásunk, nincs csapatunk, nincs játékunk, és ami a legfontosabb, nincs vezérünk. Vidal dögöljön meg. Ja, és Palika, így nem fogsz kelleni az Uefalónának, szóval gyorsan elő a tökökkel!

 • Jumpman23

  Jo nekünk Lemina vagy lesz egy Pogba2?

 • juuvee

  Szerintem az a baj, hogy a hianyzókat akarják pótolni,de ez lehetetlen. Pirlo teljesen egyedi, Vidal azon a poszton tényleg a legjobb volt, Tévezt pedig csak Rooney- val lehetne pótolni. Szóval ezzel a kerettel teljesen mást kell játszani, ha már itt van pár új jó szélső, akkor mehetne egy unalmas, Capello féle 442. Csak akkor minek nekünk hernanes?

  • melakovics

   Nem ezzel van a gond, teljesen logikus, ha megpróbálunk pótolni. A baj ott kezdődik, hogy kit. Eladtuk azt a játékost, akinek a formahanyatlását is már megsínylettük, és megtartottuk azt, akinek a hiányát sem. Pogba pótlása ezerszer könnyebb lett volna, mint Vidal-é. Más játékot kell játszani, de emberek vannak rá. Hogy Hernanes lenne-e a mi emberünk erősen kétlem, de sajnos a tipikus kapkodó utolsó napos igazolás kategóriában szerepel.

   A másik legnagyobb gond, hogy a játékunk még mindig túl nagyon függ egy a védelem előtt játszó középpályástól. Erre a posztra van egy szem Marchisio. Lesérül és mi itt vagyunk helyettes nélkül. Öngól lvl99. Arról nem Padoin tehet, hogy a kezdőben találja magát. Marotta a hibás, amiért egyáltalán itt van, és Allegri, hogy nem csak labdaszedőnek használja. Látványosan jobbak voltunk Pereyra-val még emberhátrányban is.

   Kell-e a vészharang? Nem, de ez után a minimum az lenne, hogy beinteni a válogatott játékosoknak, hogy nem érdemeltétek ki, irány az edzőtábor és gyakorlás van. Pláne ha nem is egy ember fog még érkezni. Lemina szerintem jó fogás lesz, olyan Vidal kategóriás low cost-big durr. De akkor is kell még Witsel is. A Buffon-Cuadrado,Bonu,Rugani,Alex Sandro-Lemina,Marchisio,Witsel-Pogba-Dybala, Morata már már a tavalyi minőséget jelentené, és a Sturaro-Pereyra-Asamoah-Khedira pedig azt mondom megadhatná a kellő mélységet is. De ehhez még egyszer bankot kell robbantani, amire én sajnos kevés esélyt látok, így marad Hernanes. A kezdpő ezzel annyiban módosul, hogy a középpálya Lemina,Marchisio,Pogba-Hernanes négyessel áll fel. Amennyiben sikerül a brazilt összepakolni és formába hozni, még akár nyerhetünk is rajta.

   Cannavaro is a sInter kezdőből jött, és láss csodát milyen jót tett a torinói levegő.

  • Kelosz

   Hernanes csúcsformában sem volt huzó ember. Jó játékos, villanásokkal. Nagyon elbukhatna az orvosin. Witsel még kellene és a Lemina gyerek is jól tolja, így megoldódhatna kp-s labdaszerzés.

  • melakovics

   A római strandkorlát kékeknél nem volt rossz, sőt. De hát mindenkinek meg kell tapasztalni az élet árny oldalait, mielőtt megvilágosodna és Torinóba szerződne, nem?

  • Kelosz

   Rendben győzzetek meg ;). A DMC/MC-t tegyük megoldottnak. Ki fogja szórni a KeyP-et? Marchisio képes rá, Pogba szerintem jelen formájában nem. Hernanes képes rá? A védekezése pedig nem túl erős.
   Le kell nyelni a békát, az MVP-ből a V volt a legnagyobb király (ugye minden utólag derül ki). Iszik, meg őrűlt is, de védekezésben és támadásban is 7,5 körüli rating-je van, míg az itt említettek ettől azért jelentősen elmaradnak. + húzta magával az egész kp-t. Ezt modnjuk csapategységgel lehet kompenzálni, de az most nincs.

  • Ricardo

   Mondjuk a Sandro + Quad széljátéktól én jelentősen több kulcspasszt / asszisztot várok, mint a Lichti – Evra duótól. Így ami középről hiányzik az bőven pótolható a szélről, főleg egy Mandzuval centerben.

  • Kelosz

   Igen. De igy kiszámithato a játék. Leviszed beadod. Az lenne az isteni ha a leviszed beadod Mandzu gol mellé menne a középen kipasszolod Dybala gòl is.

  • daneeka33

   Szerintem egyáltalán nem olyan rossz döntés ez a Hernanes, tekintve, hogy belefért mellé egy Lemina is.
   Ő tipikusan olyan vezéregyéniség, akire szüksége van a csapatnak.

  • melakovics

   110%, hogy érkezik? Mert én még csak olyanról hallottam, hogy ők nem akarják síma kölcsönbe küldeni. VAgy végleg megvesszük, vagy kötelező opciós vásárlással visszük kölcsönbe. De akkor ezen már túlléptünk?

  • Ricardo

   Amit most én látok twitteren, hogy 11 millió euróért végleg a miénk lesz. Igaz, hogy nem fiatal, de ennyiért szerintem megéri. Lehet, hogy az Interben szar volt, de kicsit ez nekem a Juve – Diego vonalra hasonlít, Diego is szar volt egy mondjuk ki szar Juvéban, de attól még jó spíler volt.

   Meg itt a Juvénál 4 éve olyan játék megy ami mélységi irányítóra épít, ebbe könnyebben beilleszkedhet Hernanes.

  • melakovics

   Szerintem mi nem mélységi irányítóként fogunk számítani rá, hanem konkrétan a csatárok mögött lesz majd. A nyár elején még nem feltétlen örültem volna neki, de sanszosan azért, mert akkor még az Inter is 4-3-1-2-őt akart játszani és ekkor még a 30 milliós vételárához közeli összeget akartak volna érte meglátásom szerint, de Perisic érkezésével váltanak 4-3-3-ra és szerintem ott nincs helye. Összességében ha tényleg ennyiért jön, az jó üzlet, és azért végeredményben a Lemina-Marchisio-Pogba-Hernanes gyémánt középpálya nem is hangzik olyan rosszul, főleg, hogy minőséget tudunk felmutatni a bal szélső védő poszton és ha megpróbálnánk Cuadrado-t a svájci agyatlan helyett, na az lenne csak a bika kezdő.

   Végül csak sikerült valamit összehozni a nyár végére, és még kapóra is jön a válogatott szünet, de azért jobb lett volna az ilyen fontos kérdéseket már hamarabb lerendezni.

  • daneeka33

   Én az izé helyében hitegetném Marottát hogy persze, megkapjátok, simán. Aztán éjfélkor közölném, hogy mégse eladó

  • Kelosz

   Egyébként is minek nekünk hernanes?

 • animator

  Kimaradt a jó hír: mivel Evra kipirosazta magát, ezért a következő meccsen megnézhetjük az új Sándort a bal oldalon.

 • valumeister

  Nah akkor most kérném szépen a mélyen tisztelt szerkesztőséget, hogy magyarázzon el nekem valamit:

  Gyakorlatilag az előző dény nagy részét, úgy játszottuk le, hogy Pereyra játszott a likban. (trequaristát, vagy nevezzük akárhogy).

  Persze értem én, hogy fontosabb meccseken (real, barca) Vidal állt be oda rombolni, de a részeges chilei elhagyott minket.

  Nah már most: mi a #**fa*** -ért nem játszatjuk most is ott Pereyrát , és egyáltalán mi ez a k##**Đ[fĐ[] nagy trequartista keresés, amikor gyakorlatilag nincs középpályás védekezésünk, de van egy emberünk, aki legalább egy fél szezont lehúzott trequartista pózban.

  Próbálom megfejteni (értem, Allegri kért egy típusú játékost, dehát nézzünk már rá a távozókra… HÜLYEVIDAL!!!44!!), hogy miért Draxlerről cikkezett a fél világsajtó, egy belső középpályás helyett? (pl Witsel – jah egyébként látta valaki a statjait, aki őt ajnározza?) Nah mindegy nem ez a legfőbb kérdésem, de Ti, mint teljhatalmú urak és végtelen tudással rendelkező bölcsek, kérlek válaszoljatok – eddig a fa***szért nem tudott Pereyra ott játszani, ahol eddig is tette, mögötte Pogbával Sturaroval és Padoinnal.

  Csókolom!

  • Kelosz

   Szerintem Allegri altat ;). Padoin egy trójai faló csak még nem tudjuk hogy működik a trükk.
   Witsel statjaival mi a baj? Piacon elérhető MC-k közül a 6.8-6.9 nem rossz (Padoinénál biztos jobb), sőt jobbra nincs is lehetőségünk.

 • Kelosz

  Marchisio jön és mindent megold. Élete idényét fogja futni, tavaszra 90-100 millás spíler lesz. Amennyiben nem, félek egy Delneri/Zacsi féle cél nélküli labdabaszogatástól.

 • Pingback: Allegri, takarodj! | Bianka néni()