Féljenek csak ők

Transition year (n) [trænˈzɪʃn̩ ˈjiə] – a begyakorolt, összecsiszolt rendszer alapvető résztvevőinek hiányából és helyettesítéséből fakadó problémák megoldására, illetve egy korábbitól alapjaiban különböző, új rendszer alapjainak lefektetésére szánt bajnoki szezon.  Ez lesz most.

vidalpirlotevez

Tisztán emlékszem, mikor mondta Dina – akkor még Dino –, hogy a Juventus egyedülálló módon abban látja a siker fenntarthatóságának zálogát, hogy egy-egy nagyobb siker után fogja, és lecseréli a csapatát. Az Ajax elleni BL-győzelem után alapjátékosok mentek, hogy a helyükre hasonló kvalitású klasszisok érkezzenek (és Inzaghi). Azok persze más idők voltak, nem is kapott a szívéhez senki, hogy a következő két évben még két BL-döntőt játszott a csapat.

Ez most azért más. Tevezt a szíve, Pirlót a kora, Vidalt meg az ostoba feje vitte el, és bár egyedül a szittyós chileire mondhatjuk, hogy _nem tudta megtartani a Juventus, 2015-ben azért még nincs olyan helyzetben a Juventus, hogy csípőből hasonló kaliberű játékosokat igazoljon. Pedig úgy fossá kerestük magunkat a BL-ben tavaly, hogy a világ határőreinek döntő többségét a zsebében tudó Tyli is belepirult, így akár Marotta kiviríthatott volna egy Verratti-Nainggolan-Cavani hármassal. Nem tette. Csodálatos Csapatunk más utat választott.

dybalazaio

Az amúgy is időszerű fiatalítást úgy próbáltuk megfogni, hogy a lehető legkisebb mértékben kockáztassuk az eredmények drasztikus elmaradását. És ez, drága szurkolótársak, kedves barátaim, tisztelt szponzorok, kibaszottul vékony jég.

A Juventus nagy igyekezetében eltapsolt 90 millió eurót, és nem mondható, hogy rosszul tette. A Steven Segal-mimikájú zseni távollétét már tavaly is megnyugtatóan oldotta meg Marchisio, Dybala, Mandzukic és Zaza együtt nem tűnik rossznak sem a várható gólok számát, sem a Tevezék által a közösbe tolt védekező munka mennyiségét illetően. Mandzukic konkrétan Poulsen és Felipe Melo törvénytelen fattya, Dybala felé pedig akkora a bizalom, hogy egyszerűen muszáj jónak lennie. Vidal helyén viszont egy akkora lyuk tátong, ami még Dartit is gondolkodásra késztetné, pedig ő ritkán habozik, ha lyukat lát. (Ahol nem lát, oda üt egyet)

Ahogy Tevez, úgy az ő esetében sem lehet egyetlen helyettesről beszélni. Két extraklasszisról beszélünk, mi pedig nem vettünk ilyeneket. Van ugyan egy Kwadcsink, aki tulajdonképpen képes lehetne 70 százalékban pótolni, de egyre kevésbé bízunk benne, hogy az a térd még valaha rendbejön. Khedira egy jó üzlet lehet, kiegészítő emberként megtalálhatjuk a helyét (bár itt más véleményen voltunk), de előre nincs az a szcenárió, amiben képes pótolni. Tavaly Vidal jobbára kamu-trequartistát játszott, helló! Máig nem értjük, miért nem Pogba, de ezt most hagyjuk. Várhatóan a napokban bejelentjük új balhátvédünket, Szikora Róbertet, és ha sikerül valami olyan budget dealt kötni, mint Joeynak a lexikonügynökkel, még talán megveszünk egyet Ramires és Draxler közül. Nem tudom, minek nekünk egy rég visszavonult NBA-sztár amúgy.

vidal04

De Vidalt nem tudjuk pótolni, és – mint általában – tökéletesen átérzem S4tchy haragját. Vidalt nem akartuk elengedni. Része volt a rövid- és középtávú terveknek. Ő akart menni, és ezért őszintén szólva baszódjon meg. Nem egy huszadik bárgyú tetkóról szól ez a történet, hanem arról, hogy egy ilyen státuszú játékostól minimum, hogy egyetértsen velünk a kőbe vésett dogmában: a Juventusból bárhova igazolni visszalépés. Aki ezt nem így gondolja, annak nincs helye. Aki innen el akar menni, az mehet, szívesen bebasszuk utána az ajtót.

Ettől még rohadtul fog hiányozni (legalább ha elcseréltük volna Schweinsteigerre), és Allegrinek le merem fogadni, hogy a fos csurog a lába szárán, mert az első tíz fordulóban kvázi eldőlhet a bajnokság, hiszen az összes főellenséggel idegenben játszunk. Ha tippelnem kellene, a nehezebb meccseken Allegri nem is Sturaróval (Khedirával? Ramonesszel?) próbálja meg pótolni, hanem – mint Tevez esetében – két emberrel, vagyis inkább formációváltással. Már a Szuperkupa előtt kacérkodott a 4-4-2-vel, és nem is hülyeség akár a trequartista kárára megerősíteni a középpályát. Sok lehetőség áll Allegri előtt, és tavaly megnyert minket annyira, hogy bízunk benne. És ez nagyon fontos, mert bárhogy dönt is, alapvető változásokat kell eszközölnie.

Az alapanyag nem rossz. Fiatalabb, éhesebb, jobban variálható, azaz sokoldalúbb kerete lesz Allegrinek, még ha játéktudást és hatékonyságot illetően nehéz lenne ráfogni a stábra, hogy erősödött. Az alapja persze mindennek az, hogy mindenki egészséges legyen, és odategye magát, mert a tehetség megvan.

De ez mindenképpen átmeneti év lesz, annak bizonyos nyűgjeivel. Sikerülhet nagyon jól, de botladozásra mindenképpen készülnünk kell. Lehet, hogy könnyedén megússzuk őket, de lehet, hogy lesz köztük fájdalmas. Tehát amikor kritikát fogalmazunk meg, akkor a fentieket mindig tartsuk észben. Meg azt is, hogy a Corso Gaetano Scireán sokan talán úgy gondolják, ennek a csapatnak nem is feltétlenül idén kell jónak lennie.

SHANGHAI, CHINA - AUGUST 08: Gianluigi Buffon (C) captain of Juventus FC, celebrates with teammates after winning the Italian Super Cup final football match between Juventus and Lazio at Shanghai Stadium on August 8, 2015 in Shanghai, China. (Photo by Lintao Zhang/Getty Images)

Szögezzük le: a Juventus eredményessége nem az érkezőktől és a távozóktól, vagy a két csoport egyensúlyától függ, hanem az itt maradóktól. És főleg Pogbától. Most akkor is rá kell hagyatkoznunk, ha jövő nyáron esetleg már nem nálunk játszik – annál is inkább, mert ha szar idényünk lesz, akkor biztosan nem nálunk játszik. De itt van szénfekete zseni, ez a hihetetlen tehetség, ez a világsztár, aki úgy feszül neki az idénynek, hogy választ keres a mindannyunkat feszítő kérdésre: készen áll-e rá, hogy a hátára vegyen egy topklubot, és a közvetlen elitben tartsa. Nekem semmi kétségem afelől, hogy képes rá. Pogba ugyanis mindenre képes, mert bár itt hagyott minket a „világ legjobb középpályása”, szerencsére itt van helyette a világ legjobb középpályása. Pogba idén felnőttkorba lép, és ha olyat domborít, amilyet várunk tőle, Buffon visszavonulása után a 10-es mez után egy még nagyobb elismerést kap a klubtól.

Pogbára is igaz, ami Allegrire: a játszótársak megvannak. Szikora és Rugani leigazolása mind előremutató gondolkodást sejtetnek, mert abban a klubnál is csak reménykednek, hogy a Bonucci-Chiellini kettős végre kiegyensúlyozottabb lesz. Vagy a legjobb védőnk, Barza apó egészséges lesz. Az összeszokottsággal nincs baj, jól sikerült az átállás a négyvédős rendszerre, már csak egyénileg kéne felhúzniuk magukat a hátsó sor tagjainak.

A franciához hasonló terhet cipel amúgy Marchisio is. Azért csak Pirlo posztját veszi át, de róla már korábban is jeleztük, hogy nem aggódunk miatta. Nem lesznek olyan ihletett megmozdulásai, mint a csúcsra járatott bokorarcú passzgépnek, cserébe rongyosra futja a pálya közepét, és védekezésben olyan jelenléte van a 16-os előtt, amiről a védekezéskor rémült borászra emlékeztető Pirlo csak álmodhatott. Van egy olyan érzésünk, hogy ezzel ér révbe Marchisio pályafutása, mert itt lesz az ő helye, nem máshol.

marchimessi

Ha vettünk egy pillantást az ellenséges csapatmozgásokra, csupa bajnokot látunk. Az Izé tradicionális úgy is a Nyár Bajnoka, hogy minden szembejövő lepofozza, a hasonlóan komoly zsetont költő Románál természetesen csak a scudetto a téma. Nápolyban és Milánóban is, kész csoda, hogy a Lazio és a Fiorentina nem akar mindjárt bajnok lenni. Tárgyilagosan leszögezhetjük, nevek alapján a konkurencia nagyjából annyit erősödött, amennyit mi gyengültünk. Ugyanakkor ellenfeleinknek egy súlyos problémával is szembe kell nézniük: le kell játszani a meccseket. Általában ez okozza nekik a gondot.

A Juventusnak továbbra sincs félnivalója senkitől, mert jó csapata, erős kerete és okos edzője van, így a fenti tényszerű megállapítás ellenére elmondható, hogy továbbra is a Juventus az a csapat, akit meg kell verni Olaszországban. Féljenek csak ők, van rá okuk.

 • humorpalanta

  Nem lett rossz a nyár,de. Zazában nem látom azt a csodát, amire lehetne építeni. Év végén el fogjuk cserélni Berardira. (Hogy év végén vagy szezonév végén, majd kiderül, de inkább utóbbi.)
  Khedira ingyen jött, kiegészítőembernek nem rossz. Én bízom Asamoah felépülésében. Sturaro meg szinte azonnal be tud ugrani Vidal helyére. Lehet, hogy nem látványos amit csinál, de jól csinálja. Nem szerel annyit, de amikor kell, ott van és a helyezkedése is jó. S akkor ne feledjük, hogy még milyen fiatal. Támadásban meg az az érzésem, hogy a Mandzukis gól féle játékot várhatjuk tőle.
  Viszont Mattiello és Vitale személyével is érdemes lenne végre számolni. Mindketten nagyon tehetségesek, mikor beálltak látszódott rajtuk, hogy meg van az érzékük, csak benne kellene lenniük a csapatba. Khedira jövő nyári eladásával valami török vagy német csapatnak tudnánk csinálni egy jó kis bevételt, s ők itt lennének.
  Marcsi meg nem Pirlo posztját veszi át szerintem, hanem a középpálya közepének az uralása, levédekezése lesz a dolga. Pogba fogja mozgatni a szálakat. Pogba-Dybala-Morata lesz a szellemi atya, a többiek pedig munkások.

  • melakovics

   Én úgy látom a dolgot, hogy igazából nekünk nem is feltétlen irányító kellene. A már a cikkben is felvetett csatárokkal ( van technikás, van jó munkás ember és gólgyár is ) szerintem sokkal érdekesebb és nem mellesleg veszélyesebb lenne egy karácsonyfa. Ehhez persze Ramires alapelvárás lenne, de legalább Rabiot, mert ő meg fiatal.
   A védelemben én jóval több bizalmat szavaznék Rugani-nak, nem mozgott rosszul a srác.

   Egy Buffon-Lichti,Bonu,Rugani,Evra-Ramires,Marci,Pogba-Dybala,Morata-Mandzukic kezdővel, ahol az ék csere Zaza mögötte meg Coman és Pereyra szervezhet tökéletes lenne. Majdnem azt mondanám, hogy nem lenne rosszabb, mint tavaly. Középpályára csere Sturaro és Asamoah, valamint az általad is melített fiatalok. És szerintem így nem is lenne annyira átmeneti év.

  • humorpalanta

   4-3-3-ról beszélnek, azt írják ki, de karácsonyfát fogunk játszani a pályán.
   Ramires meg egy Khedira no.2. Nincs értelme még egy levedlett senkit igazolni. Sturaro megmutatta, hogy képes ott játszani. Asamoah is ott van, meg a fiatalok. Plusz Padoin aki egyszerűen hihetetlen, hogy meg tudja állni a helyét mindenhol. Viszont ha Eriksent tényleg elhoznánk a Spurstől, az bomba lenne.

  • melakovics

   Hát azért elég erős RAmires-t Khedira-hoz hasonlítani. Bár lényegében a karrierjük pusztán számok szintjén majd ugyanaz. Ellenben nem sérült és sérülékeny, és ha jól tudom a BL győztes totál olasz focit játszó Chelsea egyik alapembere volt. Nekünk nem is kellene feltétlen Eriksen. A középpályás védekezésünk olyan gyatra, hogy még a BL-t a tv-ből néző csapatok is átszaladnak rajta. Ha nem is feltétlen a góljait, a stílusát és a vehemenciáját, de minimum Vidal védőmunkáját pótolni kell. Erre egész egyszerűen szükség van.

   Nem vitatom el Sturaro képességeit, mert úgy beszállni egy BL elődöntőbe, ahogy ő tette, kevesen képesek, de maradjunk annyiban, hogy Arturo féle pitbull-al az irányító poszton annyira nem nehéz a védekezés. Nélküle viszont annál inkább. Nem véletlen, hogy a BVB is azon felül, hogy jóval előrébb jártak a felkészülésben, átruhantak a középpályánkon. Ott érezni igazán csak a veszteséget.

   Meglátásom szerint olyan védekező ember kell, aki ha minden kötél szakad, 15-20 méterre még tud pontosan passzolni. Ilyen messze lesz maximum a Pogba-Marci-Dybala hármas. Én sem feltétlen a brazilt preferálnám, de mivel ő partvonalra szorult, könnyebb mozdítani. Én személy szerint Rabiot-ot szeretném itt látni. Nagyon megtetszett a játéka, és számos PSG meccset miatta néztem meg!

  • humorpalanta

   Ramires és Khedira szinte teljesen ugyanazok. Annyi a különbség hogy egyikük BL-t másikuk VB-t nyert. Khedira ingyen jött nem nagy fizetésért, padra jó. Ramiresért ki kellene adni egy valag pénzt, miközben igazából nincs rá szükségünk, ráadásul a fizetési igényei is óriásiak lennének. És kezdőcsapat tagságot kérne. Minek? Nem kell.
   A BVB elleni meccs? Most komolyan? Van olyan felnőtt ember, aki egy olasz csapat barátságos meccséből ítél? Főleg amit a felkészülés elején, az alapozás közben játszik? Abból a meccsből csak a játékosok egymás közötti összhangjára szabad figyelni meg a felállásra. Minden más kuka. Annyira ki voltak a srácok, hogy a 60. perc után már támadáskor sem futottak, csak toszogatták a labdát. Előrevágták és remélték, hogy Pogba fut érte, ennyi történt.
   Pogba, Marchisio, Asamoah, Khedira, Sturaro, Pereyra, Padoin, Vitale. 8 játékos 3, legvészesebb esetben 4 pozícióra. És akkor még szóba jön Dybala, Morata, Coman akik tudnának trequartistát játszani. Szerintem nincs értelme. Khedira másfél hónap múlva felgyógyul, Asamoah szerintem egy hónap múlva egészséges lesz, addig ott van Pereyra, Sturaro és Padoin. Ha minden kötél szakad Lichti vagy akár Cáceres is 4-4-2 esetén. Nincs Ramiresre szükségünk, csak a pénzt vinné.
   Eddig akárhányszor láttam Rabiot-t mindig szar volt. Nem érzem, hogy egy topjátékos válna belőle.

  • Saxoo_85

   Ne haragudj, nem kötözködni akarok de mindketten nyertek BL-t. És Khedira igeni sokat keres azzal a netto 4,5 millióval. Szerintem.

  • humorpalanta

   Kiment a fejemből XD

  • melakovics

   Ramires-t tény, le kellene igazolni, de nem tudhatod mennyi fizetést akarna, kapna. Nem mindenki Dzsudzsák, hogy a pénz legyen a fontos a játékidő rovására.

   És igen, a BVB elleni meccsen, de még az OM elleni meccs is jól mutatja, mennyire nincs középpályás védekezésünk. Felállást többet váltottunk, mint kétesebb hírű bloggereink fehérneműt egy kiadós parti után. Kapkodás volt és még most is van, tisztán látszik a jelöltekből, hogy igenis védekezőbb típusú embert akarunk, mert ott vannak komoly gondok. És ezt az általad említettek egyike sem oldja meg. Pereyra sokkal jobban teljesített irányítóként, mint ütközéskor, Sturaro tökéletesen szállt be az RM elleni meccsre és lehet is rá építeni. Khedira sérülése elég komolyra sikerült megint, a fene se tudja mikor lesz értelmes formában, de nagyon remélem, hogy Te nem egy porcelánlábútól vársz ütközést. Asamoah tényleg jó lehet szintén oda, de mint ahogy a bloggereink is írták, ő nem teljesen tudja pótolni Arturo-t, és arról sem szabad elfeledkezni, hogy szintén nem tudni, mikorra lesz formában. Nagyon vékony a védekező szekciónk és nagyon sok múlik a sérülésből visszatérőkön, nem kellene azonnal mélyvízbe dobni őket, mert abból nem szokott jó dolog kisülni. És igen, azonnal kell majd eredmény, mert a bajnokság első 10 fordulójában az összes potenciális kihívónkkal idegenben megmérkőzünk. Olyan lemaradást is összeszedhetünk, ami a történelmi sikerhez nem megengedett.

   Ezért gondolom, hogy egy klasszikus védekező típusú játékos kell, mert a karácsonyfával tudnánk ellensúlyozni és egyensúlyba hozni a védekezést és támadást. Jobb ember per pillanat szerintem nincs a piacon. Gündögan jó lenne, de ő is sérülékeny és nemrég épült fel. Ramires-t a tapasztalatai miatt támogatnám, és a szinte azonnali bevethetősége miatt. Én valamelyik Bender gyereket látnám legszívesebben, vagy a már említett Rabiot-ot, mert fiatalok és rengeteg potenciál van még bennük az mellett, hogy már tapasztaltak is, de a realitás az Ramires.

  • humorpalanta

   Ramires a világ legjobban fizetett bajnokságában játszik, évek óta ugyanannál a csapatnál, ráadásul rendkívül sikeresen. Ne röhögtess. Jelenleg évi 4,5 milliót keres, lassan már öregszik, s kikopik a fociból. Pénzt akar keresni, nem toszogatni a labdát.

   Ne haragudj, de te hogy futnád be a világ egyik legjobb középpályásait úgy, hogy rohadtul nehezek a lábaid? A középpályás védekezéshez két dolog kell. Futás és gyorsaság. Ez nem lehetett meg bennünk a felkészülés közepén. Innentől kezdve értelmetlen bármit is levonni a meccsből. Érted? Bakker, az a lényege a barátságos meccseknek, hogy kipróbáljuk a felállásokat, begyakoroljuk őket későbbre. Az, hogy sokat váltottunk azt jelenti, hogy rohadt kiszámíthatatlanok leszünk, ez pedig nagyon is jó dolog.

   “tisztán látszik a jelöltekből, hogy igenis védekezőbb típusú embert akarunk,” Ja, mert Draxler, Eriksen, Oscar és a többiek pont vkp-k, mi?

   A bajnokságot nem októberben osztják ki, hanem májusban. Bizonyított tény, hogy azok a csapatok nyerik, amelyek a tavasszal teljesítenek jobban. Nem kell amiatt aggódni, hogy esetleg elvesztünk szeptemberben egyet-kettőt. Igaz, hogy a Romának három héttel a meccsünk előtt még 3 védőt kellene igazolnia és beépítenie és egy rakat támadót eladni, az Inter az egész felkészülési időszakban nem lőtt kapura, a Milannak továbbra sincs védelme, a Napoliból Higany rúdja nagyon kifelé áll, de nem is akar ott játszani, a Lazio szinte senkit nem igazolt a nyáron, s a kupameccsen még formában sem voltak, ráadásul sok meccs vár rájuk a szezon elején…
   Nem kell befosni. Potenciális kihívónk a Nápoly, esetleg a Milan, meg a Roma ha sikerül szerezniük pár védőt. De nem szeptemberben lesznek a legjobbak.
   Egy darab balbekkre van szükségünk még és senki másra.

  • melakovics

   barátságos meccsek alatt azért nyomokban már látni kellene azt, mit is akarunk majd játszani. Ennek még csak a leghalványabb jelei sem mutatkoztak. Tény, hogy mi sosem jeleskedünk ilyenkor, és tavaly meg pláne, de annak nincs értelme, hogy 5 percenként másik felállásban essenek keljenek, mert mire az egyik talán menne, már rögtön jön a másik. Ebből csak annyit lehet leszűrni, hogy vagy ennyire nincs edzői elképzelés, vagy a játékosok nem értik mit is kellene csinálni. Egyik sem jó opció.

   Ramires a maga 28 évével pont e legjobb korban van, mint Vidal; nem mellesleg Khedira 4,5 millióját lazán megkaphatta volna, sokkal előrébb lennénk. Karrier csúcson még nem a pénz a legnagyobb tényező, majd 2-3 év múlva.

   Draxler-t kerülgetjük, mert irányítót akarunk, Eriksen akkora kacsa, hogy hápog, Oscar meg az Allegri féle tipikus irányító, védekezni is tud. Újabban Gündogan és Ramires neveit dobálják, ebből látszik.

   A bajnokságot meg tény, hogy nem ősszel osztják ki, de csak emlékeztetnélek tavalyra, mikor is a Roma pont ősszel fogott ki egy hullámvölgyet és lazán el is ment a bajnokság rajta. Ekkor még csak ők voltak komoly kihívók, de idén azért ennél többen pályáznak minimum dobogóra. És igen, nem lenne jó beragadni a rajtnál, mint tette annó Allegri a Milannal Ibra és Silva távozásakor, mert olyan vállalhatatlan eredmények jöttek nekik, ami miatt a tavasszal igen betyáros hajrát ki kellett szurkolni a harmadik helyért – a részleteibe ne menjünk bele. Mi is ennyire adtunk el játékosokat, kulcsjátékosaunkat. Kihívók közé én még a sIntért is bevenném, mert bitangjól erősítettek. Persze abból csapatot is kell alkotni és mindenki ismeri Mancini-t. Én korántsem vagyok annyira derülátó a scudetto védést illetően. Tény, hogy papíron még mindig mi vagyunk A bajnokok, és a leglényegesebb ponton erősödtünk – védelem -, de valahogy nekem még akkor is hiányzik egy olyan ember a középpályáról, aki akár a munkabírásával, akár a higgadtságával, akár a megalkuvást nem tűrő mentalitásával, de egyensúlyt és nyugalmat visz a középpályára. Ilyen volt Vidal meg Pirlo, és jelen pillanatban nincs megfelelő alternatíva erre. Marci lehet, hogy most került a helyére, de olyan higgadtságot, eleganciát még nem sugároz, mint a Maestro.

   Ellenben, amennyiben történelmet írunk és megint bajnokok leszünk és Szeged környéki vagy, nagyon szívesen megvitatom és elismerem, hogy neked volt igazad egy fasza hideg sör mellett 🙂

  • humorpalanta

   Jó értem. Tehát nem értesz az egészhez, csak beszélsz. Tisztán látszott a felkészülési meccseken, hogy egy 3-5-2 4-4-2 közötti átmenetet játszottunk, amit csak mágnesen lehet leírni, nem ilyen egyszerűen. Emellé még beraktuk a 4-3-3-at biztosítékba, gyakorolgattuk. Attól hogy ez neked nem tűnt fel, nem tehetek róla. Persze pont Allegri nem értene hozzá… Sok mindent lehet rá mondani, de hogy ne értene a taktikához, azt nem. Tehát azt tudom elképzelni, hogy te nem értesz hozzá, ami egyszerűbb és valóságosabb.

   Azért Khedira kapta azt a 4,5 millát mert nem kellett pénzt kifizetni érte. Ramiresért minimum 15 millát kértek volna. Ehelyett ebből a pénzből a minőségre gyúrtunk. Érted?

   Roma ősszel volt hullámvölgyben? He? WTF? https://en.wikipedia.org/wiki/2014%E2%80%9315_A.S._Roma_season Ajánlom figyelmedbe a január és március közötti 8!!! döntetlent. Azzal ment ez a szezonjuk. Ha az szerinted ősszel volt, akkor azzal nem tudok mit kezdeni.

   Szeretném felhívni a figyelmed, hogy az első évben, mikor bajnokok lettünk, szar őszünk volt, a Milannak ellentétben jó. Aztán fordultunk és tavasszal belehúztunk, a Milan pedig visszaesett, előztünk és nyertünk. Ha még mindig nem érted, menj vissza a tanárodhoz és reklamálj.

   Hát Vidalra azt mondani, hogy higgadt… Egy csomószor szerencsénk volt, hogy nem állították ki. Többek között a BL-döntőben is eléggé elszállt. Sturaro egyébként ilyen lesz, ha kap egy kis esélyt. Nem értem miért nem tetszik egyeseknek, hogy kezdjen a Roma ellen, mikor a Realt leradírozta simán.

   Nem amiatt kell aggódni, hogy beragadunk, mert októbernél előbb nem fog összeállni a csapat egy tökéletes gépezetté, de jönnek majd az eredmények. Tavasszal kell majd nagyot alkotni, mikorra összeáll a Roma és a Milan védelme, ileltve az Inter középpályája. Plusz jön a BL és olasz kupa terhelés is. 3 naponta fogunk meccsezni, s pont a legszarabb időszakban jön majd az a 10 forduló, amikor visszavágózunk a nagyokkal. Akkor mindenkinek lesz majd ideje kibontakozni.

  • melakovics

   Azt nem gondolnám, hogy te akkora edzőzseni lennél, különben nem ilyenekkel koptatnád a billentyűzetet. A stílusodból meg vegyél vissza, nem vagy te sem isten, sem úr, csak egy barom foteldrukker. Míg én próbáltam értelmesen, személyeskedés nélkül beszélgetni, addig te csak annyit tudsz erre írni, hogy nem értek hozzá. Hát kb ez volt az első alkalom, hogy így kommentek formájában beszéltünk, de bele sem merek gondolni te mekkora májer lehetsz, ha ennyiből végkövetkeztetést tudsz levonni. Taníts mester. Vagyis bocs ne.

   A Roma hazai pályán bukott ősszel a Byaern ellen egy méreteset, ott tört el valami és szakadtak le.

   Abban az első bajnoki évben tőlünk senki nem várt semmit, az esélytelenek nyugalmával indultunk, csak legyen meg a dobogó. Most már ennél alapból több az elvárás. mi egy fiatal 32 milliós kölyköt össze is roppanthat. Nem ragadhatunk be.

   Ha értelmező olvasást hajtottál volna végre, akkor elolvashattad volna, hogy a jelzőket amiket írtam Vidal ÉS Pirlo duóra írtam. Nem mindet a chileire. Innentől pedig az egész fröcsögésed okavesztett.

  • humorpalanta

   Sztárséf sem vagyok, de meg tudom mondani, hogy hogy készül az étel, mi hiányzik belőle, hogyan lehetne javítani rajta. Milyen stílusomból? 😀 Sajnálom, hogy nem voltam hajlandó 25-ödjére leírni ugyanazt, mert nem értetted meg. Nem személyeskedtem, csak próbáltam valahogy a tudtodra adni, hogy nem érted amit mondok.

   Október 21-én játszották le a Roma-Bayernt. http://www.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja_2014_2015/roma-bayern-munchen-2371363

   https://en.wikipedia.org/wiki/2014%E2%80%9315_A.S._Roma_season
   Itt látod, hogy 25-én ikszeltek, majd nyertek, vesztettek, majd megint nyertek. Tényleg, ezen ment el a szezon, még véletlenül sem a Január 11 és március 16 közötti időszakon, mikor 10 meccsből 8 döntetlen és egy vereség lett… Igazad van, én vagyok a hülye, nem értek hozzá. Az adataim becsapnak, a történelem hazudik…

   Igazat adok neked, hiszen minden azon múlik, hogy az augusztus-szeptemberi meccseken hogy szereplünk, hiszen ekkor kell bombaformában lenni. Áldozzuk be érte az alapozást, az összes lehetséges edzést, amitől kifáradhatnak, mert ezeket a meccseket feltétlenül hozni kell. Olyan rendkívül fontos meccsek vannak ilyenkor, mint 5 forduló és egy darab BL-csoportkör. A tavasszal érkező időszak, mikor BL, kupa és bajnokság van, az nem számít. Hiszen a kupaszereplő olasz csapatokra mindig is az volt a jellemző, hogy ilyenkor simán zajlanak az események.

  • Jumpman23

   Azert nem tul erős a párhuzam a lezuzott Milan és most a Juve között. Egyedül Vidal pótlása neccesebb, mert derült égből… Akkor visszaesést nem indulokolna egy középpályás elvesztése, mert Tevez távozására láthatóan készültünk, Pirlo pótlása pedig már tavaly sem tűnt megoldhatatlan feladatnak. A Milan akkor a két legnagyobb értékét eladta, nekünk bőven van szufla a keretben. Allegri jó taktikus, és itt nem szarbol kellene várat építeni, mint a Milannal. Ráadásul a két klub jelenlegi működését, a csapaton belüli egységet sem hasonlítanám össze a két esetben.

  • melakovics

   Persze, a helyzet nem ugyanolyan, ezt én is tudom. De a középpályán azért Vidal jelenlétét nehéz lesz pótolni. És ha netalán a középpályás védekezésünk nem lesz rendbetéve, akkor hiába a liga legjobb védelme és kapusa, de lendületből rájukvezetett támadáskor igen könnyen zavarba hozhatóak Bonucci-ék. Persze erre jól megoldás lehet a 100%-os labdatartás és kíméletlenül pontos ladbajáratás, de a realitás talaján maradva kellene szerintem egy védekező középpályás, akit nyugodt szívvel be lehet rakni Asamoah felépüléslig, majd onnan egészséges rotálással formában tartani mindenkit.

   Az én félelmem nem az, hogy nem fogunk elég gólt lőni, hanem hogy sokat is kaphatunk, ha nem lesz rendbetéve a középpálya. És ami évekig a világ elit csapatrészünk volt, most hirtelen csapaton belül a leggyengébb lett. Ezzel kezdeni kell valamit.

  • melakovics

   Nem is feltétlen az eredmények miatt vagyok kicsit pesszimistább, és még csak nem is feltétlen az érkezőkkel. Allegri is megérdemli a bizalmat, rászolgált előző idényben. De szinte pontosan megcsináljuk vele azt, amit a Berlu-Kopasz páros:
   1. eladtuk két kulcsjátékosunkat ( ott Silva és Ibra, itt Vidal és Tévez )
   2. nincs Pirlo
   3. jött egy teljességgel érthetetlen csatár ( ott Matri, nálunk Zaza, mert mindenki Berardi-t várta )
   4. vannak tehetséges fiataljaink, akiket be kell építeni ( ott El Sharawy és Niang, itt Dybala és Coman ), de idő fog kelleni ehhez
   5. jött ingyen egy középpályás, sokat keres, sérülékeny, és már csak korábbi önmaga árnyéka ( ott Essien, itt Khedira)
   6. a hiányposztokat vagy negyedmegoldásokkal, vagy sehogy nem pótolják ( ott középső középpályás, itt irányító+balbunkó )

   Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de kicsit félek, hogy a Misternek deja vú érzése lehet. Márpedig karrierje szempontjából az az időszak még a legrosszabb rémálmainál is borzasztóbbak voltak. Persze a mi itt maradt keretünk még mindig klasszisokkal jobb, mint annó neki a Milannal, de cserébe ők ezeket a lépéseket nem is egy nyár alatt csinálták meg, nem úgy, mint mi ( persze a balbunkó már évek óta hiányposzt ). Ez aggaszt a legjobban, ugyanis ha az edző nincs ott fejben 100%-ban, a játékostól sem várható el ez, majd jön a kapkodás és a görcsös játék, valamint ehhez elegendő egy rosszkor érkező sérülés, és megint ott tartunk, hogy gondok lehetnek.

   Ez aggaszt a legjobban.

 • Az_Isteni_Pavel

  Nekem Vidal az előző idényben egyáltalán nem tetszett. Amikor kizúgtunk a BL csoportból onnantól mintha megtört volna benne valami, de Conte még le tudta ordítani a fejét. De Allegri (Tirhuljon a francba!) nem ilyen és ez látszott is. Pótolni tényleg két részletben kell és ahhoz kell egy kreatív középpályás. A védekezésben nyújtott része az szűkösen de le van fedve Sturaro / Khedira / ?Kwadcsi? jóvoltából, de támadásban nincs még. Pogba mellé a középpályára kell még egy olyan játszótárs akivel jól megértik egymást a Dybala-Morata párossal.

  Reaktiválni Nedvedet!

 • Ember

  Clyde Drexler, hogy kurjon meg titeket Dikembe Matambo. Beszartam 🙂

 • Gobber

  Baromi jó poszt. Egy apróság. Berardi mi a búbánatos radai rossebbért van még mindig a Sassolban?

  • humorpalanta

   Mert Coman, Dybala és Morata mellett nem lenne neki idén túl sok hely. Inkább fejlődjön még, meg büntesse a Milant a szokásos góljaival. 😀

 • Ricardo

  Ez a Vidal váltás biztos, hogy váratlanul érte a vezetőséget, különben tuti hogy rámentünk volna mi is Allanre, az Udinesenél amúgy is van már törzsvásárló kártyánk. Én bíztam benne, hogy Witsellel azért tudjuk majd pótolni, de úgy látszik a ruszkik túl sokat kérnek érte. Ramiresben én mondjuk semmit se látok, őt szerintem óriási hiba lenne elhozni, és a sérülékeny Asamoah és a sérülékeny Khedira mellé már a sérülékeny Draxlerben se hiszek, hiába tűnik ő komoly tehetségnek.

  Viszont mindentől függetlenül szerintem simán fogjuk nyerni a bajnokságot. Lehet nem lesz 20 pont idén köztünk és második helyezett között, de hiszem, hogy a 3-4. forduló környékén élre állunk, aztán onnantól csak a hátunkat nézi majd mindenki, miközben marakodnak azért a 2 BL helyért.

 • bombahoppa

  szerintem meg mindenki bekaphatja

 • consminor

  huh Benito, kellettek a pozitívumok megemlítése is a keretet illetően a szurkolói lelkemnek, mert már lassan mindenhol csak a pánikot olvasni. igazából Vidal eligazolása, Morata/Khedira lesérülése, Clyde the Glide beharangozása, mint fő célpont annyira földhöz csapta a mercato eleji optimizmusomat, hogy megfogadtam magamnak, nem olvasok a csapattal kapcsolatos híreket szeptember 1-ig (ezt nagyon szépen tudtam tartani, kb 1 napig).
  a kereten és az igazolásokon gondolkozva, a bizonytalansággal összevegyült kíváncsiság (bizakodás?) van bennem, (e kettő felváltva kerül előtérbe aktuális napi pletykáktól függően). erre a bizonytalanságra még néha rá tud segíteni a Kobra időszakos “a játékos szava a döntő”, vizsgáljuk a játékos helyzetét” nyilatkozatai, amivel szerintem a saját tekintélyét dobja a kukába, valamint a klub alkupozícióján se segít. szó mi szó, ha valahogy bezsebeli Eriksent és Sandrót, kezdem neki faragni gránit-szobrot, a fogammal. kezdődjön a szezon már, na!

 • Jumpman23

  Még vmi eszembejutott: amit az osztrák cégtulajdonostól hallottam először 20 évesen: nincs pótolhatatlan ember. Mekkora közhely pedig, de igaz. Ha kiesik egy kucsember nem abban kell gondolkozni, hogy találjunk egy ugyanolyat. Mert az bukta lesz minden bizonnyal. Vidal lelépése tökéletes alkalom újraformálni a középpályát, és váratlant húzni, mielőtt teljesen kiismerik a játékunkat. A Barcát is mindenki temette Guardiola távozásakor. Megpróbálták 1-1ben pótolni, bukta is lett. Jött LE aki ahelyett hogy Pep2 akart volna lenni – számomra meglepő módon – de képes volt újrafazonírozni a csapatot, az eredményét pedig láttuk.

  • Tonhalacska

   Ők is pontosan tudják (a Riquelme korszak óta biztosan), hogy az identitás és a szellemiség nem megvásárolható.
   Minő véletlen minket is egy Juve legenda tett helyre.

 • Tonhalacska

  Sturaro jó lesz. Asa meggyógyul. Nem lesz semmi baj.

 • daneeka33

  Nekem az az érzésem, hogy a mercato zárása előtt még érkezik egy nagy név. Csak azt nem tudom, hogy ki. Az én tippem Cuadrado…

  Az megvan, hogy ideje lenne Lichtsteiner utódját is megtalálni?

  • Ricardo

   Én jobb bekk posztra az (ex)atalantás Zappacostát néztem volna meg, de a városi rivális már idén lecsapott rá, azt meg nem hinném, hogy egy év után újra csapatot váltana.

 • Juventino

  És még Marci is kidőlt 3 hétre, bravo! Milyen edzéseket tart Allegri, hogy állandóan combizomsérülésekkel maródiak a játékosaink?… “Európa legjobb középpályáját” immár csak Pogba képviselheti a nyitányon, a végén még az Udine ellen is fosni kell.

  Transition year meg már annyiszor volt itt Torinóban, de azt az életben nem fogom megérteni, hogy amikor épp összeállni látszik újra egy jó csapat, akkor minek kell Vissza a jövőbe! játékot játszani. Sajnos nagyon meggyengültünk, és nekem nem tetszik, hogy augusztus 18-án jut megint eszébe a mélyen tisztelt vezetőségnek, hogy kéne Isco. Csak nehogy Draxler legyen belőle… Vagy Samir Nasri. Cuadrado jöhetne, bár ahhoz meg 4-3-3-ra kéne váltanunk, hacsak nem 3-5-2-ben, wingbackben gondolkodik Allegri.

  Azért amikor kifut a Padoin, Sturaro, Pogba trió hétvégén, megkönnyezem majd megint Pirlót és Vidalt.

 • NorbertoO

  Megnéztem a héten a Lazio – Leverkusen meccset, és (kövezzetek meg) én az a fajta vagyok, aki nemzetközi kupákban szurkol a többi olasz csapatnak, hogy javuljon az olasz foci megítélése és az együttható.

  Viszont nem azért írok, hogy ezt megosszam, hanem szeretném kikérni (főleg a vezetőség) a véleményeteket Calhanogluval kapcsolatban. Én most láttam először, és engem nagyon meggyőzött. Fiatal, vagány, kreatív, hihetetlenül jól lövi a szabadokat, szinte nem volt eladott labdája, gyors és még sorolhatnám a pozitív jelzőket. Engem konkrétan egy megfiatalított (és megborotvált) Pirlora emlékeztetett. Látszik, hogy megvan benne az ami kell ahhoz, hogy klasszis legyen.

  Tudom, hogy egy meccsből nem nagyon lehet messzemenő következtetéseket levonni, ezért kérdezlek Titeket, hogy mit gondoltok róla, és hogy hol tarthat ez a sztori, mennyi esély van a megszerzésére? Az utóbbi napokban nem nagyon hallok felőle.

 • Ricardo

  És megvan Alex Sandro. Sírok, pezsgőt bontok, adót csökkentek néhány államban. Pénzt költöttünk. Védőre. Fiatalra. A prémium tálból szemezgettünk és végül nem a lepttanó mellett (Sikéra) döntöttünk. Még egy ilyen húzás kell a kancsaltól az irányító posztra aztán jöhet az újabb Scudetto.

  • Az_Isteni_Pavel

   Csoportos összebújás a zuhany alatt!!! 🙂 🙂

 • Pingback: Szőrös férfiherék kerestetnek | Bianka néni()

 • Pingback: Állapotfelmérés | Bianka néni()