Köszcsike

Ez a poszt napra pontosan 3 hete készül. Azóta finomítok, reszelgetek rajta, mert volt gyerekszobám, és nem tartom túl intelligensnek, hogy egy volt játékosnak nekimegyünk csak azért, mert a kis hálátlan geci több pénzt akar keresni, és úgy érzi, Torinóban nincs esélye BL-t nyerni. Hát így sikerült.

vidal03Igen, egy duplahetedik csapatba érkeztél. Bíztunk benned, megadtuk neked és a Leverkusennek is azt, amit a Bayern is megadott volna. Biztos te is bíztál a projektünkben, máskülönben addig cirkuszoltál volna a leverkuseni vezetésnél, amíg el nem engedtek volna Münchenbe. Kicsit szkeptikusak voltunk, gondoltuk, ütős statisztikák ide vagy oda, 10 milla környékén nem nagyon adnak értelmes középpályást – aztán pár hét alatt kiderült, egy univerzumnyi választ el Felipe Melótól. Hős lettél, a mi szívecskét mutogató (ez azért langyi, lássuk be) Artúr királyunk, El Guerrero, egy szerethető kölök a véleményes sérókkal. Fostad a gólokat, annyit szereltél, amennyit Aquilani, Sissi és Melo 2 szezon alatt sem. Tökéletes ütemérzékkel, lazán szakítottál meg bármilyen támadást. Nem is tudom, Conte veretlen évében hogy kaptunk egyáltalán gólt, amikor a pályán voltál. A világ legjobb középpályása lettél, igazi 2-in-1 megoldás. Némi (oké, bő egy éves) visszaesés után lassan visszatértél a legjobb formád közelébe, majd jött a juvés tetkó, a juvés lábszárvédő, a hűségeskü. Szerettünk, a hülyeségeid ellenére.

Erre bejelented, hogy lépnél, majd aláírsz a Bayernhez, és már az első hosszabb nyilatkozattal visszaköpködsz? Hát baszódj meg, Arturo Erasmo Vidal Pardo.

Most jön az a rész, hogy megmagyarázzuk, miért járunk jól azzal, hogy be van sózva a segged. Merthogy nincsenek kétségeink, a klub közeléből származó pletykákat Marotta is megerősítette, te akartál lelépni. Nézzük, miért jó, hogy virslizabáló, sörtől bűzlő bőrgatyás elit bob lesz belőled:

 • Kezdjük ott, hogy szeretsz inni. Hogy mennyire megalapozottak a rólad keringő torinói pletykák, hogy mennyire vagy a pályán kívül az éjszakában is sakál, ne boncolgassuk, csak idézzük fel az utolsó balhédat. Bebaszcsizva összetörni egy Ferrarit, majd nekimenni az intézkedő rendőrnek, te rettentő ostoba vagy, ugyebár.

vidal04

 • A whoscored egy tweetben közli, hogy te szereltél a legtöbbször az elmúlt 4 szezont és a TOP 5 európai ligát figyelembe véve. Viszont árnyaljuk a képet azzal, hogy a most lezárult szezon csak rontott a számaidon, a még mindig előkelő, de hozzád képest harmatos 3,1-es szerelés-átlaggal. A Napoliba igazolt Allan 4,7-tel verte idén a mezőnyt, de az első olasz szezonodban mutatott 5,4-es átlagodhoz köze nincs. Sajnos neked sem.
 • Ugyanakkor nem csak a védekezésed esett vissza (amit mondjuk némi jóindulattal betudhatunk annak, hogy Allegri alatt feljebb játszottál), hanem a támadó statjaid is bezuhantak (ami meglepő, hiszen Allegri alatt feljebb játszottál). Míg tavaly csak a sérülés miatt érthetően gyengébb tavaszod miatt nem jutottál 20 gólig, és 2013-ban mind gólok, mind asszisztok tekintetében házi bajnok lettél (ameddig az emlékeim érnek, ilyen rajtad kívül csak Teveznek és Sándornak sikerült), addig idén a 10 gólod és 5 gólpasszod a képességeidhez mérten picsafüst.
 • Ha már gólszerzés: be kéne rúgni a tiziket! Amit az Olimpiakosz ellen kihagytál, az potenciálisan egy 60 millás tizi volt. Ne feledjük, ősszel még korántsem voltunk olyan formában, mint mondjuk a Real ellen. Ha decemberben az Atleti ki akart volna baszni velünk, és meghajtják azt a meccset, azért röpülhettünk volna a BL-ből, mert te, HülyeVidal, koncentrálás helyett a közönség segítségét kérted. Így szépen hazamentünk volna ~40 millával – a szezon végén kapott cirka 100-as helyett. Nem rajtad múlott.
 • Ha már kritikus pillanatban alulteljesítés: visszanézted a BL-döntőt? Igen, te voltál az a kapkodó, rugdosódó idegbeteg, akit az első félidőben le kellett volna zavarni.

Hangulat- és vérmérséklet-függő, hogy fogunk visszagondolni rád. Ha csak az anyagi oldalát nézzük, ez a Bayerntől kapott cirka 40 milla egy félig teli kancsó (nem úgy, mint a rabszolgáink, akiket imádunk csordultig telerakni): egyrészt egy 28 éves, kissé kiégétt, lelakott térdű alkoholistáért isteni deal, másrészt a világ egyik legjobb védekező középpályásáért avas szotyi. A Bayern Javi Martinezért kifizetett ennyit, de ő támadásban kutyafasza egy peak Vidalhoz képest. A PL-ben a Benteke-, Lallana-féle nímandokért röpködő csilliárdokhoz képest lótúró. Egy vérmesen pénzcsörgető Cityről le kellett volna tudni rántanunk a 40 guriga másfélszeresét. Viszont ha azt nézzük, hogy az augusztus elsején 31 éves, megkérdőjelezhetetlen klasszis Schweini 18 milla, akkor tényleg ez az utolsó pillanat, amikor több pénzt látunk belőled, mint amennyit Tyler a hülye nevű harci díszhalaira évente elkölt.

vidal05

A korpán túl még nagyobb lehet a hiányérzetünk. Te még szar formában is hoztál egy olyan szintet védekezésben, amire a liga más csapataiban húzóembernek számító középpályások (pl. Inler, Allan, Keita, Medel, De Jong – tulajdonképp Nainggolan kivételével szinte bárki) csak jobb napjaikon képesek. Te voltál a Conte-féle újraéledő Juventus egyik jelképe. Az MVP-ből Pirlo volt az agy, Marchisio a szív, te meg a tüdő, a grinta. Emellett hatalmas kontraszt volt Melóhoz képest, hogy bár elég forrófejű játékos hírében álltál, képes voltál hetekig félretenni a hülyeségeket, a necces szereléseket, az elkésett becsúszásokat, ha úgy hozta a szükség. Az egyik legjellemzőbb emlékem veled kapcsolatban, amikor a százpontos szezonban a Napoli hazai lezúzása közben összeszedtél egy sárgát, ezzel egy lapra kerültél az eltiltástól, ami az akkor szoros bajnoki versenyfutás miatt elég almás lett volna. Te meg zsinórban 12 meccset hoztál le lap nélkül, védekező poszton, mialatt lőttél 6 gólt is, és csak a városi derbin sárgáztad ki magad. (Melo meg egy fontos meccsen ugyebár…) Ekkor mondtad, hogy te vagy a világ legjobb középpályása – és nem vitatkoztunk.

vidal02

Tudod, mi a legszarabb az egészben? Hogy mire az első könnycseppünk felszáradt a szerkesztőség tükörsima márványpadlóján, te már hátat is fordítottál az elmúltnégyévnek. A SportBild készített veled egy hosszabb interjút, és ebben ilyeneket mondasz, hogy 4 éve is a Bayernbe akartál menni, de a Leverkusen nem engedte. Hogy azóta Olaszországban sokat fejlődtél, és most, hogy végre egy nagy klubban játszol, ott fogod az egészet kamatoztatni. Hogy te kérted, hogy engedjenek el, mert nyerni akartál egy BL-t. Te ostoba proligyerek, pont te beszélsz BL-ről, aki a BL-döntő első félidejében egy fejetlen struccra emlékeztettél, úgy maradtál le Iniestáról, Busquetsről? Esetleg ha már eljutottál egy BL-döntőbe, nem lett volna célszerű ott odatenni magad, rögtön az első perctől? Meg ugródeszka a Juventus, mi? Még ha így is gondolod, akkor is lehetne annyi agyad, hogy legalább magadban tartod. Le azzal a juvés tetkóval, kurvára nem vagy rá méltó.

vidal01

Mivel volt gyerekszobám, minden jót kívánok neked a karriered végleg kifingató térdsérülésig hátralévő éveire: remélem, Guardiola kedvenc posztodon, középhátvédként számít majd rád, és egész pontosan nulla BL-címet nyersz majd Münchenben, miközben a Torinóból visszavonuló Padoin dicsőségfalára felkerül a vágyott serleged. Tyler nevében üzenem, hogy a legszebb az lenne, ha a Juve verné ki a bőrbugyisokat, te meg kiállíttatnád magad, muhaha.

vidal07

Hiányozni fogsz a buzi frizuráiddal és az oraveczcoelhós gólörömöddel, te hálátlan pöcs.

 • exchaby

  ez az érzelmeskedés csak gyanút kelt az emberekben hogy titokban heterók vagytok….

  • Gobber

   Értem én hogy mindenkinél elszabadultak az érzelmek, de ezt azért nem kellene, jó?

 • daneeka33

  Mi van Vidal? Nem vagy Zidán!

 • Jó, nyilván nem egy agysebész, nem biztos, hogy komolyan kell venni , amiket mond. Lehet, hogy valami olyasmit szerettél volna belelátni, ami soha sem volt igaz. (Nyilván egy picit megszédült magától a pali, de hol van ez még Boatengtől?)

 • micc

  Hát igazából tavaly nyáron kellett volna 70-ért rásózni a MU-ra, de érdekes hogy akkor mindenki (én is) azon szurkolt, hogy maradjon.. Aztán letolt nálunk egy alibiszezont..

 • montipájton

  Ne legyen igazam, de Vidal fogja megmenteni Guardiola seggét.

 • consminor

  e poszt hangvételének minden pillanata arany. kurva életbe…

 • Enslaver

  Hiányozni fog a hálátlan Fartúró (legalábbis a pályáról). Az idei évben rendesen összekapta magát a chilei, de a két évvel ezelőtti formáját legfeljebb csak felvételről láthatjuk már. Tavaly szinte biztosra vettem, hogy elhagy minket, idén pedig váratlanul ért a hír, hogy meglép. Legalább 40 misit még kisajtoltunk belőle idén. Sok sikert azért nem kívánok a Juve sípcsontvédőben játszó árulónak. Annyi tisztelet lehetett volna tényleg benne, hogy még egyszer dicséri kicsit volt kenyéradóját, de nem tette, inkább benyalt az új klubjának és szurkolóinak. Hálátlan kutya! Na csá!

 • pɹɐʞɔǝpʞɔıɹ

  benito betrollkodta a fertig fasz-oldalára. nem tom, mi volt a célja, de a bayernesek jófejségét demonstrálandó, trollkodás nélkül tovább állok
  ja, igen
  szar veszprém

  • pɹɐʞɔǝpʞɔıɹ

   amúgy:
   – a bayernbe bl-t nyerni jött ártúró, mikor guardiolának az is nehezére esik, hogy a lengyel ácsokkal felálló leverkusent elkalapálja – valóban nem egy okos gyerek ez azártúró.
   – a bayernt kettő év alatt elhagyta a jövője, illetve a legendája. mindkettő azzal indított, hogy mennyivel faszább az új csapatuk. ők is ilyen hülyék, pedig még csak nem is négerek
   – nem is tudtam, hogy a butthurtségnek izzadtság szaga van
   – jaigen: szar veszprém

  • Az_Isteni_Pavel

   Szeretjük a bőrtangásokat, még jobban szeretnénk ha ideadnátok azt a német kölyköt 😉

  • exchaby

   gyere máskor is!

 • Juventino

  Mint Vidal egyszemélyes cheerleader csapata, a véleményem nyilván nem lehet elfogulatlan, de azért nem jó ilyen cikkeket olvasni egykori játékosainkról. Ha Pirlót szépen búcsúztattátok, akkor nem tudom, miért nem érdemel Vidal ennél többet. Nélküle ugyanis szerintem nem nagyon jött volna össze a Conte-reneszánsz sem.

  Az, hogy a Bayernbe akart menni 4 éve, tiszta sor. Heynckes volt az edzője a ‘Kusennél, vitte volna magával, Vidal ment volna szívesen, a Bayern meg diszkont áron szerette volna, erre Völler bepörgött. Ilyen körülmények között Vidalnak nem volt maradása, a Juve meg kihasználta a lehetőséget, mindkét fél jól járt.

  De amiről kevesebb szó esik, hogy Vidalt már tavaly eladta volna Marotta, csak aztán Conte borította a bilit, és nem merték megkockáztatni, hogy a kispadnál vezérét vesztett Juve a középpálya vezérét is elveszítse, ezért aztán nem adtuk el Van Gaalnak. De valahogy az volt az ember érzése, hogy inkább Pogba volt a favorit és Vidal a feláldozható, pedig nem biztos, hogy érdemeit tekintve a franciának köszönhetünk többet, legalábbis mindent egybevéve nem.

  Az interjút olvasva meg nem vagyok benne biztos, hogy nem a csalódottság szemüvegén át értékelitek az elmondottakat. Én sem örültem az eligazolásának, de minden futballista igyekszik az aktuális kenyéradójának hízelegni, Ha Vidal azt mondja, hogy Olaszországban jobb játékos lett és reméli, hogy a tapasztalatait kamatoztathatja a legmagasabb szinten, és BL-t akar nyerni, az nem egyenlő azzal, hogy a Juve nem topklub. Egyéb, a két klubot összehasonlító mondatot én nem találtam az interjúban.

  Azzal meg sajnos most nehéz lenne vitatkozni, hogy a Bayern idén is a legszűkebb elit tagja, mi meg gyengültünk, miközben nem mi játszottunk 2010 óta 3 BL-döntőt és voltunk ott egy kivételével mindig az elődöntőben. Persze, egy ideális világban minden játékosnak úgy kellene gondolnia, hogy Torinó a világ közepe, de ennyi erővel Tevez is mit képzel magáról, hogy inkább a szívét követve elment a Bocába, meg Pogba (vagy inkább Raiola…) se szemezzen a Barcával vagy a City-vel – és mégis csinálják.

  Szóval a cikkben arányaiban több a megrovás és kevesebb a méltatás, mint amennyi szerintem járna, de ez az én véleményem. Mindenesetre én úgy vagyok vele, hogy ha nem kerülünk össze a Bayernnel és mi nem leszünk a négyben, Artúrék meg igen, akkor inkább Vidalnak fogok szurkolni, mint a Madridnak, a Barcának vagy az újgazdagoknak.

  • Az_Isteni_Pavel

   Az interjúban nem hangzik el összehasonlítás, de az igen hogy nálunk sokat tanult és hogy ezeket a tapasztalatokat végre egy nagy klubban fogja kamatoztatni és ez az ami fájt.

   Plusz, hogy ő BL-t akar nyerni és ezt a Bayern-el van a legnagyobb esélye. Helló, hol voltál június 6-án? Jól kellett volna játszani.

   Ez a két dolog zavar engem személy szerint, de mindig is tudtuk hogy nem az eszéről híres a gyerek 🙂

   De van egy megérzésem, hogy Münchenben nem fog neki menni a játék, mert Schweini pótlására ő nem elég, nem tudja összefogni a középpályát, de lehet hogy háttal ültem eddig és rámcáfol. Miatta meg fogok nézni 1-2 Bayer meccset de végig ráncolni fogom a homlokomat.

  • neuropa

   Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy a szoftvereket címeket csapatok fejlesztik nyerik, nem egyének játékosok – és ebben igazat adok Vidalnak, miszerint a Bayern a következő 2-3 évben még masszívabb csapat lesz.

  • Az_Isteni_Pavel

   Már ha Guardiola képes lesz a megújulásra, mert a Barca elleni bukovári után biztos a körmére néztek és ez évben a döntô a minimum, ha nem több.

   De az szép elégtétel lenne, ha mondjuk összekerülnénk velük és hazaküldjük ôket sört vedelni. Persze elôtte lezsírozzuk a meccset az ördöggel alias L. Moggival.

 • atis123Juve

  Ööö nekem sem tetszik, hogy így visszaböfög, de szerintem is jobb lett volna egy méltó búcsúzás, legalább itt, egyszer. Fröcsögni végtelen ideig lehet még. Vagy rni egy rövid baszd meg Vidal cikket és egy elbúcsúztatót. Ez ma már egy ilyen világ. Ahol a Del Piero-kat,Raulokat kiebrudalják, és a hátsó ajtón távoznak.Szóval fordtva is előfordul a gesztus, nem szép, de ez van. Ritka már itt a nagy szerelem. Meg kell őrizni a méltóságunkat. Viszlát Vidal.