Köszcsike

Ez a poszt napra pontosan 3 hete készül. Azóta finomítok, reszelgetek rajta, mert volt gyerekszobám, és nem tartom túl intelligensnek, hogy egy volt játékosnak nekimegyünk csak azért, mert a kis hálátlan geci több pénzt akar keresni, és úgy érzi, Torinóban nincs esélye BL-t nyerni. Hát így sikerült.

vidal03Igen, egy duplahetedik csapatba érkeztél. Bíztunk benned, megadtuk neked és a Leverkusennek is azt, amit a Bayern is megadott volna. Biztos te is bíztál a projektünkben, máskülönben addig cirkuszoltál volna a leverkuseni vezetésnél, amíg el nem engedtek volna Münchenbe. Kicsit szkeptikusak voltunk, gondoltuk, ütős statisztikák ide vagy oda, 10 milla környékén nem nagyon adnak értelmes középpályást – aztán pár hét alatt kiderült, egy univerzumnyi választ el Felipe Melótól. Hős lettél, a mi szívecskét mutogató (ez azért langyi, lássuk be) Artúr királyunk, El Guerrero, egy szerethető kölök a véleményes sérókkal. Fostad a gólokat, annyit szereltél, amennyit Aquilani, Sissi és Melo 2 szezon alatt sem. Tökéletes ütemérzékkel, lazán szakítottál meg bármilyen támadást. Nem is tudom, Conte veretlen évében hogy kaptunk egyáltalán gólt, amikor a pályán voltál. A világ legjobb középpályása lettél, igazi 2-in-1 megoldás. Némi (oké, bő egy éves) visszaesés után lassan visszatértél a legjobb formád közelébe, majd jött a juvés tetkó, a juvés lábszárvédő, a hűségeskü. Szerettünk, a hülyeségeid ellenére.

Erre bejelented, hogy lépnél, majd aláírsz a Bayernhez, és már az első hosszabb nyilatkozattal visszaköpködsz? Hát baszódj meg, Arturo Erasmo Vidal Pardo.

Most jön az a rész, hogy megmagyarázzuk, miért járunk jól azzal, hogy be van sózva a segged. Merthogy nincsenek kétségeink, a klub közeléből származó pletykákat Marotta is megerősítette, te akartál lelépni. Nézzük, miért jó, hogy virslizabáló, sörtől bűzlő bőrgatyás elit bob lesz belőled:

  • Kezdjük ott, hogy szeretsz inni. Hogy mennyire megalapozottak a rólad keringő torinói pletykák, hogy mennyire vagy a pályán kívül az éjszakában is sakál, ne boncolgassuk, csak idézzük fel az utolsó balhédat. Bebaszcsizva összetörni egy Ferrarit, majd nekimenni az intézkedő rendőrnek, te rettentő ostoba vagy, ugyebár.

vidal04

  • A whoscored egy tweetben közli, hogy te szereltél a legtöbbször az elmúlt 4 szezont és a TOP 5 európai ligát figyelembe véve. Viszont árnyaljuk a képet azzal, hogy a most lezárult szezon csak rontott a számaidon, a még mindig előkelő, de hozzád képest harmatos 3,1-es szerelés-átlaggal. A Napoliba igazolt Allan 4,7-tel verte idén a mezőnyt, de az első olasz szezonodban mutatott 5,4-es átlagodhoz köze nincs. Sajnos neked sem.
  • Ugyanakkor nem csak a védekezésed esett vissza (amit mondjuk némi jóindulattal betudhatunk annak, hogy Allegri alatt feljebb játszottál), hanem a támadó statjaid is bezuhantak (ami meglepő, hiszen Allegri alatt feljebb játszottál). Míg tavaly csak a sérülés miatt érthetően gyengébb tavaszod miatt nem jutottál 20 gólig, és 2013-ban mind gólok, mind asszisztok tekintetében házi bajnok lettél (ameddig az emlékeim érnek, ilyen rajtad kívül csak Teveznek és Sándornak sikerült), addig idén a 10 gólod és 5 gólpasszod a képességeidhez mérten picsafüst.
  • Ha már gólszerzés: be kéne rúgni a tiziket! Amit az Olimpiakosz ellen kihagytál, az potenciálisan egy 60 millás tizi volt. Ne feledjük, ősszel még korántsem voltunk olyan formában, mint mondjuk a Real ellen. Ha decemberben az Atleti ki akart volna baszni velünk, és meghajtják azt a meccset, azért röpülhettünk volna a BL-ből, mert te, HülyeVidal, koncentrálás helyett a közönség segítségét kérted. Így szépen hazamentünk volna ~40 millával – a szezon végén kapott cirka 100-as helyett. Nem rajtad múlott.
  • Ha már kritikus pillanatban alulteljesítés: visszanézted a BL-döntőt? Igen, te voltál az a kapkodó, rugdosódó idegbeteg, akit az első félidőben le kellett volna zavarni.

Hangulat- és vérmérséklet-függő, hogy fogunk visszagondolni rád. Ha csak az anyagi oldalát nézzük, ez a Bayerntől kapott cirka 40 milla egy félig teli kancsó (nem úgy, mint a rabszolgáink, akiket imádunk csordultig telerakni): egyrészt egy 28 éves, kissé kiégétt, lelakott térdű alkoholistáért isteni deal, másrészt a világ egyik legjobb védekező középpályásáért avas szotyi. A Bayern Javi Martinezért kifizetett ennyit, de ő támadásban kutyafasza egy peak Vidalhoz képest. A PL-ben a Benteke-, Lallana-féle nímandokért röpködő csilliárdokhoz képest lótúró. Egy vérmesen pénzcsörgető Cityről le kellett volna tudni rántanunk a 40 guriga másfélszeresét. Viszont ha azt nézzük, hogy az augusztus elsején 31 éves, megkérdőjelezhetetlen klasszis Schweini 18 milla, akkor tényleg ez az utolsó pillanat, amikor több pénzt látunk belőled, mint amennyit Tyler a hülye nevű harci díszhalaira évente elkölt.

vidal05

A korpán túl még nagyobb lehet a hiányérzetünk. Te még szar formában is hoztál egy olyan szintet védekezésben, amire a liga más csapataiban húzóembernek számító középpályások (pl. Inler, Allan, Keita, Medel, De Jong – tulajdonképp Nainggolan kivételével szinte bárki) csak jobb napjaikon képesek. Te voltál a Conte-féle újraéledő Juventus egyik jelképe. Az MVP-ből Pirlo volt az agy, Marchisio a szív, te meg a tüdő, a grinta. Emellett hatalmas kontraszt volt Melóhoz képest, hogy bár elég forrófejű játékos hírében álltál, képes voltál hetekig félretenni a hülyeségeket, a necces szereléseket, az elkésett becsúszásokat, ha úgy hozta a szükség. Az egyik legjellemzőbb emlékem veled kapcsolatban, amikor a százpontos szezonban a Napoli hazai lezúzása közben összeszedtél egy sárgát, ezzel egy lapra kerültél az eltiltástól, ami az akkor szoros bajnoki versenyfutás miatt elég almás lett volna. Te meg zsinórban 12 meccset hoztál le lap nélkül, védekező poszton, mialatt lőttél 6 gólt is, és csak a városi derbin sárgáztad ki magad. (Melo meg egy fontos meccsen ugyebár…) Ekkor mondtad, hogy te vagy a világ legjobb középpályása – és nem vitatkoztunk.

vidal02

Tudod, mi a legszarabb az egészben? Hogy mire az első könnycseppünk felszáradt a szerkesztőség tükörsima márványpadlóján, te már hátat is fordítottál az elmúltnégyévnek. A SportBild készített veled egy hosszabb interjút, és ebben ilyeneket mondasz, hogy 4 éve is a Bayernbe akartál menni, de a Leverkusen nem engedte. Hogy azóta Olaszországban sokat fejlődtél, és most, hogy végre egy nagy klubban játszol, ott fogod az egészet kamatoztatni. Hogy te kérted, hogy engedjenek el, mert nyerni akartál egy BL-t. Te ostoba proligyerek, pont te beszélsz BL-ről, aki a BL-döntő első félidejében egy fejetlen struccra emlékeztettél, úgy maradtál le Iniestáról, Busquetsről? Esetleg ha már eljutottál egy BL-döntőbe, nem lett volna célszerű ott odatenni magad, rögtön az első perctől? Meg ugródeszka a Juventus, mi? Még ha így is gondolod, akkor is lehetne annyi agyad, hogy legalább magadban tartod. Le azzal a juvés tetkóval, kurvára nem vagy rá méltó.

vidal01

Mivel volt gyerekszobám, minden jót kívánok neked a karriered végleg kifingató térdsérülésig hátralévő éveire: remélem, Guardiola kedvenc posztodon, középhátvédként számít majd rád, és egész pontosan nulla BL-címet nyersz majd Münchenben, miközben a Torinóból visszavonuló Padoin dicsőségfalára felkerül a vágyott serleged. Tyler nevében üzenem, hogy a legszebb az lenne, ha a Juve verné ki a bőrbugyisokat, te meg kiállíttatnád magad, muhaha.

vidal07

Hiányozni fogsz a buzi frizuráiddal és az oraveczcoelhós gólörömöddel, te hálátlan pöcs.