Max és az új fiúk – Supercoppa

Jól hangzik kezdő felütésnek, hogy május eleje óta először újra tétmeccset játszik a csapatunk. Pedig a szuperkupa csak egy valamire jó: Berlusconi mondhatja, hogy a Milan a világ legsikeresebb klubja, mert sok ilyen egymeccses szart nyert, ami a kutyát nem érdekli. Gyorsan mondd fejből: mi volt két éve a szuperkupán? És három? Ugye, hogy gondolkodnod kell rajta. Megnyugtatlak, az ideire sem fogsz emlékezni jövőre.

Nesze neked szuperkupa

Nesze neked szuperkupa

Persze nem teljesen lényegtelen a mai meccs, de ennek számunkra nem az az oka, hogy a kínai haknitúrán egy egész korrekt kinézetű bronzöntvényt lehet a múzeumba szállítani. Minket sokkal jobban érdekel, hogy ez lesz Allegri csapatának első olyan meccse, amit elsősorban a közvélemény elvárásai miatt nem szarhat telibe.

Más szóval: ez lesz Allegri csapatának első tétmeccse. A tavalyi csapat 60 százalékban Contéé volt, az idei jó, ha 25-ben az lesz. A negyedet pedig a hírek szerint a 3-5-2 jelenti, amiben a Lazióra rontunk ma este. Azt viszont egyelőre nem tudhatjuk, hogy Conte kulcsemberei helyett kik veszik majd át a zászlót Allegrinél. Van egy félkész posztunk, ami arról szól, hogy ez egy úgynevezett átmeneti év lesz, valamikor a jövő hét elején kilőjük – ha bejönnek addig a tagdíjak, amikkel elmaradtatok egy kicsit. Nekünk sem a szél hordja össze, azért mert nincs poszt, még fizetnetek kell! Ez a poszt most csak a szuperkupáról szól, a keretben beállt változásokkal, a távozók elintegetésével és az új igazolások bemutatásával a bajnokság kezdetéig végzünk majd.

Morata, Chiellini és Khedira sérültek (ta-ka-rod-jon!!4), így a várható sanghaji felállás nem mérvadó, ugyanakkor megnyugtató, hogy Allegri nem nyírja ki végleg a háromvédős felállást, ami Olaszországban még mindig működőképes (néhány lap szerint 4-4-2 lesz Padcinhóval a jobb szélen).  Ha három védő, akkor szerintünk bemutatkozik Rugani a két oldalán Bonuccival és a káprázatos sebességgel felépülő Barzaglival. A többi a szokásos, Vidal helyén Sturaróval, és a vadonatúj Dybala-Mandzukic csatársorral.

<3

<3

Ez lényegében azt jelenti, hogy részben a körülmények, részben a bajnokság kezdetéig hátralevő két hét miatt Allegri még nem rántja le a leplet az idei évre szánt meglepetésekről. És persze az sem kizárt, hogy a Juve még igazolni fog idén valakit. Ne feledjük, Llorente borítékolható eladásával gyakorlatilag nullásra kihozható a mercato, hiába tapsoltunk el majdnem 90 millió eurót.

A Lazio gyakorlatilag semmit nem változott a nyáron, összesen 18 millió eurót tapsoltak el Basta véglegesítésére, valamint az Ajaxból érkező Kishnára és a nagy fogásnak számító Milinkovic-Savicra. A legnagyobb fogás mégsem ő, hanem minden kétséget kizáróan Felipe Anderson megtartása, akiről idén kiderült, hogy one-hit-wonder, vagy tényleg olyan rohadt jó, amilyen télen volt. A Laziót boldog boldogtalan gerincre vágta a felkészülési időszakban, amin akár röhöghetnénk is, ha nem a Danzig lett volna az egyetlen csapat, amit megvertünk. A szuperkupa a kupához tartozik, így a Lazióban nem léphet pályára a Coppa Italiából hozott eltiltás miatt Lulic és Parolo.

Milyen szuperkupa??

Milyen szuperkupa??

Allegri tavaly – ölég furcsa meccsen – is elbukta a szuperkupát, aztán látjuk, mi lett belőle. Őszintén szólva minket csak az új fiúk bemutatkozása miatt hoz lázba a meccs, a többi, így az eredmény is, tulajdonképpen másodlagos. Ne feledjük, a Lazio jóval előrébb kell, hogy tartson a felkészülésben, hiszen számukra jövő héten jön az év meccse: a Neverkusen ellen kellene beverekedniük magukat a BL-csoportkörbe.