Allegri első igazolásai

Az idei mercatónak abból a szempontból is nagy jelentősége van, hogy ez Allegri első nyara Juve-edzőként, azaz a nyári igazolások már az ő játékosai. Lássuk, mit árul el nekünk az eddig eltelt, igen eseménydús pár nap.

marotta

Jött a berber ütközőember, Khedira, és a Tevez könnyes búcsúját követő két órában bejelentették Mandzukicot is. Függetlenül attól, hogy a piac java még hátravan, már önmagukban ezek is elég fontos, és sokatmondó igazolások. De legalábbis lehet okoskodni rajtuk.

Mandzukic elég egyértelmű: mivel az a csatár, aki egy az egyben tudná pótolni, (Cavani) túl drága, vettünk egy Cavani B-t, aki hasznos lehet, de csak ha sok terhet levesznek róla a többiek. Az volt a fontosabb, hogy vissza tudjon lépni, nem az, hogy Tevez góltermését hozza. Posztra igazoltunk, de ez is járhat szerkezetátalakítással, mondjuk Dybala és Mandzukic egymás mellett játszanak a 4-3-2-1-ben, előttük pedig a szintén vissza-visszalépegető Morata a center, így hárman már betöltik az űrt,  amit Tevez távozása jelent.

Khedira lehet, hogy egyáltalán nem érdekes, és a többség véleményével egyezően tényleg csak egy squad player. De az is lehet, hogy sokkal több ennél.

A vb-győzteseink száma változatlan marad

A vb-győzteseink száma változatlan marad

Menjünk vissza az időben 2010-ig, amikor Allegri átvette a Milan irányítását. Pirlo éppen a világbajnoki címet követő negyedik évét töltötte tökvakarással, ezért Allegri úgy döntött, átszabja a csapatot. Azzal próbálta meg a Seedorf-Gattuso-Pirlo középpálya cammogós stílusát kicsit felpörgetni, hogy közölte, neki a védelem elé nem zseniális blues kell, hanem pusztító trash metal. És az első évében, amikor a saját csapatát alakította ki, leigazolta Van Bommelt.

Persze az idei szezon után nem feltételezzük Allegriről, hogy csak úgy lemondjon a Marchisió ezen a poszton bemutatott játékából fakadó számtalan előnyről, de opcióként biztosan előveszi majd a pálya közepének abszolút uralmát elősegítő szerepkört, amiben az egyik visszalépő csatárral (igen, Mandzukiccsal) máris olyan létszámfölény alakítható ki középen, amiben a hátsó ember (igen, Khedira) szabadon mozoghat. Ez persze nem azt jelenti, hogy neki kell majd befejeznie az akciókat, de a whoscored statisztikái szerint nagyon is strength-je a kulcspasszok kiosztása.

Ez eddig két hasznos igazolás, nem is költöttünk igazán. De a nagy durranások sajnos még előttünk vannak. Tevez már búcsúzik, Pirlo házakat nézeget Los Angelesben, Pogba és Vidal körül pedig köröznek a vércsék. Nem győzzük hangsúlyozni: Verratti, Verratti, Verratti!!

 • humorpalanta

  Szerintem is jó lesz Mandzukic. Viszont ezek után semmi értelme nincs Zazának. Berardi viszont sokkal inkább kellene Dybala mellé. Ha kell, helyette is tudna játszani, ha kell pedig 4-3-3-ban.
  Nem siratom Pirlót. Köszönjük, jó volt, szép volt, elég volt. Már sokszor nagyobb probléma a pályán, mint segítség.
  Verratti? No. De Bruyne? Yes. Verratti nem mozdítható Párizsból, jól érzi magát, nem fog eligazolni. De Bruyne viszont egy gyors jó ajánlattal hozható lenne.
  Ezen kívül kellene egy szélső. Állítólag Coentrao helye nem biztos Madridban, le kellene nyúlni. Már nem fiatal, de nem rossz játékos. 10 milláért le lehetne nyúlni. Igaz, De Bruynért zsebbe kellene nyúlni, de Zazát nyugodtan eladhatnánk, mert nem lesz rá szükségünk, s különben is. 23 éves, évek óta játszik, de egyszerűen nem tud berobbanni.
  Ha kell a pénz, Vidalt még el lehet adni. 35 millát lehetne érte kisajtolni simán angol csapatokból.

  • exchaby

   zazat előbb meg kellene venni ahhoz hogy eladhassuk

 • bombahoppa

  Ami eddig zajlott, attól már leesett az állam, módszeresen robbantgatunk Madridban, mint a baszkok…

 • xpr

  Verratti álom, a kis görcs már majdnem annyira felkapott, mint Pogba, nem is érdemtelenül.

 • Tonhalacska

  Marrottának jól áll a szemüveg.

 • Ricardo

  Verratti szerintem csak álom, sokkal inkább látom, hogy Pogba eladása esetén jönne 20 millió körüli összegért a belga Witsel az oroszoktól. Én mondjuk ki is egyeznék vele, nem rossz játékos. Vidalt szerintem a részegen kocsitörős balhéja után nem tudjuk eladni, mert a Madridba csak jó kisfiúk mehetnek, Wenger meg nem szereti a balhés alakokat.

  • Jumpman23

   Nem lehet, hogy ez a nagy költekezés annak szol, h Pogba eladásáról megegyeztünk a Barcelonával? Vidal maradjon csak, balhé ide vagy oda, mostanában újra formában van.

 • consminor

  szerintem jól jártunk Mandžukić-tyal. az Atleticóban nem láttam játszani, de Jupp féle űrBayernben hatalmas mezőnymunkát nyomott le egész szezonban, ellenünk is rengeteszer visszalépett a középpályára. emellett 42/20-as előző idény se rossz, szerintema stabil 15 gól/szezont hozni fogja. emellett BL-rutinja is van bőven, a csikók mellé egy ilyen igazoláls tökéletes szerintem. pláne 15+3 millióért.

 • psychocska

  thrash metal lesz az

 • Juventino

  Mandzsukics nagy kedvencem volt a Jupp-féle Bayernben, és mindig is szerettem a harcos, hajtós játékosokat – az egyetlen aggodalmam vele szemben, hogy Pep állítólag azért rakta ki Münchenből, mert összabalhéztak és utána már nem edzett rendesen. Erre még lehet mondani, hogy Pep nem szereti az erőcsatárokat, meg Mario maga is bevallotta, hogy elkedvtelenítette, hogy azt látta, akármit csinál, nem tudja az erényeit kamatoztatni a tiki-tökiben.

  Az viszont, hogy a jó kezdés után állítólag Simeonéval is összeveszett, és ugyanúgy vészesen visszaesett a formája az idény végére, már aggasztóbb. Simeone imádja az ilyen spílereket, úgy tűnt, hogy az ég is egymásnak teremtette az Atletico stílust és Mandzsukicsot, erre történt valami, ami nem tetszett a horvátnak és simán elengedték. Miért? Remélem, nem ismétlődik meg itt is ugyanez.

  Zaza megítélésében nagyon más véleményen vagyok, mint humorpalánta. Lehet, hogy nem válik be és csak egy újabb Quagliarella vagy Matri lesz belőle, de a Dybala/Coman kettős secunda puntában könnyűnek találtathat még nagyon simán. A Morata/Mandzsukics páros is lutri kicsit, mert egyik sem az a gólgép, még ha csapatjáték szempontjából nagyon hasznosak is. Két csatárral játszunk, így az 5 ember kell a posztra, Coman ráadásul nagyon ritkán rúgott gólt eddig.

  Ráadásul a különféle párosokkal is nagyon jól lehet játszani. Dybala, Zaza és Morata mozgékony játékosok, Mandzsukics mellé bármelyiket be lehet tenni, hogy legyen egy erőcsatár és egy elmozgó ék. Coman szintén inkább ide jó, de Zaza lehet középcsatár is.

  Ami érdekes, hogy Allegri csak ezt az öt embert említette, Tevez mellett Llorente neve sem hangzott el a jövőt illetően: ezek szerint ő is távozik? Mert ebben az esetben nem is lehet kérdés, hogy Zazának maradnia kell. Berardit meg egy évig még Sassuolóban hagyjuk, így hozhatjuk el már idén Zazát. Lehet, hogy fordítva jobb lett volna, de Conte is inkább a kopasznak adott eddig lehetőséget a Nazionaléban, szóval csak látnak benne valamit.

 • daneeka33

  Berardit sikerült átengedni a Sassuolonak.

  • Ricardo

   De van rá vételi opciónk.

  • daneeka33

   Biztos? En ugy ertelmeztem, hogy nincs.

  • Ricardo

   Én úgy olvastam, hogy mi megvettük Zazát, a Sassuolo végül Berardit, de jövőre mi megvehetjük a gyereket 15-18 millió körül. Így meg Zaza idén ingyen jött, mert kb ugyanannyit adtunk érte, mint amennyit kaptunk Berardi után.

  • Ricardo

   Közben azt olvasom, hogy 18 millióért megvehetjük jövőre, de állítólag nincs beleírva a szerződésbe, csak amolyan gentlemen’s agreement, szóbeli megállapodás. Bárhogy is van, ezt szerintem nagyon túlcsavarta a Juve és jövő nyáron jön majd a koppanás, de legyen Marottának igaza, ne a szurkolóknak.

  • Norn_iron

   Ide is leírom, amit az NST-n már megtettem:
   “Szerintem – persze, csak ha tényleg van opciós jog – jó üzletet csinált a Juve: ugye alapból lett volna 15 millió a csávó, jövőre pedig elhozhatják 18 millióért, a Sassuolo pedig fizetett érte 8 milliót. Tehát összességében 18-8, azaz 10 milliójába fog kerülni a Juvénak Berardi 15 helyett, és a különbözetet a Sassuolo fizette ki. Ez egy eléggé jó üzlet volt a juvétól. Persze a Sassuolo is nyer valamit, de szerintem Berardi ottani +1 éve nem hoz nekik annyit anyagilag, hogy ne veszteséggel jöjjenek ki az ügyletből. Szóval ezt faszán csinálta Marrotta, Moggi elmorzsol egy könnycseppet a szeme sarkában :)”

 • Juventino

  Azt beszélik, hogy eladjuk Vidalt az Arsenalnak 30 millióért, hogy megvehessük Benatiát a Bayerntől 25-ért. Amennyiben ez igaz, szakadjon rá Marottára egy mázsa tehénlepény. Wenger egyre jobb üzleteket köt, Ronaldók és Bale-ek korában klasszisokat vesz viszonylag jó áron (Özil, Alexis, Vidal). mi meg vagyunk olyan ostobák, hogy segítsük a jó sorozat folytatásában. Khedira azért messze nem egy Vidal, a chileit és Pirlót meg pláne nem pótolja 2-az-1-ben. Nálunk mindig jöttek-mentek a jó futballisták, de Artúr királyért vérezni fog a szívem…

  • s4tch

   vidal marad.

  • Juventino

   Ma megint megy – most éppen a Realba, akik már lemondtak róla egyszer, mert “balhés”. Holnap megint marad. Aztán a Bayernbe megy, és lehet, hogy a PSG-be is. Nagy munkabírású, majd megoldja. Vagy kettévágják. 😉 Csak lenne már szeptember… Azért a Copán hajrá Chile! Most Messit akarom sírni látni, mondjuk Tevezt kicsit sajnálnám, de úgyse játszatja sokat Martino papa…

  • s4tch

   a mercato érdemi része lezárult, pepe és storari szerződése lejárt, ezek után nándoron és obamán kívül már nem nagyon lesz érdemi távozónk, és érkezőre sem nagyon kell számítani. esetleg egy támadó ember még befuthat, ha sikerül cuadradót kölcsönbe megcsípni, vagy a barcelona leszáll gershonról, de kb. ennyi a nyár.

   ja, vidal marad. ha menne, darabra sem lennénk meg, nemhogy minőségre. in marotta we trust. we = te is.

 • Kelosz

  Úgy látom Vidal is megy, viszont akkor valami nagyott kell dobnia Marottanak, mert 2016-ban megy Pogba is és akkor nagyon kellene kapkodni.

 • Szilveszter94

  Mandžukić leigazolását még mindig nem értem – nem mintha nem lenne kiváló játékos, de nem tudom hová tenni, cserének meg kicsit drága lenne… ő centerként a legjobb, ott “működik” igazán – de amit ő legjobban tud, azok Morata legnagyobb erényei is. (A horvát sokkal erősebb és sokkal jobban fejel, “cserébe” Morata egy az egyben jobb – de ezen kívül lényeges különbséget nem tudnék mondani.) Még a kétcsatáros játékban is jó, de ahhoz Dybala kéne mellé, és Morata menne a padra, aminek viszont megint nincs sok értelme egy ilyen jó tavasz után.

  Viszont arra, hogy a csatár mögött játsszon, arra ő nem alkalmas; nem elég kreatív és nem elég gyors hozzá. (Ugyanez igaz Moratára is, bár ő valamivel jobb e téren.) Arról nem is beszélve, hogy a Serie A két legtehetségesebb gól+gólpasszfosó fickója tartozik a Juventushoz (a hírek szerint Berardit is véglegesítik; a vita most azon megy, hogy menjen-e még egy évbe kölcsönbe, vagy más most a Juve-keretbe kerüljön) – két ilyen játékos mellett egyszerűen eszetlenség lenne Mandžukićot vagy Moratát tenni a csatár mögé, mert nekik az nem erősségük.

  Azonban ezzel megint ott tartok, hogy nem tudom, miért igazolták le Mandžukićot…

  • bombahoppa

   én meg nem értem Allegri másik két kedvencét Iscort és Oscát, nem is ismerek ilyen játékosokat, sztem valakik nagyon keverik a kártyákat….

   csak jól keverjék

  • Szilveszter94

   Az ő érkezésük viszont jó húzás lenne, akármelyikük jön. Nyilván Isco lenne a jobb – és ezzel együtt a drágább – vétel, de ha “csak” Oscar jön, a trequartista posztja akkor is rendben van.

  • Juventino

   Iscóban megegyezhetünk, először én sem értettem a nagy hype-ot körülötte, de tavaly többet láttam játszani, és nagyon jó a srác már most, pedig még fiatal és fejlődőképes.

   Oscar viszont… Én még Pereyrában is látok annyit, mint a brazilban. Mourinho szereti, mert nem az a tipikus labdafényező brazil, odateszi magát, nagy mezőnymunkát végez és azért nem is ügyetlen, de aki még ebbe a kutyagyenge brazil keretbe sem fér oda, azért nem kell vagyonokat kifizetni. 10 millióért jó lenne, de 20+-ért ide ne hozzuk! Márpedig nem hiszem, hogy José bagóért elengedné.

  • Szilveszter94

   A brazil kereteket én nem venném összehasonlítási alapként… ha én egy buliban össze-vissza iszok mindent, ami a kezembe kerül, az egy jól megtervezett az ő válogatási módszereikhez képest. Tavaly például nem volt ott a csúcsformában játszó Filipe Luis, idén alapember volt a válogatottban az alig játszó Filipe Luis. Tavaly ott volt az ingadozó teljesítményű Hernanes, idén nem volt ott a bombaformában játszó Hernanes. Tavaly ott volt Oscar, és kimaradt Coutinho. Idén nem volt ott Oscar, és bekerült Coutinho.
   Viszont ahhoz képest meg a támadójáték tavaly is, és idén is kimerült annyiban, hogy “majd Neymar megoldja”. Tavaly Neymarra épült a támadójáték – Neymar kiesett, az eredményét láttuk, totális összezuhanás. Idén Neymarra épült a támadójáték – Neymar kiesett, az eredményét láttuk, kiesés egy (a brazilokhoz képest) rém gyenge paraguayi csapat ellen, ami az elődöntő fényében még megalázóbb.

  • Szilveszter94

   Oscar amolyan “mindenes” játékos, mint egy Thomas Müller támadó középpályás-kiadásban: ő tipikusan az a fajta, aki mindent jól meg tud csinálni a labdával, de semmit nem tud klasszis szinten. Amiben ő rendkívül jó, az a labda nélküli játék – amiben szintén hasonlít a némethez, azzal a különbséggel, hogy Kicsimüllernek a helyezkedése, míg Oscarnak a mezőnymunkája elsőosztályú. Az nem kérdés, hogy Pereyrához képest előrelépés, és megcselekedné, amit megkövetel a haza – de persze Isco lenne az igazán jó vétel.

  • daneeka33

   A keretbe legalább 5 csatár kell, ha nem több. Ebből egy Mandzukic lesz. Én is jobban örültem volna Cavaninak, de Mandzukic is jó lesz a háromcsatáros játékhoz.

  • Szilveszter94

   Attól, hogy valaki tud írni-olvasni, még nem lesz belőle Petőfi… Mandžukić modern centerként már nem esik el a labdában, és nem büdös neki a védekezés, de attól még ő egy center marad, aki visszavont csatárként messze nem tudja azt a kreativitást, vagy azt a gólpassz-számot hozni, mint Dybala vagy Berardi – Mandžukić egy klasszis center, de csak és kizárólag centerként klasszis. Egy Juventusban ő vagy centerként játszik, vagy sehol. (Arról nem is beszélve, hogy topszinten is csak centerként játszott, úgy a Bundásban, mint spanyolban – annyi volt a különbség, hogy előbbinél egyedüli center volt, utóbbinál meg volt mellette egy kreatív társ Griezmann személyében.)

   Vele kapcsolatban csak azt tudom elképzelni, hogy Tevez távozására reflektálva Dybala mellé Allegri mindenképp akart egy rutinos klasszist, még akár azon az áron is, hogy Moratát “visszalépteti” minőségi cserének a régi játszótárs Khedira mellé. Ez még igazolható, bár szerintem felesleges lépés.

  • melakovics

   Azt ugye tudod, hogy Mandzukic leigazolása pont azért kellett, hogy legyen rutin és nem mellesleg egy megint 20+ gólos csatár a keretben. Attól mert center, milyen perverz ötletből kifolyólag gondolod, hogy nem ott fogja játszatni Allegri? Ha csak két csatáros a játék, akkor mellette vagy Dybala vagy Coman, mint kreatív, gyors támadó; ha 4-3-3- akkor meg ugyanezek a két szélen. Tökéletes felállás. Egyedül annyit lehet megkérdőjelezni, hogy biztos megér-e majd ennyit. Én azt mondom, ha megint csak egy olyan gyengébb szezont fut, mint amit az ő elmondásai alapján idén, akkor teljesen rendben leszünk.

   És arról még nem is beszéltünk, hogy mennyivel jobb érzés lesz úgy meccset nézni, stb, hogy a padról nem Llorente állahat be, akinek nagyon nem fekszik Allegri taktikája, hanem Mandzukic vagy Morata. Szépen lassan eljutunk oda, hogy megint minőségi csere lesz a padon is.

   Bár én szíven szerint még akár egy gyengébb szezont is megkockáztatva, de a Berardi, Coman, Dybala, Morata csatárnégyessel és valaki egyszezonos kölcsön csatárral kezdeném a szezont. Ők négyen a Juventus csatárproblémáit hosszú évekre megoldanák!

  • Juventino

   Mandzukic azért nem az a “tipikus” 20+ gólos csatár, bár remélhetőleg Llorenténél jobban fekszik majd neki az olasz miliő. Mozgékonyabb, mint a baszk és a védőmunkája is többet ér, DE: Mario barátunk erőssége a fejjátéka, amikor sok gólt szerzett, akkor sok fejesgól volt közte, nekünk pedig MÉG MINDIG NINCS jól beadó játékosunk. Szóval amíg meg nem szerezzük mondjuk Cuadradót vagy Dybaláról ki nem derül, hogy egy “crossing-machine”, addig Mandzukic visszalépés Tevezhez képest.

   Khedira is piszok nagy visszalépés Pirlóhoz képest, Vidalhoz képest még inkább az lenne. Megszokhattuk már, mert meg kellett szoknunk az évek során, hogy itt a sikerek után is simán kiárusítják a fél csapatot, de bevallom, kissé aggasztó, ami most történik. Pirlo és Tevez után még egy kulcsembert elveszíteni ezen a nyáron nem lenne jó, sőt, még mindig azt mondom, hogy Pogbát könnyebb lenne pótolni, mint Vidalt. Mármint ha a chilei eredeti pozícióját nézzük, mert nincs még egy ilyen összetett játékra képes belső középpályás. Trequartistában nem volt az igazi Artúr király, de most Marci és Pogba mellett gyűrhetné az ellent. Dybaláról több helyen inkább irányítóként, szélsőként beszélnek, mint ékként, szóval ő lehet az az 1 a 4-3-1-2-ben, míg Morata és Mandzu a két ék. Technikában és sebességben Tevezzel jobbak voltunk, viszont fizikai jelenlétben erősödhetünk az új duóval.

   A támadójátékot mindenesetre újra kell fazonírozni, jó lenne, ha nem kéne még új középpályát is építeni mögéjük… Pogba menjen a Barcába 2016-ban, az Arsenal meg válogasson továbbra is az oviból inkább!

  • melakovics

   Teljesen érthető ellenvetés, hogy Tévez helyett nem lesz jó Mandzukic. Mert nem is erre hivatott. Llorente szenved, sanszosan távozik, így a horvát helyette érkezett. Míg argentín helyére honfitársat igazoltunk. Ha a vezetők már előre sejtették az Apacs távozását és ezért jött Dybala, akkor hatalmas pacsi nekik és természetesen kérném azt a bizonyos 5 számot 🙂

   Khedira pedig szerintem közel sem Pirlo pótlására érkezett, én őbenne a cserepad javítását látom. Sturaro a várthoz képest nagyon jól szállt be, és Pereyra is megérte szerintem a véglegesítésekor kifizetett összeget. De én jobban örülök, hogy lesz még egy minőségi csere. És természetesen Asamoah. Már ha középpályásnak szánjuk. Szerintem a jelenlegi állapotok alaőján én sokkal inkább tudnék egy karácsonyfa felállást elképzelni, ahol Mandzukic a center, cseréje Zaza, a két mögötte szereplő pedig Dybala és Morata, Coman pedig báemylik cseréje.

   Vidal esete nagyon érdekes. Rengeteg balhéja volt már, egy-két kisebb, de volt nagyobb is. A klasszikus nagy csapatok nem igazán szeretik a balhés játékosokat, mert elég az egókat kezelni. Szerintem ő nem fog menni. Pogba meg már más kérdés. A szezon megítélése szempontjából kulcsfontosságú időszakban volt sérült, és a várttól eltérően zökkenőmentesen vettük ezt az akadályt. Megköckáztatom, hogy abban az esetben, ha Asamoah visszakerül a középpályára, különösebb Pogba pótlás nem is kellene. Még Witsel sem.

   És akkor kicsit visszakanyarodva Mandzukic felé. Mind a Bayernbe, mind a VFL-ben jól ment neki. Tény, hogy a taktika rá volt kihegyezve, de ez igaz lehet nálunk is, pláne Tévez távozásával. Vidal távozásáról meg maga az ügynöke mondta, hogy még csak meg sem keresték őt, így én azt a szokásos angol pletykarovatnak tudom be.

   A jól beadó játékos szerintem meglenne, mert Coman és Morata is játszott már szélen. Persze nem nálunk. És Dybala sem lehet olyan rossz, ha már technikás csatárnak igazoltuk. A kérdés csupán annyi, hogy akarunk-e szélsőkkel játszani vagy sem. Szerintem nem fogunk és Allegri a harmadik taktikának egy eddig nem várt megoldást fog alkalmazni. Ellenben míg Llorente-nél a 16 gólos szezon a csúcs volt, addig a horvátnak ilyen a rosszabbik. És szerintem itt lesz majd a különbség.

  • Szilveszter94

   Szélen játszott már Mandžukić is… de azért nem véletlen, hogy sem őt, sem Moratát nem tartották ott huzamosabb ideig – ők centerek, úgy a spanyol, mind a horvát esetében egyszerű pazarlás máshol játszatni őket. Épp erről beszéltem fent is, hogy ők egymás mellett nem fognak elférni a kezdőben, legfeljebb a kiesőjelöltek ellen.

  • Szilveszter94

   Mandžukić amúgy még egy topligás szezonjában sem ért el 20 gólt, szóval ez az érv nem állja meg a helyét.
   Aztán. Attól, hogy center, abból a perverz ötletből gondolták itt sokan – nem én – hogy nem ott fog játszani, hogy ilyen szerepkörben már van egy játékos, bizonyos Álvaro Morata. Őt megvette több, mint 20 millióért tavaly a Juventus, majd amikor elkezdi visszahozni az árát, hoznak a nyakára egy riválist?
   Aztán. Ott van még az a tény, hogy milyen rivális jött a nyakára… mit ad pluszként Mario Mandžukić a Juventusnak? Kérem szépen, két dolgot: rutint és fejjátékot. Ebből a fejjáték hasznossága jelentősen redukálódik, mivel – ahogy Juventino kolléga is mondta – nincsenek jól beadó játékosai a csapatnak. Marad a rutin: 18 millióért rutin, semmilyen más “extrával”: egy olyan játékos, aki képességeiben nem hoz semmi extrát, teljesen egydimenziós, vezéregyéniségnek szintén nem alkalmas.
   Aztán. Az rendjén van, hogy nagyon tehetséges csatárok vannak a Juventusnál, akik minden bizonnyal klasszisok lesznek – de MÉG nem azok, most még szükség van vezéregyéniségre a csatársorba. Egy olyanra, aki a legmagasabb szinten (értsd: a BL-ben) is bizonyította már, hogy igazi vezér. Ilyen csatára a Juventusnak nincs. (Viszont ha jön Isco – ami egyelőre csak pletyka szintjén merült fel – akkor viszont legalább ez a probléma megoldódik.)

   Summa summarum: önmagában az a tény, hogy Mandžukić rutinos, még nem legitimálja a leigazolását, mert képességeiben nem ad pluszt a csapathoz. Rutinnal az olyan, egyéb “extrákat” is felvonultató csatárok is rendelkeznek, mint Falcao, Van Persie (akivel szintén tárgyalt a Juve), Jovetić, a Milan által megvett Bacca vagy az a Benzema, akit minden nyáron összeboronálnak mindenkivel – nekik (korra való tekintet nélkül) már mindannyiuknak komoly rutinjuk van, viszont ennél többet is tudnának adni a Juventusnak.

  • melakovics

   Hát akkor érdemes lenne utána néznbed mennyi gólt is szerzett Mandzukic pl akár a Bayernben, akár a VFL-ben egy szezonban. Csak mellékesen a most lezárult szezont is 20 góllal zárta.

   Marhára nem gond, ha nem kényelmesedik el senki sem, és meg kell küzdeni a helyért. Ha Morata tényleg akkora nagy spíler – én személy szerint jónak tartom, de nem kiválónak – közel sem fog gondot okozni neki a vetélytárs. Megoldotta Llorente-vel is, sanszosan távozik a baszk.

   Nap mint nap egyre több szélsővel értelmes emberrel hoznak minket szóba, ugyanis Allegri tervez egy harmadik taktika elsajátítását. Sanszosan egy olyan dolog lesz, amiben valamilyen módon ki lehet aknázni a keret erősségeit újfent. Ellenben a 15/16-os szezon kerete még nincs kész. Technikailag még szinte alig kezdődött az uborka szezon, még sörmeccs sem ment le, de már messzemenő konzekvenciát vonsz le. Ilyennel menj az Inter fórumra és ecseteld ott Kondogbia helyzetét.

   Egy igazán komoly tehetség, és akkor vegyük Dybala-t, akit az új Messinek titulált Zampa bácsi, egy cél kell csak. Nem kell mankó, nem kell más csak elszántság. Ha pedig kicsit rossz irányba haald, akkor ott az edző és visszarángatja. Több nem is kell, csak bizalom és lehetőség. És igen, símán be lehet vállani egy olyan szezont, ami kicsit gyengébb lesz, ha a valag fiatal csatárainkból párral szintet léptetünk. Emlékezz vissza Conte első scudetto csapatára: a legtöbb gólt szerző csatár Matri volt a maga 10 találatával. Mégis bajnok és veretlen csapat volt. Márpedig a jelenlegi Coman, Morata, Mandzukic, Llorente és sanszosan Zaza névsor ezerszer jobb, mint az akkori.

   És az egész kommented komolyságát nálam a Falcao, Van Persie és Jovetic trió megemlítése kérdőjelezte meg. Mindhárman vagy sérülékenyek ( kettőre igaz ), vagy sérülésből tértek vissza és ráadásul még formán kívül is vannak. Egyik sem tudna még csak annyit sem adni a Juventusnak, amire azt mondhatnánk, egye bassza.

   Végezetül nem lehet egy szezont lehúzni úgy érdemben, hogy minden posztra nincs legalább két hasonló képességű játékosod. Elcsépelt közhely ez, de egyedüliként talán ez az, amit mindenki elismer. Marotta a középpályán és a csatársorban is elkezdte végre értelmesen feltölteni a kispadot, hogy ha cserélni kell, akkor ne azt mérlegeljük, melyik lesz a kisebbik rossz. És ebbe Mandzukic nagyon is partner lesz, és megkockáztatom talán még Khedira is.

   Nem a szó klasszikus értelmében érkezett Tévez helyére, mert nem ugyanazt a játék stílust képviseli. Sokkal inkább a Tévez góljait hivatott pótolni majd, és ehhez fel kell kötnie a gatyát de jó szorosan. Azonban az biztos, hogy harcosságából kiindulva ő amit csak lehet meg fog tenni.

  • daneeka33

   A háromcsatáros játékhoz nem árt néha egy center is.

   A Dybala-Mandzukic-Morata trió elég erősnek hangzik elsőre.

  • Szilveszter94

   És Morata egyébként micsoda? Merthogy nem szélső, az biztos, de nem is árnyékék.

  • Kelosz

   Mandzukic azért kell, mert a seria A mezőnyén át fog gyalogolni erőből. Ez pedig bőven elég lesz egy újabb bajnoki címhez. A Bl egyébként is szerencse kérdése is, Allegri tudja, hogy ott mit akar majd játszani (idény bizonyította, hogy tudja). Lehet, hogy a BL-ben Dybala-Morata-Zaza hármasból játszik majd a két legjobb formában lévő (Mandzukic meg jön, ha éppen center kell. pl.:nörkojenvroken féle erősen védekező csatok ellen).

  • daneeka33

   Morata játszott secunda puntát (Tevez helyén, Matri mögött) és kurvajól tette a dolgát ott is.

 • Ricardo

  Minden szokásos átigazolási szezonos félelmem ellenére, a kancsal vezette stáb nem nagyon tud hibázni mostanában, szóval én úgy vagyok vele, hogy bármit is csinálnak a nyáron, nagy baj nem lehet belőle. (Csak Padoin el ne menjen.)

 • Ricardo

  Közben Storari aláírt a Cagliarihoz, Neto meg jött a helyére. Egy idős fasza cserekapus helyett, így most van egy fiatal fasza cserekapusunk, zéró euró belefeccölésével. Well done.

 • Pingback: Féljenek csak ők | Bianka néni()