Allegri első igazolásai

Az idei mercatónak abból a szempontból is nagy jelentősége van, hogy ez Allegri első nyara Juve-edzőként, azaz a nyári igazolások már az ő játékosai. Lássuk, mit árul el nekünk az eddig eltelt, igen eseménydús pár nap.

marotta

Jött a berber ütközőember, Khedira, és a Tevez könnyes búcsúját követő két órában bejelentették Mandzukicot is. Függetlenül attól, hogy a piac java még hátravan, már önmagukban ezek is elég fontos, és sokatmondó igazolások. De legalábbis lehet okoskodni rajtuk.

Mandzukic elég egyértelmű: mivel az a csatár, aki egy az egyben tudná pótolni, (Cavani) túl drága, vettünk egy Cavani B-t, aki hasznos lehet, de csak ha sok terhet levesznek róla a többiek. Az volt a fontosabb, hogy vissza tudjon lépni, nem az, hogy Tevez góltermését hozza. Posztra igazoltunk, de ez is járhat szerkezetátalakítással, mondjuk Dybala és Mandzukic egymás mellett játszanak a 4-3-2-1-ben, előttük pedig a szintén vissza-visszalépegető Morata a center, így hárman már betöltik az űrt,  amit Tevez távozása jelent.

Khedira lehet, hogy egyáltalán nem érdekes, és a többség véleményével egyezően tényleg csak egy squad player. De az is lehet, hogy sokkal több ennél.

A vb-győzteseink száma változatlan marad

A vb-győzteseink száma változatlan marad

Menjünk vissza az időben 2010-ig, amikor Allegri átvette a Milan irányítását. Pirlo éppen a világbajnoki címet követő negyedik évét töltötte tökvakarással, ezért Allegri úgy döntött, átszabja a csapatot. Azzal próbálta meg a Seedorf-Gattuso-Pirlo középpálya cammogós stílusát kicsit felpörgetni, hogy közölte, neki a védelem elé nem zseniális blues kell, hanem pusztító trash metal. És az első évében, amikor a saját csapatát alakította ki, leigazolta Van Bommelt.

Persze az idei szezon után nem feltételezzük Allegriről, hogy csak úgy lemondjon a Marchisió ezen a poszton bemutatott játékából fakadó számtalan előnyről, de opcióként biztosan előveszi majd a pálya közepének abszolút uralmát elősegítő szerepkört, amiben az egyik visszalépő csatárral (igen, Mandzukiccsal) máris olyan létszámfölény alakítható ki középen, amiben a hátsó ember (igen, Khedira) szabadon mozoghat. Ez persze nem azt jelenti, hogy neki kell majd befejeznie az akciókat, de a whoscored statisztikái szerint nagyon is strength-je a kulcspasszok kiosztása.

Ez eddig két hasznos igazolás, nem is költöttünk igazán. De a nagy durranások sajnos még előttünk vannak. Tevez már búcsúzik, Pirlo házakat nézeget Los Angelesben, Pogba és Vidal körül pedig köröznek a vércsék. Nem győzzük hangsúlyozni: Verratti, Verratti, Verratti!!