Szőrös férfiherék kerestetnek

Nem pont a tegnapi meccsről szól ez a nóta, de van benne egy erős utalás a herélésre, úgyhogy itt a helye, nem csak hangulatilag.

Hajtás után szakmai mélyelemzés a szokásos, utolérhetetlen nívón.

Hát ez meg mi a puha, petyhüdt paripa-penna volt? Ki lehet kapni Rómában 2-1-re, megesett máskor is. A Roma évek óta jó csapat, két év üres fogadkozás után várható volt, hogy nekünk fognak esni, de az nem, hogy mi félszeg mosollyal toljuk le a gatyát. Síkosítani már nem maradt időnk, az első félidő simán lehetett volna 3-0, csak Buffon és Bonucci, na meg Pjanic csodás tekerésénél a kapufa mentettek meg minket. A végén, emberelőnyben a Roma kiengedett, a végén csak Szczszczszszscny hatalmas bravúrja mentette meg a seggüket, de ne áltassuk magunkat azzal, hogy ez egy szoros meccs volt. Fossá vertek minket, és a második kapott gólig mi ezt hagytuk. A Roma egyébként nem tűnt erősebbnek, mint tavaly, főleg 0-0-nál volt néhány lehetőségünk, elől összeszokottabb játékkal kompenzálhattuk volna, hogy felborult a pálya, de nem tettük.

Beverte

Keressünk felelőst: Allegri! Takarodjon, érthetetlen, miért foglalkoztatjuk!!!4!

Ja, nem is. Allegri benne volt a tegnapi meccsben, vastagon, de nem csak az ő sara,  sőt, elsősorban nem ő tehet róla, hogy itt tartunk. Mindenki látta: nincs középpályánk.

Conte melós Juventusa és Allegri játékosabb, gyorsabb, kiválóan kontrázó tavaszi csapata is abban különbözött a riválisoktól, hogy iszonyú jó volt középen. Eleinte Pirlo, Vidal és Marchisio, majd hozzájuk felnőve Pogba adtak komoly stabilitást. Az MVP nem adta el a labdát, az MVP pontosan passzolt, az MVP-t nehéz volt szerelni, az MVP odaért a kapu elé, az MVP lőtte a gólokat, az MVP osztotta a gólpasszokat, az MVP tucatszám szerezte a labdákat, az MVP levette a védekezés terhét a védők válláról, az MVP volt a világ egyik legjobb középpályája, mindenesetre magasan a bajnokság felé nőtt. Azért tartunk most két bajnoki vereségnél, mert az MVP helyén egy közepes képességű iparos, egy túlértékelt, éretlen, hisztis, instabil, a nyomást kezelni képtelen tinédzser őstehetség, és még valaki játszik. Ez nem a mi csapatunk, ez nem az elmúlt 4 évben megszokott társaság, ez nem is egy igazi csapat. Ez egy lelakott, Vidal távozása után következetlenül „épített” (?) keret, amiből hiányoznak a vezérek, hiányoznak a meccset eldönteni képes emberkék.

Lemaradt

Egyelőre, két meccs alapján.

Jó hír, hogy Marchisio a listavezető Chievo elleni meccsre felépül, és igazoltunk egy melós, sokat futó, jó testű, hülye hajú, ránézésre Balotelli-wannabe csokifiút. Mario Lemina a neve, a Marseille-ből érkezik, a nyári bari meccsen egy főnök volt a középpályánk ellen, és egyszer kiállították azért, mert egy heveny földharc hevében ököllel herén csűrte óvatlan ellenfelét. Ja, és emellett – biztos csak poénból – úgy néz ki, mint egy szakadt hímprosti Marseille külsőről. Uno di noi! <3

lemina

Ratyi lvl 99

Szóval ez a keret ennyi sérülttel kábé ennyit tud? NEM! Allegri is takarodjon, nem kerülheti el a felelősségre vonást. Mi az, hogy Padoin a regista? Bruhahaha, gondolta Garcia, és még feljebb tolta a csapatát, mint ahogy azt Pirlóék ellen meg merte tenni. Mi az, hogy a védők nem kapnak támogatást a középpályáról? Bruhahahaha, gondolta Garcia, és megkérte a támadóit, folyamatosan tartsák nyomás alatt Cacerest és Chiellinit. (Utóbbi helyére rendszeresen betenném Ruganit, ha már transition year, legyen kövér. A második gólnál bár Cuadrado maradt le az emberről, maga a gól egyéni hibából született, egyértelműen Chiellini sara volt. Amennyit láttam belőle, az alapján Rugani intelligensebben helyezkedik.) Mi az, hogy Mandzukic és főleg Dybala pont olyan messze játszanak a középpályától, hogy egyből Nándor impotenciája ugorjon be? Mi az, hogy előre tudjuk, hogy mélyen fogunk védekezni, magyarul az első perctől beállunk kontrázni, és Pereyra, valamint Morata is kimaradnak a csapatból? Mi az, hogy egyszerűen hagyjuk, hogy szárazon levarrjanak minket, és csak Pogba ostoba durvasága az egyetlen érdemi reakció erre? Ha már Pogba: mi az, hogy a felelősségvállalás nála annyiban merül ki, hogy üvölt a csatárokkal, miközben annyi labdát ad el, amennyit egy kisebb sportszergyártó évek alatt? Mi az, hogy nem tanulunk az első meccsből, sőt, elkövetjük kábé ugyanazt a hibát, csak fordítva? (Múltkor addig egész jól ment, míg bajba nem kevertük magunkat, most meg csak akkor kezdtük el játszani, amikor már tökmindegy volt.) Mi az, hogy ahogy Tyler is megjegyezte a listán, már a hit is hiányzik a csapatból, és úgy néz ki, a játékosok sem nagyon bíznak benne, hogy jók lehetünk? Ennyi előrebaszdosott, tanácstalanul bedobásra „mentett” labdát, csapaton belüli integetést, egymásnak beszólogatást évek óta nem láttunk. Max, mindenki tudja, ki tehet erről. Köszönjük a tavalyi duplát, á dieu!

A Romáról csak egy gondolat: pont olyan stílustalan győztesek, mint amilyen jellemtelen vesztesek. A pályán jobbak voltak, a pályán kívül továbbra is szánalmasan bénák.

Ruppótlan

Ruppótlan

A sérült Marchisio várható visszatérésén túl jó hír, hogy Buffon továbbra is hozza a hozhatót, Bonucci továbbra is atomstabil, és Pereyra továbbra is használható támadásban. Dybala is jól mozgott, fel is kúrták a hentesek néhányszor, de a csapatrészek közötti nagy távolság miatt képtelen volt érvényesülni. Még nem egy Tevez, de a potenciál benne van, Moratával lesznek itt szép zsugázások.

A szezon még nyilván nem ment el, voltunk már korábban is 4 ponttal a Roma mögött, úgy, hogy kevesebb fordulónk maradt a korrekcióra. A keret átalakítása miatt persze mocskosul aggódunk (a középpályánk darabra és névre so-so, de tragikus állapotban van, és Allegri nyilván nem Hernanesre gondolt, amikor trequartistát kért – itt tartunk, hogy az izé padjáról igazolunk…), de a vészharang-kongatással várjunk novemberig. Addig – ahogy már korábban _beni is írta – rengeteg minden eldőlhet. Kemény a sorsolásunk, nincs csapatunk, nincs játékunk, és ami a legfontosabb, nincs vezérünk. Vidal dögöljön meg. Ja, és Palika, így nem fogsz kelleni az Uefalónának, szóval gyorsan elő a tökökkel!