Kifogyott a mák

A Juventus még soha nem kezdte két vereséggel a Serie A-t. Mi van, ha most igen?

thereaux

Elsőre azt mondanám, semmi. Ebben a bajnoki szezonban könnyen előfordulhat, hogy megdől az évtizedes rekord, és öt vereségnél többel is lehet bajnoki címet szerezni. (Persze a 2006-os _bajnok ebbe nem tartozik bele.) De látva a Paraticiék kapkodását, a pánikgomb megveszekedett nyomkodását, és a kétségbeejtően elbaszott első meccset, azért felvillan egy másik lehetőség is.

Abban valószínűleg nincs vita, hogy Conte érkezése óta a Juventusnak folyamatosan mázlija van. Becsúszott egy-egy szerencsétlen eset, de csak kettő sebzett igazán nagyot, ami négy évre vetítve statisztikailag kimutathatatlan. Ennek van most vége, nagyon úgy fest.

A rozmárfasz remegő makkal közelít az ánuszunk felé. Minden összeállt egy akkora összeomláshoz, hogy a fal adja a másikat. Teljesen átalakuló, az eddig elköltött 116 millió euróhoz (!) képest egyértelműen gyengülő, sérülések, járványok és ragadozó hordák által megtizedelt csapatunknak úgy kellett volna egy laza szezonrajt, mint egy falat kenyér. Kellett volna a mák. Elfogyott.

Október végéig megütközünk a Romával, a Napolival és az Izével, és a kimondottan genya sorsolás mellé benyeltük a legnehezebb BL-csoportot is. Egy olyat, ahol nem fér bele a kísérletezgetés, csiszolódás, mamlaszkodás, mert egyetlen elcseszett meccsel nemhogy az első hely, de a továbbjutás is veszélybe kerülhet. Ez ennél rosszabbkor nem is jöhetett volna.

Iszonyú nehéz csoportba kerültünk

Iszonyú nehéz csoportba kerültünk

A temérdek pénzért a BL-ben közröhej tárgyává váló ManCitynek előbb-utóbb mutatnia kellene valamit, a Sevilla meg már mutatott is, nem is akármit, a Mönchengladbach meg német. És Juhár Tomi mondta meg, hogy nézzem meg, a BL-meccsek előtt milyen bajnokik lesznek. Megnéztem. A manchesteri meccsel kezdünk, utána jön a Sevilla úgy, hogy a meccs előtt három nappal Nápolyban van jelenésünk. Fogadjuk a Mönchengladbachot, előtte három nappal Izé Milánóban. Megyünk a németekhez, előtte négy nappal torinói derbi. Megyünk a Cityhez, előtte II. Hullarablók szintén Milánóban. Kimaradt valaki? Ja, igen, a Lazio. Velük az utolsó forduló sevillai meccse előtt két nappal találkozunk.

A mázli kifogyásának következő jele a csapatunkat sújtó sérüléshullám. Az elmúlt négy évben tudtunk le hosszabb-rövidebb időszakokat Pirlo és Marchisio nélkül, hiányzott itt-ott Tevez, sőt egy fél évig edzőnk sem volt, de olyan rohadt erős volt karakterben a keret, hogy ezekből is jól jött ki. Most viszont – ezt Tyli nagyon bölcsen egyből azután kezdte el feszegetni, hogy leléptek a kulcsjátékosok – nincs olyan garnitúra a seggünk alatt, hogy majd csak kipenderül valakiből a klasszis.

Nincs szerencsénk azzal sem, hogy Vidal egyetlen épeszű pótléka, Asamoah kétségbeejtően eldiabysodott. Márpedig minden, ami tavaly működött, az jelentős részben Vidal miatt ment jól. Formációt kéne váltani, de túl sok embert kellene beépíteni, miközben a többiek szokták új pozíciójuk követelményeit. Aztán ott van az is, hogy az egyetlen pótolhatatlan ember jelen pillanatban Marchisio, és ő is lesérült. A fent említett 116 millióból van egy Ogbonna-pótlék edzőpartner Rugani személyében, egy kettőből kétszer padon kezdő Dybala, egy jó balhátvéd, és egy iparkodó Mandzukic. Erősödtünk? Ez költői kérdés volt.

dybalasaa

Jogosan éreznek tehát vérszagot az üldözők, akik lassan kezdtek hozzászokni, hogy a seggünk csak egy apró pont a horizonton. Nekünk fognak jönni, nem számíthatunk arra, hogy tudnak rosszabbak lenni nálunk, mert érzik ők is, hogy most el lehet kapni a Juvét. A Roma különösen, és még el is kúrták a rajtot, hogy még jobban fel legyenek spannolva. A Dzeko-Totti cserénél nagyobb erősítés nem is kellett nekik, a szezon elején tavaly is jók voltak, bár az első meccsük nekik sem sikerült jól. Azért nálunk jobban, mert egyrészt nem kaptak ki, másrészt az utolsó húsz percben lőhettek volna húsz gólt Veronában.

De félre a kesergéssel!

Az a gyanúm, hogy idén nem a háromvédős felállás lesz a B-terv, hanem a 4-4-2. Cuadradóval és Sándoróval megvan a két széle, középen Machisio és Pogba. Sőt még a gyémánt sem zárható ki Mandzukiccsal Morata mögött. A következő igazolás mindenesetre beszédes lesz. Ha Draxlerre költünk, akkor őt trequartistának szánjuk a tavalyihoz hasonló felállásban (Vidal helyén), ha Witselre, akkor megpróbáljuk emberrel pótolni Vidalt. Mindegy, a lényeg, hogy többféle felálláshoz is erős, jól variálható keretünk lesz, aminek ugyan össze kell csiszolódnia, de minden kétséget kizáróan hatalmas potenciál van benne.

Lehet, hogy egy év is kell ahhoz, hogy ezt a potenciált kijátssza magából a csapat. De lehet, hogy egy hónap is elég. Ez függ Allegritől is, aki egyelőre az esetlegesnek tűnő, néhol kapkodó átigazolási idényére rátett egy szakmai szeppukut az Udinese ellen. Egy szóval: takarodjon!

De tavaly bizonyított annyit, hogy elhiggyük neki: tudja, mit csinál. Ez már az ő csapata lesz, innentől kezdve szóba se jöhet, hogy ez Conte csapata. Ez lehet dicséret és kritika is. Majd eldől. A lényeg, hogy nem szabad az első meccsből kiindulnunk, amikor a Roma elleni meccsre gondolunk. Az egyenes út a pánikhoz, ha meg a fent említett okokat is hozzávesszük, már ki is jelenthetjük, hogy végre itt van, amiért rinyáltunk: szoros lesz a bajnokság, nem pofozzuk le a mezőnyt az egyik kezünket a seggünkbe dugva.

A vasárnap esti meccs előtt csak egy dologra hívnánk fel a figyelmet, mert akárhogy is alakul a római rangadó, csak ez számít: fizessétek be a tagdíjakat rendesen!!

 • montipájton

  Ruganiban miért nem bíztok? Csoda volt a srác tavaly, nagy potenciál van benne. Ogbonna-pótlék…??

  • nem azt mondtam, hogy az, hanem hogy annak használjuk.

 • Zivot

  Rohadtul nem értem ezt az átigazolosdit, elkepesztoen furcsa eddig, alapból ez nem a mi stilusunk ennyi új játékos ráadásul nem is kis nevek, akkor Llorente ingyen ment wtf?? Zaza akkor minek kellett, meg Comanert kapunk 28 misit?? Mire fel? Nagyon sok susmus megy a háttérben és ez nem tetszik, viszont amit írtátok h rengeteg potenciál lesz a keretben, az megállja a helyét, nagyon ütős lesz, nagy nevek, hosszú minőségi kispad, már csak az a kérdés hogyan muzsikalnak együtt.

  • melakovics

   Volt már ilyem költekezés a közelmúltban, nem is egy. Lásd a visszajutás utáni nyár és Conte érkezésekor. Akkor is csapatot kellett építeni, most is. Sajnos azonban én nem osztom a véleményed, hogy a kispad is oly minőségi lenne. Nem látom, hogy hol minőség Khedira-Padoin. Sturaro-Pogba-Pereyra-Marchisio-Asamoah sor még annak nevezhető, bár ebből ketten sérültek, abból is az egyik már lassan egy éve nem játszott tétmeccset, így kérdéses a formája. Az eddigi legerősebb csapatrészünk vált ezen a nyáron a leggyengébbé. És sajnos még csak pótlásban sem gondolkozunk, hanem egy csatárként játszatott szélsőt cserélünk el egy másik szélsőért ( Draxler in, Coman out ). Ennek semmi értelme. Akkor sincs, ha a németet irányítónak szánjuk, mert Coman is tud ott játszani. Sokkal fontosabb lett volna a középpálya stabilizálása egy Witsel/Lemina féle igazolással. Azonban mivel ez nem történt meg és nagyjából az érkező hírekből arra lehet következtetni, hogy nem is fog komoly gondjaink lesznek.

   Más véleménye is érdekelne, de mint témát feldobom. Annó a Chelsea-nél Benitez David Luiz-t a középpályára pakolta fel, mert nem tartotta elégnek a védelem közepén. Nálunk a védelem közepe több, mint rendben van, de nincs egy sorral feljebb, aki védekezne. Mennyire lenne istenkáromlás, ha a védelemben Barza mester mellett majdan Rugani szerepelne, hogy Bonucci egy sorral előrébb szűrjön? Felállás szempontjából : Buffon – Cuadrado,Rugani,Barza,Alex Sandro- Bonucci,Marchisio,Pogba-Pereyra-Dybala,Mandzukic. Kockázatos lenne, és iszonyat nagy a rizikó a bukásra, de sajnos egyelőre nem látom azt, hogy hogyan máshogy tudnánk tekintélyt, és magabiztosságot pakolni a pálya közepére.

  • Ricardo

   Bonucci iszonyat nagy király lenne szerintem vkp-ben 😀

  • Zivot

   Jó, az igaz h volt már hasonló, lehet h most friss a dolog azért erzrm ennyire durvanak. Egyébként tegyük fel h nincs sérült, és tegyük fel jön draxler vagy witsel (valamelyikük tuti) akkor azért minden poaztra lesz legalább két minőségi spilerunk. Buffon- Sandro, Barza, Chiellini, Cuadrado – Marci, Pogba, Asa, Draxler -Dybala, Mandzu /most csak írtam egy random felállást, akkor azért a padon ottlenne egy Neto Evra Khedira, Pereyra, Lichti, Bonu Rugani, Morata Zaza, és még Sturarot vagy Casarest nem.is mondtam ez így azért elég utokepes szvsz.

  • melakovics

   Nem vészes, nem vészes, de nem tökéletes. Asamoah kitudja mikorra nyeri vissza a formáját és akkor ehhez még azt nem is vettem számításba, hogy nálunk még az igazi posztján szinte nem is játszott. Marci bár a mi hercegünk, de éles helyzetekben már többször bizonyította, hogy nem alkalmas vezérnek. A többike meg még koruknál és tapasztalatuknál fogva nem alkalmasak erre. A középpályáról két markáns személy távozott: Pirlo a nyugalom és higgadtság, valamint Vidal a megalkuvást nem tűrő zakatolás és küzdés. Ezeket egyszerre mission: impossible pótolni. És erre rámehet a szezon minden téren. Draxler a középálya stabilitására teljesen alkalmatlan, Witsel már sokkal inkább, de ketten együtt nem fognak érkezni, és egyelőre a németet favorizáljuk az Adidas tudja miért…

   Sose volt még ilyen rossz előérzetem szezon előtt, de olyan szinten nincs rendben a középpálya, a csapat gerince, hogy az valami iszonyat. És ahogy a cikkben is írva vagyon, botlásra nincs hely és idő. Kb novemberig olyan sorozatunk lesz a szerda-szombat menetrendben, hogy minden egyes alkalom egy rangadó az életben maradásért. Nincs hely kísérletezni, nincs idő beleszokni, nincs második esély sem nagyon. Így azért már nem annyira édes az a szőlő. Az idei szezonban ha túléljük a BL csoportkört és a jövő évi BL szempontjából dobogósok leszünk, akkor sikerként kell megélnünk a szezont. Én ekkor is szívből szurkolni fogok a csapatnak, de erre az átmeneti évre ha nem figyelünk és kapcsolunk időben a következő évad is rámehet…

  • Juventino

   Draxlerrel nekem az a bajom, hogy kábé ugyanazt tudja, mint Berardi és a bajnokságot sem ismeri, viszont másfélszer annyiba kerül minimum. Oké, van BL-tapasztalata, de messzire nem jutott a Schalkéval és egyelőre ott sem olyan vezér, mint mondjuk De Bruyne volt a Wolfsburgban. Marotta talán még a Kohler-Möller vonalon szocializálódott vagy a válogatott sikerekből indul ki.

  • melakovics

   Draxler szerint inkább Coman. Mindketten deafult szélsők, de tudnak irányítót is játszani, csak az edzőik csak azért sem ott játszatják őket, ahol még tudnának is valami pluszt adni a játék képéhez. A német egy szélső upgrade lett volna Coman-hoz képest. De lévén nem érkezik – soha a büdös életbe nem szorítottam még német csapatnak, mint most -, így ez már nem is aktuális. Azonban Coman kétéves kölcsön bőrgatyás szerződése merőben érdekes kérdéseket vet fel. Máshol is leírták már, de nagyon adom : ha a német gigacsapat lát benne fantáziát, mi miért nem? Máshonnan: ha a németeknek megér majd 30 milliót összegészében véve, mi mi a rossebért nem látjuk meg benne azt az x-faktort? Lemina már szinte biztos, de legfrissebb hírek szerint a mocsok belga a második opciós megoldást nem szereti, ezért inkább a Milan-ba menne… Na ez lenne egy komoly tökönrúgás a részünkről.

  • Kelosz

   A baj az, hogy nincs egy DURVA kezdő 11. Inkább van egy erős keret kiemelkedő egyéniség nélkül. Ki veszi a hátára a csapatot? A vezetőség Pogbára gondolt, de egyenlőre ez neki soknak tűnik. Az elmúlt évek alatt Marchisio elég nagy tököket növesztett, benne nagyon bízom (ez akkor is csak egy ember). NINCS vezérünk a pályán, egynelőre ez tűnik a legnagyobb bajnak.

  • humorpalanta

   Bonuccit talán Pirlo helyére lehet berakni, de akkor azzal kalkulálni kell, hogy -1 ember támadásnál, mert ő nem ért ahhoz. Plusz vigyázni kell, mert könnyen lefuthatják. Igazából nem éri meg. Erre a szerepre ott van Khedira.

  • Kelosz

   Szerintem tuti bukás. Bonucci nem David Luiz. Bonu szerintem jobb védő, viszont David Luiz jobban cselez előrejátékban erőssebb. Kell venni egy terminátort a kp-ra! Ez az egyetlen megoldás.

  • melakovics

   A fő probléma az, hogy nyáron nem azt a játékost értékesítettük, akinek a hiányát meg sem éreztük, nem mellesleg minimum dupla annyit kaptunk volna érte, hanem azt a játékost, akinek már a formahanyatlása is elég volt ahhoz, hogy döcögjön a szekér.Megkockáztatom, hogy akármekkora zseni Pogba, ezerszer könnyebben pótoltuk volna, mint Vidalt. Nem kell messzire menni, elég csak a sanszosan érkező Lemina-t nézni

  • Kelosz

   Pontosan. Én is így látom.

 • Jasongg

  ,,A rozmárfasz remegő makkal közelít az ánuszunk felé.”
  Hát ezen majdnem beszartam. Benito, ha már unod majd a tv-zést, egy ilyet ellőhetnél élő adásban a Diginél… 🙂

 • bombahoppa

  Figyusztok, sosem értettem, hogy Cuadradot miért nem Quadradonak írjátok?

 • Jumpman23

  Draxler érkezik

 • Tonhalacska

  Lassan átírom a tagdíj átutalás közleményét “tagdíj”-ról “zsepire a picsogós buziknak”-ra.
  Hol a szívet melengető pökhendi fölényesség? Hol van a rózsaszín csillagos SS egyenruhák hangulata?
  Még ebben a helyzetben is elvárható egy 0-23-as tipp.

  Két-három éve a Bayern ellen bőszen anyáztam, hogy Mandzukic minden védőnket lerázza magáról, gólt szerez, védekezik, labdát lop, elnyom, felaprít mindent. Most itt van. Más mint Tevez, naná/na és.
  Vidalt ki tudná jelenleg “emberrel” pótolni? Zizout ki tudta, Pavelt ki?
  Egyébként is a három távozó kulcsember közül MIND előre kalkulálható veszteség volt. Vidal már tavaly is ManU mezeket dedikált a zenetáborban.
  Allegrin a sor.

  • uwel

   ÍGY VAAAAANNN!

  • Az_Isteni_Pavel

   Egyetértek veled, már el kéne felejteni Vidalt, ő akart menni ez nem kérdés, már az MU-nál menni akart, csak meggondolták magukat ezért Vidi letolta a maradék idejét hiszti módban. Oszt akkor mivan? Pótolni fogjuk mert senki sem pótolhatatlan. Kivéve Sándor és Nedved :).
   Tevez miatt mentek jól a dolgok, gyakorlatilag csak rajta múltak a meccsek. És én bízom a Mori-Mandzu-Dybala hármasban ha megérzik egymást akkor jók vagyunk. Középen meg Pogesz-Marcsi fogja irányítani a dolgokat és beindulunk mint a magyar gazdaság.

 • daneeka33

  Nesze neked első kalap!

 • Juventino

  A rozmárfaszos hasonlaton (meg úgy a legtöbbön, a fagyott vidrás költői képen is vinnyogva röhögtem, mikor először bedobtátok) jót derültem, de van itt még kiemelendő:

  “Márpedig minden, ami tavaly működött, az jelentős részben Vidal miatt ment jól.”

  1. Hol van az áruló/köcsög/rohadék/stb. jelző Vidal neve elől?

  2. Eddig azt hittem, hogy a Bianka néni álláspontja szerint Pogba a zisten.

  3. Ezt sajnos Marottáék nem így gondolták és nem tettek meg mindent Vidal maradásáért.

  Mert azért a Juventus nem olyan kis pont az európai futballtérképen, pláne BL-döntő után, hogy ha két kulcsember távozik (Pirlo, Tevez), akkor ne mondhassa azt a mindenkori sportigazgató még egy Bayernnek is, hogy hesspicsába, Vidalnak meg, hogy kussojjfiam. És ha Artúrnak tényleg olyan rohadt mehetnékje lett volna, akkor szerintem nem Juventusos sípcsontvédőben tolja a Copán, hanem mondjuk minimum adidasosban. Egyszerű ez kérem, Pogbát meg akarták tartani, Vidal feláldozható volt a cél érdekében és ez köztudott volt annyira, hogy körözzenek a keselyűk. Utána már lehet mondani, hogy a séróbáró menni akart, de érdekes módon könnyű szívvel lemondtunk Contéról, Tevezről, sőt, most még Lóriról is, komolyan röhögni fogok, ha gólt lő ellenünk a BL-ben.

  Az a helyzet, hogy a dicsőség kicsit a vezetőség fejébe szállt a játékosoké helyett, és Marotta is elhitte, hogy a szarból is arany lesz a keze alatt (jut eszembe, Padoin megint kezdő lesz Sturaro előtt a hétvégén…). Aztán fellapozták a Juve-sikerkorszakok Nagy Históriáskönyvét, és látták, hogy minden sikeres időszak után nagy kiárusításokkal szokták fenntartani a versenyképességet. Csak azért ’96-ban megtartottunk egy Del Pierót, Deschamps-ot, Contét, Di Liviót, Jugovicsot, aztán Zidane-t, Inzaghit, majd Nedvedet és Trezeguet-t meg Camoranesit.

  Most viszont akárhogy is nézem, az utóbbi 4 év sikerkovácsai a következők voltak: Conte, Pirlo, Vidal és Tevez. Az első három rakta le az alapokat, Tevez pedig maga volt a díszítés a Matrik, Vucsinicsek után. Morata és Mandzsukics egy fokkal azért ígéretesebbek, mint Bajusz és Fakopáncs, de Zaza és Dybala óriási lutri, ahhoz képest, hogy 50 milliót eltapsoltunk értük. A húzóemberek közül tulajdonképpen Bonuccin és Marchisión kívül mindenki erősen kifelé tart, Buffon, Barzagli és lassan Chiello helyett is vérfrissítésre lesz szükségünk. Sebaj, majd Draxler megoldja. Legalábbis ebben kell bíznunk a jelek szerint.

  • Az_Isteni_Pavel

   Rosszul látod, a biankanéni blog a magyar állam, a Vatikán de még a déli sarkon elő pingvinek szakszervezete szerint is csak Sándor lehet az Isten 🙂

  • Kelosz

   Szerintem Dybala egyenlőre ok.

 • Ricardo

  Azért ennyire ne is fossuk már le a bokánkat! Olaszországban zsinórban négy első hely után TALÁN most vesélyben lesz a Scudetto, mert a Roma jól igazolt, meg farkaséhesek is a sikerre, gondolom Tottinak is jó lenne még egy arany a sok ezüst mellé. Húha, szóval van egy csapat, akinek van esélye ellenünk, így lehet csak a második hely lesz. Ettől függetlenül szerintem idén is 10+ ponttal lesz meg az arany, Mandzukic meg Dybala amint beindulnak (Mandzunál értsd: Sandro és Quad elkezdenek jól beadni) senki nem fogja visszasírni Tevezt. Pogba se lett rosszabb játékos, majd a Roma elleni derbin, amikor a faszán pörgeti a labdát és rómaik pirossal potyognak ki róla, megint mindenki magához nyúl.

  A BL meg megint olyan, hogy a folyamatosan lerabolt Gladbachtól ne ijedjünk már meg, a Sevilla körbeszopásánál meg gondoljuk már végig, hogy egy olyan csapatról van szó, akik egy Bacca helyére egy Llorentét kukáztak. (persze a baszk tuti lő gólt ellenünk, de akkor is) Az benne van, hogy a faszányos City mögött csak másodikként megyünk tovább, de azért tavaly a Roma is kemény dió volt nekik, csak Allegrin múlik, hogy megtréfálja az öreg csílei trénerüket.

  • Juventino

   Azért az öreg csílei trénernek csak van egy Sterlingje, Silvája, De Bruyne-je és egy Aguerója, miközben 45 millióért vettek egy argentin vb-ezüstérmes bekket, rotálni a hátvédsort. A lerabolt Gladbachról csak annyit, hogy Favre csapatai messze földön híresek a masszív védekezésükről, amiből most kábé semmi sem látszik, mert két siheder játszik a védelem közepén az alapemberek sérülése miatt, de én nagyon szurkoltam a Wolsburgért helyettük, mert Hecking támadóbb szellemben játszatja a csapatát és hézagosabb a hátsó soruk. A Sevilla nem véletlenül nyert két Európa ligát zsinórban és kellemetlen stílusú csapat, a spanyolok ellen a csoportban ráadásul mindig megszenvedünk (lásd Real két éve 1-2, 2-2, Atleti tavaly 0-1, 0-0, pedig kiárusítás sem volt).

   Lehet, hogy csak a ManCi miatt, de felrémlett bennem a 6 ikszes kiesés lehetősége. A “csak Allegrin múlik” meg egyelőre nagyon kétélű dolog, ahogy Benito is írta. Amikor eladták alóla a csapatot Milánóban, ott sem nagyon tudta a korábbi szintet tartani. Pogbáról is most fog kiderülni, hogy mekkora király igazából. Nem fosunk, de kevésbé vagyunk optimisták, mint tavaly. Reméljük, hasonlóan kellemes meglepetésekben lesz részünk, és nem olyanokban, mint múlt héten.

  • humorpalanta

   Azért Allegrit ne nézzük már le. Majdnem leverte a Barcát egy olyan Milánnal, amelyből az összes játékos most középcsapatokban játszik, elkótyavetyélődött, illetve padon csücsül. És az egész azon múlott, hogy a kapufáról kifelé pattant a labda. Ne adjuk már föl azonnal.

  • Juventino

   Nem nézem le Allegrit, csak azt mondtam, hogy most mérettetik meg igazán. Sőt, a meccs után már azt is kijelenthetjük, hogy válságkezelésből is jelesre kell vizsgáznia, mert az előző 4 év után ez most egy teljesen új helyzet lesz. És a BL csoportból is tovább kell jutnia, ha nem, az az ő kudarca lesz, erős riválisok ide vagy oda.

   De Padoinról rohadt gyorsan le kéne szokni, és egyértelműen ráfaragtunk, hogy az x-ért mentünk Rómába túlbiztosított középpályával.

  • humorpalanta

   Arra tényleg ráfaragtunk, hogy az ikszért mentünk, ez világos. De azért még nem omlott össze a világ. Az első meccsen egyszerűen semmi nem ment be, most meg Rizzoli hát khmm…
   Új játékosok, új idény. Ha a következő meccsen kilátástalanok leszünk, akkor aláírom, hogy eltolta, de még azért nem látom rosszul a dolgokat. Rinyáék most kirinyálták maguknak a győzelmet, de januárban nem lesznek ilyen szerencsések.
   Nem volt rossz Padoin, csak Pirlót és Marchisiót vártok tőle, miközben ő nem is azt a szerepkört játssza ugyanabban a pozícióban. Na de majd meglátjuk. 🙂 Lesz még jobb.

  • Kelosz

   Fosni tényleg nem kell, de ma Pogbatól inkább a pálinkás üveghez nyúltam.

 • daneeka33

  Csóri Allegri nem meri kezdőbe rakni Szandit es Quadrot. Ma is zakó lesz, már látom előre.

 • Ricardo

  Vuhúú, mindent visszavonok, kongassuk a harangokat! 😀 Ez katasztrófa

  • daneeka33

   Egy pozitívum se jut eszembe a meccset nézve

  • Kelosz

   Dybala gólt lőtt Győzi szêp asszisztjából. Lecserélték Stefánt és Padchinot (tehát Allegri sem hülye). Végre bemutatkozhat Sandro. Morara felépült. Buffunon idén sem fog múlni. 2 hétig biztosan nem kapunk ki. Ennél több kell??

  • daneeka33

   Győzit minek kellett véglegesíteni, ha Padoin kezd helyette?
   Quadro nettó emberhátrány volt.

  • Kelosz

   Pogba is emberhátrány volt, tudjuk hogy lesz még jobb is ahogy Qvádrádò is.

 • juuvee

  Akkor most lehet elővenni az euró kötegeket, mert komoly baj van

 • HungarianMotorMouse

  Történelmet írtunk!!!

  • Juventino

   Sőt, halmozzuk a rekordokat! Ettől még száradjon le Sesznyi jobb kezéről az összes ujja, de legalább tartása volt a csapatnak.

  • daneeka33

   Ha valami, akkor egyedül annyi pozitívum mégis volt, hogy nem borult el senkinek az agya, mint ahogy DDR-nek 1,5 éve

  • Kelosz

   Naná. Ezért a világ legjobb klubja a JUVE. Nincs itt kicsinyeskedés, ha nem megy előre a rekordhalmozás nyomjuk hátrafelé. Egyébként is unalmas volt már a Juve 1000 éve nem kapott ki az első bajnokin….stb. A roma is rekordokat kerget de még bénák ehhez. Most pl beállították a 14 meccs alatt már 2 alkalommal sikerült legyőzni a Juvet rekordot. Aztán mégis arról beszél a média hogy a Juve rekordrosszul kezdett. Nemhiába örökös REKORDBAJNOK csak egy van.

 • Kelosz

  Dybala jo, klasszis játékos lesz. Játszatni kell.
  Nem Pogba hanem Marchisio a 100 millás spilerünk.
  Szegény Padoin. Szerintem Allegri vele akarja elvitetni a balhét.
  Pogbaról le kell venni a 10est egyenlőre nagy neki és agyonnyomja a teljesítményét.
  Rossz volt nézni, de ennél jobb a csapat. Stefan és Evra nagyon kilóg, nyugodtan lehetnek cserék főleg hogy van helyettük jobb. Mandzukič labda nélkül nehezen fog érvényesülni. Morata hozni fogja idên is a tavalyit.
  A roma meg a roma. DDRnek előbb utobb elgurul a gyógyszer Totti pedig kivágja a hisztit ha igy folytatódik és akkor zuhanórepülès lesz.

  • Juventino

   Allegri nagy király lett volna, ha beteszi Pobát a védelem elé osztogatni Padoin helyett, de nem tette. Valószínűleg inkább Marcié lesz az a poszt, de azért az merész volt a franciától, hogy átvállalta Vidal góljait. A kérdés, hogy pluszban a sajátjaihoz gondolta vagy csak úgy simán? Szabadrúgásokat, 11-eseket azért inkább ne vele rúgassunk. Arról nem is beszélve, hogy ez a 10-es mez nem volt jó ötlet, de a vezetőség jelezni szerette volna a belé vetett bizalmat. Csak ezzel az elvárások is nőttek vele szemben és a felelőssége is nagyobb, de akkor sem játszhat 3 játékos helyett egy személyben.

   Draxler beintett, úgyhogy most gyorsan kell okosnak lenni. Középre mindenképpen kell egy kreatív arc, mert nagyon fantáziátlan a csapat, és ezt Cuadrado és Alex Sandro sem fogja tudni megoldani, mert nagyon kiszámíthatóak lennénk. Marotta meg már hadovál, hogy soha nem is akartuk Draxlert meg nem is tárgyaltunk róla. Aha, persze…

  • Kelosz

   Witselt holnap megvesszik 26 milláért és ennyi. Se idő se lehetőség nincs több. Azért ezzel a csapattal lehet idén scudettot nyerni. BLben meg minden mindig lutri, ha csoportból tovább megy a csapat akkor a legjobb 8 ott is meglehet. Ennél jobb eredményeket én nem nagyon várok ettől a szezontól, de lepődjek meg és taroljon Allegri. Vidalt pedig tarthatták volna még nincs kész a kp aztán most nem akarná lehùzni a klubot a fél világ egy jobb kp játékosért. Ezt a részt szerintem Marottaék eltaktikázták.

 • Enslaver

  A lehető legrosszabbkor jöttek a farkasok, mi meg alúlmúltuk többszörösen önmagunkat. De még mindig nem kell aggódni, ha visszatér Marcsi, Kwadcsi és Khedira a középpályára, formába lendül a két új szélsőnk, azt felültetünk mindenkit a szopórollerra… A Roma idén kurva durva ellenfél lesz, elég jókat igazoltak (Dzeko, Salah), remélhetőleg belefér még tőlünk ez a szezoneleji gyengébb teljesítmény, mert a végén a hullarablók is vérszemeket kapnak, ha látják a vergődő zebrát…

 • Kelosz

  Szerintem ezt Allegri is tudja (jobban is mint én), de azért küldjétek már el neki egy vödör takony és egy szárított rozmárbré kiséretében (rá fog jönni mire fogják használni az ultrák).
  Kell egy vezér, olyan Chili Palmer féle, aki megmondja a pályán hogy mi van és hogy mi lesz. Kell egy futógép a kp-ra, aki a szart is kinyomja az ellenből védekezéskor és tisztességes a passzjátéka.

 • daneeka33

  Ebből még a Genoa ellen sem lesz csapat.
  Azt viszont érdemes megfigyelni, hogy szinte minden rangadót otthon fog játszani a csapat tavasszal, szóval egyáltalán nincs még veszve semmi. Csak össze kéne állnia a csapatnak, és nem kéne több embernek megsérülnie.

 • Pingback: Szőrös férfiherék kerestetnek | Bianka néni()

 • Pingback: Allegri, takarodj! | Bianka néni()

 • Pingback: Hernanes, te hülye fasz! | Bianka néni()