Emberhátrány és impotencia

Hát, ez nem kezdődik jól… Vereség otthon az Udinesétől, akik azért valószínűleg nem a nemzetközi kupás helyekért küzdenek majd idén – ennél még akkor is többre számítottunk, ha tudtuk, hogy nehéz lesz pótolni a távozókat, és fájóan hiányzik a csapatból egy trequartista vagy egy regista.

Ha akarom, akkor megérdemelt a vereség, hiszen kevés igazi ziccerünk volt, igazából csak a Conte utolsó évére jellemző fantáziátlan zakatolás ment, viszont már nincs a csapatban Tevez vagy Pirlo, akik egy ilyen meccset is el tudtak dönteni. Ha akarom, akkor persze igazságtalan az eredmény, mert többet birtokoltuk a labdát, többet lőttünk kapura, és voltak időszakok, amikor az Udinese ki sem tudta hozni a labdát, mégis: a vendégek az első kapura lövésükből gólt lőttek, amihez nyilván kell szerencse is.

Az idénybeharangozóban feltett kérdések közül egyre tegnap nagyon nem tetsző választ kaptunk: Pogbára nem hogy a tízes mez nagy volt, de a csapat egyik leggyengébbje volt. A szögletei, szabadrúgásai kacagtatóan bénák voltak – már ha volt valakinek kedve röhögni dühöngés helyett. És persze ő maradt le a gól előtte beadásnál. Mondjuk, elég nagy hülyék lennénk, ha mindebből messzemenő következtetéseket vonnánk le, lesz ez még sokkal jobb is, főleg, ha nem rá hárul minden a középpályán. Tegnap nem csak Pogba, hanem – pár felvillanástól eltekintve – Pereyra is igen rossz volt. Lictsteiner támadásban az első félidőben jó volt, de róla kaptuk a gólt, Evra szintén kicsit furcsán helyezkedett a gólnál.

pogba_rozsaszin_labdaHogy néz már ki ez a labda?!

Akivel viszont nagyon nem vagyok kibékülve, az Padoin. Jó, az eleve csak valami buta vígjátékban fordulhat elő, hogy ő játsszon Pirlo helyén, de a sérülések miatt Allegri így döntött, biztos megvolt az oka, hogy nem Sturarót tette be a kezdőbe, és Pogbát registának. De Padoin, akin nagyon jól elviccelődünk, hogy több kupát nyert, mint mondjuk az AS Roma valaha, lelkes, de nagyon rossz futballista. Egyetlen erénye van: zokszó nélkül, összeszorított fogakkal küzd minden poszton. De ha a focistáknak licensz kellene a játékhoz, ő biztosan nem kapná meg. Tegnap kifejezetten emberhátrányt jelentett: bár viszonylag pontosan passzolt, de egyetlen kulcspassza, hosszú átadása, kiugratása sem volt, és többször is látványosan “légüres térben” mozgott. A 3-5-2-ben pedig az ő szerepe kiemelkedően fontos lett volna.

De nem csak Padoin játszatása volt furcsa: Isla és Llorente beállítása is meglepett. Korábban úgy gondoltuk, mind a ketten távoznak, bár volt arról is pár pletyka, hogy Allegri lehetőséget adna Islának. Nos, Isla tegnap sajnos azt hozta, amit többnyire megszoktunk tőle, sajnos nem látni, hogyan lehetne ő a csapat hasznára. Llorente kapcsán pedig a legfrissebb hír, hogy mivel Allegri elégedetlen Zazával, ezért a kopaszt kölcsönadná (állítólag a West Ham vinné is), és Llorente maradna a csapatnál. Hát, tegnap egyikük sem tudott semmit hozzátenni a játékhoz.

Lehet a sok sérültre, az átalakításra, a távozókulcsemberekre, a balszerencsére hivatkozni, és persze mindegyikben van is igazság. De alapvetően azért kaptunk ki, mert szarul és impotensen játszottunk, különösen a második félidőben.

manzukic-szomcsiPozitívum viszonylag kevés volt a meccsben: Coman nem mozgott rosszul, de kapura veszélytelen volt, nekem fizikailag továbbra is kevésnek tűnik. Dybala ígéretes, persze ennyi pénzért még jó, hogy az. Mandzsukicsot szinte lehetetlen fejpárbajban legyőzni, a baj csak az, hogy még ő sem sokat tud kezdeni a lelátóra vagy a Holdra ívelt beadásokkal – talán Cuadrado és Alex Sandro játékával ez a probléma megoldódik. Végezetül hátul Bonucci és Barzagli is alapvetően rendben voltak.

Amit eddig írtam, elég negatív, persze milyen is legyen egy hazai vereség után. Ettől függetlenül szerintem egyáltalán nem kell beszarni: ha tényleg jön egy normális trequartista, és felépül Asamoah és Marchisio, akkor sokkal erősebb és veszélyesebb lesz ez a csapat. Most talán az tűnik realitásnak, hogy mondjuk októberig ne szedjünk össze túl nagy hátrányt, és onnantól várható, hogy beindul a csapat. Addig még ráérünk megijedni.

 • s4tch

  mondjuk ki: ez allegri sara volt, takarodjon!
  – coman dybala helyett?
  – padoin a regista?
  – milyen cserék voltak már ezek?
  – előszezonban kinyírja a fél keretet?
  – pirlo és vidal helyett elegendőnek találja khedirát?
  – pogba teljesen random módon lövöldözheti a szögleteket, szabikat?

  elég volt ebből.

 • lorious

  mi lehet a gond Zazával? A szuperkupa meccsen sem értettem, hogy miért Llorente áll be amikor leigazoltuk Zazát és Llori meg ugye távozóban, de hogy tegnap is miért ez történt pláne nem értem. Mint ahogy nem értettem, hogy Lichti helyett miért Isla jött, miért nem egy támadó?! Isla valószínűleg azért marad, mert elég kevés belsőközéppályásunk van, és ha jól emlékszem ő ott is tud játszani, noha nálunk inkább csak Lichti posztján tolja.
  Cuadradora kiváncsi vagyok, hátha leigazoljuk, és Lichtivel szépen váltogathatják egymást, a Fiorentinában voltak nagyon jó megmozdulásai
  Coman egyértelműen kevés még ahhoz, hogy kezdőként, ráadásul csatárként számoljunk vele. Egy 4-3-3ban szélsőnek elmenne, na de csatárnak szerintem semmikép sem, pláne ha ott van Dybala. Vagy ki lett adva Allegrinek hogy az átigazolási szezon lezártáig játszani kell Comant hogy ne akarjon elmenni? lehet.
  Hátul megvagyunk, Alex Sandro tényleg kell mert Evra nem mai csirke, és Ruganit is szépen ütesemen be kell majd építeni Barza helyére.
  Padiont én sem értem, hogy miért nem Stuarto kezdett.. nagy kár hogy Marci megsérült..Jövő nyáron a Pogbából kapott pénzért jöhetne Verrati 😀
  Egy treq tényleg elférne még, ne csak Pogbára háruljon a helyzetek kialakítása

 • humorpalanta

  Nem látom ilyen rossznak a dolgokat. Legalább 3 óriási esélyünk volt, amiknél valahogy sikerült mentenie a vendég védelemnek. Pl Pogba levette a nyakánál a labdát Mandzunak, de valahogy odaért a védő. Aztán mikor Mandzu visszafejelte a labdát Lichtinek, de odaért a védő. Meg persze mikor Mandzu elrúgta egyik lábával a másik elől. Ebből ideális helyzetben 1 bemegy, onnan meg meg lett volna a meccs. Csak egyszerűen nem jött össze semmi.
  Lehet, hogy Padoin nem regista, de nem volt olyan rossz. Támadásban nem tett sokat hozzá, de akkor minek volt ott Pogba és Pereyra? Padoin inkább a védekezésben erősebb. Ezt bizonyítja, hogy a középpálya közepén egyszer sem tudtak megindulni. Már az ő térfelükön megállította a támadásokat. Izgultam is, hogy a végén kiállíttatja magát.
  Mondjuk én sme értem, hogy miért nem Sturaro kezdett.
  Viszont Lichti csúnyán lemaradt a gólnál, nem tudom mit figyelt.

 • Ricardo

  Ez a bukó egyértelműen Allegri meg a vezetőség sara, egyszerűen nem lett kész a csapat a rajtra. Ettől függetlenül ez az ötlettelen maszatolás 3-5-2ben, Padoinnal a kör közepén egészen hajmeresztő volt, csak abban bízok, hogy nálunk Allegri azért egyelőre minden hibájából tanult valamennyit.

  Viszont ez a csatár probléma valami egészen komikus. Augusztus végén jövünk rá, hogy Llorrente mégsem kell a kutyának se, Coman fizikálisan hurka, Zaza meg nem top szint? Berardit meg hagyjuk elkallódni? Mi a fasz?

  Isla meg tavaly a QPR-ből is lefelé lógott ki, nem is értem mit keres még nálunk, a viszonylag jó Copa America teljesítménye után azonnal rá kellett volna valakire sóznunk.

  Ettől függetlenül nincs nagy baj, mert se a Roma se a Nápoly nem nyert (én csak őket tekintem riválisnak a bajnoki címért), ráadásul még van 1 hét az átigazolási szezonból. Jöjjön Cuadrado, vegyünk még egy trequartistát, mehet Coman, Llorente meg Isla, aztán meg is vagyunk. A válogatott szünet után meg már düböröghet a szekér.

 • Tonhalacska

  Én még örülök is, hogy az első adandó alkalommal megkaptuk (főleg Pogba) a csicskalángost. Conte egy-egy ilyen után neutralizálta és újra áttolta a gyönyörű néger arcát a megfelelő méretű sablonon.
  Hatalmas lehetőségek vannak a csapatban. Jól igazoltunk, a technika mellé érkezget most már a sebesség is.
  Lehet lesz egy fél év is mire kialakul, azt is leszarom, mert egyelőre nagyon jól látszik, hogy honnan hová tartunk, mit akar a klub.
  Persze Allegri kivétel, Ő takarodjon a picsába.

 • annacska

  Allegri takarodj! Hogy nem tudtad a bajnoki rajtra összeszedni a csapatot! Jó,jó, átalakuló csapat meg minden… de potenciál lenne benne, sőt… Ilyen bukták még akkor sem engedhetők meg, ha teljesen kicserélnénk a keretet és másnap már tétmeccs van. Udinese, pfff… Forza Juve! 🙂

 • DD

  Már megint eléggé egy az egyben a véleményem írtátok le, de annyit még hozzátennék, hogy Pogbától tutira elvenném a szabadrúgásokat, szögleteket – és nem azért mert tegnap szarul lőtte őket, hanem egyszerűen rá inkább szükség lenne középen.

  Egyébként Padoin tényleg egy vicc volt, 2 lövése volt, az egyiket sikeresen kettétörte és 20 méterrel mellélőtte, míg a másikba a lábát törte majdnem ketté.. Ami nem mellesleg ziccernek is nevezhető helyzet volt.

  Allegri tényleg egy mastertroll az ilyen Padoin Isla Llorente beállításával, de a következő meccset remélem komolyabban vesszük 😀

 • Drága csillagjaim, kitől nem akartok lemaradni?

 • Gianluigi77

  Én az eredendő bűnnek továbbra is a 3-5-2 erőltetését érzem. Már az utolsó Conte évben is látszott, hogy teljes mértékben kiismerték, akkor még csak nemzetközi szinten, mostanra már Olaszországban is. A tegnapi napon is teljesen feleslegesnek éreztem a három belső védő fennhagyását, tekintve, hogy az Udinese a félpályán is alig jött át. (a meccs előtt is lehetett sejteni, hogy ilyen lesz a játék képe)

  Szerintem nyugodtan ki lehetett volna állni a tavalyról már jól ismert 4-3-1-2-vel, trequartistában Dybalával, elöl a Mandzsukics – Coman kettőssel.

  Egyetértek abban, hogy Padoin nettó emberhátrány volt, bár én nála jóval gyengébbnek éreztem Pereyrát és Pogbát. Allegri cseréit én sem értettem, Llorente még elmegy, de Isla hogy került egyáltalán a pálya közelébe is, fogalmam sincs…

  Messzemenő következtetéseket azonban nem kell levonni, lesz ez még sokkal jobb is.

 • szerintem nem volt ez halásos, csupán kínos
  Marcsi visszatér és már jobban állunk..pláne mivel Ő be tudja tolni a szögleteket
  Alex is beáll, szinte meg is van a játék
  TQ, háát kiváncsian várom
  Pogba meg gyerek, szüksége van pofonokra

 • Jumpman23

  Olyan mintha le lennénk maradva a felkészülésben. Nincs a pályán senki aki megmondaná ki merre, nem azert mennek a passzol, mert lehetőséget látunk a másiknál hanem mert szabadulás a labdától játékot játszunk. Tegnap az utolso fél órában határozottan ez volt a meglátásom. Ami nekem egyelore hianyzik, az egy karizmatikus játékos jelenléte. Aki súlyt ad a csapatnak. Ugribugri kis csibészek vagyunk, akik ügyesek, de még éretlenek. Mint Pogba Úr. Kivancsi vagyok Mikorra érik be Pogba és a csapat. Ja, bocs a vesszőkért: ,,,,,,,

 • Az_Isteni_Pavel

  Sajnos nem láttam a meccset, így csak sejtem a problémák forrását.
  Allegri T.A.K.A.!!!!

 • daneeka33

  A helyzetek kihagyása egy dolog.
  Az első kapuralovesbol gólt kapni pech.
  De hátrányban ennyire ötlettelenül játszani, na ez az igazán ijesztő.

  • rakkenroll

   Nagyon nem kell megijedni, volt már ilyen, például a Benfica elleni visszavágó. Az is inkább dühítő volt, mint ijesztő.

 • Juvetorino

  Nem hiszem hogy itt feltétlen nézni kéne a felállást, mivel ilyen nyomásgyakorlásnál teljesen felcserélődnek a posztok. Támadásnál Chiellini rendszerint bőven felment a félpályán túlra. De ebben az esetben nem értem miért nem játszott a csapat 2 belső védővel, akik folyamatosan hátul vannak, mert amikor a belső hátvédtrióból valaki próbált “szervezni” az rendszerint sikertelenül tette.
  Padoin szerepeltetését én sem értem, de szerintem ő nem Pirlo posztján, mélységi irányítót játszott. Azt a posztot kizárólag Pirlo tudja bejátszani a világon. Padoin kizárólag egy mezei védekező középpályás posztját játszotta be, csak nagy ritkán “tört” előre, ezzel szemben Pogba, és Pereyra rendszeresen felment a támadásokkal.
  Pereyra, Comannal karöltve elképesztően súlytalan. Nem elég lendületesek, ha sokkal gyorsabbak lennének az ellenfeleknél meg tudnák verni 1 az 1 ben az emberüket, de nem elég gyorsak ehez, Pereyra ha már elvileg irányító poszton tud játszani akkor neki kellene szerveznie de ez valahogy nem látszott. Nem lehetett eldönteni hogy kinek kéne a karmester szerepét elvállalnia, hol Pogba, hol Pereyra próbált, de ebből az lett hogy egyikük sem tudott tempót diktálni.
  Azt viszont nem értem hogy Allegri és a Bayern mit lát Comanba hogy ennyire játszatják ill. meg akarják szerezni. Pont ugyan azt érzem amit Giovinco nál. Küzd-küzd de folyamatosan elnyomják a védők a fizikai fölényükkel. Annyira nem gyorsak hogy 1 az 1 ben meg tudják verni az ellenfelüket, nemhogy álló helyzetből, de még lendületből sem, erre volt pár példa tegnap is. Még talán védhető lett volna Pereyra-Coman szerepeltetése ha az ellenük megadott szabálytalanságokból bármelyiket is gólra tudtuk volna váltani. Viszont az kétségbeejtő hogy Pirlo és Tevez távozása után egy ideális szögből, és távolságból megadott szabadrúgást Bonuccinak kell elvállalnia. Ha már tényleg ilyen gyengén állt pontrúgásokkal a kezdő 11 akkor miért nem játszott inkább Dybala?
  Régóta téma de még mindig nem vagyok kibékülve Lichtseiner “wingback” posztjával. Ez egyáltalán nem az ő világa, a félpálya után valami hihetetlen módon elfogy a tudomány, sem összjátékban, sem az adott ellenfél megverésében nem jeleskedik. Most meg már azt sem lehet eljátszani hogy agyatlanul berohan a kapu elé és majd Pirlo valamilyen csoda módon odavarázsolja a labdát. Lehet folyamatosan szidni de Isla inkább erre a posztra való sem mint Stephan, legalábbis előre játékban biztos. (Ha ennyire erőltetni akarja Allegri ez 5 középpályás felállást remélem Cuadradot kipróbálja jobb szélen.)
  Nagyon kíváncsi leszek mit fog Allegri Cuadradoval kezdeni. Egészen elképesztően univerzális játékos, ráadásul mindenhol tud minőségi játékot játszani (Padoinnal ellentétben). A Fiorentinában rend szerint úgy játszatta Montella ahogy tavaly Tevez, tavaly előtt pedig Vidal játszott, azaz gyakorlatilag bejátszhatta az egész pályát, közel korlátlan szabadságot kapott. (Én ezzel tudom magyarázni Vidal tavalyi hanyatlását, és eligazolását. Egyszerűen elvették tőle ezt a szabadságot és odaadták Teveznek, ez jól játszik a Vidal gólmutatóján,és úgy általában az egész játékát az utolsó szezonban)
  Ha nem is igazol a Juventus vérbeli irányítót, gyakorlatilag bármilyen felállásra lesz embere.
  Remélem ez a sérülés sorozat abbamarad mert alig várom Asamoaht 3 év után az igazi, saját posztján játszani.

  • melakovics

   Érdekes felvetés, miszerint ne foglalkozzunk a felállással, mert iszonyítos tempó mellett szanaszét futkorásznak és felbonlik. De amíg volt valaki a pályán, aki higgadt, nyugodt volt – Pirlo vagy most Marci -, addig a csapat is nyugodtabb és elegánsabb volt. Nem történhetett meg, hogy 3 védőből ha az egyik fentragad, ne lett volna hátrahúzódással megoldva. Volt egy karmester, egy vezér, akit követett mindenki. Most nincs. És abban tényleg igazad van, hogy ez a hiány megmarad más felállásban is. Viszont semmi nem indokolta a 3-5-2-őt. Még igazi szélsők nélkül is jóval veszélyesebb és erőteljesebb lett volna a 4-3-3 a középpályán Pereyra,Pogba és Sturaro hármassal, míg Mandzukic a két szélen Dybala és Coman támogatásával. És ezen Morata felépülése sem változtat.

   Lichtsteiner pedig szerintem már a karrierje szempontjából a lefelé menő ágat tapossa, el kellett volna adni, míg volt kérő. Cáceres-nek sem ez a posztja, de a svájci eljutott arra a szintre, hogy már inkább az urut szeretném azon a poszton a kezdőbe. Ezen amúgy Cuadrado iszonyít sokat fog javítani, mert legjobb tudomásom szerint a teljes jobb oldalt be tudja játszani. Szóval jobb bunkóban is alkothat maradandót, teszem hozzá sajnos a megugrani kívánt léc nincs magasan…

   Nem mondom, hogy kongatni kell a vészharangokat, mert még az elején vagyunk, de azt már most látni kell, hogy valami nincs rendben, homokszem került a gépezetbe. De, hogy ezt mivel tudják helyrehozni, na ez a tízmilliós kérdés. Nem látom azt, hogy egy irányító gyökeresen változtatna a játékunkon, mert Marchisio amint felépül jön a szokásos majd ő tudja mi merre hány méter és oda is teszi a labdát dolog. És már abban sem vagyok teljesen biztos, hogy egy irányítóval megerősített 4-3-1-2 lenne a legjobb nekünk. A keret és az leendő érkezők névsora is sokkal inkább illik egy 4-3-3-hoz, vag bármilyen szélsőt igénylő felálláshoz. De ehhez kellene még valaki a középpályára védekezni, mert valamiért az az érzésem, hogy Khedira óriási bukás lesz. Gyakorlatilag van egy hetünk szerezni még játékost, de remélem ez most nem olyan utolsó pillanatos kapkodások lesznek, mint Bendtner és Anelka.

  • rakkenroll

   “Viszont semmi nem indokolta a 3-5-2-őt. Még igazi szélsők nélkül is
   jóval veszélyesebb és erőteljesebb lett volna a 4-3-3 a középpályán
   Pereyra,Pogba és Sturaro hármassal, míg Mandzukic a két szélen Dybala és
   Coman támogatásával.”

   – Maxi sokkal inkább félt a vereségtől, mint amennyire meg akarta nyerni ezt a meccset, még az X-el is kiegyezett volna, hogy ezt elkerülje, ezért szinte biztos voltam abban -írtam is a fórumon-, hogy a jólbevált, biztonságosabb 3-5-2 -őt fogja játszatni, amit én már sokszor nagyon untam Conte 3-ik évében is, viszont valljuk be, elég eredményesen toltuk ezt a felállást szinte mindig. Most nem.

  • melakovics

   Igazad is lehet, és még logikus is lenne. De! Jelen pillanatban a 3-5-2 kiismeréséhez most már 4 éve volt a Serie A-nak. Ennyi idő alatt bizony nagyon ki lehet ismerni és meg is lehet ellene tanulni védekezni. És ehhez még a kulcsjátékosaink távozása sem feltétlen kellett volna. De a kettő együtt több, mint védhetetlen. Szerintem a döntetlent is könnyebb lett volna kiizzadni bármelyik négy védős felállásunkban. És még jóval több veszély is lett volna benne. Persze utólag mi nagyon könnyen okoskodunk, viszont még a sérüléseink miatt sem volt logikus lépés a sablon megtartása.

  • rakkenroll

   Én azt vettem észre, ha Maxi biztonsági játékot akar (semmiképpen sem kikapni), akkor előveszi a stabil, begyakorolt 3-5-2 -őt, amit bár már kiismertek, mégis működött általában: kevés helyzetet hagytunk kialakítani az ellennek, mi pedig bevágtunk egyet-kettőt. Pont a távozók és sérültek miatt volt kézenfekvő -és ezt már a meccs előtt is írtam, csak nem itt- ez a felállás (a hátsó hármas + a szélsők + Pogesz már eléggé begyakorlota), na de a PPP kp-ra nem számítottam… meg arra sem, hogy ilyen szarul nyúl bele a meccsbe a mister (miféle cserék voltak ezek?! Sturárót pl, akinek már volt végre pár jó beadása, be sem küldi, a baszkot viszont Mandszu mellé igen?… csubakka). Kíváncsian várom a következő meccseket..

  • melakovics

   Igazából szerintem a biztonsági játék nem is lett volna annyira vészes, nem most kell domborítani. Ez még igaz is lehet. De sajnos a 3-5-2 eljutott arra a szintre, ami már a biztonsági vészmegoldásnak sem a legjobb opció. Cuadrado érkezésével nagyon remélem, hogy a 4-3-3 lesz vagy a vész, vagy az elsődleges megoldás.

   Furcsán hangozhat, de még a sérülések ellenére sem volt indokolt. Hiába sérült Marchisio és Asamoah, valamint meglepetésre Khedira, akkor is sokkal értelmesebb lett volna a Pogba-Pereyra-Sturaro sor, ha már mindenképp 3-5-2. De ez már a 4-3-3-ba is bőven elfér.

  • rakkenroll

   Mint fentebb írtam a PPP engem is meglepett középen… de mindegy, tekintsünk előre, a Lóma ellen remélem okosan meccsel majd Maxi, de én most is attól tartok, inkább a vereség elkerülése (nem kapni gólt) lesz a fő cél (3-5-2, ami többnyire 5-4-1 lesz)… de ne legyen igazam, mi mégiscsak a Juventus vagyunk! A győzelem mindenekfelett!!

  • daneeka33

   Pirlo, Tevez vezérek voltak a pályán. Ilyen jellegű vezéregyéniségre van szükség. A vezetőség hibája, hogy egyszerre engedték el őket.
   Marchisio többször is megbukott nyomás alatt.

  • melakovics

   Látványosan és nyilvánvalóan őt szánják a vezérkarnál a csapat kvázi gerincének, aki tartást ad. Bizalmat és nyugalmat sugároz. Ezért írtam. Tény és való, hogy könnyű Pirlo mellett/mögött higgadtnak lenni, pláne ha még Vidal és Pogba is ott van. De ez idén már más lesz. Itt az ideje, hogy igazolja miért is a mi Hercegünk ő. Évek óta várunk erre, és remélem – jobban mondva a csapat érdekében – most rukkol elő ilyen teljesítménnyel. Mert sem Sturaro, sem Pereyra, de egyelőre még Pogba sem képes vezérré lenni. Másik oldalról megközelítve, a jelenlegi csapatból hirtelen nem tudnám megmondani ki is lehetne az az ember. Talán Bonucci. Már nem egyszer igazolta, hogy érett és gondolkozik a pályán. A védelemnek már így is vezére, talán lehet a csapaté is.

  • daneeka33

   Marchisio itt volt Pirlo előtt is, de nem alkotott maradandót. 2010-ben Lippi is vezérnek szánta, meg is lett az eredménye Új-Zéland ellen.
   Nem savazni akarom, mert ő a megtestesüt Juventino a csapatban, de jobban megy neki a játék, ha nincs teher a vállán. Utóbbi igaz Pogbára is sajnos. Az a helyzet, hogy nem tudom, kit lehetne ide igazolni.

  • melakovics

   Ezzel semmiben sem mondtál nekem ellent. Tény, hogy itt volt előtte, és az is, hogy maga a megtestesült Juventino. Csak úgy, mint a Pirlo helyettesítése rész. Repkednek a nevek, Witsel, Lamina stb., de egyik sem az a tipikusan vezéralkat, aki mellett Marchisio nyugodtan szervezgethetne. Hosszú évek és még több millió euró ment ki a kukába, mire megjött Pirlo és egyelőre nekem nincs túlzottan jó előérzetem a középpályánkkal kapcsolatban. Ez a betli rámutatott, hogy elég vékonyak vagyunk ott, nem véletlen Marotta-ék utolsó hetes akciózásai, de remélem nem kapkodás lesz és nagy akarás, mert annak általában nyögés a vége. És nem a jobbik fajtából.

  • daneeka33

   Akar a halál ellentmondani. Csak megjegyeztem, hogy szerintem Marchisio nem alkalmas a vezetői szerepre. Többször is megbukott már.

  • melakovics

   Helyes 🙂 Bár Marchisio nem a legjobb opció, ellenben abban lehet valami, hogy a játékunk összképe vele mindenképp javulni fog. Azonban ez nem jelenti azt, hogy akkor a felépülését, mint a messiást kell várni és nem is kell már ember a középpályára. Megnéztem Lamina miatt pár OM meccset, és meglátásom szerint ő nem lenne rossz opció. Ha a BL tapasztalat is fontos, akkor Witsel. Egyik sem egy Vidal kategória, ellenben Lamina még lehethasonlóan karizmatikus.

  • daneeka33

   Őt nagyon nyomja az ügynöke. Tárgyalt már az izével meg a kukásokkal is.
   Persze inkább 12 milláért egy Lamina, mint 25-ért egy Witsel.

  • melakovics

   Witsel alsóhangom 25 millió, de még lehet akár 35 is. Így én abból a szempontból is jobb opciónak tartom Lamina-t, mert mellett maradna keret egy kicsit gazdaságos, de még épkézláb irányítóra. Pl. Sneijder. Mondjuk Llorente szerződésbontása kicsit érthetetlen, mert ha az érte kapható 10 milliót és a fizetését is idevesszük, lazán mehettünk volna a Lamina+Calhanoglu kettősre is…

  • daneeka33

   Én sem értem, hogy Llorentét miért kellett mindenáron ingyen elengedni. Állítólag a fizetésén így is 20milliót spórol a csapat, de legalább némi bagót lehetett volna kérni érte. Esetleg Banega játékjogát…

  • melakovics

   Hát szerintem úgy lehettek vele, hogy már maga az a 20 millió megtakarítás is komoly összeg. HA lehet hinni az újságoknak, Witsel csak 5 millióval kerülne ennél többe. Azért nem mindegy… Banega megvételére pedig nekünk szerintem jelen pillanatban már nincs se pénzünk se időnk.

  • daneeka33

   Llorente sokat tett a csapatért, és jobb h játszik, mintha a lelátón ücsörögne Pepe helyét átvéve.

 • Juventino

  Padoin végigzakatolta a meccset, ilyen ember is kell, főleg Allegrinek, aki szerelmes a szürke, semmilyen játékosokba (Nocerino, Ambrosini, KP Boateng), de azt nem értem, hogy a fiatal olasz játékosoknak miért nem lehet lehetőséget adni. Sturaro eddig talán kivétel nélkül mindig élt a lehetőséggel, ha játszott, és voltak szép dolgai előrejátékban is, azaz nyugodtan kezdhetett volna Padoin helyett.

  Az meg hogy Allegri elégedetlen Zazával? De mi alapján? Az előszezonban senki nem villogott, ha az edzésmunkája nem kirívóan rossz vagy esetleg nem sértődött, hogy nem ő a világ közepe, akkor ez értelmezhetetlen számomra, hogy a szezon még el sem kezdődött, de az edző már elégedetlen vele. Amit én láttam nyár óta a meccseinkből, Coman semmivel sem mutatott többet, aztán vele mégsem elégedetlen senki.

  Marci nagyon hiányzik, mert a 4/1 a “világ legjobb középpályájáról” jelenleg kevés, de a Roma ellen csúszó-mászó játékosokat szeretnék középen látni. Cuadradóban bízom, hogy lendületet adhat a a csapatnak, 3-5-2-ben Lichti helyett simán el tudnám képzelni. Sandróval a másik szélen akár új dimenziót is nyithatnak a támadójátékunkban, Mandzu feje már viszket a jó beadásokra.

 • daneeka33

  Berardi is megsérült… Allergy, takarodj!

 • Pingback: Zavar az erőben? | Bianka néni()

 • Pingback: Kifogyott a mák | Bianka néni()