Hernanesről van mondanivalónk

Montolivónak nincsen pöcse. (Hogy értsük, érdemes megnézni a Bianconeri blog történetének egyik legcsodálatosabb pillanatát, amikor Dartiból a duplahetedik szopóroller közepén kipenderült ez a káprázatos mestermű.)

Én – ezzel ugyanakkor szinte teljesen egyedül maradtam a szerkesztőtársak között – egyáltalán nem bánom Hernanes érkezését. Nem eresztem bő lére.

Ez itt a jobb lába.

Ez meg a bal.

Egyébként Brazíliában még védekező középpályás volt, a Laziónál kezdték el feljebb tologatni, mert a lövőereje káprázatos. Hátrafelé egyébként is hasznosabb, amolyan argentin típusú belső középpályás. Én 11 gurtniért nem vagyok csalódott, kötöttünk idén ennél sokkalta hitványabb üzleteket is.

 • Juvetorino

  Már a Facsén kifejtettem a véleményemet vele kapcsolatban. Jelenleg nincs ELÉRHETŐ játékmester a piacon akit le lehetne akasztani a szögről az utolsó átigazolási napon. Egy rutinos középpályás aki ésszel játszik. Ahogy Pirlotól, tőle se az elképesztő mezőnymunkát várja senki, hanem hogy levegye Pobáék válláról az irányítás terhét. Majd ők futkorásznak helyette. Most az lesz a legfontosabb hogy legyen valaki aki karaktert ad a játéknak.Nem panaszkodhatunk az érkezésének, és szerintem bármilyen taktikai hadrendben megvan a helye ahol van legalább 1 masszívan védekezni tudó középpályás.

 • Fallingskys

  Igazából az a helyzet, hogy én már hamarabb megkerestem volna. Miután Pirlo távozott az egyetlen hátsó irányító Marchisio maradt a csapatban. Egy játékos a csapat valószínűleg legfontosabb pozíciójába, nagyon kevés, mint az rögtön a szezon elején látszik is. Ilyen típusú játékos, ilyen szintű nagyon kevés van Európában is, pl.: a Realban Modric, a Cityben Touré, a Bayernben Alonso.. Nem túl sok. És mindegyik elég drága igazolás lenne. Jelenleg erre a posztra a megfizethető árú játékosok száma 2-3 egész Európában, nyilván azokra gondolok akik azonnali erősítést jelentenek a Juventusnak. Szerintem ezek a játékosok: hernanes, gündogan és talán sahin. Egyik se a legjobb játékos különböző okok miatt, pl.: Hernanes eléggé formán kívül van, gündogan és sahin nagyon sérülékenyek. De jelenleg a juvénak szüksége van egy ilyen típusú játékosra és ha Hernanes tényleg jön 11 millióért, én elégedett leszek.

  • Kelosz

   Pirlonak egy alternatívája van jeleneg, Modric. Ő nem eladó és Szundival ellentétben szokott sérült is lenni (ezért az elképesztő, hogy Szundi ennyi idősen milyen fizikai állapotban tolta le a szezonokat).
   Marchisio szerintem nem ua., lehet még jobb is. A jobbat úgy értem, hogy frissebb/változatosabb, a változó labdarúgásnak jobban megfelelő.

 • humorpalanta

  Nincs bajom a kerettel. A végén kicsit kapkodtunk, ez nem tetszik, de nem aggódok. Kell egy kis idő mire összeállnak, de addig is. Beni nem írt egész nyáron egy Nem futball calcio posztot, sem, így sajnos meg kell büntetni.
  http://static2.businessinsider.com/image/4e6e0d1369bedd904d000006/china-just-handed-out-a-punishment-to-its-state-banks-for-over-lending.jpg

 • melakovics

  Én igazából kicsit még mindig nem hiszem le a dolgot, majd ha az ufficiale felirat ott biggyeszt a Juventus.com-on, akkor igen. És, hogy miért? Mert már megszívtuk a közelmúltben az Interrel való egyezkedést. Amikor nekik nem kellett egy játékosuk – Guarin -, akkor sem voltak hajlandóak olyanra cserélni – Vucinic -, aki úgy kellett volna nekik, mint a falat kenyér. Erre most Kovacic eladása után elpasszolják az utolsó játék képének alakítását nem csak ugató játékosukat az egyik fő riválisuknak kb harmad annyi pénzért, mint amennyiért ők vették, csak hogy Felipe Melo érkezzen helyette. Ennyire nem lehetnek ostobák ott, vagy mégis?

  • neuropa

   Már két éve (vagy mikor is volt az elnökváltás & a kezdeti ígérgetés utáni nagy semmi?) ugatom, hogy PSY igazából Juve drukker és lassan de biztosan le fogja építeni az Intert a 2006-os események fű alatti bosszúhadjárataként. Látszólag igazol (Kovacic és Hernanes ki, Kondogbia és Felipe Melo be), de igyekszik csak a kutyaütőket megtartani. Ha a népharag ellene irányul (Guarín-Vucinic ügy), a csürhe bizalmát elnyerve megszilárdítja pozícióját – de csak hogy tovább fúrja belülről a szörnyeteget. Meglássátok!

  • Sutyur

   PSY :DD

  • daneeka33

   Az, hogy 7 millió bukóval átenged egy játékost egy riválisnak, ráadásul az utolsó nap, több mint elgondolkodtató. Ha figyelembe vesszük azt is, hogy mennyire rá volt szorulva a csapat egy ilyen játékosra, az csak súlyosbít a dolgon. WTF?

 • Tonhalacska

  Ugye ő sírt amikor az Interbe adták el? Jó gyerek. 11ér ajándék a mai eszetlen piacon.

 • Gobber

  Pár évvel hamarabb kellett volna, mikor még volt kedve focizni a Lazioban. Meglátjuk jelenleg mit villant.

 • animator

  és mellette szól a serie a rutin is

 • Ricardo

  Ha csak szabadrúgásokat és szögleteket jött rúgni már akkor megérte, látva az elmúlt két meccset. Ő lesz az új Pirlo, kiöregedő, leeresztett karmester Milánóból, négy bajnoki cím után mehet is tovább Amerikába.

  • neuropa

   :’D

 • HungarianMotorMouse

  És szíve is van a fiúnak, imádom ezt a videót:

 • Juventino

  Nem Hernanes-szel van baj alapvetően, hanem Marottával. Vidalt a Bayern fanok is lefavágózták azonnal, de azért csak ő volt, aki általában elkérte a karmesteri pálcát Pirlótól tehermegosztás gyanánt a PPV-ben, vagy éppen megosztoztak Marcival a kreatív feladatokon, és persze elkezdett Tevez is visszalépegetni, hogy lehessen építeni a játékot.

  Pogba is tud passzolni, meg esze is van a játékhoz, de alapvetően ő mégis inkább a karhoz csatlakozott (úgy értem, a befejezőemberekhez, a támadókhoz). Egyszerre kivenni a csapat mozgatásáért felelős triót nem tűnik egy átgondolt döntésnek.

  Ehhez jött még, hogy nem megfelelő célpontokat üldöztünk hetekig, úgyhogy a végén gyorsan kellett lépni. Ehhez képest Hernanes nem rossz vétel, inkább a lelkünknek fáj, hogy két gyufa után az Interből erősítünk, de ha csak feleannyira beválik, mint Pirlo, már megérte. Marottának viszont a nevetséges terelésért és a csapat szétveréséért jár a faszkorbács, ha idejekorán kipottyanunk a BL-ből és elvesztjük a bajnokságot, azért ugyanúgy megdolgozott idén, mint ahogy a sikerekért az előző években.

  • Csak egy rapper

   Marotta építette fel azt a csapatot, amiből most távoztak egy páran. Ő építi újjá. Ez Marotta csapata, hálátlan duma az, hogy szétverte és nem is állja meg a helyét. Európa egyik legjobb transzferguruja, mert kevés pénzből játszott a csapata egy BL döntőt négy bajnoki után.

  • NorbertoO

   Így van, erről van szó!!

  • daneeka33

   Tevez, Pirlo és Vidal elengedése egyszerre tényleg odabasz. De szerintem Allegri sem volt elég tökös, hogy legalább az egyikért kiálljon.

 • Ricardo

  Összességében 53 millió a nettó elköltött euró (transfermarkt szerint), a mai viszonyok között ez azért nem olyan sok. Ezért a nyárért egyelőre nem lehet dicsérni Marottát, de azért ez bőven megváltozhat 1-2 hónap alatt is. Így mindent summázva 4 dolog zavar: Berardi, Vidalt túl olcsón engedtük el, Llorentét elvileg ingyen!!!négy! engedtük el, meg megint bohócot csináltunk magunkból azzal, hogy a világ összes trequartistájáért bejelentkeztünk, hogy aztán egyiket se tudjuk megvenni pénzhiány miatt.

  • Csak egy rapper

   Berardi hála az égnek, hogy nem jött, annyi esélyt sem kapna, mint Zaza. Ráadásul most dőlt ki két hónapra…

  • s4tch

   berardival, vidallal kapcsolatban egyetértek, sőt, engem picit több dolog zavar, pl:
   – vidalt egyszerűen nem pótoltuk
   – 3 vezéregyéniség és 2 közösségkovács távozott, egy vezér sem érkezett
   – az allegri által talán egyetlenként kért posztra szükségmegoldás érkezett

   a trequartista-mókát viszont egyértelműen a sajtó generálta. pl. draxlerért a schalke és marotta szerint is össz-vissz 1 ajánlatot tettünk, miközben a mediaset és a tuttosport egész nyáron ezt a gittet rágták. ezt elbaszta marotta. májustól végig kellett volna járni európát, és addig lóbálni a pénzeszsákot, amíg rá nem ragad valaki a firmino, calhanoglu, fekir, götze négyesből.

   http://www.funcage.com/blog/wp-content/uploads/2013/03/If-You-Only-Have-One-Job-to-Do-007.jpg

 • Zivot

  Dybala, Mandzu, Khedira, Lemina, Sandro, Cuadrado, Hernanes, Zaza, Rugani, Neto. Nem akármilyen névsor azért.

 • Az_Isteni_Pavel

  Amikor bugyikékben játszott tetszett a játéka, aztán miután elköltözött Mordorba már nem követtem. Kiváncsi vagyok felszívja-e magát nálunk most hogy tényleg van esélye címeket nyerni 🙂

  De azt mondom erre lesz ki rúgja a szögleteket meg szabikat. 🙂

 • Pingback: Allegri, takarodj! | Bianka néni()

 • Kelosz

  Ne én annyira nem örültem mikor pedzegették a témát, hogy leigazoljuk. Mivel ez megtörtént, innetől FORZA HERNANES. Amennyiben bejön, nagy húzás, ha nem akkor azért van egy kis para. A keret nem roszz, Allegri építkezzen!!! Conte ennél sokkal gyengébb kerettel villantott anno, tehát meg lehet csinálni.

 • Pingback: Az elvárhatónál is gyorsabban | Bianka néni()

 • Pingback: Hernanesről, ismét | Bianka néni()