Idényváró

Hipp-hopp elrepült a nyár, máris nyakunkon az újabb idény, itt az ideje, hogy elmondjuk, mit gondolunk Contéról, Allegriről, az új igazolásokról, hogy meglesz-e az újabb scudettó pajzs, és hasonló fontos dolgokról. Áradjon a kollektív bölcsesség!

Mit gondolsz Conte távozásáról? Mennyire lesz pótolható?
Benito: Amit a csapatnak jelentett, az pótolhatatlan. Abból a szempontból feltétlenül, hogy nincs még egy edző, akiben ilyen koncentrációban összpontosul a szakmai tudás, a motivációs képesség és a klub iránt érzett vonzalom. Allegrinek szakmai hozzáértésben kellene háromszor olyan jónak lennie, mert a másik két kategóriában sehol nincs, és bár én nem írom le teljesen, mindenképpen visszalépés.
Darti: Bús panda lettem Conte távozása miatt. Allegri érkezése pedig nem tett boldog pandává.
Dino:  A fanatizmusa nem nagyon, mert Allegri szerintem senkit nem képes felizgatni.
S4tch: Conte fanatikus, maximalista és végletekig felkészült pali. A távozása egy ősi palóc mondással szólva „el lett baszva, mint a picsa”. A padon szerintem Allegri nem tudja pótolni, a pályán pedig nem erősödtünk annyit, hogy tartsuk a tavalyi szintet.
Tyler: Mindenki pótolható, csak nem bárkivel – továbbra is úgy gondolom, hogy nem Allegri a megfelelő ember Conte posztjára. Contéra amúgy kicsit haragszom, de a fanatizmusa tényleg hiányozni fog.

Milyen pozitívumokat vársz Allegritől, miben javulhat a csapat az új edző miatt?
Benito: Allegri tavaly év elején az összes létező felállást végigzongorázta a Milannal, mire kikötött a legjobbnál legkevésbé szarnál. Taktikailag szerintem felkészült, és bár nem hiszem, hogy jobb Conténál, talán rugalmasabb nála.
Darti: Nem látok semmilyen pozitívumot. Azt tudom, hogy Allegri a szarból próbált várat építeni a milánóiaknál éveken át, és nem is ment annyira rosszul neki. De nem érzem előrelépésnek, nem várok javulást. Nem tudom, mit várok. TANÁCSTALAN VAGYOK!
Dino: Nem ismerem annyira, hogy tudjam, miben jobb Conténál. Egyben biztos: ő már nyert scudettót a Milánnal, Conte pedig nem.
S4tch: Allegri szerencséje, hogy a BL-ben nem lesz nehéz a tavalyinál nagyobbat domborítani. Conte a rotációt nem nagyon érezte, a peremembereket lehet okosabban használni.
Tyler: Nem tudom, a Milannál mennyire volt kényszer szülte dolog, hogy fiatalokat is beépített a csapatba, mindenesetre jó lenne, ha ezt Torinóban is megcsinálná. És Európában is tökösebbnek tűnik, mint Conte.

allegri_hang

Hangosabban kellene kiabálni, öreg!

Bajnok lesz-e a Juve?
Benito: 17 (Roma), 24 (Napoli) 42 (Izé) pontnyi gyengülésről beszélünk, bár ha ők is erősödtek (igen), akkor ebből lehet szívás. Szerintem ezt most lehetetlen megmondani, csak beletrafálni lehet. Én minden szezonnak úgy megyek neki, hogy bajnokok leszünk. Ennek is.
Darti: Kitör-e az amerikai szupervulkán? A világ tele van kiszámíthatatlan, megjósolhatatlan eseményekkel. Fogalmam sincs.
Dino: Nem tudom.
S4tch: Necc.
Tyler: Szerintem nem, de ne  utáljatok nagyon, ha mégis.

Melyik hazai vetélytárstól tartasz a legjobban?
Benito: Kézenfekvő a Romával kezdeni, a Napolin hatalmas a nyomás, és az Izé is legalább 10 meccset fog 1-0-ra megnyerni. Én sokat várok a Fiorentinától is.
Darti: A Róma erőteljes lesz. Az Inter és a Napoli is összecsalja magának a pontokat majd, nem aggódom efelől. De Allegri majd lenyilatkozza, hogy mindig a Juvénak fújnak a bírók. Vagyis! Hogy mindig az ellenfeleknek és nekünk nem. Nem tudom, annyira össze lesz ő is zavarodva, mint én.
Dino: Róma. És tök irracionális ugyan, de szerintem a Milan is összeszedi magát idén (fogalmam sincs, hogy mire alapozom ezt).
S4tch: A Romának odaverhet a kettős terhelés, bár ők szerintem megint nagyon jól mozogtak a piacon.
Tyler: Egyértelműnek tűnik, hogy a Roma a fő vetélytárs, de viszonylag kiegyenlített lesz a szezon, mert ugyan „BL értelemben” véve nincs igazán jó csapat sem Olaszországban, de viszonylag sok a jó-közepes.

basterds_joy

Csütörtökön BL-sorsolás! Szombaton évadnyitó!!!4

Mire lesz képes a Juventus Európában?
Benito: Sorsolás kérdése is, de szerintem nem leszünk rosszak. A tavalyinál jobbak, bár ezzel nem mondtam sokat.
Darti: Csoportból mindenképpen továbbjutást várok, meglepő lenne, ha ez sem sikerülne. Már ha a világkatasztrófát lehet a „meglepő” szóval jellemezni.
Dino: Ha nem jut tovább a csoportból, akkor meg kell szüntetni a klubot. Onnantól meg a sorsoláson múlik. Azért annál jóval több van bennük, mint amit tavaly mutattak a BL-ben.
S4tch: Agnelli szerint Európa 8 legjobb csapatába tartozik a Juventus. Ez akár egy célkitűzésnek is felfogható. Az a baj, hogy nem bízom Allegriben, így nincsenek különösebb elvárásaim.
Tyler: A legjobb 8-ig el kellene menni a BL-ben, minden további már erőn felüli teljesítmények számítana.

Ki lesz az év pozitív meglepetése a Juventusban?
Benito: Evra rommá asszisztolja Llorentét, gólkirályra rugdossa a fejét.
Darti: Marchisio! HÁHÁHÁ! Nem, valaki más lesz az. Betippelem Pereyrát, bár még sosem láttam, de sokat áradoztak róla.
Dino: Falcao.
S4tch: Ha sanszot kap, Romulo ügyike lesz. Coman egyelőre egy jútúb-hősnek tűnik, meglátjuk, mennyire lesz érett taktikailag.
Tyler: Szerintem majdnem az összes új igazolásunk jó lesz, közülük Pereyra lesz a legnagyobb dobás.

vieri-nargi

Ki lesz az év csalódása?
Benito: Marchisio
Darti: Vieri
Dino: Vidal.
S4tch: Pirlo 🙁
Tyler: Evra.

Elégedett vagy-e az átigazolásokkal?
Benito: Majd a mercato vége után megmondom. Én továbbra sem bízom Vidal maradásában, és ha ő elmegy, akkor egész más lesz a helyzet. Kiengesztelhető vagyok Shaqirivel, de ha a Falcao-sztori úgy valósul meg, ahogy pletykálják, az a legnagyobb baromság lesz.
Darti: Benivel egyetértek. Úgy van, ahogy ő mondta.
Dino: Mivel Falcao érkeztét Llorente távozása követi, így mennyiségileg elöl lehetnek problémák.
S4tch: Mivel meggyőződésem, hogy Vidal megy, és – ismerve Marottát, és azt, hogy a nagyobb húzásokat igyekszik hamar letudni – szerintem nem fogunk már a kezdőbe igazolni, kicsit bús panda vagyok. Remélem, vasárnap estig jön a meglepi.
Tyler: A körülményeket figyelembe véve igen, főleg, ha Vidal marad.

Az „elszalasztott” (a sajtóban felmerült, de végül nem realizálódott) igazolások közül kinek örültél volna a legjobban?
Benito: Joveticsnek. Tartok tőle, hogy idén felveri az árát, pedig még télen sem lenne késő elhozni.
Darti: Én nézegettem egy mobilappot, amin mindennap összeszedték az összes felmerülő nevet, legyen az távozásról vagy érkezésről szóló hír/pletyka. Nos, a 12 521. névnél már nem nézegettem tovább. Jó lett volna, ha anno Puskás Öcsi hozzánk jön.
Dino: Martin Dahlinnak, még 1996-ban.
S4tch: Cuadrado. Conte is maradt volna még egy évet.
Tyler: Alexis Sanchez és Cuadrado jó lett volna…

dahlin

Ölelj meg, Dino!

Mikor lennél elégedett a szezonnal?
Benito: Ha a végén visszajönne Conte.
Darti: Én szeretnék a szezon végére lényegesen gazdagabb lenni.
Dino: Legalább két cím megnyerése elég volna – ez lehet akár a scudetto-kupa kombináció is.
S4tch: Simán aláírnám a scudettópajzsot.
Tyler: Egy tisztességes nemzetközi szereplés és győzelem egy sorozatban a minimum.

Hogy áll fel nálad a legerősebb csapat 4-3-1-2-ben és 4-3-3-ban?
Benito: Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Evra – Pogba, Pirlo, Asamoah – Pereyra (Marchisio) – Tevez, Llorente illetve Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Evra – Pogba, Pirlo, Asamoah – Tevez, Llorente, Giovinco
Darti: Igen!
Dino: Én így gondolom ezt: Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Evra – Pogba, Pirlo, Asamoah – Pereyra – Falcao, Tevez. 4-3-3: Storari – Caceres, Ogbonna, Marrone, Motta – Pepe, Padoin, Marchisio – Morata, Giovinco, Coman.
S4tch: Pereyrának hatalmasat kéne alakítani ahhoz, hogy újra higgyek a trequartistás játékban; szerintem az zsákutca. 4-3-3 a játék kedvéért: Gigi – Licht, Bonu, Chiello, Evra – Romulo, Pogba, Kwadcsi – Morata/Pepe, Nándi, Tevez.
Tyler: a 3-5-2-es csapat ugyanaz, mint a tavalyi alapcsapat, legfeljebb Evra fér be, a 4-3-3 pedig: Buffon – Lictsteiner, Barzagli, Chiellini, Evra – Vidal, Pogba, Asamoah – Pereyra, Llorente, Tevez