A Terv

Az elmúlt napokban egy szenzációs pletyka tartja izgalomban a juventinókat: sajtóhírek alapján a Juventus leigazolná a Monaco csatárát, Falcaót. A kolumbiai a világ egyik legjobb csatára, így megszerzése nagy fegyvertény lenne – ugyanakkor az ára és a fizetése egyaránt magasabb annál, amit a Juve megengedhet magának. A Bianconeri blog azonban kidolgozta a megfelelő konstrukciót!

Adott a szituáció: Falcao évente 12 millió eurót keres jelenleg, ami több mint a kétszerese annak, amit Tevez, a legjobban fizetett Juve játékos visz haza. Ráadásul a kolumbiait tavaly nagyjából 60 millióért vették meg az Atletico Madridtól, ami jócskán a Juventus lehetőségei felett van. Ezért is merült fel, hogy Marotta csupán kölcsönvenné a játékost, aki amúgy a hírek szerint szívesen igazolna Torinóba. Már csak a fizetésével kellene valamit kezdeni.

Marotta_think

Kellene valami jó ötlet…

Az ugye adott, hogy egy ilyen kaliberű játékost nem lehet arra kérni, hogy érje be sokkal kevesebbel, mint a mostani bére. Alternatív megoldásra van tehát szükség, ha Falcaót akarjuk!

A futballvilágban már régóta bevált gyakorlat, hogy egy-egy átigazolási díjat a klubok cserejátékosok bevonásával csökkentik – azonban mindezidáig csak a klubok közötti szerződésekre alkalmazták ezt a megoldást. De hát miért ne lehetne valaki fizetését csökkenteni ezzel? A mi megoldásunk a következő: Falcao évi 5 milliós fizetést kap a klubtól, és évente megkapja egy-egy játékos játékjogát. az első évben Marronét, aztán Padoint és Pepét. Az említett játékosok értéke van akkora, hogy a csatár összességében megkeresi ugyanazt az összeget, mint Monacóban. Sőt, a csapat is jól járhat ezzel a megoldással, hiszen Falcao érdekelt lenne abban, hogy mondjuk Marrone értéke növekedjen, hiszen a mostani értékénél drágábban tudná eladni, és szép árfolyamnyereséget söpörhetne be. Ezért segítené a tulajdonában álló játékosok fejlődését, és a pályán is igyekezne őket minél jobb helyzetbe hozni!

falcao-2Falcao a mezét eldobva szalad aláírni az új szerződését Torinóba

Amennyiben beválik a fenti forradalmi megoldás – amiben persze egy percig sem kételkedik senki – akkor más átigazolások esetében is alkalmazható lenne! Vajon Messi kit kérne a fizetése mellé? Ibrahimovics beérné-e Chiellinivel, vagy Bonuccit is kérné? Csupa izgalmas kérdés és persze a fényes jövő, ami előttünk áll!

Juventus' midfielder Luca Marrone celebrMarrone megköszöni a lehetőséget Falcaonak