Pereyra a lyukban (Trofeo TIM)

timmJön a szokásos bohóckodás Reggio Emiliában, ezért írunk elé egy böffenetet. Nem azért, mert jobban érdekel minket az eredmény, mint az Új-Kaledónia-i emberevők elleni vajaskenyér-túra, csak kíváncsiak vagyunk néhány dologra. Például a 4-3-1-2-re, és Pereyrára trequartistában. Meg hogy tényleg ilyen kurva ronda-e az idei mezünk hátulról. Ja, és a II. Számú Hullarablókat mindig jó lepofozni. Ennyi.

Gyors mercato-update: ezen a nyáron sem igazoltuk le Neymart, viszont egyelőre még a csapatunkat erősíti Farturo Vidal, de abból kiindulva, hogy egyetlen meccsen sem lépett pályára, és ez most sem lesz másként, nem táplálunk vérmes reményeket a maradását illetően. Erről ennyit.

Allegri a napokban azt mondta, hasznos, ha a csapata kétféle felállásban is képes jó teljesítményt nyújtani. Osztjuk a véleményét, szerintünk sem hülyeség megtartani a 3-5-2-t, de közben reszketve várjuk a 4-3-1-2-t, mint nemzetközi színtéren is működő alternatívát. A vérbalhátvéd igazolása már előrevetítette az új felállást, a Burkina Faso elleni Evra-gólpassz pedig azt, hogy a 3-5-2-ben is bőven használható szárnyvédőként a francia szerecsen. Efelől nem voltak kétségeink.

pereyA 4-3-1-2 főpróbája lehet, hogy ez a meccs lesz, de a hatékonyságát nagyon nehéz lesz ez ellen a hitvány Milan ellen lemérni. Kell egy erős ellenfél, aki ellen kiderülhet, hogy Pereyra képes-e összekötni a középpályát a csatársorral úgy, hogy a védekezésből is kiveszi a részét. Tevez képes erre, azt tudjuk, így némi joggal jelenik meg előttünk, hogy labdavesztés után klasszikus karácsonyfára (4-3-2-1), esetleg egyenesen 4-5-1-re rendeződünk. Erre vagyunk a legkíváncsibbak amellett, hogy mit tud az ember a lyukban (= the hole), mert hát lássuk be, ez is kérdés, bár jóval kevésbé, mint a védekező képességei. Pereyra belső középpályás, de a támadóbb fajtából, a whoscored egyenesen a gyengeségei közé sorolja a szerelést (és a koncentrációt), viszont legnagyobb erényének a pontos beadások kivitelezését tartja. Örömteli lenne, ha Evra mellett a másik oldalon is lenne valaki, aki képes megtalálni Nándor böhömnagy fejét a 16-oson belül.

Pereyra mellett más igazán nem érdekel minket, Ingyánt láttuk már középhátvédet játszani (hol így, hol úgy), Tevez és Llorente párosa sem tartogat sok meglepetést. Az már inkább, hogy elég masszív lesz-e az ötfős felálláshoz szokott középpályás trió (Marchisio-Pirlo-Pogba), de őszintén szólva ennek kiderítéséhez sem érezzük elég erősnek az ellenfeleket.

Ez már a közvetlen felkészülés, de azért kezeljük a helyén a Reggio Emilia-i eseményt, nagy következtetésekre ne ragadtassuk magunkat. De azért nyerjük meg, ha már a Napolit csak karácsony környékén verhetjük habosra a szezon elsőnek vélt kupájában.