Kis lépés a Juventusnak, nagy lépés…

…Giovincónak és Marchisiónak. Még csütörtök este elsősorban a saját nevelésű nem-is-oly-tacskók vezetésével zúztuk porrá a Traubisport, egyúttal választ kaptunk néhány kérdésre, mint pl. komolyan vesszük-e a sorozatot, megint összebalfaszokik-e a védelem legalább egy gólt, képesek vagyunk-e kétszer ugyanabba a kutyaszarba beletaposni, van-e élet és lehetőség Islában, lesznek-e gondjaink Asamoah nélkül. Röviden: igen, nem, nem, igen, igen.

traubi7

A fenti képen mindenki a gyengédségre teljesen rászolgáló kicsit simogatja a félhold árnyékában: Giovinco kb. 5-6. alkalommal játszott kifejezetten jól a Juventusban, és hogy egy mondatban még egy borzalmas képzavar legyen, állapítsuk meg, hogy Seba csütörtökön kimagaslott a mezőnyből. Értitek, kimagaslott, ha-ha-ha! Azon túl, hogy tulajdonképp az összes veszélyes támadásunk keresztül ment rajta, még a közönséggel is kicsit újra egymásra találtak: fütyülés helyett tapsot kapott a Trabzonig utazó drukkerektől, amit viszont-tapssal és meglepően jó játékkal hálált meg. Az már az odavágón is látszott, hogy érti és érzi a fiú a görögök védekezését, de akkor a rövid idő és a csapattagok kelekótya játéka miatt nem igazán tudott mit hozzátenni a meccshez. Most viszont vastagon benne volt abban a lehengerlő fél órában, amikor gerincre vágtuk a görögöket, és miután a biztos továbbjutás tudatában visszavettünk, akkor is veszélyes maradt. Az ilyen meccsek tökéletesen megrajzolják Gio erényeit, a komolyabb csapatok elleniek pedig a határait: általában a szoros őrizetet nem bírja, viszont amint minimális területet kap, életveszély a gyerek. Végül 6 lövéssel (5 kaput talált), 5 kulcspasszal zárt, támadóhoz képest igen pontosan  (87%) passzolt, és amit aztán nem szoktunk meg a csatárainktól, még a védekezésből is kivette a részét (1 szerelés, 2 lopott labda; ez összesítve megegyezik Vidal, Pogba és Pelus védekező statjaival). Ja, és ami nála a fizikumából adódóan kulcskérdés: mindössze egyszer szerelték. (Osvaldót négyszer…) Tényleg csak a gól hiányzott Sebának, az viszont nagyon.

A másik saját kutyánk kölke, Marchisio szintén rászolgált a fényezésre. A csapattársak és az edzőbá is megdicsérte a meccset követő nyilatkozataikban, és milyen igaz, Conténál és Vidalnál jobban ki látná, hogy Marcsi tényleg elkapta a fonalat. Mindketten kiemelték, hogy minden megvan benne, ami egy jó mélységi irányító sajátja. Conte egyedül a csatárok és a felfutó középpályások felé irányuló hosszú passzokat kérte rajta számon, ami teljesen jogos kritika, ezekben a mélységi forintos labdákban jelenleg Pirlo a mágus. De a potenciál ott van Marcsiban, és Pirlónál már most jobban védekezik. Csütörtökön 4 szereléssel és 3 lopott labdával messze ő volt a leghatékonyabb a labdagyűjtésben, pedig az utolsó 20 percben már a Milan elleni, holnapi bajnokira pihentette Conte. Ennyit érnek az elhamarkodott szurkolói értékítéletek: Marcsit és a törpicseket is a bús picsába kívánta a fórumos-blogos-fácsés olvasótáborunk nem elhanyagolható része, erre derült égből előállnak egy ilyen teljesítménnyel. Köszönjük, srácok, kicsit visszaadtátok a belétek vetett, lankadó hitünket.

traubi9

A két ex-primaverás mellett Isla megoldásain kerekedett el a szemünk, néha úgy színezte a cigó, hogy rá sem ismertünk. Szerinte is a legjobb meccse volt zebrában (mármint a juventusiban, nem az udineiben), ez a teljesítmény akkor is fasza volt, ha a Traubi nem épp egy Real-, de még csak nem is Napoli-szintű ellenfél. Viszont Asamoah felépülésének rettenetesen drukkolunk, lévén ahogy Tyler meg is jegyezte a 60. perc tájékán, Pelus sajnos nagyon gatya formában van. Pontatlanka is, lassú is, az egyetlen komoly erénye, hogy levegőben verhetetlen. Szerencse, hogy holnap vélhetően Polival kell megküzdenie, ami azért nem megoldhatatlan feladat. Ezzel együtt nagyon várjuk vissza Kwadcsit és Chiellinit is.

Terjengősebb szószaporítást nem érdemel a Traubi: amint odatettük magunkat, látszott, mennyire sebezhetőek már a középpályán. Ritkán látunk olyat, hogy bő fél óra után már a hétvégi rangadóra pihentet a vendégcsapat – Pogba lecserélése sokat elmond a visszavágó utolsó 55-60 percének tétjéről. Meg kellett úszni 5 kapott alatt, az pedig valahogy Padoinnal is összejött. Az odavágóhoz képest döbbenetes volt a kontraszt, és nem is a görögök, sokkal inkább a Juve játékában. Úgy tűnik, egyelőre motivált a csapat az EL-ben; legközelebb a lilák jönnek, borítékolható, hogy nagyobb feladat lesz rajtuk túllépni. Erről ennyit – holnap Milan, ami elé Dino szokásosan magas színvonalú és exkluzív múltidézővel, Darti pedig szokásosan magas színvonalú és exkluzív beharangozóval készül.

traubi6