Vegyük komolyan!

A mindenkit izgalomban tartó Vucsinics-Guarin csere árnyékában ma este játszanak egy meccset is; a Roma ellen az elődöntőbe jutás a cél. Dino múltidézője után jöjjön hát pár gondolat arról, miért nem kellene beleszarni a kupába.

Először is szerintem a BL kiesés után a Juventusnak kötelessége minden meccset komolyan venni. Főleg ha az ellenfél az egyik fő rivális, akik úgy utálják a Juventust, mint a szart. Már Conte is utalt arra, hogy a koncentráció hiánya miatt rontottuk el az első BL meccseket. Ezt jó lenne valahogy feledtetni, márpedig hiába szépek az isztambuli vereség óta az eredmények, azért ugye senki nem gondolja komolyan, hogy egy pár magabiztos bajnoki győzelem mindent feledtet? Ellenben mondjuk a 10. kupagyőzelem, netán az EL siker már elég lenne még az olyan telhetetlen szemétládáknak is, mint én.

Aztán a kupagyőzelem is fontos lenne (mert nyilván a cél nem csupán a mai továbbjutás kell, hogy legyen, hanem a sorozat megnyerése), mert bár én ugyan nem vagyok híve a mezekre varrt csillagokra történő maszturbálásnak, de nehogy már mondjuk a Romának előbb legyen meg a tíz kupagyőzelme, mint nekünk! Márpedig ez a két klub áll jelenleg 9 sikerrel. A presztízs miatt nyerni kell ma, és a végső győzelem is a miénk kellene, hogy legyen! Hiszen a Juventusnak mindig csak a győzelem lehet a célja, nem?

Az eddigi utolsó kupagyőzelmünk góljai az 1994-95-ös idényből

Végezetül: a Juventus nyilván megnyeri a bajnokságot. Ez nem Ancelotti csapata, amely képes volt egycsillió pontos előnyről elbukni a scudettót, és a vetélytársak is sokkal gyengébbek, mint a 2000-es Lazio. Persze: minden meccs nehéz, a labda gömbölyű, a futballban bármi megtörténhet, tisztelni kell az ellenfeleket, amíg matematikailag nem biztos a siker, addig nem szabad hátradőlni, nem szabad csak a cipőt felküldeni a pályára, sok van még hátra a bajnokságból. Bla-bla. Nincs hova tartalékolnia a csapatnak, rápihenés nélküli is hozni kell a bajnoki címet, a pontrekordot úgy sem valószínű, hogy sikerül megdönteni, akkor meg mindegy, hogy 1 vagy 8 ponttal előzzük meg a másodikat a végén. Ráadásul egy „szimpla” scudetto pajzs önmagában nem támasztaná elég erőteljesen az amúgy a pályán látható előrelépést; hogy a Juventus egyre erősebb és magabiztosabb csapat.

Szóval remélem, a kupában már szokásosnak számító rotáció (Storari, Isla, Peluso, Quagliarella és Giovinco is kezdő lehet) ellenére újra elverjük a Romát, még az sem baj, ha mondjuk csak tizenegyesekkel, pénzfeldobással vagy nézői szavazatokkal. A lényeg a továbbjutás!