Mehet mindenki a büdös francba!

Szégyen! Szégyen, hogy az egész csapat belefosott a Roma elleni kupameccsbe. Még nagyobb szégyen, hogy ezt Antonio Conte tudtával, beleegyezésével és felhatalmazásával tette. Sőt, a legnagyobb szégyen az, hogy Conte is beleszart az egészbe. Különösen azután, ami három hónappal ezelőtt történt. Remélem, ég a pofája mindenkinek!

gervinmarchis

Nem tudunk mit kezdeni azzal, hogy leszarjuk a kupát. Így van sajnos, el kellene fogadnunk, nincs mit tenni. De vannak helyzetek, amikor ez a csapat nem tehetné meg, hogy ilyen pofátlanul elcsaljon egy kupameccset, és a gagyi BL-csoportból való arcpirító kiesés pontosan ilyen helyzetet hozott létre. De úgy látszik, ezt csak mi gondoltuk így.

Én adom azt, hogy mindenkinek játszania kell, és hát hol játszanak, ha nem a kupában. Kell a meccs cserék lábába, hogy ne kezdjenek el morogni, és ha arra kerül a sor, hogy be kell szállniuk, ne hideg lábbal tegyék. Nem is azzal volt a baj, hogy Storari, Isla, Peluso, Giovinco és Quagliarella is helyet kapott a vertikális tengelyen játszó A csapat mellett, mert attól még lehetett volna bármi ebből a meccsből. Sőt, még azt is hozzátenném, hogy nem is a csereemberek miatt volt ilyen botrányosan fos a meccs, és persze maga a Juventus sem.

Sőt, Isla hozta egy közepes Lichti teljesítményét, védekezésben szinte hibátlan volt, és sokat volt játékban. Pelusónak az első félidő horrorisztikusra sikerült, a balfasz Marchisióval együtt megette őket Maicon, míg Conte feljebb nem tolta a második félidő elején (mármint Pelust, nem Marcit). A két csatár rettenetes játéka részben a csapat hitvány játékának következménye volt, de őket nem akarjuk mentegetni: Giovinco összesen 10-et passzolt – gyalázatos pontossággal -, Q pedig még ennek is alá tudott menni 67 százalékos sikerességgel (= minden harmadik passza az ellenfélhez került). De még egyszer mondom, tegnap nem a csereemberek miatt játszott ennyire elképesztően szarul a Juventus.

Barza Bonuccira néz épp kérdőn

Barza Bonuccira néz épp kérdőn

Hanem azért, mert Conte pontosan olyan jóllakottan, lustán és arrogánsan állt a meccshez, amit a csapatánál kifogásolt többször is a szezon elején. Ez a kiesés az ő felelőssége, és elsősorban az ő hibája. Mondjuk ki: Contét egyáltalán nem érdekelte a kupa, arcizma nem rándult a kiesés miatt, ami egyúttal azt is jelenti, hogy elég rossz a memóriája.

Szeretnénk felfrissíteni neki: KIESTÜNK EGY RÖHEJESEN SZAR BL-CSOPORTBÓL, haver! Oké, hogy pürévé habosítjuk közben a Serie A-t, nagyon örülünk a bajnoki eredményeknek, és a mutatott játéknak, de a BL-kiesés fényében végképp nem értjük, miért nem lépett legalább egy fél lépcsőfoknyit előre a fontossági sorrendben az a kurva Olasz Kupa. Nyilván a scudetto a legfontosabb, ezt elfogadjuk. Azt is elfogadjuk, hogy az Európa Ligát is elé helyezzük, hiszen csak egy európai trófeát lehet nyerni hazai pályán. De vajon ennek mi a fasz köze van a kupához, ami 3 (azaz három) kurva meccset jelentett volna még idén, ráadásul ebből kettőt letudtunk volna még azelőtt, hogy egyáltalán pályára lépnénk az EL-ben. Conte ráadásul taktikailag is elbaszta a meccset, a cseréi értelmetlen marhaságok voltak, mást meg nem csinált. Még Peluso (egyébként szerintem szabályos) góljánál sem kapott agyérgörcsöt, sőt, számomra az a soha nem látott borosta is komoly üzenetet hordozott.

Meg úgy általában: mi az, hogy a Juventus leszar egy Roma elleni meccset? Nem gondoltuk, hogy egy római győzelemnek köze lesz a bajnoki versenyfutáshoz is? Merthogy de, lett volna neki. Nem fontos a csapatnak, hogy trófeákat szerezzen, minél többet? Már hogy a fenébe ne. Nem fontos Contének, hogy végre a kupában is villantson valamit, és ne visszafele haladjon a sikerességi skálán (döntő vs. Napoli, elődöntő vs. Lazio, negyeddöntő vs. Roma)? Ezek szerint nem.

Hétvégén felszecskázzuk a Laziót, aztán legyaluljuk az Intert, és sokan egyből elfelejtik, mi történt tegnap este Rómában. Mi viszont nem, és ha valami félremegy az EL-ben (mert mondjuk leszarjuk azt is), akkor április végén, amikor öt fordulóval a vége előtt bajnokok leszünk, mi ott leszünk, hogy jelezzük: kibaszottul hiányzik ennek a szezonnak a végéről egy kupadöntő, és egy ezüstcsillag, amit majd a Roma varr fel a mezére helyettünk.

Bonu, mesélj, hogy volt a gól?

Bonu, mesélj, hogy volt a gól?

Antonio, egy rövid értékelést kaphatunk?

Antonio, egy rövid értékelést kaphatunk?

Andrea, hogy jellemeznéd a mai játékodat?

Andrea, hogy jellemeznéd a mai játékodat?

Seba, hogy kerültél a csapatba?

Seba, hogy kerültél a csapatba?