8 dolog, amit decemberben megtudtunk

Mondjuk úgy, hogy ESEMÉNYDÚS decembert zártunk. Nézzük, mire következtethetünk az utóbbi néhány hét történéseiből!

 1. Összeállt a védelem
  A Juve elmúlt szezonjaiban általában vereségek jelentették a mérföldköveket. Két éve a bajnokságban 10 forduló után a 12. helyen nyűglődő, már-már menthetetlennek tűnő Juve éppen kikapott a Sasoltól, majd a következő körben egy, a derbi utolsó másodperceiben kipasszírozott győzelemmel indított egy 15 meccses győzelmi sorozatot. Tavaly Milánóban szoptunk egyet, csúsztunk vissza ezzel a 4. helyre, majd a következő fordulóban átvettük a vezetést az akkor még nagyon szoros tabellán, és a bajnokság végéig maradtunk az élen. Most meg talán a Samp elleni lángos lehetett a sorsfordító: a Barcelona elleni BL-meccs előtt Darti még úgy látta, hogy nehéz elképzelni, hogy valami értelmeset kihozunk abból a meccsből, pedig utólag már látszik, Benatia vezérletével hosszú idő után akkor zárt úgy a védelem, ahogy ahhoz hozzászoktunk. A bajnokság első 13 körében 14 gólt kaptunk, azóta 6 meccs alatt egyet. Számokra lefordítva, a kapott góljaink átlaga 1,08-ról 0,17-re csökkent, úgy, hogy az utóbbi 6 körben játszottunk a Roma, Napoli, Inda hármassal. Így valahogy könnyebb nekivágni a szezon második felének.
 2. Szczesny jó anyag
  Az utóbbi 6 meccsen Sczszczszsnynsz védett, amit azért vizsgálunk közelebbről, mert a klub elvileg őt szánja Buffon utódjának. Gigi persze pótolhatatlan, Csecs pedig amellett, hogy nem korszakos zseni, már csak azért sem egyenes ági Bufi-örökös, mert nem olasz, nem fiatal, és nem is került sokcsilliárdba. Viszont amióta Buffon megsérült (és ezzel gyakorlatilag eldőlt, hogy nem fogja tudni megdönteni Maldini Serie A-ban lejátszott meccs-csúcsát – hacsak nem marad még egy évet), nem érezzük úgy, hogy egy második számú valaki védene. Ugyan lengyel bratankánk nyalta be a hármast a Samp otthonában, de azt nem lehet mondani, hogy őt ne tesztelnék az utóbbi időben: a legutóbbi 6 meccsen 51 lövés ment a csapat kapuja felé (ez meccsenként 8,5 lövés), ami nagyjából megfelel a bajnokság egészének (8,8 lövés/meccs). Ezzel Csecs 9 meccsből 5 clean sheetnél tart, ami 56%-os arány; ennél jobbat a Serie A-ban csak Sepe tud, aki a Napoli egy szem meccsén védett, és történetesen nem kapott gólt. Persze Szczesny sem verhetetlen, pl. a Verona ellen egy kapura tartó lövésből kapott egy gólt, de alapvetően stabilan teljesít.
 3. Dybala padlón van, de talán Veronában elindult fölfelé
  Tyler írta a fórumunkon: Dybala tegnap a góljai előtt a csapat kerékkötője volt: minden labda méterekre pattant tőle, az egyetlen értelmes megoldása sokáig az első gól előtti labdaszerzése volt. Elég mélyen van, de hátha a két gól kihozza ebből a helyzetből. Az új taktika alapján egyáltalán nem nélkülözhetetlen, és az is probléma, hogy továbbra sem fekszik neki, ha a kaputól messze játszik. Neki Higuain posztja lenne a megfelelő. Sem a sebessége, sem a labdavezetése, sem a kiemelkedő labdakezelése, sem az ereje nincs meg ahhoz, hogy támadó középpályásként játsszon. Drukkolunk Dybcsinek. Talán segít rajta, hogy két fronton is lezárulni látszik egy számára zűrös időszak: az instája tanulsága szerint újra a régi csajával fut, és friss hírek szerint ismét van egyéni szponzora, utóbb már nem jelöletlen csukában játszott. A hétvégi JOBBOS!!!4! duplával remélhetőleg lezárta az amauris időszakát: a Toro és a Hellas ellen lőtt duplája között bő 3 hónap alatt 17 meccsen mindössze 3 gólt lőtt, egyikkel sem nyertünk, viszont még októberben kihagyott két, sorsdöntő tizit, melyekkel most lazán vezethetnénk a tabellát. Szükségünk van egy jó Dybalára, de ez a december azt is igazolta, hogy nélküle is megoldjuk. Merthogy:
 4. Hihetetlenül mély a keret
  Ez a pont talán megérne egy külön _cikket. Ahogy jeleztük a fb-n, Allegri a bőséges állományt erőteljesen rotálja: immár 26 tétmeccsen 26 különböző kezdőt pakolt fel, és ez nem megy az eredmények rovására. Ugyanakkor Milánó bűzösebbik felén az első 19 fordulót csere nélkül végigjátszotta Perisic, Skriniar, Handanovic trió (és az Icardi, Valero, Candreva hármas is kezdett az összes meccsen), így nem véletlen, hogy december végére az a csapat kidöglött. Nálunk 13 játékos rendelkezik bajnoki találattal, ebből kilencen legalább kettőt szereztek. A Napolinál a hasonló statisztikai adat 11 és 9, a Románál 11 és 7, az Indánál 8 és 4 (igen, az ő keretükben csak négyen tudtak legalább 2 bajnoki gólt szerezni – pedig nekik elég csak erre az egy sorozatra koncentrálni). Allegrinek a legtöbb posztra megvan a két embere, és nem is fél őket használni. Grafikus csapatunk hosszú kutatómunkával összerakott egy szemléltető táblázatot, amit a szövegbe ágyazva találhattok. Ennek tanulsága szerint 17 játékosunk kapott legalább 500 percet a bajnokságban, és ebben nincs benne a sérülésből lábadozó Marchisio, a még mindig csak cameókat kapó, de nyilvánvalóan őstehetség Bernardeschi, a szintén sokat sérült DS, és Bentancur sem, aki csak 20 éves, szóval nála belefér, hogy Veronában gyenge játék miatt ne jöjjön ki szünet után. Mindezek mellett egyedül Higuaint tartotta Max legalább 1500 percig a pályán. Tegyük a mieink mellé az Izé hasonló számait: náluk mindössze 12 játékos kapott legalább 500 percet, de közülük Spalletti nyolcnak is kihajtja a belét. A BL-csapatoknak sem olyan bő a kerete, mint a miénk. Talán ilyen szempontból a Roma áll hozzánk legközelebb, de ahogy a Sasol elleni döntetlenjük is mutatja, ők menthetetlenül lúzerek – pedig az ellenünk mutatott játék alapján erősebbnek tűnnek, mint a kukások.
 5. Nincs nélkülözhetetlen emberünk
  Ez egyrészt a bő keretből, másrészt a megkérdőjelezhetetlen klasszisok hiányából adódik, szóval egyszerre örömteli és szomorú. Buffon megsérül? Sebaj, jön Csecs. Dybala formán kívül játszik? Nem gond, majd belövik mások. Chiellini öregszik, és nem bírja a heti két meccset? Higany annyira szar, hogy már tényleg muszáj pihentetni? Pjanic kisebb sérülésekkel bajlódik? Mindenre van megoldás, és mindenki pótolható. Bajban lennék, ha a 2017/18-as Juve legfontosabb játékosait kellene megjelölni. A transfermarktnak van egy jópofa táblázata, ami bővített nézetben mutatja a játékosokhoz tartozó pontátlagot; ezek alapján Höwedes, Marchisio, Rugani a sorrend, muhaha. Szeptemberben Dybala volt formában, az utóbbi hetekben inkább Benatia csillog saját posztján. Szubjektíve Pjanic hiánya látszik meg leginkább a csapaton: nélküle a labdatartás sem megy olyan jól, és a csatárokat is nehezebben vonjuk be a játékba, ezért a teljes szezont tekintve Lufifejet választom. Az is becsapós, hogy Pjanic nélkül jött a Lazio, Atalanta októberi csődtömeg: ha Dybala belövi a tiziket, az a két meccs 4 pont, és senki nem köti Pjanichoz a negatív eredményeket – szóval Mire sem nélkülözhetetlen. Viszont Allegri előszeretettel játszatja fontosabb meccseken Khedirát, na ezt fejtse meg végre valaki.
 6. Ne temessünk, és ne is dicsőítsünk egy csapatot idejekorán
  Mikor pár hete nem sikerült legyőzni az Izét, illetve hiába múltuk felül őket minden tekintetben, a halálos döfést Mandzukic néhányszor elmulasztotta bevinni, máskor szőrös tökű juventinók is nyekeregtek azon, hogy jajj, ha mi nem, akkor vajon ki fogja ezeket eltéríteni. Ehhez képest a derbi óta az Inda nem nyert meccset (a harmadosztályú Piedonét is csak tizikkel verték ki a kupából, ahonnan azóta már kizúgtak, nyenyenyee), és 5 mérkőzés alatt mindössze egy gólt rúgtak. Lásd még 4. pont, illetve az a tény, hogy Icardi túlzottan függ a szélsőitől: 17 találatából 4 tizi volt, a maradék 13-ból pedig 10-et vagy Candreva, vagy Perisic készített elő. Magyarul Icardi a szélsői nélkül 3 akciógólnál tart, a szétfingatott futók pedig eddig bírták a tempót. A Napolinak is lehetnek hasonló gondjai, főleg, ha minimálisan komolyan veszik az EL-t, ahol a döntőig a BL-hez képest eggyel több kört kell lejátszani. Rajtuk egyébként csak azt a 3 pontot sikerült hozni, amikor megvertük őket, és ezzel a Juventushoz képest vékonyabb kerettel is ők szerezték a legtöbb bajnoki pontot 2017-ben, szóval hiba lenne őket leírni.
 7. Ha extra jól védekezel, nem marad annyi energiád támadni
  – szólott Captain Obvious. A grafikus teamünk által összerántott újabb táblázat magáért beszél. Hacsak januárban le nem igazoljuk Messit és Hazard-t, akkor ne számítsunk arra, hogy továbbra is hármasával lövöldözzük a gólokat. Allegri szerint (is) a bajnokságokat a védelmek nyerik, úgyhogy magunk részéről jöhetnek a capellós, 1-0-ás meccsek. Baszki, az Izét valahogy be kellett volna darálni, tökéletes december lett volna. És ha már Allegri szóba került:
 8. In Max we trust, örökkön-örökké
  Hihetetlen Allegri taktikai felkészültsége. Mikor pár éve átvette a bajnokcsapatot, úgy volt képes megtartani a játék erényeit, hogy közben BL-kompatibilissá tette a Conte alatt Európában csak nyöszörgő, képességei alatt teljesítő gépezetet. Ha akár sérülés, akár Marotta ügyködése miatt kihullott egy kulcsjátékosa, csak legyintett, és az eredmények hasonlóan jöttek. Ha meg akár 10 fordulón át nem ment a társaságnak, akkor is addig simogatta a mágnestáblát, amíg valami használható ki nem jött ebből a keretből. Ostoba faszjankók vagyunk mind, akik néha kételkedünk benne. Mondjuk ha májusban elveszítjük a bajnoki címet, akkor nyilvánvaló, hogy azonnal takaroggyon.

+1. Elfogynak az olaszaink. A Hellas ellen mindössze egy olasszal, Chiellinivel álltunk fel. Míg pár éve a kupában Conte fel tudott tenni egy komplett digó csapatot, most itt tartunk. Tudjuk, érkezik az utánpótlás Caldara, Spinazzola és vélhetően Mandragora személyében, miénk Bernardeschi és Rugani, de ez akkor is halovány. Az olasz foci és a Juve sokszor jártak kéz a kézben: mikor a Juve erős volt, akkor ment a válogatottnak is. Most tőlünk szép lassan kikopnak a kezdőből az olaszok, kiöregszik a Buffon, Pirlo, Barza, Chiello, Marchisio (+DDR) vonal, és alig akad fiatal olasz játékos, akit irigyelhetnénk a riválisoktól. Insigne neve nyilván adja magát, de ő – és a szerintem császár Florenzi is – már 26 éves, rajtuk kívül a milános – és egyébként juventino – Cutronéban is van fantázia, esetleg Gagliardini kifuthatja magát, és kb. ennyi. Kissé sivár az olasz kínálat. Így ha valaki hozzám hasonlóan a Juventust elsősorban olaszokra épített csapatként tudja elképzelni, az barátkozzon a gondolattal, hogy nem csak brandként, hanem játékosállományt tekintve is nemzetközi csapat lehetünk. Ezzel a keserédes gondolattal kívánunk boldog új évet fukar olvasóinknak.

 • Pingback: 8 dolog, amit decemberben megtudtunk | Zongoracipelő()

 • Asidotus

  a +1 pont miatt is esett ki a vébéről a válogatott

  • rakkenroll

   Nemcsak. Ész Ventura is sokat tett ez ügyben.

  • Juve1974

   Stokkkolmban azóta már 2 buzibárt is átneveztek VénTorna névre.

 • LeRoi10

  +2
  Míg tavaly 2-t, idén már 9 gólt szerzett Dybala idegenben. Igen, igen, mielőtt a mérőmókus kiakadna, én is tudom, hogy idén már túllőtte a tavalyi eredményét, így százalékosan kifejezve:
  tavaly a góljai: 18,181818181818%-át szerezte idegenben, idén a góljai majd 2/3-át, 64,2857%-át. Dybala nem scorer, de sosem árt ha nagy mintát vizsgálva valaki képes az egyenleges teljesítményre. Dybalának etekintetben van bőven helye fejlődni, de több mint biztató szerintem a fejlődés iránya. A jellemfejlődéséről, a Nedved-nyilatkozatról, a peres ügyeiről (Puma, ex-ügynök), Messi árnyékának hatásairól nem nyilatkoznék, ezekről nincs elég infónk, hogy búlváron túlmutató dolgokat vonjunk le, de valami biztosan nincs rendben a háttérben.

 • consminor

  nincs is nagyobb öröm az egyszeri Bianka néni olvasó számára, minthogy reggel a budin 9gag helyett az új cikket maszatolhatja a nála sokkal okosabb telefonján

 • köcsögök

 • Jumpman23

  KingKong és Barzamaci jó tanárok. Ha Dybalának nagyon nem menne, csinálnak belőle egy gólerős CB-et.

  • Enslaver

   Csináljanak belőle inkább egy gólerős CR-t, ha már Messi nem lehet belőle…

  • consminor

   nekem az is jó, ha csak BL-győztest csinálnak itt belőle

 • zamboni

  csak egy bejegyzés januárban?

 • bombahoppa

  Megírhatom a következő posztot, “8 dolog, amit januárban megdugtunk” címmel?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Csak ha rád is lehet szavazni benne.

  • bombahoppa

   Nekem nyolc.

  • Gábor Gerencsér

   Nah az nem is poszt amiben nem lehet rá szavazni.

  • Marvin

   A listán nem szerepelhet Khedira.

 • Pideon20

  Ma este azt is megtudhattuk, hogy a Nápolyiból is fogy a töltelék. Ha pihentetni kényszerülnek, lemaradnak. Sajnos ez azt is jelenti, hogy idén nem verhetjük ki őket a kupából.

 • Enslaver

  Kiesett a Napoli, úgyhogy így most már biztosan bajnokok leszünk! Furcsa, hogy ennyi ponttal is ki lehet esni, de inkább nem számolgatok, csak örülök a ténynek, hogy nincs riválisunk.

 • Jumpman23

  Pacák állítólag a tavaszt a Schalkeban tölti kölcsönben. Nem lenne hülyeség, mert a Costa, Mandzu, Bernát, Pumi négyes mellett sok lehetőség nem néz ki neki rá, hogy visszaüljön a biciklire. Hogy Khedirát ne is mondjam. Őt egész biztos nem szorítja ki Allegri ágyából.

 • bombahoppa

  Archiváltam ma a leveleimet, és ilyen gyöngyszemet találtam 2016 februárból: https://uploads.disquscdn.com/images/f1a24454cc17c36c6d83e95b249a6e57e95a65bdf8f0a6411b17567d5b5f9a9d.png

 • Preference

  Újra elkezdtem hinni a Jézuskában.Azt kértem tőle Karira,hogy Khedira ne legyen kezdő.Meg is kaptam helyette Sturarot….

  • humorpalanta

   Mivel Höwedes 2 meccsre érkezett, azt meg már lejátszotta a kórházon kívül, DS sérült, Lichtit a múltkori meccsen rúgták fel és kellett sérülés miatt lecserélni, nem sok lehetőség volt. 😀

  • Preference

   Azért Allegri is belátta egy félidő után,hogy Stuani nem labdarúgó 🙂

  • humorpalanta

   Mennyeiben még mindig Isten lehetne 😀

  • Babicz Tamás

   Allegri jó edző, most mé’ bántod?

 • humorpalanta

  “Jó lenne látni egy jó Diawalát” 😀

 • Enslaver

  Egy valami, pontosabban valaki hiányzott eddig a meccsből, segítek, K-val kezdődik, és hedira-val végződik a neve.

 • bombahoppa

  Ennyit ér ez Torinóban.

 • Gábor Gerencsér

  Roppantúl vártam, hogy legyen valami, de az nem is akármi. Szeretem az ilyen cikkeket. Hihetetlen furmányos módon még egy jó Allegri takaróggyon is békerült, erre mondom, hogy hijjnye

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  RoósszGábor már úgy kutyázza a bírót, mintha most hibázott volna először videó segítségével egy meccsen. Látva Doveri izgalmas testfelépítését, megnézném, ahogy lejátszik RoószGabival egy mézbirkózás meccset, a vitát eldöntendő.

  • Juventino

   Az tényleg külön vicces volt, hogy “megvideóbírózta” a sporttárs és úgy adta meg az egyébként simán visszafújható gólt, DE: csak a szarrágó Mihajlovics röfögő vaddisznófeje miatt megérdemelték az egyébként lesimázott bikák, megint annyi helyzetet hagytunk ki, mint Morata tegnap egyedül az Arsenal ellen (clutch player, mi? Ajánlom figyelmébe mindenkinek a tegnapi produkcióját, akit hozzám hasonlóan néha elkap a nosztalgia és az idő amúgy is mindent megszépít. Morcos olyan ergya befejezőcsatárnak, hogy nem hiszed el, egyedül a szezon elején mutatott fejelőformájának köszönheti, hogy nem nevetség tárgya még, bár Conte tegnap kitépte a póthaját a szerencsétlenkedéseit látva…)

  • Jumpman23

   Érdekes, hogy valamiért sosem az olyan alkalmakkor születnek a kis fogalmazásai, amikor a Juve kárára történik valami orbitális hülyeség. De ja, egyetértek, márcsak Mihálylovics miatt is jóvanezígy. Hogy arra ne is gondoljak, hányszor akarta már a Torontói Bulls szétrúgni még a kispadon ülőket is.

  • daneeka35

   Nekem Mandzukic Atalanta elleni gólja ugrott be egyből. Csak ott még eltelt fél perc a gól előtt, itt meg egyből jött. Nem tudom mit látott a szerencsétlen rigó.

   Amúgy szerintetek Allegri mennyire érzett deja vu-t Niang kapufájánál?

  • Pideon20

   Nekem Ninagról mindig az a kapufa jut eszembe. 😀

  • Pideon20

   A Rosszgabi irományába ágyazott videót többször visszanéztem lassítva, kikockázva. Szerintem ugyanazt látta a spori, mint amit én is megállapítottam: török sztárközéppályásunk cipőjének orra előbb érintette a lasztit, csak aztán találkozott a lába a babával. Persze a lassítás alapján sem könnyű megítélni, és épp ezért – helyesen – nem is fordította meg a korábbi döntését. Na nem mintha számított volna a továbbjutás szempontjából.
   Az viszont tényleg problémát jelent, hogy nem konzisztens a VAR alkalmazása, kívülről úgy tűnt, hogy a játékosok reklamációja indította a felvétel visszanézésére. Feltételezem arra sincs szabály (ha van, akkor miért nem nyilvánosan hozzáférhető), hogy pl. max. hány másodperccel előzheti meg a vizsgált gólt az érvénytelenítésre alapul szolgáló szabálytalanság, stb.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én talán kétszer láttam lassítva (nem RoószGábort), és annyi alapján simán lehet, hogy előbb volt a labda, aztán a csoki, de a fordítottja sem kizárható. De ha te visszanézted, akkor elhiszem, hogy Khedira szabályosan szerzett labdát egy ellenféltől meccs közben, bár ez így leírva eléggé hihetetlennek tűnik. De neked hiszek.
   A videóbíró alkalmazásának eddig problémájáról meg asszem régebben írtam pár sort, szerintem ugyanarra gondolunk.

  • humorpalanta

   Az tetszik az egészben, hogy Hazard óriási homorítását, amire a Chelsea tizit rúghatott, azt meg megfelelőnek ítélte. 😀

 • Juventino

  4. Hihetetlenül mély a keret – kivéve szélsőhátvéd-poszton. Még Maxi is elszégyellte magát a szünetben, hogy Sturaro bohóckodik a pályán és behozta a 99 éves Lichtit inkább. Kíváncsi leszek, hogy a wingback – és eredendően jobblábas – Spinazzolának hogy ízlik majd a védekezés 4-3-3-ban.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Sturaro jóarc…annyira tud focizni, mint én, ugyanolyan agresszív, és mostmár az arcszőrzete is az enyémhez hasonlatos, egyetlen mentségem, hogy gyakran nyírom.

 • daneeka35

  Bréking! Kedvenc német világbajnok középpályásunk lenyilatkozta, hogy most van a pályafutása csúcsán. Ez azt jelenti, hogy ennél már csak rosszabb lesz.

  • Babicz Tamás

   Persze hogy a csúcson van, hiszen végre bekerült egy megmozdulása a labdarúgás VARchívumába.

  • atis123Juve

   Hát ezt tudjuk régen, kibaszott jó abban, hogy semmi teljesítménnyel a pályán maradjon :). Mondhatni világbajnok ezen képessége.

  • Pideon20

   Mint tudjuk, a csúcson kell abbahagyni…

 • Enslaver

  Sajnálom, hogy nem most, hanem csak nyáron jön Emre Belüzoglu, pedig most kellene megnyerni Buffonnak a BL-t, hogy ne nyugdíjaztassa magát az öreg. A nyugdíj emelkedett megint fél százalékkal, biztos ez a vonzó VV Gigi számára…

  • Jumpman23

   Pjaca viszont már Schalkes profilképpel pózol. Kíváncsi vagyok, lesz-e még a mi játékosunk.

 • consminor

  az átigazolási szezon apropóján – nehogy elfelejtsék a drága szurkolók – Marotta gyorsan megemlítette egy interjúban, hogy az a játékos aki menni akar, menjen. che bella!

 • humorpalanta

  Amit eddig megtudtunk:
  – Dybala megy a PSG-be és a Realba és a Barcába egyszerre. Az lazán 400 millió eurós bevétel.
  – Sandro megy a Dinamo Londonba , újabb 70 milla.
  – Khedira még mindig nem megy a kurvaanyjába, sőt, most van a legjobb formában. Az ikertestvére jön nyáron, ingyen.
  Kéne venni Juve részvényt, mert ahogy látom elég nyereséges év lesz.

 • Preference

  Padoint elnézegetve a pályán olyan érzések kerítenek hatalmukba,hogy a sírógörcs kerülget.Hiányzik nagyon….

 • Gyurexx

  mintha Dybcsi és Pjanic viszonya nem lenne teljesen felhőtlen…

 • consminor

  Bernának előre odaítélem a szezon legszebb, gólt nem érő lövését. van min izgulni egyelőre, Benő nem igazán érzi a bulit, elég bizonytalan ma szegény. nem volt szerencsénk az elején, aztán a korzikaiak meg megérezték a vérszagot. Csöcsnyinek meg jár a doboz Aranymarlbi.

  • Gyurexx

   ha sikerült K ügynököt is elintéznie, akkor egy egész csík jár neki… (remélem azért semmi komoly)

  • consminor

   emellett remélhetőleg Dybcsi sérülése sem komoly

 • Enslaver

  Szerintem eddig jók vagyunk, csak sz*rul játszunk.

 • Preference

  Chiellini végre mezhez illő turbánt kapott.Ideje volt már….

  • consminor

   én a marketingesek helyében már rég piacra dobtam volna a trademark-turbánt

 • Enslaver

  Szcsheny csak ma több bravúrt mutatott be, mint Buffon az elmúlt hetekben. nálam már ő az első számú kapus (Buffon után).

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Buffi már hetekkel ezelőtt visszavonult, csak még nem merték bejelenteni. Úgyhogy most “sérült”.

 • Tonhalacska
  • consminor

   <3

 • daneeka35

  Minek van VAR, ha Egri ugyanolyan fogalmatlan és részrehajló, mint eddig?

  • Tonhalacska

   De most kijött a sodrából. Nagyon hajt a Bodnár Zalán vándorserlegre. Cuuuuuukiiiiii!!!!

 • uff uff

  Mindig öröm így nyerni 🙂

 • Enslaver

  Na, ezt is összecsaltuk az 5x-ös olasz bajnok Padoinék ellen. Berninek és Dugónak többet kéne játszaniuk, mindketten nagyon cukipofák!

 • Tonhalacska

  Viktor itt arról beszél, hogy szöglet, nem tizenegyes:

 • uff uff
 • Del Pideon

  Szabotázs!

  • Tonhalacska

   SzHHHHHHabotááááááázsssss!

  • daneeka35

   Tekintettel ennek a csapatnak a múltbeli büntetéseire, ez minimum elgondolkodtató.

 • Pideon20

  Ezt most nem értem. Én angol streamet néztem, ott nem volt hiszti. Másrészt csodálkozom, hogy ti miért nem kapcsoltok el mikor meghalljátok Egrit.

  • Preference

   Én már csak Egri Vitya miatt nézek Juve meccset.Így sokkal izgibb

  • daneeka35

   A másik csatornán a klasszikót adták, úgyhogy én inkább maradtam.

 • bombahoppa
  • Gábor Gerencsér

   Szabotázs. Ez engem is megfogott. Fel is lángolt bennem a szerelem Vitya iránt.

 • Preference

  Szerintem Csecsni idén már nem fog védeni.Allegri biztos berágott,hogy offolta a szerelmét.

 • Enslaver

  Nagyon felháborító volt ma, hogy nem kapott tizit a Cagliari. Kájjáry drukkerként ezt nem tudom megemészteni. Már 5 éve írogatok a Bianka nénire Juve-szukolónak álcázva magam, eddig sikeresen eladtam magam, mindenkivel elhittem, hogy Juve druker vagyok, pedig mindig is a piros-kékekért dobogott a szívem. Erre a pillanatra vártam, hogy felfedhessem az igazi kilétem, és panaszkodó nyugdíjas néni módjára kiálljak a saját igazamért! Csal ló Juventusz! VAR takarodgy!! Forza Kájjári, forza Padoin!

 • bombahoppa
 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Szerencsétlen Egrit is ápolni kell majd a meccs után. Két adag Xanax análisan talán nyugodt álmot hozhat neki. Amúgy azt láttátok, hogy most miatta nem lesz 2 hétig olasz meccs? Addig fog lábadozni. 🙂

 • Gábor Gerencsér

  SZÖGLET!? SZÖÖGLET???
  Vitya! Nyugi, na

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   A dilettáns még azt sem tudja, hogy kezezés után szöglet jár. Legalább a szabályokat ismerné, ha már kézilabdát közvetíthet.

 • montipájton

  Jól értem, ha egy Juve-drukker számára is egyértelmű, hogy bírói segítséggel nyert a csapata, akkor sebtiben nekiáll szidni a kommentátort? ))) Na, ezt nem én írtam, és nem is Egri Viktor, azért olvassátok el, aztán innen is kitilthat a cinkelésre oly érzékeny szerkesztőség.

  http://www.focitipp.hu/poszt/511

  • Del Pideon

   Senki nem tilt ki, hidd el! Nélküled sosem jutottak volna el hozzánk Noé értékes gondolatai.

  • montipájton

   Aha, ez is egy érv, ha csak ennyi akad, elfogadom, nem veled kell vitatkoznom.

  • daneeka35

   Ja, igazad van. A magyar kommentátorok világszínvonalúak, és szegény Egri is mindig teljesen pártatlan.

  • montipájton

   A pártatlanság tehát, ha jól értem (javíts ki, ha nem) szerinted azt jelenti, hogy a kommentátor ne mondjon semmit, ha nyilvánvaló, a felvételek alapján egyértelmű tévedés dönt el egy meccset. Jó, hát ezt nem ugyanígy gondolom, ennyi.

  • daneeka35

   A stílus maga az ember. Mindent elmond Egriről, hogy egy tévedés után egyből utalgatni kezd a Juventus múltjára.
   Érdekes, hogy az első félidőben – mikor Dybala maradt lenn egy ütközés után – nem kezdte el habzó szájjal csalózni a Calgaryt és szidni a bírót a nyilvánvaló tévedés miatt. Én csupán annyit várok el egy kommentátortól (aki állítólag pártatlan), hogy vagy ne foglalkozzon a bíróval, vagy ha mégis foglalkozik vele, akkor egyformán reagálja le a két csapat javára történő tévedéseket. Ezt sok szpíker be tudja tartani, de eddig még nem láttam olyan meccset, ahol Egrinek sikerült volna.

  • uff uff

   Nézd…azt hiszem, hogy tegnap többünknek nem esett jól a győzelem, mert egyszerűen nem jó így nyerni. Egyrészt itt volt a Cagliari, amely abszolút egyenrangú félként tolta végig a meccs jó részét, rászolgáltak volna a pontra. Másrészt személy szerint nekem sem tetszett, hogy az előnyszabály ellenére nem álltunk meg. (Ez mondjuk nem mérvadó, én még a BL döntőn egy gólos hátrányban a 95. percben ziccerben is kirúgnám a labdát, ha fekszik az ellenfél…) A játékvezető ott volt, gondolom még kiabálta is, hogy tovább…nem hinném, hogy csak a Juventus játékosai lennének, akik ilyen helyzetben mennek előre. Szóval lehet, hogy nem volt szép, de talán ordító sporszerűtlenségnek sem kellene ezt beállítani. Benatiának mondjuk elmaradt utólag egy sárga. És ami még elmaradt: Bernardeschi piros, és egy tizenegyes a Cagliarinak. Egyiken sem érdemes túl sokat vitatkozni, de akkor most ebből levezetni, hogy a Juventus már megint csak csalással tud nyerni azért elég vérlázító. A Torino elleni meccset, amelyen játékban agyonvertük őket, és még Sturaro sem tudott velük gól rúgatni, megint csak nem korrekt. Nekem amúgy Egri Viktorral nincs semmi problémám, nem rajta múlik a Juventus eredményessége. Azt viszont el lehetne fogadni, hogy a szurkoló érzékenyebb lélek, ha a csapatáról van szó, és bizony lehülyézi a kommentátort (is), ha az ennyire határozottan foglal állást szeretett klubja ellen 🙂 Persze lehet, hogy nem beszélnénk most erről, ha Dybala és Bernardeschi kapufája bemegy…

  • montipájton

   Igazad van, a szurkoló érzékeny lény, de a riporter nem szurkoló, azért (is) ül ott, hogy kommentáljon, ez pedig nem csak tudósítást jelent. Mellesleg, ha a riporter a meccsen többször visszatér egy-egy vitatott esethez, már kiakasztja a szurkolót, miközben az akár tíz év múlva is felemleget vitatott eseteket. Hogy csalással nyerte a Juve, azt nem vezette le szerintem senki, legfeljebb méltatlankodott a nem először arra billenő mérlegen. De persze ezen is lehet megsértődni.

  • Pideon20

   “a riporter nem szurkoló”–> Egri nem riporter

  • uff uff

   Miért kellene egy véleményen megsértődni? Egri Viktornak markáns véleménye szokott lenni, ezt pedig nehezen nyelik le azon szurkolótársaim, akiknek a szintén határozott véleménye nem egyezik az övével. Nem tudom, hogy a kollégádat ez mennyire zavarja, szerintem együtt tud ezzel élni 🙂 Őszintén megmondva idén nem követem akkora energiával és figyelemmel a meccseinket, de a tegnapit leszámítva nem igazán emlékszem, hogy ebben a szezonban lett volna olyan mérkőzés, amit ennyire kétes körülmények között nyert volna meg a Juventus (lehet, hogy nincs igazam…) Ezért talán most még korai farkast kiáltani 🙂

  • daneeka35

   Én nem tudom, de szerintem nem láttad a meccset. Egri elkezdte levezetni, hogy a Juventus múltbeli büntetéseire való tekintettel az utóbbi napok történései összeesküvés-gyanúsak. Ha mégis láttad a meccset, és szerinted ez belefér egy pártatlan riportertől, akkor bizony bajban van a szakma 😁

  • uff uff

  • Pideon20

   A probléma gyökere, hogy egy kommentáror nem viselkedhet így, nem tehet ilyen kijelentéseket. Ez nem egy egyszeri eset volt, évek óta ezt csinálja, ahogy mi is évek óta szidjuk (sok más szurkolótáborral együtt). Nem is azzal van bajom, hogy betegesen gyűlöli a Juventust, ill. az sem egyedülálló, hogy sortriporterként antitalentum és fogalmatlan. Azt viszont nem engedheti meg magának, hogy minden egyes meccset ilyen szélsőségesen szubjektív módon kommentáljon. Ha egy magyar csapatra tenne rendszeresen ilyen becsületsértő és rágalmazó kijelentéseket, már rég kirúgatták volna. Ha olvasnád a blogot és a hozzászólásokat, tisztában lennél azzal, hogy nagyon ritkán bírózunk (pedig bőven tévednek a kárunkra), és általában elismerjük, ha bírói tévedésnek köszönhetünk pontokat. A degenerált Egri miatt nézem évek óta strem-en a Juve meccseit.

  • montipájton

   Oké, mindenkinek joga van a saját véleményéhez. Neked is ahhoz, hogy Egri Viktor “betegesen gyűlöli” a Juventust (noha ez minimum elég éles kitétel, sztem te még nem tapasztaltál olyat, mit jelent betegesen gyűlölni, legalábbis remélem), meg ahhoz, hogy “fogalmatlan és antitalentum”, noha ezek meg szerintem baromira nem igazak, sőt. A legfelkészültebb és legprofibb kommentátorok egyike, az olasz focival kapcsolatos “fogalmatlanságát” például igen sok, magát olaszfoci-buzinak mondó szurkoló megirigyelhetné, azt hiszem. És ez ugyebár nem stílus kérdése egy riporternél.

  • daneeka35

   Van az a régi mondás: VARok között féleszű a király.

  • Pideon20

   Az ilyen jelzőimet a hozzád hasonló trolloknak tartogatom, a véleményem pedig sok év tapasztalata alapján alakítottam ki, és nem vagyok vele egyedül. De ezek sem változtatnak a mondanivalóm tartalmán: nem engedhetné meg magának, hogy ilyen szélsőségesen szubjektív módon kommentáljon, dehonesztáló módon vádaskodjon (hol a csapatot, hol egyes játékosokat rágalmaz). Minden meccsen ezt csinálja. 20 fordulóban volt egy egy ilyen mérkőzés, ahol bírói tévedés kellett a 3 ponthoz. Véletlen, hogy Egri tombolásáról beszélgetünk most?

  • mondjuk attól, hogy sok év alatt jutottál el az “egri fogalmatlan és antitálentum” megállapításodig, és rengetegen osztoznak veled rajta, még nem lesz igazad. sőt. eleve, nem tudom, birtokában vagy-e egyáltalán a képességeknek, amelyek alapján tehetsz ilyen megállapítást – szurkolóként nyilván nem vagy elfogulatlan. sőt. ezért is meddő ez a vita.

   (nekem semlegesként eddig soha, semmi bajom nem volt azzal, ahogyan Egri a Juve-meccseket tálalta. soha, semmi.)

  • bombahoppa

   Lehettek itt semlegesek, de inkább apámat idézem, aki egy-egy őszinte pillanatában óva intette a haverjaimat:
   “Sohase házasodjatok meg, legyetek inkább buzik!”

  • Tonhalacska

   Tudtam, hogy a neveltetésem miatt tartok itt. Nekem a buzis részt elfelejtette mondani az öreg.

  • Pideon20

   Lovagolhattok a jelzőimen, bár inkább máson való lovaglást javasolnék nektek… akik ide jöttök számon kérni, hogy csúnyákat mondunk szegény Egriről, aki – nektek, bloggereknek – ezek szerint egy szakmai Csomolungma. A jelzőim és az Egriről alkotott véleményem mit sem változtatnak azon a TÉNYEN, hogy ilyen kijelentéseket a klubbal és a “kedvenc” játékosaival (pl. Chiellini) kapcsolatban – főleg nagy nyilvánosság előtt – nem engedhet meg magának. És igaz ez akkor is, ha nem magyar csapattal kapcsolatban teszi, és nem kell tartania a felelősségre vonástól.

  • Jogaszkent? Miért, nem fér bele az alaptorveny által biztosított véleményszabadsagba a Juventus kritizalasa? Mióta? :)))

  • Pideon20

   Felesleges lenne magyaráznom, mikor még az értő olvasás sem megy nektek. Rég tudjuk (és megszoktuk), hogy hogyan viszonyul a Juventushoz. Ez egy dolog. Azt meg nem írom le a kedvedért még egyszer, hogy miért nem lenne szabad időnként olyan kijelentésekre ragadtatnia magát, mint a tegnapi.

  • Ja, hogy szemelyeskedsz, csipobol? Ez itt a vitakultura? Ennyire tudod megvédeni a véleményed? Szomorú dolog.

  • Malloy

   Te egri viktor csávója vagy?

  • nem, csak van saját véleményem, amit nem befolyásol különösebben a csordaszellem

  • Tonhalacska

   A betyárját… most veszem észre, hogy a Bianconeri pók fogott egy
   legyet.

   Bár nyilvánvaló a rendkívül frappáns reakcióidból, hogy nem
   is akarod érteni a lényeget a neked adott válaszokból (értds: troll vagy) de
   most van 5 percem:

   Kezdjük ott, hogy megértettem soraid olvasva, hogy vannak
   ezek a különleges képességekkel megáldott szaktekintélyek, akik egyben kiváló,
   mértékletes emberek, a sportot is szeretik, minden szavuk ténymegállapítás a
   felsőbb jó érdekében. Ezek a MOGULOK egytől-egyig televíziókban porladnak a
   kiváló szolgáltatás nyújtásának oltárán, nem úgy, mint a csóró, sörhasú, szőrös
   fotelnácik a panelból, akiknek csak álom a slim fit zakó. Nyilván ez utóbbiak vagyunk
   mi, akik nem is érthetik ezen magasságokat, és még ellen is állunk, ha valaki
   megpróbálja megtalálni a fejünkben a villanykapcsolót.

   Meg kell azonban említsük, hogy itt a blogon is van egy
   ilyen Kiváló Szaktekintély, aki szintén bedolgozik pont ebbe a tévébe, ahol
   Viktorunk is szabotál. Logikád és érvkészleted alapján Benito tévés jelenléte
   miatt szintén nem megkérdőjelezhető a felkészültsége, és így szigorúan so very
   nagyon szakmai, és igaz Minden. Egyes. Szava. (Mi már persze megszoktuk.) Akkor
   hát a google a barátod: „Az évtized csalása tette tönkre a juventust” – nézzük
   mit mond a mi fiunk.

   Most, hogy ügyesen elolvastad a keresőmotor által eléd tárt
   cikket, megtudhattad, hogy a Viktorunk által hivatkozott rovott múlt emlegetése
   minimum felkészületlenségre utaló húzás, esetleg még az lehet, hogy amit
   (figyelj Connie! oximoron:) fejhangon visítva sugalmaz a kiváló szpíker, az szimpla
   hazugság. Pontosan egy ostoba troll színvonala. Hogy miért csinálja ezt Viktor?
   Ő nem olvasta a cikket? Másik cikket olvasott? Szeret hazudni? Nem szereti a
   Juvét, vagy Bencét, vagy a heterókat? Majd te megmondod, hiszen látjuk, hogy te
   látod, amit látni kell.

   Van az Érinthetetlen Digi Viktor kinyilatkoztatása.

   Van az Érinthetetlen Digi Bence kinyilatkoztatása.

   Segíts nekünk! Melyik kikezdhetetlen Médiaszemélyiség kihűlt
   teteméért ajánljunk fel 444 millió euró vérdíjat a tények és az összeesküvés
   elméletek arányosítása jegyében?

   (Végzettségem majd beírom, ha szükséges, de most le kell,
   hogy menjek sörért, mert kezd büdösödni a szám. )

  • Csak addig olvastam, amíg leírod, hogy megértetted, amit írtam, aztán a következő mondatod bebizonyította, hogy nem. Semmit nem értettem meg belőle. Kár.

  • bombahoppa

   Részedről ez szimpla trollcenzúra, trollturizmussal egybekötve, nyilván kuponakciósan kerültél ide. A tagdíj fogalmát csak az értelmező szótárból ismered, olyan faszgerenda lóg a szemedből, ami nekem csak tüske a köröm alatt. Olvastad, írtál, válaszoltunk, válaszoltál, írtad, hogy eddig bírtad. Többet nem kell megírnod, meddig bírtad, és nem várjuk el, hogy ennyit elbírj. Vannak ennél fontosabb dolgok is az életben. Neked. Becsüld meg. Szerinted nekünk ennyit jutott, többet minket ne zavarj meg, kérlek. Boldogok a lelki szegények. Itt Te nem lehetsz LEGENDA.

  • Bezzeg, ha Muntari gólját megadták volna! :))))

  • bombahoppa
  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   mc_deere és montipájton megjelenése a bianka blogon:

  • Malloy

   Na gondoltam megnézem most már ki vagy valójában. Sokáig nem görgettem az oldaladat, pontosan eddig a posztodig:
   “Egri Viktor azon kevés magyar sportújságírók egyike, akik valóban _újságíróként_ viselkednek. Olyan szakember, aki érti, érzi, mi ennek a szakmának a lényege, mi értelme van foglalkozni a sporttal, és milyen hozzáadott értéke lehet egy újságírónak ehhez a közeghez. Nem tagadom: Viktor komoly példakép, még akkor is, ha tudom, én magam nem vagyok, és nem is leszek része annak a kánonnak, ahová ő tartozik. De hiszem, hogy nem a szakma, és nem a pozíció köt bennünket össze, hanem a közös elvek és a közös célok.

   Hajrá Viktor!”

   Nincs több kérdésem.

  • Pedig én kedvelem a kérdéseket. Ezek viszik előre a világot, nem a bigottság :)))

  • Gábor Gerencsér

   Mi nem volt világos? Mit nem értettél meg belőle? Segítek szívesen.
   Az, hogy semmit nem értettél meg belőle az szerintem is kár.

  • Pideon20

   Nem vitázom veled, hiszen elbeszélsz az érveim mellett, ez már csak trollkodás, így részemről lezártnak tekintem. A lényeg, hogy Egri úgy gondolja, hogy a Juventus kapcsán megengedheti magának, hogy a klubbot és egyes játékosat dehonesztáló kifejezésekkel illessen, adott esetben jogsértéssel vádoljon. Ezzel lépi át a véleménynyilvánítás határát (ami szerinted kommentátorként belefér). Ha ezt egy magyar csapat meccsén művelné, már rég kirúgatták vagy személyiségi jogsértés miatt perelték volna.

  • Elképesztően nagy aránytévesztésben vagy. Mondjuk valahol vicces ez, nem is kicsit 🙂

  • Pideon20

   Te egy igazi Arisztotelész vagy 😀 😀

  • daneeka35

   Hmm, hát akkor a nagy Viktor kritizálása is belefér, nem?
   Én a helyében örülnék is a feedbacknek, hiszen ezzel további tökélyre tudja fejleszteni a már így is kiváló képességeit.
   Arról nem is beszélve, hogy a “negatív reklám is reklám”, ahogy egy híres sportkommentátor mondta tegnap este.

  • Ki mondta h nem fér bele? Nem a jogot vitatom el, a tartalommal nem értek egyet.

  • daneeka35

   Én pedig Viktor tegnapi mondandójával nem értek egyet, és szerintem a többieknek is ez a baja.

  • khm, izé, itt arról megy a vita, van-e joga egyáltalán ilyesmit mondani egy kommentátornak. hogy nektek nem tetszik, amit mondott, az egy dolog, ami nem különösebben érdekelne, de itt páran konkrétan már a jogot vitatják el és relativizálják, ezért szóltam egyáltalán hozzá.

  • daneeka35

   Ha már a szavakon lovaglunk, szerintem csak te írtad, hogy nincs joga ilyeneket mondani. Természetesen jogában áll csalózni a Juventust, de akkor el kell fogadnia mindenkinek, hogy egyesek őt fogják fogalmatlan félnótásnak tartani.

  • miért, a hozzáértés, vagy a munkájára való alkalmasság, attól függ, hogy egy szurkoló (tehát végletesen elfogult, érzelmi alapon érvelő valaki) álláspontjához képest mit gondol a Juventusról? szerintem nem. arra akarok csak kilyukadni, hogy Egri simán lehet egészen kiváló szpíker attól, mert épp a Juventusról teljesen másképp vélekedik, mint te. az érzelmi álláspont soha, soha nem emelkedhet szakmaivá, érted.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Itt az a gond, hogy a közvetítés közben senki nem kíváncsi rá, hogy méltóságos EgriViktor mit gondol a Juventusról. De engem az sem érdekel, hogy egy Milan/Inter/Roma meccs közben mit gondol ezen csapatokról. Nyilván az a szakmai hozzáértés és pártatlanság csúcsa, amikor ő a saját összeesküvés-elméletének ad hangot meccs közben, miszerint valami szabotázs vagy összeesküvés zajlik a “rovott múltú csapat” részéről. Ezzel burkoltan (már ha ezt még lehet annak nevezni) a játék, a bíró, a Juventus becsületességét kérdőjelezi meg. Persze ahhoz már nem elég tökös gyerek, hogy ezt konkrétan kimondja, mert tudja, hogy az állásával játszana, már ha valóban szakmai okok miatt alkalmazták. Amíg nem a saját kedvenc csapatánál hallja ezt valaki, amit ő tegnap előadott, akár még jól is szórakozhat, hogy ennyire elszáll valaki a közvetítés közben. Bár az is érdekes, hogy két, számára teljesen érdektelen csapat miként hoz ki ekkora felzúdulást az ő kritikus, elfogulatlan, szakmailag megkérdőjelezhetetlen személyéből.
   Ez pedig külön érdekes: “az érzelmi álláspont soha, soha nem emelkedhet szakmaivá”. És fordítva? Mert tegnap a kezezés utáni pillanatokban Egri úgy értetlenkedett a szögletnél, mintha az évezred csalását látta volna.
   Engem nem az zavar, ha valaki bírói hibát emleget, vagy különböző helyzeteket elemez, hanem az, ha valaki ilyen stílusban teszi ezt, egy élő közvetítés közben.
   Vagy ahhoz pl. mit szólnál, ha mondjuk egy Chelsea meccsen egy kétes bírói ítélet után azzal jönne, hogy ismerve Conte “rovott múltját”, furcsa, hogy így ítélt a bíró?
   Persze akármit is mondhatunk itt, ha te védeni akarod a védhetetlent, akkor úgysem változik a véleményed.

  • senki nem kíváncsi rá? én például kíváncsi vagyok. hogy a juventus szurkolók nem, azt mondjuk megértem, de ekkora csinnadrattát csapni? nyertetek, örüljetek.

   conte nem tudom, hogy jön ide, tudtommal nála nem bundázás volt a vád, nem a bíróküldés befolyásolása, és semmi tevőleges, tényleges csalás. ha egri vele kapcsolatan erre utalgatna, az szakmai hiba lenne, nem kicsi.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Nyilván ha a kommentátor szakmai véleményt mond a csapatról, az nem egyenlő azzal, ha összeesküvést és “rovott múltat” emleget, utóbbiak ugyanis nem tartoznak ebbe a kategóriába.
   A Conte-féle példa amúgy helytálló. A vád ellene az volt, hogy tudott a csapata “elcsalt” meccséről, de nem szólt. Ezt egy volt játékosa vallomására alapozták. Bár itt nem is ez a lényege a példának, hiszen kb. annyi köze van Conténak a bírói hibákhoz, mint a jelenlegi Juvénak.
   A Juventust pedig nem ítélték el bundázásért, de az is érdekelne, hogy a jelenlegi vezetőség, személyzet, játékosok, és a ligában mérkőzést vezető játékvezetők közül kiket ítéltek már el bundázásért és a bíróküldés manipulálásáért.
   Ilyen alapon azt is mondhatnánk, hogy a 2006-os eset miatt a Juventus örökre bűnös lesz, tekintet nélkül arra, hogy az “elkövetők” már nincsenek a klubnál, és a kiszabott büntetést letöltötte a klub. De az Egri-féle logika mentén, ha a Juve örökre bűnös marad, én meg nekik drukkolok, akkor én is gyanús vagyok?

  • Tonhalacska

   Te mondjuk kurvára gyanús voltál mindig is.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Kit neveztél heterónak, te heteró?

  • daneeka35

   Szerintem egy tudósító, ha azt akarja, hogy a hallgatói komolyan vegyék, akkor mellőznie kell a szélsőséges véleménye kinyilvánítását. Vagy én is lehetek jó szpiker, ha közvetítés helyett a saját véleményemet mondom a meccsen? “Az a 10-es számú játékos hasonlít Bernardeschire, úgyhogy mostantól Bernardeschi nevét mondom, ha hozzá kerül a labda” Érted, Dybala a 10es,de nem gáz, mert az én véleményem az, hogy ő Bernardeschi.
   A szurkoló fogalmatlannak tart? Nem baj, az csak az ő véleménye.

  • úristen, te nem érted a különbséget vélemény és tény között? komolyan? vagy tesztelted magad, hogy le tudod-e írni a világ legszarabb példáját? mert ha igen, ez utóbbi sikerült

  • daneeka35

   Ez egy sarkalatos példa, de legalább átment a mondandó. A lényeg, hogy igenis van különbség tudósítás és a vélemény kinyilvánítása között. A tudósítás az a műfaj, ami objektíven, a tényekre koncentráltan adja át az információt.
   Ha egy szpíker vegyesen beszél a véleményéről és a tényekről, akkor ott bizony a saját hitelességével játszik, mert a hallgatók nem fogják tudni, hogy mikor tudósít, és mikor adja elő a saját véleményét.

  • Hát, azért a Vitray-korszakon már túl vagyunk, szerintem, de kinek a pap, kinek a paplan.

  • daneeka35

   Így bizony. Ajánlom figyelmedbe Egri filmes műsorát is, ha ennyire odavagy érte! 😀

  • Hiszen az nem lehet, hogy az embernek van saját véleménye, csak az lehet, hogy odavan valakiért, ja. A te világodban, max.

  • daneeka35

   Bocsánat, átfogalmazom, hogy te is megértsd, és ne a szavakon lovagolj! Ha ennyire sokat adsz Viktor véleményére, akkor ajánlom figyelmedbe a filmes műsorát.

  • alphstokes

   Egri epés megjegyzéseket tesz, szinte minden csapat szurkolója ellenségének vallja, hol interes, hol milányos, a fene se tudj’. Valahova beállt, az biztos, meg az is biztos, hogy nem a Juventusba, mert ránk a többieknél több epét hány. Aztán lehet, hogy ez csak a szeretet jele.
   Amúgy a hazai sportmédiában a Roma szimpátiaindexe az igazán felülreprezentáltabb az érdemeknél, ez valami örökletes dolog, rengeteg ősbivaly újságíró, és a fiatalabb generációból sokan fővárospártiak.
   Noé hirtelen kifakadása inkább veri ki a biztosítékot. Nekünk azt tanították, sose írj indulatból, szerintem ma reggel már ő is bánja, hogy nyilvanizálta ezeket a gondolatait.

  • Gábor Gerencsér

   Egrit nem csak most szidtuk. Tehát nincs összefüggés a bírói tévedés és az Egri szidás között. Vityához fűződő érzéseink nem az utolsó meccsen alakúltak ki. Más riportert még sosem szidtam, ez is vajon miért lehet?
   Tehát nem, nem érted jól.

  • Gábor Gerencsér
 • Babicz Tamás

  Nem érdemeltünk tegnap győzelmet. Volt két kapufánk, a Cagliarinak meg két ziccere, ahol csak egy apró Csecsnyi volt a differencia a gól és a nemgól között. Vagyis lehetett volna döntetlen is. A játékképe alapján szerintem ez lett volna az igazságos. Ráadásul tényleg nem volt fair, ahogy gólt rúgtunk. Még akkor sem, ha az ilyen esetek 90%-ában tudni lehet, hogy az éppen földön fekvő játékosnak közel sem olyan súlyos a sérülése (ha egyáltalán van neki), mint ahogy azt a fetrengés alapján vélhetnénk. Ugyanakkor tegnap Pavolettit valóban legyalulta Benatia, amiért szabadrúgást kellett volna kapjon a hazai csapat. Fölhozhatjuk “mentségként”, hogy Pjanicot is úgy földbe döngölték egyszer a középpályán egy, a bíró szerint szabályos labdaszerzésnél, hogy csak na, ráadásul abból meg a szárdoknak lett helyzete. Egy alkalommal Dybalát is letarolták hátulról úgy 22 méterre a kaputól, hogy abból gólhelyzetet érő szabadrúgást kellett volna kapjunk. De nincs értelme ezekre hivatkozni, azok másik esetek voltak, amiket SZINTÉN tévesen ítélt meg a spori. Így azonban, hogy egy földön fekvő játékosuk mellett hoztuk ki a labdát, és nem hogy nem álltunk meg, de még gólt is rúgtunk belőle, máskor nekünk sem lesz okunk oly hevesen tiltakozni, ha az ellenfél tesz ilyet, mint ahogy Barzagli vagy Chiellini ki tud kelni magából, ha hasonló – természetesen saját csapattársat érintő – sportszerűtlenséget vél felfedezni.
  (Amúgy – csak hogy én is egy kicsit kommentátorozzak – lehet Calvaresenek is abból lett elege, ahogy Egri a Juventus meccseit közvetíti, és most csak azért is nekünk fújt, hogy végre igaza legyen a várvédők gyöngyének…)

  Mindemellett, megint csak nem a mi sportszerűtlen gólszerzésünket vagy mondjuk ki: Calvarese fogalmatlanságának köszönhető győzelmünket védendő, de a Roma is megkapta 0:2-nél jogtalanul a lehetőséget, hogy egy félidőt emberelőnyben játszva megfordítsa a meccset az Atalanta ellen. Arról, hogy mennyire elképzelés nélküli játékkal és gyakorlatilag az egyenlítésre is 0 eséllyel reagáltak minderre, nem szól a fáma. Ott nincs bírózás, meg arról szó, hogy Olaszországban hagyományosan a nagy csapatokat támogatják a játékvezetők.

  • daneeka35

   Az első bekezdéssel nem teljesen értek egyet. Pavarotti ellen szabálytalankodott Benatia, DE a hazaiakhoz került a labda. Akik dönthettek volna úgy, hogy kirúgják a labdát, és reklamálnak. Ehelyett továbbvitték a támadást és elvesztették a labdát. Előnyszabály volt. Az első félidőben ugyanez megtörtént Dybalával egy szöglet után. Ott sem rúgta ki a Cagliari a labdát, hanem támadást próbált vezetni, és Benatia faltolt a félpályánál. A kezezést én nem tudom megítélni. Szerintem a bíró ott volt a közelben, és jobban látta az esetet. Ha megadta volna a tizenegyest, ugyanezt gondolnám. A szabályok szerint a szándékos kezezést kell büntetni. Az meg, hogy mi a szándékos, elég szubjektív dolog.

 • uff uff

  Kérem a Tisztelt Szerkesztőség mielőbbi állásfoglalását a tegnapi történésekkel kapcsolatban, hadd legyen saját véleményem… 🙂

 • Tonhalacska

  Kedves Digi Sport, Kedves Viktor!
  Tegnap este már fontos dolgom volt (“majd odaadom videón”), na de ma:
  1. Nem így kellett volna nyerni a Juventusnak. Persze a múlt khm… predesztinál… (nem tudom mit jelent a szó, de értelmiségien hangzik).
  2. No persze, ha a csapattársam megsérül, én állok meg… jaaa, hogy Cagliari nem ezt tette, naná, hogy nem, hiszen helyzetben voltak (értsd: a bíró nekik kedvezett az előnyszabállyal). Utána persze lehet hisztizni, hogy ácsi, mégis inkább szabadrúgás legyen, mert a letámadás miatt nem úgy sikerült… Aztán hopp; a gólra a sérült játékos fel is épült. Akár meg is köszönhetnék a terápiát. Ugye?
  3. Az egész meccsen ment a gyilok oda-vissza. Nem is értettem mire fel. A Cagliari sem mutatta a cukibb arcát. Persze értem én, mindenáron meccsben kellett maradni.
  4. A tizenegyesek (kezezések) ügyében el kéne dönteni mi az, és mi nem. Az egyszerűség kedvéért: vagy minden, vagy semmi. Különben marad ez, ami most van. Csak a kedvedért, Viktor: https://www.sportface.it/calcio/serie-a/moviola-inter-lazio-skriniar-con-la-mano-il-var-nega-il-rigore-video/320633
  5. Tegnap egy esetben a Cagliari tizenhatosán belül a fejeléshez előrement Chiellini mezét a hónaljáig rángatták fel a védők. Egy visszajátszáson láttam. Keresd vissza Viki, bátran! És mivel mindkét tizenegyes be is ment (volna), ezért ezt a kérdést rendeztük.
  6. Bernardeschit le kellett volna zavarni.
  7. Úgy tűnik kényelmes dolog bűncselekmények elkövetését sugalmazni egy klubbal kapcsolatban, ha az elég messze van a stúdiótól, ahol ülök. Viki: a kollégád (a szexi szemüveges) írt egy cikket ezügyben: kérd el tőle, hogy ezután ne a felkészületlenség beszéljen belőled, hanem a szándék.
  8. Szerintem a Toronak ajánljuk fel a továbbjutást. Tudom-tudom kettővel vertük őket, de végig esztétikai lesen voltunk és a vitatott gól, durván pszichikai ráhatásnak minősül egy olyan klubtól amit a múltban…. szóval tudjuk…. jobb hely lenne a világ, ha a Toro menne tovább, na…
  9. Viktor! Ha visszamentél és megtaláltad a láncot amit tegnap ledobtál akkor csak gyere:

  • Pideon20

   10, Tele a tököm azzal, hogy szabadkoznunk kell egy bírói tévedés miatt (az elmúlt 20 fordulóból nem tudnak még egy ilyen meccset felhozni), mert a pöcs Egri, idetévedő trollok és bloggernek is alulképzett sportújságírók közérdeknek gondolják, hogy felhívják mindenki figyelmét egy bírói tévedésből levont következtetésükre (egy olyan következtetésre, amiről csak egy félhülye gondolhatja, hogy objektív, ténybeli alapokon nyugszik és kicsit sem eltúlzott). De nekik ez sem elég, számon kérik rajtunk, hogy miért bántjuk a Viktort? 😀

  • Tonhalacska

   Nem szép dolog Jimmy-től elvenni az utolsó szót…

 • Kelosz

  Mi itt a kérdés? Nem értem.
  A gól előtt volt egy “átlagos” arculcsapás, de itt előnyszabály miatt mehetett tovább a játék. Lent maradt egy hazai játékos, a spori úgy ítélte meg nincs súlyos sérülés. Mint később kiderült 90%ban jó döntést hozott hiszen valóban nem volt sérülés, volt helyette “lentmaradok nehogymár kontrázzatok szappanopera” ez pedig kétségkívűl sportszerűtlen.
  Egri Viktor az ami. Tudjuk mi de nem mondjuk ki, mert az még kimondva is az ami.
  Járt volna egy tizi kezezésért a hazai csapatnak, de nem kapták meg (már ha belül volt a kéz). Ilyet is láttunk már, na bumm.
  Elég nagy foscsí volt amit a pályára tett tegnap a csapat, de szertjük mert győztek 🙂

 • Jumpman23

  Mikor megszereztük Khedirát, mindenki azért nyávogott, hogy ő többet van kórházban mint a pályán. Hát tessék, ennyi meccset egyhuzamban talán még életében nem játszott. Nem kell kihagyja a következőt sem szerencsére.
  Amúgy kár ennyit rugózni az egri borzaskán.

 • uff uff

  Mondjuk én sem értem, hogy miért kell a kommentátorral ennyit foglalkozni…ő úgy látta, elmondta – az a dolga – sokaknak nem tetszett, érthető, de ne tegyünk már úgy, hogy Egri Viktor miatt nem vertük agyon a Cagliarit. Azt pl. senki sem írta le, hogy mi volt a csapattal a baj, csak meg lett találva a szpíker, hogy a feszültség le legyen vezetve. Egri csak azt mondta, amit a semleges szurkolók is gondolnak. Pofátlan csalás. Mi is ezt gondolnánk, ha nem lennénk érintettek. Persze mindent meg lehet magyarázni és kikockázni, de ismerjük már el, amit el kell, és védjük meg azt, amit a józan ész határán belül meg lehet.

  • Tonhalacska

   Tudom én vagyok a lúzer, de a Digi nálam elő van fizetve és már a Bolonya meccs alatt is végighallgattam a markáns félrevezető mantrát a kommentátortól a Toro meccsről. Tehát kizárólag önös érdekből rinyálok az egész miatt. Punci vagyok, na. Ma egyébként láttam videót a Juve ellen összehordott idei VAR ítéletekből. Még inkább röhej az egész balhé Bernistől mindenestől. És bár Egri elcsukló hangja sokat megér, lehet, hogy van (összeg)határ.

  • Jumpman23

   Ahhoz a videóhoz tudsz elérhetőséget adni (két gallon síkosítóért cserébe)?

  • Tonhalacska

   Síkosító? Nem kell az, cica.
   (Ha csak a videó fele igaz…)

  • humorpalanta

   Ha jól emlékszem, valahogy ki lehet kapcsolni a hangsávot, vagy az csak a Telekomnál van?

  • Tonhalacska

   Jó ötlet. A rádióból meg szólhat Szepesi.

 • Enslaver

  Eladtuk Decsejjét a Szervettnek. Bonucci és Alves után megint eladtunk valakit a védelemből, úgyhogy most már tényleg nincs védelmünk. Irány a Serie B!

  • Tonhalacska

   Boumsong mennyibe kerülne manapság?

  • Enslaver

   Sandroért biztos megkapnánk. Jó lenne ő is, de Kwang-Song után Boumsong az már sok lenne, akkor jöjjön inkábbb AlexSandro Song.

 • consminor

  több forrás megerősítette, hogy a Calgary-vel Barella mellett Kwang-Song Hant is le szeretnénk igazolni. ez akár még igaz is lehet, hiszen egy szemfüles paparazzi lefényképezte a srác ügynökét, miközben Marottával tárgyal. szemmel láthatólag tetszik neki a klub ajánlata:

  https://uploads.disquscdn.com/images/3ee74cdb9f4f084ea5fd62a59669f91b435d7129734bd7763df99d7f701ce36d.jpg

  • humorpalanta

   Bevenni capat! Sí!!! Bevenni!
   Cerébe adni tengealajáó. Sí!!

 • bombahoppa

  Ha már vasárnap, legyek kövér, hiszen kis gól is jól, ha van szeme. Állítólag az éves tagdíjból levonható, ha van bizonylatod egyösszegű befizetésről. A gizda szeme hizlalja:

  http://bianconeriblog.hungarianforum.com/t60-kozos-merch-rendelesek

  • Preference

   Ez valami észak koreai link?Nekem azt írja,hogy a webhely nem érhető el.Ha véletlen megnyitná,ugye nem kerülök munkatáborba?

  • bombahoppa

   Először feljön a fizetős ablak, ne ijedj meg. Jó, ha bekészítesz 2, de inkább 3 hitelkártyát, ne törődj vele, ha a gép szerint nem biztonságos a kapcsolat, nyugodtan lépj be. Itt adj meg legalább 5, de inkább 10 internetes, valós felhasználói profilt (lehetőleg pénzügyi portálokét, bankokét), és a hozzájuk kapcsolódó login/password/mobilszám kombót, és ha sikeres a verifikáció (ami a megadott valós acountok mennyiségi és minőségi értékelése alapján történik), akkor
   beléphetsz a főmenübe. Itt már kell majd a bitcoin. Ez egy hosszabb folyamat, ideiglenesen 60-120 percig zavart érzékelsz majd a mobilhálózatban is, amig feláll a rendszer, és létrehozzuk az egyedi felhasználói fiókodat. Avatarmentes és digitalizálatlan való világ vár rád. Mivel teljesen egriviktormentes a környezet, legyen nálad egy tálca redbull/hell/adrenalin.
   Felejtsd el a szcientológia és egyéb humbugokat, itt lehetsz csak teljesen önmagad. Nem baj, ha elmúltál 18, de jobb, ha még nem. Vigyázz, mert a folyamatos használata függőséget okoz, kapcsolatod a valós világgal jelentős mértékben korlátozódhat. Explicit lyrics.

 • Enslaver

  Állítólag télen elhoznánk Őzikét az Arsenalból kevés delláért. Kell-e ő nekünk?
  (A válaszokat emeltdíjas esemesben a következő számra várjuk: 06703434007, vagy az Allegri@khediratakaroggy.com ímélcímre.)
  A kérdés még egyszer, nem-e kellene-e nekünk-e az őzik-e-szemű Özil-e?

  a.) Há’ hogy a fenébe’ ne
  b.) igen, kell, instant get!
  c.) nem, minek még egy német, aki nem is az
  d.) kizárt dolog, mert nem tudom

  • Gábor Gerencsér

   Csakis d.
   A legelső dolog amit megtudtam ezen a blogon, hogy az nem szavazás, ahol nem lehet bombahoppára szavazni. Tehát az egy teljesen szabályos szavazás.

  • Tonhalacska

   Amíg nem tudom mire akarjuk khm… használni Ötzi-t, addig kizárólag bombahoppa.

  • Babicz Tamás

   Dé!

  • Preference

   Elküldtem a válaszom a megjelölt számra.Létezik,hogy szerencsés nyertesként enyém Khedira egy éjszakára?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Szerintem már megtörtént a dolog. Csak nem vetted észre, hogy ő is ottvan. Ez az ő erőssége.

  • Babicz Tamás

   Valószínűleg nem egy helyen voltak a tisztelt kollégával. Preference az ágyban, míg Khedira élete legjobb formájában.

  • humorpalanta

   Naná, mint üveges tótnak a hanyattesés.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Ha ki-e tudnánk-e vonni Özilkébű’ a zoxigént, ho’ ne lehessen ennyire nagynyomás uralkodás a fejében, tán a szemei is rende-e jönnének. Úgyho’ nálam az “e” válasz a hanyas vagy…
   (Bocsássamegnekem bombahoppa kend!)