De régen írtunk

Tudjuk. Érezzük. Csak külditek a tagdíjat rendületlenül, mi pedig nem írunk posztokat. Nem vagyunk már olyan viccesek mint 14 éves korunkban. Néha mi is visszaolvassuk a régi írásainkat, és egyszerre sírunk és nevetünk. Nevetünk, mert – valljuk be – nagyon viccesek voltunk. Sírunk, mert már nem vagyunk azok. Hidgyjétek el, igyekszünk!

Benitót bedarálta a média világa. A szintetikus kábítószereken kívül csak az alkohol okoz neki örömet. Dinát elhagyta a vőlegénye, azóta ócska cédaként teng-leng Kelet-Magyarország legsötétebb sikátoraiban. Tyler egyszerűen mindenkit gyűlöl. S4tchy pedig… nos, szerintem ő kurvára ráér ám. Engem pedig skandinávia vágott taccsra, de erről nem szeretnék beszélni, mert egy nő is szerepel a történetben.

De ma este a Barcelonával játszunk, NYILVÁN írunk valamit. Azaz én megpróbálok. Több magvas gondolat kering általában a listán (ami viszont továbbra is nagyon aktív, lehet, hogy azt csináljuk, hogy arra lehet majd feliratkozni), azok közül a sajátjaimat futtatom itt meg, mellékesen érintve a mérkőzést is.

Lássuk be, mostanában nem játszik a csapat valami meggyőzően. Szinte biztosra veszem, hogy ha a III. ker TVE csapatával játszanánk, akkor is beszopnánk 1-2 gólt. Lehet, hogy a végeredmény 107-2 lenne, de akkor sem húznánk ki kapott gól nélkül. Ennek ellenére alapvetően nem állunk szarul. Nézzünk néhány adatot az elmúlt évekből.

2013/14 – A Conte-éra utolsó éve. A bajnokságban végül 102 pontos rekorddal zárt a csapat. Európában kevésnek bizonyultunk, nem sikerült bejutni a torinóban megrendezett EL-döntőbe.

2014/15 – Allegri érkezésével folytatódott a menetelés. A bajnoki cím behúzása mellett egy BL-döntőt is sikerült elbuknunk. Közben folyamatosan ment Allegri kutyázása, miszerint Conte csapatát viszi csak tovább. A BL-döntőre ez elmúlt. (Mi sem örültünk egyébként Allegri érkezésének eleinte.)

2015/16 – A dobogó 13 forduló után döbbenetesen távolinak tűnt. A csapat a hatodik helyen árválkodott, ijesztően szar játék társult az ijesztő eredménytelenség mellé. Itt lehtett mondani, hogy “Na tessék, Conte csapata helyett ez már valóban Allegri fos csapata”. Aztán jött a kétszáz győzelem zsinórban, majd a bajnoki cím. Már megint.
A Bajnokok Ligájában a csicska Bayern ejtett ki minket, hiába lőttünk kétszer annyi szabályos gólt mint ők, mégis ők mentek tovább. Meg vagyok róla győződve, hogy ez az év lehetett volna a BL-győzelem éve. Igazából a töketlen hazai meccs első félidejében ment el a továbbjutás (ha nem vesszük figyelembe a bírói kar kiváló teljesítményét). 

2016/17 – Már megint bajnok lett a csapat. A BL-ben pedig ismét döntő. Ahol rútul kikaptunk. Rútabbúl, mint az elfogadható lenne. De reaálisan nézve az a csapat nagyon szűk kerettel gazdálkodott, volt egy erős kezdőnk, cserelehetőség zéró. A Real hatvanvalahány meccs után is jóval erőteljesebb, frissebb és jobb volt nálunk. Attól még persze fájt. 

2017/18 – Ez van most, csak szólok.
31 pontunk van, ami a korábbi négy évhez képest sem szar. Valamint nem mi vagyunk nagyon gyengék, hanem a Napoli fut óriásit. Nem is véletlenül. 

A BL-ben nagy meglepetések nem értek minket. A Barcelona rommá vert minket a saját pályáján (a csapat állapotát tekintve az nekünk még felkészülési meccs volt), mi hazai pályán vertük el a Sportingot és az Olympiacost. Idegenben a Sportinggal egy X. Sima papírforma. Persze nagy magabiztossággal lehet mondani, hogy egy BL-döntős az verjen el mindig mindenkit, de nem így megy ez.

Hát így állunk most.

Számszerűleg nem rosszul. Azonban a mutatott játék indokolatlanul döcögős még mindig. A védelem novemberre sem állt össze, de nem is nagyon látjuk, hogy mitől kéne összeállnia. Ez egyértelműen Allegri sara (illetve Marottáé, aki nem nagyon törte magát, hogy a Bonucci – Dani Alves kettőst pótolja, pedig mindketten klasszisjátékosok).

Ennek ellenére teljesen agyament baromságnak tartom, hogy valakik már most Allegri távozását lengetik. Persze én egy szentimentális csávó vagyok – amire jó példa, hogy Ranierit én a Leicester örökös edzőjévé tettem volna, aki csak akkor áll fel a kispadról, amikor ő maga úgy dönt. Akkor is, ha a nyolcadosztályig zuhan a csapattal.

Szőr Alex sem lett minden évben bajnok a Manchesterrel. Néha ők is voltak a petrencésrúd rossz oldalán. Aztán mégis elbohóckodott ott majdnem 30 évig.

Allegri kiváló edző. Bizonyította ezt már nálunk (is). Megvannak neki is a hibái. Látjuk őket, és azt is látjuk, hova vezethetnek ezek a hibák alkalmanként. Mindazonáltal nem lett idiótább idénre sem. Akkor sem basznám ki Allegrit, ha kiesnénk a BL-ből már a csoportkörben és a bajnokságban is csak harmadikként végeznénk. Viszont akkor fejberúgnám, ha ezután le akarna mondani.

Zsinórban hatszor volt bajnok a csapat. Idén nem lesz (szerintem kurvára nem leszünk bajnokok, ezt csak akkor gondolom át, ha elverjük a Napolit elsején – nem fogjuk), na bumm. Nyilván nem lehetséges, hogy minden évben a Juventus legyen a bajnok. Vagy ha lehetséges, akkor állati unalmas lenne.

Ha idén nem leszünk bajnokok, akkor jövőre legalább nem fogja magát halálra unni Mandzukic még 3-0-ás ellenséges vezetés mellett is. Mondani könnyű, hogy “há’ hajtson má’ az évi 5 millió euróért a köcsögje!”, de nyilván nem ilyen egyszerű egy játékos motiválása.

Azt pedig csak halkan jegyzem meg, hogy sok év után idén végre a BL-ben is vannak olasz életjelek. A Roma a Chelsea előtt vezeti a csoportját. Oké, a Napoli elbalfaszkodta az első fordulót, de még továbbmehetnek. A bajnokság erősebb lett, ez nem vitás.

Ennyit az idei “szar” szezonkezdetről. Haladjunk a Barcelona elleni meccshez.

Ha azt nézzük, hogy miként játszott a csapat hétvégén, akkor teljesen egyértelmű, hogy rommá vernek minket a barcelonai lurkók. Ha arra gondolunk, hogy teljesen kizárt egy védelem mágikus hirtelenségű összerántása 3 nap alatt, akkor is teljesen egyértelmű, hogy rommá vernek minket a barcelónai lurkók.

Viszont ha arra gondolunk, hogy a csapat képes egyik héten atomfosul, a következő héten pedig egészen parádésan játszani, akkor még az is lehet, hogy kihozunk valamit ebből. Csak nehéz elképzelni.

A Barcelonának is kell a pont, bár nekik elég az X is a csoportelsőséghez. Mindenesetre nem erre fognak játszani. Sosem játszanak az X-re, nem is nagyon tudnak ilyet. Nekünk egy győzelem a biztos továbbjutást jelentene, valamint egy relatíve kis esélyt a csoportelsőségre. A továbbjutásunk 3 esetben lesz bebiztosítva:

 1. nyerünk
 2. X, és a Sporting is maximum 1 pontot szerez
 3. kikapunk, de a Sporting is kikap

A Sporting hazai pályán kurvára nem fog kikapni. Nyerni fognak. Tehát marad az első opció. Azonban nehéz belátnunk, hogy a Sandro (szar formában), Chiellini (fasza, mint általában), Bargazli (lassú már), De Sciglio (keresgéli magát) védelemmel miként verhetünk meg egy Barcelonát.
Ez a védelem a kétszáz éves Quagliarella és az aranylabdától egyelőre elég messze lévő Zapata ellen 3x cummantott. Most Messi és Suarez fog jönn, mögöttük pedig Iniesta meg Rakitic-félék.
Hát majd odateszik magukat jobban!

Középpályán Khedira csinálhatja ismét a semmit(leszarom, hogy 3 gólt rúgott emberhátrányban a himihumi biszembaszom csapatnak), így Pjanic ismét szerencsétlenkedhet anélkül, hogy lenne mellette egy igazi segítség. Örülnék Matuidi látványának. Az is lehet, hogy 3 kp-val állunk fel.

Elöl nyilván a szokásos baszakodás Cuadradóval és Mandzukiccsal a két szélen. Bernardeschi tuti nem játszik, mert megsérült. Diego Costa pedig lehet, hogy ostoba, de legalább szélső a posztja. Allegri knows… ha muszáj, előbb-utóbb változtatni fog.

Dybala egy rakás szar mostanában, ismét egy lehetőség, hogy megvillantsa a tehetségét. Rajta fogjuk tartani a szemünket.

Higuain pedig Higuain.

Az X se lenne rossz eredmény szerintem, de alapvetően csak egyetlen dolog a fontos: hogy továbbjussunk. Mert lehetünk most bármilyen szarok, tavaszra biztosan sokkal jobbak leszünk, és állati nagy baj lenne, ha nem küzdhetnénk az egyenes kieséses szakaszban. Az Európa Liga bohóckodásról nem is beszélve. Bár azt még nem nyertünk.

 

 • consminor

  Első! Első b+!!! ELSŐ!! ELLL-SSŐŐŐ!!!4!!!!! NÉGY!!!!!!!

 • humorpalanta

  Minden SZAR!!!!!!!!
  Amúgy tényleg nem állunk rosszul. Viszont egyszer az Ojróba Líg-et is be kellene mán húzni.
  Ha Allegri lelép és szavazni kell, hogy ki legyen az edző, akkor szerintem bombahoppa, olyan szexi az ánusza.
  Darti játsszá középen! Ha te nem, akkor Khderia helyett Marcsi játszhatna végre, hogy Pancsiknak legyen levegője.

  • bombahoppa

   Nem-e VAR-ánuszra gondoltál-e? Eszembe jut a régi versecske, chip, chip, csók, a vak VAR-you cska…

  • bombahoppa

   Nem-e VAR-ánuszra gondoltál-e? Eszembe jut a régi versecske, chip, chip, csók, a vak VAR-you cska…

   Ánusztémában tényleg Darti játszon középen?

  • humorpalanta

   Ne VAR-iáljunk, Darti középen a legjobb.

  • Gábor Gerencsér

   Bombahoppára én is szavaznék, olyan szavazhatnékom van.

 • Jumpman23

  Olvasva a várható kezdő méltatását, az is beleszeret ebbe a csapatba, aki eddig hetero volt!
  Szerintem megverjük a Barcát. Buffon lövi mind a két gólunkat! Egyet enged nekik, mert olyan szépeket mondtak róla.

 • Pingback: De régen írtunk | Zongoracipelő()

 • consminor

  Giorgiónk turbánja ma biztos nem kerül bevetésre, ugyanis mindenkori viselője kihagyja a mai meccset izomhúzódás miatt. csapasd, Ruga!

 • Cruyffista

  “A Barcelonának is kell a pont, bár nekik elég az X is a csoportelsőséghez. Mindenesetre nem erre fognak játszani. Sosem játszanak az X-re, nem is nagyon tudnak ilyet.”

  A görög hegyeket megjárt, favágó Espanyolon túljutó, évekig Baszkföldön edződő Valverde az edzőnk. Hogyne tudna X-re játszani? Nem hiszem, hogy a Valencia elleni derbi előtt olyan nagyon ki akarná facsarni a kezdőt. Így, hogy Chiellini lesérült, 90%-ig biztos vagyok benne, hogy 0-0 vagy 1-1 lesz, és mindenki mehet a do’gára.

  • consminor

   valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy a drága Giorgónk kiválásával0 gólon tudnánk tartani a Barcát, főleg, ha Benő fog játszani ismét Rugó helyett.

  • uff uff

   Ó, hogy nem tettem rá a házat…

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  “Hidgyjétek el”
  Ez mi, most komolyan?!?!?!??! Ellipszylonos jével kell írni!!!

  • Dartagnanx

   Francba. Ez eddig eszembe sem jutott. Na, majd legkozelebb!

  • bombahoppa

   Lyutott!

 • juuvee

  Ha Khedira és de cselje is játszik, akkor itt szopóka lesz. Én imádom Allegrit,de olyan , mint a szenilis a kupiban, mindig csodálkozik, hogy gerincre vágják, és sose akar fizetni érte. Folyamatosan rángatjuk a pofonfát, és ma (is) majd eredménye is lesz.

  Viszont nem baj, mert a továbbjutást nem fogjuk elbaltázni, és a májsztró beigli éves közben feltalálja a meleg vizet, és újra elvezet minket a döntőbe, amelyet meg se nézünk, és csak másnap tudjuk meg, hogy megnyertük.

  Ja, és az is a Barca ellen lesz. Lehet , hogy engem is beszipantott a média világa, és úgy beszélek itt mint H. Feri?

 • uff uff

  Nagyon hasonlóan gondolom 🙂 Nem lehet/kell:) mindig nyerni, Allegri pedig a meglévő defektusai (kinek nincsenek?) ellenére teljesen rendben van. Nyilván nem világos, hogy Mandzukicot miért kell erőltetnie a szélen, és Khedira mi a búbánatért fix kezdő, amikor semmiben sem kiemelkedő… A Real elleni vereség óta a BL-hez úgy állok, hogy hadgyjuk meg másnak, nem szeretnék több évet áldozni az életemből erre a délibábra.

 • Nem értem

  Én nem fosok a továbbjutástól, ott is csak focizni kell majd. Persze, jön majd a tavasz, meg szerelem, meg izéke, de hát evvan…

 • uff uff

  Uhh, micsoda felállással megyünk neki a Barcelonának: 3-4-2-1, Ruganival, Benatiával, úgy néz ki de Sciglio nélkül, viszont Khedirával, ellenben Duglasz Kosztával Mandzsukics helyett

 • szarjuve!!!

  • uff uff

  • consminor

   <3

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Na, már a Rivaldo-képes interesek is ide járnak fröcsögni. Ilyenkor hol van a Cenz ura?!

  • bombahoppa

   Anno én is Rivaldo-képes voltam, de már monogám vagyok. Viszont otthon most is mindenre képes vagyok.

 • Juventino

  Azért be vagyunk árazva rendesen: Valverde ellenünk pihenteti Messit – a Valencia elleni rangadóra…

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Csak a fű miatt van. A pályamunkások nem nyírták le egy hete a Delle Alpiban a gyepet, így az túlnőtt Messin, ő meg nem hozta a bozótvágóját. Eredetileg úgy tervezték, hogy Mascherano vállán ülve fogja végigfocizni a meccset, de Guardiola nem talált olyan taktikai felállást, ahol mindketten ugyanott tudnának tipi-tapizni.

  • uff uff

   Dehogy pihenteti…nem meri betenni :)…..Moggi……

 • consminor

  mekkora élőképet csináltak az ultrák Mandzukicnak azta kurva 😀

  • uff uff

   Bezzeg Allegri nem hagyta magát

 • uff uff

  Emlékszem, hogy 15-20 éve ilyenkor mennyire izgultam, ha a tv adta a Juventus meccset, nehogy akkora köd legyen, hogy ne lehessen látni a meccset

 • Jumpman23

  Azert Costa visz egy kis szint a játékba, ha értitek mire gondolok. Viszont bármennyire csipem Pumuklit, ma is elég sok hibával tolja. A Khedira-jelenséget tényleg nem értem.

 • uff uff

  Jól van, azért le a kalappal a Barcelona előtt, hogy nem akarják, hogy Buffon a BL-ből is idejekorán búcsúzzon…a piszkos munkát meghagyják Neymarnak vagy Guardiolának 🙂

 • daneeka35

  Nem látom sajnos a meccset. Kuijpers hogy szerepel?

 • daneeka35

  Nem látom sajnos a meccset. Kuijpers hogy szerepel?

 • uff uff

  Őszintén szólva nehezen magyarázom meg a kisfiamnak, hogy miért a Juventusnak kell szurkolnia 🙂

  • Babicz Tamás

   Mondd meg neki, hogy a Juventus olyan, mint Oroszország. Nem (meg)érteni kell, szeretni.

  • Ő még lehet rendes ember, ne rontsd el

 • uff uff

  Na, Jordi Alba is el tudja kérni Gigi mezét:)

  • Jumpman23

   Pici híja volt… :-/

 • consminor

  faszom Ter Stegen is most mutatja be a szezon védését. meleg lesz ez így a végére, jól megszopattuk magunkat ezzel a Napoli-téttel bíró Olympikaos-Inter csörtével

  • atis123Juve

   Ugyan, azok lesznek a felhozó meccsek. 13 – 0 gólkülönbséggel zárjuk, 0 – 6, 0 – 1, 6 – 0 arányban, mert a görögöket jobban szeretjük mint a másik két hullarabló bandát. Bomba formába lendülünk tavaszra, és úgy végigverjük a BL mezőnyt, hogy a Barca csak a katalánbajnokságban lesz hajlandó indulni. Roncsi hozzánk akar majd igazolni, mert BL-t akar nyerni. A spanyolok VB indulási jogát pedig az olaszoknak adják, hisz ilyen játék alapján a vb selejtezős csoport eredménye csak nyilvánvaló tévedés lehet. Ja, Messi visszavonul.

  • Pavone10

   Istenem !
   Micsoda utópia … avagy semmi sem lehetetlen ,ámde minden másra ott a CasterMard ! 😉

 • humorpalanta

  Tipikus meg nem adott büntető a Barca ellen…
  Suárez továbbra is egy gusztustalan féreg…
  Khedira helyett én is játszhatnék…
  Higuaín bálnafos volt…
  Higuaín nem tud levenni és megtartani elöl egy kurva labdát sem, de Allegri véletlenül sem hozza be Mandzukicot…
  70 percig nem cserélünk, mert minek…
  Cuadrado lassan Khedira szintjén játszik…
  Koszta az egyetlen Dybcsi mellett, aki értékelhető teljesítményt rak le és bejátssza a pályát, Allegri lehozza…
  F@szom az egészbe.

  • Gábor Gerencsér

   Ennyi. Mennyivel élvezetesebb ezt olvasni mint megnézni.

 • Ipolyi-Keller Zsolt

  Keresem a magyarázatot arra az anomáliára, hogy a 2 középső középpályással felálló Juventusban 3 középső középpályás becserélése után is a pályán tartózkodik a mi drága kebabárus Khedira barátunk! HOGY?

  • Gábor Gerencsér

   Ez EZ! Pontosan EZ a kérdés motoszkál bennem. Mindhárom cserénél azt hittem, hogy… De nem.

 • Enslaver

  Erre a mai meccsre, csak azt tudom mondani, mint anno Palik Laci: “Jó napot kívánok, hát itt mi történt?!”
  Két csapat 90 percen keresztül csalta a focit, az egyetlen értékelhető megmozdulás Dybitől volt, de az sem lett gól. Eldöntöttem, hogy nem nézek több Barca meccset, mert unalmas.

 • juuvee

  Szerintem egyáltalán nem volt gáz a meccs, az ellen az utolsó pár percet leszámítva fölényben volt, de legalább nem kaptunk gólt, sőt a rögzített szitus kapufán kívül aggódni sem kellett nagyon miért. Allegri kísérletezett , és az mindig jól sült el eddig, úh hajrá.

 • juuvee

  Ja, és Gigi összejött Rakticcsal!❤️❤️❤️❤️

 • consminor

  amellett, hogy jó lett volna nyerni és olyan helyzetbe hoztuk magunkat, ami elég rosszul is elsülhet, végre jó volt pár pozitívumot is látni (amihez persze kellett az is, hogy a baszkok nem akartak megszakadni, na de akkor is). ami nekem külön tetszett:

  1. Michael Douglas lendülete és kreativitása üde színfolt volt az eddig megszokott tötyögéshez képest. ha ilyen elánnal képes továbbra is játszani, a kezdőben akarom látni
  2. nem kaptunk gólt
  2.1. végre lehoztunk egy meccset Benővel a védelemben, kapott gól nélkül
  2.2. Rugó végigjátszott egy fontos BL-meccset, megbízható teljesítménnyel
  3. Dybcsi jól tolta, a végén az a sistergős igazán beakadhatott volna.
  4. Marcsi <3
  5. új felállást próbáltunk ki (szerintem ismét kényszerből), ami relatíve egész jól működött

  Ami nem tetszett:
  1. Khedira takaroggy má' a padra! szinte az összes középpályásunk játszatásával dinamikusabbá, stabilabbá válik a középpálya, Pjankó is jobban tud ficánkolni, de Max görcsösen ragaszkodik a liblingjéhez, mert "jól zárja a passzsávokat"
  2. sok volt a pontatlanság elől még mindig (ezt viszont igazából el tudom engedni, hiszen új felállásból)
  3. nyerni kellett volna, hogy rápihenhessünk a görögök ellen egy picit a decemberi csörtedömpingre, de csak a végén voltunk hajlandók picit megnyomni a meccset.

  • Babicz Tamás

   Tegnap meccs közben egy barátom megmondta a tutit: “A döntetlen lenne a legjobb eredmény.” Amikor ezt hallva értetlenül néztem rá, kiegészítette azzal, hogy “A győzelem mellett, persze.” Bejött neki. Így minden rendben.

   Khedira nekem is szúrja a szemem az utóbbi időben, pedig nem vagyok kipécézős, türelmes viszont igen. Viszont PONT a tegnapi meccs után nem állíthatjuk pellengérre. Az első félidőben volt egy passza, a másodikban pedig egy taktikai szabálytalansága (testi kontakttal, mondom KONTAKTTAL!), illetve egy labdalopása. Mindemellett ugye az Udinesenek mesterhármast rúgott, csak emlékeztetőül, zárójelben.

   Marci vajh a becserélése előttig gondolt rá valaha, hogy egyszer jobb szélsőt fog játszani a BL-ben?
   Mögé JHV-be még el tudnám képzelni Stuánit, és verhetetlenek lennék ezen a szélen. Annyira eltolódna ugyanis balra az ellenfél játéka (megzavarodva attól, hogy két középső középpályásunk is a pálya szélén van), hogy a BHV-BSZKP kettősük az oldalvonalon túl rohangálna. Amikor nekik passzolnak, akkor mindig kimenne a labda (hiszen ők is kívül helyezkednek el), vagyis lenne egy csomó bedobásunk, plusz két ember mínuszban lesznek. Azt meg láthattuk Udineseben, ahol Khedira mesterhármast rúgott, csak emlékeztetőül, zárójelben, hogy milyen az, ha más létszámmal játszunk, mint az ellenség.

   Mandzukic nélkül pedig veretlenek vagyunk, és 6:2 a gólkülönbségünk, utóirat.

 • Mixbetegállat

  Nekem nagyon tetszett a meccs!Ki tudja mikor látom a csapatot legközelebb BL csoportmeccsen TV-n keresztül.Mindez nem jöhetett volna létre ha nincs a Barcelona.

 • Pingback: 8 dolog, amit decemberben megtanulhattunk | Bianka néni()