Csak azt utáljuk, amikor az ellenfél meg akar verni, ha nem, egész jól elvagyunk

Szarból is lehet várat építeni, csak kell hozzá egy kikúrt nagyot focizó Benatia. Haha, ki hitte volna, hogy ezt valaha leírjuk?

<3

 

Utálom, ha az iksz mindkét csapatnak megfelel. Olyankor ha az egyik olasz, akkor ott iksz lesz, ha véreset könnyezik John Charles szobra, akkor is. De hát mondtuk, hogy az iksz nekünk is megfelelő eredmény volt, úgyhogy tulajdonképpen elmondható, semmi más nem történt, mint az utóbbi hetekben (nyilván a genovai mayhem kivételével) szinte mindig: fossal töltött szarospitét majszolva hoztuk, amit kellett.

Az, hogy Giorgio és Bonuccsicska nélkül három védővel játsszunk, olyan még sztem egyetlen egyszer sem fordult elő, mióta Del Nerit kirúgtuk, hogy a lába nem érte a földet. A Barca ellen ennek is eljött az ideje, és a Barzagli-Benatia-Rugani hármas formáját elnézve bőven volt okunk aggódni, főleg, mert előtte a sajnos szintén formán kívüli Pjanic, illetve az Allegrit valószínűleg valamivel zsaroló Khedira jutott szerephez.

Cuadrado is elég ergya mostanában, Dybala sem emlékeztetett újabban a szezon elején látott önmagára, viszont legalább kikerült  a kezdőből a futballt az utóbbi közel egy hónapban arcátlanul csaló Mandzukic. Bízhattunk viszont Higuaínban (!), aki novemberben nemcsak gólokkal, de kiváló work-rate-tel lepett meg minket. Szóval a kezdő sípszó pillanatában Dartival inkább a Barca motiváltságának mértékéhez kötöttük pontszerzési, illetve győzelmi esélyeinket.

Buffy Bear

Több meglepetés is ért minket, kezdjük is a két kellemessel: először is Benatia egy kibaszott szörnyeteg volt tegnap, a szart is kipasszírozta Freddy Mercuryból. Nyolc labdaszerzés, 10 felszabadítás egy teljes védősortól elfogadható teljesítmény lenne, a marokkói egymaga kicsapta az asztalra. Darti persze ettől még ugyanúgy rühelli.

A másik kellemes meglepetés Dybala volt, aki ugyan a BL-döntőben nem, de egyébként többször is bizonyította, hogy igazi Big Game Guy. Az ő mániákus rohangálása nélkül a kapunk előtt töltöttük volna a meccs 80 százalékát, és támadásban is benne volt élet. Meg Costában az első félidőben, a második már inkább közepes volt az amúgy simán a jobbak közé sorolható braziltól. Dybala lövésével igazából összejöhetett volna a tökéletesen érdemtelen győzelem, de az Obersturmbahnführer-fejű német gyerek valahogy odaért rá. Nem baj, tavaly egy ugyanilyenre meg nem, hehe.

Hehe, kurvaanyád’

Sajnos azonban Dybalával kapcsolatban az jött szóba, hogy milyen tetves szar érzés lehet neki ilyen ügyetlen, fogalmatlan faszkalapok között vért izzadni, hogy ne váljon nevetség tárgyává a BL-döntős Juventus támadójátéka. Cuadrado még hagyján, bár ő is burleszkbe hajló játékkal örvendeztetette meg a Barcelona balszárnyát, de Higuaín teljesítményére egyszerűen nincsenek szavaink. A szünetben azon röhögtünk, hogy a statisztikái között mindenhol egy kurva nagy nulla áll, kivéve az utolsó sort, ahol egy négyes. A kategória: unsuccessful touches. És ez látszott is, hiszen ha nagy nehezen el is gyötörtük a labdát a Piqué zsebéből néha kikandikáló Röfihez, vagy rosszul vette át, és már fordult is a Kazinbarcelona, vagy a hombárfejű katalán vette el tőle a labdát, akár egy taknyos canteranótól, aki reszkető lábakkal felmegy egy edzésre a felnőttbe.

Nincs mit, drága honfitársam!

Khedira szürke játéka nem meglepő, és nem is kétségbeejtő egészen addig, amíg Pjanic hozza magát mellette, hiszen a német védőjátékával nincs nagy gond. A bosnyákéval sincs, de olyan nyomás alatt, amiben tegnap volt része, a támadásokra gyakorlatilag semmiféle ereje nem marad. Kulcspassz és kapura lövés nélkül hozta le a Barca elleni meccset, és bármilyen furcsa, jogosan volt ő Allegri első cseréje (65. perc). Márpedig neki muszáj jól játszania, különben csak az egyéni villanásokban bízhatunk elöl, és egy ennyire hullámzó formájú csatársornál ez rengeteg kellemetlen meccset jelent.

Meg kell jegyeznünk, hogy Bentancur jól szállt be a meccsbe, elég aktív volt, és mivel úgy passzolt 25 perc alatt 20-at, hogy előtte Pjanic 65 perc alatt csak tízzel tudott többet, kedvünk szottyant megnézni őket egymás mellett a mostani rendszerben. Matuidi is lendített a játékon, Marchisiónak viszont valaki elrabolta a családját, és azzal fenyegeti a Kis Herceget, hogy megöli őket, ha egyet is előrefelé passzol. Még a bedobásai is hátrafelé mennek.

Sandro meg-megvillan, de nagyon sötétben sem hasonlít a tavalyi önmagára, Rugani – akinek mostanra legalább jeleit kellene mutatnia, hogy ő Bonucci utódja – meg még mindig ideges a pályán, és ezért rengeteget hibázik, Barza apó pedig még mindig kibaszottul gyors, csak sajnos úgy, ahogy egy szénszállító uszály: kell neki egy kis idő a hiperugráshoz (Csuvi, add ide a hidrokulcsot?)

:DDDDDDDDDDD

A lényeget azonban ugyanúgy leszögezhetjük, mint a Milan, a Sporting és a Benvenuto (brrrr) ellen: jött az eredmény, ami kellett. És ahogy a fenti esetekben, úgy ezúttal is kellett hozzá az ellenfél bénasága, illetve jelen esetben motiválatlansága. Nagy kár, hogy a következő hetekben sem a Napolival, sem az Izével szemben nem számolhatunk ezzel a tényezővel. Kimondottan hasznos volna, ha így, november végére méltóztatnának elkapni a fonalat a fodbalistáink, mert pont tegnap előkerült, hogy amennyire nem voltam ideges a két évvel ezelőtti, botrányos szezonrajt idején, annyira vagyok most az. És nem azért, mert az a csapat november végén már bőven a brutális győzelmi sorozatát építgette, hanem azért, mert mintha most Allegri sem találná a megfelelő szerkezetet, amitől az egész csapat bizonytalanná vált.

És leszögezhető, elbasztuk a nyarat ordasul. Se Bonuccit, se Dani Alvest nem pótoltuk megfelelően, és hiába fostunk bele a csatársorba egy vagyont, Higuaínnak nincs cseréje (Mario is szar mostanában), pedig kéne, amikor a hájas testéről éppen a legkülönbözőbb irányokba pattan a labda egyet kivéve: jó helyre.

Végül egy névtelen idézet a listáról: “Ha Buffon amerikai katona lett volna, a háború végén Hitlert is megölelgette volna.”

 • Pingback: Csak azt utáljuk, amikor az ellenfél meg akar verni, ha nem, egész jól elvagyunk | Zongoracipelő()

 • juuvee

  Azért azt Hugi védelmében el kell mondani, a játék képe maga olyan volt, hogy egy tipikus centernek semmi esélye nem volt semmire. A másik oldalon vámpír sem ért többször labdába. Mindkét csapat a biztonságra játszott, és jól védekezett. A lényeg, hogy a mester végre elkezdett ismét újítani, és a sorsunk a saját kezünkben van. Tudja vki mi van Hövivel? Azt írtak, hogy már felépült. De miért nem játszik? VAgy már játszott, csak olyan láthatatlan mint a kebabos?

  • Tonhalacska

   Állítólag ő nem tipikus center, hanem világklasszis.

  • juuvee

   Hugi világklasszis center, efelől semmi kétség. Egyedül volt, a világ egyik legjobb csapatával szemben, amely most már védekezni is jól tud. Egy helyzetecskéje volt, azt csúnyán ellőtte. De ettől nem szar, és azt se lehet mondani,hogy szarul játszott. Messi és Vámpír sem mutatott semmit, egyszerűen nem volt hely semmire. Ahogy bármelyik támadóhoz került a labda, azonnal körbevették. Hugi azért nem tudott semmit csinálni, mert elzárták a többiektől.

  • Tonhalacska

   Jóvan, jóvan. Irónia csak. De azért bosszantó, hogy a forma nemhogy javul, hanem egyre többen vesztik el a fonalat. Matukával mi van? Miért nem játszik? Kifogyott az ereiből a PSG-s Sportrobi, oszt’ má’ csak csere. Pedig milyen jól kezdett…

  • Babicz Tamás

   Hugiaínnak azt kellene megtanítsa valaki, hogy a pályán több irány is van, nem csak az előre (értsd: az ellenfél kapuja felé). Amerre róla lepattogtak a labdák, arra többször kellene megpróbálnia megjátszani. Igaz ez főleg azokra a szituációkra, amikor lendületből (értsd: rendezetlen védelem ellen) megyünk. Ilyen helyzetekben, lettlégyen bármennyi ellenfél játékos közte és a kapujuk között, tízből kilenc és félszer az utóbbi felé veszi az irányt. (Azért csak kilenc és félszer, mert van, hogy ehhez meg kell fordulnia, amiért fél pontot levontak.) Ezen esetekben, hasonlóan imádott turbános terminátorunk megindulásaihoz, labdavesztés lesz a dologból a két-három vagy akár négyszeres túlerő miatt. Dagi belevezeti az ellenfélbe a labdát, na. Nekem ez tűnik fel már régóta, ami igazán zavar a játékában.
   Csapatjáték, Röfi, b.meg! Ha lepasszolod, nagy eséllyel úgyis visszaadják, ha viszont nincs nálunk a pettyes, akkor erre vajmi kevés a sansz.

 • Tonhalacska

  Fos.

 • pieroad

  Dibcsi pedig már indult a gólörömre.

 • Malloy

  Beni! Már Te is részegen írsz cikkeket??? ,,a német védőjátékával nincs nagy gond”
  Nem akarok statisztikákat bemásolni mindenféle oldalakról, mert anélkül is tudja mindenki, hogy khediranál egy félpályánál levert szőlőkaró is nagyobb védőmunkát látna el b@szod.

 • bombahoppa

  Akkor ha Jól értem, dugtunk is, meg nem is?

  • consminor

   unalmas és hosszú előjáték után a végére felgyúrtuk lőcsöt, de csak három percig állt, ráadásul Ter Stegen kipüfülte a vért a belőle, Így a penetration elmaradt

  • bombahoppa

   De azért a végén volt egy kis ölelkezés, nem igaz? Bizonyos kor felett már ez is szép teljesítmény. Én néha már arra sem emlékszem, kit ettem az előző este.

  • Tonhalacska

   U mean: öklözés?

  • bombahoppa

   Téged látlak a hátsó sorban?

  • Tonhalacska

   Nó. Ájvaz próteszting átszájd egéjnszt pupu íting ben in Jugándá.

  • bombahoppa

   Esetleg ez lenne:

   Eszetlen (nem elmebeteg, de szerelmetes) szerecsened (persze herpesztelen) szeretne neked hereszert terepen terpeszbe. De te mered-e?

 • Juventino

  És itten vagyon leírva a nagy igazság: “leszögezhető, elbasztuk a nyarat ordasul. Se Bonuccit, se Dani Alvest nem pótoltuk megfelelően”, illetve idézném még Hajdú Bélát, aki megjegyezte, hogy a 2015-ös BL-döntőről a Barca 6 embert tartott meg, nálunk 2, azaz KETTŐ volt ott tegnap is (Lichtiért meg fagyos vidra Allegrinek!).

  Ha ezeket összeadjuk, a napnál is világosabb, hogy EZT ÍGY NEM LEHET CSINÁLNI. Két év alatt teljesen kicseréltük a csapatot, miközben a Barcánál az 5 új ember az nagyjából az elitklubnál a fenntarthatóság érdekében tervszerűen hozott 2-3 új ember/év.

  Tevez, Pirlo, Pogba és Vidal mind olyan játékosok, akiknél a jelenlegi garnitúra tagjai minőségben gyengébbek, talán az egy szem Dybala kivételével. Dani Alves egy vén fing féreg-mentalitással, de ismerjük el, hogy sem Lichti, sem De Sciglio nem tudja ugyanazt a szerepkört (pláne nem többet, amire a brazil zsoldos képes volt) ellátni ugyanolyan szinten. És Bonuccsi is “one of a kind” volt a maga nemében a csapat és a játékrendszer szempontjából, még ha nem is ő a legélesebb kés a fiókban.

  Mindezt összegezve egyszerűen nem is reális elvárás, hogy hozzuk ugyanazt, amit az elmúlt hat évben. Sőt, továbbmegyek: igazából “hasznos lenne” egy kudarcos év, hogy a vezetőség is lássa, miben és hol hibázott, mert ha megint nyerünk, ezek tényleg elhiszik, hogy Szesnyi 1-az-1-ben pótlása Buffonnak. Csak Gigit sajnálnám, hogy trófea nélkül búcsúzik, de valamit valamiért.

  Másrészről meg ha átesünk az Európa ligába és megnyerjük, akkor nem csak a Capitano zárja trófeával a karrierjét, de egyenesági BL-helyet is nyerünk, míg a mostani harmadikkal selejtezőt kéne játszani.

  • consminor

   jövő évtől automatikusan BL-szereplő a bajnokságban első négy helyen záró olasz csapat

  • Juventino

   Valóban. Akkor teljesen felesleges az egész Európa-liga innentől

  • atis123Juve

   Gigi kupája?

  • Enslaver

   Szerintem pohárból is tud inni.

 • Enslaver

  Leigazoltuk Dougles Costát, így most már bajnokesélyesek vagyunk.

 • Preference

  https://youtu.be/LA3h0FXVDFg
  Küldjük el a faszba a tizesünket.Az Atalantánál érzik a bugit.Grande Pideon is feltünik a klipben

  • bombahoppa

   Micsoda antré 1:20-nál, látszik hogy addig csak felépítették a hangulatot. A Don, mint Talizmán, neszeneked szerencse.

  • Preference

   Kár volt elküldeni.A kebabos helyett pont jó lenne.Focizni egyik se tud,de Pideon legalább olcsó.

 • Juve1974
  • Jumpman23

   Höwedes, Matuidi, Marci on??
   Es hol van Khedira?? Ki a franc rakta össze a kezdőt? Kérjük vissza Allegrit!!

 • consminor

  Giaccherinire rá sem lehet ismerni mióta megnőtt, beszőkítette a haját és középhatvédet játszik a Crotnonéban

 • Juventino

  Marcikaaa… Erre szokta régen azt mondani az edzőm, hogy “Lépjél a labda mellé, mikor lősz!”

  Mandzsukics egyébként nem azért sírt, hogy középen akar lenni? Erre most is állandóan valamelyik szélen kóvályog, középen meg nincs senki…

 • Preference

  Szegény Höwedes hónapokig táppénzen erre az első meccsén feltolják az orrát az agyáig….

 • Juventino

  Elég élesen kirajzolódik a legfőbb problémánk: az Allegri-éra kezdetén volt ugye egy Bonuccink, a Pep-kompatibilis passzoló hátvéd, aki hátulról el tudta indítani a támadásainkat egy-egy lézerpasszal; ott volt Pirlo, a nagy varázsló, aki suhintott egyet a varázspálcájával és már ott is voltunk az end zone-ban; Vidalból is kigurult egy-egy kulcspassz, ha nagyon kellett, Pogbából meg pláne; és ott volt még Tevez, aki a játékügyesebb secunda punták közé tartozott.

  Most meg ott van Dybber, “meghúzom aztán izomból rábombázom vagy bevágom középre” Costa, és Pjanics, akit ma Marchisio igyekszik imitálni, kevéssel a bosnyák hatékonysága alatt. És nagyjából ennyi.

  Mandzsukicsot meg úgy rántanám le a pályáról, hogy csak úgy nyekkenik. Hozsannázzuk már másfél éve, hogy grinta meg Spirito, de nekem egy támadó a kapu előtt legyen hatékony, vagy legalább a kapu előtt legyen, ha már középcsatárnak tették fel.

  Ezzel a bántóan gyenge produkcióval cafatokra szaggatnak bennünket a kukások a szemétdarálóban, de a sintérek is ki tudnak védekezni ennyire egykaptafa támadásokat 90 percen át, Icardi meg csukott szemmel is talál egyet mostanában.

  Allegrit meg fel kéne pofozni a Barca-másolás miatt, cseszhetjük a 90%-os labdabirtoklást, ha zéróhoz konvergál a végtermék. Huggert hozni kell a 46. perctől, mert nem állunk olyan jól, hogy megint elszarjunk egy meccset.

 • Enslaver

  Az ellenfél kapusa úgy “védett” Mandzsu fejesénél, ahogy Szeschtsny szokott.

 • Preference

  Aztakurva!!!Desíjjó megtanult focizni?

  • consminor

   eljárta a Torinói Sistergőst

  • Enslaver

   Sokszor visszanézte Dani Alves Monaco ellen lőtt gólját.

  • humorpalanta

   Mondtam én, hogy jó lesz ő.

 • bombahoppa

  Mondhattok akármit, Khedira teljesen észrevehetetlen. Belőle sem lesz már kecskepásztor.

 • Enslaver

  Szerintem gáz Vidaltól, hogy a Crotonéba igazolt, nem csodálom, hogy nem vállalja a nevét. Bár ez a brazil szappanoperából lopott név, Aristóteles Romero, elég furán hangzik…

 • humorpalanta

  Kemény csapat ez a Genoa. Náluk játszik a Jeti, Arisztotelész, a kapusuk az egész meccsen kipában véd…
  Gólszerzőink meg:
  M. Mandzukic
  M. De Sciglio
  M. Benatia 😀
  Azt meg nem sejtettem, hogy Allegri akar lenni a horvát center a VB-n, nem csoda, hogy nem akar szöv. kap lenni.

  • consminor

   Arisztotelész mellett ott volt még Rhodén, hát ő sem tűnt egy gondolkodó egyednek

  • humorpalanta

   A foci elvette az eszüket. 😀

 • Juventino

  Megkövetem Allegrit, még mindig jobb edző nálam! 🙂

  Én lehoztam volna Mandzsut, ő csak megkérte, hogy legyen már szíves a 11-es pont körül kolbászolni, Higuaín helyett De Scigliót hozta elsőnek, gólt is lőtt a srác, Benatiát se hagytam volna fent sárgával a csetlés-botlásait látva, mégis betalált ő is.

  Barza azért még mindig nagy tanár, elképesztő az a nyugalom és elegancia, ami árad belőle. A Crotone által előrevágott labdák után úgy loholt, mint egy agár, ami előtt nyulat húznak pálcán, Benatia és Höwedes meg csak nézték, hogy “Hadd fusson a vén bolond, ha úgysincs jobb dolga!”

  • consminor

   remegő ujjakkal pötyögöm le az alábbi hozzászólásom, de Benő amióta kijutott Marokkó a vb-re (ráadásul az ó góljával), egész korrekt teljes teljesítményt nyújt. szerdán is tanár volt a törpök ellen és tegnap is nagyon magabiztosnak éreztem. remélem sikerül ezt a formát megtartania

  • Enslaver

   Ha továbbra is ilyen jó teljesítményt nyújt majd, akkor valószínűleg télen megválunk tőle, Pideon sorsára jut.

  • Babicz Tamás

   You mean: Szerepelni fog egy Papu klipben?

 • juuvee

  Igazi jó felszopó meccs volt, az ellen más sportágat képviselt, bántóan nagy volt a különbség. Ettől a meccstől nem lettünk okosabbak, annyira sima volt. Viszont nem kaptunk gólt, és talan a győzelem mellett ez a legfontosabb. Dybala nem érezte a helyét a csapatban, reméljük ez megváltozik. És akkor most lássuk a következő három igen fontos mérkőzést. Az összest meg kell nyerni , nincs mese.

 • juuvee

  Csodálatos hír, hogy Hugit meg kell műteni, ezért 2-3 hétig nem számíthatunk rá. A legjobbkor …

  • consminor

   olvasni olyat is, hogy a görögök ellen bevethető lesz. franc se tudja mi lesz, mindenesetre a klub hivatalos közleménye szerint az elkövetkező napokban döntik el, mikor léphet pályára

  • Juventino

   Csak megijedt a nápolyi hangulattól, nem akarja, hogy 90 percen át szidják az anyukáját. Majd Mario megoldja, csak már az első félidő előtt szólni kell neki, hogy ne a vonal mellett állomásozzon

  • consminor

   Il Nostro Occhio d’Oro azt találta tegnap nyilatkozni, hogy 50% esély van arra, hogy pénteken Higuain játszani fog. ezt gondolom a következő képletből sikerült lekövetkeztetnie: igen, vagy nem.

  • Jumpman23

   De ez legalább biztos!

 • Enslaver

  Az a kérdés, hogy a Napoli Croton-e, ha nem, akkor kikapunk a Nápolyitól Húgom nélkül…

  • Babicz Tamás

   Az kezd körvonalazódni, mit tudunk Olaszhonban. Eddig csupán két csapat tudott legyőzni minket. A szerkezetváltás a kertek alatt, a játék is kezd alakulni. Nem rossz.
   Európában eddig csak a Barcelona tudott felülkerekedni rajtunk. (Akikkel amúgy a naptári évet tekintve tökéletesen egy szinten vagyunk. 3:0, 0:0, 0:3, 0:0 ugye.)
   Most meglátjuk, mire lesz ez elég Afrikában.

   “Mi lenne ez Afrika
   Dolgozik a maffia
   Dzsungel ez csak, nő a gaz
   Pánikba ejt a hangulat”
   (Engem mondjuk most PONT nem ejt pánikba a hangulat. A mi játékunk javuló tendenciát mutat, a nápolyiaké kezd olyan lenni, mint a KUKÁS Jacques alján lévő nápolyi: töredezett.)

  • Juve1974

   Megszólat a zenebohóc (zenebolond bohóc?), megyek beszedek egy marék széntablettát

   http://www.calciomercato.com/en/news/dani-alves-napoli-better-than-juve-80550

  • bombahoppa

   Az nem kérdés, hogy a Napoli kretén-e…

   Dani Alkesz is túltolta az oldószert. Szerintem annyira nincs képben már, hogy mp5-ről csapassa a muzsikát a Pizsi öltözőben.

 • daneeka35

  Nem tudom, láttátok-e, én nem nézek biszibaszit, de nem kerülhette el a figyelmemet, hogy Neto bejelentkezett Buffon utódjaként.
  https://streamable.com/xk0zo

  • Jumpman23

   😂 Persze hogy!! Akartam is irni, hogy látszik ki volt a mestere, csak kiment a fejemből.

 • Pingback: 8 dolog, amit decemberben megtudtunk | Bianka néni()