Bonuccsicska

No, hát ez is megvolt, mégsincs este.

Ahogy ti, úgy természetesen mi is azt mérlegeljük, melyik Agymanót használjuk fel a Bonucci távozásának köszönhetően előállt helyzetben.

Lássuk először a szikár tényeket.

Bonucci már többször volt fasz, emlékezhetünk még, amikor Vidallal feldúlták Torino belvárosát, szinte előttünk van, ahogy savanyú pofával ül a lelátón a Porto ellen, amikor büntiből nem játszhatott (“Leo intelligens srác, megértette és elfogadta a büntetést. Ez az eset hasznos lesz a jövőt illetően” – mondta akkor a jóslásban meglehetősen járatlan Allegri), és persze ott van a BL-döntő is. Hogy pontosan mi történt a szünetben, azt nem tudjuk (csak az eredményét láttuk, ott rohadjon meg), de egybehangzónak tűnő vélemények szerint Bonucci kiverte a hepajt, elküldte a bánatos faszba Barzamackót, és állítólag még egy lángost is lecsavart Dybalának (aki amúgy erre vastagon rászolgált Cardiffban).

Ha mindezt elfogadjuk ténynek, akkor Bonucci távozásának lehet egy olyan olvasata is, hogy annyira megromlott a védő viszonya a társaival, hogy egyszerűen nem maradt más megoldás, mint elküldeni. A másik lehetőség, hogy Bonucci nem akart Allegrivel dolgozni, amit alátámaszt a nyilatkozata a Corrierában, miszerint “nem éreztem úgy, hogy újra együtt tudnék dolgozni Allegrivel.”

CSU Craiova, fuckyeah!

Ez eddig oké: megromlott a viszony, elbaszódott az öltözői hangulat, Bonuccsicska  (Darti™) zsémbesen közölte, hogy menni akar. Szinte látjuk, ahogy Marotta megrészegült örömtáncot járva már a lottóötöst költi, ám ekkor a játékos jelezte, hogy nem kívánja elhagyni Olaszországot. És itt ment félre a történet teljesen.

A gyermeke betegsége mindenre felmentést ad egy apának. Ha Bonucci úgy gondolta, a gyermeke miatt nem mehetnek el Olaszországból, azt respektálni kellett, ám ezáltal igen nehéz helyzetbe került a Juve. A védő viszont röhögött a markába: ő leszarta, mennyit kap érte a Juve, azt viszont tudta, hogy csaknem megduplázza a torinói fizetését a II. Hullarabló FC (azt is a Corrierétől tudjuk, hogy két hete, azaz nagyjából a felkészülés kezdete óta folytak a tárgyalások). Szarik ő elmenni Londonba, hogy havonta kétszer lássa a napot, miközben Conte orgonál a fülébe 2000 decibellel. A Barcelona vélhetően kamu volt, a Cityben meg túl nagy a konkurencia, és senki nem tud olaszul. Akkor mi marad?

A Juventus tulajdonképpen tökéletes kényszerpályára került. Bonucci nem maradhatott, és sok pénzért sem lehetett eladni küldöldre. Így hiába volt innentől kezdve holtbiztos, hogy valamelyik riválist fogjuk kigyúrni egy remek ütemérzékű, nagyszerűen passzoló vezérrel, már csak annyit tehettünk, hogy a lehető megfeljebb srófoltuk az árát.

Broáf

Ez 40 millió eurót jelent a kasszába, ami tulajdonképpen nem is olyan rossz, ha azt nézzük, hogy egyrészt Bonucci elmúlt 30 éves, másrészt mi tudjuk csak igazán, hogy tőle nem lesz jó egy csapat, még ha egy jó csapatban tud is kimagasló szinten futballozni. Ugyanakkor az is tény, hogy a ManCity közben száz csilliárdért vett egy botlábú védőt (oké, Kyle Walker transzferében benne van az angol játékosok bődületes túlárazottsága is a HGR miatt), arról nem is beszélve, hogy tudjuk, milyen pénzeket kínáltak a védőnkért külföldről.

A 40 millió egyébként nem is azért kevés, mert hússzal kevesebb a hatvannál, hanem azért, mert halott pénz: Bonucci Juventusban betöltött szerepének pótlására nem kapsz ennyiért védőt. Egyrészt azért, mert nagyon kevés ilyen van, másrészt azért, mert akinek van, az érthetően nem adja oda szívesen. Nem a tanári becsúszások, meg az intelligens helyezkedés fog hiányozni, hanem a passzjátéka. Az, hogy mindig ő hozza ki a labdákat, és ha kell, 40 méterről is képes hosszú labdákkal megjátszani a társait. Az, hogy az összes középhátvédünk közül magasan ő a leglabdabiztosabb. És az, hogy nélküle például nem nagyon fogunk háromvédős rendszerben játszani. Tulajdonképpen leszögezhetjük, hogy a csapat játékát alapjaiban kell átgondolnunk Bonucci távozásával.

Ja, hogy még CSéKá is?

Az első hír a pótlásával kapcsolatban pontosan az, ami nekem is eszembe jutott: Thiago Silva. Ugyanakkor pont ez mutatja azt is, hogy ez nem több egyszerű wishful thinkingnél, hiszen őt biztosan nem kapjuk meg 40 milkáért, és a PSG előbb engedi meg, hogy torinói szabadcsapatok elfoglalják Párizst, mint hogy nekünk adja a brazilt (Coman óta utálnak minket, mint a szart). Sajnos sokkal valószínűbb, hogy a Bonucci hiányosságaiban jól álló (= kurva gyors), de összességében tőle iszonyú messze levő Manolasszal próbáljuk meg befoltozni a lyukat, amivel még közben az is a baj, hogy a Roma irgalmatlanul le fog húzni érte.

Én kedvelem Ruganit, örülök, hogy velünk van, de egyelőre semmi olyat nem mutatott, ami alapján azt hihetnénk, készen áll a feladatra. Caldarával kapcsolatban is hasonlóak a gondolataim, ráadásul őt nyilván nem adná oda most szívesen az Atalanta, hiszen nekik az EL-ben kellene villantaniuk. Szóval Rugani és Caldara is jó srác, de nekünk most a hatszoros bajnok, kupagyőztes, BL-döntős Juventus kezdő középhátvédjét kellene megtalálnunk. Szerintem egyikük sem az, vagy csak nagy keservek árán lehet az.

Barzamackón igaz férfiszerelemmel csüngünk, de a BL-döntő is megmutatta, hogy ő már azért eléggé kifele megy, Chiellini pedig számos erénye mellett sérülékeny, Bonucci nélkül sokszor bizonytalan, néha teljesen agyhalott, és sajnos nem tud focizni. (Mondom ezt úgy, hogy nagyon szeretem Mr. Bazilikát.) Benatiát meg hagyjuk, én azt sem értem, minek kellett megvennünk – hacsak nem azért, hogy a Bayern biztosan odaadja Kosztát.

A leggyengébb formában ez a csapatrész van

Bonuccsicska távozásával csak még erősebbek lettek a Marotta munkáját illető kételyeink, amiknek Szárnyas Szavú Tyler adott hangot a napokban. Nem is a vételi oldallal van gond, más klubokat ügyesen terrorizál a Kobra, de az eladási oldal kész katasztrófa.

Llorente ingyen megy, aztán megbasz a BL-ben.

Tevez kvázi ingyen megy, aztán továbbadják egy zsák pénzért.

Vidal kevés pénzért megy, pedig nagyon sokat ér. .

Pogba sok pénzért megy, de eltüzeljük a zsetont egy pöcsfejre.

És most Bonucci, aki nemcsak olcsón távozik, de még egy riválishoz is megy.

A távozók oldalán tulajdonképpen egyetlen pozitív dolog történt az utóbbi években: hogy nem adtuk el Alex Sandrót valamelyik tevezsoké vagy olajszőkítő klubjának.

Én azzal egyelőre óvatos vagyok, hogy mennyire lesz közvetlen riválisunk a mercatón részeg milliomosként viselkedő Milan. Erős csapatuk lesz, de az első igazán fajsúlyos igazolásuk annak ellenére is Bonucci, hogy már eltapsoltak bő 100 milliót az árulónk érkezése előtt is. És közben ne felejtkezzünk el arról se, hogy Bonuccinál lassabb létforma nem sok van a futballpályákon, néha őrületes kreténségekre ragadtatja magát (főleg, amikor azt érzi, hogy mekkora király), és persze vélhetően nem juhászodik meg egyik pillanatról a másikra csak azért, mert 110 km-rel keletebbre költözik. Legalább nem az Izébe ment a nyomorultja.  

Kasza. Milan.

Egyébként szintén a fent citált cikkben hangzik el Allegritől, hogy megkérdezte Buffont, rábólint-e Bonucci eladására. Haha, mi inkább azt kérdeztük volna, rábólint-e Bonuccira egy komolyabbat.

Várjál, mondok egy poént a végére: Bonucci első meccse a Milanban egy EL-selejtező lesz valahol Oláhföld legmélyén. Viszlát, kishaver, és ne feledd: mi még emlékszünk, ki voltál, amikor kikapartunk a szarból Bariban, és másfél évig néztük a vergődésedet, mire megtanultál futballozni. Nincs mit.

Goodbye

 

 • Pingback: Bonuccsicska | Zongoracipelő()

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Del Piero azt hitte, hogy csak vicc az egész Bonu-ügy.
  Drága Alexem, ez már nem az a Juve, mint a te idődben. Itt minden vicc valóság és a valóság pedig egy vicc.

  Úgy tűnik, ezúttal (is) jó megérzés volt, amikor a Bonucci-ügyet a tavalyi Hugi-ügyhöz hasonlónak éreztem. Ez nem egy “én megmondtam” komment akar lenni, csak egyszerű sajnálkozás, hogy tényleg az történt. Nem az fáj, hogy lelép, hanem az, hogy oda és annyiért. Marotta takarodjon. Agnelli is mehet vele.

  Általában nem attól félek, hogy távozik valaki, hanem attól, hogy eddig szinte senkit sem megfelelően pótoltunk. Bonucci megy, oké, annak ellenére, hogy riválisnak adjuk apróért. De akkor ne a hasonlóan idegbeteg Manolast vagy a 12-ből 11 hónapig sérült De Vrijt hozzuk, hanem Ruganit építsük be. Van egy olyan idióta hozzáállás, hogy ha teheti egy olasz edző, akkor az idősebb védőkben bízik. Nekik 30 alatt nem védő a védő. Ezt kellene már elfelejteni, és megbízni Ruganiban, Caldarában. Sokan attól félnek, hogy túl nagy lesz rajtuk a nyomás. És? Ha 30 éves korukig nem tesszük ki őket semmiféle nyomásnak, akkor miért várjuk, hogy majd akkor bírni fogják? Bonucci bírta? 3 döntőn 11 kapott gól. Jól bírta? Ruganit azonnal a kezdőbe. Hibázni fog párszor? Lehet. Elmegy rajta egy meccs? Talán. De ha nem játszik soha rendszeresen nálunk, az életbe nem lesz belőle az, aki lehetne. Sokkal jobb védő lehet, mint Bonucci akármikor volt. JÁTSZANIA KELL!!!
  Evrán a Bayern elleni továbbjutás ment el. Szóval senki ne jöjjön azzal, hogy Rugani kevés. Ha most sem kap lehetőséget, akkor soha nem fog. Szerintem.
  Szóval ebben nem értek egyet _benivel.
  Rugót megtanítjuk passzolni és sokkal jobb védő lesz belőle, mint bárkiből a hátsó sorunkból.

  Szánalmas.
  Ez az első, ami eszembejut erről a Bonu-ügyről.
  Ami igazán fájdalmas, az az, hogy ezek a mostani eligazolások több kárt okoznak, mint gondolnánk.
  A legtöbbről már beszéltem, vagy más említette.
  De amit ezek a játékosok (Vidal, Pogba, Bonucci, Dani Alves + akik még ezek után megteszik) nem csak azzal okoznak kárt, hogy bagóért/ingyen lelépnek máshova. Nem csak az addigi juvés “hídjukat” égetik föl maguk mögött, hanem megmérgezik az emlékeinket.
  Emlékeztek még? Vidal örökké maradni akar, szívmutogatás, tetkók, Pogbának ez a családja, Bonucci a nagy juventino. A faszt.
  Ezek a játékosok felülírják az érzelmeinket is. Nézz vissza egy meccset, amikor Vidal szívecskézett. Olvass vissza egy nyilatkozatot Pogbától. Nézd meg Bonucci gólörömét a Roma elleni gólja után. Aztán nézd meg, hogyan és miért távoztak a Juvétól és nézd meg az említett dolgokat újra.
  Elhagyták a klubot. Felfogtam, megértettem. De azt, hogy megmérgezik az emlékeimet, azt sosem fogom ezeknek a patkányoknak megbocsátani.
  Talán csak az idő szépíti meg a dolgokat, de mondjuk a 90-es évekből mondjunk pár olyan játékost, aki ilyen módon távozott? Mennyire fájt? Baggio végül megfodult az Interben, Sousa is, ráadásul ő még nem is annyira csípett minket. Még a calciopolis távozókra sem haragszom annyira, hiszen ők a süllyedő hajóról mentek el. Nem túl férfias dolog, de bepánikoltak. Érthető, de én nem értek egyet vele. De ez van. Na de most? A csapat uralja (uralta?) a bajnokságot, kezdenénk visszatalálni az európai elitbe is (játékban), erre sorra hagynak itt minket ezek a zsoldos patkányok mindenféle idióta indokkal.
  Senki ne jöjjön azzal, hogy csak az játsszon a Juvéban, aki akar. Ha csak juventinók játszanának itt, akik nem a pénzért, sikerért teszik, akkor talán lenne 2-3 játékosunk, és rengeteg megye2-szintű amatőrünk.
  Mi a k******n történik itt? De komolyan. Egyszerűen felfoghatatlan.
  Tényleg csak egy pénzcsináló gépezet lennénk? Mindig is azok voltunk? Összesen van 2 BEK/BL-győzelmünk. Ez azért mond valamit. Van olyan román csapat, akinek eggyel van kevesebb. Van olyan HOLLAND, akinek több van. Mi mi a faszt csinálunk? Miért adjuk el a klasszisainkat? Miért adtuk el őket szinte mindig? Azt mondják ez a bevett szokás nálunk, mi így építkezünk. Igen, látszik is. Annyi BEK/BL címünk van, mint a Nottinghamnek.
  Vidal, Marotta, Pogba, Agnelli, Bonucci és minden köcsög zsoldos pénzcsináló rohadjon meg.
  Túlságosan idealista vagyok? Lehet. De az eredmények kurvára nem igazolják, hogy mi csináljuk jól.
  Talán nincs igazam, és csak félreértettem valamit. Talán nem csak 2 BEK/BL címünk van. Talán nem is az történik, amit látunk….

  • daneeka35

   Kis pénz, kis foci. Nem hiszem, hogy ha a Juve 10 milliós fizut ajánl a srácnak, akkor annyira rossz lenne Allegrivel egyutt dolgozni…

  • Jumpman23

   Én pontosan azt a kérdést tettem fel 2-3 poszttal korábban, mikor Sandro eladása szoba került, hogy milyen csapat is a Juventus. Mi a klub identitása? Mert számomra a kommunikáció nem vág egybe a történésekkel. És igen, az az együgyű szurkoló vagyok, aki várna valamilyen feloldást a jelen helyzetre a klubvezetés részéről. Olyat persze, ami azert hihető.

  • humorpalanta

   Én nem gondolom úgy, hogy Bonuccit a Vidal bizniszhez kellene hasonlítani. Vidal egy pöcs, már azelőtt is pöcs volt, hogy hozzánk került.
   Bonucci jó arc, csak úgy tűnik, hogy elfogyott körülötte a levegő és mennie kellett. Én nem gondolom, hogy ő elárulta volna a klubot, mert szerintem jól érezte magát itt. Az lehetett a probléma, hogy Lichtensteinhez hasonlóan borzasztó heves és érzelmes, ezért előbb-utóbb összeveszett az emberekkel. Plusz azért ne felejtsük el, hogy a kisgyerek miatt biztosan volt egy adag plusz ideg rajta, ami biztos nem tett jót a kapcsolatainak.
   Szóval én összességében nem tudunk haragudni rá, még ha most kicsit mérges is vagyok amiatt, hogy elment. Egyáltalán nem érzem, hogy utálni kellene.
   “Hét szezon a győzelmekről, a valóra vált álmokról, a
   fejlődésről, melyet a Juvéval kialakult empatikus és kivételes
   kötődéssel értünk el. Ez egy teljes egész.
   Kaptam, adtam, tanultam. Amit ma
   látok, ha magam után nézek, mindenképpen egy csodálatos történet,
   melynek konklúzióját illik tiszteletben tartani, anélkül, hogy
   beszennyeznénk azt, amit a klubbal, a csapatkapitánnyal, a
   csapattársaimmal és a szurkolókkal együtt megtapasztaltunk.
   Mindent köszönök, Juve!”
   Ez egy rendkívül szimpatikus ember nyilatkozata, aki nem mutogat vissza, nem magyarázkodik, s nem okol senkit a távozásáért. Kevés ember adna hasonló nyilatkozatot.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Érdekes a Vidal-párhuzam, mert kb. rajtuk ment el a BL-döntő. illetve Vidalon majdnem, hiszen már kb. 20-25 perc után mehetett volna inni, ha kicsivel tökösebb a bíró.
   Bonu meg ugye LEHET, hogy nyakig benne volt a mostani döntőben.
   Egyébként nem értünk egyet, de nem is kell.
   -Bonucci szerintem nem jó arc. Nem azért, mert mostmár nincs itt, hanem egyszerűen nem szimpi. A mostani megmaradt csapatból szerintem már nehéz lenne igazán “nem szimpi” játékost mondani. De nem akarok elfogult lenni, így azért megemlítem, hogy Hugi kicsit egoista, bár nálunk kezd javulni, Dybaba meg egy hisztis primadonna növendék, ennek ellenére bízok benne/bennük.
   Elvis sem volt egy jófej, és láss csodát, pont ezt a 2 embert tettük ki pénzt nem sajnálva, lázadást előidézve bizonyos szurkolók között.
   -Lichtsteineimer idegbeteg, de szerintem ennek mindenki tudatában van, így vagy tartják a távolságot, vagy nem veszik fel, amit csinál. Nem egyszerű figura, de ő pozitívabbnak tűnik, mint Bonu.
   -Ez a szöveg Bonutól szerintem teljesen sablonos, átlagos. Padoinnál 4 csomag zsepi is kevés volt, mire a végére értél a búcsúszövegének. Ő egy őszinte ember.
   -Én azért örültem volna, ha Bonu elkezd “magyarázkodni”. illetve elmondja, hogy mi a fasz baj volt vele, amiért így végződött a történet. Mert gyakorlatilag kidobtuk. Tudom, én naiv és idealista vagyok, de én a helyében 7 év és egy ilyen távozás után elmondtam volna, hogy kit mire tartok, főleg ha én vagyok a hibás. Sokkal korrektebb lenne.
   Az egészhez persze képzeld hozzá, hogy “szerintem”.

  • humorpalanta

   Más a véleményünk. Én úgy gondolom, hogy semmi szükség sárdobálásra, hogy ki miatt alakult ez így, vagy kivel volt konfliktusa. Az az ő dolguk. A klub és a szurkolók felé is tisztelettel járt el, normálisan, ahogy kell. Jó, jó, ősi “rivális”-hoz ment, blabla, tudom, de azért valószínűleg elfogadható ez a családi ok, mint a Tevez féle geciskedés. Aki utálni akarja miatta, utálja, ő dolga, de én nem fogom azért kutyázni, mert a családját tartja a fontosabbnak a pénznél. Az, hogy elment, meg ugyebár nem az ő döntése, hanem a csapat rúgta ki, miközben azért vastagon igaza volt az elméletileg megtörténtekkor.

 • Caperazzi

  En igazabol nem tudom elhinni hogy peldaul egy Barca ne erdeklodott volna erte. 40 millioert ilyen vedot sehol nem talalnak, es bonukkitol joval gerincesebb lett volna ha odamegy, mert talan jobban le tudjak nyelni a szurkolok. Arrol nem is beszelve hogy Olaszorszagtol egy kopesre van, es egyreszt europa talan legszebb varosa, masreszt ott vannak a legjobb korhazak es orvosok, harmadreszt talan meg mindig a barcanak van a legnagyobb eselye megszorongatni a real tokeit. Szoval nem.igazan ertem hogy miert nem vetodott fel komolyabban ez lehetoseg… Ennyire nem kene Bonucci egy topcsapatnak? Felfoghatatlan szamomra.

  • Cruyffista

   Pár hete voltak olyan hírek miszerint hozzánk akar jönni, és az ügynökén keresztül fel is ajánlotta magát nekünk. Aztán franc tudja, hogy ebből mi igaz.

   Az viszont biztos, hogy jelenleg maximum 25 milliót tudtunk volna áldozni egy védőre, mert Verrattira és Dembelere kell minden fillér.Maximum Ardát vagy Munirt tudtuk volna betenni az üzletbe, esetleg két részletben fizetni, de nem csodálom, hogy ez szóba se került, mint lehetőség. Ráadásul a Juvétól se lett volna túl okos ha lófaszért megerősíti az egyik legnagyobb riválisa védelmét, mert biztos vagyok benne, hogy akár ránk, akár a Realra nagyobb riválisként tekintenek, mint a Milanra. Én így látom. 🙂

 • Hispan07

  Egyrészt szomorúan hallom, hogy sikerült vennie ennek a balfék Milannak 40 milkóért egy lassú, idegbeteg balhékirályt, nem is értem ezek után, Chiellini húga hogy láthatott benne Capitano Futurot :/

  Másfelől meg az egészen biztos, hogy egy kezdőnyi új arc nem holnap és nem is holnapután lesz jó csapat, pont ezért nem is nagy tragédia a már júliusban kezdődő EL, az ilyen román kalandok ideálisak elkezdeni az építkezést. De az, hogy hamarosan kényelmetlen közelségben leszünk a seggetektől, az tuti, és jajj, amikor majd rácsapunk végre egy igazán nagyot, az nagyon jó lesz a hét (vagy több) szűk esztendő után 🙂

  Amíg pedig mi elgondolkodunk, Bellotti vagy Aubameyang lenne-e jobb vétel, illetve hogy Renato Sanchez hova a pék faszába férne el a csapatba, ti merengjetek el azon, hogy újra eljött az idő, amikor nem csak ti rabolhattok kedvetekre Itáliában. Hell, it was about time 🙂

  • daneeka35

   Jah, idén is meglesz az olasz szupikupi

  • Hispan07

   idén nem indulunk érte, hátha így lesz egy sikeres döntőtök 🙂

  • daneeka35

   Vegyétek meg Moratát, akkor csak meglesz a tim kupa végre.

  • Hispan07

   Még csak július közepe van, de te már szőlőt szedsz? Ne csodálkozz, ha savanyú, édes egy komám 😀

  • daneeka35

   Barack az, fiam

  • sev11

   Nem lenne sok sportértéke idén ha tavaly a Bertolacci Locatelli Kucka középpályával sikerült 😀 😀

  • daneeka35

   Amúgy rengeteg sportértéke lenne xd

  • sev11

   Ebben egyetértünk 😀

  • sev11

   It is all about framing 😀 😀 Ezt a sztorit úgy is meg lehet írni, hogy Allegri döntéskényszer elé állította a vezetőséget “Lui o me”: (eredetit nem találtam meg de talán megvan valahol)
   http://www.milannews.it/rassegna-stampa/corsera-bonucci-allegri-e-quella-richiesta-del-tecnico-o-lui-o-me-261227
   Miután Allegrivel 7 millió euró/év hosszabbítottak (9-et szeretett volna talán), valamint Dybala is kapott 7misis hosszabbítást és Piguain is 7.5-en ketyeg – Bonuccinak mennie kellett a Milanhoz ahol még így is kevesebbet keres mint az előző 3 arc. Ki a Juve legenda, ki az áruló meg ki a pénzéhes? (Engem őszintén meglepett hogy csak 4.5 milliót keresett a Juvénál)

   Ugyanúgy ahogy anno Pirlonak nem volt kedve külföldre menni miután mindent megnyert a Milannal, hát Bonuccinak is egy éppen a mélyből feltápászkodó riválishoz igazolt (érdemes megnézni egyébként hogy kik azok akik mindhárom csapatban játszottak és milyen a “legacy” azóta).

   Egyébként meg ott van Donnarumma jövőre 75 millióért vihető – Raiolával úgyis gyümölcsöző a kapcsolat, és itt talán még traktort se kell venni, csak pár kuzint alkalmazni.

  • daneeka35

   Pirlót elötte a teljes Milan tábor kutyázta, még a Juvésok is leìrták. Elhiszem, hogy szeretnétek hasonlóságot találni a két transzfer közt, de nincs sok.

  • Hispan07

   Szundi jól látta mikor Allegri kirakta a Milanból, hogy az ő stílusával és az akkori sebességével hülyeség lenne külföldre menni. Bonucci úgy tűnik szintén emlékszik még arra, hogy járt a friss aranylabdás Cannavaro Madridban, az pedig érthető, hogy ha ennyire balhés és kurva lassú, akkor nem vágyott Angliába, így egyéb esetleges tényezőktől függetlenül logikus, ha Olaszországban akart maradni.

  • sev11

   Mondjuk én nem feltétlenül a Pirlo párhuzamra akarom felfűzni, max annyiban hogy ezért szarrá árulózni meg Higuain (sic!) mezre átszigszalagozni a 19-est azért az valahol tényleg mértékvesztés (van ilyen szó?)

  • Hispan07

   Szerintem nincs, de a visszafogott, mértéktartó módon viselkedő juvésokat azért most elképzeltem 😀

   A Pirlo párhuzam pedig nyilván kicsit sánta, anno nem csak Allegrivel, de a csapattal is elfáradt a kapcsolata, kellett és jót is tett neki a váltás, kár hogy a zebrák profitáltak belőle, ettől még Pirlo örök második számú kedvenc marad. De összességében jellemző, hogy az igazán jó olasz játékosok általában nem mennek külföldre.

  • daneeka35

   Bonucci volt az, aki a curvában nézte a meccset az eltiltása alatt. Szerintem azért valahol jogos a felháborodás. A szigszalagozás meg poén.

  • sev11

   Jogos a felháborodás, értem csak egyrészt kb annyit tudunk, hogy úgy alakult a dolog hogy vagy ő vagy Allegri. A vezetőség hozott egy döntést, hogy Allegri (legalábbis minden jel erre mutat) – ezt a döntést itt pl. nem igazán vitatja senki.
   Főleg úgy hogy közben a “vélt” konfliktusban kvázi igazat ad neki Benito (Dybala megérdemelte a pofont, Barzagli esetében meg a BL-döntő megmutatta hogy nem elég). Nyilván semelyikünk se tudja mi zajlik egy öltőzőben egy BL félidőben, de egy vezér valószínűleg nem csendben ül és megkéri Dybalat hogy jobban összpontosítson. Persze rohadtul kontraproduktív is lehet a stílustól, időzítéstől stb függően. Egyébként Allegri általában nem ura az öltözőnek egy idő után és ezt most mindenféle kárörvendés nélkül mondom.
   Itt a vezetőség hibájaként kb. csak annyi van megemlítve hogy miért engedte riválishoz (még az sincs hogy olcsón engedte el) miközben erre van egy elég validnak tűnő személyes ok (nem a pénz pl.).
   Lehet kiderül még más (egyelőre csak Buffon köszönt el tőle, ami lehet jelzésértékű), csak nekem túlzás ez a kvázi egy személyes árulónak beállítani, de persze mi közöm nekem ahhoz hogy ti mit gondoltok a legacy-ról.

  • daneeka35

   Ha egy játékos ilyen ultimátumot ad a csapatának, akkor ott valami nagyon nincs rendben. Pont a Milan drukkerek voltak felháborodva Donnarumma hisztije miatt, pedig ez szerintem durvább, ha tényleg így volt.

   Ha Occam borotváját szem előtt tartjuk, akkor az egyszerű magyarázat az, hogy pénzről van szó mindkét játékos (és Higuain) esetében. Az öltözői balhé csak bulvár.

  • LaLeey

   Jól vásároljatok be idén, mert jövőre az FFP miatt már nem lesz lehetőségetek egy darabig….

  • daneeka35

   A nyár bajnokai…

  • Marvin

   Valencia. Málaga. Monaco. Manchester City. PSG. Oppa Milan Time.

  • uff uff

   Mi már csak tudjuk milyen érzés a béka segge alól visszajönni…:)

  • Ember

   Sokkal egyszerűbb a történet, Bonucci szeretne BL-t nyerni és mikor közölte ezt a vezetőséggel, csapattársakkal mondták neki, hogy inkább menjen a Milanba, ha ilyesmi vágyai vannak.

 • consminor

  én úgy érzem, hogy a Bonucci-transzferrel meg kell köszönni Marotta munkáját és egy új, tökösebb igazgatót kell a helyére tenni. bírom a Kobrát, minden tiszteletet megérdemel, hogy okosan az anyagi lehetőségeknek megfelelően építkezve összerakta Európa egyik legerősebb keretét, de szintlépéshez már kevésnek érzem. ezzel a baszott “aki menni akar menjen” mentalitással teljesen komolytalanná teszi a klubot.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Egyik haverom régóta házas, és a felesége azt mondta neki, hogy szeretne végre egyszer már elmenni. Átküldtem nekik Marotta címét.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Azt tudja esetleg valaki, hogy az állítólagos Mandzu beszámoló a BL-döntő szünetéről mennyire hiteles?
  Mert ha az, akkor elrontotta egy poénomat, de úgyis le fogom írni, mert olcsó volt és rossz is.

  • Jumpman23

   Elég durva, amit írnak. Es ez illik a Dani – legyen tánc! – nyilatkozatához is, de talán túlságosan is. Sose tudjuk meg. De ki ölte meg Kennedyt? Hamarosan kiderül a Mandzukic-interjú folytatásában. Maradjanak velünk!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Az Mandzu volt, de nem fogja bevallani. Csak tüsszentett egyet, mire Kennedynek kiloccsant az agya.

  • consminor

   Kennedy gyilkosa helyett szerintem sokkal fontosabb lenne kideríteni, hogy kicsoda Eric Cartman apja

  • Marvin

   Moggi ezt is összecsalta neki.

  • uff uff

   Nem zörög a haraszt….majd biztosan többen megírják életrajzi könyvükben. Ahogy lejön, Alves és Bonucci egyértelműen ki lettek rúgva

  • humorpalanta

   Ez melyik nyilatkozat? Lemaradtam vagy nem emlékszem :/

  • consminor

   lenyilatkozta a Terminátorunk azóta, hogy kamu.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Szóval NO GOOD? Szegény ismeretlen, aki ezt terjeszti. Nemsokára neki is no good lesz.

  • consminor

   majd pont egy szerb újságírónak ad egy horvát focista exkluzív, belsős infókat 😀

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Ha csavarunk még egyet rajta, érdekesebb is lehet (mondta a magányos juventino a takaró alatt).
   Mi van, ha Mandzu tudta, hogy egy szerb kérdezi, és előadott neki egy kamu sztorit, ami után gyorsan megcáfolja az egészet, így hiteltelenné teszi a tagot?
   Nem mintha egy átlagos újságírónak segítség kellene ahhoz, hogy hiteltelen legyen. 😉

  • consminor

   akkor benyomott volna egy jó szerbezést a végére usztasa sapkával a fején. zárhatta volna úgy, hogy “nije dobro” 🙂

 • szulfid

  Na amúgy ennek lehet örülnötök kéne srácok.
  Ha lesz végre (és úgy néz ki 1-2 éven belül lesz) egy igazi kihívótok olaszban, az rátok is jó hatással lehet. Marotta munkásságán szentem pont az látszódik ,hogy mennyire kényelmessé teszi az előre lefutott bajnokság.

  Meg amúgy is emlékeztek még Muntari góljára? 😀 Ugye az volt az utolsó igazán izgalmas szezon, bár biztos azt is jó látni, hogy már megint tönkreveritek az egész mezőnyt, de csak jobb lenne olyan ellenfél ellen győzni, vagy hát ugye veszíteni akik nem a olyan pehelysúlyúak mint a Napoli vagy a Roma.

  • juuvee

   Ez így van.

  • Tonhalacska

   Mi volt ez a Muntaris dolog?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Szerintem megadták.

  • Tonhalacska

   De mit, hogy? Mi?4?!!!Négy?

  • Muntari gólja

   Én nem tudom…

 • Marvin

  Majdnem föláll attól a tudattól, hogy a kukázó Juvétól kukázik a Második Számú Izé.

 • Jumpman23

  Azert Bonucci mellett nem Barzamaci és Kilincsorr lesznek, ha rájukront egy Mandzu-Dyabala-Hugi-Cudar négyesfogat. Majd rájönnek erre Milánóban is. Szerintem.

 • Nem értem

  Meggyőződésem, hogy ez a Bonucci biznisz alapoz meg a jövő évi Donnarumma biznisznek, visszafelé. Nem gond.

 • humorpalanta

  Édes drága Beni, lávcsi van, meg minden, de nem értünk egyet.
  Caldara és Rugani ideje most jött el. Most, vagy soha. Ha ez a támadógépezet nem bírja el, hogy az elején kicsit hibázgassanak, akkor semmi sem. Rájuk kell építeni ezt a Juvét. A két újgenerációs középső védő. Chiello öreg és hülye. Barzamaci öreg. Manolas egy idióta. Benatia meh. Caldara kitűnően játszott az Atalantában, Rugani ezerszer jobban játszott, mint Bonucci hasonló korában. Van 3 hónapjuk összeszokni, a BL-csoportkört velük együtt is nyerni kell, aztán majd csak tavasszal lesz érdemi nyomás rajtuk, akkor meg azért Chiello és Barzapapa is bír segíteni.
  Buffon – Sanyi,Caldara,Rugani,De Sciglio – Marchisio, Pjanic – Mandzu, Dybala, Costa – Higuaín kezdő nem rossz, s továbbra is 5 olasz….

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Chiellini nem is öreg.
   Amúgy szerintem az már sok lenne, ha egyszerre Rugó és Caldara is alapember lenne. Kell az egyikük mellé egy rutinos ember, főleg ha Desijjó és Sanyi a két szélső. Én Rugóval próbálkoznék King Kong mellett, aztán ha lesérül a legenda, akkor megy Barza vagy Benatia segíteni.
   Ez a kezdő valóban nem rossz, de nem is jó.

  • humorpalanta

   Most van esély őket egyszerre beépíteni. Mint 2006-ban a fiatalokat. Ha jól beépülnek, a védelmünk 20-25 évesekből állna. Az 10 év jövő minimum. Allegri már megmutatta párszor, hogy nem beszari, most megint meg kellene csinálnia. Bírom King Kongot, de borzasztó lassú és annyira ért a futballhoz, mint egy majom.
   DS-ből Hallegri perfetto-t tud faragni, Sanyi meg már mennyei.
   NE LEGYÜNK BESZARIAK!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Felőlem mehet, csak ne jöjjön Manófasz meg az a Papasztapasz vagy ki.

 • juuvee

  Manolas ide ne jöjjön …
  Szerintem ezzel a távozásával a kp-ra kell koncentrálni, ott kell úgy erősíteni, hogy talán jobb lenne 3 kp-ás.
  A távozót helyettesíteni egyszerűen nem lehet, így is van 4belső védő. Viszont de Sió így viszont kevés lesz a jobb oldalra.

  Nincs mit tenni, a védelem legjobb két tagja távozott, ez van. Ők a saját posztjukon a legjobbak.

  Ezt már csak úgy tudjuk ellensúlyozni, hogy más csapat részben erősítünk.
  Vidalt vissza! Kroost ide!

 • Tonhalacska

  A fociöltözőben, irodában, sekrestyében nem pofozkodunk. Ezek nem ilyen jellegű munkahelyek. Különösen nem tesszük, ha euromilliomosok vagyunk ezen a munkahelyen. Különösen nem, ha nem a csúcsdísz, csak fogaskerék vagyunk. Sajnálom a kisfiát (nagyon) és őt is. Ezért nem is neheztelek rá, hogy a Milanba ment és csak a köszönet hangján tudok beszélni róla. És/De ha rajtam múlott volna, én is eladom bárhová, ha valóban levert egyet egy játékostársának.
  Rugani már most jobb védekezésben, mint Bonucci. Nem jó passzer? Nem az. Ezért kéne egy komoly középpályás elé.
  Caldara szerintem mindegyik jelenlegi védőnknél jobb lehet, hogy most kéne jönnie vagy maradjon Atlantában ezt majd eldöntik a vezérek. Marottára egyébként lehet Martinezt kiáltani, de ő is alkalmazott, aki Martinez emlékével együtt is kiválóan dolgozik a klub által kijelölt elvek mentén. Sokan akarnak “tökös” igazgatót. Ez mit jelent? Nagy heregolyókat? Akinek az van, az több pénzt kap az igazgatótanácstól? És az mire elég önmagában, ha van? Mert a tökös csávók általában bazíroznak valamire, ha jók a megfigyeléseim. Ausilio (vagykiafaszom?) pl. nagyon tökös csávó. Én is, hogy örültem Joao Marionak, hogy az európa bajnok válogatott abszolút kerékkötőjét sikerült megszereznie brutál pénzért a Dentocar FC-hez. Előre röhögtem az egészen. Na a Juvénál nyilván nagy szükség lenne egy ilyen tökös, splash the cash gyerekre. Ezt a hülyét meg basszuk ki, ugye… Én javaslom az aggódást a Milan miatt, ugyanis azt csinálják amit mi Marottával kezdtünk 7 éve (akkor mi még pénz nélkül). Koncepció mentén kezdtek dolgozni.

 • Ricardo

  Fú, én már le is sz@rom. Elment, történet lezárva, legyen boldog Milánóban, mi meg koncentráljunk a következő szezonra. Minden nyár ezzel megy, sírunk, pánikolunk, átkozunk mindenkit, valaki takarodjon! aztán eljön az ősz … és kiderül, hogy minden nyári transzferünk a helyén volt, az edzőnk jó és a van CSAPAT. Engem nem is érdekel ki alkotja, majd a Kancsal meg Max kitalálják kikkel érdemes feltölteni a keretet.

  Hat éve folyamatosan bajnokok vagyunk, visszakerültünk a világelitbe és már senki sem örül annak, ha mi jövünk szembe egy-egy meccsen. Mi kéne még?

  • bombahoppa

   Egy kis deszpaszitó, ha akadna…

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  EXKLUZÍV ANYAG!!!
  Megszereztem a Mandzu nyilatkozat eredeti változatát, amit aztán meghamisítottak. Mivel a részletre vett új tollasboám miatt kések a tagdíjjal, így lefordítottam az egészet. Alább tehát Mandzu nyilatkozata:
  “Szeretném megtörni a csendet, és eloszlatni a pletykákat, amik a BL-döntő szünetéről szólnak.

  A félidő végén mind bementünk az öltözőbe. Minden olyan volt, mint egy átlagos BL-meccs szünetében.
  Gonzalo nekilátott megenni a szokásos félidei töltött kacsát mustáros almakompóttal, Miralem ellenőrizte a
  tükör előtt, hogy lett-e új ősz szakállszőrszála, Giorgio pedig a Lotito-lottó heti nyerőszámait kereste meg a teletexten.Allegri mester már éppen kezdte magyarázni a taktikát a mágnestáblán, de ekkor jött a baj.
  Dani nem értette, hogy a fekete és fehér korongok közül melyik vagyunk mi, így egy párducmintás tangára
  vetkőzve elkezdett öltáncot lejteni a mester előtt a Gangnam Style-ra. Ez annyira megdöbbentett minket,
  hogy még Paulo és Claudio is abbahagyta a szokásos pingpong meccsét, ami miatt Claudio dühös lett, mert
  Paulo vezetett és az asztal is kétszer összecsuklott, ráadásul pont Claudio térdeire csapódott az egyik
  alkatrész. Szegény nagy fájdalmak közepette összeesett, de Paulo nem tudott segíteni neki, mert még mindig fájt a combja a békaügetéstől, amit büntetésből kellett csinálnia a meccs előtti vesztes pingpong meccs után. A zajra Gigikapitány is ingerült lett, mert emiatt félrenyomta a telefonját, és rosszul tette meg a Juve-Real félidő x, vége vendég fogadószelvényét.
  A mester megdöbbbent, valószínűleg sokkot is kaphatott Dani miatt, mert a lánya tangáját vélte felfedezni Danin. Juan is elkezdett elégedetlenkedni, azt ordította, hogy ő erre a számra nem tud táncolni. Ekkor Leo ingerülten felállt a playstation elől, mondván, hogy Dani múltkor is ezt a számot tette be a ’97-es Sony magnójába. Alex Sandro is kiállt mellette, és szerinte Dani addigi játékát látva inkább egy Stevie Wonder számot kellene betennie.
  Dani erre telierőből elrúgta a magnót, ami majdnem eltalálta a POPO magazint olvasgató Stephant.
  Erre Leo megragadta Dani nyakát, Stephan pedig Gonzalo combjait kezdte markolni, végül már mindenki
  fogta valaki valamijét. Sami is annyira megzavarodott, hogy fordítva vetett keresztet, pedig ő muszlim. Aztán Neto erre hirtelen kiszaladt az öltözőből, azt üvöltve, hogy ő nem most akarja elveszíteni a szüzességét. Ekkor hirtelen elaludtak a fények pár percre. Annyira emlékszem még, hogy a végén nekem is nagyon jó volt, majd kimentünk a második félidőre.
  A meccs után zuhanyzáskor a mester dühösen kirontott az öltözőből és azt mondta, hogy nem szeretne többet
  az elnök úrral ennyit takarítani, ezért a következő BL-döntőre mindenki hozzon magával zsepit.”

  • bombahoppa

   Semmi deszpaszitó?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Nemtom mi az a deszpaszító, de ha valami klasszis középpályás, akkor jöhet.

 • bombahoppa

  BRÉ KINT NYÚZ!

  Az eszkalálódozott helyezettre tekintettel bombahoppa visszatért az évi zabadságáról. Sőt jelentem/ti igen szomorú. Egy napig nem iszik, és lelép Don. Simone nélkül nem világ a világ. Azzonnal felszólitattya a szerkesztősegget, hogy vásárolják vissza. Ő egy JOker. Hiszen. Bombahoppa megint iszik. Miatta. batkányirtás ON.
  kicsi szívem összetört. Hogy elhiggxétek megnyire összetört kicsi szívem vagyishogy tényleg én vagyok bombagoppá bizonyításul elmesélek egy viccet amiben valami tényleg összetört. De valami tényleg, mert nem cseh barna sört, hanem fehér barna bort iszok. Na szóval minden összetört.
  Cigányprímás fia bulizna a haverokkal, de mobilhifi már nem menő. Elkönyörgi apjától az hegedűt

 • Juventino

  Mindenkinek lehet véleménye, tisztelem is, de azért az ilyenektől, hogy BonucCSICSKA, Köcsög Vidal meg hasonlók, mindig kinyílik a bicska a zsebemben. Hol lennénk most, ha nem jön Vidal 10-11 millióért, és szántja fel a pályát? Hol lennénk, ha Bonu nem növeszt tököt és lép elő vezérré? És Conte távozásakor is ő volt a f@sz, a hálátlan, aki visszaugatott a Juventusra, meg aki mindenhova elment, csak Torinóba nem látogatott vissza. Hát tudjátok mit? A helyében én sem jöttem volna.

  És az is mi, hogy Allegri megkérdezi Buffont, hogy kirakhatja -e Bonuccit? Ha nemet mondott volna, akkor megvesszőzik a torinói főtéren és minden meg van bocsájtva? A férfiistenség kappanhanggal… Szép ez a 2 BL-döntő, de azért nem kis mákunk volt, hogy a 6 tavaszi párharcból négyet az épp széteső Dortmund, kétszer a Monaco és középszar Porto ellen kellett megvívnunk. A két spanyol párharc miatt le a kalappal, de a két döntőben meg szarrá vertek minket. És másodszorra Allegri már olyan kerettel versenyezhetett, amilyenért Conte hiába könyörgött. De ne vitassuk el Max érdemeit, és adjuk meg neki, hogy ő látta és tudja, mi ment a háttérben, mi meg nem tudjuk és Bonucci lehet itt a főfasz (azok ketten ott mellette meg a csökött kis golyói), de akkor is egy vezéralak.

  És most jön a poén: a dortmundi Szókratésszel akarjuk pótolni Leót. Ízlelgessük ezt egy kicsit: Vidal->Khedira, Pirlo/Pogba->Pjanics, Bonucci->Papasztathopulosz. Aki szerint ez a jó irány, az legyen boldog és csicskázza csak Bonuccit nyugodtan. De hogy nem lesz ebből európai kupagyőzelem egyhamar, az kurvaélet.

  • Ricardo

   Én értem mit mondasz, sőt Vidal távozása még most is fáj (érdekes Palié sosem fájt és Bonun is gyorsan túlteszem magam), de Vidallal és Leoval sem lett meg az áhított európai kupagyőzelem, sőt mindketten lóf@sz gyurkák voltak, mikor mindenki azt várta volna tőlük, hogy igazi vezérek lesznek.

   A helyzet az, hogy ettől a transzfertől függetlenül ugyanúgy mi vagyunk a bajnokság legesélyesebb indulója és a BL-ben is a legjobb 6 csapatban vagyunk.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   No igen, ha feltételezzük, hogy Bonucci volt a “nagy vezér”, akkor miért van az, hogy 3 fontos döntőn sem tudott kiemelkedőt nyújtani, vagy hatni a csapatra? Nem ez lenne egy vezér dolga?

  • daneeka35

   A Galata ellen mekkora gólpasszt adott már…

  • Szilveszter94

   Ezt gondoltam én is, egészen az idei Real-Bayern visszavágóig. Ott viszont Vidal úgy megette a Real középpályáját, hogy Ancelotti még a sárgája ellenére se cserélte le. (Vesztére, bár arról nem Vidal tehet, hogy Kassai szabályos szerelésért adott neki még egy sárgát…) Az a Vidal elkélt volna a döntőben a Juve középpályáján. Különösen a második félidőben.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Nem igazán értem, mit akarsz mondani. Néha több elfogultságot érzek benned, mint magamban szoktam. Bár én próbálok minden jót és rosszat is meglátni, ettől még nem vagyok tévedhetetlen, és nem is csak egy oldalról próbálom magyarázni a dolgokat. Ha mégis, akkor majd valaki szól, ha akar. Minden ellenvéleményt átgondolok, még ha nem is reagálok rá.
   VÉLEMÉNY következik, mielőtt félreértenéd:
   -Kezdjük Vidallal, mert ugye neked ő a “lieblinged”. Vidal kb. 2 évet játszott jól, aztán kettőt már nem annyira jól, de hasznosan. A játéka hiányzik, pótolni nem sikerült. Ami viszont sokakban ellenszenvet váltott ki, az az, hogy milliószor szerelmet vallott a Juvénak. Még hetekkel a távozása előtt is. Aztán hirtelen a Bayern lett élete szerelme. Ezért utálják sokan. Pl. 4 éve együtt lennél a nőddel (hetero!!), aki egy nap azt mondaná, hogy azonnal összeházasodna veled, este pedig egy orbitálisat fogtok kefélni. Aztán hazamész, és azt látod, hogy egy pörölyfaszú csokifiúval pakolja a cuccait, és azt mondja, hogy este már ő fogja rojtosra töcskölni, ő pedig ezt nagyon fogja élvezni. Mit szólnál? Aztán írna neked pár sms-t, hogy akkorákat élvez vele, mint veled soha. Biztosan az jutna eszedbe még évekig, hogy milyen jó volt az a 4 év, ugye? 😀
   -Bonucci vezér? Ezt mire alapozod? Arra, hogy ő ordított a legtöbbet? Vagy ő szövegelt a társakkal, edzőkkel? Szerintem Bonucci egy “wannabe vezér”. A vezért elfogadja a csapat. Kétlem, hogy őt elfogadta volna mindenki. Vagy ha mégis, akkor miért adtuk el másfél nap alatt “féláron” a lassacskán legnagyobb riválisnak? Bonucci sokkal inkább egy agresszív, “ki ha én nem” típusú embernek tűnt. Egyeseknek ez elég, hogy vezérként tekintsenek rá, de úgy tűnik, hogy a Juvéban nem ilyen arcok vannak.
   -Az tisztán látszik, hogy nem csak Morata, de Allegri is az egyik “kedvenced”. Egyikük sem zseni, de nekem úgy tűnik, hogy nem a nagy Marotta-Paratici kettős tartja az elitben a Juvét, hanem Allegri. Ezt nem fogom tudni bizonyítani, de az ellenkezőjét sem lehet. Nekem azért úgy tűnik, hogy Allegri nélkül nem hogy kettő, de egy döntőt sem játszottunk volna. Aztán persze ki tudja…
   -Az utolsó részt egyáltalán nem értem. Sőt, talán Bonucci faszságát bizonyítja, még ha nem is ezt akartad vele mondani.

  • Juventino

   Vidal a Conte-éra óta eltelt időszakban nálunk játszó futballistáink közül magasan a kedvencem volt. Nem volt hibátlan, voltak sportemberhez méltatlan dolgai a pályán kívül, de a pályán egy állat volt és még mindig kiváló játékos. Én sem állítom, hogy minden igazságok tudója vagyok, de érthetően érdekelt a sztori és utánaolvastam a legtöbb létező forrásból, legyen az magyar, olasz, angol vagy német.

   Az első és juventino körökben ritkán emlegetett tény, hogy a két jó szezont követő gyengébb idény után Marcsiék már pénzt akartak csinálni Artúrból, sőt, meg is egyeztek Van Gaal Man Unitedjével. Csakhogy beütött a krach Conte távozásával, és mivel Allegri sötét ló volt és senki nem tudta, mire is számíthat igazából, a vezetőség úgy döntött, hogy nem adnak el kulcsembert, így Vidal maradt.

   Egy évvel később, egy valóban felemás szezon után (ahol azért csak bevert 28 bajnokin 7 gólt és a Monaco ellen továbblőtte a csapatot) megnyerte a Copa Américát és jól láthatóan Juventusos sípcsontvédőben játszott a tornán. Ez már lehet belemagyarázás a részemről, de a sípcsontvédő nem futballcsuka, nem kell jól bejáratottnak lennie, úgy gondolnám, hogy ha Vidalnak egész júniusban azon járt az esze, hogy milyen fasza lesz sört vedelni és kolbászt zabálni az Oktoberfesten, akkor nem a klubszíneinket viseli a sportszár alatt. De lehet, hogy tévedek.

   Az viszont biztos, hogy Guardiola éppen akkor takarította el a klublegenda Schweinsteigert a Bayern keretéből és kellett neki egy kombatív vezér a középpályára. Ha jól emlékszem, nem is Vidal volt Pep első számú célpontja, a Bayernnél azonban még emlékeztek rá, ahogy arra is, hogy Marottáék már egy éve sem ragaszkodtak hozzá, küldtek is egy megfontolandó ajánlatot és volt az a pénz.

   Mindezekkel együtt SEHOL, egyetlen cikkben sem találtam olyat, hogy Vidalnak hirtelen a Bayern lett a szerelme, sem a másik közkeletű idézetet, amin lovagolni szoktak, miszerint a Bayernnel a következő szintre léphet. Amit viszont tényleg nyilatkozott, hogy nagyon csalódott volt a Barcelona elleni elveszített döntő után, és mivel neki is álma a BL-trófea magasba emelése, reméli, hogy a Bayernnel végre sikerülhet, mert a Bayern minden évben esélyesként indul.

   Fél évvel később Twitteren köszöntötte Buffont “Isten éltessen, Kapitány” szövegezéssel a születésnapján, a napokban pedig azzal utasította el az Intert, hogy “kösz, de a Juventusban játszottam évekig, nem játszanék egy riválisnál euromilliókért sem”, sőt, úgy marad Münchenben, hogy csökkentik a fizetését 20%-kal.

   Nekem ebből az jön le, hogy Vidal szerette a Juventust és a pénz sem minden neki, igaz, a Bajnokok Ligáját Sánchezhez hasonlóan nagyon akarja, de ebből a szempontból mindegy is, hogy váltott vagy sem, mert sem itt, sem ott nem jött össze a kupa azóta sem.

   És most hadd dobjam vissza neked az analógiádat: szereted a nődet, boldog vagy vele, aztán visszahallod, hogy ő már nem feltétlenül veled képzeli el, nem zavarná, ha mással látna. Majd beüt nála a krach, rájön, hogy szüksége van rád, most nem veszíthet el, így megtart. De egy év múlva megint rájön, hogy nem vagy már nélkülözhetetlen az életében, így simán elereszt. Mit szólnál? Neked jól esne, hogy nem érzed a ragaszkodást? Hogy 4 évig mindent megtettél érte, de ő már nem először gondolkozik el a szakításon? Te maradnál inkább és harcolnál, vagy mást választanál, akivel újra érzed, hogy fontos vagy, hogy téged akarnak?

  • Ricardo

   Most újra sírok Vidal miatt :((( miért kellett ezt tenned?!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én is emlékszem a nagy manchesteri szellemre, amely majd elragadja Vidalt. Nem tudom, hogy mi a tény és mi a találgatás, de Vidal maradt. Hogy ennek Conte távozása volt-e az oka, vagy ő nem akart Manchesterbe menni, azt nem tudom. Lehet, hogy a Bayernre várt, vagy tényleg maradni akart. Amire még emlékszem, hogy kb. 50-60 millió körül szóltak a pletykák, de 50-ről tuti, mert meglepő volt, amikor egy évvel később 37-ért adtuk el. A világ egyik legjobb középpályásáért már 2015-ben is többet kellett volna kapnunk ELVILEG, főleg ha még a szerződése is tartott. (Kroos esete ugrik be, akit elég jó áron vitt a Real, de ő oda akart menni és a szerződése is kifulladóban volt).
   Vidal távozása pedig a pletykák, Marotta és Vidal nyilatkozatai szerint elég hirtelen történt. Nem elképzelhetetlen, hogy csak a távozása előtt nem sokkal futott be az ajánlat. Amit találtam magyarul (juvés blogról és NSO), az ennyi.
   1. Vidal május közepén: “Torinóban otthon vagyok……Egész életemben Torinóban maradhatok, a családomért, s azokért az emberekért, akik szeretnek engem.
   Természetesen a Juve a világ egyik legjobb csapata, s igazán nehéz volna klubot váltani, mikor az ember ennyire boldog.”
   2. A BL-döntő előtt “tökeletes évnek” nevezte a szezont, itt még ugye nem tudta, hogy kikapunk a döntőn.
   3. Kikaptunk a BL-döntőben, aztán nem sokkal később már kezdtek jönni az első pletykák, hogy Vidal megy. Akkoriban még az Arsenalt és olykor a Realt emlegették. Vidal ment a Copára júniusban. Akkoriban volt ugye egy balesete, és tulajdonképpen nálam ott vágta el magát ez az ember. Nem maga a baleset miatt, bár az se volt egyszerű, hanem az utána előadott nagy bocsánatkérése volt az, ami kifejezetten visszataszító volt. Lehet, hogy csak nekem tűnt az év színjátékának az egész és közben őszinte volt…
   4. Marotta azt állította július első napjaiban, nem kaptak ajánlatot Llorentéért Sevillából, és Vidalért Madridból. A Bayer ekkor még szóba sem került.
   5. Alig két hét múlva Marotta megerősíti, hogy Vidalt gyakorlatilag eladták. Előtte nem sokkal kezdett felerősödni a Bayern-szál.
   6. Novemberben, már Bayern játékosként mondotta Vidal, hogy: “Jelenleg a Bayern sokkal erősebb, mint a Juventus………Jól éreztem magam Torinóban, azonban itt itthon érzem magam.” —->1-es pont.
   Ezek alapján vagy a vezetőségnek nem tetszett a balesete, és azonnal túladtak rajta, vagy valami más történt, esetleg tényleg a Bayernre várt.
   És itt jön képbe Bonucci. Őt 40 körül adtuk el, miközben ugye valamelyik angolnak 60 körül is elpasszolhattuk volna, azaz ha verseny van, akkor jó esély van rá, hogy felmegy az ára. De nem volt, mert Bonucci talán kizárt minden más lehetőséget. Vidal sem 37-et ért, amire ráerősít, hogy most, 2 évvel később az Inter TALÁN 57-et adna érte. Szóval lehetséges, hogy Vidal is eldöntötte, hogy hova megy, emiatt megint Marotta kapta a tockost, és adtuk el ár alatt Vidalt.
   Az érzelmi része is más dolog. Ha Vidal tényleg nem érezte a bizalmat az állítólagos manchesteri eladás és a viselkedése utáni “rosszalló pillantások” után, akkor persze érthető, hogy lelépett. A “barátnő” azonban itt nem Marotta, hanem maga a Juventus, a játékosok, az edző, a szurkolók. A vezetőség nyilván megnehezítheti az életet ha olyan akar maradni, akit eladnának.
   A helyzet az, hogy azoknak sem tudok teljes mértékben igazat adni, akik (akár én) negatívnak tartjuk Vidalt és a távozását, és annak sem, aki védi, hiszen senki sem tudja az igazat. Sajnos nem is fogjuk tudni, kivéve ha valamelyik főszereplő megírja élete ŐSZINTE történetét.
   Szerintem a legtöbben a nyilatkozatokból, a Bayern hirtelen megjelenéséből, illetve érzelmi oldalról és a nyomott árból ítéljük meg Vidalt és a távozását is negatívan. A te álláspontod is védhető, csak több benne a feltételezés, amit csak az érintettek tudnának megerősíteni/megcáfolni.
   Egyébként azt nem tudom, hogy Vidal miért utasította el az Intert. Azt láttam, hogy arról írtak, hogy a Juvéra hivatkozott, de hogy ez tényleg megtörtént-e, azt nem tudni…Ennyire nem néztem utána.
   És a végére: “Játékosként szeretnék továbbfejlődni és trófeákat nyerni, köztük a Bajnokok Ligáját. Erre a legnagyobb esélyt a Bayernnél láttam. Egy álmom vált valóra”

  • Szilveszter94

   De mi ez a f.szság, hogy “Marrotta kapja a tockost”? Tessék nevén nevezni a gyereket: töketlen volt, könnyűszerrel engedett a nyomásnak. (Amit külön pikánssá tesz, hogy Pogba kapcsán meg mintaszerűen járt el.) Attól, hogy a játékos közli, hová akar menni, neki még nem kötelessége áron alul adni!

  • Juventino

   Én továbbra is úgy gondolom (és ez itt már csak személyes vélemény), hogy sem Vidal, sem Bonucci nem akart távozni. Ezért is voltak ezek a “hirtelen fordulatok” és ellentmondások. Vidal nem mondta volna, hogy itt akar maradni, ha nem akart volna, vagy ha valóban menni akart volna. A Juventusnak pedig nem kellett volna eladnia, ha nem akarja, mert élő szerződése volt.

   Marotta transzferpolitikájából kiindulva: Khedirát megszereztük ingyen, és alapemberként számoltak vele a klubnál, hiszen láttuk, hogy ha egészséges volt, játszott, nyilván azért is jött ide, mert ezt ígérték neki. Dybaláért 32+bónuszokat fizettünk, Vidalért kaptunk 37-et. Artúr posztjára ingyen hoztunk egy instant bevethető embert, a vételárából pedig kvázi megfinanszírozták a jövő egyik nagy ígéretét. Ezzel együtt Vidal sem volt hibátlan, lehetett volna profibb néhány helyzetben, de azért olyat meglehetősen ritkán hallani/olvasni, hogy az új klubjánál olyanokat nyilatkozik egy érkező játékos, hogy “nem akartam idejönni, de ha már eladtak és jó pénzt kapok itt, aláírtam a szerződésemet. Bár a Juventussal több esélyem lett volna Bajnokok Ligáját nyerni, azért a Bayern kerete is erős, bízzunk benne, hogy valamit nyerünk”. Az meg nyílt titok volt, hogy Artúr a Leverkusenből a Bayernhez szeretett volna menni, meg is egyezett a Bayernnel és Juppal is, aki szintén akkor váltott, de a ‘Kusen inkább eladta ide nyomott áron. Szóval tényleg egy álma vált valóra, miért ne mondja?

   Bonuccinál még egyértelműbb, hogy belső konfliktus és az edző kérése/döntése miatt kellett távoznia. Én kedveltem őt, itt sem ismerjük a két sokat emlegetett balhé teljes történetét, de nyilván hibát követett el és az ilyesmit nem szokták szeretni. Nem lehet csak úgy pofozgatni a csapattársakat, a másik esetben viszont Allegri részéről ugyanúgy vállalhatatlan, ahogy az egyik fontos játékosával beszélt. Az edző szíve joga a renitens eladását kérni (lásd Conte és Diego Costa esetét), és nyilván a piac állását tekintve a Premier League-be eladni lett volna a legjobb lépés, pláne, hogy Guardiola és Conte is figyelte már egy ideje.

   De akármilyen piacról is beszélünk, itt azért munkavállalókról van szó, emberekről van szó, családról van szó, ahol a kisfiú orvosai nyilvánvalóan olasz orvosok, a családi támogatást olasz rokonoktól kapják meg, nem lehet az egész családfát tövestől kitépni és áthelyezni a ködös Albionba. Ha az Interbe ment volna, az nekem is szúrná a szemem, a Milannal nincs különösebb bajom. Mi is elhoztunk onnan egy veterán Pirlót, akivel szép sikereket értünk el, miután amott lemondtak róla. Ha nekünk nem kellett, és nem a játékos hisztizte/sztrájkolta ki a váltást – mint ahogy nem ez történt -, akkor nincs jogalapunk azért kritizálni, mert nem oda ment, ahol nekünk a legjobb lett volna.

  • Szilveszter94

   Azt akarja mondani, hogy egy ikon akkor is megbecsülendő, ha nem válik Del Piero-szintű legendává. Tőlünk a Real elszipkázta Beckhamet (pontosabban őt mi adtuk viselt dolgai okán), el Cristiano Ronaldót – de amikor visszatértek az Old Traffordra, akkor ugyanúgy hazatértek, és ugyanazzal a tisztelettel üdvözölték őket, ami nálunk töltött idejükben kijárt nekik. Amikor Henry egy kölcsönjáték erejéig visszatért az Arsenalhoz, a góljánál majd’ megőrült a publikum – pedig ő is otthagyta a csapatot a Barcáért és a BL-győzelemért. De hogy házon belül maradjak: a milanosoktól sem emlékszem csicskapirlo-jellegű megjegyzésekre…

   (Ha visszaköpköd, az persze más tészta – de legjobb tudomásom szerint Bonucci egy tiszteletlen szót nem szólt a Juventusról.)

  • Juventino

   Pontosan ezt akartam mondani. Tartom, hogy legenda abból lesz, aki nem cseszi el a renoméját, mint most Bonu ezzel a cirkusszal, hanem tűzön-vízen át kitart a klub mellett, mint Del Piero vagy Buffon. De ezzel együtt Bonucci még akkor is az újkori felemelkedésünk egyik alappillérének számít, ha egyesek most megkérdőjelezik a karakterét és a vezérszerepét.

   Akárhogy is, Bonucci nem, hogy nem köpködött vissza, hanem megköszönt mindent, jó szívvel emlékezik a torinói évekre és úgy zárja a gondolatait, hogy ne árnyékoljuk be az együtt töltött sikeres éveket sértettségből fakadó sárdobálással. Tekintve, hogy mit adott a klubnak, számomra ez így elfogadható, még ha nem is örülök neki, hogy így alakultak a dolgok.

  • Norn_iron

   Papasztathopulosz egyáltalán nem rossz védő. Egy kicsit talán lassú (bár tavaly a BL-csoportkörben lefutotta Ronaldot egyszer, bár ez inkább CR belassulásáról árulkodott 🙂 Az itt szóba hozott Manolasznál sokkal jobb.

 • uff uff

  Most jön a bosszú, hozzuk De Scigliot és Locatellit 🙂

  • consminor

   TROLOLOLO

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Pedig velük sikerülni fog a BL-győzelem. Nem biztos, hogy nekünk, de valakinek biztosan a következő évben.

  • daneeka35

   Kuckáról már lecsúsztunk sajnos…

 • Marvin
  • Mixbetegállat

   Jól látom hogy ez egy olasz születési anyakönyvi kivonat?

  • Marvin

   Ez egy olasz buszjegy Milánóba, csak oda egyelőre…

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Azt mondogatják, hogy Sneijder felbontotta a szerződését a Galatával. És még csak 33 éves a fazon.
  https://uploads.disquscdn.com/images/09045881e6832d55a5f19f7acf5b0258d72b1b443c554c7857ed2621762d01f7.gif

 • consminor

  az Atalanta elnöke szerint nem jön Caldara. fasza

  • uff uff

   A @-val nem is mennénk túl sokra… 🙂

  • Jumpman23

   vagy picit több pénzt szeretne mint azt eddig mondta.

 • Gianluigi77

  Természetesen szerintem is nagy érvágás Bonucci távozása, azonban úgy gondolom, hogy középső védő poszton nélküle is elegen vagyunk mennyiségre és minőségre is egyaránt. A Barzagli, Chiellini, Rugani, Benatia négyesnek meg kell oldania a feladatot. (Ha 3 védős rendszerben akarunk játszani, akkor kevesen vagyunk, ez tény). Amennyiben a 4-2-3-1-et toljuk, akkor Bonucci irányító kézsége sem fog annyira hiányozni. Barzagli simán tudja helyettesíteni, annak ellenére, hogy a BL döntőn valóban nem játszott túl jól. Szerintem el kellene felejteni, hogy jobbhátvéd poszton szerepeltessük.

  Viszont a jobbhétvéd posztra szükséges erősíteni, Lichti édeskevés, szvsz Danilo sem olyan minőség aki megfelelően pótolná Alvest. Jó lett volna Contit leigazolni…

  • Juventino

   Barzagli 36, Chiellini 33 éves, és bár az olaszok szeretik a veteránokat, azért a mai, egyre inkább atletizált élfutballban ez nem mellettü(n)k szól, Pláne nem kettős (hármas?) terhelés mellett, pláne nem az elitklubok ellen. Benatia formája jelentősen visszaesett, remélhetőleg él a lehetőséggel, ha megkapja és magára talál, de ez egy elég nagy “ha” jelen pillanatban. Ruganiban én személy szerint bízom, de kissé sérülékenynek tűnik.

  • daneeka35

   96-ban náluk idősebb védővel nyert BL-t a csapat, egy fiatal, gyors játékosokból álló ellenféllel szemben.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Ez biza így van, kevés a 4 védő, mármint akik most itt vannak. Barza öreg, szexi, de már lassú, talán még sérülékenyebb is. Chiellini és Benatia esetében meg az a kérdés, hogy egyszerre vagy felváltva sérültek-e. Rugani talán nem sérülékeny, de ha mégis, majd kap valami főzetet a J-Medicalból. Khedira is összeszedte magát az utóbbi szezonra, hogy a macska dugja meg!

 • Jumpman23

  köszönjük meg a kínaiaknak is, hogy jó nagy kanállal jelentek meg a bili mellett. Úgy fest Morata is megy a Milanba, mert bár korábban még visszásnak érezte volna egy másik olasz klub mezét magára húzni, de valahogy elmúlt ez az érzése. 10 milliós fizetést ajánlottak neki. Kurvajót tesz a futballnak, hogy így elszabadultak az árak. Eddig a hírnév, a presztízs volt, ami egy játékos pályáját végigkövette, és ujjal lehetett mutatni egy-egy futballkurvára. Nem vagyok naiv, tudom, hogy mindig is ez fogja forgatni a Földet, de kizárt, hogy nem fog bebukni rövid időn belül az a rendszer, ami az utóbbi években megszilárdulni látszik. Lehet itt pampogni a gólbíróról, de azt hiszem ennél nagyobb rákfenéje is van a labdarúgásnak jelenleg.

  • Babicz Tamás

   Ott a pont. Ez a futball már egy ideje nem AZ A FUTBALL, aminek bűvkörében – úgy hiszem, az itteni bloggerek/olvasók nagy része – beleszerettünk a Juventusba. Én speciel 1996-ban. Ide is olyan mértékben beszivárgott a pénz, mint az amerikai major ligákba. (Még a hokiligába is, pedig ha van valami, amit csupán az élvezeti értéke miatt, ingyen és bérmentve is lehetne űzni, az a hoki…) Ha több pénzed van, jobb játékosokat vehetsz, és nagy eséllyel – előbb-utóbb – nyersz is valamit. Ha nincs pénzed, marad a középszer (avagy középszar).
   Mi is beleálltunk ebbe a versenyfutásba, csak a nagy többségnél tán okosabban. Torinó juventusi felében szerintem előrelátóbb tervezés és cselekvés folyik, mint bárhol máshol, ahová betette a lábát egy (több) nagytőkés. Itt van koncepció, több értelemben is. Magát ezt a szemléletet, és azt, hogy ez milyen eredményességgel párosul (párosulhat) rövid távon, lehet szeretni/nemszeretni, elfogadni/tagadni, éltetni/ellenezni. Sokat nem tudunk tenni érte/ellene, így a középső párosból én az elfogadást választom. Nem örömmel, nem éljenezve, nem jó szájízzel, de. Ettől persze még nem leszek boldogabb attól, hogy így működik a világ és most már az imádott sportom is.
   Azt ellenben hiszem, hogy a klubnál a megfelelő emberek ülnek a megfelelő székekben, és tudják, mit csinálnak. És abban is, hogy ennek meglesz (már részben meg is van) az eredménye.

  • Jumpman23

   Nekem a 94-es VB-én Baggio játéka tetszett meg nagyon. Akkor a Juveban játszott. Olvasgattam a klubról, Lippi, majd BLgyozelem a híres Ajax-szal szemben…

 • Szászi Gerzson Péter

  Nincs mas hatra, le kell igazolni Zlatan-t, Nedved-et es Del Piero-t. Mindojuk INGYEN lenne (figyelsz,Beppe?). Felrakni egy 2-3-5 ot. Gyonyoru meccseink lennenek: 6-4, 5-3, 2-7, es hasonlo erdmenyekkel…legalabb lenne vezeralak a palyan.

  • Szászi Gerzson Péter

   Meg a Juves kotodessel sem lenne gond

 • Jumpman23

  Egyre többet emlegetik Maticot meg Cant velünk kapcsolatban. Jó az nekünk? Bevallom, nem igazán láttam őket játszani, annyira meg nem szóltak róluk a hírek, hogy felvillanyozna az érkezésük.

  • humorpalanta

   Matic egy spanyol középcsapat szintje, Can pedig egy katasztrófa, még életemben nem láttam jól játszani.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Matic azért annyira nem rossz, de szerintem semmi extra. De majd s4tch megmondja néhány fincsi statisztikai elemzés után. Can meg…tipikus marottás igazolás lenne.

  • Ricardo

   Can nem jó nekünk (ő egy Khedira-light szerintem) viszont Matic izmot hozna a középpályára, ami nagyon kellene. Nem egy Vidal / Nainggolan szintű box-to-box, de szerintem nyernénk vele. Jobb célpont úgy sincs :/

  • Tonhalacska

   A Can szerintem már feloszlott, a másik zenekart nem ismerem.

  • Marvin

   Gojko Matic az az erő, ami jól jöhet Samira helyett, ha értelmes szűrő kell a megroggyant védelem elé, plusz a játékhoz sem teljesen hülye. Csan felejtős, és hasonlít is Khedirára. Max cserének jó, ha Sami lesérül, és a mezében kiküldjük Emrét.

  • Enslaver

   Kahnt kedvelem, de állítólag jön Szczesny, és így már kicsit sok lenne a jóból.

 • nemesszabi

  Itt sokan szidják Allegrit, lehet, hogy Ő is hibázott, de azért az mégsem járja, hogy a farok csóválja a kutyát. Azért mert Allegri nem baszott Bonuhoz oda egy cipőt (Alex Ferguson) és nem küldte el megalázva sms-ben (Conte) ő is csak ugyanazt tette mint minden nagy edző a kezelhetetlen játékossal: eltávolította a klubtól hogy folytatódhasson a munka nyugalomban.
  lehet, hogy Bonunak igaza volt sok mindennel kapcsolatban, de hogy az ő módszere nem volt eredményes a BL döntőben az tuti! Arról nem is ebszélve, hogy még saját magát is sikerült kibillenteni fejben a második félidőre.

  Hangsúlyozom nem biztos hogy Allegrinek van igaza, de azért vele Olaszban csak nyerünk + 2 évente BL döntő, annak ellenére, hogy minden nyáron kikiáltjuk, hogy nem maradt jó játékos és nekünk annyi. Allegri kb 10 éve nem csinál mást a klubjainál, csak feltünés nélkül pótolja az eladott sztárokat, szóval én azért most nem aggódnék.

  • Ricardo

   Can nem jó nekünk (ő egy Khedira-light szerintem) viszont Matic hozna a középpályára, ami nagyon kellene. Nem egy Vidal / Nainggolan szintű box-to-box, de szerintem nyernénk vele.

 • uff uff

  Nagyjából körvonalazódik a következő idényre a csapat: De Sciglio és Szczęsny (ctrl+c –> crtl+v) úgy néz ki, hogy zsebben, rajtuk kívül Bernardeschi érkezhet + Manolas (?), ill. talán egy középpályás. Hozzájuk jön Costa, és levonva Bonucci. Aztán itt van Schick, aki Ferrero szerint kicsattan az egészségtől (mi mást is mondana…a Juventus orvosi stábja hosszabb pihenőt javasol, így előjött Marrotta fétise, a kölcsön+opció…). Ahhoz talán kétség sem fér, hogy a hátsó alakzat 🙂 megroggyant (még akkor is, ha Alex Sandro tényleg hosszabít), de a támadó részünk remélhetőleg több lehetőséget ad Allegrinek a csapat forgatására, az erőnlét pedig kulcskérdés lesz(lásd BL-döntő…) Amúgy sosem lehet tudni…Marchisio idézheti a Pirlót feledtető sérülés előtti önmagát, Higuaín a második évében lehet igazán éles, Dybalának talán jót tett a saller, és még Costa is elsülhet, remélhetőleg Bernardeschihez hasonlóan. Hú…..sok lett a -hat/-het…
  Mondjuk én most kifejezetten várom a rajtot: itt lesz a feltuningolt Milan, az erejét megtartó (összeszokottságban az erő vagy csak elfogyott a filmes pénze?) Napoli, a ki tudja milyenné váló Inter és Roma. Sok balfaszkodás nem fér bele, mert szerintem a nápolyiak, ha okosan osztják be az erejüket, akkor nagyon veszélyesek lehetnek, a Milannál pedig azért a több, mint 200 millió + 60-70 (még egy csatárt akarnak…nst-n láttam, hogy nem volt még olyan tulajdonos, aki első évben többet áldozott volna a klubjára, mint Yonghong Li) már első évben is meghozhatja a sikert a bajnokságban. Hamarosan biztosan megfosztanak a tróntól, de hosszú távon a Juventust nagyon nehéz megverni. Kár, hogy a BL-döntő egy meccses. Az nagyon nem nekünk való.

 • Szilveszter94

  (Mielőtt elkezdem, külön kiemelem: legmélyebb tiszteletem a Juventusé; jól emlékszem, hol volt ez a klub 2011 nyár elején, és milyen úton jutott el odáig, hogy három éven belül két BL-döntőt játsszon – a lassan számolatlanul nyert bajnoki címekről nem is beszélve.)

  De ez a nyár botránya. Ezt azóta nem hiszem el, hogy ilyen amatőr módon járt el a vezetőség. Az a Juventus, amely tavaly az egyik riválisa elől elszipkázta Pjanićot, a másik elől Higuaínt, hagyja, hogy ilyen szégyen megessen vele? Kerek-perec közölni kellett volna Bonuccival: ha Olaszországban akarsz maradni, akkor itt maradsz, mert riválisnak nem engedünk el! (Persze, van az a pénz – lásd még: Higuaín – de ez nem az pénz volt.)

  Továbbmegyek. Bonucci azért igazolt el, mert BL-t akar nyerni. Évek óta kerülgetik k..va jó ajánlatokkal, de ezek meg is maradtak pletykának, mert eddig hitt abban, hogy a Juventusszal BL-t nyerhet. Csak az a helyzet, hogy az elmúlt három évben a Juventus egy tapodtat nem lépett előre – és az is kétséges, hogy egyáltalán képes-e még előrébb lépni. Márpedig ő jobb annál, hogy beérje a BL-ezüstökkel, és ezt ő is tudja.
  Az a helyzet, hogy Juventus (most már egykori) legjobb hátvédje azért ment el a Milanhoz, mert a jelenleg sehol sem tartó, ellenben – úgy tűnik – korlátlan lehetőségekkel rendelkező milánóiakat esélyesebbnek tartja a BL záros határidőn belüli megnyerésére, mint a határait karistoló Juventust. És azon túl, hogy (a gyermeke miatt) erősen kockáztat ezzel az igazolással, egyáltalán nem biztos, hogy téved.

  • Mixbetegállat

   De jó! Még úgy sem láttam olyan 45 éves középhátvédet aki BL-t nyert volna!
   Hajrá Bonu!!!

  • Szilveszter94

   Ez vicces, mert épp a Juventus mutatta meg, hogy relatíve gyorsan oda lehet érni Európa élvonalába. Az eddigiek alapján a tudatosság a milánóiakból sem hiányzik, épp csak kétszer annyit tudnak költeni… ez a felzárkózás nem 15 évig, hanem legfeljebb 3-4 évig fog tartani.

  • daneeka35

   Lehet, de a Juve nem költött 200+ milliókat az elején. Lehet, hogy van pénz szarásig, de vissza fog ez ütni, ha a nagyobb elvárásoknak nem sikerül megfelelni.

  • daneeka35

   Pl amikor 2009-ben Secco megvette az akkori piac két legjobbját, Diegot és Felipe Melot, tudjuk mi lett a vége.

  • Szilveszter94

   Lehet. Nem is mondtam, hogy tuti a siker – sőt, épp az ellenkezőjét mondtam, hogy Bonucci erősen kockáztat. De ha neki(k) jobban megéri bevállalni ezt a kockázatot, mint kétévente kikapni a BL-döntőben, az is egy érthető álláspont.

  • daneeka35

   Szerintem nem sok csapat van, akinek ne érné meg kétévente kikapni a Bl-döntőben.

  • daneeka35

   Ahogy Vidal és Pogba is ezért mentek el. A megduplázott fizetés csak a hab a tortán 😂

  • Jumpman23

   Dani Alves pedig azért ment a PSG-be, hogy együtt táncoljon az öltözőben Verattival.
   “Nekem ez így nem megy, én nem tudok zene és tánc nélkül élni”
   “Azért jöttem ide, hogy vele játsszak. Mi másért jöttem volna ide?”

   Szóval abban igazad van, hogy nem szabad lett volna ennyiért eladni bajnokságon belül, de a többi jelen esetben is inkább lottó főnyeremény kategória, mint valós opció.
   De hát a Juve az utóbbi években már megmutatta párszor, hogy mennyire balfasz tud lenni, ha valakit elad. És ez alól Pogba sem kivétel, mert nagyon szépen hangzik a 105 millió, de abból a klub csak 70-et kapott. És örüljön, ha nem kínálják meg hátulról ráadásként a Riolával való furcsa üzletelés miatt.

  • nemesszabi

   Igen és Dani Alves is a jobb kilátások miatt igazolt el. Meg persze Vidal és Pogba is. MInd a BL-ről álmodnak. Szóval akkor időrendi sorrendben ezek lesznek a következő Bl győztesek: Bayern München, Manchester United, PSG, Milan.
   Azt azért látnunk kell, hogy ezek az arcok csak mellébeszélnek amikor a jobb kilátásokról hadoválnak (Max Vidal Münchenben kivétel). Ez azért nem ugyanaz, mint amikor LeBron elment a Miamibe KEVESEBB PÉNZÉRT játszani hogy bajnok lehessen. Itt fordítva van: megduplázódott a fizu az esélyek meg csökkentek…

  • Szilveszter94

   Nézőpont kérdése. A Juventus előrébb tart nálunk, a Bayernnél, a Milannál, a PSG-nél. Innen nézve jogos, amit mondasz.
   Csakhogy a Bayern München, a Manchester United, az AC Milan, a PSG még tud fejlődni; bőven megvan bennük a potenciál, hogy felérjenek a csúcsra. Nem mondom, hogy fel is fognak érni, de a lehetőség ott van bennük. (A PSG és a Bayern kapcsán több is ez, mint lehetőség, de a PSG elnagyképűsködte a dolgot, a Bayernt meg Kassai kiejtette.) Ezzel szemben a Juve játszott két BL-döntőt, de simán el is bukta mind a kettőt – méghozzá nem úgy, hogy ott bármire lehetett volna mutogatni… erőből megverték a csapatot.

  • daneeka35

   Bizony, nézőpont kérdése. 2011-ben ki gondolta volna, hogy a következő 6 évben a csapat 6 scudettót, 3 kupát nyer, és közben 2 bl-döntőt játszik. Szóval nekem ne mondja senki, hogy a Juve kevésbé fejlődőképes, mint az általad említett csapatok…

  • Szilveszter94

   Nem mondtam, hogy nem fejlődőképes. Azt mondtam, nem fejlődik. Nagy különbség.

  • daneeka35

   A 2015-ös BL-döntő után egyszer már kicserélődött a fél keret, és két éven belül újra BL-döntőt játszott a csapat, úgy, hogy 2016-ban is kurvanagy balszerencsével esett ki a BL-ből. Eközben persze még bezsákolt 2 bajnoki címet és 2 kupagyőzelmet is a biztonság kedvéért. Nálam ez jelenti a fejlődést, nem pedig az, amit a MU vagy a Milan csinál.

  • nemesszabi

   Most nem akarlak megbántani, de a ManU 5.vagy 6.lett Angliában, onnan azért könnyebb fejlődni, mint sorozatban 6 bajnoki, 3 kupa és 2 Bl döntő után. Ez olyan, mintha valaki Schummacher Ferráris korszakában azt mondta volna: Schumi nem fejlődik semmit, bezzeg Baumgartner Zsolti 2 pontot is szerzett a tavalyi 0 után, vagyis a Minárdi a legvonzóbb csapat…

  • daneeka35

   Pontosan. Bár megnéztem volna, hogy Schumacher eligazol a Minardihoz, mert fejlődni szeretne.

 • uff uff

  Most kell lecsapni Zaccardora, és 2 évig meg van oldva Bonucci pótlása… https://uploads.disquscdn.com/images/39922142debe59b1fa8920b63d66c5d690fa8caea3d3cc15911e93cbce2a7b54.jpg

 • juuvee

  Remélem a vezetőség lejön a bl döntő után bevett lsd-ről , és nem cserélik el cudart a gyrososra egy az egyben.

  Elég durva lesz nekik az hír , hogy … már a milánban játszik.

  Nem kell annyit Lapo-val bulizni…

 • CRA

  Érdekes ez a BL döntő szüntes cirkuszról csak mostanában lehet hallani, az nem tudom miért baj hogy lebaxta a társaságot, bár igaz nem sült el valami jól 😀

  • nemesszabi

   lehet ha nem lebassza a társakat, hanem buzdítja, akkor azok a második félidőben valamit hozzá tudtak volna tenni a játékhoz. Arról nem is beszélve, hogy saját magát is kizökkentette (a második félidei bénázására azért Bonu se lehet büszke)…
   A lebaszás a edző max a Kapitány dolga. HA ez tiszteletben tartotta volna lehet nem esik össze a csapat a 2. félidőre.

   Ezért lett volna jó ha gondolkodik, habárt tudjuk, hogy szerinte egy “fasz az edző” és bizonyára azt hitte majd ő megoldja a dolgot.

  • daneeka35

   De vajon mennyi igaz belőle?
   Én inkább Tigris Willis beszámolójának hiszek, mint holmi bulvárlapoknak.

 • uff uff

  Én nagyon drukkolok De Scigliónak, rossz látni/olvasni a róla kialakult képet. Jó, biztosan van alapja, de pár éve talán nem volt ő annyira kutyaütő, mint amilyennek most sokan beállítják.
  Schickkel kapcsolatban úgy tűnik, hogy visszavonulunk, jó kérdés, hogy időközben gondolta meg magát a vezetőség, vagy tényleg olyan jellegű szívproblémája van, ami rizikóssá tenné a játékát. Kár érte…

  • daneeka35

   Én amennyit láttam belőle (Schick), kurva jól cselez a srác. Ez a szív probléma lehet amúgy az oka, hogy nem volt olyan gyakran kezdő az Udineseben.

  • Juventino

   Ettől a mercatótól sem esünk hasra egyelőre, de remélhetőleg most már felpörögnek a dolgok. Shick kútba esett, így felszabadult az érte szánt 25 millió, Bonucci 40-ért elkelt, így van pénzünk Bernardeschire. Ő állítólag Allegri kifejezett kérésére érkezne, és Max szerette volna elvinni Amerikába is, de megint csak tökölünk.

   A rémhírek szerint Douglas Costa kezdőnek érkezik a jobbszélre, Bernardeschi menne balra, Mandzsu meg a padra. Nekem nincs bajom De Sciglióval, Danilo sem lenne garancia semmire, és az olasz jóval olcsóbban érkezik. Az már más kérdés, hogy a Sciglio/Lichti páros megfelelő minőség -e a posztra.

   A Gazzetta szerint leraboljuk a Romát megint Manolasszal, azaz Salah, Paredes és Rüdiger után egy negyedik kulcsembert is veszítenek a Farkasok és még Totti is visszavonult (muhahaha!). Egy riválissal kevesebb. Papadopulosznál jobban örülnék ManOLASZNAK, mert szerintem fiatal, olasz játékosok kellenek, de semmiképpen sem öreg német-görögök.

   Ha végignézem a lehetséges kezdőnket, azt kell mondjam, hogy Seria A, Coppa dupla a maximum. Egy jottányit nem erősödtünk eddig, inkább gyengültünk, a középszar Khedira egy évvel idősebben lesz alapember, kétlem, hogy Marchisio kiszorítaná. Pjanicstól és Costától jelentős formajavulás kell, Bernardeshinek nagyon be kell válnia és ne hallgassuk el, hogy Dybalának is eljött az igazság pillanata: ha most nem villant egy nagyot (értem ezalatt az első szezonos bajnoki mutatóit kombinálva az idei BL-esekkel), akkor elkezdhetünk aggódni, hogy talán mégsem az új Messit, hanem az új Amiart vagy Riquelmét vettük meg. Higanynál meg csak a nemzetközi porond lehet érdekes, Tevez is csak a második szezonra szedte össze magát valamelyest, és akkor sem sok, de legalább fontos dugókat vert be a BL-ben.

  • Jumpman23

   Arról is szól a fáma, hogy Bernardeshi megkapná a 10-es mezt. Ha valóban, akkor azzal biztos nem a padra ül. Mi lesz a királyfival? A szezon végére elég mellőzött lett. Bár Dani elment, de lehet marad a padon? Az nem lenne jó szerintem. Mandzu szintén. Allegrinek ezt valahogy kezelni fog kelleni, bízok benne. Zidane jó példát mutatott hogy kell értelmesen rotálni. Ha ennyit tanultunk a BL-döntőből, már nem mentünk hiába. 😛

  • Juventino

   Nem igazán derül ki számomra a kontextusból, hogy ki az a királyfi, aki Dani távozásával fellélegezhetne. Cuadradóra gondolsz? Ez megint egy “zseniális” üzlet volt, kifizettünk érte összesen nagyjából 27 milliót, most meg is vettük, úgy, hogy már azon törjük a fejünket, hova passzolhatnánk el. Allegri láthatóan nem bízik benne igazán, a Romának meg momentán nem kell, mert Di Francesco más profilú szélsőt keres.

   Ez a Danilo gyerek sem a legélesebb kés a fiókban, el akar jönni Madridból, mert második számú opció Carvajal mögött, erre most a hírek szerint megegyezett a City-vel, hogy második számú opció legyen Walker mögött. Nekünk ezek szerint marad a De Sciglio/Lichti páros, ha egyáltalán 4-2-3-1-et fogunk játszani, és nem Conte trendi 3-4-2-1-ét,

   Ez a Bernardeschi-saga már kezd az agyamra menni, boldog-boldogtalan nyilatkozott már, hogy költözik, de jó lesz, az ambíció hozza Torinóba, a lilák elengedik, már csak pár apróság – na az ilyenekből szokott utolsó pillanatos +5 millió euró és pofára esés lenni.

   Mandzsukics meg tuti nem lesz boldog a padon, szóval Maxi jövőre is felkészülhet egy-két csörtére a színfalak mögött. Nálam egyébként Duglessz menne padmelegítőnek, mint a huzat. Kérdés, mi lesz Pjacával, mert az ő játékperceit tuti viszi a Costa, Berna, Mandzsu hármas, arról nem is beszélve, ha Pumuklit nem tudjuk elpasszolni.

  • daneeka35

   Szerintem a terminátorra végre nem szélsőként fog számítani az edző. Ha a padozik, akkor Higuan vagy Dybala (!) cseréje is lehet elöl. Láttuk, hogy az első 4-es mennyire kifingott szezon végére a folyamatos játéktól (Cuadrado pl a Barca elleni hazaival nagyjából be is fejezte az idényt). Ezt csak minőségi cserékkel lehet megoldani, és ezt a problémát hivatott megoldani Duglász, Bernardeschi és Pjaca.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Nálam Bernard csak a padon kezdene, Cuadradóval együtt. Mandzu-Dybaba-Costa sorral kezdenék Hugi mögött. Aztán aki sérült vagy fáradt, az majd pihenhet. Hugit akár meccs közben is lehet pótolni Mandzu felküldésével, helyére mehet Cuad vagy Bernárd.
   Kis túlzással a támadók közül akárkit behozhatunk, akárki helyére. Hugi az egyetlen, aki egy helyen az igazi, de Mandzu tud széleken vagy Hugi helyén játszani, Costa bármelyik szélen és középen is, Cuad is be tud menni középre, ha kell, Bernárd mind a 4 pozícióban bevethető ha muszáj, Dybaba szintén. Pacal meg sérült, télen akár kölcsönadható, attól függően, ki mennyire sérült.
   Így legalább Allegri kényszeressége nem lesz baj, mert mindig játszható a 4231.

 • Babicz Tamás

  Napi friss: Kiderült, hogy Morata kétszer olyan jó játékos, mint Bonucci.

  • CRA

   Napi demagógia: kiderült, hogy egy 24 éves támadó árát összehasonlítva egy 30 éves védő árával le lehet vonni a következtetést, hogy egyik kétszer olyan jó, mint a másik.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Pedig igaza van. Morata sokkal több gólt szerzett, mint Bonucci. Most meg a spanyol bajnoktól elmegy az angol bajnokhoz, míg Bonucci az olasz bajnoktól egy EL-selejtezős csapathoz ment.
   Ja, és Morata sokkal szexibb is, nem csoda, ha értékesebb.

 • Enslaver

  Négy játékost kellene leigazolnunk még, és akkor rendben lennénk: Vidalt, Pogbát, Dani Alvest, illetve a Milánban játszó Bonuccit. Nem igazán ismert játékosok, de szerintem mindannyian beleillenének a Juve játékfilozófiájába…

 • uff uff

  Most néztem, hogy Bonucci 23 évesen került a Juventushoz, pont annyi volt, mint most Rugani, akitől a klub eddig minden kérőt elhajtott. Ebben az idényben muszáj lesz megadni neki a megbocsátó, elnéző lehetőséget, stabil kezdő játékost kell belőle faragni. Ha valakit igazolunk erre a posztra, olyat kellene, aki akár a padozást is elviseli, mert itt Ruganinak elsőbbséget kell élveznie. Chiellini és Benatia is hajlamos a több hetes sérülésekre, Barzagli pedig sajnos nem lesz fiatalabb.
  Aztán itt van Keita, akit a Lazio már többször eladott Milánóba, de ő a jelek szerint inkább ide jönne. Ha igazak a hírek, ritka azért az ilyen, hogy valaki ennyire hozzánk akar jönni. Nyilván nem emiatt, de hasznára lenne a csapatnak? Mi is az ő igazi posztja?
  Messze van még augusztus vége, de Marottáék most azért nagyon Allegri kezére játszanak: akikkel nem jött ki elküldték, akiket nagyon szeretne, igyekeznek megszerezni. Tudom, hogy mi sokkal okosabbak vagyunk, és ezerszer jobban meg tudjuk ítélni innen a dolgok alakulását, meg “takaroggyon”, és mindenki hülye a klubnál, de…

  • juuvee

   Nehéz beilleszteni egy fiatalt egy olyan védelembe, ahonnan a 2 legjobb focista elment. Szerintem Ruganiból sose lesz bo…. szintű játékos.
   De Sió is messze van Alvez szintjétől, lássuk be.

  • uff uff

   Amikor meg itt voltak, akkor meg azért volt nehéz, mert nem fért be. Ruganinak más erősségei és gyengéi vannak, mint Bonuccinak, és innen megítélve a személyiségük is tűz és víz. De ettől még Ruganiból válhat egy megbízható, stabil középső védő. Azt, hogy ez megvan benne, én jobb híján elhiszem Allegrinek; csak most már nem kellene óvni a nagy meccsektől, hogy jaj, mi lesz, ha rajta megy el? Mi lenne? Bonucci is adott a saját 16osa előtt gólpasszt a Milan ellen…egy középső védő hibájából általában gólhelyzet van. Tudom, hogy ez a Juventus, és itt mindig csak a győzelem számít, ahol nem lehet hibázni…
   De Sciglio sem Alves, persze, igazad van. De lehet, hogy a csapatnak sokkal hasznosabb tagja lesz, mert sokkal inkább tudja, hogy hol a helye, és nem kezd önfejűsködni, nem tanácsolja a többieknek, hogy a Juventus nem való nekik, mert nem tudnak kiteljesedni itt, és nem erőlteti az idiótaságait a többiekre. Az is igaz, hogy sem akkora gólt, sem olyan gólpasszt nem fog adni, mint Alves pl. a Monaco ellen.

  • juuvee

   Na de bl-t kellene nyerni, nem?

  • uff uff

   Az nem a mi asztalunk…egy meccsen a Napoli, Roma, de még a tavalyi Milan is jobb tud lenni nálunk. Talán csak akkor nyerünk, ha a Lazio lesz az ellenfelünk, és Torinóban rendezik a döntőt 🙂
   A BL-re hiába görcsölünk rá, még akkor sem tudtuk behúzni, amikor úgy tűnt, hogy esélyesek vagyunk. Az Ajax ellen is csak tizenegyesekkel sikerült. Szerintem kell nekünk még pár év és pár név, hogy egy esetleges finálénak úgy menjünk neki, mint idén a Madrid: erőből meg egy kis szerencsével behúzzuk.

  • Juventino

   Nem érdemes ilyesmit ilyen egyértelműen kijelenteni. Bonucci sem tűnt világverőnek a szenvedő Juventusban, aztán mégis kinőtte magát, Chiellini is balbunkó volt először, és róla is mondtak olyanokat, hogy ott legalább kevesebb bajt csinál, aztán csak megragadt a bal oldali belső védő posztján nálunk és a válogatottban is.

   Rugani tavaly már egész megbízhatóan játszott, csak azok a rohadt sérülések ne lennének. Ráadásul Barzaglinál és Chiellónál is benne van a pakliban 1-1 hónap partvonal, Benatia sem törhetetlen, 4 ilyen középhátvéd pedig elég rizikós, háromnál pedig még a kora is bejátszik. Ruganiról én is azt gondolom, hogy eljött az igazság pillanata: vagy játsszon és legyen Bonucci helyére az első számú kedvezményezett, vagy hozzunk olyan minőséget, max. 26 éves korig, akiben megbízunk, hogy beválik.

 • Enslaver

  Megnéznék egyszer egy Neto-Evra, Bonucci, Dani Alves-Pogba, Pirlo, Vidal-Coman, Tévez, Morata kezdőt… Football Manager ON.

  • daneeka35

   Pideon?

  • Enslaver

   Jogos, az ászt kifelejtettem a pakliból.

 • Ipolyi-Keller Zsolt

  Sziasztok!

  Nem szoktam nagyon kommenteket írni, mert általában bátyámmal és öcsémmel (akik szintén Juventinok) osztom meg a Juvéval kapcsolatos véleményemet, de most kíváncsi vagyok, hogy ti mit gondoltok az alábbi eszmefuttatásomról.

  A cardiffi döntő után én is, mint gondolom minden más Juventino, teljesen össze voltam törve. Azt kérdeztem magamtól, hogy ez a csapat mikor fog BL-t nyerni legközelebb, ha most nem tudott. A tavalyi keretben szerintem a legtöbb játékos a karrierje csúcsán, vagy már azon is egy kicsit túl volt. Minden adott volt a győzelemhez, mégsem sikerült. 2 nappal később már azon agyaltam, hogy hogyan fogunk innen tovább lépni?

  Akkor megfogalmazódott bennem, hogy ez a nyár a komoly változtatások nyara kell, hogy legyen. Egy új szakaszba kell lépnie a csapatnak, és az eddig történtek nagyon is efelé mutatnak. Úgy gondolom, hogy ennek a váltásnak a jövő építéséről kell szólnia. Arról, hogy a 2-3 év múlva kezdődő szezonokban a csapatnak már egy új gerince legyen. Ehhez pedig könnyen lehet, hogy vállalni kell a következő idény eredményeinek romlását.

  Habár a tavalyi BL szereplésünkért szép summát, kb 109 millió eurót, zsebeltünk be, abban biztos voltam, hogy ezt az összeget nem elég az előző idény keretének 1-2 emberrel való megerősítésére fordítani. Azóta pedig a vezetőség hozzáállásából látszik is, hogy nem ez a cél. Az eddigi lépéseket figyelembe véve idén egy igencsak racionális játékospolitikát folytat a klub. Nézzük az eddig távozott és érkezett játékosokat:

  Távozott: Audero (Venezia, kölcsönbe), Neto (Valencia 7+2 millió EUR), Dani Alves (közösmegegyezéssel, 0 EUR), Bonucci (Milan, kb. 40 millió EUR) Összesen: 49 millió EUR

  Érkezett: Bentancur (Boca Juniors, 9,5 millió EUR), Douglas Costa (Bayern Munchen, 6 millió EUR kölcsönbe), Szczesny (Arsenal, 10+2 millió EUR), De Sciglio (12 millió EUR) Összesen: 39,5 millió EUR

  Nézzük posztok szerint, egy 4-2-3-1-es hadrendet alapul véve.

  Kapusok: A tavalyi évhez képest nem gyengültünk. Auderot elengedtük fejlődni a Seria B-be, Neto menni akart, és nem sokkal többért egy legalább olyan jó kapust sikerült hozni Buffon mögé, aki továbbra is az első számú kapusunk marad. Itt rendben vagyunk szerintem.

  Védők:
  Bal hátvéd poszt rendben van, Sanyi és Asa simán lehozzák, ahogy azt tették tavaly is.
  Jobb hátvéd poszt: Dani Alves-t elengedtük (Szerintem egy pár milliót lehetett volna beszedni rajta, de annyi baj legyen. Amúgy is utáltam a gyereket, de a góljai és beadásai miatt eltűrtem.) Így maradt Lichti és mellé/mögé? hoztuk diszkont áron De Scigliot, akiről tudjuk, hogy Allegri lieblingje. A következő idényre nekem ők ketten elegek erre a posztra, és ha nagyon kell Barza mackó is ki tud segíteni. Majd jövőre meglátjuk, hogy mennyire vált be De Sciglio, és akkor esetleg elé, Lichti helyett, lehet valami nagy nevet hozni.
  Középhátvédek: Innen ugye távozott Bonu, és jött a mindenki által sokat feszegetett kérdés, hogyan és kivel kell, ha kell egyáltalán pótolni őt. Én azon a véleményen vagyok, hogy ha a következő idény a jövő építéséről szól, akkor nem kell mást tenni, mint Bonu helyére Ruganit betenni, és nem kell igazolni senkit sem. Vagy ha nagyon kellene oda még ember, akkor Caldara-t hozzuk vissza (biztos, hogy van az a pénz). De én inkább hagynám őt is az Atalantában fejlődni. Viszont biztos nem hoznék senkit 20 millió feletti összegért, csak azért, hogy pótoljuk Bonut.

  Középpálya:
  Itt van szerintem a legtöbb felesleges játékos, főleg, ha maradunk ennél a felállásnál. 2 helyre pályázik 8, azaz nyolc ember (Pjanic, Khedira, Marchisio, Lemina, Sturaro, Rincon, Mandragora, Bentancur) Ezt egy kicsit sokallom. Ráadásul nem mondhatnánk, hogy a minőség dominál. Ebből a nyolcból egyértelmű, hogy a Pjanic, Khedira, Marchisio hármasnak van stabil helye. És én itt vágnék nagyot. A két fiatalt Mandragorat és Bentancurt előre hoznám az előbb említett hármas mögé, és a Lemina, Sturaro, Rincon trióból max. egyet tartanék meg. (Nálam Sturaro csak azért mert olasz, bár Leminában több potenciált látok.)
  Mandragoráról mindenki áradozik, hogy milyen stabil tagja az utánpótlás válogatottnak, neki mindenképpen lehetőséget kell adni. Bentancurról is csak jókat hallottam, és nyilván nem kellene 9,5 milliót csak úgy hagyni elkallódni. Ők ketten szerintem a jövő Juventusának meghatározó játékosaivá kellenek, hogy váljanak.

  Támadósor:
  Itt ugye viszonylag adott már a keret, és maximum Bernardeschi-re számítok, hogy leigazoljuk. Szélsőknek ott van most Cuadra, Mandzu, Douglas Costa, Pjaca (ehhez jönne még Bernardeschi). Irányítónak Dybala. Éknek Higuain. 4 posztra 7 ember. Plusz én Keannek is több lehetőséget adnék a fiatalítás jegyében.

  Összességében úgy gondolom, hogy ha a jövő csapatának építése zajlik a klub háza táján, akkor az eddigi igazolások ár/érték arányban teljesen korrektek. Be kellene még húzni Bernardeschit, esetlegesen egy jobbhátvédet, de az ráérős, és a BL pénzzel együtt még mindig kib*szott jól gazdálkodtunk. Én nem látok olyan középső védőt a piacon, akit értelmes összegért mozdítani lehetne, és a fiatalítás miatt nincs is rá szükség. Jövőre Caldarát mindenképpen vissza kell hozni. A középpályánk tömve van, és elég jó a helyzet most elől is.

  Kíváncsi vagyok mennyire látjátok baromságnak a meglátásaimat. 🙂

  • nemesszabi

   Az igaz, hogy a jövő alapjai le vannak téve, szerintem De Sciglio is jobb lesz mint sokan hiszik. Amivel vitatkoznék: Mandragora, Bentacur, szerintem ők még a 2.osztály szintjén állnak jelenleg, őket kölcsön kellene adni. Illetve Rugani sajnos nem áll még készen a kezdőre, de viszont Barza/Benatia viszont igen, mögöttük idén lehetne eleget játszatni szerintem.

  • Tonhalacska

   Tank Úr jónak tűnik agyilag és sebességben is.

  • Juventino

   Zonzira kirakták a 40 millás árcédulát. Lesz itt olyan Tank Úr, hogy sírva fakadunk! 😉

  • Juventino

   Pletykálják most, hogy a Chelsea inkább ide adná el Maticsot, mintsem a Manchester United-nek. Abban nincs vita köztünk, hogy a pár éve még irigyelt középső kontingens gyengült a leglátványosabban az utóbbi időben, és Matics egyébként nem is rossz játékos. De Vidal és Pogba góljai, box-to-box játéka nagyon hiányzik, és bár a szerb terminátor magas (jól jöhet a pontrúgásoknál) és néha le is csúszik neki egy-egy bomba, alapvetően inkább defenzív játékos. Upgrade Khedira, de összességében még kevésbé lenne, aki támogassa a támadójátékot, hacsak Pjanics mellette fel nem szabadul annyira, hogy többet vállalna előrejátékban.

   Az viszont meglehetősen fura lenne, ha a tavaly ősszel még a BL-keretből is kihagyott Lichti hirtelen újra első számú jobb bekké avanzsálna.

  • daneeka35

   Én is azt gondolom, hogy komoly változtatásokra van szükség a BL-döntő után, és Bonucci valószínűleg ezért távozott.

   Én azt remélem, hogy a Juve végre szakít a “mindenki ellen bekkelünk, mert mienk a legjobb védelem” mentalitással. Ez kell ugyanis ahhoz, hogy tényleg nagycsapattá váljon. Többször is láthattuk, hogy a legjobb védelem mire elég Európán. A Juventusnak képesnek kell lennie támadnia, beszorítani bármelyik ellenfelét. Az előző idényben, ha egy védekezésben közepesnél jobb csapat jött szembe a Juventussal, akinek sikerült előnybe kerülnie, akkor a Juve nem tudott nyerni. Például ott volt az Inter, majd a Milan elleni meccs, vagy a Roma elleni idegenbeli, amelyek mind előrevetítették, hogy a Juve nem tud egyenlíteni, ha hátrányba kerül. Az egyetlen kivétel a Sevilla elleni idegenbeli meccs, amihez erős bírói hátszélre (és Bonuccira) volt szükség.

   A jelenlegi mercato számomra azt mutatja, hogy szeretnénk előrejátékban fejlődni, akár a védekezés beáldozásával.

 • Jumpman23

  Több az anál, bemutatták a 3. számú szerelést. Borzasztó ronda.

 • nemvoktrendi

  Azért látom nálatok is dolgoznak a szakemberek, csak mert nem lehet elvárni senkitől, hogy tudjon lengyelül írni, de talán meg lehetett volna kérdezni tőle, hogy hogyan is hívják, ha már eltapsoltak rá pár tucat millió eurót:
  https://uploads.disquscdn.com/images/4ffa482e29b8f5057d0f0efd725709af4a75f1a3342d2a7185ab514c168947f3.jpg

  • bombahoppa

   köszi, de már máshol megosztottam, hogy ez csak a csikágói szleng, az íszak-ámerika turné szpesöl edisön, hamarosan aranyat fog érni, mint a tévnyomatos bélyegek.

  • nemvoktrendi

   Értem, tehát ez a gyűjtői kiadás. 🙂

   Azért megnéztem volna Wojt… Woic… Wojcj… Szóval Szczesny fejét, amikor meglátta. 😀

  • daneeka35

   Ez csak az Egri Viktor kompatibilis felirat.

  • humorpalanta
 • humorpalanta

  Azt pletyizik, hogy ha a Barca eladja Neymart, akkor Dybalát vinnék 100-120 milláért. Jelenleg nem igazán érzem pótolhatatlannak, s nem tudom, hogy érezzek.

  Erre csak egy kérdést tudok feltenni:

  https://youtu.be/HEXWRTEbj1I

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Szerintem pótolhatatlan. Mármint a Juve nem tudná pótolni, úgy értem…
   Beppe don’t hurt me, don’t hurt me no more!

  • Ricardo

   Ha menni akar menjen. Sajtoljuk ki a 150 misi környéki kivásárlási árát, aztán Bernardeschi mellé Marotta még varázsolja ide Sanchezt.

   (Az se zavar, ha marad Zorro, sőt, de olyat nem akarok hallani tőle, hogy barcás pizsije van gyerekkorától)

  • Jumpman23

   Lássuk be, Sanchezt hamarabb viszi el a PSG, City, franc se tudja melyik pénzes csapat, mintsem hogy Marottanak sikerülne idehozni. Azert az ő fizetési igénye nem éppen kompatibilis a Juve bérezésével. Es hogy ki jönne helyette? Talán Keita a Laziobol? Róla írnak. Hát, akkor megint lépünk egyet vissza.
   Es egyébként megint felerősödött a Sandro menni London pletyka. Helyette meg aztán…. Komolyan, hogy a francba lehet így reálisan célként kitűzni egy BL-győzelmet?

 • Konrád Mészáros

  HIVATALOS! A mi Stuanink nemet mondott a libafos színü harmadik számú mezünkre. Eggyel kevesebb olasz lesz a csapatunkban mostantól. 🙁
  https://uploads.disquscdn.com/images/f4289c65f0b353bca09b3609ab6f0b933f4bf318840c456319d264bcc4ba2f56.jpg

 • Ricardo

  Egy góllal kikaptunk a Barcától, Ronaldinho varázsolt és sehol egy új poszt? Remélem a visszavágón összeszedik magukat a fiúk mert ebből így nem lesz továbbjutás.

  • juuvee

   Jó a védelem, csak 2x ment át neymar 4-5 emberen. Jó lesz ez, csak még el kellene adni valakit kevés pénzért , és lehetőleg az internek!

  • Juventino

   Bonuccsicska nélkül csicska a védelem, ki gondolta volna? Ez a Benatia, Barzagli páros nem annyira nagycsapat-rezisztens így első blikkre… Azért a Sturaro, Lemina, Bentacur sor is megér egy Ancelotti-szemöldököt a 4-2-3-1 támadóposztjain.

  • consminor

   valóban gyötrelem volt nézni, ahogy Lichtiből kvázi két percenként csinált Neymar bohócot, de a szezon első felkészülési meccsén látottak alapján nem kell kongatni a vészharangokat. ettől függetlenül mindenképp kell(ene) egy jobbhátvéd, mert ez így gáz

  • consminor

   jól tartottuk magunkat, de Rivaldo ollózására senki sem számíthatott

 • Juventino

  A hírek szerint Bernardeschinek már a mezszámát is kiosztották az utódjának, de még mindig nem jelentettük be. Mindenki erősít, mint az állat, mi meg alszunk.

  Jobbhátvédben egyértelműen gyengültünk, De Sciglio nem fog azonnal úgy játszani, mint Alves tavasszal, ha valaha egyáltalán, Lichti pedig a szívem csücske, de már nagyon kifelé megy. És egyébként is, Allegrire nézve kínos, hogy egyszer már leírta, a BL-keretbe sem nevezte, most meg az egyik legtöbbet rotált poszton számít rá. De balhátvédben is vékonyak vagyunk, Asamoah oda csak át lett szoktatva, ráadásul üvegtérdű is, ha megsérül, bajban leszünk.

  Maticsot is egyre inkább Manchesterben látja a nemzetközi sportsajtó, egy minőségi középpályás nagyon elférne a keretben. A tavalyi nagy költekezés után megint a költségvetés egyensúlyban tartására megyünk rá, úgy néz ki.

  • Ipolyi-Keller Zsolt

   Bernardeschi már az orvosi vizsgálaton van, Juve instagram oldala már posztolt róla!

  • Juventino

   Megvan Bernardeschi! A negyedik igazolásunk, és az első, aki valóban erősítésnek számít! 🙂 Aztán ha Douglas Costa lejátssza a pályáról és nem válik be, akkor erre a kommentre hivatkozva lehet engem tetemre hívni 😉

 • consminor

  Na végre sikerült leigazolni Baggiót a liláktól. Ügyes gyereknek tűnik, szerintem még Aranylabdás is lehet

  • daneeka35

   Remélem ez az a középpályás Baggio, nem a csatár.

  • bombahoppa

   B2B DM
   MLM (a kalapom)
   ö.m.a.f.

 • Jumpman23

  Végre itt az új hír, a Királyfit is vinné a Milan. Az ügynöke ugyanaz, mint Bonuccinak.
  Mindemellett tisztelettel kérdezem az univerzumtól, Idén is lesznek az új igazolásokat bemutató posztok?

  • humorpalanta

   Tegnap egy egyeneset rúgtam a labdába. Ma már ajánlatot tett nekem a Milan. Azt ajánlották, hogy menjek a fenébe 😀

  • bombahoppa

   Engem most hívott az Ács Milán, ráérek-e. Sikerült leráznom. A Milánt. Azt mondtam, nyaralok a családdal.

 • Jumpman23
 • Juventino

  A meccsenként két gólt beszopjuk egyelőre, még szerencse, hogy nem hiányzik Bonucci. De legalább Marchisio életjelet adott. Egy ideális világban Khedira nem lehetne kezdő a Herceg előtt, de hát ez távolról sem egy ideális világ…

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Nekem nem hiányzik.
   A Barca ellen az Asamoah-Barzagli-Benatia-Lichsteineieier sor kapott kettőt, a PSG ellen meg az Asamoah-Mandragora-Barzagli-De Síró sor. Remélhetőleg ezen játékosok közül max. egy lesz alapember.

  • nemesszabi

   Azért ne egy edzőmeccsből induljál ki, ahol ráadásul a B sor játszik kb.
   Vagy szerinted a Reál meg 4 gólt fog kapni ezentúl?!

 • Ember

  Bonucci már pörög… Craiovaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

  • Tonhalacska

   Még a mi játékosunk.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Dybaba elvileg olyasmit mondott, hogy boldog a Juvénál, és ha ajánlat érkezik érte, akkor a klub dönti el elsődlegesen, hogy eladják-e vagy nem. Ha ez igaz, akkor maradni fog még idén, és remélem így is lesz.
  Aztán persze lehet, hogy csak trollkodott egyet, válaszul Marotta ” a játékos akarata dönt” baromságra (a klub akarata dönt). 😀

  • Jumpman23

   Marotta vissza is dobta neki a pöttyöst, mondván, hogy ha jól érzi magát, semmi pénzért nem eladó, egyébként is már visszadobtak néhány ajánlatot. Reméljük, hogy így is van. 🙂

 • humorpalanta

  Ez a Caligula gyerek egyáltalán nem játszott rosszul a PSG ellen. Honnan húztuk elő, a föld alól? 😀
  Mr. Kean pedig adott egy gólpasszt és kiharcolt egy tizit. Szép teljesítmény, meg kell hagyni.

 • neuropa

  Megérkezett Fede és se új komment, se új poszt. Mi folyik itt?!

 • Juventino

  Azért az mókás, hogy az edző és a csapatkapitány is olyanokat nyilatkozik, hogy nehéz szezonra számíthatunk, meg nem lesz könnyű dolgunk, mert a riválisok így meg úgy erősítettek. És nekünk ki tiltotta meg?! Láthatóan bizonytalanabb a védelem Bonucci nélkül, kapott gól nélkül nem úsztunk meg egyetlen meccset sem, és azt a Romát sem tudtuk megverni, amely szerintem egyértelműen gyengült, ahelyett, hogy erősödött volna.

  És akkor még kifelé is azt kommunikáljuk, hogy bizonytalanok vagyunk a saját játékerőnkben. Parádés ez a nyár eddig, kíváncsi vagyok, hogy ez taktika vagy tényleg most esett le mindenkinek, hogy a védelem megbontásával kirúgtuk az alapokat és ezért remeg a ház.

 • Jumpman23
  • humorpalanta

   Jó ez az új mezünk, csak nagyon heteró.

  • Ricardo

   😀 😀

  • Tonhalacska

  • Enslaver

   Úgy hallottam, hogy Matolcsyt végül a Fideszter United vette meg, pedig elnéztem volna nálunk…

 • humorpalanta

  Szóval Neymar bejelentette, hogy lépni akar Barcából. Ezért a 222 milkót kérik a baszkok. A PSG állítólag kifizetné, cserében el kéne adniuk. Így viszont a Barcának lesz egy csomó zséje. Vajon tényleg bejelentkeznek Dybaláért?

  • Jumpman23

   Állítólag már bejelentkeztek. Es Dybala meg is köszönte az érdeklődést, de maradni akar. Neymar posztja nem igazán egyezik a Dybala-éval egyébként. Kicsit fel is kellene borítani akkor a táncrendjüket.
   Egyébként már keszitem a popcornt, mert a Barca mindenhol felnyomja a PSG-t. Tök jogosan teszem hozza. Azzal egyutt Neymar hülye, ha véletlen nem jon létre a transzfer, akkor jo nagy szarban lesz. Azt is mondjak, csak azert maradt eddig, mert szerződése szerint ha július 31-én még Barca-játékos, 25 millió € hűségbonuszt kap. Amit nyilván meg is kell akkor kapjon szerződés szerint.

  • humorpalanta

   Pont az a Barca, amelyik Neymar átigazolásakor csak neked meg nekem nem fizetett, mindenki másnak igen, majd elfelejtettek utána adózni. Ők akarják felnyomni a PSG-t. Amúgy nem értem az egészet, Neymar elég fos játékos, bőven jobban szerezhetnek ennyi pénzből, ráadásul a hiteleik felét vissza tudnák belőle fizetni… Hiába, hülyék mindenhol vannak.

  • Jumpman23

   Neked nem fizettek??! :O

  • humorpalanta

   B@ssszameg.

  • bombahoppa

   Ne sajnáld, a havi tagdíj felére sem lett volna elég, amit nekem küldtek. Vettem belőle egy X6-ost a szomszéd lelencgyerekének, és befizettem a Sound-ra VIP-ban, hadd csapasson. Ami maradt, abból meg vettem még egy ivarérett görög teknőst származási okmányokkal.

  • Juventino

   Szerintem el kéne adjuk Dybalát a Barcelonának, de csak miután Alex Sandrót eladtuk a Chelsea-nek. Kettejükért kapnánk nagyjából 200 millió eurót, abból simán elhozhatnánk két levitézlett, 28-29 éves, diszkontárú, középszerű játékost és még Marottáéknak is maradna champagne-ra a VIP-be.

  • Jumpman23

   Attól jobban tartok, hogy Sandrot tényleg eladjuk, mint hogy Dybala menjen. Dybala minden megnyilvánulásán látszik, hogy szereti ezt a klubot, Marotta pedig újra kijelentette, hogy nem szándékoznak játékost eladni akarata ellenére, akármennyi pénzt is kínálnak érte. Bonucci menni akart, Pogba menni akart, Pirlo és Tevez is menni akart és Coman is. Egyedül Vidal helyzete nem egyértelmű, de sajnos azt is el tudom képzelni, hogy a BL-döntő utáni csalódottságában, látva Tevez és Pirlo lelépését ha nem is akart mindenáron menni, de maradni sem akart feltétlen. Kapott is jó ajánlatot, mondjuk a Juve nem. Szóval ott sem tiszta azért a helyzet, mert egy maradni akaró játékosért valószínűleg nem ennyit kérünk.
   Jó pár hete minden arról szólt, hogy Sandro megy, de még most is itt van. Marotta-szabály ugye él, akarata ellenére senkit nem rúgunk seggbe. Pedig A brazilért már visszadobtunk egy jól megpúpozott ajándékkosarat.
   Nagyon rosszul esett a fentiek távozása, de azt kell mondjam, én még bízok a vezetésben. És Allegriben is, bár most már aztán tényleg eltakarodhatna.
   Nagyon úgy tűnik, az új trend, hogy a játékosok meghülyülnek. És ez nem csak nekünk gond. Nem csak azok a csapatok szívják meg, akik a vastagon felkarcolt transzferdíjak csekkén a kedvezményezett rubrikában szerepelnek. Hanem pl a “többmintegyklub”-ok is. Izgalmas fejezet kezdődött el a labdarúgásban azzal, hogy Pogba, mint nem a legjobb jelenlegi játékos transzfer-rekordot döntött.
   Ha valamit szarul csinálunk mostanság, az a vásárlás. Pl. egészen szánalmas, hogy a harmadik transzferidőszak megy le, és Pogba helyett senkit nem tudtunk igazolni. pedig nyilvánvalóan akartunk/akarunk. Persze, nem hagytuk lehúzni magunkat, de érezzük is, hogy lyukas a középpálya. Attól tarok Bonucci helyén ugyanez lesz. Szezon közben fogjuk majd a fejünket, hogy mifaszér’ nem lehetett idehozni egy kulturált védőt, mikor tudtuk, hogy Chiello és Barza öreg, Benatia bármikor kidőlhet, hogy Ruganiban nincs kellő tapasztalat. Szóval igen, vannak gyengeségeink, a kérdés az lesz, hogy ellensúlyozni tudjuk-e majd ezeket a kulcsmeccseken. Allegri egyébként az amcsi túra után azt mondta, hogy fejben kell még fejlődni. Amit én kicsit aggasztónak tartok, tekintve, hogy elvesztettük a legjobb védőnket, Vidal és Pogba képességű verőemberünk meg nincs a középpályára. Hát meglátjuk

  • daneeka35

   Boumsong és Knezevic már készülnek a medical-ra, de Marotta igazából Gliket akarja.

  • Tonhalacska

   Én meg nem értem a hisztit a Barka részéről. Kessben kapnák a sz e r z ő d é s szerinti szükséges, a felek által előre elfogadott összeget. Mi közük hozzá, hogy ki fizet és miből? A Kiskundorozsmai Egységes Sportkör is megveheti Nemárt, ha penget. Vagy nem? Vagy majd a spanyol liga elnöke eldönti ki veheti meg és milyen források felhasználásával? Jaaaa, hogy ez az egész undorító egyébként péesgéstűl nemjárostúl…. Hát ja, az. És ezt pont a spanyol adószakértők mondják… mondjuk ők csak tudják mi a dörgés.

  • Jumpman23

   azért vannak felháborodva, mert azt hitték, csak nekik szabad ügyeskedni. 🙂 Egyébként nem tudom miért csodálkoznak, pont ilyen korrekt volt az érkezése is. Ez számomra olyan, mint hogy nem kezdek komoly kapcsolatba olyan csajjal, aki velem csalja a pasiját.
   Azzal együtt tényleg undorító az egész. Neymar játékban nem képes Messi fölé nőni, akkor csinál egy ilyen cirkuszt. Megvárja a hűségbónuszát júli 31-vel, majd augusztus 2-án benyögi, hogy “amúgy meg mennék”. Ezek a paraszt arabok, meg teljesen tönkreteszik az európai focit. 500 milliós transzfer??!! (bérrel együtt) Hát ha valakinek, pont ilyen játékosnak nem adnék a büdös életben sem aranylabdát, aki ennyit árt a sportnak. na, hagyom is a francba, mielőtt belelovalom magam.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   “nem kezdek komoly kapcsolatba olyan csajjal, aki velem csalja a pasiját.”
   Fúúúúj vazze, ez mi? Mi az, hogy csajjal?

  • Tonhalacska

   Szóhoz sem jutok…

  • Jumpman23

   Hátőő… Biztos az autocorrect átírta.

 • nemesszabi

  Engem igazából nem zavar, hogy olyan játékosok távoznak, akik nem tudnak beállni a sorba. Ha van egy tehetséges edzőnk (Allegri pedig az), aki hosszabb távon van a klubnál, akkor az ő elgondolásai szerint kell játszani, persze lehet más elgondolása/javaslata az egyes játékosoknak, de a döntés az edzőé. Olyan klubot még nem láttam, ahol a játékosok többségi döntése alapján alakul a felállás/taktika. Éppen ezért amikor valaki le HÜLYEF@SZOZZA az edzőt, az már sok és állítólag nem ez volt az első nézeteltérés. Mindenki szerette Bonut, de az nem megy hogy az edző, aki érti a dolgát majd a játékosok akarata szerint fog dolgozni.
  Épp ezért baj az is amit Dybala(1 éves múlttal a háta mögött) megengedett magának a lecserélésekor. Egyébként azóta Allegri minden meccsen direkt lecseréli, hogy kicsit oktassa a srácot. Ha ezt Dybala alázattal végigcsinálja, akkor ő maradni akar és a klub is számolni fog vele, ha nem akkor idővel ő is mehet, ráadásul rekordpénzért.
  Természetes, hogy mi szurkolók a jáékosokért rajongunk, nem az edzőkért, de azt látni kell, hogy az edzőé a döntés(és általában a tudás) és az edzőnek is a végső győzelem az érdeke. Fergusson pl konkrétan pofánd obta az akkori sztárt, bekemet és gond nélkül továbblépet a távozásakor és nem sztrárokkal pótolta. Az a MAN U példája volt annak, hogy egy jó edző világos koncepciókkal sikeres is lehet, úgy hogy nem vásárol össze minden drága játékost. Az utána jövő edzők kb 5x annyit költöttek mint az öreg és feleakkora sikert sem értek el. Nem igazán szeretem a MANU-t de ebből az esetből tanulnunk kell. Ha enm olyanok leszünk mint a barca idén, ahol ki van nyalva a játékos segge, de az mégis távozik mert nem ő a number one (amibe 11 kezdő esetén 10 játékosnak bele kell törődnie). Előtte persze azért megvárja a Jun 31.-et és felveszi a 25 millás!! bónuszát majd angolosan távozik.
  Kicsit hosszúra nyúlt de a lényeg: az edzőnek kell a főnöknek lennie, vagy hosszútávon sokat veszíthet a csapat. Bonu most sztár lesz, szupi fizuval de a milán nem lesz bajnok és ettől kezdve Donnarummáék jövő évi akciója az lesz, hogy akkor ők meg már Bonuál is többet kapjanak, mindezt gy, hogy a Milán piaci bevételei a BKV-jéval vetekszenek …

 • consminor

  no de fene pofátlan liberális egy világ lett ez. nők fociznak, ráadásul nem is szoknyában, hanem nadrágban? ráadásul térden felüli nadrágban? ráadásul a Juventusban? hát mi van itt?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én azt hallottam, hogy még szavazati joguk is lesz. De szerintem ezt nem merik meglépni.

  • consminor

   a Kobra szerint a “játékos akarata számít”. innentől szerintem ez a kérdés is egyértelmű

  • Tonhalacska

   Ezek szerint a játékosaink nem akartak BL-t nyerni. A kurva anyjukat!

 • Enslaver

  24/hét az új posztra gondolok, hogy kapjunk már egy kis útbaigazítást. Megérte-e eladnunk Bonuccit és Neymart, Bernárdhegyi tényleg olyan jó, mint mondják stb. A minap azt álmondtam, hogy van új poszt, kár, hogy csak álom volt… Úgy látszik a csilliárdjainkból már nem futja új posztra. Bombahoppát sem könnyű megfizetni, hogy írjon naponta vicceket, az a baj, hogy én is sokba kerülnék, meg amúgy is derogálna ilyen kulimunkát végezni. Ha valaki vállalna új poszt írását, keressen az alábbi telefonszámon: 0670-007-2017!

  • bombahoppa

   megszólítattottandva éreztem magam. Vigyázzat, szpojler. Ismét. De hogy ne magamat ismételjem, inkább egy viccet ismétlek, amit tegnap szűk családi körben altató helyet használtam. E.
   Apuka taníttya a Fiat beszélni.
   -Kicsi
   Fiam, mongyadcsak: APA!
   Kicsifiat még ismétlő üzemmódban tanul beszélgni, azt is delayed.
   -Anya!
   -Nem, neaztmondd, mond: APA!
   -ANYA!
   -Mondom: APA!
   -ANYA!
   -Ó, te baxmekanyád!
   A közvetlenül ez utáni (következő, avagy ráköv vetkező) pillanatban belép a nő a viccbe:
   -Mit hoztam én az iciripici kis édibédi nyálgólememnek, egyemazta rinyamezét!
   Mire az csecse nőből kibújik a farkash:
   -Baxmeganyád!
   És mi ebből a tanulság? Heteró apa, hülye gyerek! Láncdohányos!
   A telefonkonferansziéba mindenképp csatolj bele, outofoffisz csak hallgatólagauchan, de nefelejtsük, ha asszony gyÁTOK, bombahoppa takaroggy, tudom azt jelente, bombahoppa szeretünk. ö.m.a.f. Ajállom magamatta!

  • Enslaver

   Ezek szerint vállalod kevebb pénz plusz bónuszokért? Kölcsön+opcióval leigazolunk, ha bizonyítasz Allegri apánknál is.

  • bombahoppa

   Joó, 222 millió kesben, és kivásárlom magamat, hogy ne legyen gubanc FAR play-jel.

   A bónuszokat meg apámmal megbeszélitek, de a NAV-nak egy szót se!

 • Juventino

  Volt szerencsém nem látni a tegnapi, Spurs elleni szuperprodukciót, de a hírek szerint megint volt egy-két kifejezetten kaotikus védelmi megmozdulás a kapunk előtt, és ez már a negyedik meccs volt, amit nem tudtunk lehozni kapott gól nélkül. Azzal együtt, hogy a Spurs jövő héten már bajnokit játszik, így nyilván élesebb már, mint mi, ez továbbra is aggasztó.

  Nem véletlenül vadászunk Joao Cancelóra, aki akár lehet a “jobboldali Alex Sandro” is, de egyelőre pont úgy nézünk ki, mint akik nem erősödtek szinte semmit, miközben az európai elit nagy része bevásárolt. De ha már olyat keresünk, akik tényleg nem erősödtek semmit, itt van mindjárt a Spurs. És még ők is lesimáztak minket. 🙁

  • juuvee

   Védelmük egyszerűen siralmas volt, a támadásokban volt fantázia , de az utolsó érintés/mozzanat nem jött ki. Persze, ez egy edző meccs, jelentősége semmi,de a védelem egyszerűen szarul néz ki.

   Szerintem eladjuk Dybala-t, sok pénzért és iniestaért. A sok pénzből pedig jöhetne Kroos , 4-3-3, stabilabb kp, mindjárt nem olyan szar a védelem.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Lehet, hogy csak én nem figyeltem, de szerintem a jelenlegi tervezett védelmünk egyetlen percet sem játszott együtt ezeken a meccseken. (DS-Rugó-Chiellini-Sanyi). Vagy ha mégis, akkor nem sokat.
   Az nem aggaszt senkit, hogy a komoly támadónégyesünk összesen 2 gólt lőtt 4 meccsen?

  • juuvee

   Most azért volt pár kapufa, azokból majd gól lesz.

  • Tonhalacska

   Piggy pl. pocak nélkül lassabb, mint pocakkal volt.

  • Jumpman23

   szerintem szét vannak hajtva felkészülési időszakban

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Kicsit gonosz kommentemmel arra akartam utalni, hogy páran aggódnak a senkit nem érdeklő barátságos meccsek után. A kritika elsősorban a védelmet érte, miközben támadásban sem mutattunk semmit. Ha bayernesek lennénk, már a kiesésről beszélnénk…

  • Tonhalacska

   Most még hajlandóak lehetünk ezt betudni a fizikai felkészítés/jetlag/fizikai felkészítés/jetlag szakasz utóhatásának. Sandron (szív) kívül mindenki lézengett.

  • bombahoppa

   Akkor a többieknek is szívnia kéne, mind Sandronak. Miért van a vezetőség, ha ezt nem látja?

  • Tonhalacska

   Mindenféle ingatlanbiznisszel foglalkoznak, a focit leszarják. Csak az érdekli őket, hogy házat építhessenek, a homlokzatra meg odaírhassák, hogy J. Nekünk is kéne szerezni egy arab sejTet és akkor megvehetnénk Baggio-t.

  • Juventino

   A BL-döntő után két, de minimum három olyan kaliberű játékosra lett volna szükség, akik egy klasszissal jobbak, mint az addig a helyükön játszók. Erre elment Alves és Bonucci, akik helyett De Sciglio és… nos, igen, SENKI érkezett. Bernardeschi egynek jó, de Douglas Costa kábé ugyanaz, mint Cuadrado.

   Higuaín és Mandzsukics váltótársak lehetnek centerben, de a kispadtól mindkettő meg fog veszni, ebben biztos vagyok. Ráadásul a csapatmorál és a védelem is ingatagnak tűnik, egy rossz bajnoki rajt előhozhatja a sérelmeket és Allegri megint balhézhat a játékosokkal. Meg lennék lepve, ha idén is eljutnánk az elődöntőig a BL-ben.

  • Juventino

   A Gazzetta szerint rossz volt a védelem, a felállás, és Douglas Costa is, akinél a később csatlakozó Bernardeschi sokkal biztatóbb produkciót mutatott.

   De ez a libafoszöld mez nálam elvitte a prímet, a vereséget még megemésztem valahogy, de ezt nagyon nehéz lesz…

 • Ricardo

  Szerintem a Milan Benitoékat is leigazolta…

  • bombahoppa

   Nincs annyi pénz.

  • Tonhalacska

   Lehet kaptak bankgaranciát.

 • Babicz Tamás

  A világ halad előre, s ím, mi is haladunk vele. Ahogy gyorsul körülöttünk minden, úgy kapcsolunk mi is nagyobb sebességi fokozatba. Két éve még csak szeptemberben tudtuk, hogy sem a bajnoki cím nem lesz meg, sem a BL-ben nem fogunk villantani (s majdnem teljesen igazunk lett, hiszen a Mayer Bünchen bucira vert minket már a 16 között, a bajnokságot pedig épp csak behúztuk, sok-sok bírói segítséggel; Muntari gólja ugye és a többi). Idén viszont már augusztusban tudjuk mindezt. Mer’ szar a játékospolitika, szar a vezetőség, szar a mez, szar a tiki-taktika (Allegri takarongy!) és egyik felkészülési meccsünkön sem hengereltünk. A Milan meg ráadásul tízet igazolt.

  Na ezért nincs új poszt. Tökfölösleges. Meg nem érdemeljük meg. Úgyis tudjuk, hogy mi lesz a vége! (Lásd fentebb.)

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   És még te sem jössz írni egy ideje. Miféle felkészülés ez tőled? Gondolkodtál már a lemondáson?

  • Babicz Tamás

   Gondolkodtam. És az jutott eszembe, Cassanozok egyet. Bejelentem a lemondásomat. Aztán visszavonom. Majd visszavonom, hogy visszavontam.
   De előbb meg hallgatom a többi blog ajánlatát.

  • consminor

   Nők Lapja Cafén olvastam, hogy a Szabadon Ébredők blog futballban is jártas ezo-szakértőt keres. Azt olvastam a kommentek között, hogyha mályva-kristállyal a zsebedben adod be a jelentkezést, az jót tesz az önbizalomnak, ami az emailen keresztül is érződik, és akár 10%-kal is megnövelheti az esélyt a melóra.

 • bombahoppa

  vonat=blog

  ablak=windows

  – Diák: Nem bánom, de ha egy vagonnyi buzi megerőszakol, AKKOR SEM NYITOM KI AZ ABLAKOT!!!
  – Diák: Nem bánom, de ha egy vagonnyi buzi megerőszakol, AKKOR SEM NYITOM KI AZ ABLAKOT!!!
  – Diák: Nem bánom, de ha egy vagonnyi buzi megerőszakol, AKKOR SEM NYITOM KI AZ ABLAKOT!!!
  – Diák: Nem bánom, de ha egy vagonnyi buzi megerőszakol, AKKOR SEM NYITOM KI AZ ABLAKOT!!!
  – Diák: Nem bánom, de ha egy vagonnyi buzi megerőszakol, AKKOR SEM NYITOM KI AZ ABLAKOT!!!
  – Diák: Nem bánom, de ha egy vagonnyi buzi megerőszakol, AKKOR SEM NYITOM KI AZ ABLAKOT!!!
  – Diák: Nem bánom, de ha egy vagonnyi buzi megerőszakol, AKKOR SEM NYITOM KI AZ ABLAKOT!!!
  – Diák: Nem bánom, de ha egy vagonnyi buzi megerőszakol, AKKOR SEM NYITOM KI AZ ABLAKOT!!!
  – Diák: Nem bánom, de ha egy vagonnyi buzi megerőszakol, AKKOR SEM NYITOM KI AZ ABLAKOT!!!
  – Diák: Nem bánom, de ha egy vagonnyi buzi megerőszakol, AKKOR SEM NYITOM KI AZ ABLAKOT!!!
  – Diák: Nem bánom, de ha egy vagonnyi buzi megerőszakol, AKKOR SEM NYITOM KI AZ ABLAKOT!!!
  – Diák: Nem bánom, de ha egy vagonnyi buzi megerőszakol, AKKOR SEM NYITOM KI AZ ABLAKOT!!!
  – Diák: Nem bánom, de ha egy vagonnyi buzi megerőszakol, AKKOR SEM NYITOM KI AZ ABLAKOT!!!

  https://uploads.disquscdn.com/images/587bd025caf20291588837239639d9e07bd1973bb2911a72306b00bfcc7c109c.jpg

 • bombahoppa

  Fizika érettségi:
  – Tanár: Foglaljon helyet. Mondjuk, hogy maga utazik a vonaton, és nagyon melege van. Mit tesz?
  – Diák: Lehúzom az ablakot.
  – Tanár: Nagyon jó. A vonat 130 km/h sebességgel halad É-ÉK irányban. Odakint 25 km/h DK-i szél fúj. A lehúzott ablakon egy 250 mm * 900 mm-es rés van, ezen áramlik be a levegő. A fülke térfogata 6,3 köbméter. Mennyi idő alatt cserélődik ki a fülkében teljesen a levegő?
  A diák hozzá sem tud szólni, úgyhogy kivágják. Odakint elmeséli a többieknek, hogy mi történt bent. Bemegy a következő delikvens:
  – Tanár: Foglaljon helyet. Utazik a vonaton, és nagyon melege van. Mit tesz?
  – Diák: Leveszem a pulóverem.
  – Tanár: De nagyon meleg van. Mit tesz?
  – Diák: Leveszem az ingem is.
  – Tanár: Ne őrjítsen meg, 38 fok van és 85%-os a páratartalom!
  – Diák: Akkor leveszem a gatyámat is.
  – Tanár: De hát nem látja, hogy a fülke teljesen tele van buzikkal?
  – Diák: Nem bánom, de ha egy vagonnyi buzi megerőszakol, AKKOR SEM NYITOM KI AZ ABLAKOT!!!

  Ez meg nem illik ide, de olyan szép:

 • bombahoppa

  Fizika érettségi:
  – Tanár: Foglaljon helyet. Mondjuk, hogy maga utazik a vonaton, és nagyon melege van. Mit tesz?
  – Diák: Lehúzom az ablakot.
  – Tanár: Nagyon jó. A vonat 130 km/h sebességgel halad É-ÉK irányban. Odakint 25 km/h DK-i szél fúj. A lehúzott ablakon egy 250 mm * 900 mm-es rés van, ezen áramlik be a levegő. A fülke térfogata 6,3 köbméter. Mennyi idő alatt cserélődik ki a fülkében teljesen a levegő?
  A diák hozzá sem tud szólni, úgyhogy kivágják. Odakint elmeséli a többieknek, hogy mi történt bent. Bemegy a következő delikvens:
  – Tanár: Foglaljon helyet. Utazik a vonaton, és nagyon melege van. Mit tesz?
  – Diák: Leveszem a pulóverem.
  – Tanár: De nagyon meleg van. Mit tesz?
  – Diák: Leveszem az ingem is.
  – Tanár: Ne őrjítsen meg, 38 fok van és 85%-os a páratartalom!
  – Diák: Akkor leveszem a gatyámat is.
  – Tanár: De hát nem látja, hogy a fülke teljesen tele van buzikkal?
  – Diák: Nem bánom, de ha egy vagonnyi buzi megerőszakol, AKKOR SEM NYITOM KI AZ ABLAKOT!!!

  ö.m.a.f.

  Ui: Nem illik ide, de olyan “szép”: https://uploads.disquscdn.com/images/e6725bb84370f017181b13b101097833134ca7543a28947c5ef4e74d5ad74d85.jpg

 • consminor

  Leigazoltuk már Vidalt a középpályára?

  • Drughi di Bianconeri

   Carvajal után jelentik be 😉

  • consminor

   ne legyünk telhetetlenek, szegény Sztuanink így végleg kiszorulna a csapatból

 • Preference

  Eddig bírtam.Mivel nincs új poszt a 25 millió eurós tagdíjamból inkább megveszem Keitát a Juventusnak…..

  • Tonhalacska

   Hiába. Ha nem fizeted a tagdíjat, ők el fogják hallgatni a transzfert. Keita meg várhatja a felszabadító levelét a Twin Peaks és Silent Hill közt elterülő gyapotföldek valamelyikén.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Az átigazolási pletykák nem azok, amiknek látszanak. A klasszis jobbhátvéd és középpályás a Fekete Barlangban ragadtak, ezért nem jelentettük be őket.

  • Tonhalacska

   A nyuszik és az őzgidák…

 • Babicz Tamás

  A védelmünk még nem állt össze, és az egész amerikai túrán, na meg A szigeten is szar volt. De legalább a csatársorunk. Is… A kérdés viszont az, hogy mire lesz ez elég Európában?

  • consminor

   ha sikerül egy normális jobbhátvéd/középpályás kombót leakasztani a Kobrának augusztusban, akkor szerintem egy BL-elődöntőre jók vagyunk most is legalább. ha a Lichti/DS párossal vágunk neki a szezonnak, akkor sok jóra nem számítok Európában.

  • Juventino

   Bl-nyolcaddöntő-negyeddöntő. Minden azon múlik, elbaszcsizzuk -e a csoportkört. Ha elsőként megyünk tovább, negyeddöntő, ha nem, akár a 16 között is kieshetünk. Szerintem.

 • juuvee

  Lemina elment 20-ért, 20-ért!!! Marotta egy Zseni, az angolok meg nem tudom mit szednek.

  • Juventino

   Marotta egy zseni – ha eladásokról van szó. Meg ugye a hülye is megfeji manapság a PL-klubokat, mert nekik van miből. De azért az, hogy augusztus 9-én úgy néz ki a rendelkezésre álló középhátvédek listája, hogy Barzagli, Bentia, Chiellini, Rugani, nekem nem zsenire utal. Ebből 3 koros, 4 sérülékeny és nem hoztunk le előmeccset kapott gól nélkül. A Lazio elleni csörte kifejezetten érdekes lesz ennek fényében.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Mi történt veled? Én sem látom fényesen a helyzetet, de hogy pár barátságos meccs után temeted a csapatot, az kicsit…furcsa. Oké, előfordulhat, hogy szar lesz minden, de ezt ne ezekből a meccsekből szedjük ki.
   4 meccsen kaptunk 7 gólt. Felkészülési időszak, ráadásul nem rossz csapatok ellen játszottunk.
   Real: 4 meccs 9 kapott gól.
   Bayern: 7 meccsen 15 kapott gól.
   És persze jöhet az is, hogy nekik nem a védelem az erősségük, hanem a támadás:
   Real: 4 meccs 5 lőtt gól.
   Bayern: 7 meccs 13 lőtt gól, ebből 9-et egy német megye 2-es csapatnak lőttek, szóval komoly ellenfelek ellen 6 meccs 4 gól.
   Abban egyetértünk, hogy kevés a védő, kellene még legalább egy a 4 mellé.

  • Juventino

   Nem temetem a csapatot, csak elégedetlen vagyok a nyári történésekkel. Szerintem gyengült a védelmünk, és ezáltal az egész csapat is, mert a védelmi stabilitásunk volt a tavalyi sikerek alapja (lásd a rekordkevés egyenes kieséses kapott gólt). Nálunk kevesebb ambíciót csak a Tottenham mutatott az átigazolási piacon, de ők meg a pályán vertek meg bennünket. Persze nem elképzelhetetlen, hogy Pjanicsból és Dybalából idén jön ki a tálentum és Bernardeschivel kiegészülve átgázolunk az eliten, csak ez egyelőre nem nagyon látszik. De rendezzenek csak Bayern-Juventus BL-döntőt tavasszal és ne legyen igazam! 🙂

   Viszont ha leigazoljuk Strootmant 45 millióért és szeptemberben kidől egy évre, akkor morcos leszek.

  • atis123Juve

   Azért a felkészülési meccsen kapott gólok nagyon kevés információval bírnak.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Lehet, hogy csak én látom így, de nem csak a védelem volt az oka, hogy kevés gólt kaptunk, és minden jól ment. Valójában az egész csapat védekezik, ami persze a mai fociban alapkövetelmény lenne (és fordított irányban is), de nálunk ez kifejezetten jól működött. Ezzel persze nem akarom elvenni a védelem érdemeit, de ha jól működik ami “előtted van”, akkor neked is “könnyebb” dolgod van. Ha jól működik a támadók visszatámadása (labdavesztéskor, kihagyott helyzetkor) és védekezése, akkor a középpályás is jobb helyzetben van. Ha ők jobb helyzetben vannak, akkor jobban koncentrálhatnak a saját területükre, amiből meg majd a védelem profitál, végül pedig a kapus.
   A védelmünk tényleg jól működött, de én évek óta azt érzem, hogy sokkal jobbnak látjuk őket, mint amilyenek valójában, köszönhetően a(z általában) működő csapatvédekezésnek.
   Egyébként meg az alap védelemből pont az a két játékos lépett le, akik nem a legbiztosabb védőink voltak. Elvis védőmunkája nagyon jó, de hajlamos túlzottan támadó lenni, lemaradni. Cserébe egy pióca. Bonucci pedig passzjátékban remek volt, de én még Chiellinit is jobb védőnek tartom, annak ellenére, hogy fura hibákra képes.
   Az alap négyes jó volt, jól kiegészítették egymást, az egyéni hiányosságok ellenére is.
   Engem most főleg az aggaszt, hogy a jobb oldalra nincs védőnk. Lichtsteinmeier öreg, már nem küldeném be komoly meccsen, DeSíró meg teljesen kiszámíthatatlan, előrejátékban pedig Lichtinél is rosszabb(nak tűnik). Ezt a Cancelo gyereket nem ismerem túlzottan, de hogy védekezni nem tud Juve-szinten, az tuti. Legalább 1-2 év, mire megtanulna annyit, ami elég.
   És szerintem Bernard és Costa egyszerre még nem lehetnének pályán, hiszen egyikük sem tud védekezni…még.
   Stróman nem kell, ellenszenves és ki tudja, mikor sérül le.

 • Jumpman23

  azért irigykedve néztem a Kroos, Modric, Isco középpályát tegnap. És akkor van egy állat Casemirojuk is mellé. Lehet Pjanic is feljavul nálunk, ha nem neki kell ütközni minden szembejövővel.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   No meg a meccsenkénti 1 lesgól sem lenne hátrány.

  • Jumpman23

   de hát Moggi ennyit se tudott elintézni nekünk…

 • uff uff

  Dybala megkapta a tízest, ezek szerint hosszú távra terveznek vele 🙂

  • Drughi di Bianconeri

   Ja, legalább 1 évre! 😁

  • Juventino

   Way of the Pog. Drukkoljunk a Barcának, hogy sikerrel menjen Coutinhóért és Dembeléért is, és akkor nem lesz hova mennie. Polpo egyébként fájdalmasan szar volt a Real ellen, rossz volt nézni, ahogy szenvedett.

  • consminor

   én személy szerint vártam volna még egy évet és odaadtam volna Bernárdnak, ha húzóemberként teljesít. a kis Paulo fene se tudja meddig áll ellen Messi szirénénekének, a 10-es mezt pedig nem szeretném, ha évről évre vándoroltatnák. persze, ha Dybala ezzel évekre elkötelezte magát a csapatnál és ebben emelteti fel Gigivel ,majd Giorgióval a nagyfülűt, akkor persze nincs kifogásom ellene 🙂

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Dybala 10-es mez = A vezetőség sajnálattal tudatja, hogy Dybala szándékának megfelelően eladjuk X csapatnak. Csak erről még Dybala nem tud, hogy ilyen szándékai lesznek.

 • uff uff

  Úgy néz ki, hogy Schick meggyógyult(?), és útban van az Inter felé. Én nem tudom, hogy mi lehetett a pontos probléma, amit egy hónap pihenéssel ki lehetett heverni. Szerintem a vezetőség jól döntött, hogy nem kockáztatott, ráadásul Kean is elég biztatóan mozgott (bár őt minden bizonnyal kölcsön adjuk); a jövőt illetően kár, hogy Raiola az ügynöke.
  Remélem, hogy Dybalát nem nyomja agyon a mez, azt meg különösen, hogy azért adták oda neki, mert közös akarat a hosszú távú maradása. Ha őt is eladjuk jövőre, akkor tényleg jobb lett volna, ha Del Piero után senki sem kapja meg…

 • uff uff

  Isten éltesse a Mistert 50. születésnapján! Amennyire félrenyeltem, amikor láttam Conte távozását és Allegri kinevezését, annyira sajnálnám, ha elmenne. Tegnap olvastam a Football-Italia-n ( http://www.football-italia.net/107945/allegri-i-almost-resigned ) részletet egy vele készült interjúból, amiben elmondja az érzéseit a Bajnokok Ligája döntő után…annyira emberi és őszinte volt…ritkán nyilvánulnak így meg edzők.

 • Tonhalacska

  Nem ma van fizetésnap Milánóban?

 • bombahoppa

  Ezt a kommentet nem azért írom, mert holnap lesz egy meccs. Vagy azért mert holnap lesz az egyik meccs. Nem.

  Hanem azért, mert ez a vicc illik ide. Eredetileg két szőke beszélget benne a baszásról, de az nem illik ide, ezért megformáztam.

  Két biankanéni beszélget.
  – Mondj valakit, aki szeret új posztot olvasni (ehelyett (vagy ehelyütt) volt a viccben, hogy baszni), és O-val kezdődik a neve.
  – Ó, az én vagyok.

  Mondjon minden biankanéni valakit, aki, szeret új posztot olvasni (meccstől függetlenül) és ráadásul Ó-val kezdődik a neve!

 • bombahoppa