Ezt beszoptuk

Ettől tartottunk, amikor Llorente befejelte azt a gólt Sevillában, míg a City éppen fordított a Mönchengladbach ellen: megkaptuk az egyiket a két Barcelonából. Mi vagyunk a Juve, senkitől nem tartunk, a labda gömbölyű, a pályán dől el minden, ők is csak emberek, stb. Gondolatok a BL sorsolásról.

Persze lehetett volna másképp. Ha a németek elleni meccsen a játékvezető nem sárgát ad egy egyértelműen piros lapos szabálytalanságra, emberelőnyben talán megnyerjük azt meccset, és végül csoportelsők vagyunk. Ha Hernanes nem bassza el a németországi meccset a kiállításával, akkor megverhettük volna a fáradni látszó Mönchengladbachot. Ha Sevillában Morata csak az egyik helyzetét belövi, már jók vagyunk. Na, de hagyjuk ezt a más klubokra jellemző, alternatív valóságokat megidéző gondolkodásmódot. Nem történt meg, így benne volt a pakliban, hogy beszopjuk, be is szoptuk.

bayernjuve

A Bayern nyilván Európa egyik legerősebb klubja, aki sokkal esélyesebbnek tűnik a továbbjutásra – annyira mondjuk nem, hogy mindjárt fel is adjuk a párharcot. Nem leszek hurráoptimista, de azért pár dolgot érdemes figyelembe venni. Mondjuk mindjárt azt, hogy a jelenlegi helyzetnek, formának viszonylag kevés köze van ahhoz, mi lesz február végén. A Juve persze még mindig egy újjáépülő csapat, amibe nagyon kellene egy játszani tudó középpályás, de azért láttuk pl. a csilliókból összerakott ManCity ellen, hogy bőven potenciál már a mostani keretben is. Februárig még jobban összeállhat a csapat, és addigra még Chiellini is elkezdhet úgy játszani, hogy nem csinál majdnem minden meccsen egy hajmeresztő hibát. A jelenlegi formájában ugyanis valószínűleg az összes ellenfelünk elsősorban rá játszik, mindig benne van az önveszély.

Arra nyilván nem sok esély van, hogy a télen igazolunk valakit, aki azonnal bevethető, pedig mondjuk nem tűnik hülyeségnek a goal.com felvetése, hogy Gündogan milyen jó lenne ebbe a csapatba, és egy pénz+játékos ajánlattal meg kellene keresni a Dortmundot. Persze, jól hangzik, de egyrészt Gündogant szinte mindenki szívesen látná (ráadásul játszhatna is a BL-ben pl. Rabiot-val szemben), másrészt a Dortmund miért is adná el az egyik legfontosabb játékosát idény közben? Más nem igazán jut eszembe, aki minőségi ugrást hozhatna a kezdőcsapatban, és még a BL-ben is játszhatna, szóval marad a mostani keretünk.

Aztán ne feledjük az örök közhelyeket az olasz csapatokról és az olasz edzőkről. Allegri mindig is jól összerakta a csapatait a spanyol ellenfelek ellen, és mondjuk az is egy biztató dolog, ahogy annak idején Ancelotti feltörölte a padlót Guardiolával a BL elődöntőben. Persze, a Juventus sokkal lassabb és kevésbé labdabiztos csapat az akkori Madridnál, vagy a mostani Bayernnél. De fegyelmezettségben, masszivitásban a Juve bárkivel felveszi a versenyt, Allegri pedig nem egyszer kitalálta már a nyerő taktikát.

gladbach04

Nyilván a meccs előtt lehet, hogy majd írunk beharangozót, ha lesz kedvünk, de pár gondolat már most: Chiellini formajavulása mellett kulcsszerepe lesz a középpályánknak. Egyrészt ne sérüljön meg senki, másrészt Pogba, Khedira, és Marchisio is kulcsformát kell, hogy mutasson majd. Marchsióval kapcsolatban fontos kiemelni, hogy bár elvileg Pirlo posztján játszik, más a feladata: sokkal inkább a biztonság megteremtése, mint a gyilkos kulcspasszok kiosztása. Tavaly a BL döntőben ő volt talán a középpályánk legjobbja, most is vezérszerep vár rá. Ahogy Pogbára is, aki a flegmasága mellett azért meccsről-meccsre kioszt néhány kulcspasszt, és láthatóan kezd belenőni abba a szerepbe, amit várunk tőle. Most már csak hegesztenie kellene pár bombagólt. Elöl Morata meg addigra már csak statisztikai alapon (nem játszhat mindig rosszul) formába lendül, és vág pár gólt mind a két meccsen. Egyszerű ez, kérem.

És végül nehogy már kihagyjam, hogy persze Vidal és Coman miatt kurvára fontos lenne továbbmenni, különösen jól esne, hogyha mondjuk Vidal lenne a párharc negatív hőse egy piros lappal. Comanról annyit, hogy nagyon úgy tűnik, ő lesz Marotta Henry-ja, azaz a nálunk nem különösebben csillogó, ám az átigazolása után hamar világklasszissá váló játékos. Mondjuk ezzel meg tudok békélni, ha ellenünk csődöt mond majd.

Ja, ma játszunk a Coppában a Torinóval, Rugani végre kezdő lesz, ez talán a legérdekesebb eleme a meccsnek. Amúgy ne sérüljön meg senki, és nyerjünk a Carpi ellen vasárnap. A kupa most nem különösebben lényeges, az ezüstcsillag már megvan, szóval még Hernanes esetleges kezdetése is belefér, legfeljebb kiesünk, és majd hőbörgünk miatta egy kicsit.

 • nemvoktrendi

  Hát igen, Zanetti már visszavonult, de még mindig büntet. 😀

 • Zoltán Spiegelberger

  Tegnap néztem egy kicsit a Bayern München-Darmstadt kupameccset (1-0-ra nyertek egy Alonso dugóval). Coman 1-1 jó megoldására olyan bakik jöttek, ami még az Nb1-ben is szembetűnő lenne, tudjuk be annak, hogy még nagyon fiatal oké. Egyelőre én nem hiszem, hogy Henry féle pályát fog befutni. A másik, hogy még “csak” kölcsönadtuk oda a németeknek 2 évre, szóval beleszólhatunk a dolgokba.

  Megint más: aggasztó nagyon ami Asamoah körül van. Nyilatkozta, hogy ő egészséges, készen áll a játékra. Erre meg Allegri azt mondta, hogy nem tud vele számolni minden meccsen, van olyan, hogy 15 napot kell pihennie 1 mérkőzés után! 🙁 Pedig mekkora potenciál lenne benne…

 • YouWentÚssz

  Gondolom abban nincs vita, hogy a Bayern erősebb csapat, mint a Juve. Kész klasszisokkal, jó stílusban, hatékonyan játszanak az esetek döntő többségében. Ugyanez rólunk MÉG nem mondható el. Klasszisunk egy van, a csapat “nincs készen”, de bíztató a kép a jövőre nézve, feltéve hogy nem adjuk oda nyaranta a legjobbjainkat. Jár a faszkorbács érte, de szerintem Allegri lehet az egyik kulcs ebben a párharcban. Pár éve a harmatos Milannal legyűrte a sokkal jobb Barcát otthon, amit a visszavágón megbosszultak rendesen, de ezzel máris adva van a recept: ugyanolyan első meccs, majd a visszavágó előtt kitesszük Allegrit és Capelloval lehozunk egy 0-0-t. (Alternatív megoldás: Allegri marad és mindenki csúcsformában megy a második meccsre.)
  Chiellini meg….nehéz eldönteni, hogy amikor csinál valami jót, és elkezdjük imádni, akkor az az érzés hány darab elbalfaszkodott megoldásáig tart ki. Nekem általában egy elég és már utálom. A meglepetés az lenne, ha Chiellinit kihagynánk, amire a Bayern nem tudna reagálni, Müller és a többiek pánikrohamot kapnának, ezt pedig kihasználhatnánk, hogy nyerjünk. Már csak azt kellene tudni, hogy ezt a sokkoló megoldást az első vagy a második meccsen alkalmazzuk.
  Vidalra is van ellenszer: Allegri folyamatosan taktikai utasításokat adna Vidalnak a meccsen, természetesen olyanokat, amivel minket segítene a játéka. Amennyi esze van szegénynek, simán összezavarodna meccs közben, és nekünk passzolna végig.

 • xpr

  A 2 évvel ezelőtti meccshez képest, mi azért erősebbek vagyunk (igen, a BL-ben mindenképp) egy Allegrivel, ők pedig gyengébbek egy Guardiolával. Még a Bayernnek sem ízlik a dupla fal, mi pedig azt azért elég jó minőségben tudjuk felhúzni a kapunk elé. Szóval ne fossunk, ha valamelyik csapat meg tudja állítani a Barcán kívül a Bayernt, az mi vagyunk (vagy a hasonlóan kellemetlen Atletico).

  • Kelosz

   És nekünk van kapusunk.

 • CM8

  Közben el kellene gondolkodnia a szövetségnek, hogy külön bajnokságban induljon-e a Spezia, vagy sem.

  • YouWentÚssz

   Csalás!!!!!felkiáltójel!! A Spezia 4 tizenegyest kapott a hosszabbítás után!!!!

 • Kelosz

  Coman 7 millaért ment kölcsönbe. Elveszve koránt sincs. Inkább ő a bajorok Morataja.

 • daneeka33

  Senkinek ne legyenek illúziói a mai meccsel kapcsolatban. 5€-ért árulták a jegyeket a klub hivatalos honlapján. Ez a vállalható rossz, be kell áldozni a kupát, hagyni az izét, hogy 6 év után nyerjen valamit.

  • YouWentÚssz

   Ezért most vezeklésül mormolj el magadban legalább 15 “Mi Allegrink”-et!

 • Juventino

  Vagy hagyni azokat, akiket Allegri idióta módon jegelt eddig, hadd bizonyítsanak! Zazzer ma megmutatja, hogy lehet rá számítani, igaz, az elején megint túlpörgott.

  És amikor az ember azt hinné, hogy Allegri mégis képes értelmes döntésekre, becseréli Zaza helyett (a sárgája miatt lehozni okos döntés, ezt adom) Dybalát – akit pihentetni akart saját bevallása szerint -, egy ELDŐLT MECCSEN a felpaprikázott Torino ellen, akik már csak brahiból is rugdalni fogják. Úgy, hogy a kupasikertől felpörgött Carpihoz megyünk vasárnap. Eszem megáll…

  • Zoltán Spiegelberger

   Nem kell ezeket a cseréket túlpörögni, ha nehezen is de behúzzuk a Carpi ellen vasárnap ebédkor a meccset. Aztán legközelebb január 6-án játszanak a srácok! Szóval tudnak azért pihenni! Úgy néz ki mindenki megúszta sérülés nélkül, bár amikor Marchisio bokája kibicsaklott kicsit megijedtem.

  • Juventino

   Hát még amikor Rugani kirúgta a labdát, hogy jöhessen helyette Hernanes… Marci az utóbbi időben minden meccset végigjátszott a sérülései óta, és az 55. percben eldőlt a meccs. Szóval értelmetlen volt kockáztatni, ahogy Dybalát is. Az más kérdés, hogy az argentin szenzációs formában van és az állandóság most mellette szól, valamint Pogba is végre gólt rúgott, de a legrosszabbkor jött ez a Carpi siker, tavaly a Cesena ellen is beégtünk idegenben, ezek a legkényesebb meccsek.

 • bombahoppa

  ez van, amikor a szerkesztők betojnak. Közben Allegri már néggyel megy a Bayern ellen

 • YouWentÚssz

  Na, egy szoros meccsen, hajszállal, de megvan a 4-0 a Torino ellen. Érdekes, hogy Dybala milyen nagyképű, csak szép gólokat hajlandó lőni. De amíg ilyen cukimuki, addig elnézem neki. A végére meg maradt egy pogbasztikus gól, nagyon kellett már. Egyedül csak Moratát sajnálom, de ha már csak a Bayern ellen szerez gólt (legalább kettőt) a szezonban, akkor úgy is jó.
  Ami megint feltűnt, hogy Chiellini valamiért néha előre megy. Az egyetlen baj, hogy ő hátul sokkal veszélyesebb, mint elöl.

  • CM8

   Morata számomra kicsit idegesítő volt a meccs vége felé, néhány esetben önző volt. Bár gondolom, ha 0:0 lett volna az állás, akkor leadja. Nem volna jó, ha komolyabb feszültség alakulna ki a csatárok között, mert a csapat fogja meginni a levét.

  • YouWentÚssz

   Én azt láttam, hogy 2-0 után azért párszor próbálták Moratára kijátszani a helyzetet. Szerintem ilyenkor, ha jól működik a csapat, akkor próbálják segíteni azt, akinek valami baja van. Nekem innen úgy tűnik, hogy nincs komoly feszültség a többiekben Morata góltalansága (és olykor önző(bb) próbálkozásai) miatt. 🙂
   Múltkor láttam egy Real meccset (talán a Malmö ellenit), ahol 2 gól után rogyásig tömték CR-t, hogy gólt szerezzen. Na ez (is) a különbség a Real és a Juve között. Itt próbálják felhozni a társuk önbizalmát, ott pedig bőnyállal segítenek CR-nek mesterakárhányasokat lőni a sokadrangú csapatok ellen, hogy a következő meccs előtt jókedvűen zselézhesse a haját a “csapat lelke”.

  • CM8

   Hát ezen a zselés dolgon nagyot nevettem. 🙂

  • Juventino

   Moratánál ez már karmikus: az elején, amikor hajtott, passzolt, akkor jött az assziszt, jó volt látni, hogy alárendeli magát a csapat érdekében. Aztán amikor a második félidőben eldőlt minden, és kapura fordulhatott tempóelőnyben, hiába sprintelt mellette Dybala, elönzőzte, nem is lett belőle gól.

   Morcinak be kéne látni, hogy ez most egy ilyen időszak, hajtson, melózzon, adja a gólpasszokat és senkinek egy rossz szava nem lesz. De ha egyszerűen nem megy és erőlteti, hogy ő legyen a gólszerző, annak nem lesz jó vége. Tegnap senkit nem érdekelt, mert megvolt a meccs, de a BL-ben egy Bayerbe fáj a bénázása. De amilyen meggyőzően játszottunk tegnap is és a Fiorentina ellen is, egyszerűen nem is értem azt a sevillai második félidőt.

 • Enslaver

  Egy pillanatra megijedtem, hogy a Barcát kaptuk, de azért a Leverkusen sem gyenge ellenfél, asszem itt játszik Szabics is, de az lehet, hogy a Wolfsburg, na mindegy. Vidal pofátlanul Juvés sípcsontvédővel rágózik majd a kispadon, miközben Pogba beakasztja a métereskékerest Weidenmüllernek. Coman még éretlen, tőle nem kell szerintem tartani. Lewa és Müller viszont Rambo módjára kicsinálhatják a védelmünket, ha nem vigyázunk. Kilincsorr játszatása ezen a szinten tényleg kicsit necces.

  • bombahoppa

   az se lenne rossz, ha olasz bíró lenne

  • YouWentÚssz

   Moratára még kérni kell egy “gólenergiát” is. De a pályát is mérni kellene, hogy van-e benne vízér vagy Hartmann zóna, mert lehet, hogy Morata ezekre érzékeny.

 • Juventino

  Csak azt sajnálom, hogy Zaza ziziségei miatt most mindenki bírózni fog, pedig tegnap is olyan formában játszott a csapat, hogy bárkit szétkapott volna, mint floki a lábtörlőt, talán még emberhátrányban is hoztuk volna egy 1-0-lal. Még egy meccs, amit meg kell nyerni, a nemszeretem kiscsapatos fajtából, de ha ez megvan, akkor kijelenthetjük, hogy helyrehozta a csapat a rossz szezonrajtot. #finoallafine

 • juuvee

  Ennyi szép gólt általában egy szezon alatt szoktunk szerezni, bravo!

 • YouWentÚssz

  Allegri hogy letépte magáról a ruhát. 😀 Teljesen érthető reakció volt Bonucci sokadik balfaszkodására. Reméljük letudta erre a szezonra az összes rossz megoldását. Majdnem elchiellinizte nekünk a meccset a tipszmikszelésével. 😀

  • Juventino

   Ez a 2015-ös év jelenete volt! 😀 Szeretném megkérni a Bianconeri blog tisztelt szerzőit, hogy lepjenek meg karácsonyra egy GIF-fel a következő posztban arról, ahogy Allegri kivetkőzik magából.

   Látszott egyébként, hogy senki a háta közepére sem kívánta ezt a meccset, Mandzsu azért odatette magát, Pogba is tovább építette az önbizalmát, a védelmet meccs közben megbontani Ruganival viszont nem biztos, hogy jó ötlet volt. Ha megadják a gólját, teljesen más a történet, így viszont meredek lett a vége, még Bonu öngólját ismételték, mire az élőképen már megint a térfelünk közepén jött a Carpi, egy felpassz után meg már ott volt a ziccer Buffon kapuja előtt. 20 másodperccel a középkezdésünk után… Azért törékeny még ez az önbizalom sajnos. Ezzel együtt hoztuk a meccset és ez a lényeg.

   Bonu meg biztos babonás, és nem akarta, hogy 13 kapott góllal zárjuk az őszt (bár asszem olaszban a 13 a szerencseszám és a 17-es a szerencsétlen, mondjuk Mandzsunak szerencsére bejött) 😀

  • YouWentÚssz

   Ezt nézd meg!! 😀 Azt is érdemes nézni, hogy interjú közben hogy vigyorog, kb. a közepénél. 😀 Az a fej…
   EPIC!!!!!!!!!hét!!!! És még egy üveget is telibekúr. 😀

  • Juventino

   Grazie! Massimiliano ‘Il Pazzo’ Allegri 😀

  • Ember

   Ott a spirito Juve

  • YouWentÚssz

   Mostanság kezd el terjedni az új beceneve: Mad Max. 😀 Mostmár tudjuk, miért.

 • Pavone10

  Az a kabátlekapós jelenet nagyon ott volt ! Csak pilláztam a mestert ! xD
  De gyerekek, a győzelem a fontos ,minden másra ott a MasterCard … Különben meg én tudtam, hogy ez fog következni,mert Bonu szólt meccs előtt, hogy ha kezdene leülni a mérkőzés , villant egy dugót a mi drága GIGINKnek … valamivel fel kell rázni a közönséget, meg a i Nr.1 -kat is !

  • YouWentÚssz

   Egy Al Bundy póz is belefért. 😀

 • Enslaver

  Mostantól kezdve senki nem állíthat meg minket, annyira klappol a gépezet, egyedül a Napoli-Inter-Fradi triót érzem még esélyesnek arra, hogy elrontsák az örömünket a végjátékban…

 • Juventino

  Felipe Melo, te utolsó türhő vadparaszt, te! Helyedre kerültél és elintézted ezt is. 😉 MÁR CSAK -3!!!

  • YouWentÚssz

   Melo mai tevékenysége láttán Allegri még a zokniját is letépte volna meccs közben. 🙂 Szerencse, hogy már nem nálunk öli a focit és az ellefeleket ez a középszer brazil.

  • Juventino

   Én azt nem értem, hogy engedhetik még pályára ezt az idegbeteg marhát. Mancinin kívül mindenki láthatta már minimum az utolsó 20 percben, hogy Melo idegei kezdik felmondani a szolgálatot, eleve csoda, hogy egyáltalán sárga nélkül megúszta a sok pofázást meg rugdalózást. Erre egy kvázi ártalmatlan szituációban ostobán ráugrott az emberére a 16-oson belül egy 11-esért, aztán teljesen elszállt minden kontroll és majdnem szétrúgta Biglia fejét. Ha ezért csak egy meccset kap, az vicc lesz, ha többet, erősítés az Internek. Ez Mancini hibája volt, köszönjük szépen!

  • YouWentÚssz

   Volt néhány érdekes megmozdulása. Ha szigorúbb a bíró, akkor már leküldhette volna korábban is, de nem tette, így a “sors” büntette meg a tizenegyessel. A poén, hogy így is megkapta a megérdemelt pirosat, de csak azután, hogy elszúrta a meccset a csapatának. Kösz, Melo! 🙂

 • juuvee

  Köszönjük szépen a Lazio karácsonyi ajándékát!
  A címvédés mostmár teljesen reális cél, főleg a forma alapján. Mivel a bl-ben sanszos, hogy már csak 2 meccsünk van, teljes erővel lehet majd a bajnokságra koncentrálni.