Allegri, takarodj!

Ebben a posztban nem lesz szó Allegriről, csak azért adtam ezt a címet neki, hogy tudja, nem feledkeztünk el róla sem!

Beszéljünk a MERKÁTÓRÓL!

Inkább vitaindítónak szánt bejegyzés ez, velős, tömör!

Kik távoztak:

Vidal, Pirlo, Tevez, Ogbonna, Sörensen, Pepe, Storari, Llorente, Coman, Berardi, Marrone, Isla, De Ceglie (A lista néhány szereplője kölcsönbe ment, néhányan vételi opcióval)

Ezt már sok helyen tárgyalták. Egész komoly a távozók névsora. Kapásból 3 olyan név, akiknek elévülhetetlen érdemeik voltak a tavalyi menetelésben. Nincs ezen mit ragozni tovább. Vidalt továbbra is utáljuk – érdemei elismerése mellett.

Fontosabb viszont, hogy a csapat testén ütött tátongó, nedvedző hasadást hogyan sikerül, hogyan sikerült betömni. Nézzük

az érkezők listáját:

A csatársor megreformálása a Serie A nagy ígéretének, Dybalának a leigazolásával kezdődött. Dybala sok pénzért érkezett, én részemről nagyon hiszek benne, az első két meccset leszarom. Gyors, technikás és még csak 21 éves. Ha beválik, évekig szerethetjük.

Mellette érkezett Mandzukic, akiről már akkor lehetett tudni, hogy Llorente helyére érkezett, amikor a nála sokkal jóképűbb spanyol még javában nem igazolt el tökingyen a Sevillába. A kettő között én látok némi összefüggést. Igazából Llorente ingyen elengedését botrányosnak tartom, egy röhej. Mandzukic ügyes gyerek, az Atleticóból érkezett, 29 éves, rutinos csávó, aki jól tud tankolni a kapu előtt. Jól fejel, egy benga állat és a labdával állítólag jobban bánik, mint Llorente.

Érkezett Zaza is, szintén relatíve sok pénzért. A leigazolását az teszi pikánssá, hogy nem értjük. Allegri állítólag nem szereti, nem győzte meg a felkészülés alatt, és felmerült az is, hogy őt passzoljuk el, ha Llorente végül nem tud tökingyen sem elmenni sehova. Az valóban megmagyarázhatatlan lett volna, ahogy Llorente ingyenes eligazolása is.

Zaza olasz válogatott, megoszlanak a vélemények, hogy őt vagy Berardit kellett volna elhoznunk. Hajlunk arra, hogy Berardi jobb döntés lett volna.

Keretes írásunk: A ZAZA-BERARDI STORY
Berardi a Juventus és a Sassuolo közös tulajdonában lévő játékos volt egészen 2015 nyaráig. Akkor 10 millió euróért a Sassuolo vásárolta meg a nálunk lévő játékjogot, a hírek szerint a Zaza ügylet részeként. Viszont a Juventusnak opciója maradt a játékosra a 2016-os mercatóra. Berardi egyébként a nyitófordulóban a Napoli felett aratott 2-1-es Sassuolo sikerből gólpasszal vette ki a részét, majd megsérült és másfél hónapot kihagyni kényszerül.

Pereyra végleg a miénk lett. Jóvan.

Az első két forduló impotens játékát látva a vezetőség gyorsan körülnézett, hogy kit tolhatna még be a középpályára. Így érkezett hozzánk a tavalyi 8. helyezett kispadjáról Hernanes. Akinek Beni örül, más vélemények szerint az elmúlt két évben csak lefelé vezetett a pályája a fiúnak. Meglátjuk, hogy beválik-e. Elhangzott az is, hogy majd feltámad nálunk, mint Pirlo tette. De azért ne felejtsük el, hogy Hernanes sosem volt korábban akkora ász, mint Pirlo fénykorában – tehát nem is tud akkora ászként villogni, mint tette azt Pirlo. A piacon más játékos nem volt már elérhető ebben a kaliberben, nem volt drága (meg úgysem a mi pénzünk), ha beválik, akkor örüljünk. Ha nem, szopás.

Khedira érkezése sem csalt teljesen őszinte mosolyt az arcokra. Én amondó vagyok, hogy egy rutinos csávó, akit a nyár elején még a kispadon láttam, most viszont alig várom, hogy bedobhassuk a kezdőbe. Ki tehet erről? Vidal.

A bal oldalunkra Alex Sandro érkezett, a jobb oldalra pedig Cuadrado. Kezdjünk Sándor Sándróval, aki reményeink szerint évekre megoldja a bal oldalunkat. Gyors, technikás, ügyes fiatalember. Minél hamarabb látni szeretnénk, hogyan muzsikál. Reméljük, Allegri nem szakítja el az izmait edzésen. 24 éves, fiatal, kiváló!

Cuadrado nagy fogásnak számít annak fényében, hogy Conte bárkinek szétbaszta volna a fejét egy féltéglával, ha ezáltal hozzájuthat. De nem volt erre lehetősége, ezért 10 eurós éttermezett egy kicsit, majd elment – bár nyilván nem csak ezért. Viszont annak fényében, hogy Juan kiruccanása a Cselszkij együttesénél egy csőd volt, már nem tudhatjuk, hogy mire számítsunk tőle. Szerintem jó lesz! Szeretjük. 27 éves, ez is rendbe’ van.

Leminát itt már megemlítettük. Két napja még azt sem tudtam, hogy ki ő. Először azt hittem, hogy Lameláról van szó. Aztán azt hittem, hogy parkettázni fog Tyler. LAMINÁLT?! Na, tehát róla nem sokat tudnék mondani. Ahogy írták valahol: azért igazoltuk, mert “Coman távozása után muszáj volt egy Pokemon havert szerezni Pogbának.”

Érkezett még Neto jóingyen. Ezzel nyilván mosolyt csalva minden lila érzelmű szurkoló orcájára. 26 éves, tehát ki tudja várni, hogy Buffon visszavonuljon 5 év múlva.

Összességében ez egy jó mercatónak számít, szerintem. És nem is picsognánk ennyit, ha nem azzal kezdődik az idény, hogy Marchisio, Asamoah és Khedira a lelátón üldögélnek gipszben. Hiszem, hogy ha ők játszhattak volna, akkor 0 pont helyett lenne mondjuk 4 pontunk. Lehet, hogy kifogyott a mák, de ne felejtsük el, hogy az idény a lefújásig tart!!!!

Ha viszont fennmarad ez a szánalmas sérüléshullám, akkor parázhatunk. Allegri, tudod mi a dolgod!

Ui.: A nagy igyekezetben Rugani kimaradt. Pedig ő a Nagy Olasz Védőreménység kategória idei győztese, tök fasza, hogy leigazoltuk. Kár, hogy jelen állás szerint nem sok esélye van a kezdőbe kerülni. 3 védős felállásban több esélye van (értelemszerűen, hiszen akkor 3 védő van fent, nem csak kettő). Viszont valószínű, hogy a következő meccseken már a 4-4-2-es felállást fogjuk választani. Ott viszont A Chiellini, Bonucci belső kettős fog felállni, Mögöttük első választás Barzamackó és Rugani csak utána jöhet. De HISZÜNK BENNE IS!

 

 • Veres Szilárd

  én 7 millióról tudok (abban már nem vagyok biztos, hogy végleg, vagy kölcsönbe opcióval), nem tudom, honnan szeditek, hogy Llorente tök ingyen ment

  • Dartagnanx

   Ezen sokat pörögtünk a listánkon mi is. Egyes spanyol lapok 10 millió eurót írtak. Viszont a transfermarkt Free Transfert ír és más spanyol lapok (többen) szintén free agentként emlegetik a leigazolását.

   A football-italia is így emlegeti: http://www.football-italia.net/71669/official-llorente-sevilla-free

   Így végül elhittük, hogy ingyen ment.

  • Kelosz

   ugyan tudjuk, hogy elcseréltétek egy felcsatolható rozmárbrére, tessék színt vallani.

  • s4tch

   a sevilla honlapja ad hiteles infót, az alapján hozzájuk szabadügynökként került.

  • Kelosz

   lehet hogy a 7 milla ok csak Marotta zsebbe kapta, vagy nektek utalták át.

 • daneeka33

  Dybala szerintem hatalmas lufi. Egy idény után ennyiért nem lett volna szabad megvenni. Félve írom le Amauri nevét, de nekem az összeg és Zamparini hallatán egyből ő jutott eszembe.

  A trequartista dolgot nem értem. Giovinco eredeti posztja pont TQ, és Ranieri, Ferrara, Delneri azért nem játszatták, mert nem volt helye a csapatban. Conténál csatárként halovány volt, érthető módon. Amikor a Parmaban kölcsönben töltött egy idényt, akkor TQ-ban a liga legjobbja volt.

  • Dartagnanx

   Szerintem Giovincot most már elfelejthetnénk. Tök jó helyen van ott, ahol van. Nem volt benne több.

  • daneeka33

   Csak kár, hogy sosem játszott az eredeti posztján, és pont erre a posztra kerestek Allegrinek egész nyáron játékost.

  • s4tch

   giovinco nekem a szívem csücske volt/van/lesz, amíg élek, de nem őt keressük. ha a srác bariba vagy empoliba születik, szobrot emelnek neki a főtéren: egy ilyen típusú játékos 10 évig bent tud tartani egy kiscsapatot. nem véletlen, hogy a trágya mls messze legjobb játékosa. viszont láttuk, hogy normális védelmek a földbe döngölik, és pechjére a juve magasabbra céloz, mint a parma. arról nem is beszélve, hogy egy modern játékmester (lásd pl. firmino elmúlt 2 szezonját) védekezésben legalább annyi feladatot kap, mint támadásban (ezért volt vidal vállalható azon a poszton: a támadásokhoz nem sokat tett hozzá, de nagyon magasan el tudtuk kezdeni a védekezést).

  • Sutyur

   Nekem Draxler-rel kapcsolatban volt az az érzésem, hogy lufi. Dybala viszont gyors, jól lő és jól cselez, valamint baromi jó az indulója(Tévez?). Amauri meg jól fejelt.

  • daneeka33

   Egy időben Amauri is jól cselezett. Mondom, egy szezon a Palermoban kevés arra, hogy ezt megítéljük.
   Persze cáfoljon rám…

  • Kelosz

   Dybala nem igazgatja a haját folyton és tud futni, kizárt hogy Amagyuri lesz belőle.

  • Az_Isteni_Pavel

   Lehet jó lett volna most ide a törpe, de ez is csak egy erős talán és már nem fogjuk visszahozni soha.

 • JuveAurel

  szerintem rugani is nagyon hasznos lesz. én imádom cácerest, de valószínűleg szokásához híven nemsokára megsérül, és akkor ha kiesik vki az alap 3 védőnk közül, akkor szerintem jobb beugró lesz mint ogbonna. (bár ez nem annyira nehéz)
  am meg szerintem ez egy elég durva nyár volt, rengeteg mozgással, amiből nekem 3-4 váratlan volt, de ez még most is bajnokesélyes keret szerintem. valóban transition year lesz ez, ha bl-helyen végez a csapat, továbbmegy a csoportból, és megnyeri a kupát, akkor én már elégedett leszek.
  ha csak a tavalyi első csapatot nézzük akkor 12 játékos ki, 10 be. szerintem ez óriási változás, főleg úgy h 3 alap kezdő játékos is távozott, én még adnék 5-6 meccset allegrinek mielőtt agyfaszt kapok
  ja és én örülök hernanesnek!
  és vidal egy júdás geci
  (mondjuk aki fel akarja baszni magát az olvassa el coman első nyilatkozatát a munchen hivatalos oldalán)

  • Dartagnanx

   Baszki, Rugani kimaradt!

  • Ricardo

   Kb Allegrinek is ennyi lehetett a reakciója, mikor Dzeko agyonverte Chiellini-t a második Roma gól előtt.

  • Dartagnanx

   😀
   Az a gól mennyire szánalom volt. Chiellini olyan volt, mintha én küzdöttem volna Dzekóval. De bennem felmerült az is, hogy Buffon is kiugorhatott volna arra az égből aláhulló fosra, hogy elkapja a levegőben…

  • Ricardo

   Én sosem hibáztatom Buffont, ő mindent megtehet (nálam). 🙂 Meg gondolom ő sem gondolta, hogy Vanczák Vilit úgy nyomja el a bosnyák terminátor, mint egy 10 éves kisgyereket. Nem tudom, hogy ez csak ilyen egyszeri dolog volt-e Chiellotól, mert elszokott attól, hogy csatárok is vannak a Serie A-ban, de remélem, hogy Allegri gyorsan a padra teszi, ha még lesz 1-2 ilyen hibája. Nincs igény a dortmundi elcsúszásokra. Meg középhátvédből speciel kurva jól is állunk (idén a védelmünk lehet olyan acélos, mint tavaly a középpálya), szivesen nézegetném a Bonucci – Rugani kettőst középen, vagy 5 évig.

  • Kelosz

   Buffon ne jött mert ember vs ember megvolt (ilyenkor egy kapus marad a helyén). Chiellini pedig már a beadás (vagymi) pillanatában verve volt, hiszen rossz pozícióban helyezkedett (onnan nem lehet hárítani fejjel, maximum Giovinco ellen).

  • Kelosz

   Marottanak az első meccsen: Baszki Pirlo kimaradt! (nincs keyp).
   Marottanak a roma ellen: Baszki Vidal kimaradt! (nem szerzünk labdát kp-n).
   Marotta ma: Hernanes megvan, cselzinek még ma eldom Pogbat, ha ez bejön, leszopom magam és nyugdíjba megyek és lottózok.

 • tjunior

  Ruganyt meg lehetett volna említeni, van a srácban fantázia

 • Kelosz

  Tiszta NSO!!! Klikkvadász címmel indít és mást ad. A különbség csak az, hogy a folytatásnak itt van értelme.

 • Az_Isteni_Pavel

  Én Quadrado és Zaza párosra leszek kiváncsi. Az előbbiben azért mert fekszik neki a taktikánk csak meg kell találni neki az ideális helyét a pályán = Allegri T.A.K.A.!!

  Zaza meg olasz és perverz módon szeretnék abban bízni hogy beválik, csak kapjon lehetőséget = Allegri T.A.K.A.!!

  Ja és Vidalnak meg egy hatalmas lazacvádlit vágni a bal heréjéhez!!!444

 • Ricardo

  Hagytuk elmenni ingyen! Pepét, aláírt a Chievohoz, vezetik is a bajnokságot!

 • juuvee

  Szerintem is 4-4-2 lesz, de akkor mi lesz ernánesszel? Szerintem leminat azért vettük ,hogy pali dublőre legyen ,amikor eladjuk a cselzinek. Mindakettő szép, sárga hajú, és francia.

  Ha pali marad,akkor egy kicsit sok a középső középpályás. Ha 4-3-1-2 a játék , akkor pedig mi lesz cuadradoval?

  A lényeg, hogy palit ma szerintem eladjuk.

  • Ricardo

   Én is azt mondanám, hogy Palit ma eladjuk a Chelsea-nak, ha nem kapta volna meg a 10-es mezt. Emiatt viszont úgy gondolom, hogy a vezetőség tényleg számol vele, akár hosszabb távon is.

  • juuvee

   Szerintem csak azért kapta meg, hogy el lehessen mondani, hogy mi mindent megtettünk , hogy maradjon, még a 10- es mezt is megkapta. De palinak pont mindegy, milyen számmal rohangál a hátán, szerintem jobban érdekli , mennyi az annyi, és mit érhet el a csapattal.

   De heti 320e font szerintem nyomósabb érv, mint a 10- es mez, úh simán megy, mi meg kapunk pont annyi pénzt, hogy a mercato nullás legyen.

   Ha egy csöppnyi ész van benne, akkor csak azért nem fogja kérni a transzfert, hogy nyártól mehessen a tetves bárszelónába.

 • Jumpman23

  Hiába mondjátok, én azért sajnálom hogy Vidal elment.

  • rakkenroll

   Én is, de azért haragszok rá..

  • Dartagnanx

   Ki mondta, hogy nem sajnálja? O.o Mi azt mondjuk, hogy rohadjon meg.

  • Jumpman23

   Jajj ne, Arturo Comanon kívül elvitte a humorérzékem? Már nem tudok közérthetően poénkodni…

 • Petya85

  Nem lesz itt probléma, a keret nagyon erős, de ki kell, hogy alakuljon egy olyan új mag, aki képes felhozni a csapatot. Kellenek a karakterek, mert ebben viszont rengeteget gyengültünk. Ezért bízom Marci mellett Kebabkában is, mert a rutinjával ebben a csapatban lehet keresnivalója, illetve Hernanesnek szintén. Xándort és Quadradot minél hamarabb be kell építeni, hogy Mandzukic jelenlétének legyen értelme. Ruganit szintén nyomatnám.
  Szerintem emberanyagban nem lettünk gyengébbek, persze sokkal rutintalanabb lett a csapat. A 3 nagy távozó egyikét sem lehet egy az egyben pótolni, ez csapatmunka lesz, ami, lehet, h csak hosszú hónapok után fog sikerülni. De nem aggódom, már most látni, hogy körbe fogja verni magát a mezőny. Még mindig reális esély van a címvédésre.

  • rakkenroll

   Így van, a többiek is bénáznak rendesen, viszont a BEK-re össze kell állnia ennek a magnak, és nem Padcsinnyóval.

 • Enslaver

  Most akkor végül nem sikerült megvennünk De Geat?

  • Kelosz

   Nem viszont Giovincoról is lecsúsztunk az időeltolódás miatt.

 • melakovics

  Én úgy gondolom, hogy nevek alapján annyira nem sikerült jól a mercato. Mert nem neveket igazoltunk, hanem leginkább fiatal tehetségeket. Nincs is ezzel baj, ugyanis ha a Lemina-Dybala-Zaza-Alex Sandro-Rugani sort sikerül kiaknázni és beépíteni, egy olyan gerincet kaphat a csapat, amire igen hosszú távon lehet építkezni. Akár marad Pogba, akár megy jövő nyáron.

  Aa távozókat nem sikerült pótolni, de nem is lehet, mert mindenki egyedi és nem totálisan utánozható. Lemina szerintem egy hasonló igazolás lesz, mint Vidal volt annó. Dybala kapott most pár komoly játszópajtit, most lesz majd érdemes már véleményt formálni róla.

  És akkor ha már Pogba. Azonnal el kell tőle venni a 10-es mezt, vagy le kell vele ülni és megbeszélni, hogy mindent egy személyben nem lehet. Nagy akarának nem olyan nyögés lesz a vége, mint amit szeretnénk. Ha a következő két hétben rendbeteszik fejben – jobbkor nem is jöhetett a válogatott szünet -, akkor a Lemina-Marchisio-Pogba-Hernanes fémjelezte középpálya bitang erős lesz. A BL sanszosan rá fog menni az átmeneti évre, ehhez kérdés sem fér, de a csoportból azért még tovább kell jutni. Utánna már minden meccs ajándék ezekkel a kiscsikókkal. Azonban a legszebb az egészben, hogy az egyenesági BL főtábla még így is meglehet, hogy az első két meccsen pereceltünk, és a következő nyáron már csak tényleg pár igazolás kell. És én igenis presztizskérdést csinálnék a két legnagyobb olasz tehetség zebra mezbe öltöztetéséből. Berardi természetesen a könnyebbik opció lesz, ellenben Verratti már egy igen kemény dió. De korántsem lehetetlen. Annak ellenére, hogy a PSG-nek nem kell pénz, igenis mutassuk meg a világnak, ha kell kemény összegeket ki tudunk és akarunk is fizetni a jelenleg legértékesebb olasz játékosért – persze nem feledve, hogy lényegében a mi tökölésünknek hála ment Párizsba. Jelzés értékű lenne. Azon felül tökéletesen megfelelne Allegri taktikájába a védelem előtt játsszó középpályás posztra, és lenne a hercegünknek is alternatívája. Bár lehet ez esetben fordított lenne a mutatvány. A teljes jövő nyári pénzkeretből csak kijönne a Verratti-Berardi duó. És gyarkolatilag azonnal illeszthetőek a csapatba.

  • Kelosz

   Verratti-t elcseréhetik jövőre Pogbával (ez már érdekelheti a PSG-t). Persze az is jó lenne, ha Pogba évekig maradna és itt teljesedne ki, aztán a lemenő ágban eladnánk a Realnak csúcsösszegért. Erre kevés az esély, a fizetések miatt is. Egyenlőre Pogesz lendüljön formába, a többieket Allegri beépíti és ez az év nem okoz csalódást. Amennyiben ez megtörténik és a szezon végén Pogba-t viszik, az csak 1 kulcsjátékos (nem 3!!!) sokkal könnyebb lenne a pótlása, hiszen a többi csapatrész ideális esetben akkor már kész lesz.

  • Juventino

   Berardiban és Verrattiban egyetértünk, azt viszont én még most sem tudom a “legszebbnek látni az egészben”, hogy sikerült a római és milánói vetélytársak szintjére hozni a keretünket… 4 ilyen év és egy BL-döntő után én további építkezést vártam volna, nem újraépítést.

  • melakovics

   Hát igazából a téma amit feldobtál megérne akár egy egész posztot is, de maradjunk annyiban el kellett kezdeni fiatalítani. Nem volt mese. Az országút is ifi suhanc volt hozzánk képest. Az már más tészta, hogy ilyen gyorsan nem biztos, hogy jó ötlet. Tévez helyére jött Dybala. Kezdetben még jük voltunk, mert úgy tűnt az apacs marad még egy évet, mint a szerződése adja és úgy már tökéletes vétel volt. Tanuljon csak. Rugani Barza sérülései és nem mellesleg a kora miatt is jött, azonban itt érdemes megjegyezni, hogy Chiellini vagy 5 évvel fiatalabb azonban sokkal gyatrább teljesítményre képes néha. Kellett volna még valaki, szerintem. Egyedül a középpálya volt az, ahol pusztán Pirlo távozásával meg lehetett fiatalítani. Megint más, de szerintem mi nem akartunk volna feltétlen megválni tőle, olyan személyiség, karakter, aki a pálya mellett is aranyat ér. De ő játszani akart. Egyedül Vidal szart bele a levesünkbe, nem is kicsit. Azonban úgy vélem, hogy Lemina teljesen rendben lesz: fiatalabb és mindent tud, amit az első években megszokhattunk a bulikirálytól. Jött még Mandzukic és Zaza egyik a másik helyettesének, minőség és tapasztalat előre. Szintén védhető. Ráadásul inkább Mario, mint Dzeko. Jött a bal szélre Alex Sandro aki kb 10 évvel fiatalabb, mint Evra, mégis tapasztalt már. Na ez meg kellett, mint a falat kenyér. És ekkor még nem beszéltünk Hernanes-ről sem.

   Teljesen rendben lévő mercato ez, azonban sokkal inkább két nyári mennyiség volt ez. És erre az idei BL szereplés rámehet. Mert ahhoz kétség sem férhet, ha valamit be kell áldozni, akkor az az idei BL lesz, hogy legyen jövőre. Addig a csikók összeérnek, kiegészül a keret még pár értékes fiatallal és ott tartunk majd, mitn mikor Allegri átvette a csapatot tavaly nyáron. Jobb lett volna nem ekkora keretfrissítést lezavarni, de ezt adta a gép.

   DE! ( és ez direkt nagybetűs ) A Roma tényleg jól erősített, azonban nem is volt nehéz, mer tcsak posztra kellett. Mi meg kapkodtunk és nyúltunk olyan játékosokhoz, akiket első körben nem látunk, hol a helyük, pláne egyszerre. Azonban a Roma kerete még mindig vékony. A miénk a rengeteg új arc és sérülés ellenére is bő. Az Inter annyi új játékost igazolt, hogy ha mindenkit felpakolnak, 2 (!!) tavaly is náluk szerepelt emberke van csak a kezdőben – ebből az egyik, Icardi meg is sérült. Ennyi ember egy edzőnek is komoly feladat összekovácsolni, nemhogy Mancini-nek. A Milan pedig igazolt méregdrágán egy fiatal védőt, aki jó lehet, egy középpályást, aki még semmit nem mutatott és csatárokat. Egyedül ott vannak meg, de semmire sem mennek, ha nincs középpálya. Ne csak a neveket nézd, mert akkor tényleg alulmaradunk. Nézd az átfogó képet: a Chievo ellen már sanszosan lesz Marchisio és Evra kipontozása miatt pedig Alex Sandro. A kezdőnk sanszosan a 4-3-1-2 lesz Lichti-vel a jobbon, de szerintem még Cuadrado is jobb opció lenne oda. DE nézzük is:

   Buffon-Cuadrado,Bonucci,Rugani,Alex Sandro-Lemina,Marchisio,Pogba-Hernanes-Dybala, Morata. Hát azért még mindig bizton állíthatjuk, hogy ez a legerősebb kezdő olaszban. És a cserékről még nem ejtettünk szót.

   Okosan igazoltunk. Ez nem azt jelenti, hogy feltétlen árban, hanem hogy zömében mi is posztra, fiatalt és tehetséget, azaz minimális minőségi visszaeséssel – márahol, mert pl Vidal és Lemina szerintem hasonlóak. Ellenben míg a Roma Dzeko-val teljes mértékben tudja már, hogy ennyi amit tud, nincs hová fejlődnie, addig mi igazoltunk egy olyan Dybala-t, aki a két meccs után is láthatóan jobb, mint a bosnyák ( még ha össze nem lehet hasonlítani őket csak gólok száma alapján, mert más típusúak ), azonban a mi kis Paolo-nkon látszik, hogy a határ a csillagos ég. Mint Pogba. Röviden: Dzeko nem sokkal jobb, mint Dybala, azonban míg előbbi már nem nagyon fejlődik, utóbbi még nagyon is.

 • bombahoppa

  A posztot még nem olvastam, de remélem írtok benne arról is, hogy megkezdődött a suli!!! Hú, de izgulok!!!

 • LeRoi10

  közben Padoin kimaradt a BL keretből.Jó vicc volt idáig, köszönünk neki mindent de ez így van rendjén.
  A Mercatok legnagyobb elismerése hogy sikerült elérni, hogy Padoin bal és jobb bunkó poszton is csak 4. választáslehessen, valamint hogy a középpályáról is teljesen kiszoruljon. Habár centerként látok még benne potenciált!

  • Ricardo

   Azért ennyire ne is ássuk már el szerencsétlent. Akármikor és akármit kér tőle az aktuális edző, mindig tudása 100%-át hozza. Arról nem ő tehet, hogy be lett baszarintva egy teljesen kicserélt és több kulcsjátékosát is nélkülöző csapat karmesteri posztjára.

   Szerintem kellenek az ilyen arcok a keretbe, megtűri a padozást, nem duzzog, ha a 92. percben cserélik be, nem büdös neki a munka és fegyelmezetten betartja a taktikai utasításokat. Nyilván ő szezononként oszt ki maximum 2-3 kulcspasszt, az volt a hülye aki azt hitte, hogy most majd két meccsen fog kétszer ennyit.

  • Dartagnanx

   Az van, hogy Padoin nem tehet róla, hogy kezdőként szerepelt az elmúlt fordulókban. Aranyos fiú, csak hát kurvára nem az a szint, amire szükségünk van. Tehát nem szívesen aláznám és gyaláznám őt. Igyekszik.

  • LeRoi10

   Ez mind igaz is, tavaly volt egy szimpatikus nyilatkozata, amiben elmondta hogy pontosan tudja mire képes és hol van a helye a csapatban. Szerethető figura. Ugyanakkor ha munkás játékosokról beszélünk akkor sem egy Tacchinardi, Torricelli szint. Bár az idő sokat szépít:D

  • Kelosz

   Padchino tavaly szerintem erőn felül jól teljesített, úgy érzem ez volt neki a jutalomjáték (megérdemelte, kár hogy nem sikerült jól). Olyan gondolat is felmerült bennem, hogy el akarják passzolni és azért játszatják az első meccseken.

  • Juventino

   Néztem én is a BL-keretet, de én leragadtam ott, hogy 22 futballistát neveztünk, pedig úgy rémlik, 23-at lehet és csak két kapus van a listán. Azért ez érdekes lesz…

   És én aztán soha nem voltam Padoin nagy rajongója, de ez azért geciség a javából. Végignézve a névsort persze senki helyére nem tenném be jó szívvel, de azért akkor is. Szántattuk vele a pályát szűkös időkben, volt jobbhátvéd, balbekk, védekező középpályás, talán csak kapus nem, erre most nézzed csak a lelátóról a BL-t fiam. Persze, lehet, hogy ő inkább vállalja a beugró szerepét is egy Juventusban, mint hogy a Cagliariban játsszon hétről-hétre, és mégsem fogjuk Iaquinta-szintű kenyérpusztítónak nevezni, de ez is azt mutatja, a futballban nincs romantika, itt bárki mehet, amerre lát, ha úgy van.

   És Allegri jobb, ha nagyon figyel, mert amennyiben kiesünk a csoportból, ő lehet a következő…

   A csoportunk névsora legalább azt garantálja, hogy a négy közvetítő adón minimum négyszer képernyőre kerülünk, de még a Gladbach elleni két csörte is beférhet a Sport2-re vagy az AMC-re.

 • Enslaver

  Ha nem adtuk volna el a két legnagyobb ászunkat, és jöttek volna ugyan ezek az igazolások, akkor valószínűleg vagy a BL arany megnyerése vagy az ezüst megvédése lett volna napirendre tűzve. De így sem olyan rossz a helyzet, mint elsőnek tűnik a két bukta után. Leigazoltuk az egyik legnagyobb argentin tehetséget, aki néhány éven belül Tevezzé vagy Agüeróvá nőheti ki magát. Mandzukic személyében egy megbízható centert vettünk viszonylag olcsón, és most már két minőségi szélső fogja, ha minden igaz két oldalról labdákkal tömni. Végre van egy fiatal balszélső védőnk, és ezáltal Asa az eredeti posztján tündökölhet (ha felépül még ebben az életben). Cuadrado pedig szintén klasszis színvonalú játékos, tavaly még 30-40 milliók röpködtek a nevével kapcsolatban, mi pedig idén opciós joggal kvázi ajándékba megkaphatjuk. Nem felejtett el focizni a srác egy év leforgása alatt az biztos. A botcsinálta trequartista Hernanes leigazolása szintén nagy fogás a mai pénzt két kézzel szóró piacon. Ő is tud hátrébb is, előrébb is játszani, sokoldalú srác, ilyenek játékosok kellenek a csapatba (Conte is ezeket favorizálta nem véletlenül). A szélsőjátékunk idén látványosan fog fejlődni, a középpálya sokkal dinamikusabb lesz a sok fiatal miatt, illetve a variációs lehetőségek is megnövekedtek. Khedira is a rutinjával meg a jó labdabiztosságával sokat segíthet a csapatnak, akár a padról beszállva is. A csatársor sem gyengült jelentősen, Morata várhatóan idén még jobb lesz, Dybala és Mandzu is nagyon góléhesek. Zaza túl sok lehetőséget szerintem nem fog kapni, de az nem akkora érvágás, mert a többiek megoldják helyette. Én inkább Coman elherdálását sajnálom, megvolt a srácban a potenciál, de igazából ő sem kapott volna túl sok lehetőséget Maxtól. A védelembe jó, hogy érkezett egy olasz tehetség, remélhetőleg nem reked meg Ogbonna szintjén. Ha Marchisio végre felépül, majd tudja tehermentesíteni Pogbát. Szegény most nagyon egyedül van középen, így nem csoda, hogy nem tud higgadtan villogni, a zsenijét megmutatni. Remélem, Allegri hamar ráncba tudja szedni a csapatot, mert egyébként elég erős csapat áll a mester rendelkezésére, és végre van a keretnek mélysége is. Csak össze kell állnia a csapatnak, és akkor Európában is lehet újra villantani. A Roma idén még erősebb, mint tavaly, de most is balfaszkodtak, ahelyett, hogy 3-4 góllal kitömtek volna minket, majdnem még egyenlítettünk a végén, pedig valljuk be, nem sok közünk volt ahhoz a meccshez. Szóval no para, lesz ez még sokkal jobb is!