Idényváró

Hipp-hopp elrepült a nyár, máris nyakunkon az újabb idény, itt az ideje, hogy elmondjuk, mit gondolunk Contéról, Allegriről, az új igazolásokról, hogy meglesz-e az újabb scudettó pajzs, és hasonló fontos dolgokról. Áradjon a kollektív bölcsesség!

Mit gondolsz Conte távozásáról? Mennyire lesz pótolható?
Benito: Amit a csapatnak jelentett, az pótolhatatlan. Abból a szempontból feltétlenül, hogy nincs még egy edző, akiben ilyen koncentrációban összpontosul a szakmai tudás, a motivációs képesség és a klub iránt érzett vonzalom. Allegrinek szakmai hozzáértésben kellene háromszor olyan jónak lennie, mert a másik két kategóriában sehol nincs, és bár én nem írom le teljesen, mindenképpen visszalépés.
Darti: Bús panda lettem Conte távozása miatt. Allegri érkezése pedig nem tett boldog pandává.
Dino:  A fanatizmusa nem nagyon, mert Allegri szerintem senkit nem képes felizgatni.
S4tch: Conte fanatikus, maximalista és végletekig felkészült pali. A távozása egy ősi palóc mondással szólva “el lett baszva, mint a picsa”. A padon szerintem Allegri nem tudja pótolni, a pályán pedig nem erősödtünk annyit, hogy tartsuk a tavalyi szintet.
Tyler: Mindenki pótolható, csak nem bárkivel – továbbra is úgy gondolom, hogy nem Allegri a megfelelő ember Conte posztjára. Contéra amúgy kicsit haragszom, de a fanatizmusa tényleg hiányozni fog.

Milyen pozitívumokat vársz Allegritől, miben javulhat a csapat az új edző miatt?
Benito: Allegri tavaly év elején az összes létező felállást végigzongorázta a Milannal, mire kikötött a legjobbnál legkevésbé szarnál. Taktikailag szerintem felkészült, és bár nem hiszem, hogy jobb Conténál, talán rugalmasabb nála.
Darti: Nem látok semmilyen pozitívumot. Azt tudom, hogy Allegri a szarból próbált várat építeni a milánóiaknál éveken át, és nem is ment annyira rosszul neki. De nem érzem előrelépésnek, nem várok javulást. Nem tudom, mit várok. TANÁCSTALAN VAGYOK!
Dino: Nem ismerem annyira, hogy tudjam, miben jobb Conténál. Egyben biztos: ő már nyert scudettót a Milánnal, Conte pedig nem.
S4tch: Allegri szerencséje, hogy a BL-ben nem lesz nehéz a tavalyinál nagyobbat domborítani. Conte a rotációt nem nagyon érezte, a peremembereket lehet okosabban használni.
Tyler: Nem tudom, a Milannál mennyire volt kényszer szülte dolog, hogy fiatalokat is beépített a csapatba, mindenesetre jó lenne, ha ezt Torinóban is megcsinálná. És Európában is tökösebbnek tűnik, mint Conte.

allegri_hang

Hangosabban kellene kiabálni, öreg!

Bajnok lesz-e a Juve?
Benito: 17 (Roma), 24 (Napoli) 42 (Izé) pontnyi gyengülésről beszélünk, bár ha ők is erősödtek (igen), akkor ebből lehet szívás. Szerintem ezt most lehetetlen megmondani, csak beletrafálni lehet. Én minden szezonnak úgy megyek neki, hogy bajnokok leszünk. Ennek is.
Darti: Kitör-e az amerikai szupervulkán? A világ tele van kiszámíthatatlan, megjósolhatatlan eseményekkel. Fogalmam sincs.
Dino: Nem tudom.
S4tch: Necc.
Tyler: Szerintem nem, de ne  utáljatok nagyon, ha mégis.

Melyik hazai vetélytárstól tartasz a legjobban?
Benito: Kézenfekvő a Romával kezdeni, a Napolin hatalmas a nyomás, és az Izé is legalább 10 meccset fog 1-0-ra megnyerni. Én sokat várok a Fiorentinától is.
Darti: A Róma erőteljes lesz. Az Inter és a Napoli is összecsalja magának a pontokat majd, nem aggódom efelől. De Allegri majd lenyilatkozza, hogy mindig a Juvénak fújnak a bírók. Vagyis! Hogy mindig az ellenfeleknek és nekünk nem. Nem tudom, annyira össze lesz ő is zavarodva, mint én.
Dino: Róma. És tök irracionális ugyan, de szerintem a Milan is összeszedi magát idén (fogalmam sincs, hogy mire alapozom ezt).
S4tch: A Romának odaverhet a kettős terhelés, bár ők szerintem megint nagyon jól mozogtak a piacon.
Tyler: Egyértelműnek tűnik, hogy a Roma a fő vetélytárs, de viszonylag kiegyenlített lesz a szezon, mert ugyan “BL értelemben” véve nincs igazán jó csapat sem Olaszországban, de viszonylag sok a jó-közepes.

basterds_joy

Csütörtökön BL-sorsolás! Szombaton évadnyitó!!!4

Mire lesz képes a Juventus Európában?
Benito: Sorsolás kérdése is, de szerintem nem leszünk rosszak. A tavalyinál jobbak, bár ezzel nem mondtam sokat.
Darti: Csoportból mindenképpen továbbjutást várok, meglepő lenne, ha ez sem sikerülne. Már ha a világkatasztrófát lehet a “meglepő” szóval jellemezni.
Dino: Ha nem jut tovább a csoportból, akkor meg kell szüntetni a klubot. Onnantól meg a sorsoláson múlik. Azért annál jóval több van bennük, mint amit tavaly mutattak a BL-ben.
S4tch: Agnelli szerint Európa 8 legjobb csapatába tartozik a Juventus. Ez akár egy célkitűzésnek is felfogható. Az a baj, hogy nem bízom Allegriben, így nincsenek különösebb elvárásaim.
Tyler: A legjobb 8-ig el kellene menni a BL-ben, minden további már erőn felüli teljesítmények számítana.

Ki lesz az év pozitív meglepetése a Juventusban?
Benito: Evra rommá asszisztolja Llorentét, gólkirályra rugdossa a fejét.
Darti: Marchisio! HÁHÁHÁ! Nem, valaki más lesz az. Betippelem Pereyrát, bár még sosem láttam, de sokat áradoztak róla.
Dino: Falcao.
S4tch: Ha sanszot kap, Romulo ügyike lesz. Coman egyelőre egy jútúb-hősnek tűnik, meglátjuk, mennyire lesz érett taktikailag.
Tyler: Szerintem majdnem az összes új igazolásunk jó lesz, közülük Pereyra lesz a legnagyobb dobás.

vieri-nargi

Ki lesz az év csalódása?
Benito: Marchisio
Darti: Vieri
Dino: Vidal.
S4tch: Pirlo 🙁
Tyler: Evra.

Elégedett vagy-e az átigazolásokkal?
Benito: Majd a mercato vége után megmondom. Én továbbra sem bízom Vidal maradásában, és ha ő elmegy, akkor egész más lesz a helyzet. Kiengesztelhető vagyok Shaqirivel, de ha a Falcao-sztori úgy valósul meg, ahogy pletykálják, az a legnagyobb baromság lesz.
Darti: Benivel egyetértek. Úgy van, ahogy ő mondta.
Dino: Mivel Falcao érkeztét Llorente távozása követi, így mennyiségileg elöl lehetnek problémák.
S4tch: Mivel meggyőződésem, hogy Vidal megy, és – ismerve Marottát, és azt, hogy a nagyobb húzásokat igyekszik hamar letudni – szerintem nem fogunk már a kezdőbe igazolni, kicsit bús panda vagyok. Remélem, vasárnap estig jön a meglepi.
Tyler: A körülményeket figyelembe véve igen, főleg, ha Vidal marad.

Az “elszalasztott” (a sajtóban felmerült, de végül nem realizálódott) igazolások közül kinek örültél volna a legjobban?
Benito: Joveticsnek. Tartok tőle, hogy idén felveri az árát, pedig még télen sem lenne késő elhozni.
Darti: Én nézegettem egy mobilappot, amin mindennap összeszedték az összes felmerülő nevet, legyen az távozásról vagy érkezésről szóló hír/pletyka. Nos, a 12 521. névnél már nem nézegettem tovább. Jó lett volna, ha anno Puskás Öcsi hozzánk jön.
Dino: Martin Dahlinnak, még 1996-ban.
S4tch: Cuadrado. Conte is maradt volna még egy évet.
Tyler: Alexis Sanchez és Cuadrado jó lett volna…

dahlin

Ölelj meg, Dino!

Mikor lennél elégedett a szezonnal?
Benito: Ha a végén visszajönne Conte.
Darti: Én szeretnék a szezon végére lényegesen gazdagabb lenni.
Dino: Legalább két cím megnyerése elég volna – ez lehet akár a scudetto-kupa kombináció is.
S4tch: Simán aláírnám a scudettópajzsot.
Tyler: Egy tisztességes nemzetközi szereplés és győzelem egy sorozatban a minimum.

Hogy áll fel nálad a legerősebb csapat 4-3-1-2-ben és 4-3-3-ban?
Benito: Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Evra – Pogba, Pirlo, Asamoah – Pereyra (Marchisio) – Tevez, Llorente illetve Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Evra – Pogba, Pirlo, Asamoah – Tevez, Llorente, Giovinco
Darti: Igen!
Dino: Én így gondolom ezt: Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Evra – Pogba, Pirlo, Asamoah – Pereyra – Falcao, Tevez. 4-3-3: Storari – Caceres, Ogbonna, Marrone, Motta – Pepe, Padoin, Marchisio – Morata, Giovinco, Coman.
S4tch: Pereyrának hatalmasat kéne alakítani ahhoz, hogy újra higgyek a trequartistás játékban; szerintem az zsákutca. 4-3-3 a játék kedvéért: Gigi – Licht, Bonu, Chiello, Evra – Romulo, Pogba, Kwadcsi – Morata/Pepe, Nándi, Tevez.
Tyler: a 3-5-2-es csapat ugyanaz, mint a tavalyi alapcsapat, legfeljebb Evra fér be, a 4-3-3 pedig: Buffon – Lictsteiner, Barzagli, Chiellini, Evra – Vidal, Pogba, Asamoah – Pereyra, Llorente, Tevez

 • melakovics

  A Napoli csúfondárosan kiesett a BL-ből, vagyis be sem jutottak, beérni látszik Benitez munkája. HA most kellene fogadni, én tennék rá, hogy ki les zrugva. A Roma annyit nem erősödött, hogy a kettős terheléssel szerintem veszélyesek legyenek. A cseresorukat én még mindig nem érzem partiban a miénkkel. Ráadásul mi úgy vertünk rájuk 17 pontot előző idényben, hogy ők csak bajnokságban voltak érdekeltek, mi pedig az EL-BL kettőssel szinte egész évadon át két fronton toltuk. Így nem gondolnám, hogy sokkal jobban teljesítenek majd. Lehet rám cáfolnak, de én soványnak érzem őket a többfrontra. Bár jó olasz csapatként még mindig megtehetik, hogy tojnak rá. De mivel csak 2 olasz van a BL mezőnyben, kutya kötelességünk komolyan venni.

  Allegri-től a fentebb írtak miatt csak annyit várok, hogy jobban teljesítsen a BL-ben, ami valjuk be, nem lesz mission impossible. Ellenben én most már nagyon szeretném azt az ezüst csillagot is, mindegy mekkora a presztizse a Coppa-nak. És akkor a következő szezontól az Adidas egy nagyon faszipántos mezre egyből +2 csillagot tehet fel! De szép is lenne.

  A felállás pedig vicces kérdés. Nem tudok olyat mondani per pillanat, ami tökéletesen illene a kerethez és ebben tudnánk a legtöbbet kihozni magunkból. Több felállásra is jók vagyunk, még akár a 4-2-3-1-re is, de hogy melyikkel tarolnánk, na azt nem tudom. De én azért a 4-2-3-1-nek adnék egy esélyt : Buffon-Lichtsteiner,Bonucci,Cáceres,Evra-Pogba,Vidal-Pereyra,Coman,Pepe-Llorente. Azért a belső kettős, mert Barza sérült és Chiello eltiltott lesz a kezdéskor! ÉS még cseréink is lennének, ha kell. És itt a másik, amit várok Allegri-től, ha kell, tudjon és akarjon is váltani akár meccs közben is. Ez már nagyon hiányzott a csapatból, szinte Conte második évétől kezdve folyamatosan!

  • rakkenroll

   Legyen szó bármilyen felállásról, az apacsot kihagyni vétek. Én még a hercegben is bízok, igen, még mindig, a VB-n pl nem volt rossz, a védelmünkben viszont már kevésbé.

  • melakovics

   Az apacs egy csatáros centerben nem a legjobb, Llorente meg legszebb napjait élte itt a Bilbao-ban. Ezért szavaztam rá egycsatáros játékban. Marchisio-tól már annyiszor vártunk újraéledést, hogy én már nem bízom ebben. A VB-n az összes olasz leszerepelt, és Marci innen nem lógott ki. Ez nem dicsőség. A védelem már tényleg nehéz kérdés. Ha sikerülne szebb napjaikat idézni, akkor a Real csodatriója sem lő gólt nekünk, ha nem, akkor ilyen Köbenhavn szintűek is.

  • rakkenroll

   A VB-n az angolok utáni meccseken jött a szokásos olaszos csoportkörös alibizés, de még így is simán továbbjutottak volna, ha a védelem teszi a dolgát (meg az az idióta Balotelli), ami sajnos most egyáltalán nem volt olaszos (az Uruké is, de főleg Costa Rica gólja volt vicces). Marci nem érdemelt kiállítást a harmadik meccsen, Costa Rica ellen pedig, miután lecserélte Prandelli, látványosan visszaesett a középpálya. Szóval, szerintem nem szerpelt le az összes olasz (lásd még De Rossi).

  • Szilveszter94

   Az olasz zakó nálam Pirlo és Balotelli sara – annyi különbséggel, hogy Pirlo nem tehet róla. Balotelli viszont nagyon sáros.
   Ami nagyon látványos volt, hogy Pirlo Costa Rica ellen mennyire szenvedett – ezt már a Bayern-zakó óta mondom, hogy az olasz tempóban számolva ő még mindig klasszis, de ha olyan ellenfél van, amikor a csapattársak nem tudják kompenzálni az ő élemedett korát, akkor már nettó emberhátrány. Anglia ellen Olaszország a saját tempójában kényelmesen hozta a meccset, és Pirlo is nagy volt – viszont Uruguay ellen már nem nyújtott nagyot, a rengeteget futó Costa Rica ellen meg valami egészen katasztrofális volt.
   Balotelli meg simán csak egy lusta disznó volt… és ez a kettő “kiegészítette” egymást: a csapat motorját kikapcsolták, viszont a klasszis – aki épp azért lenne klasszis, hogy ilyenkor kihúzza a csapatot a szarból… – épp semmit nem csinált.

  • Szilveszter94

   Llorente nagyon túlértékelt csatár itt nálatok: kiváló játékos, de Tevez egy klasszissal jobb nála. (Azt nem tudom, honnan vetted, hogy 1 csatáros rendszerben nem az igazi… amióta Európában van, azóta figyelem, és minden létező csatárposzton tudott hozni egy nagyon magas színvonalat.)
   Coman viszont első évében még egészen biztos nem lesz kezdő; Pogbának is kellett fél év, mire berobbant, és anno Allegri El Shaarawynak sem azonnal szavazott bizalmat.

   A te felállásodba én Coman helyére Pogbát, az ő helyére viszont Asamoah-t tenném, és a centernek Tevezt. Mivel a keddi meccs után van egy olyan érzésem, hogy Vidalt még elvisszük mi a nyáron, ezért amennyiben ez megtörténik, akkor Marchisio őt pótolhatná – Vidal képességeihez persze nem ér fel, de stílusában Asamoah direkt játékát jól kiegészítené az ő biztonsági focija.

   Amúgy jó… Romulóval és Pereyrával kiegészülve már abszolút nem elvetélt ötlet egy 4-2-3-1.

  • melakovics

   Nem bírsz leakadni Vidal ManU vonalról? Nevetséges ajánlatok pletyka szinten, míg Vidal managere szerint a nyár eleje óta még csak meg sem kereste a ManU a Juventust ezzel. Nincs miről beszélni. Csak álmodtok Vidal szintű játékosról, alapja nincs. De ha mégis eljátszunk a gondolattal szerinted 40M euró plusz a cserecsatárnak is hitvány Hernandez elég ajánlat Vidalért? Mert szerintem nevetséges. Hamarabb repültök rá Blindre, mert a csatár poszt kivételével mindenhol bevethető. Llorente meg csak szerinted túlértékelt. Akkor nyílván nem láttad azt az EL meccset, amikor a Bilbao búcsúztatta a ManU-t. A keddi meccs arra világított rá, hogy egy komplett csapatot kellene venni és nem jóval áron felül horror fizetésért Di Maria-t pl.

   Az oalsz válogatott pedig nem egy ember miatt bukott, hanem mint csapat. Ahogy mondani szokás, egy csapat annyira erős, mint a legggyengébb tagja. Hát volt honnan szemezgetni pocsék teljesítményt keresve, mert elvétve találokztunk még csak közepessel is. Pirlo már akkor is lassú volt, mikor a Juventusba szerződött, de akkor a két futógép Marchisio és Vidal kiváltott mindent helyette kb, valamint a taktikával megleptünk mindenkit. Ez olaszban elég egy évig. Utána rájön mindenki és levédekezik. Európai mércével pedig Pirlo a csúcson a VB és utána következő BL serlegkor volt gyors. Tisztelem Szundit, de nem lehet egy az egyben rá építeni mostmár. Nem véletlen az sem, hogy az én kezdőm közelében nincs már Andrea. És bár szerintem nem ezért ültették le Allegri-t, de én titkon bízok benne, hogy vele lekezdünk egy Pirlo nélküli taktikán dolgozni és tökéletesíteni!

  • Szilveszter94

   Nem tudom, feltűnt-e a posztot olvasva, de nem én vagyok az egyetlen, aki nem olyan biztos benne, hogy Vidal marad… szóval nem kell mindjárt a torkomnak ugrani, mert megemlítem, hogy LEHETSÉGES. Nem azt mondtam, hogy ez már le van vajazva, vagy valami… csak azt, hogy lehetséges.
   És mivel épp a szezon során alkalmazható taktikákról volt szó, minden lehetséges opciót illik számba venni.

   Holnapután estig úgyis kiderül, mennyi alapja van ennek a sztorinak… ha jön, jön, ha nem, nem. De csak azért, mert nem kezelem tabuként a témát, még nem kell harapni.

   (Amúgy, képzeld, láttam Llorentét tavalyelőtt tavasszal. Sőt, az összes többi United-meccset is láttam… kábé annyira tükrözte a United erejét az az EL-szezon, mint a most keddi meccs. Egy meccsen nem játszottunk jól, csak épp az Ajax ellen még egy gyenge közepes is elég volt.)

  • melakovics

   Nem történt a nyár eleje óta hivatalos megkeresés Vidal eladása miatt. Minden, amit te lehetséges opciónak vélsz, kitaláció. Vidal is elmondta már a csapattársaknak, hogy marad, ez a Vecchiasignora.com-on jelent meg. Marotta kismilliószor elmondta, hogy nem eladó, nincs az átadólistán sem, és még csak nem is kerestek meg minket. Ami marhára idegesítő, az a te halálbiztos megnyilvánulásaid Vidal ManU-ban igazolását illetően. A Juventus számára nem opció Arturo értékesítése, így felesleges is nélküle felálló taktikáról még csak említést is tenni. Harapni azért harapok, mert sokan nem biztosak a maradásában, de te egyenesen biztos vagy a ManU-ba szerződésről és kész tényként közlöd. Nagy különbség ám!

   Amúgy a United erejét igenis tükrözi az az EL meccs is és a most keddi is. Mind mind azt mutatja, hogy a szakmai koncepció nagyon rossz irányba halad, egyedül SAF személye volt garancia a sikerre, mert a keret gyenge, mind kezdő, mind cseresor, mind utánpótlás szinten. Ebben kezetfoghat mondjuk a legtöbb olasz csapattal, de ez más tészta. A mostani edző elképzelései nagyon úgy tűnik, hogy Angilában nem működnek, ehhez persze kell egy irányítót még csak hírből sem ismerő Mata teljesítménye is, de az is beszédes, hogy inkább ő kezd, mint Kagawa. A United van olyan szinten, mint mi a feljutás után. Nincs értelmes koncepció, áron felül veszünk játékosokat, horror fizetéssel, akiktől nem lehet megszabadulni sem, taktika kezdetleges, de legalábbis nem működő. A legtöbb friss igazolás máris sérült, vagy még pályára sem léphet. Büdös nagy káosz van, amiben jelen esetben – és meglátásom szerint -, nem igazolásokon kellene törni a buksit, hanem azon, hogyan lehetne megtalálni az ösvényt, ami kivezet a szarból. Nekünk ehhez kellett majd 4 szezon. Szóval előbb kellene csinálni egy kemény sepregetést, ami lehet nem megy egy szezon alatt, majd utána kezdeni egy koncepciót, és végigvinni. A Juventus két hetedik hely után is vonzó volt, a ManU is az lesz még egy elrontott szezon után is, de legalább lehessen látni, hogy halad valamerre. Addig nem is érdemes kopogtatni 50+ milliós játékosokért, mert csak bika fizetéssel lehet elhozni, lévén nem fog a nagy büdös bizonytalan semmibe lehetőséget látni!

   Abban biztos lehetsz, hogy ha idén sem fogunk szart sem produkálni a BL-ben, Vidal menni fog. De nem biztos, hogy Manchester lesz az uticél!

 • rakkenroll

  Contéra kicsit én is haragszok még, de csak egy kicsit.

 • LeRoi10

  Ebben az évben nagyot lehetne villantani, messze a legerősebb kerettel bírunk. Ráadásul a mai sorsoláson az is eldőlt hogy a Roma a nagy BL visszatérő évében a csoportig viszi. Ahogy tavaly láthattuk a TVs pénzek elég vaskosak tudnak lenni. Egyedüli olasz csapatként BL rájátszásban legalább egy negyeddöntőig menni még faszább lenne mint bármikor.

  • Szilveszter94

   Azért az Atlético-Juve nagy csörte lesz… én a Romát még nem írnám le, bár tény, hogy megkapták a halálcsoportot. Viszont a City egy meccsen fogható, Pellegrini hagyományosan rossz a rangadókon. Persze az esélyek ezzel együtt is a Roma EL-tavasza mellett szólnak… (…és a Roma székházában szerintem tegnap ment a nagy fejfogás, hogy pont a Bayernnek sikerült elpasszolni Benatiát 🙂 )

 • rakkenroll

  “…mert Allegri szerintem senkit nem képes felizgatni.”

  Hm, utánanéztem kicsit a fickónak, miután kinevezték, és a nőiből kiindulva, én ezt nem merném ilyen határozottan kijelenteni. Persze a csapat, az más tészta. Mindenesetre érdeklődéssel várom a szezont továbbra is.

 • Juventino

  A Napoli kiesésével és Benatia távozása után megint igazolást nyert, hogy az olasz bajnokság egy rakás szar. Nem megnyerni a scudettót védhetetlen lesz, mert az szignifikáns visszaesést feltételez a Juventus részéről, még a “riválisok” feljavulásával is. Ami az igazolásainkat illeti, SENKI olyat nem vettünk, akit a kezdőbe kéne tenni, amennyiben 4 védővel játszunk, úgy Evra mindenképpen ott lesz, de ő sem az, akit a poszton szívesen láttam volna.

  Ami a célpontjainkat illeti, Marrotta arról beszélt, hogy idén jobban odatesszük magunkat a BL-ben, de óriási a szakadék a favoritokhoz képest. És ez pontosan azért van, mert nem vettük meg

  – Rojót balhátvédbe (17, 6 millió fontért kelt el)
  – Sánchezt szántani a pályát, a Besiktas ellen is hihetetlen, mit melózott a pali (33,3 millió font)
  – Cuadradót szélső mindenesnek (40 millióról sustorognak)

  Ez a különbség, hogy nekünk nincs 60-70 milliónk erősíteni, de még egy-egy kulcsemberre sincs pénz a jelek szerint.

  És így is elköltöttünk 33 millió fontot, miközben 20 millát be is szedtünk a távozókért. Azaz 10 millió fontot tudtunk elkölteni 3 bajnoki cím után. No comment. Ha még Vidalt is eladjuk, mehet Agnelli és Marotta is a bús p*csába!

  • melakovics

   Mielőtt elkezdel savat köpködni, olvass el pár Vidal-al kapcsolatos cikket. Kijelentette, hogy marad, mi pedig kijelentettük, hogy nem eladó és nem is volt hivatalos megkeresés. Ennél többet mi nem tehettünk. Ami az igazolásainkat illeti: nem a kezdőnk minőségével volt gond tavaly sem. Conte nem tudta kihozni, azt ami bennük volt, ez nem a keret hibája. A cseresorunk volt egy rakás szar. Ide érkezett most pár értelmes arc, akikkel ha ki kell futni egy Serie A meccsre, nem para, hozzák a meccset, és nem kell azon aggódni, hogy nem tudjuk a kezdőt pihentetni. Rojo közel sem ér annyit, amennyiért megvette a MU és szerintem nem is olyan jó játékos. Cuadrado-t meg a Fior miatt sansztalan leigazolni nekünk, ezt azért látni kellene mielőtt az elmulasztása miatt fröcsögünk. Sánchez meg annyiba került, mint a teljes mercato-nk, eladással együtt. Egyelőre ennyit tudunk. Jövőre jobb lesz a tv-s jogdíjak elosztása, kicsit jobb BL mellett több lesz majd a tárcában, és tudunk igazolni. De a legfontosabb, hogy valaki kihozza a keretből, amit tud. Akkor a BL-ben sem fogunk égni!

  • Juventino

   Vidallal kapcsolatban az utolsó infó a Gazzettától az, hogy 5 millió fonton áll vagy bukik jelenleg. Ahhoz képest, hogy nem eladó. Szóval ha eljön szeptember és Vidal itt lesz, akkor tisztán játszott a vezetőség és well done, hogy az értékeinket megtartottuk. Ha lesz az a pénz, akkor jogos a sav részemről.

   A “rakás szarral” nem a cseréinket akartam minősíteni, az olasz bajnokságra viszont áll. Benítez a világ minden pénzéből (de legalábbis De Laurentiis papáéból) egy csoportkört (igaz pechjük volt) és egy selejtezős kiesést tud felmutatni. Az Inter, Milan nagy talány, a tervezett kezdőjükre nézve nem hiszem, hogy ebben az éveben tőlük fog rettegni Európa. Ha a Fiorentina tényleg megtartja Cuadradót, akkor a Romával együtt nagy eséllyel pályáznak a BL-helyekre. De a Roma is elveszített egy kulcsembert, és bár erősített is, az előszezonjuk nem volt meggyőző, meg valahogy nem is lengi körül őket a siker aurája.

   Én szeretem a Calciót, de látni kell, hogy a Bundesliga teljes joggal kapta meg a BL-helyet, a PL és a Liga is előttük jár. Én még úgy nőttem fel, hogy a Juve, Inter, Milan hármas mellett volt egy erős Parma, egy Lazio, egy gólerős, de szellős védekezésű Roma és egy feljövőben lévő Fiorentina. Ma meg a Juvét is csak szurkolói elfogultsággal lehet betenni a BL legjobb 8-ba.

   Na mindegy, mától minden kétséget és előítéletet, na meg a józan észt is sutba vágva: Forza Juve, mindhárom fronton! Remélem, eredményes szezon elé nézünk.

  • melakovics

   Én meg olyat olvastam minap, hogy most már marad, és 100% csak a Juve. Valamint, az ügynöke szerint nyár eleje óta nem volt hivatalos megkeresés. Én erre alapozom, amit gondolok Vidallal kapcsolatban. Gyakorlatilag most már nincs is értelme eladnunk. A teljes nyáron nem tudta volna Marotta megoldani a pótlását, de legalább az összeg egy részének visszaforgatását, most így kb 1,5 nappal a vége előtt pláne. Sport szakmai szempontból védhetetlen döntés lenne, és bár sokan nem szeretik Marotta-t és alkalmatalnnak tartják, de nem hülye. Ezzel én le is zárnám ezt a témát, mert ma 18:00-tól ahogy írtad is csak a Juve!

   A Serie A rengeteget vesztett az értékéből, ez igaz. Nem vitatom, hogy a németek 4. BL helye jogos-e vagy sem. Annyi történik most, hogy átalakul az élmezőny. Ahol nincs meg a koncepció, és tudatos tervezés és építkezés, azok a csapatok szorulnak egyre hátrébb. Lásd Inter és Milan. Mehetne oda Pep is akár, abban a katyvaszban ő sem tudna mit kezdeni. A Juve nagyon okosan már 2006-ban tudta, mi kell ahhoz, hogy új szintre lépjen, csak akkor jött egy Calciopoli. A sajtá stadion azóta felépült, jó szerződéssel, ötös skálán négyes teljesítménnyel, így jöhetett pl az Adidas szerződés és a jobb tv-s jogdíjak. Pár szezon után mindenki észrevette, hogy kell a saját stadion, csak nincs rá erejük. Itt a gond. Az államnak látni kellene, hogy gond van mind klub, mind válogatott szinten az olasz focival, és annyira nem nehéz kiszúrni mi a gond. Be kellene avatkozni, különben még a ruszkik is előzni fognak.

   Ettől függetlenül, így hogy csak 2 BL csapat van, nagyobb hangsúly van az EL-en. Ha a rakat csapatoból csak a fele komolyan veszi, akkor az már szép koeff pont. Az Inter, Napoli, Fior kerete alkalmas lehet erre, de még talán a Toro-é is. Annyi kellene végre, hogy ne tolják le a kisebbik sorozatot. A BL fiaskó és az EL elődöntővel együtt is az egyik legjobb nemzetközi pénzösszeg esett be. Van lehetőség, csak észre kellene venni.

   A végére pedig én is csak annyit mondhatok, hogy mától fogva teljes mellszélességgel, bizalommal, szeretettel és odaadással kell a csapat mellett/mögött állni és nagy gond nem lehet!

 • Pingback: Félidő | Bianka néni()