Vegyük komolyan!

A mindenkit izgalomban tartó Vucsinics-Guarin csere árnyékában ma este játszanak egy meccset is; a Roma ellen az elődöntőbe jutás a cél. Dino múltidézője után jöjjön hát pár gondolat arról, miért nem kellene beleszarni a kupába.

Először is szerintem a BL kiesés után a Juventusnak kötelessége minden meccset komolyan venni. Főleg ha az ellenfél az egyik fő rivális, akik úgy utálják a Juventust, mint a szart. Már Conte is utalt arra, hogy a koncentráció hiánya miatt rontottuk el az első BL meccseket. Ezt jó lenne valahogy feledtetni, márpedig hiába szépek az isztambuli vereség óta az eredmények, azért ugye senki nem gondolja komolyan, hogy egy pár magabiztos bajnoki győzelem mindent feledtet? Ellenben mondjuk a 10. kupagyőzelem, netán az EL siker már elég lenne még az olyan telhetetlen szemétládáknak is, mint én.

Aztán a kupagyőzelem is fontos lenne (mert nyilván a cél nem csupán a mai továbbjutás kell, hogy legyen, hanem a sorozat megnyerése), mert bár én ugyan nem vagyok híve a mezekre varrt csillagokra történő maszturbálásnak, de nehogy már mondjuk a Romának előbb legyen meg a tíz kupagyőzelme, mint nekünk! Márpedig ez a két klub áll jelenleg 9 sikerrel. A presztízs miatt nyerni kell ma, és a végső győzelem is a miénk kellene, hogy legyen! Hiszen a Juventusnak mindig csak a győzelem lehet a célja, nem?

Az eddigi utolsó kupagyőzelmünk góljai az 1994-95-ös idényből

Végezetül: a Juventus nyilván megnyeri a bajnokságot. Ez nem Ancelotti csapata, amely képes volt egycsillió pontos előnyről elbukni a scudettót, és a vetélytársak is sokkal gyengébbek, mint a 2000-es Lazio. Persze: minden meccs nehéz, a labda gömbölyű, a futballban bármi megtörténhet, tisztelni kell az ellenfeleket, amíg matematikailag nem biztos a siker, addig nem szabad hátradőlni, nem szabad csak a cipőt felküldeni a pályára, sok van még hátra a bajnokságból. Bla-bla. Nincs hova tartalékolnia a csapatnak, rápihenés nélküli is hozni kell a bajnoki címet, a pontrekordot úgy sem valószínű, hogy sikerül megdönteni, akkor meg mindegy, hogy 1 vagy 8 ponttal előzzük meg a másodikat a végén. Ráadásul egy “szimpla” scudetto pajzs önmagában nem támasztaná elég erőteljesen az amúgy a pályán látható előrelépést; hogy a Juventus egyre erősebb és magabiztosabb csapat.

Szóval remélem, a kupában már szokásosnak számító rotáció (Storari, Isla, Peluso, Quagliarella és Giovinco is kezdő lehet) ellenére újra elverjük a Romát, még az sem baj, ha mondjuk csak tizenegyesekkel, pénzfeldobással vagy nézői szavazatokkal. A lényeg a továbbjutás!

 • Márió Bodnár

  Izgalmasabb lesz, mint a bajnoki.

  • neuropa

   Izgalmasabb, de nem a Roma miatt.. Conte már megint makacskodik a toprongyosok játszatásával, nem szeretnék egy a tavalyihoz hasonló szégyenteljes kiesést..

  • Márió Bodnár

   Ezt megjósoltad. 😀

 • neuropa

  “tizenegyesekkel, pénzfeldobással vagy nézői szavazatokkal” :]

 • _daneeka31

  A Roma senkit sem pihentet, Conte viszont a két szélsőt és Pogbát sem játszatja. Meleg lesz a pite, benne van egy kiesés.

  • consminor

   sajnos nagyon is, a torinói csörte után a farkasok szerintem vért isznak meccs előtt + ők játszanak otthon + a felforgatott kezdőnk ugye.

  • neuropa

   Alapjáraton egy olyan Juvét várok, ami nem támad elég jól ahhoz, hogy belője a helyzeteit, mert azok csak lesznek már.. De csak annyira stabil hátul, hogy a felpörgetett Roma 15 gólszerzési lehetőségéből úgy 14-et hárítson. Ami bizony szopó.

   Csak úgy tudom elképzelni a továbbjutást, hogy mégis elég masszívan védekezünk, őket pedig egy idő után felőrli idegileg, hogy a Juve B-nek sem tudnak gólt lőni és egyszer csak megadja magát a védelmük (nem mintha olyan acélos lett volna a Juve A ellen).

  • consminor

   én is valami hasonlóra számítok. még annyit tudok elképzelni, hogyha ég a ház akkor a Mister csatárpárt cserél aztán Vidal meg Tévez eljátsza ugyanazt mint Torinóba 🙂

  • _daneeka31

   Én várok néhány védelmi megingást, főleg Chiellini és Peluso oldalán. Eladott labda is lesz bőven, a Roma pedig a labdaszerzés utáni lefordulásokban a legerősebb, az izét is így szedték ízekre + a 3-0-ás meccsen is volt egy ígéretes helyzetük még 0-0-nál, kontrából.

 • consminor

  De Sanctis még ad ma egy gólpaszt nekünk

 • Veres Szilárd

  annyira undorító hentes paraszt módjára játszanak a lómaiak, hogy ezt a meccset sem hiszem, hogy 11-en fejezik be. azért Moggi legalább ilyenkor visszafoghatná magát, hadd nyerjünk saját erőnkből :((((

 • neuropa

  Conte lesz#phat. Tövig bekaphatja.

  • Juventino

   Úgy van, szopogassák csak azt a Vidal által emlegetett cazzót (igen, Vidal is!), Conte és az egész banda – Tevez és Llorente kivételével. Ez az a vereség, amit egy szurkoló nem bocsát meg. Van olyan, hogy semmi nem jön össze, elpattognak a labdák, de hogy küzdésnek, akaratnak, spiritónak, grintának szikráját sem látni, na, olyan nem fordulhat elő. És mégis… Végtelenül kiábrándító, gusztustalan, értékelhetetlen volt az egész meccs és le se szarom, hogy a Roma is csak egy fikarcnyival volt jobb, mert nekem a Juventus a csapatom, de nem ez a mai. Lehet, nem véletlen, hogy Buffon és Chiellini hiányában, de gyalázatos, hogy nem volt olyan játékos a pályán, aki űzte, hajtotta volna a többit (Pirlo meg Marci, édes Istenem, ha ezekkel tervezzük a “jövőt”…). Látom magam előtt Alex arcát, ahogy üvöltve tüzeli a társait, és nem rémlik senki, aki ma akár csak hasonlót tett volna, legfeljebb a bíróval perlekedésben élték ki magukat ezek a szerencsétlenek. Még Conte is csak eltapsolgatott, néha bekiabált valamit, de beleszarós nemtörődömséggel alibiztük végig a meccset a Roma ellen, baszod! Az ellen a Roma ellen, akik most megszerezhetik a tizediket, velünk ellentétben… Önbecsülés, valaki?

   Lehet így is persze, csak akkor tessék szólni előre, hogy le se szarjuk, ne nézzétek, majd hétvégén focizunk, most pihenünk. De akkor lehetett volna Padoinnal, Asamoah-val, Caceressel kezdeni, biztos komolyabban vették volna. Óriási csalódás volt ez a mai nap, és oké, ők is emberek, de ne mondja senki, hogy ennyi volt bennük mára. Szartunk bele és ez lett a vége. Komolyan, mintha ki akartunk volna esni…

   U.I.: ha végül kiderül, hogy szabályos gólt vettek el, az sem változtat semmin, pontosan azt kaptuk, amit érdemeltünk a mai teljesítményért

 • _daneeka31

  Az év szégyene, hogy Islát nem sikerült rásózni az izére.
  Ha Peluso gólját megadták volna…

  • Kelosz

   Mondjuk Isla klasszisokkal jobb volt tegnap, mint Peluso.

 • HungarianMotorMouse

  Ilyen gyáván kiállni, még a fakóval is szégyen. Bonucci két hibája kellett a gólhoz, bakker!!!!!!!!

  A Juve legjobbja Benito volt… 🙂

  • neuropa

   Pedig magához képest még ő is gyenge volt. 😀

 • Enslaver

  Nem tudom Conte mi a faszt képzelt, az ő nyakába lehet varrni ezt a kiesést. Egy motiválatlan cserecsapat lézengett ma a pályán. 150 ponttal vezetjük a bajnokságot, és a kupában egy nem gyenge Roma ellen cserecsapatot küld pályára. Ezt sikerült jól elbaszkurálnia. Mert lehet gyengébb csapatok ellen cseréket játszatni egy gyenge csapat ellen, de nem egy Roma szintű, bosszúvágytól fűtött csapat ellen. Nem mellesleg ez már a negyeddöntő volt. Azt nem értem miért kellett tartalékolni, mert a Lazio elleni hétvégi bajnoki meccs elenyésző fontosságú a kupa negyeddöntőhöz képest. Mindenesetre köszönhetik a rómaiak Conte félvállról vételének és balfogásának. Remélem nem csinál viccet az EL sorozatból is. Vagy lehet, h a bajnokságban akar minden meccset megnyerni a Mister, és ezért tartalákolt a mai meccsen (ez esetben bocsánatosabb a bűne)…

  • Juventino

   Contéval kapcsolatban nem vitatkozom, és igaz, hogy Isla, Pelus és a két balfék, aki csatárposzton volt felírva az összeállításban gyalázatos volt, de kérdem én: mit tett hozzá Vidal, Pirlo, Marci vagy a vice irányító Bonucci aka az A-csapat? Ugyanolyan gyalázatosak voltak, és bár Tevez és Nando talán nem lettek volna képesek erre a szintre lesüllyedni, ezek előtt a gyászhuszárok előtt velük sem mentünk volna sokkal többre, hacsak egyénileg meg nem oldják. Itt valami végletesen el volt cseszve, de kár a miérteket keresni, mert nem tudok magyarázatot elfogadni, még a 110 pontos bajnokság sem lenne elégtétel ezért a gyalázatért…

 • Merlin91

  Guarinnal nyertetek volna.

  (Vicc volt.)

 • Kelosz

  Én kb erre számítottam. Minden évben azok játszanak a kupában, akik egyébként kevés lehetőséget kapnak, Igazából a rotációt nem értem. A Lazio ellen is lehetett volna rotálni, itt meg nyerni és akkor már célegyenesben lenne a csapat. Az EL még messze van. Lehet hogy Conte inkább nemzetközi kupát akar nyerni? Az sem lesz könnyű.

 • Petya85

  Nagy bajnoki menetelés ide vagy oda, azért ezzel a csapattal ilyen kupaidényt produkálni nem túl meggyőző (szerintem most nagyon finom úrihölgy voltam). Kiváncsian várom a törökök elleni kezdőt.

 • rakkenroll

  Nem erre számítottam Olaszország két jelenleg legjobb formában lévő csapatától, meg úgy általában nem ezt várom a Juventustól, az összjáték fos volt, de legalább nem küzdöttek, már alig vártam a meccs végét.