Na, tényleg takaroggyá!

Múlt alkalommal kifejtettem, hogy szerintem a szar játékra kiváló ellenszer és egyben mentség is, ha eredményekkel párosul. Természetesen nagyszerű élmény látni, ahogy megalázzuk az ellenfelet, de nekem az sem fáj, ha 0 kapuralövés mellett nyerünk 2-0-ra. Ám most beleszaladtunk a péniszek erdejébe. Méghozzá tátott szájjal. Írok az eseményről, bár igazából egyáltalán nem láttam a meccset, hiszen Uzipov és Therapy? koncerten voltam az A38-on. Vélhetően jobban jártam.

Valamikor 96-97 környékén még javában lehetett kapni az újságárusoknál a Morbid nevű humormagazint, ami számomra azóta is megmagyarázhatatlan. Az újság humora ugyanis főleg a rasszizmusra, nácizmusra és a buzikra volt kihegyezve – egyértelmű, hogy egy későbbi Bianka néni stábtagnak kötelező olvasmány volt. Na, valamikor ekkoriban volt egy rajz benne, amin egy háztetőn láttuk Batmant, amint izomból kúrja Robint, miközben azt üvölti a fülébe: „Sokat kell még tanulnod, Robi fiam!!!” Ez a mondat nekem 20 éve olyan szállóige, amit rajtam kívül senki más nem ismer. Sajnálatos. Viszont ez a rajz jutott eszembe, miközben kaptam a push notificationoket és a szerkesztőség tagjainak leveleit – csak éppen Marrotta kúrja Paraticit a klubszékház teraszán.

Ez Bristolban volt, na.

Benatia elengedése nem volt jó ötlet. Főleg azért, mert valójában a Chiellini, Bonucci, Benatia hármas volt a legerősebb három védőnk. Most viszont ebből a háromból egyetlen egy sem bevethető. Mehetünk neki a következő legalább három ellenfélnek a Rugani, De Sciglio (Caceres?) belső védőpárossal. Még jó, hogy 11 pont előnyünk van.

És nem ez lesz a legnagyobb gond, ha így megy tovább, hiszen tegnap az történt, hogy az ellenféltől Zapata több góllal zárta a meccset, mint ahányszor mi kapura lőttünk. Hoppágeci!

Az Atalanta ellen nem tartalékolhattunk, hiszen egyenes kieséses kupameccs volt, Mister!

Az 50. percben rúgtuk az első szögletet, a 68. percig kapura sem sikerült lőni. Ronaldo meg mi a kurva anyjának rúg szabadrúgásokat, tényleg. Imádom, meg minden, engem meg is erőszakolhatna 100 000 dollárért, de könyörgök, ne rúgjon több szabadrúgást, felsír a labda, a gyep, az arra szálló madarak, de még az ellenfél is, amikor picsánrúgja a pettyest!

Lássuk be, a Rugani, De Sciglio belső kettőssel és főleg a Matuidi, Bentancur, Khedira hármassal nemhogy BL-t, de kölyökbajnokságokat is csak nagyon nehezen tudnánk nyerni.

Cancelo a Lazio elleni teljesítményét kiválóan ellensúlyozta a tegnap mutatott produkcióval, miközben rájöhetünk, hogy Mandzukic mennyire fontos szereplője is ennek a csapatnak. Rohadtul hiányzik.

Közben jegyezzük meg, hogy az Atalanta az elmúlt 3 hazai meccsén összesen 10 gólt vágott. Nem rossz. Nekik legalábbis.

Allegri szerint egy csak egy balszerencsés nap volt, ami törvényszerűen érkezett: sok a sérült, sokan jönnek vissza sérülésből. Kifogyott a szufla, amiből vissza lehet jönni, de előfordul, hogy közben kapunk egy-két pofont. Mondjuk talán nem a kupában kellett volna, ha annyira triplázni akartunk.

Jó hír: Mandzukic, Pjanic (és Khedira) újra bevethető lesz hétvégén. Chiellini csak két hét állítólag, tehát az Atleti ellen már játszhat.

Az biztos, hogy valamit ki kell találni a támadásokra, mert Ronaldo általában egyedül rúg 20-szor kapura egy meccsen, most meg az egész csapat nem rúgott 20-szor kapura az elmúlt hónapban.

Részemről mindazonáltal tartom: In Allegri we trust.

Jövőre meg majd meglátjuk, Zidane-nal mire megy a csapat.

Egyébként a mester első szezonja lesz, amikor nem húzza be a bajnokságot és a kupát IS. Mondjuk tény, hogy néha előfordulhat ilyesmi.

A Roma viszont hetet szopott. Nem nagy vigasz, de azért vicces.