Kénytelenek vagyunk komolyan foglalkozni a lehetőséggel, hogy Cristiano Ronaldo a Juventus játékosa lesz

Most mi van, de tényleg? 

Fő a vidámság!

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ha valami megjelenik a Marca címlapján, abban okunk van jobban hinni, mint ha a Lokál sportrovatában lenne mínuszos hír. Dino, akinek fotografikus memóriája (és luxusjachtja) van, egyből azt írta, amikor megindult a Bianka néni listáján a thread, hogy “azt is megírták anno, hogy Dzsudzsákot figyeli a Real Madrid.” Mindenesetre az, hogy a listánkon is téma lett Ronaldo esetleges leigazolása, már önmagában azt jelenti, hogy zörög a haraszt.

S4tchy konokul tagadja, hogy lehetséges lenne, Tyler is szkeptikus, de szokatlanul megengedő, Darti ebben reménykedik kb 10 éve, úgyhogy kellően feltüzelt, ami viszont meglepő, hogy országok gazdaságát egyetlen arcizomrándulás nélkül padlóra küldő Dino lelkesebb, mint amikor először látta meg Dartit alsógatyában.

Nálam a listán csak szebb, és okosabb férfiak vannak, ezért nem sokat számít, de én már Ronaldo BL-döntőt követő nyilatkozata után feldobtam a listán, hogy több szempontból is lenne értelme a Juve-Ronaldo házasságnak.

Szándékos naivitással, több fontos körülmény figyelembe vételének teljes ignorálásával, mintegy a levegőbe puffogtatva ez így néz ki:

– A Real Madrid már kiszedte CR-ből, ami benne volt, és most Neymar kedvéért eldobná, mint egy teleszart Nemzeti Sportot. Ketten nem férnek el a pályán, a portugál pedig már 33 éves, ráadásul éppen zsinórban három megnyert BL után amúgy sem árt frissíteni egy kicsit a csapaton. Idén még szemmel látható pénzt ki lehet szedni Ronaldóból, akinek a csillagászati fizetését is megspórolják (Neymar likes this).

– A Juventus leszarja, hogy 33 éves, neki egy dologra kell: BL-t akar nyerni. Lássuk be, a zsinórban nyolcadik scudetto ígéretétől nem égnek le a gumik a rajtnál, és már csak egy lényeges előrelépési lehetőség van a klub előtt: ha a világ trónját veszi célba. Ehhez Ronaldónál nincs jobb választás, ezt talán nem kell bizonygatni, és hiába lenne minden idők legdrágább Juve-igazolása még a diszkont 120 millióra lenyomott ár is, aki kifizet 94-et Higuaínért, az menjen a picsába, ha nem ad a negyedével többet Ronaldóért. És ugye felszabadul Gigi és Röfi fizuja (kb 12 millió euró), ami még mindig a kanyarban nincs Ronaldóéhoz képest, de az sem mellékes, hogy marketingértékben (szurkolóul: mezeladás) hozzád a klub értékéhez.

Cristiano Ronaldo el fogja hagyni a Real Madridot. Az ott nem egy elszólás volt, hanem búcsú. Jól is teszi, ebben a sztoriban nincs már több. A madridiakkal megnyert ezredik BL-serleg pont annyit ér neki, mint a Juventusnak a tízezredik scudettópajzs. Pénze már van elég, nyert már eleget, és ha még van benne ambíció, hogy valami nagyot dobbantson, akkor a Juventushoz igazol. Rojtosra mantrázott tény, hogy egy BL-győzelem a Juventusszal annyit ér, mint tíz a Reallal, ráadásul az egyetlen játékos lenne, aki mindhárom topligában bajnoki címet szerez. Meg BL-győzelmet is. Ha létezik ebben az üzletben emberi tényező, akkor Ronaldónak biztos fontos volt, hogy Torinóban az egész stadion megtapsolta az ollózása után.

Soha, sehol nem tapsolták még meg

A portugálnak egyébként sem áll 2-3 reális lehetőségnél több a rendelkezésére. Ha hinni lehet a híreknek, a spanyol klubokra, illetve a PSG-re továbbra is a korábban meghatározott, egymilliárd eurós kivásárlási ár vonatkozik, azaz marad kb a Bayern München, az angolok (illetve minden valószínűség szerint csak a Manchester United), és a Juventus. Elmehetne Amerikába, vagy Kínába is, de szerintünk ennél még sokkal több ambíció van benne. Azt nem gondoljuk, hogy kívánja a szervezete a Premier League darálását, a Bayern és a Juventus közül pedig a fentiek mind-mind mellettünk szólnak.

És még valami: a Juventus kétszer is elhalasztotta a bérletvásárlás megnyitását, az árakat viszont már bejelentette: durván megnőttek a bérletárak, bizonyos kategóriákban akár 30 százalékkal is többet kell fizetni egy szezonbérletért.

Szóval akkor most mi van? Már lassan minden újság lehozta, közben már olyan hírek is jöttek, hogy már nyomják a mezét, de mi még mindig nem akarjuk elhinni, hogy valóság lehet belőle. De gondoljunk csak bele, mekkora troll lenne a Juventus, ha csúcsra járatná a ronaldós sztorit, aztán bejelentené Falcinellit. Vagy hogy visszahozza Moise Keant. 

A legfontosabbat a végére hagytam: TAGDÍJ!