Már csak egyet kell aludni

Vészesen közeleg a szombat este. Már mindenki hetek óta úgyis csak erről beszél, így mi is összedugtuk a _fejünket.

Fosol?

_benito: Gyomorgörccsel kelek/fekszem, és ez napról napra egyre rosszabb lesz. Engem a Bayern elleni kiesés is annyira megviselt tavaly, hogy hónapokig alig tértem magamhoz. Hozzávéve, hogy a Veszprém is BL-elődöntőzik aznap, bekészítettem egy flaskát, amiben langyos vízben elkevertem egy-egy levél andaxint, váliumot és ketamint.

Darti: Izgulok. De nem fosok.

Dina: Pozitív izgalom van bennem!

s4tch: naná. Ha nem lenne bennem némi drukk, az azt jelentené, nem érdekel. Egyébként bízom a csapatban.

Tyler: Igen, és a meccstől is tartok.

A két csapat megnyerte saját bajnokságát, és sokak szerint ez a döntő végre tényleg Európa két legerősebb csapatát állítja szembe. Mit gondolsz te erről?

_benito: A Juventus a világ legerősebb csapata jelen pillanatban, a döntő másik résztvevője lehetne 2-3 másik csapat, és akkor ugyanúgy megállná a helyét a megállapítás. A Juve nélkül viszont nem.

Darti: Szerintem a Real tavaly az elmúlt évek leggyengébb döntőjét nyerte meg. Idén Kassai Mester jól elintézte a Bayernt a madridiak ellenében, de talán egy normális bíróval sem Vidalék jutottak volna tovább. Mindenesetre valóban nem tudnék most jobb csapatokat mondani.

Dina: Az angolokat most hanyagoljuk, így maximum arról lehet beszélni, hogy a Real, a Juve és a Bayern jelenleg a legjobb Európában. Egy Juve-Bayern, de egy Bayern-Real döntő esetében sem lehetne ok a szájhúzogatásra.

s4tch: szerintem a Bayern a bíráskodás miatt nem jutott tovább Madridban. Viszont a Real most jobb formában van, mint mikor a negyeddöntőt játszották.

Tyler: Egyetértek Dinával: a Bayern, a Real és a Juve Európa három legerősebb csapata, így végül is nem hülység a felvetés.

Azon kívül, hogy rendesen összevásárolták őket, mitől olyan jó ez a Real?

_benito: Attól, hogy ők a Real Madrid, és ez egy döntőben nagyon sokat számít. Olyan a Real ellen döntőzni, mint egy német csapat ellen büntetőpárbajt vívni: jó nagy hátrányból indulsz. De a Chelsea megmutatta, hogy utóbbi nem akadály, mi most a másik dogmába töröljük bele a lábunkat, szt csókolom.

Darti: Az elmúlt évekből nem nagyon emlékszem Galaktikus stílusú vásárlásra, bár tényleg menő játékosok vannak ott. De azért nem hasonlít arra a csapatra, amit 3-1-re vertünk agyon Torinóban sok sok éve. Zidane ért ehhez a játékhoz. De szerencsére nem annyira, mint Allegri.

Dina: Én ezt az összevásárlást annyira NEM ADOM. A Real láthatólag teljesen más utat jár, mint a Galatikus-érában. A középpálya nagyon OTT VAN, Marcelo pedig elpusztíthatatlan (szleng tanfolyamra járok, azóta elég menő a nyelvi kifejezéstáram)

s4tch: baromi stabil a középpálya.

Tyler: Zidane egy elég fasza kis olasz csapatot rakott össze a Realból: ha kell, tudnak védekezni, támadásban meg mindig is jók voltak.

A döntőket sokszor apróságok döntik el: pici les, utolsó perces egyenlítés, esetleg fordítás. A mázlit figyelmen kívül hagyva: mire építhetünk?

_benito: Jobbak vagyunk, jobb az edzőnk, egységesebb a csapat. Nem kell sokat gondolkodni, minden mellettünk szól a Real Madrid real madridságának kivételével.

Darti: Erről én írok holnap egy hosszabbat! Rengeteg dologra építhetünk. Leginkább arra, hogy kurvajók vagyunk.

Dina: Torinónak hűvösebb a klímája, mint Madridnak, Cardiff pedig nem a trópusi melegről híres. Ez kétségtelen előny. Az sem mindegy, hogy a két csapat hogyan kezeli majd a jetlaget.

s4tch: Allegrire, és arra a taktikai felkészültségre, egyben kiszámíthatatlanságra, ami a BL kieséses szakaszában, különösen a Barcelona és a Monaco ellen is jellemezte a Juvét.

Tyler: Allegrire, meg arra, hogy ha alacsonyabb szinten is, de az elmúlt három évben rutint szereztünk a kupadöntőkben. A mostani Juve egy nagyon nyugodt, ésszel játszó csapat, rendkívüli tartással.

Túl sok döntőt bukunk, a Real meg általában nyeri őket… Ez szerepet játszhat?

_benito: HISZEM, HOGY NEM!

Darti: Nem tudom, milyen szerepet játszhatna ez a győzelmünkben…

Dina: A Reál döntőbeli szerepléseivel kapcsolatos mítosz kétségtelenül létezik: elég erős ahhoz, ne lehessen egy kézlegyintéssel elintézni. De nem gondolom, hogy ez mondjuk Mandzukicot különösen érdekelné.

s4tch: sajnos igen. Egyrészt a fél csapat ott volt Berlinben, másrészt az összes sajtótájékoztatón elhangzik ezzel kapcsolatos kérdés, szinte képtelenség minden játékosnak ettől függetlenítenie magát.

Tyler: Igen, de azért remélem, nem görcsölnek túlzottan rá a játékosok erre az aspektusra.

Ki lesz a nyerő emberünk?

_benito: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Pjanic, Khedira – Dani Alves, Dybala, Mandzukic – Higuaín.

Darti: Bencsi válasza könnyfakasztó, de ha eltekintünk ettől a hálivúdi butaságtól, akkor nyilvánvalóan Bonucci.

Dina: Valamelyik támadó.

s4tch: az öltözőben Dani Alves, a pályán Pjanic.

Tyler: Chiellini vagy Alves.

https://www.instagram.com/p/BUyWtQbhjrT/

Tippelni elég buzis, úgyhogy tippeljünk!

_benito: 3-1 ide.

Darti: 2-0. Rendben lesz minden.

Dina: 2-0-ra győzünk.

s4tch: 1-0 ide.

Tyler: 2-1 ide.