Erőpróba

Adja magát, hogy felidézzük régi gyorskommentünket: Majd meglátjuk, mire lesz ez elég Európában!

A csapat elutazott Portugáliába, hogy kiderítsük.

A sorsolás óta eltelt néhány hónap, majd a múlt heti és tegnapi fordulók alapján sokat árnyalódhatott akkori véleményünk. Egyrészt jól látszik, hogy egyáltalán nem kellett volna fosni ettől a Barcától, ahogy a Manchester City is egészen harmatosnak tűnt (hiába lőttek öt gólt egy fasza meccsen). Azonban ahogy ízlelgettük a Porto nevét, a kezdeti elégedettség azért nem tudta távol tartani a fosóreflexünket.

A Porto hazája bajnokságában killing frenzyben van éppen, bajnokin nem kapott ki augusztus 28 óta, az elmúlt hat mérkőzésen 17 gólt lőve és mindössze négyet kapva nyert. Oké, az Estoril és a Tondela nem éppen Juve-szintű ellenfelek, de mi sem becsüljük le a Palermo és a Crotone ellen elért győzelmeinket.

Eközben úgy néz ki, hogy a Juventus végre megszakította a béna sormintát, sikerült kupameccs után is nyerni! Nézzük, így néz ki a lista, aminek a végéről most hiányzik a soros vereség:

1-2-3-4-bukó-1-2-3-4-bukó

Elmúlt hat meccsünket mi is behúztuk, köztük az izé ellenit is (a Portónak is megvolt az elmúlt hat meccs között a rangadó – az éllovas Sportingot verték).

A csapat háza táján a fene tudja mi van. Bonucci szinte biztosan a lelátóról nézheti a srácok létfontosságú meccsét. Ami szerkesztőségünk egybehangzó véleménye szerint helyes döntés. Felesleges is fejtegetni. Bonucci dolga a játék, nem az, hogy az edzőjét nyilvánosan kritizálja (pláne egy győztes meccsen). A büntetés kollektív mivolta biztosan hatásos lesz, mindamellett reméljük, hogy nem a Barzagli, Chiellini, Rugani hármas valamelyik tagján megy el a mérkőzés. Feltételezve, hogy egészségesek. Nyilván nagyon fog hiányozni Bonucci, hogy rohadna meg.

Allegri saját magát csak nem ültetheti a lelátóra, ő jótékonysági befizetést teljesít a mai napon. Ennek oka, hogy neki sem sikerült úriemberhez méltóan kezelnie a felmerülő problémát. Konkrétan lefaszfejezte Bonuccit.

Csak gratulálni tudunk.

Közben Higuain megerősített mindenkit, hogy Dybala csodálatos játékos, megnyerhetjük a BL-t (még jó, hiszen még nem estünk ki). Mi viszont azt szeretnénk látni tőle, hogy az igazán fontos meccseken is fossa a gólokat, egyrészt mert nagy szükség van erre, másrészt mert jó volna betömni a károgók pofáját néhány gólt érő lövéssel vagy fejessel.

Lippi is megeresztett egy távolsági hívást Hsziangcsienből, és azt találta mondani, hog szerinte Allegri maradjon csak szépen a Juvénál. Egyet tudunk érteni ezzel. De mivel gerinctelen férgek vagyunk, önálló vélemény nélkül, ha más szelek fújnak, simán leírjuk, hogy TAKAROGGYON!

Egymás elleni mérlegünk kiváló. A Porto még sosem nyert a Juventus ellen. A BL-ben 1 győzelem és 1 döntetlen a mérleg (A juventus.com szerint legalábbis, a goal.com szerint 2 győzelem, 1 döntetlen – szerintünk a goal.com egy rakás szar), a KEK-ben pedig a döntőben sikerült találkozni velük – 1984 május 16-án. Az eredményt nyilván mindenki tudja!

2-1

Ugyanakkor fontos szem előtt tartani, hogy az elmúlt 5 nekifutásból egyetlen olasz csapat sem tudta győztesként elhagyni a Porto pályáját. Legutóbb a rómaiak láthatták meg, hogy mire elég a csapatuk Európában.

Már az nagy szám lenne, ha nem kapnánk gólt, hiszen a portugálok az elmúlt 12 hazai meccsükön mindig betaláltak. Miközben mi az elmúlt 8 BL-meccsünkön kizárólag a Sevilla ellen nem találtunk be idegenben.

A gólszerzést nagyban elősegítheti, hogy a nemrég feltalált új formációban állunk fel most is. Allegri legalábbis eddig négy játékost volt hajlandó megnevezni a kezdőcsapatból: Higuain, Dybala, Mandzukic és Cuadrado.

Kérdéses, hogy Lichti vagy Dani Alves kezd-e a jobb oldalon. Kik lesznek a középső védőink? Valamint, hogy a középpályán Marchisio vagy Khedira fog-e bohóckodni Pjanic mellett.

Mondanám, hogy egy barátságos X-et vagy szűk vendéggyőzelmet látok magam előtt, de amennyire KRÉZI mostanában a Bajnokok Ligája, nem merek tippelgetésekbe bonyolódni. Nem szar ez a Porto, és úgy fognak menni a pályán, mint a mérgezett egér. Oda kell figyelni!

Érdekesség: utolsó góljainkat a Porto ellen Del Piero, Montero és Trezeguet szerezték. <3

És végül, hogy ne maradjatok videó nélkül. Ideteszem blogunk himnuszát: