Must win, pt. 64831

A kukások ugyan idegenben emberesen lepenelték a Frosinonét (Higuain eddig a liga legjobbja, ki gondolta volna fél éve), de:

  • Roma – Milan 1:1
  • Fiorentina – Lazio 1:3
  • Izé – Berardi 0:1

A dobogóért küzdő csapatok közül csak a kukások nyertek, hoppácska, ilyen is ritkán fordul elő. Ezek után nem baszhatunk ki magunkkal, muszáj gólkülönbséggel megelőzni a bűzösebb hullarablókat, és felzárkózni a második helyre. Viszont – és ez is a poszt első számú apropója – nem is lesz ez olyan egyszerű.

Egyrészt ott az ellenfél. A Samp döcögősen indult Montellával, de pár hete elkapták a fonalat, ikszeltek a Lazióval, meggyőzően bezúzták a Palermót, és 3:0-ás vezetésig egészen pofásan játszottak a városi rangadón is. Számukra az elrontott rajt után idén elsősorban a bennmaradás lehet a tét, ezzel együtt mind Montellának, mind a habókos elnöküknek nincs nagyobb skalp a Juventusnál. De Silvestrin kívül nincs hiányzójuk, tele lesz a Luigi Ferraris, tét nélkül saraboló, erőszakos ellenfélre készülhetünk.

marcsiA Samp mondjuk a gálakezdőnknek nem lehetne akadály – de hol van most az a gálakezdő, ugye. A legfontosabb hiányzóról itten balra látható a lényeg: Marchisio eltiltott, és borítékolható, hogy hiányozni fog. Hogy mennyire, azt előre képtelenség megmondani (kivéve, ha te vagy Darti, az Orákulum, de ő most épp egy japán acélgyárat vesz az egyik zabigyerekének, amit egy magát férfinak mondó, feszes testű transzi szült neki). Csak az biztos, hogy vele idén veretlenek vagyunk a bajnokságban, nélküle viszont négy zakó mellett két győzelem áll. Igaz, Khedira a pályán lesz, aki szintén hasonló talizmán: vele 8 meccsen 7-1-0 a mérleg. Ma kiderül, Marcsi vagy Sami varázsereje az erősebb.

Vagy esetleg Hernanesé, aki a hírek helyett registát játszhat ma, és akit Allegri meg is védett a tegnapi sajtótájékoztatóján: a brazil Max szerint remekül játszott az Etihadban, ahol emlékezetes módon hátrányból fordítva győztünk. Mi inkább arra a Hernanesre emlékszünk, aki horror gyenge volt Nápolyban, aki kiállíttatta magát Bielefeldben, és akit le kellett cserélni a Milan ellen, hogy esélyünk legyen a győzelemre. Hernanes eddig két bajnokit tolt végig, ezeken egy döntetlen és egy győzelem a mérleg, de ennél beszédesebb, hogy Hernanes – leszámítva a csupán 40 percet játszó, szegény Ruganit – a whoscored szerint a legrosszabb mezőnyjátékosunk. Imádkozunk a futball isteneihez, hogy mindenki érdekében Hernyó hozza a manchesteri formáját.

A sérültek a szokásosak: Mandzukic, Lemina és Barza már a következő fordulóra felépülhetnek, Győzi gyógyulása viszont talán tovább húzódik. Kwadcsi a keretben, remélhetőleg kap megint egy laza fél órát. Várható kezdő: Buffon – Rugani (aki az utolsó hírek szerint Caceres helyett játszhat, hurrá), Bonucci, Chiellini – Licht, Khedira, Hernyó, Pogba, Szandi – Dybala, Morata. Destroy!