Dybala, Bonucci, Zaza, Pepe

Fura érzés már délután ötkor bebaszni győzelmet ünnepelni! De mindenképpen jó. Szerencsére idén még nem látogattam meg a munkahelyemet, ezért lehetőségem volt Tibor százados társaságában megnézni a mérkőzést az egyik tulajdonomban álló budapesti sportkocsmában. Minden remekül alakult, hiszen kiváló mérkőzést láthattunk, valamint Pepinnyó is betalált, aminek szinte jobban örültünk, mint a saját góljainknak.

A kezdőben egyetlen meglepetés volt, vagy ha úgy vesszük, kettő. Vagy nevezzük váratlan fejleménynek. Aminek akarjuk. Szinte mindegy. Nemigaz?

Tehát a Buffon – Chiellini, Bonucci, Caceres – SandroSandor, Pogba, Khedira, Marchisio, Lichtimichti – Dybala, Morata tucattal kezdtük meg a mérkőzést. Az érdekes az, hogy Barzagli nem kezdett, de az sem semmi, hogy helyette nem Rugani került be a kezdőbe, hanem Caceres. Nekünk ez tökmindegy, de annak fényében, hogy Rugani állítólag a világ legjobb fiatal védője, Caceres pedig legkésőbb az idény végén tutira elhúz… fura. Mindenesetre Caceres jelenléte különösebben nem tűnt fel, főleg azért, mert eléggé durván domináltuk a játékot. Allegri azt majd tudja, hogy ki miért játszik és miért nem. Takarodjon!

Szerencsére sokat nem kellett várnunk a megnyugtató vezető gólra, hiszen a Lichti buktatásáért jóindulatúan (szerintem először labda volt) megítélt szabadrúgást Dybala imponáló magabiztossággal baszarintotta bele a kapuba. Ki is rendeltem egy Buffalo csirkeszárnyakat, pedig csirkecsíkokat akartam, basszameg a kutya.

A Del Neri által kellően megadóra, nyugisra és ellenállást nem tanúsítóra trenírozott Hellász részéről egy egészen brilliáns Pazzini lövésre futotta, amit Buffon szintén bravúros mozdulattal tolt mellé. Sikongattunk, fröcskölt a számból a csirkeszárny. Kurvára nem azt akartam enni.

Lényegében annyira kellett izgulnunk a meccs során, mint Pista bácsinak egy 100 000 000 forintos John Deere aratógép volánja mögött, amikor az GPS-irányítással teszi meg a hetvenharmadik kört a négyezer hektáros birtokán, ő meg csak a Barátok közt maratont nézi közben.

Pogba tanár volt, L E I G Á Z T A az ellen játékosait, gyakran éreztük azt, hogy szívesen megállna nevetni közben. A félidő csattanója volt, amikor Bonucci feje találkozott a labdával, majd 170 km/h-ás sebességgel belevágódott a játékszer a hálóba! (Dyabala assziszt, ‘oppá.) Akkora gól volt, hogy felszippantottam egy kis csiliszószt örömömben (jók voltak egyébként a szárnyak is). 2-0 volt félidei eredmény, de a másik televízióra pillantva láttuk, hogy a római horda is megy már kettővel… sajnos. 🙁

A második félidőben óramű pontossággal hagyta el a pályát Khedira, hogy átadja a helyét Sturarónak, aki később fejberúghatott ollózás közben egy ellenséges játékost a saját 16-osán belül. Azért szép próbálkozás volt.

Majd érkezett Zaza! Érkezésekor humorosan megjegyeztem, hogy Zaza bejön, tehát 3-0 lesz a vége. Erre hamarosan 3-0 lett. Az van, hogy Zazának lassan új mutatót kell kitalálni… a játékperc/gól helyett az érintés/gól jobban illene hozzá, de mindkettőben elég faszán áll. Hihetetlen, hogy 4 csatárunk van, és szívem szerint mindegyikkel lefeküdnék, de az biztos, hogy mindegyiket szívesen látom a pályán (bár Mandzukicról épp készül egy cikk, hogy hová tegyük a semmirekellő gyilkológépet). Csodálatos volt.

Itt kicsit vissza is ugranék a Caceres vs Rugani témához is. Tehát lehet értetlenül nézni, hogy miért nem játszik Rugani vagy Zaza… de az van, hogy Allegrivel tavaly BL-döntőt játszottunk, Olasz kupát, Serie A-t és Szuperkupát is nyertünk. Most pedig rendkívül hosszú győzelmi szériát tolunk éppen a bajnokságban. Egyszerűen nincs semmilyen okunk arra, hogy megkérdőjelezzük a döntéseit. Még ez is… takarodjon!!!!

Rugani azért beállt az utolsó tíz percre. Biztosan jó érzés volt neki! Én is szívesen játszanék tíz percet abban a szép stadionban.

A 3. gólunk után átnéztünk a másik tévére, ahol azt láttuk, hogy szabadrúgáshoz jut a Chievo! Pepinnyó percekkel korábban érkezett a pályára, tehát felkiáltottam, hogy Pepinnyó berakja, hiszen a Fiorentina ellen is ilyentájt szerzett egyenlítő gólt, amit élőben láthattunk a mínusz egymilliárd fokban, abban a fosadék Olimpikóban. Tibor százados szerint ő jósolta meg a dolgot, de szerintem csak a rettenetesen sok alkohol zavarta meg az elméjét… Szerintetek?

Na, a lényeg az. Hogy PEPINNYÓ BEVÁGTA, MINT A SZART! Üvöltve röhögtünk, hát ennél már csak az lenne csodálatosabb, ha az afrikiak és az izé is szívna, de egyelőre utóbbi éppen nyerésre áll.

Még jó, hogy létezik a gólbíró és a számítógépes analizátor! Ki tudja, milyen találatokat nem adnának meg nélküle!!!

Folytattuk a győzelmi szériát! Csodálatos, magabiztos játékkal jöttünk vissza a szünetből, ez kellett. Mindenkit szeretünk! Megbasszuk a Bayern Monacót!!!!