Arcok

Janus_coinMa két, meglehetősen ellentmondásos idényt futó csapat találkozik Juventusban. A City kapott gól nélkül megnyert fél tucatnyi találkozóval indította a bajnokságot, hogy aztán letérdeljen Rotama és Dzsumankics elé, majd lecsússzon az első helyről a PL-ben, majd ismét összekapja magát, lendületből nyerjen hármat a BL-ben, majd hétvégén hazai pályán szopikázzon a szintén kiszámíthatatlan ‘Pooltól, és visszacsússzon a dobogó aljára, átadva helyét Ranieri Leicseszterének. A Juventus meg képes egy héten belül aláfeküdni a Napolinak, majd kérlelhetetlenül leoktatni a Sevillát – sokat elmond a szezonunkról, hogy még nem nyertünk zsinórban három mérkőzést. Most két győzelemből jövünk, a sorminta alapján ez ikszkettő. Ha viszont mindkét csapat a jobbik arcát kapja elő mára, egész mutatós, tempós foci is lehet ebből – ugyanakkor benne van a pakliban bármelyik csapat betlije is.

Az arabok várhatóan tartalékosan érkeznek: várhatóan Bony (32), Nasri (28), a csoportnyitányon Chiellinit öngólba hágó Kompany (9), Silva (29), Mangala (54) és Zabaleta (9) is hiányozni fog tőlük. Fun fact: ezért a fél csapatnyi játékosért a zárójelekben feltüntetett, közelítő értékeket figyelembe véve ~160 millát fizettek – ez több, mint az emlékezetes, Real elleni BL-elődöntőn pályára lépő kezdőnk összesített beszerzési értéke. A tartalékos City állománya sem lesz gyenge, bár a De Bruyne, Sterling, Otamendi, Fernandinho, Aguero hatosért fizetett ~267 eurómihály csak akkor tűnik soknak, ha nem tudod, Dincsi mennyit költ testékszerekre és hullák eltüntetésére, havonta. Visszatérve a Cityre, a tőlük mostanában megszokott 4-2-3-1-gyel érkeznek, Touré a sérülések miatt előrébb lép egy sorral, De Bruyne kimegy a szélre, Aguero lesz a kilences, és egy mezei futóbolondtól valamivel ügyesebb Sterling a bal szélső. Nevek alapján kétségtelenül szédületes a támadósoruk. A Sagna, Otamendi, Demichelis, Kolarov hátsó négyes viszont ránézésre nem sokkal combosabb, mint a tegnap Barcelonában nagy bánatunkra (#not) hatost kapó római sor.

kompany

A meccs tétjéhez gyorsan tegyük hozzá, hogy egyik oldalról a kamuangolok egy mai döntetlennel és a záró körben a Bochum elleni, borítékolható hazai győzelemmel biztos csoportelsők, mi meg egy döntetlennel szinte biztos továbbjutók leszünk (amit csak egy esetlegesen 3 gólos sevillai vereséggel baszcsizhatnánk el). Szóval nem lepődnénk meg egy békésen kérődzve, sérülések elkerülésére figyelve, amolyan dán-svéd módra lejátszott döntetlenen sem. Nekünk ugyanakkor annyi is elég a második helyhez, hogy a Sevilla ma ne nyerjen Duisburgban, így ha a germánok már az első félidőben felszecskázzák az UEFA-kupa címvédőjét, mi akár a szünet után neki is eshetünk a műbriteknek abban a tudatban, hogy a kockázatosabb támadójátékkal és egy esetleges vereséggel is biztos a második helyünk.

Elcsíptünk egy felvételt Hernanes teremfocis pályafutásából.

Elcsíptünk egy felvételt Hernanes teremfocis pályafutásából.

Nálunk a lassan állandósuló sérüléshullám éppen Hernanest (hüpp-hüpp), Győzit, Kwadcsit, a leendő pólósztár Pideont, Ingyánt, és őszinte sajnálatunkra Khedirát gyűrte maga alá. Viszont Evra felépült, és ha lehet hinni a délutáni híreknek, nem elképzelhetetlen, hogy ő kezd. Baszki, Max, Evra BL-rutinja ide vagy oda, Szandi hatalmasat játszott a hétvégi második félidőben wingbackben (miután átálltunk a ma is várható 3-5-2-re), szerintünk hiba lenne kihagyni. Az olasz lapok szerint a Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini. Cuadrado, Sturaro, Marchisio, Pogba, Evra; Morata, Dybala összeállításban indítunk, de akár Licht, Szandi vagy Mandzu is bekerülhet az utolsó pillanatban a kezdőbe. Kíváncsiak lennénk, a korrupt UEFA mit szólna hozzá, ha 13-14 játékossal lépnénk pályára. A lényeg, hogy legalább Hernanestől nem kell paráznunk. Továbbjutásra fel!

cityjuve