Nincs több alibi

A Sevilla biztos kézzel történő kiiktatása elég jó lakmusz volt: ha még távol is állunk a korábbi években megszokott, gépiesen kiszámítható Juventustól, azért van itt valami, amit esetenként csapatnak lehet nevezni. Este jön a ligautolsó, mi meg egy BL-győzelmet követően muszáj, hogy elinduljunk végre a dobogó felé. Láttunk már hasonlót idén, ugye?

bologna1

Igen, a Frosinone elleni hazai döntetlen előtt is hasonlóan álltunk, csak épp több pozitív jel előzte meg azt a találkozót: zsinórban kettőt nyerve mentünk neki a seggutolsónak, egy olyan csapatnak, amelyik gólt sem lőtt a bajnokságban. Erre az egyetlen, kapura tartó lövésük (fejesük) be is akadt. Pech, amiért megdolgoztunk.

A Sevilla ellen egyébként hasonló volt a helyzet: ránézésre feltett kézzel érkező ellenfél, hatalmas nyomás a kapujukon, dominancia a mezőnyben, pontozásos kiütés – de egészen a hajráig csak egy árva gól. Szerencsére Zazihno még időben lezárta a témát.

A két, hasonló lefolyású hazai mérkőzés után azt várjuk, hogy időben rendezzük a fontos kérdéseket. Nem állhat elő olyan helyzet, hogy a Bolognának még fél órával a vége előtt esélye legyen a pontszerzésre. Egyszerűen ki kell őket nyírni. Már csak azért is, mert ők a bajnokság egyik legvisszataszítóbb társulata. Az egy dolog, hogy Destro a csatáruk, és ahogy azt a szép emlékű szeretünk-gyűlölünk sorozatban Darti és _beni összeszedték, egy nagyjából lezárt történelmű, identitás nélküli, gerinctelen, sikamlós zselé ez a klub, amelynek torz önazonossága leginkább ott érhető tetten, ahogy arrafelé a feljutást ünneplik: egy jó kis juvemerdázással.

Ezeknek a szegényeknek a legszebb pillanatukban is csak ennyire futja. Tényleg nincs alibi, ki kell őket végezni. Most 3 rúgott góllal állnak (ez a liga legrosszabb mutatója, holtversenyben a Genoával), ellenük az a minimum, hogy Buffon clean sheettel megy este csicsikálni. Egyébként az utolsó 4 mérkőzésen vertük őket, ezeken a találkozókon Pogba kétszer is betalált, Palikának is itt a kiváló alkalom arra, hogy egy kellemes emlékeket hordozó ellenfél ellen kapcsolódjon be az alakuló Juve szezonjába.

Gyorsjelentés a hiányzóinkról: Pereyra izomsérülés miatt pár napot kihagy (tudjukki TAGAROGGYON!), Marchisio október közepén várható vissza, Mandzu szintén hamarosan visszatér, Sturaro állapotáról nincsenek közelebbi híreink. Lichti szívműtét után lábadozik, egyes hírek szerint ~1, más hírek szerint inkább ~5-6 hónap a felépülése. Caceres száműzetése állítólag Lichti műtéte miatt rövidebb lesz, mint amennyire a vétke indokolná, a válogatott szünet után talán rehabilitáljuk. Kwadcsit neveztük a mai mérkőzés keretébe.

A tegnapi GdS ezt a csapatot rajzolta:

bologna2

Friss hírek szerint Lemina helyén Khedira játszhat ebben a Sevilla ellen is látott, kissé fura 4-3-3/3-5-2 hibridben. Az ellenségnél Taider helyére Pulgar kerül. Utóbbit nem ismerem, és ha minden jól megy, este 9-kor már nem is fogok rá emlékezni. Egyébként az Empoli győzelme miatt már a 16. helyig csúsztunk vissza a tabellán, nyilván tűrhetetlen.

Szavazzuk meg a várható kulcspárharcok legfontosabbikát, aztán este nézzük meg a Sevilla-meccs folytatását, hasonlóan magabiztos játékkal, villanó bicepsszel!