Félnek

koldusok01Közeledik a hétvégi Derby d’Italia, és ahogy ilyenkor lenni szokott, a digó sajtó nem tétlenkedik, a San Siro jegyszedőitől kezdve a rothadó fogú ex-elnökökig mindenkit megszólaltatnak. Már évtizedek óta megszoktuk, hogy – pláne, ha a derbi a szezon korai szakaszára esik, és nagyjából lőtávolban a dobogó – Milánóban mindig a bajnoki címmel kapcsolatban fogadkoznak, de az még a koldusoktól is szokatlan, hogy ekkora hanggal legyenek. A nyár örökös bajnokaihoz kötődő arcok nyilatkozatait olvasva máris leoszthatnánk nekik a scudettót, a BL-t és a Bundesliga salátástálját. Egyelőre nagyrészt erről fogunk beszélgetni, ugyanis – surprise, surprise – kimondottan szórakoztató a társaság.

Az egész milánói szájkarate egyetlen értelmes gondolata némi meglepetésre Icarditól származik, aki azt találta mondani, hogy tarthatunk tőle. Tény, a kivarrt twitterharcos meglehetősen termékeny, az eddigi 5, ellenünk lejátszott mérkőzése mindegyikén betalált, az elsőn mindjárt kétszer. Majd figyelünk rá. Viszont ez:

„Az Izé egy csodálatos klub, de évek óta nem nyertek semmit. Amikor aláírtam a 2019-ig szóló szerződéshosszabbítást, azzal a céllal tettem, hogy visszavigyem a klubot oda, ahová tartozik.”

koldusok04

Az Izéhez mentél nyerni?

A következő sakál, aki megszólalt, a derék Sztanko volt. Neki még annyi alapja sincs arcolni, mint Icardinak (29 meccset nyomott ellenünk, 1 árva góllal), de azért összejött:

„A Juventus előtt vagyunk a tabellán, így vállalnunk kell a felelősséget, ami az esélyességgel jár.”

Esélyesség... Esélyesség...

Esélyesség… Esélyesség…

Szegény Perisic meg azt sem tudja, hová került.

„A két klub közötti rivalizálás? Túl fiatal voltam a calciopoli idején. Viszont azt pár dologból látom, hogy ez egy különleges meccs lesz, pl. a barátaim is több jegyet kérnek tőlem.”

koldusok02

Ezt a párosítást 106 éve játsszák, neked meg a baráti kör a mérőmókus?

A kedvencünk persze a saját, vicces videójátékkal rendelkező Felipe Melo, tudjátok, a vadbarom, akit Vidalra cserélve hirtelen 7 helyet ugrottunk előre a tabellán. Beszarsz, figyeld:

„Az én Juventusom a meccsek 90%-át elveszítette, amikor nem voltam a pályán. Hiba volt a Juvét választanom, Milánóba kellett volna mennem Mourinho hívására, triplázhattam volna.”

koldusok06

koldusok03

Öreg, ha te a pályára léptél volna, az a csapat a csoportkörből sem jut tovább.

Reméljük, vasárnap Melo még azelőtt kiállíttatja magát, mielőtt szilánkosra tör egy lábat. A rugdosódáson kívül más esélyük nem nagyon lesz. Ezt ők is sejtik – mi meg tudjuk, hogy ennyi hangosan csaholó kutya biztosan nem harap. Mi meg addig átvonulunk Dartihoz, tudjátok…

koldusok07