Van-e ok az aggodalomra?

Hétvégén sikerült megszereznünk az első pontunkat, és bár a mérkőzés záró harmadában láthattunk biztató jeleket, azért nem meglepő, ha érzünk némi fájdalmat, kellemetlen csavarodást a gyomrunk tájékán, ha félrever a szívünk és az agyunk helyén egy ökölbe szorított lófaszt vélünk felfedezni.

Mielőtt sikongatva kezdenénk fel alá szaladgálni, nézzük meg a szombaton pályára lépett játékosok névsorát:

Buffon – Bonucci, Alex Sandro, Caceres, Barzagli – Marchisio, Pereyra, Hernanes, Sturaro – Morata, Dybala

Csereként pályára léptek: Pogba, Cuadrado, Mandzukic

Itt látható, hogy tavalyhoz képest 5 teljesen új játékos került a csapatba, ebből a kezdőbe 3 frissen igazolt. Viszont a kezdőcsapatba olyanok is bekerültek, akik tavaly kiegészítő emberek voltak (Pereyra, Sturaro… Caceres)

Ez azt jelenti, hogy a tavalyi majdnemtriplázó csapat igazából MEGSEMMISÜLT. Egy teljesen új csapatot kell építeni, méghozzá nem úgy, hogy a tavalyi gerincére, mert pont a gerinc esett ki (Vidal, rohadjál meg).

Pirlón nem érdemes keseregni, mert az ő távozása (el)várható volt. Nyilván nem lehet egy ilyen játékost pótolni, de tavaly nélküle is jól, néhol egyenesen jobban szerepelt a csapat, mint vele. Tevez elengedése cuki volt tőlünk (vagy ostoba, döntsük el), önmagában elég fájdalmas, de Vidal távozása már kimondottan csapatroppantó eseménynek nevezhető.

Marotta jól igazolt VOLNA, ha Vidal nem távozik. Mert így látható, hogy Pogba egyedül képtelen a hátára venni a csapatot, kell mellé a romboló, pusztító középpálya, amit Vidal tökéletesen megtestesített. Pogba lézeng a pályán, ami több okból is gond. Egyrészt szar, másrészt pedig csökkenti az értékét. Még összeszedheti magát, de én amondó vagyok, hogy nem lett volna ördögtől való elfogadni a Chelsea 80 millió FONTOS ajánlatát (már ha igaz, hogy volt ilyen), és a pénzből még aznap megvenni Verrattit és akár még valakit a középpályára. De ezt a szálat hagyjuk is.

Viszont Vidal távozott, így pedig látható, hogy a középpályás védekezésünk nulla. Allegri azt nyilatkozta a Chievo elleni meccs előtt, hogy Hernanes képes lesz pótolni Vidalt. Ez azért érdekes, mert Vidal nem játszott nálunk klasszikus trequartistát, Hernanes pedig nem védekezik. Tehát nem pótolhatják egymást. Ez látszott a Chievo ellen is.

Bizakodásra adhat okot, hogy Alex Sandro kurvanagy fogásnak tűnik. Cuadrado is fasza, Hernanes is jó volt. De egyelőre nehezen tudnak együtt jól mozogni a teljesen új emberek. A Skyon már meccs közben bejátszottak olyan elemzéseket, amik azt mutatták, hogy milyen fejetlenül mozognak a játékosaink a támadó harmadban, ezzel a kombinációs lehetőségeket lecsökkentve, a helyzeteink számát pedig nevetségesen lenullázva.

Ellenben ami miatt aggódhatunk az az, hogy nincs vezéregyénisége a csapatnak, ami majd lehet valaki, de biztosan nem Marchisio lesz, aki újabb 1 hónapra kidőlt – ezzel kb meg is pecsételve a sorsunkat. Allegri stábja kurvaszar munkát végez, legalábbis a sérülések tekintetében – elképesztően sok a sérültünk, és hosszú időre dőlnek ki.

A Pereyra, Marchisio, Sturaro, Hernanes középpálya nem csal rettegést az ellenfelek szívébe, viszont a miénkbe annál inkább. Marchisio kiválásával viszont ismét előjöhet akár Padoin is. Pogba persze visszakerül, hátha nem sérül le ő is egy évre.
Ez a névsor a Palermónak biztosan ígéretes évet jelentene, de nem nekünk…
Ennek ellenére a Serie A átlagos színvonala mellett ez a csapat akár bajnokesélyes is lehetne, de nem úgy, hogy szeptember közepén még mindig keresgéljük, hogy mi a fene lenne az ideális felállás.

Ez a középpálya annak fényében különösen fájdalmas, hogy elköltöttünk több mint 100 millió eurót játékosokra. És szinte biztos, hogy télen is igazolunk majd valami nyomorultat valamelyik nagy csapat kispadjáról.

Kedden Manchester City, akik bikaerősek, és az X már csodálatos eredmény lenne. Jó hír lehet, hogy kontrázhatunk, rossz hír viszont, hogy védekezni nem tudunk.

De az örök optimista azt mondatja velem még egy jó pár hétig, hogy „MAJD MOST FELTÁMADUNK, MOST HIRTELEN ÖSSZEÁLL A CSAPAT”. Tehát azt sem zárom ki, hogy lekontrázzuk ötvenszer a Cityt és a fürge Alex Sandro Dybalával és Cuadradóval karöltve megtömi Moratát 5 gólpasszal.

De azt sem, hogy ez a fejetlen csirke módjára szaladgáló csapat története legnagyobb vereségét szenvedi el a lóvécsapattól. Mostanában úgyis ismét negatív rekordokat döntögetünk.

cats

Rengeteget lehetne még írni a helyzetről, de felesleges a lamentálás – inkább adjunk választ a címben feltett kérdésre: IGEN, VAN.

Aggódhatunk, viszont amondó vagyok, hogy 1-2 hónap türelmi időt adni kell a csapatnak. Ami mondjuk pont arra lesz elegendő, hogy kiessünk a BL-ből és a bajnokságból is. De utána minden rendben lehet! November 21-én a Milan ellen már megállapíthatjuk, hogy mekkora szarban vagyunk.